Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) danih


danih
addikt

No Man's Sky will "reveal itself to be all that it can be" in time, Sony exec says
Oké, legyen így, meglátjuk.
Mehet a fika.

[ Szerkesztve ]

(#1502) Madwe válasza danih (#1501) üzenetére


Madwe
nagyúr

Legyen így, mondjuk bármilyen info jó lenne a fejlesztőktől, mert megjelenés óta csak a legutóbbi twitteres emailes hack/lázadó alkalmazott dráma volt, ami elhangzott tőlük, de semmiféle mit csinálunk most mit tervezünk késöbb bejegyzés...:S

(#1503) Vesa válasza danih (#1501) üzenetére


Vesa
veterán

Ezzel csak az a baj, hogy a játékos társadalom nem túlzottan megbocsátó...

A tudomány a valóság költészete!

(#1504) danih válasza Vesa (#1503) üzenetére


danih
addikt

Nem tudom. Tegyük fel, elméletben, hogy azért van nagy kuss mert nagyot akarnak robbantani és tudják hogy jelenleg bármit is mondanak mindenki kifordul magából.
Tegyük fel, hogy valamilyen csoda folytán sokan úgy gondolják, visszatérnek a játékhoz, mert tényleg jó lett.
Na akkor lesz tele a Reddit "Elnézést, Sean" topikokkal XD. Bipoláris az egész fanbase amúgy.
Innen meg már mindenki kihalt.

[ Szerkesztve ]

(#1505) duvi válasza danih (#1504) üzenetére


duvi
nagyúr

"Innen meg már mindenki kihalt."
Szerintem többen is olvassuk a topikot, csak nincs mit hozzászólni. Én - jobb híján - türelmesen várok és bízok a pozitív fejleményekben... :)

(#1506) Vesa válasza danih (#1504) üzenetére


Vesa
veterán

Neked legyen igazad, de mint írtam korábban, véleményem szerint a játék alapjaiban van elrontva, teljesen átgondolatlan a megvalósítás. A játékosok az egyébként korszakalkotónak _hitt_ ötlet miatt sokkal többet láttak ebbe bele és kvázi generálták maguknak a hitet az álmaik megvalósulásához. Elszaladt a fantázia rendesen, aztán meg jött a rideg valóság. A készítők nem tudták eldönteni, mit akarnak, ez egyértelműen nem szimulátor, az arcade felfedezésben viszont nincs igazi kihívás, RPG-nek sem jó, sandboxnak sem jó mert szinte semmi survival elem nem létezik benne, vagy ami van, az rosszul működik. Korszakalkotó megvalósításról sincs szó, ahhoz több kéne annál, hogy előre elkészített grafikus asseteket cserélgetnek random és ez adja a változatosságot.

Sean meg szerintem azért tűnt el, mert megsértődött. A korábbi napi szereplései miatt már előre sztárolták és láthatóan fürdött is benne, utána meg jött a pofáraesés. Ráadásul látszott rajta, hogy nem profi vezető típus, valószínűleg egy igen kiváló és lelkes programozó, de ez ma már önmagában sajnos kevés az üdvösséghez.
Én már lemondtam erről a játékról, de legyen neked igazad, és lepjenek meg valami valóban korszakalkotóval!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1507) danih válasza Vesa (#1506) üzenetére


danih
addikt

Hasonló véleményen vagyok.
Az én elméletem az, hogy megalkották ezt a motort, fejlesztgették, csiszolgatták. Egyre közelebb jött a megjelenés tervezett napja, amikor is valaki rádöbbent (vagy csapaton belül, vagy a Sony) hogy bizony ha túlmegyünk a technikai bravúron, akkor itt bizony kérem szépen a napnál is világosabb, hogy itt kibaszottul nincs mit csinálni - hol a játék?
Az egyik belsős meetingen valaki halálra unta magát és inkább a telóján játszott egy kis játékocskával melynek neve "Out There". Sean ezt meglátta és először le akarta baszni emberünket, de inkább megnézte mivel játszik - és támadt egy zseniális ötlete és megindult a last minute tákolás.
Így született meg az NMS, jó éjszakát gyerekek!

(#1508) Brett001 válasza duvi (#1505) üzenetére


Brett001
aktív tag

Az még hagyján, hogy a topic haldoklik, de a modderek is úgy néz ki elveszették a lelkesedésüket. Okt. 16-án volt utoljára jelentősebb update (Better Planets, More Lush...) nemrég még naponta több mod jött ki, most meg csend.

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#1509) Ateszpapa


Ateszpapa
addikt

És még mindig 60€ a játék.
Döbbenet.

(#1510) duvi válasza Brett001 (#1508) üzenetére


duvi
nagyúr

Gondolom, hogy kihozták belőle a maximumot amit csak tudtak. A végtelenségig nem lehet modolni.

Ateszpapa
Valóban az, de akár azt is jelentheti, hogy nem mondtak le a játékról, mivel készül a tartalmi frissítése. Azzal számolnak, hogy a későbbiekben lesz aki kifizet ennyi pénzt érte. Persze ez csak egy teória a magasan tartott árra ;]

[ Szerkesztve ]

(#1511) Rison77 válasza Ateszpapa (#1509) üzenetére


Rison77
senior tag

Inkább az a döbbenet, hogy még mindig nem voltak képesek valós videókat/képeket kitenni a játékról, holott elvileg a steam már szankcionálja ezt. Elhiszem, hogy kis csapat, de hogy ennyire nem képesek kommunikálni az emberekkel.. az egy vicc. Nem kell ehhez PR menedzser, hogy napi 1 twittert kilőjjek, hogy élünk relax stb. Ha meg jelen állapotában csak hazugságot tudnak mondani, mert ők a fejükben már a kész játékot látják amikre még évekre vannak, akkor se kéne elhanyagolni ennyire, mert a kutya se lesz már rá kíváncsi.

(#1512) Madwe válasza Rison77 (#1511) üzenetére


Madwe
nagyúr

Jó hát Balin koktélozva lehet te se twittelnél a helyükben ;]

(#1513) Rison77 válasza Madwe (#1512) üzenetére


Rison77
senior tag

Hát azért ebből a ~800k példányból nem hiszem, hogy rogyásig keresték magukat, még ha kis csapat is, azért 3-4 évig fejlesztették a mostani állapotot.

(#1514) smc válasza Rison77 (#1513) üzenetére


smc
addikt

Ebben benne van a PS4 verzió is?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1515) Madwe válasza smc (#1514) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nincs, s tekintve h az Uncharted 4 után ez a legtöbbet eladott játék launchkor, nem hiszem h kevés lenne :D

(#1516) Mister_X válasza Rison77 (#1513) üzenetére


Mister_X
nagyúr

De, rogyásig. Ha csak azt számolom, hogy a Steam zsebre teszi a végfelhasználói ár 30%-át, levonom az áfát (legyen 20%) és 40% a Sony zsebét üsse, kapunk egy 10%-os royality-t, ami mondhatni átlagos a szakmában. Ez kéremszépen csak erre a 800.000 példányra 4.800.000€, forintba hagy ne váltsam át :P A fejlesztés idején költség nem biztos, hogy terhelte a HG-t, a kiadó szokta a bérezést és a marketingköltségeket állni.

Nos, innentől meg az alkalmazottak szerződésén múlik, hogy mennyi részesedést kapnak ebből az összegből.

-

Igen, ennyire kifizetődő az ipar. Persze egy "normális" játék fejlesztési költsége sokkal magasabb a szinkronszínészek, zeneszerzők, mocap stúdiók, CGI, miegyéb miatt és azt lehet nem 15-20, hanem 100 ember fejleszti 3-4 évig és sokkal magasabb a marketingköltség, ott már lehet épp deficitesek 1 millió példánnyal, mégha más a profit mértéke (lásd.: nagy kiadók saját fejlesztői).

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#1517) danih válasza Mister_X (#1516) üzenetére


danih
addikt

HG a kiadó is. Sean még az ingatlanát is zacizta hogy állni tudja a fejlesztési költségeket. A Sony a marketingbe ugrott be.

[ Szerkesztve ]

(#1518) edgR válasza danih (#1517) üzenetére


edgR
őstag

Már amennyiben ezzel kapcsolatban igazat mondott ;]

(#1519) danih válasza edgR (#1518) üzenetére


danih
addikt

Szerintem igen, mert
1. ezt még erkölcsi lenullázódása előtt osztotta meg
2. máshogy nem is hiszem hogy tudta volna fedezni a költségeket
Vagy ez vagy lopta a pénzt :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1520) Mister_X válasza danih (#1517) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Nyilván elvisz valamennyi pénzt a Sony is, továbbá elég nagy tengerparti villára kell jelzálogot felvenni, hogy egy fejlesztést finanszírozz :N Tehát na, minimum 5 millió euró gross nem is hangzik rémesen.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#1521) Rison77 válasza Mister_X (#1520) üzenetére


Rison77
senior tag

Ebben azért ugye benne van a fenntartás is , mert ugye "online " játékról beszélünk, illetve mivel nem havidíjas játék, a további fejlesztési költség etc. ami a jelen állapotot nézve igencsak húzós összeg lesz, ha be akarják fejezni a játékot.

(#1522) Madwe válasza Rison77 (#1521) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ja, de ez csak a pc-s eladásokra vonatkozik, már az profitált. Ha ebbe beleveszed a ps4es eladásokat, ami mégegyszer mondom, uncharted 4 utáni legjobb volt, ami a legnagyobb húzónév ps4re, többszáz ember készíti évekig stb, akkor azért az belátható, h anyagilag igencsak nagyot kaszált a HG. Az online része meg miután gyk. text alapú, max a dolgok neveit synceli, ezért az nem hiszem h olyan drága lenne fenntartani :D

A további fejlesztéseket meg majd meglátjuk, h lesznek e, s ha igen, ingyenesek lesznek e vagy fizetős dlc-k...

[ Szerkesztve ]

(#1523) Omli85 válasza Mister_X (#1520) üzenetére


Omli85
őstag

Azt azért ne felejtsük el hogy ez "garázs" projekt volt és uszkve talán 15 emberke dolgozott rajta évekig gondolom nem túl komoly bérezésért. A kiadás előtt jó ha fél 1 évvel állt be mögéjük a sony komolyabban szerintem részben ott mentek/mehettek el kicsit a dolgok rossz irányba határidők és egyebek okán (kitudja mi volt a szerződésben amit aláírtak). Sose tudjuk meg de lehet jobban jártunk volna ha nem állnak le egy nagy kiadóval se és pár évvel később adják ki és közben esetleg tolnak valami gyűjtést ha para van..

ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

(#1524) Vesa válasza Omli85 (#1523) üzenetére


Vesa
veterán

Legjobban akkor jártak volna, ha Early Access-ben kitolják. Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ott a Subnautica, ami nagyon hasonló elven működik, és tkp. semmi értelme nincsen az egész játéknak. Ott is felfedezhetem az óceánt, max. építhetek bázist de annak sincs sok értelme, inkább csak hangulati elem. Egy folyamatos grind a game, akárcsak az NMS-ben. Persze sok szempontból átgondoltabb, élvezetesebb játék. Ezzel együtt, a Subnautica EA-ban lépked szép lassan előre, miközben baromi sikeres, amihez egy reális árazás is párosul. Hasonló konstrukcióban talán az NMS sem bukott volna el, már eleve nem lett volna ekkora hype az irreális elvárásokkal, mert rögtöb látszott volna, mit tud a game.

A tudomány a valóság költészete!

(#1525) duvi válasza Vesa (#1524) üzenetére


duvi
nagyúr

"Legjobban akkor jártak volna, ha Early Access-ben kitolják."
Szerintem is ez lett volna a legjobb megoldás :K

(#1526) danih válasza duvi (#1525) üzenetére


danih
addikt

Az Early Access modell nem létezik konzolon, szerintem ezzel már ki is lőttük.
Ami talán működhetett volna - és mind a konzolos, mind a PC tábort kielégíthette volna - az egy kb $20-os alapverzió. Ez van, ennyiért ezt tudja, DLC-t ígérni nem ígérünk egyelőre, de ha népszerű lesz, megoldjuk azt is, plusz pénzért.

(#1527) duvi válasza danih (#1526) üzenetére


duvi
nagyúr

Attól még megjelenés előtt, kiadhatták volna a PC-s portot EA-re. Legalább lett volna egy ingyenes tesztlehetőségük, ahol senki nem reklamálhat. Tudom, nem a PC volt az elsődleges platform... Most már mindegy. Idővel kiderül a hogyan tovább.

(#1528) danih válasza duvi (#1527) üzenetére


danih
addikt

Végül is igazad van, miért ne (annak ellenére hogy hibásnak gondolnék egy olyan stratégiát melyben egy platform felé azt sugallod hogy a játékod még nincs kész, egy másik irányába pedig azt, hogy igazából már kész van). A szomorú az hogy még így is volt egy bő hét (megjelenés után!) amíg a de facto bétateszt tartott.

[ Szerkesztve ]

(#1529) danih


danih
addikt

Na én ebből csinálnék játékot... nagyon jól néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#1530) duvi válasza danih (#1529) üzenetére


duvi
nagyúr

Ha már szóba került ObsidianAnt. Ez már egy létező játék, amihez folyamatosan érkeznek a tartalmi frissítések. Szeretettel várjuk az érdeklődőket az ED topikban ;)

(#1531) danih


danih
addikt

Valaki még dolgozik a HG-nél... lol.

(#1532) smc válasza danih (#1531) üzenetére


smc
addikt

Megerőltethette volna magát egy kicsit, és dobhatott volna pár morzsát.. :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1533) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

Foundation update incoming

Akkor mégsem hagyták abba a játék fejlesztését.

Üdv. Johnny

(#1534) Mister_X válasza jonnyjoker01 (#1533) üzenetére


Mister_X
nagyúr

De pont a legfeleslegesebb update. Folyamatosan haladunk előre, körülményes (már-már lehetetlen) visszamenni egy naprendszerbe 4-5 ugrás után is, ha meg elérünk a galaxis középpontjába, akkor meg pláne. Adtak volna lehetőséget (testreszabható!) "hordozó" építésére, ami csak az űrben tud közlekedni, folyamatosan nyersanyag kell az üzemeltetésére, lennének extra moduljai, a hangárjában meg 2-3 hajó is elférne. Mennyivel másabb lenne, mint egy fix bázis az n+1-ik bolygón :(

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#1535) edgR válasza Mister_X (#1534) üzenetére


edgR
őstag

Mert tudjuk, hogy ilyen lesz az építkezés, ahogy azt leírtad?

(#1536) jonnyjoker01 válasza Mister_X (#1534) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Egyelőre még csak találgatni tudunk, de nagy valószínűséggel csak a 'generic' túlélő játékokhoz hasonló építési rendszerrel fogunk találkozni. Sokkal egyszerűbb lekódolni.

Üdv. Johnny

(#1537) Brett001


Brett001
aktív tag

De az is lehet, hogy Hari Seldon leszünk és létre kell hozni az Alapítványt. Aztán Salvor Hardinként fel kell virágoztatni. :D

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#1538) danih válasza edgR (#1535) üzenetére


danih
addikt

(#1539) edgR válasza danih (#1538) üzenetére


edgR
őstag

;]

(#1540) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

No Man's Sky - Foundation trailer

Már tölthető a patch.

Live-Die-Respawn

(#1541) edgR válasza oriic (#1540) üzenetére


edgR
őstag

Gondolom még csak PS4-en... :W

(#1542) duvi válasza oriic (#1540) üzenetére


duvi
nagyúr

Ezek szerint nem csak felszíni bázisunk lehet, hanem saját teherhajónk is, amire bedokkolhatunk?

(#1543) jonnyjoker01 válasza oriic (#1540) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Ez nagyon bejövős, emiatt lehet hogy visszanézek :C

Üdv. Johnny

(#1544) Rison77 válasza edgR (#1541) üzenetére


Rison77
senior tag

Lehet már PC-re is szedni pár perce.

(#1545) danih válasza oriic (#1540) üzenetére


danih
addikt

Hoppá.
PS4-en 2.75Gb az update (most kezdem szedni), gyakorlatilag a meglévő tartalom fele-harmada. Nézzük mi lesz.
Itt lesz szerintem az a pont hogyha a játékosoknak nem fog tetszeni az update hogy a HG is hagyni fogja a picsába. De ha pozitív lesz a visszajelzés még jöhetnek komoly update-ek.
A fél HG-hater reddig már ismét Sean Murray pöcsén csüng mint augusztus elején.

[ Szerkesztve ]

(#1546) Rison77


Rison77
senior tag

Semmit nem nyúltam a beállításokhoz, de a patch után ha beállítom a v-sync-et, ha nem, játszhatatlanul törik a kép. Próbáltam manuálisan is nvidia vezérlőpultban, de ugyanúgy törik az egész...

(#1547) Brett001


Brett001
aktív tag

Gondolom frissítés előtt érdemes leszedni azokat a modokat amik a játékmenetbe nyúlnak bele. Kiváncsi leszek rá.

"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester

(#1548) smc


smc
addikt

Na kipróbálta valaki?

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#1549) warcat válasza smc (#1548) üzenetére


warcat
veterán

Én a survivalt kipróbáltam, de mivel halál esetén nem töltődik újra a llfe support,ha olyan bolygóra rak le ahol alig van thamium/plutónium vagy hasonló ami kell hozzá,sok sikert kívánok a hajódig való eljutáshoz ;]
Sima toxic, normál hőmérsékletű bolygón lemerül az egész seperc alatt.
Értelemszerűen újraéledéskor meg a környéket már egyszer lefarmoltad tovább csökkentve az esélyeid,a hajóhoz meg nem jutsz közelebb.
Persze lehet,hogy a fél óra alatt nem jöttem rá valami fontos trükkre,de inkább csak teszteletlennek tűnt ez a rész, a hajót a mágikusan odateleportált anyagokkal simán kijavítottam,csak nem érsz el odaáig :)
Nyilván lehet törölgetni a mentéseket míg egy "jó" bolygót találsz de ez eléggé kivégzi az egész értelmét.

[ Szerkesztve ]

EA: It's in the crate!

(#1550) maszekember válasza warcat (#1549) üzenetére


maszekember
aktív tag

Patch notes-ban kiemelték, hogy sokszor fogod látni a "halál képernyő"-t ;] .

Gondolom úgy voltak vele, ha már mindenki sírt amiért könnyű a játék, majd jól megizzasztják őket.

Egyébként milyennek találod az update többi részét, szerinted így már megéri a pénzét? Nagyon sok streamet/ videót néztem a játékról, reddit fórumot is pár naponta megnézem, de a negatív kritikák miatt eddig nem vettem meg...

" The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.