- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
philoxenia #26199 üzenetére
Csakénvagyok topik bannt kapot vagy mi a pálya? Ez valami új.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Csakénvagyok #26194 üzenetére
Nyitva.
-
zoltanz
nagyúr
-A jövőből jöttem, hogy megmentselek attól a vesztestől, aki el akar majd venni.
-Szia, meg tudnád mondani az időt? (Mindkét karodon órával, és mobillal a kezedben)
-Mondd, nem jártunk mi véletlenül két különböző iskolába?
-Ha hazakísérlek, megtartasz?
-Elnézést, dugunk, vagy inkább kérjek bocsánatot? -
Csakénvagyok
őstag
válasz
philoxenia #26193 üzenetére
, én csak csatlakoztam. Bocsi
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Csakénvagyok #26192 üzenetére
Ez nem az a topik, ahol ezt ki kell tárgyalni, az majd tíz után nyílik csak meg, nem véletlenül !
-
vati
senior tag
<magánvélemény>
A tudatos működés mint olyan, evolúciósan nem véletlenül alakult ki. Arra van, hogy az agyunk tömérdek működéséből kiválogassa a koherens és a való világra vonatkozó gondolatokat, és a többit, amitől csak megkattani lehet, elnyomja és elfelejtesse. Az álom is valami ilyenről szól, az agyunk ilyenkor helyreteszi az ingereket, asszociációkat. Mint a .NET frameworkben a GC (Garbage Collector) Kiszórja a haszontalan asszociációkat, megtartja a rendszerbe beilleszthetőket. Ezért felejtjük el hamar a nagyon szürreális álmokat. Az agy védi magát, igyekszik úgy huzalozódni, hogy a való világról tároljon és adjon hasznos információkat, a szemetet vagy destruktív dolgokat felejtse el, rejtse el jó mélyre, amennyire csak lehet. Másmilyen agynak nincs haszna hosszú távon.
Amikor beveszel valamit, ebbe a gondolat takarító, önvédő rendszerbe tenyerelsz bele. Van, aki egyszer kipróbálta az lsd-t azóta mindig "bevillanásai" vannak. Kellett ez neki?
</magánvélemény> -
tildy
nagyúr
válasz
zoltanz #26188 üzenetére
Alapesetben az is probléma, hogy egyesek tényleg komolyan gondolják ilyesmibena segítségkérést: lásd ajándéktéma.
holott ha kicsit is odafigyelnének a barátnőjükre (miért nem teszik) , akkor tudnák, minek örül igazán , és ha nem is találnák ki a gondolatait, megfigyelnék mivel veszi körül magát, mire hogy reagál satöbbi.
Ez nagy kérés lenne? Szerintem ez kéne, hogy legyen az alap. Máris nem jönnének hülye kérdésekkel....
-
zoltanz
nagyúr
válasz
brownus #26187 üzenetére
Pedig sok ilyen van és nem csak a neten merik felrakni a kérdést, úgyhogy ez társadalmi probléma.
Szerintem az oktatás okolható mindenért lehet kellene egyházi óra, valamint nem értem ha valki elemez egy könyvet, már középiskolai érettségitől felfelé és ha a mindent jól leír, de szerinte más a mondanivalója a versnek, könyvnek akkor az miért hiba.(külömböző élethelyzetekből érkezünk, mások vagyunk, persze nem trágárúl.)
Valamint az iskolában sokkal több sport, testnevelés kellene (ép testben ép lélek, nem mai keletkezésű) biológiailag is bizonyítható egy edzésben lévő szervezet jobban bírja a gyűrődést és ha egészségesek vagyunk jobb a közérztünk, többet tanulunk.
-
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26182 üzenetére
Kár hogy nem erről szól, sokkal jobb , mint olyan felszínes szövegeket , és vívódásokat hallgatni, mint pl. , hogy "első talira mit vigyek magammal?"
magadat, bakker, magadat. Lol. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26182 üzenetére
Azóta, hogy létezik barátnő/barát akivel az ember mint egy munkatárssal vagy mint egy osztálytárs elvan fiatalon (ez is nőügy idatartozik), de és ezen van a hangsúly felnőt nőügy ami alatt az egészet értem. Szerintem mindenki inkább az utóbbira kiváncsi mert amúgy csak vicc az egész. Ezért írtam.
UI.
Nem tud valaki nőzni, így ebben a topikba se írni úgyhogy nem felnőtt igazából , érdemlegesen.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26180 üzenetére
Semmi obszcén nem hangzott el (ami sérti az internetszolgáltatód szabályzatát vagy a fórumszabályzatot valamint a jóerkölcs határát sem súrolja
), amúgy ez is része az egészséges felnőtéválásnak, úgyhogy ide tartozik.
A felnőt emberek teljes életéhez hozzá tatozik a partnerkeresés, amiről ez a topik is szólana.Szerintem ez is egy elvárás a másik nemmel kapcsolatban partnerkereséskor, hogy miképp viszonyúl iyen kérésekhez (modernűl, vagy régimódian, ebből lehet következtetni a szexuális kúltúrájára, meg úgy általában fantáziadús -e is erősen, ami meghatározhatja a hosszútávú kapcsolatot).
-
Cs.Orsolya
senior tag
Hát, tudod, a "A valóság annak való, aki nem bírja a kábítószert".
Lezárásként: Az élet sokkal szebb és nagyobb csodákat képes hozni, amit egy trip sem tud felülmúlni. Minden, amit saját akaratoddal, a saját tudatod átállítása révén érsz el, sokkal nagyobb hatással bír, és sokkal emlékezetesebb, és olykor nagyobb boldogságot hozó, mint bármely kábszeres trip. Bár tripem még nem volt, de amit én személy szerint a küzdelmes módszerekkel és gyakorlással elértem a tudatommal, le nem cserélném egy ilyenre sem... S lezártam a témát én is.Uraim, ez nem a Szex topik! Kérem, kapcsolja ki!
-
Leeza
tag
-
fokukac
nagyúr
végre valami jó téma.
-
tibi666
senior tag
hoppá. most írt egy kollegina, hogy akkor beiratkozunk-e francia nyelvtanfolyamra szeptembertől. egyszer valóban mondtam neki, hogy ősztől akarok franciául tanulni, de nem gondoltam, hogy így megmarad a fejében.
-
Leeza
tag
válasz
Maverick14 #26169 üzenetére
Wow, ez érdekes! Még akár jó vége is lehet, bár én sem vagyok híve az ilyen vakrandiknak, kerítésnek... Majd írj a szombatról, hogy alakult a találka!
-
-
Maverick14
tag
Na jó, ha ekkora az igény.
(De csak azért mert most nem akar előjönni a cikkírói vénám.)
Volt egyetemi szobatársam hívott fel nemrég, hogy facér vagyok-e még. Merhogy a felsége valamelyik rokona valami közös családi fényképnézegetés közben látott pár képen és rákérdezett, hogy ki ez a jóképű srác.Azt nem derítettem ki pontosan ki az ötletgazda és a fő kerítő, a barátom vagy a felesége, a lényeg, hogy megkaptam a leányzó nevét és telefonszámát. Az, hogy egy lényegében vadidegen csajt akit még nem is láttam (fényképen sem, a barátom pedig nem híve a közösségi oldalaknak, így ott sem találtam meg a leányzót) csak úgy felhívjak és elhívjam valahova nekem elég meredek, mivel alapból zárkózott vagyok. Ezért megtettem a nagy ugrást felhívtam és megbeszéltem vele a szombati találkozót. A hangjából ítélve nagyon örült neki, hogy végre felhívtam és találkozhatunk. (Közben eszembe jutott miket mesélhetett rólam a volt szobatársam?)
A többit majd szombaton meglátjuk. -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26159 üzenetére
"No, mondj nekem valami érvet amellett, hogy az ilyen cucc, mennyivel tette hatékonyabbá az embereket a boldogságuk megteremtésében."
Van, majd egyszer személyesen, talán.
Nem akork kardoskodni ezek a cuccok mellett, mert a mo hülyék hozzá az emberek (ilyen a "mentalítás", ez van), elég bajunk van az alkoholal is, nem hiányoznak egyéb dolgok, aki kutatja az érzékek felettit az anélkűl is megoldja. -
Goose-T
veterán
válasz
Maverick14 #26161 üzenetére
Ó igen, mesélj róla! Szakítsd már meg valamivel ezt a pszichotémát!
<könyörgős smiley>
-
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26159 üzenetére
Régebben megvolt ennek a maga rituáléja, ahol megfelelő időben és odafigyeléssel használták.
Saját életemből meg már hoztam példát.Egyébként úgy vagyok vele, valaki inkább belső mozit nézzen, mint külsőt , lehet jobban megismeri önmagát a reakciót -ráadásul egy hiperszenzitív szemüvegen át - , stb. Sajnálatosnak tartom, hogy te ezt menekülésnek gondolod.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
zoltanz #26157 üzenetére
No, mondj nekem valami érvet amellett, hogy az ilyen cucc, mennyivel tette hatékonyabbá az embereket a boldogságuk megteremtésében. Mert véleményem szerint, a tripezés egy dologra jó, hogy az ember elmeneküljön a hülyeségeitől, és kis betekintést nyerjen abba a világba, amit - sajnos - szabad akaratból képtelen elérni. Nekem amúgy teljesen mindegy, hogy valaki droggal, alkohollal, munkával, vagy tévével kábítja magát. Amíg mindenki menekül a realitások elől, és az a legjobb szórakozása, hogy a belső mozit flashelteti, hát, addig ott marad a világ, ahol van... Sőt, megy a maga tudattalan útján, vissza a megsemmisült állapotába...
Mindegy. Kivonultam a témából.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Szerintem, hadd használják. Akinek meg nem bírja el a tudata, az meg nyiffanjon ki saját hülyesége miatt. Ennyivel kevesebb... Mondjuk, ha valaki pszichotikus lesz, és elkezd embereket gyilkolászni, az kicsit húzósabb. De azt meg remélhetőleg lelövik, és akkor megint szebb lesz a világ...
-
zoltanz
nagyúr
"Az anyag annak való, aki nem bírja nézni se azt a bizonyos tükröt."
Mit tudsz te ezekről már megbocsáss? Láttál már közelről meszkalin-gombát, LSD vagy hasonlót esetleg használtad? Valamint ismered a hatásait ,mellékhatásait orvosi kutatási eredményeit? Mert ha nem , be lehet fejezni az észosztást itt, köszönjük.
A mariuhuánát tudatmódsító, tudattágító szert már évezredek óta használják indiában, semmi mellékhatása nincs, ha nem viszik túlzásba és van kúltúrája.De pl az EU -ban Hollandiában egy felnőtt bármikor elmehet egy ilyen kávézóba és elszívhat egy joint -ot.
-
Tim82
félisten
Ha Te az LSD védelmében összevisszának veszed, csak hogy érvet hozz fel a használata mellett, hát tessék. Ez miért is jó?
Nem tudom, hogy a példámban említett srác LSD nélkül leugrott volna-e, de valószínűleg nem. Ebben meglehetősen biztos vagyok. Éppen ezért elég az is, hogy ha a szer katalizátorként hatott nála, felerősítette a negatív érzéseit. Nem gondolod?
Fogadok, persze, hogy nem. Felhoztam egy (személyes) példát, ami valóban, a "felelőtlen" használat kockázatát példázza és rámutattam, hogy a "szakmai" felügyeletet egy ilyen szer alkalmazása mellett baromira nehéz kivitelezni. De sebaj, olvass tovább szelektíven.
De gondolom, persze hiszel olyan, gyakorlatilag kivitelezhetetlen dolgokban, mint a "teljes kontroll", hát rajta. Olyan szer(ek)ről beszélünk, amelyeket a pszichiáterek többsége elutasít. Nyilván nincsen okuk rá.
-
PMT
csendes tag
"A Feldmár-félék "szakmai hozzáértése" olyan esetek fényében egyébként elég érdekes, mint pl. az egyik gimnáziumi osztálytársamé, aki LSD-trip alatt öngyilkos lett - leugrott egy épülő ház állványzatáról. Leugrott, nem leesett, mert előtte szépen levette a ruháit. Kérdés, hogy ha nem LSD-zett volna, megtette-e volna. Lehet, de nincsen rá bizonyíték."
Juj, ezt ugye te sem gondolod komolyan, így az egészet, amit írtál...!?
Össze-vissza kevered a dolgokat, csak azért, hogy írj valamit, vagy ez miért jó?
A gyerek, aki leugrott hülye volt és/vagy meg akart már amúgy is halni és/vagy valami gondja volt már korábban, stb. Ennek semmi köze az LSD-hez, különösen semmi köze bárkihez vagy bárkinek a szakmai hozzáértéséhez. Nem volt felkészülve rá, semmilyen téren.
Ha egy olyan szert tervezek használni (ha nem tervezed, eleve hibázol és innentől nincs miről beszélni), mint az LSD és megfelelő gondossággal készülök fel rá, akkor az említett öngyilkosság, vagy hasonló eset nem történhet meg. Ennyi.
Az illető felelőtlenségének, tudatlanságának semmi köze a szerhez, a hatásaihoz, vagy bárki máshoz.
-
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26148 üzenetére
Igazad van, nem értek hozzá, csak próbáltam kicsit zseni-őrült szemszögből a témára tekinteni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26150 üzenetére
én önfeláldozóan segítek bármely testrészemmel...
-
fokukac
nagyúr
javaslom, hogy a topicot nevezzük át szichó-topiccá.
esetleg lehetne főcímavatárt is adni neki, ami ez lehetne :Ui. tényleg, egyszerre hány alapító tagnak kell megszavaznia, hogy végre elénekeljük már a himnuszt?
-
Cs.Orsolya
senior tag
Összesen 10 db tábla van, meghatározott sorrendben, meghatározott színkészlettel, s még fénymásolat sem használható az árnyékolások miatt. Minden táblának külön szerepe van, minden táblán a megjelenő asszociációk egy egész rendszert alkotnak, bármi, ami ebbe beleszól, az torzítja a teszt eredményét. Nincs olyan, hogy bővíteni, mert felesleges, értelmetlen, torzítaná a tesztet. Mivel nem értesz a teszthez, így inkább most a ne szólj szám, bölcsebb a fejem elvvel élj, kérlek.
Amúgy maga a teszt tankönyve van vagy 6-700 oldal! S ez a minimum ismeret...
-
tildy
nagyúr
Nem új módszert kell kidolgozni, hanem új képeket, szerintem. De ez már nagyon off..
Még azt leírnám, hogy számomra triviális a dolog, mint ahogyan más esetekben is észrevettem már: pszichiáternek olyan ember , aki tudja, hogy valami bibije van, próbál úgy válaszolni, ahogy ő gondolja, hogy normál emberek válaszolnának.Pl. ha bizalmatlan, tudja, hogy ne mondjon olyat ami nagyon elrugaszkodott a valóságtól ( mondjuk hogy sárkányok repkednek előtte és beszélnek hozzá ) , ezért próbál úgy beszélni, ahogyan más emberek szokták tenni. Van akiről ezért így első blikkre ki sem derülhet , hogy valami nem oké . Szerintem könnyen át lehet vágni így olyan teszteket, amelyben arr amegy ki a játék, hogy deviáns-e valaki vagy sem. Sőt még akár poénból is válaszolgathat elütően . Ehhez szenzitívnek kell lenni nagyon a másik oldalról, hogy ez észrevehető legyen. Én úgy látom kis fifikássággal (netán félelemmel ) egyébként is megkerülhető a RT, anélkül, hogy tudná valaki miről van szó. De ez az én véleményem , aztán lehet nem így van.
-
vati
senior tag
"Jajj mi lenne, csináljatok újakat vazze. Használjatok nem ismertet."
Nincs több ábra. Nem is lehet új ábrákat, mert ezekhez a régi, 80 éves ábrákhoz van sok tízezres minta. Valós emberek, akik kitöltötték, ismert volt a személyiségük, így statisztikai alapon következtetéseket lehet levonni - ami alapján standardizálható lenne a kiértékelés...
A Ro gyengéje pont az volt, hogy a tesztet végző és kiértékelő pszichológus személyisége, hozzáállása, viszonya a pácienshez, sokat számított az eredményben.
Ezen segített volna a standardizálás -ha jól tudom-, de így, hogy széles körben elterjednek az ábrák és hogy "mit nem szabad" mondani az egyes tábláknál, manipulálhatóvá teszik a tesztet, ha nem is nagy mértékben...Az egy érdekes és szomorú történet, hogy miért dobták fel a netre.
-
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26143 üzenetére
Orsi nem hiszem, hogy összesen ennyi darab tesztkép lenne , számomra nem tűnik logikusnak, hoy így legyen . Az internet korában megy egy ilyen információ , hogy vannak ezek a képek, az emberek x százaléka ezt lát bele , nem hinném, hogy 10 darab képen múlik, Ha annyira jó teszt, akkor már évekkel ezelőtt gondolkodni kellett volna a bővítésén. Bár az igaz ez a te szakterületed.
-
Tim82
félisten
Feldmáron kívűl volt még pár ember azért , anno Timothy Leary is propagálta, és még jópáran.
Ahogy Philip K. Dick kapcsán írták: "annyira nem tartom jó dolognak, hogy a kreativitás kedvéért vegyi kalapáccsal veri a saját agyát".
A Feldmár-félék "szakmai hozzáértése" olyan esetek fényében egyébként elég érdekes, mint pl. az egyik gimnáziumi osztálytársamé, aki LSD-trip alatt öngyilkos lett - leugrott egy épülő ház állványzatáról. Leugrott, nem leesett, mert előtte szépen levette a ruháit. Kérdés, hogy ha nem LSD-zett volna, megtette-e volna. Lehet, de nincsen rá bizonyíték.
Tökéletes kontrollt meg k*va nehéz megvalósítani, ha nem sikerül, a következmények beláthatatlanok lehetnek - az meg legyen a tudatmódosító hatású készítményt alkalmazó pszichodoki felelőssége? Már ez egy bazi nagy kérdőjel, hogy mennyire érdemes egyáltalán ilyen "terápiákba" belevágni.
Feldmár is milyen "jó fej", mint maga is kimondta, egy függőséget másikra cseréltet a pácienseinél.
Egyébként múltkor totál kiakadtam pl a Roschar-testes felhördülésen, hogy jajj mi lesz, pár kép kikerült. Tiltsák be, tilsák be!
Műhelytitok. Bejáratott módszer. Nem olyan egyszerű új, éppolyan hatékonyan, eredményesen alkalmazott metódust kitalálni helyette.
... olyat viszont igen, hogy jóval később hallucináció voltak. Egy ilyen embert egyébként már trip közben is "vezettem" , amikor félt, hogy megőrül , mellette voltam, nyugalmat sugároztam, amint vége lett a hatásának (max 12-16 óra) , lejött róla.
Számomra már ez egy elég komoly érv a droghasználat ellen, amit írtál itt. Kiszámíthatatlan és káros mellékhatás, ráadásul időben eltolódva jelentkezik - ha más nem, ez elegendő volna önmagában a törvényi tiltás jogosságának elismeréséhez. És itt droghasználat szó alatt bármilyen hallucinogén hatású, a tudat állapotát befolyásolni képes "gyógyszer" alkalmazását is értem. (És igen, a különbség az alkohollal szemben a dózis/hatásfok arányszám és az ebből fakadó kockázat.)
De ez itt nagyon OFF.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Rorschach: olyan qu nehéz teszt, hogy én 1.5 évig tanultam, és vért izzadtam vele, és marha jó, és nagyon működik, s nagyon sok gyakorlást kíván a stabil használata, de most jöttek mindenféle idióták, és beleszartak a közepébe. Ennyit a Ro-ról... Ilyen jó tesztünk nagyon hosszú évekig nem lesz már... Huszon-negyven évekig tart a kidolgozása, letesztelése, standardizációja, nyelvi átültetése, és a többi. tényleg, száradjon le a keze annak, aki ebben örömét lelte, és teliszarta más munkáját... Nincs kedvem diplomatikusnak lenni ma... .U
LSD kísérletekről tudok, kontrollált, tapasztalt terapeuták mellett. A módszer ilyen körülmények között használható, de csak arra, amire ők használták. Stanislav Gróf volt ebben nagy guru.
-
tildy
nagyúr
Nem hinném, hogy álmegoldás lenne, ha le tud vele az ember zárni egy igen kemény életszakaszt. Amelyben harcot vív az agyam és a szívem, és van amit nem fogad el. 1.5 évig próbálkoztam valamit megoldani, segítséggel (sokmindenben sikerült előrehaladni , volt amiben nem): vagy az idő volt kevés, vagy nem láttam megfelelően a dolgok mögé , vagy nem tudom, de pikkpakk letettem az átélt dolgok alapján a cipelt terhet. Nem volt egyszerű , sőt, megszenvedtem még így is vele . De elfogadtam, hogy ami volt elmúlt, ami van van, és ami lesz lesz . Van akinek ehhez nem kell ilyesmi, nekem viszont ez a belső hang kell , amit ilyenkor érzek. Bár mások hamis kapaszkodónak láthatják kívülről , engem megerősített, és ennek tényleg örülök. Mert egyébként csak iszonyat sebességű hullámvasút lenne, ami kikészít.
Mondjuk én mindig csak "tanulás" , értsd tapasztalás miatt használtam ilyesmit. Maga a rendszeresség sincs benne, van, hogy félévente volt, volt hogy 3 évig semmi. Nem problémamegoldásra lett alapvetően alkalmazva, hanem tapasztalásra.
Feldmáron kívűl volt még pár ember azért , anno Timothy Leary is propagálta, és még jópáran.
Én úgy vagyok vele, mértékkel lehet.
Pszi szakemberek meg érdekes kérdés. az -áter végződésűek sok esetben skatulyáznak, és gyógyszerrel tömnek, megvannak a maguk kis érdekei , én így látom. Jártam pszihiátrián , hát láttam érdekes dolgokat. Azt, hogy hogyan kezelik az embereket bizonyos helyeken, nem minősíteném, mert dühöt érzek , ha arra gondolok.Egyébként múltkor totál kiakadtam pl a Roschar-testes felhördülésen, hogy jajj mi lesz, pár kép kikerült. Tiltsák be, tilsák be!
Jajj mi lenne, csináljatok újakat vazze. Használjatok nem ismertet. (No ezért lehet kapok Orsitól)
Aki meg túl labilis, és alapból vannak durva problémái, az meg tényleg ne nyúljon ilyesmihez .
Embert rajtamaradni én mondjuk még nem láttam, olyat viszont igen, hogy jóval később hallucináció voltak. Egy ilyen embert egyébként már trip közben is "vezettem" , amikor félt, hogy megőrül , mellette voltam, nyugalmat sugároztam, amint vége lett a hatásának (max 12-16 óra) , lejött róla .
-
Cs.Orsolya
senior tag
Mi volt disszonáns?
Ma nyűgösebb voltam az átlagnál, nem válogattam a diplomáciai szókincsemből. (Lehet ezt még fokozni?!) Miután elküldtem, már tudtam, hogy Csernussal pont az ellenkezőjére utaltál, csak annyira bögyömben van ez a tag - nem személyes okok, hanem csak a média hírverés versus/kontra/et (ahogy tetszik) "értékesség" miatt -, hogy amikor meglátom a nevét, már gőzöl az agyam.
Ha olvastál már korábban is, nálam mindig hangulatfüggő, mennyit reagálok a hozzászólásokra. Semmi köze ahhoz, hogy miről, vagy kiről van szó. Többnyire ezzel kerülöm el én is a nem szeretem dolgokat. Addig is hasznosnak vélt formában tolom el az időmet. amíg ide írogatok. Ami részben illúzió, de nincs jelentősége.
A többihez most fáradt vagyok.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ez asszem 1999-ben, vagy 2000-ben voltam Debreceni Klinikán a Pszichiátriai Osztályon. Ott voltam pszichiátria gyakorlaton. Akkor megfogadtam, hogy kórházban sosem dolgozok, amíg ilyen az egészségügy...
Azóta nem tudom, változott-e valamit.
Hú, ba..., ennek már 10 éve!Kukuc: Nekem van nőügyem, több is. Csak annyira zűrösek, hogy jobb nem is beszélni róluk... .U
-
vati
senior tag
"rengetegszer segített már átmenni dolgokon, olyan helyzeteken, amikkel addig nem tudtam mit kezdeni,"
Az igazi challenge úgy megtanulni kezelni helyzeteket, -kognitív úton-, hogy nem kell anyagot szedni hozzá. Az álmegoldás, vagy maga a probléma.
Az anyag annak való, aki nem bírja nézni se azt a bizonyos tükröt.Feldmáron kívül, (aki nézetem szerint, a médiát jól kezelő álpróféta kategória) nem hallottam pszi szakembert aki bármi tudatmódosítót propagált volna, különösen nyilvánosan nem. Etikailag nem kicsit "érdekes"... akármilyen szöveggel is védi magát.
Igenis meg lehet kattanni tőle, végleg. Te mást tapasztaltál, szerencséd volt, örülj neki. -
fokukac
nagyúr
csókolom, van itt valakinek nőügye?
csak kíváncsiságból. -
vati
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #26131 üzenetére
Még ma is csinálják az elektrosokkot?
és még azt hittem, ez rég a múlté... már a számos fölvethető emberi jogi aggály miatt is. nem terápia, nem gyógyít, hanem rombol. Ki és milyen jogon engedi? -
vati
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #26116 üzenetére
Hmmm. kezdünk egyetérteni
A magadra vevést abból gondoltam, hogy olyan hosszan válaszolsz, impluzív jelzőket használva, félmondatra két bekezdéssel... Gondolnám, ha egy téma vagy vélemény valakit abszolút hidegen hagy, az nem reagál vagy másképp reagál, nem hagyja magát provokálni. Abban kiegyezhetünk, hogy én jobban ismerem magam, mint te engem ebből a pár hozzászólásból, szakmaiatlan lenne elkezdeni ítélni és személyeskedni. A hibáimat is tudom, néha megengedhetem a luxust, hogy engedek nekik
A korábbi hsz-aid tetszettek, kész disszonancia amit nekem reagáltál, ezért válaszoltam."Egy olyan aláírású emberrel én elvből le sem állok győzködni, mint ami Neked van"
Ez az aláírásom pár napos(Jeff Goldblum alias Ian Malcolm mondja a Jurassic Park-ban, amikor kezd fokozódni a helyzet)
Előtte ez volt sokáig: "Nevethettek rajtam, mert furcsa vagyok, de én is kacagok rajtatok, mert átlagosak vagytok!" még előtte ez: "Gondolkodom, tehát vagyok - szólt a rendőr, és eltűnt.""Azt azért sajnálom, hogy Csernus doki itt az etalon, mint a tutit megmondó figura, amelynek mi csak a paródiája lehetünk. " Ki állította a mondat első felét?
Ha elolvastad amit írtam, láttad, hogy én pont az ellenkezőjét: nála a fogalomhasználat korrekt ugyan, mégse értek vele egyet, különösen nem a parttalan, sok helyen önellentmondó szarozásban. (majd ha családban élve sikeresen fölnevelt 2 gyereket, közben sikeresen átmenedzselte a kapcsolatát 3-4 krízisen, akkor kezdheti osztani az észt hogy mitől jó egy párkapcsolat. Jó, sikeresen lejött a hernyóról, csomó 25-30 körüli fiatal isteníti naés? ez még kevés egy hiteles, kerek emberhez... Mintavételi torzítás, ha a pácienseiből ítéli meg az egész társadalmat.)
Itt sokan úgy visszhangozzák, hogy még a fogalmak sincsenek rendben hozzá, de a csernusi üres duma átjön. Errre írtam, hogy Csernus doki paródiája."De ugye azt nem gondolod, hogy amikor a szakmánk gyakorlásáról van szó, akkor ezen bizonytalanságokra támaszkodva adunk kapaszkodási felületet egy bajba jutott embernek?!"
Nem, csak kötözködő hangulatEgyébként hiszek a pszichológiában, mert ha nem is popperi értelemben vett tudomány de jó hatásfokkal működik. Igaz, a hatásfokban nagyon sok múlik az egyes művelői kvalitásain, nem véletlen olyan nagy az egyéniségek szerepe a szakmában.
A többi amit írsz, nekem érthető, és megáll.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
zoltanz #26132 üzenetére
Drága, én effektíve majdnem elhánytam magamat, pedig előtte már végignéztem pár boncolást is, amivel meg nem akadt gondom...
Nem akarok személyeskedni, de nekem ez a fajta "orvosi szemmel nézzük, ahogyan valakinek kisül a szeme" dolog eléggé visszatetszést keltő. Az ilyen típusú emberek nézik "orvosi szemmel", amint fület klónoznak egy csupasz patkány hátára, hogy aztán azt visszaplasztikázzák valakinek a fejére. Kit érdekel, hogy közben a patkány belehal az egészbe... ?
Újra csak az Alien IV.-et tudnám idézni a következő lépésben. Vagy Sarah Connort a Terminátor II.-ben.Tudod, a szakvizsgámat integratív hipnoterápiából csinálom. Van egy kis rálátásom a dologra úgy alkalmazott téren is... Ehhe...
-
zso73
veterán
válasz
Ez érdekes téma. Nem konkrétan a te dolgaid érdekelnek, de úgy általában.....
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Láttam a "A halál külömböző arcai" első részét vágatlan videó (abban a korban még nem volt digitális technika, tehát eredeti felvétel), ott is van valakit akit kivégeznek villamosszékben, valami sorozatgyilkos aszem.
Azért sokat kibír az ember elsőre nem hal meg csak kifolyik a szeme a nyomástól, megsűl kicsit, de másodszorra már megállapítja az orvos a halált. Ezzel azt akarom mondani nem biztos, hogy olyan agrszív beavatkozás ez. Annyi a titka orvosi szemmel kell nézni a filmet.Én nagyon régen kipróbáltam a regressziós hipnózist, érdekes, az orostudomány is foglalkozik ezzel.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
zoltanz #26124 üzenetére
Én láttam elektrosokk-ot egy debreceni páciensen. Soha többet. Semmi miniatürizálás! Semmi értelme, hidd el. A környezet számára teszi kezelhetőbbé az illetőt, de eredményt nem lehet elérni vele. a terápiára alkamassá tétel eszköze lehetne, de én akkor sem hiszek abban, hogy ki kell sütni valakinek az agyát ahhoz, hogy segíteni lehessen rajta.
A pszichoaktív szerekkel kapcsolatban meg csak annyit, hogy a kontrollálatlanságnak, és a vezető nélküliségnek nagyon nagy a rizikója. Iszonyúan nagy. CSak rásegít a patológiára, nem pedig ellene hat.
Aki eleget tud mind az elme, mind a tudat működéséről, az nem hiszem, hogy józan belátással használja ezeket. Csak rendkívüli képességekkel bíró emberek számára van értelme ezt használni.
Nézd, én már voltam egészen mélyen a tudattalanomban, és ami onnan kijött néha, olykor azt hittem, most fogok beleőrülni. Nem kicsit volt félelmetes, és alig bírtam el annak erejét. még ha van egy ösztönös tudatos védelmi rendszered is ezek ellen a hatások ellen, amint belöksz egy ilyen tudatmódosítót, azok java részét el is veszted.
A vége vagy őrület, vagy betegség és halál. Ez egyáltalán nem játék, nagyon nem az... -
frame>24
addikt
Az Út...
The Way of the Exploding Fist. Mennyit öltük rajta joysticket... -
tildy
nagyúr
válasz
zoltanz #26120 üzenetére
A jó pszichológus úgy ad tanácsot, hogy nem ad tanácsot. Elmondhatja mit tett hasonló szituációban, ő mivel találkozott, de semmiképp sem sugallhatja azt, hogy az az egy helyes út van.
Egy jó pszichológus szvsz azt "érzékelteti" , hogy érdemes több aspektusból egy problémára, avgy szituációra tekinteni, illetve ahogy Orsi is mondta, tükröt tart eléd, nem pedig elkezdi megcsinálni a hajad, a ruházatod, stb. Nem nem. az a te feladatod, és úgy alakítod, ahogy szeretnéd."Tudatmódosítószerek, tágítószerek amik nem létező élményeket, képzelt világokat képesek a valóságba átültetni, megélni."
Nem nem , nagyon nem így van, vagy legalábbis mást tapasztaltam ! Több ilyen szertől is főképp szenzitívvé válik az ember. Nagyon szenzitívvé. Lehet ezt okosan és hülyén is alkalmazni, nekem pl. rengetegszer segített már átmenni dolgokon, olyan helyzeteken, amikkel addig nem tudtam mit kezdeni, és csak belül mérgezett. De ugye érték a mérték ..Mindezek mellett önelfogadást is adott, de abban igaza van sok embernek, ez csak egy ablak, benézhetsz rajta, de igazán át sosem kerülsz, arra a meditáció és hasonló gyakorlatok alkalmasak.
Mellesleg az álom is képzelt világ , és tudatalatti élmények összességéből gyúrt kép. -
Sir Pocok
őstag
válasz
Goose-T #26089 üzenetére
Az Út gyakorlása nem a boldogságról szól, hanem az ego folyamatos visszaszorításáról majd legyőzéséről, aminek a révén az ember szabad vagy szabadabb lehet.
Persze ennek vannak mellékhatásai mint például belső béke, elégedettség meg ilyen baromságok....Én csak I_am által leírtakat tudom ismételni sokat köszönhetek az Útnak és ezt nem csak magamon veszem észre hanem a környezetem is így gondolja. (de nem azért gyakorolok, hogy megfeljek nekik)
A buddhizmus meg butuska nyugati fordítás, ha már magyarra kell fordítani helyesebb lenne az Út megnevezés. Sokat azt se tudjuk, hogy a Tibeti buddhizmus nem is egyenlő a tiszta buddhizmussal.......
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26123 üzenetére
Tudatmódosítószerek, tágítószerek csak akkor agresszívek ha úgy használod, de csodákra képesek hidd el.
Az elektrosokk terápia is még gyerekcipőben jár,de egy 10 év és beindúl szerintem. Ha meglesznek a kifinomúltabb teknikák és a miniatűrizálás eléri azt a szintet... Lehet nemsokára parányi robotok működnek az agyunkban és végzik a dolgukat a programozásuk szerint.
Pár éve az is fantasztikum volt hogy kamerát jutthatunk egy működő szívbe.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
zoltanz #26122 üzenetére
Ezek etikátlan eszközök. Nagyon nem értek egyet azzal, hogy valakit a valódi tudatos akarata ellenére tegyünk ki olyan hatásoknak, amikre ha csak így befogadóképes, akkor sem sokat segítenek rajta. Az éber, racionális tudat visszateremti magának a bajt. A változást minden szinten akarni kell... Nem hiszek semmilyen agresszív eszközben. Sosem működtek tartósan.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26121 üzenetére
"Vannak helyzetek, amikor az eszközök korlátokba ütköznek, konkrétan a másik korlátaiba."
Mi?
Manapság olyan eljárások vannak amik abszlút pl ki tudnak törölni dolgokat, ott az elekrosokk. Tudatmódosítószerek, tágítószerek amik nem létező élményeket, képzelt világokat képesek a valóságba átültetni, megélni.
Persze ha van alapanyag vagy agy hozzá...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
zoltanz #26120 üzenetére
Ja, ezt ne úgy képzeld el, hogy én megmondom, mit kellene csinálni. Nagyon sokszor csak kérdezek, aztán ötleteket hozok fel - ha látom, hogy a másiknak még fogalma sincsen merre mozduljon -, hogy merre lehetne mozdulni. Van, amit feladok gyakorolni, vagy gondolkodni. De úgyis mindenki csak azzal foglalkozik, és csak azt gyakorolja, amit akar. Nekem az a fontos, hogy ebből legyen egy tapasztalata önmagára vonatkozóan. Amit megtapasztal, az ő. Ami neki működőképes, attól lesz boldogabb. Amiben hinni képes, az vezetheti. Én ezeket nem mondhatom meg, csak tapasztalati anyagot adhatok hozzá. Ezért működik nehezen....
Aztán, amikor már semmi nem működik, akkor próbálok a tudat mélyéről tapasztalatokat felhozni. Erre sokan nem elég nyitottak. Nehéz másokat saját belső világukra rányitni, pláne azt hitelesebbként elfogadtatni, mint a külvilágot. Vannak helyzetek, amikor az eszközök korlátokba ütköznek, konkrétan a másik korlátaiba. Így pl. én hiába tudnám, mi volna a legjobb a másiknak, ő abban nem hisz. Így "marad" az ő útja.
Nem lehet az én utamat odaadni másnak. Képtelenség. Lehet biztatni másokat arra, hogy kövessék azt az utat, amit javaslok. Ebben fokozhatja a hitelességet az, hogy én már megjártam azt az utat. de ha valakinek az nem tetszik, nem fog követni. Még abban sem, hogy honnan szedheti elő a leginkább megfelelő utat a saját maga számára: önmagán belülről.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26119 üzenetére
"Más, hogy olykor a saját igazságomat is belekeverem, mint tanmesét a folyamatba. de erről mindig nagyon pontosan és konzekvensen viszajelzést adok: az _én_ igazságom. Nem szakmai, nem tudományos, nem globális, csak az enyém. Ha akar kezd vele valamit, ha akarja elveti. Ebben a szakmában a szabad akar, és a szabad választás tiszteletben tartása a fontos.
"Jaja
De ha megkérdezlek te ezek-meg ezek a körűlmények között mit tennél, csak a saját véleményed magvát mondod ki valahogy? Nem?
Azért amit a saját tapasztalatankból tudunk vagy elsőkézből azt azért szép, hogyha beleszövöd a tanításba, terápiába kinek hogyan tetszik. Persze az élet nemcsak fehér vagy csak fekete, szép is lenne.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
zoltanz #26118 üzenetére
Ne hidd azt, hogy a valóság csak fehér, vagy csak fekete. Én arról vagyok meggyőződve, hogy mindkettő. Így, ha valaki az egyikről van meggyőződve, akkor a másik felé igyekszem közelíteni, ha a másikról, akkor az egyik felé. Ha egyetért velem abban, hogy semmi sem csak fehér, vagy csak fekete, akkor meg kell tanítani kezelni a változatosságot. Az ellentmondás arra vonatkozik, amikor felismered, és ki is fogalmazod, hogy mindennek több oldala van. Valakiben azt erősítem meg, hogy legyen szorgalmas, más valakiben pedig azt, hogy lazítson már, és még véletlenül se dolgozzon, mert a munka nem olyan fontos. És sorolhatnám. Valaki azon görcsöl, hogy nincs kapcsolata, valaki pedig azon, hogy egyedül akar lenni. Mindkettőben azt erősítem meg, amit a legbelső valósága diktál. Nekem az embert kell szolgálnom, nem a saját igazságomat.
Aki ezt nem érti meg, az ne akarjon segítő foglalkozást magának.Más, hogy olykor a saját igazságomat is belekeverem, mint tanmesét a folyamatba. De erről mindig nagyon pontosan és konzekvensen visszajelzést adok: az _én_ igazságom. Nem szakmai, nem tudományos, nem globális, csak az enyém. Ha akar, kezd vele valamit, ha akarja elveti. Ebben a szakmában a szabad akarat, és a szabad választás tiszteletben tartása a fontos.
S nekem képviselnem kell azt a tükröt, amit a társadalom tart, képviselni azt a tükröt, amibe a saját énképe mutatkozik meg, és képviselni egy objektívebb valóságot tartó tükröt, sőt, ezen felül egy olyan tükröt is, amibe ha belenéz, nehezen hiszi el, hogy az ő lehet, vagy azt képes megvalósítani. De nekem képviselnem kell a hit tükrét is.
Megmondani a tutit? Nem.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26116 üzenetére
"Én naponta akár több százszor is ellentmondok magamnak, ha a beteg gondolkodási világa ezt kívánja. Mert tök mindegy, milyen elméleti konstruktumba csomagolva adom a kezébe a lényegét annak, amivel küszködik."
Azt, hogy érted mikor elentmondasz magadnak?
Azért remélem ez csak bizonyos élethelyzetek esetlegesen megismert újabb információk utáni átértékeléséről van szó.
Szerintem az nem egy jellem aki állandóan változtatja a véleményét bizonyos dolgokról, legalább az alapokat meg kell őriznünk, egyébként én nem szoktam vitatkozni azzal akit szeretek, esetleg tisztázzuk a dolgokat, szerintem ez a normális eset.Amúgy nem kell egymás tükörképének lenni mindenben, az emberek külömbözően vélekednek néha.
Amúgy én szeretem ahogyan gondolkozól a világ dolgairól és így azt leírod.
-
Cs.Orsolya
senior tag
Miből gondolod, hogy magamra vettem a megszólíttatást, és hogy azt gondolom, aktuális problémáddal tértél be egy kis szóasszóra? Mert hogy ilyet egyiket sem éreztem, az fix, így nem is gondoltam rá. Engem a Te magán jellegű problémáid nem igazán izgatnak, eddig sem tették. Provokáltál, és reagáltam.
Azt hiszed, hogy ha amúgy is a nyűgöddel jöttél volna, majd előálltam volna a jól megmondom a tutit mentalitással? Egy olyan aláírású emberrel én elvből le sem állok győzködni, mint ami Neked van...
Azt azért sajnálom, hogy Csernus doki itt az etalon, mint a tutit megmondó figura, amelynek mi csak a paródiája lehetünk. Ez számomra megalázó minősítés. Minden oldalról...
A pszichológia, mint tudomány egzaktságát csak azon a síkon vitassuk, amely elméleti konstruktumokkal operál, és olyan elméleti modelleket használ, amelyek révén igyekszik megfogni a lényeget. A pszichológia halála az, amikor az elméleti konstruktumokon zajlik a vita, nem a lényegen. A lényeg elismertségének pedig tradíciói vannak mind tudományos berkekben, mind kulturálisan, mind morálisan. Szóval, amíg ezekben a kérdésekben lesznek ellenvélemények, addig lesznek ellentmondó konstruktumok, és ellentmondó lényegiséget megfogalmazók, amelyben a közös nyelv csak nehezíti az ellentmondás konkrét fekete-fehér képletét.
De ugye azt nem gondolod, hogy amikor a szakmánk gyakorlásáról van szó, akkor ezen bizonytalanságokra támaszkodva adunk kapaszkodási felületet egy bajba jutott embernek?!
Én naponta akár több százszor is ellentmondok magamnak, ha a beteg gondolkodási világa ezt kívánja. Mert tök mindegy, milyen elméleti konstruktumba csomagolva adom a kezébe a lényegét annak, amivel küszködik. Nekem két dolgot kell tudnom. Az egyik, hogy a gondolkodásmódjához igazítani tudjam a konstruktumot, a másik, hogy a sok konstruktumban hol a közös lényegiség, amellyel a valóság a legpontosabban közelíthető. Ettől szakma a szakmám.
Boldogságról elvből nem vitázom.
A kapcsolatokban való gazdag tapasztaltságot senki nem választja tudatosan, mivel ez önmagának ellentmondó üzenet lenne. A részemről ennek két oka van: a.) belementem minden helyzetbe, hogy senki ne mondhassa ki rám, hogy egy válogatós picsa vagyok, és megadtam az esélyt majdnem mindenkinek, hogy bizonyítsa, külsőtől, intellektustól, érdeklődéstől, és a többitől függetlenül, hogy remek partnerem lehetne; b.) amikor csalódtam, nem álltam be a sarokba a sebeimet nyalogatni, hanem megpróbáltam tanulni belőle, elgyászolni mielőbb, amit lehet, és tovább lépni.
Attól függetlenül, hogy ez egy rendkívül gazdag életet hozott eddig magával, jelentős hasznát veszem a munkámban is. Minden esetre, nem csak a saját élmények alapján ismerem a kapcsolatokat, hanem hála az égnek, remek beleélőképességemnek köszönhetően magamba szívtam a világirodalomból, és a filmgyártás bőségszarujából is számos tapasztalatot.... -
I_Am
veterán
válasz
Goose-T #26089 üzenetére
Látod itt a nagy baj. Hogy a keresztényekre nem húznak rá az europidok ilyen faszságot, mint Te most egy keleti filozófiára. Direkt nem vallást írtam, mert a buddhista filozófiák gyakorlása nem egyenlő a buddhizmus, mint vallás gyakorlásával.
Te már elég régóta ismersz, emlékezhetsz még, mikor a tüzesfejű modiként írtam ide és ha olvasgattad a totyikot, akkor észrevehetted, hogy mennyit változtam az elmúlt 6 évben. És ahoz képest, hogy miken mentem keresztül a legkomolyabb változást pont ezeknek a keleti értékeknek köszönhetem. Hogy igazán kezdem magam megismerni és ezáltal méginkább önmagam lehetek másokkal szemben. És azt vettem észre, hogy mások is sokkal könnyebben nyilnak meg és lesznek önmaguk a társaságomban. Sőt még meg is jegyzik, hogy ez mennyire furcsa, mert valójában nem ilyenek csak mellettem. És ez jó. Jó érzés, mert igenis látom, minden nap, hogy ez segít nekik másokkal is nyiltabban és öszintébben viselkedni. Ez egy lánc, amiből ha megtalálod az első láncszemet magadban, akkor abból csakis jó sülhet ki. És a jó dolgok boldoggá tesznek és ez méginkább segít önmagad megismerésében. Egy búgócsiga, ami egyre jobban pörög. (tudom, csak el ne szédüljek
)
Szóval kérlek ha nem vagy tisztában a buddhista filozófia és vallás gyakorlása közti különbséggel, akkor ne írj már ilyen badarságokat, mert mások még elhiszik. Lehet 4 fal közöt élni és az egyre modernebb világban elhinni mitől is leszünk boldogok és meg lehet próbálni igazán önmagunkba nézni mélyre, hogy valójában mi is az igazi boldogságunk kulcsa, amit nem a neveltetés, a vallás és a média sulykol belénk. Ebben pedig, akár hiszed, akár nem, a buddhista filozófiáknál jobban semmi nem segít.
-
Kidus
őstag
Egy kis oktatofilm
-
lorcsi
veterán
munkahelyen összezárva piszkosul érezni, ha egy csajnak már rég nincs senkije és nagyon nyűgös
-
vati
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #26077 üzenetére
Én is jót mozizom itt
Néha mintha Csernus doki paródiáját olvasnámNála a fogalmak rendben voltak, a konklúziókban mégse értek vele egyet - például pont rá gondoltam a "szingli ideológiával". Rég kihalt volna az emberiség ha ilyenek osztanák a megfellebezhetetlen igazságot. Vicces ahogy megmagyarázzák, az 5-10% öntudatos boldog szingli tudja a tutit, a maradék 90% gyenge jellemű társfüggõ elfuserált lúzer. "Egy õrült? Hisz mind velem szembe jön!" kõkemény érzelmi önzés ez a szerzõdésesdi. Szeretet? fenét.
Világos, hogy mint pszi pontosan ismered a szavak, fogalmak szakmai jelentését. A válaszaidat is értem, azoknak a maguk módján igazuk is van; mégsem látom úgy, hogy bármiben is megcáfoltál volna. Másról írtam. A megközelítési mód maga vsz egyoldalú, már azt nem fogadom el - nem fogunk egyetérteni, de nem is kell. A pszichológia messze nem egzakt tudomány, te is tudod, azon belül a boldogság téma kicsit komplex egy ilyen fórumhoz... lám, Csíkszentmihályi kolléga is milyen vastag könyvet írt róla(Btw ha már dolgok meg fogalmak, nekem nem tûnik annyira szilárd talajnak a pszi terminológia sem... akárminek a definíciójára rákérdezek szakmabelinél, hogyan is épül egymásra az egzakt fogalomrendszer, kocka fejemmel mindig úgy tûnik: bele tudnék kötni, unesztétikusan sok ki nem mondott axiómába botlok lépten-nyomon. Nade kellett nekem annyit olvasnom Wittgensteint
ahelyett hogy megérteném és elhinném amit el kell.) Van pár kollégád, aki ezeket a kapcsolat dolgokat másképp látja... Ismerek olyat, akivel vsz jól megértenétek egymást, és akit intellektuálisan nagyon sokra tartok, mégse gyõz meg, hogy az összeszámolhatatlan mennyiségű (20+) párkapcsolat normális és happiness.
Abban teljesen félrementél, hogy én itt a saját akut problémáimra keresek választ, vagy hogy személy szerint neked írtam. Nem ismersz, azt se tudod mennyi idõs lehetek, lehet húsz évvel ezelõtti történet amiről mesélek... Csak tűnõdöm és szórakozom. Eredetileg mindenféle kapcsolatra gondoltam, meg írtam is róla, a ffi-nõ kapcsolat csak egy szösszenet volt. A szükségletekrõl írottak teljesen komoly, ott bukik meg ez az egész "f@sza szingli vagyok" érvelés. Energiaigényes dolog elfogadtatni magunkkal hogy "A" az "B" ha a valóságban marha messze vannak egymástól. De ez csak az én különbejáratú meglátásom, ne érezd kötelességednek hogy megcáfolj szakmailag...Vissza a boldogság gumicsontra, amirõl továbbra is úgy látom, nem teljesen OFF itt:
Ismerheti valaki saját magát tökéletesen, tudhatja "tudományosan" hogyan működik a boldogság (pontosabban amit elhisz róla), akarhatja ezt átültetni a saját lelki működésébe, akármekkora eltökéltséggel - ez mind kevés lehet ahhoz, hogy boldog legyen.
"Nincs feladat." "Még az sem feladat, hogy boldog legyek. Nem is jog. Csak egy állapot." - ez már jó nyom, és még buddhistának sem kell lenni hozzá -
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26102 üzenetére
Én még beleféreka két kezembe. Minden téren
Párkapcsolat terén az egybe is. A többi futó kaland volt, nem párkapcsolat...
-
PazsitZ
addikt
válasz
orbano #26049 üzenetére
ha egyedül vagy rossz érzést okoz, ha nem vagy egyedül, akkor nem érdekel.
Érdekel akkor is ha kapcsolatban vagyok.
Csak míg előbbi esetben lehet egész nap azon rágom magam és végig szar kedvem van, addig ezzel szemben a páromra figyelve el tudom feledni, ami amúgy esetleg zavarna is.
Nem a probléma észre nem vételéről van szó, csak míg amúgy egész nap szar kedvem lenne egymagamban, a másik esetben legalább a párom el tudja feledtetni arra az időre a dolgokat.
Tovább nem tudom és nem akarom magyarázni, lehet én látom rosszul, de én akkor is így látom -
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26102 üzenetére
Én a 3-at teljes kapcsolatra értettem testi, lelki meg minden ami vele jár, szülőknek bemutatás, eggyüttéléssel stb. Technikailag házastársak, vagy ha jobban tetszik jegyesek.
Amúgy nálam is ilyen számok vannak.
-
zso73
veterán
válasz
Goose-T #26089 üzenetére
"Van még valaki, aki a földön jár itt a topikban?"
Jelen!!
Mások az igények ,és mások a lelki alap feltételek. Biztos, hogy nem lennék jó buddhista........
Én szeretem élni az Európai, Magyar életemet. Szeretem a pörköltet, a mákos gubát, A Gere borokat, a Pannnónia sajtot....... És boldoggá tesz egy jó szeretkezés. Szeretem az erdőt, és az embereket, a mozgást, és ezt a csodálatos mindent, ami körülvesz......
De megtartom a mértéket, és nem hagyom, hogy ezek határozzák meg az életem.
Szeretnék valakivel együtt megöregedni, és jókat beszélgetni esténként.......Nem véletlenül alkotott minket Isten úgy, ahogy vagyunk! Egy férfi, és egy nő a minimum system requirements!! A többi meg alakul.....
A szex elfojtása nem helyes..(szvsz)..cölibátus,önmegtartóztatás..kolostor..Brrrrrrrrr Ha így akarta volna bármelyik Isten, akkor csak egy lyuk lenne a hasunkon, és azon pisilnénk....
Ha valaki buddhista akart volna lenni, akkor Kínát választja a filmben.
Isten nekünk adta a földet, hogy élvezzük minden csodáját !! Nem sanyargatni akart sem lelkileg sem testileg.Hujajjjjj
És szeretem az Unicumot is.
Egy feles..
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged