Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13368) Totalse


Totalse
csendes tag

Sziasztok!

Már korábban is írtam ide, az akkori javaslatokat ki is próbáltam, de sajnos semmi javulás az ügyben :(
Tehát adott egy fujitsu siemens esprimo v5555 laptop. Próbálok bele összeszedni valami használható winchestert, de egyelőre nem sok sikerrel. Vettem már 2 új hdd-t is, egy 500 gigás wd és egy szintén 500-as toshiba gyártmánnyal próbálkoztam. Ugyanazt produkálja ezekkel, néha be sem jön a win, néha csak indítási javítás, amikor meg bejön, hd sentinelben látom, hogy ultra ata crc hiba van folyamatosan.
Ami érdekes, hogy volt itthon egy másik régi laptopból egy hitachi 250 gigás lemezem. Azt belepróbáltam, és azzal minden esetben hibátlanul működik, sehol egy crc vagy ilyesmi hiba felület teszt közben sem.

Tanácsoltátok, hogy tegyek fel chipset drivert, esetleg másik windows-zal, vagy 64 bites változattal próbáljam. Megtettem ezeket, de sajnos semmi változás, ugyanez történik mindig az új vinyóval. A hitachira egyébként semmi drivert nem raktam fel, ugyanaz a 32 bites win7 van rajta, amivel a másik laptop eddig is működött, és azzal mégis tökéletes.

Ezek után már csak valami olyasmire gondolok, hogy ezek az új lemezek hardveresen nem kompatibilisek a laptoppal valami miatt. Lehetséges az esetleg, hogy túl nagy a gépnek az 500 giga? Mert ugye amivel működik az 250-es... Vagy esetleg az számíthat, hogy az új lemez advanced formatos, a régi pedig nem?

Lehet, hogy teljes hülyeségeket írok, de nem tudok már mire gondolni, sosem találkoztam még ilyen furcsa jelenséggel. :(
Ha azzal a régi hitachi lemezzel nem működne, már rég nem is foglalkoznék az egésszel, elkönyveltem volna, hogy valami chipset probléma. Így viszont ez nem biztos, mert azzal az 1 lemezzel mégiscsak jó...

Mivel próbálkozzak még? Kérlek segítsetek!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.