Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) Hauptmann válasza bobalazs (#2000) üzenetére


Hauptmann
addikt

Szereti a kolléga a kihívásokat. :D

(#2002) VikMorroHun válasza bobalazs (#2000) üzenetére


VikMorroHun
senior tag

Így legalább nem akar más oda települni. :))

Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

(#2003) bexinho23


bexinho23
őstag

Üdv!

Már közel 50 órát beletettem és nem igazán tudom megunni a játékot. Több kérdésem is lenne, mert nem minden tiszta számomra.

1. Van már 4 hajóm, amiből 2-t találtam, egyet vettem egy átutazótól és amit a játék elején kaptam, azt használom. Van arra lehetőség, hogy eladjam a felesleges hajókat, esetleg alkatrészekre szedjem?

2. Több hasznos és magas szintű upgrade cucc van a hajómhoz társítva. Ezeket nem lehet valahogy egy az egyben átvinni az új hajómra?

3. Mindaddig én is élhetetlen bolygókra építkeztem, amíg nem leltem rá az első igazán földre hasonlító, természetben gazdag bolygóra. Mennyi bázist tudok elmenteni? Van esetleg felső korlát? (jelenleg közel 10 van elmentve)

4. Ti hogy játszotok, hogy érdemes a leghatékonyabban játszva fejlődni?

Én: Amikor elutazok egy új galaxisba, minden bolygóra leszállok és legalább egy épületet felkeresek, vagy jobb esetben egy Exosuit upgrade helyet (már csak az utolsó sornyi slot hiányzik). Ami nagyon tetszik és élhető, oda építkezek (nagyjából ugyanaz a standard big structure, ugyanazok az alap dolgok - mine, teleport - bázisok közötti -, trade terminal, napelem, akkuk, medium vagy big refiner, storage ...). Aztán a bolygóközi állomásokon felveszem az összes elérhető küldetést, amiket pedig teljesítettem, azokat leadom, majd beszélek minden npc-vel, tanulva tőlük... na és itt jön a következő kérdésem.

5. Mi értelme van a nyelv tanulásnak? Elég sok trophy-t kiszedtem PS-en, ebből is látszik, hogy tisztességesen csinálom, de nagyon monoton és élvezhetetlen. Ugyanazok az aminációk, ugyanazok a skinek, többségében ugyanazok a mondatok. Gondolom egyre érthetőbb lesz velük a kommunikáció (nem krix-krax szavak lesznek a mondatokban), de mi a logika a helyes választás kiválasztásához?

6. Mi a különbség a MP és a SP között? SP-ben is látok valós karaktereket rohangálni az "utazó" bázison, ahol blueprinteket és upgrade-ket tudok kiváltani. Illetve sokszor látok, ritkán mellém is leszállnak karakterek a bolygókon. Viszont azok biztosan npc-k. Van értelme a multival játszani? Ha ugyanaz mint az SP, csak pluszban interaktálhatok valós karakterekkel is, akkor értelemszerűen az jobb választás lenne.

(#2004) Morphus101 válasza bexinho23 (#2003) üzenetére


Morphus101
tag

1.amenyire tudom,nem szédszethetőek
5.a logika kb az hogy ha pl valami harcossal beszélsz akkor pl a 4 válasz közül azt érdemes választani ami hozzá passzol pl

Travel
War
Friendship
Planet

Jelen esetben pl a war a jó válasz

(#2005) bexinho23 válasza Morphus101 (#2004) üzenetére


bexinho23
őstag

Értem. Köszi. Akkor megpróbálom így kiválasztani a helyes válaszokat.

Más: Egy nagyon érdekes dolog történt velem. Beléptem arra a gömb alakú hajóra, amit bármikor elő tudok hívni, és ott egy játékos mindenkinek (többek közt nekem is) ajándékozott 15 milliónyi értékű alapanyagot (9999+ mennyiségű).

(#2006) Ribi válasza bexinho23 (#2005) üzenetére


Ribi
nagyúr

Én is kaptam valamikor nagy értékű cuccot twiccsestől.
Illetve amikor 1-1 értéktelen cuccot kapsz, akkor valaki valami bugot használ ki.

(#2007) gabranek


gabranek
aktív tag

Sziasztok!

A napokban elkezdtem a játékot PC-n Xbox Game Pass alatt (ugye most van akció, hogy 3 hónapra 300 ft). Na most ha lemondom az előfizumat, a NMS-t tudom folytatni mondjuk steamen? Vagy ott majd kezdhetek mindent előröl?

田中れいな

(#2008) bobalazs válasza gabranek (#2007) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

xbox fiók gondolom nem egyenlő steam fiók, ebből kiindulva nem.
A mentett állásokat ha ki lehetne nyerni a xbox fiók alól windowsban akkor egy copy-pastel megondható lenne, de ez bonyolult és nem javaslom.

(#2009) gabranek válasza bobalazs (#2008) üzenetére


gabranek
aktív tag

Valóban nem egyenlő a kettő, de a NMS account attól még lehetne az...viszont kicsit guglizgattam és neked van igazad, tényleg nincs átjárás a platformok között. Na mindegy, ha nem fullad ki a game 50-100 óra után, akkor majd megveszem itt.

田中れいな

(#2010) gabranek


gabranek
aktív tag

Eddig egér+bill kombóval játszottam, de most próbálkozok a gamepaddal... a kameramozgás (vagy inkább mozgatás) nagyon zavar. Szerintetek be lehet valahogy állítani egy fix nézetet, amire automatikusan visszaáll, hibába kezdek el futni egy másik irányba? Iszonyú idegesítő folyton manuálisan beállítani a nézetet, ha irányt váltok :F (Logitech F510)

[ Szerkesztve ]

田中れいな

(#2011) Habugi


Habugi
addikt

Sziasztok,

Közel egy éve nem játszottam, pár napja újra elővettem a játékot de eléggé le vagyok gatyásodva benne. Rákerestem mi manapság a "meta", rengeteg említést találtam Activated Indium bányászat ügyben, már épp kezdtem volna utána járni mi fán terem a bányászat mikor is szembejött h pár hónapig volt csak kánaán, mert szétnerfelték.

Ezügyben érdeklődnék.., van köztetek valaki akinek van/volt Indium bányája?
Bizonytalan vagyok h megérné-e a nerf után időt belefeccölni, mivel ahogy olvastam eléggé macerás megtalálni a megfelelő helyet, az építkezésről nem beszélve.

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#2012) gabranek válasza Habugi (#2011) üzenetére


gabranek
aktív tag

Ha gyorsan kell sok pénz, inkább szintetizálj klórt. Medium rafinery: 1 oxygen + 1 chlorine = 6 chlorine. Lényegében csak oxigént kell vásárolni folyamatosan, aminek 40 pénz darabja. Utána a 6 klórt eladod 3000-3600 pénzért. De csak óvatosan, mert én itt untam rá a játékra...lényegében semmi értéke nem lett a pénznek. Pillanatok alatt milliárdok ültek a számlámon.
Nyitottam pár Activated Iridium telepet is, csak hogy valami változatosság legyen. Minél több bányászgépet telepítesz annál kevésbé hatékonyabb. Úgy vettem észre, hogy 10 gépnél többet nem érdemes lerakni egy hotspotra, inkább több spotot kell keresni és kibányászni. A megtalálásukkal nekem nem volt problémám (kapásból 2 S és 1 A osztályút is találtam). Inkább azzal megy el sok idő, hogy egy spot bemérése előtt nem tudod, hogy az iridium-e, vagy valami értéktelen vacak.

[ Szerkesztve ]

田中れいな

(#2013) Habugi válasza gabranek (#2012) üzenetére


Habugi
addikt

Köszönöm h a klórt feldobtad mint esetleges alternatívát de még a linkelt videó előtt a leírásodból is arra jutottam h olyasmi mint anno a cobalt kontra economy crash buli, egyszer próbáltam és kizárólag arra volt jó h minden értelmét veszítse, szóval kihagyom.
Plusz.., nyilván maradi vagyok de szeretem ha van némi effort a pénzkereset mögött.

Maradok akkor az indiumnál, helyet már találtam, el is kezdtem feltérképezni mikor is megláttam h egyetlen silo 10db metal plating (:O ;]), na azóta ferrite dusttal próbálom teli rakni a freightert.. :DDD

Volt amúgy pénzem amikor újra leültem a játék elé, csak két monoton Expedition 4 Phase között gondoltam tolom kicsit a soha véget nem érő Artemis storylinet.
Ugráltatott balra-jobbra, míg végül szembe találtam magam az egyik állomáson ezzel a gyönyörűséggel:


Ilyen formás heavy fightert ~250óra alatt még nem láttam a játékban, egy vadállat, szóval filmszakadás következett be és kb egy óra alatt mindjárt sikerült is az egyik trading postról behúzni egy B-set (rengeteg C után..). Korvax rendszer.., minden explorerekkel volt tele, nem volt cérnám többet várni A/S -re.., akartam, a hajó is akart engem! :K

Ugyan volt eltéve tavalyi crashed ship mentések és derelic frighter fosztogatásokból bejött storage augmentation 10-11db.., mire felhúztam S-re elfogyott a nanite, slot ügyileg pedig (48+21) még mindig maradt jó pár.., cirka féltucatot kifizettem de elkezdett olyan összegeket kérni értük h lebillentem a székről.
Kifizetni nem fogom őket, 360M egy slotért.., aha persze^^, majd gyűjtök még augmentationt de még így is ráment a gatyám. :D

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#2014) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Tegnap kipróbáltam NMS-t VR-ban.
Wow...
Teljesen más a játék. Minden bazinagy, és élethű, ez mondjuk magának a VR technek a jósága. Vezetni a hajót az űrben is totál más élmény, mintha frankón vezetnél egy űrhajót. Sokkal nehezebb mondjuk, te adod a throttle-t, nem csak nyomsz egy gombot, hanem előre nyomsz egy kart "fizikailag", meg valóban a játékban látható "joystick" szerint megy a hajó. Viszont ki tudsz nézni belőle oldalra, felülre, mindenhova, a gömb alakú exoticek ilyen szempontból jobbak.

A földi járműveket is totál más így vezetni, de egy kézzel is lehet tartani a kormányt, mint a "menő" bmw boyracer hülyegyerekek. :D Főleg a nagy teherautót, azzal lehet szántani rendesen.

A fegyverkezelés is más, tényleg ott van a kezedben és arra lősz, amerre tartod. Állati... asszem már csak emiatt az egy game miatt is be fogok ruházni egy VR stuffra, csak így gépet is upgradelni kell erősen. Na mindegy, már rég nem játszom amúgy NMS-sel, de ez így eléggé más perspektívába rakta az egészet.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#2015) erer1000


erer1000
őstag

Sziasztok

Szerintetek a switch-es no man sky ami nyáron jön, az is crossplay lesz? 😊

M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

(#2016) negyven2 válasza erer1000 (#2015) üzenetére


negyven2
veterán

Elviekben azt írta Sean Murray, hogy ugyan az lesz mint a többi kiadás, tehát ez alapján lesz cross play. A kérdés inkább, hogy hogyan fog majd működni, mert most pl. One X-en nagyon be tud lassulni a játék ha Nexus-on van más játékos is.

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#2017) oke


oke
senior tag

Sziasztok,

Nemrég kezdtem a játékot, eddig tetszik :). Találtam egy hajót, ami elég rossz állapotban van nyilván. Csak elméleti kérdések:
- ha megjavítom a jump drive-ot és a launch trustert és elmegyek vele egy bázisra, akkor el tudom adni?
- Mi lesz a régi hajómmal és a rajta lévő rakománnyal
- A hajókról át lehet rakni egyikről a másikra a technológiákat, felszereléseket?

(#2018) bobalazs válasza oke (#2017) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Át lehet rakni a cuccokat a saját exosuit-odba. A feljavitott hajot el is rakhatod (claim) és lehet egyszerre több hajód is.
Space stationön ki válaszhatod melyik hajóval akarsz lenni, és ott a kiválasztott hajót tudod lebontani drága alkatrészekre amiket el tudsz adni.

(#2019) oke válasza bobalazs (#2018) üzenetére


oke
senior tag

Köszi a segítséget!

(#2020) S e t h


S e t h
nagyúr

Kicsit elhagyatott lett a hely, de megpróbálom.

A játék main missionja elvitt egy olyan bolygóra, ahol találtam egy űrhajó roncsot.
Vmi eszméletlen mennyiségű anyag kellett volna a javításához, ráadásul elég mostohák voltak a körülmények a bolygón.

Eléggé a játék elején vagyok, 3-4 rendszerben jártam, de ez minimum 10 bolygó.
Van rá bármilyen esélyem, hogy újra megtaláljam ezt a roncsot?
Nem találtam a játékon belül naplót, logot ahol látnám hol jártam, mit csináltam.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#2021) gabranek válasza S e t h (#2020) üzenetére


gabranek
aktív tag

Egy adott helyre csak úgy találsz vissza, ha odaraksz egy Base Computert. Én már rögtön felszállás után sem szoktam visszatalálni oda ahonnan felszálltam :) Igazán berakhatnának már egy térképet, szerkeszthető waypointokkal.
A bolygón talált roncs hajókat pedig én nem javítgatom, csak azt a 3 alkatrészt amivel fel tudok szállni. Elviszem a legközelebbi Space Stationra, ahol vagy eladom alkatrésznek, vagy elcserélem egy ép hajóra. Roncs hajót pedig elég sokat lehet találni, úgyhogy ne görcsölj rajta, hogy elhagytad.

田中れいな

(#2022) S e t h válasza gabranek (#2021) üzenetére


S e t h
nagyúr

Most is tanultam valamit, köszi! :)

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#2023) Raysen623


Raysen623
addikt

Sziasztok! Most néztem, van már többjátékos módja a játéknak, amit a frissítésekkel hoztak be végre. Kinek mi a véleménye róla? Lehet jól csapatni vele? Amit mostanság hallok a játékról, annak alapján baromi jól öszerakták a kezdeti problémák óta.

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#2024) S e t h válasza Raysen623 (#2023) üzenetére


S e t h
nagyúr

Én most járok kb. 50 óránál és nagyon élvezem, nem gondoltam volna, hogy így beszippant.
Elenyésző mennyiségű buggal találkoztam, illetve a legbosszantóbbról is kiderült, hogy inkább csak a készítők lustasága, vagy eredeti talán terve( eltűnő nyersanyag).

Én nem nyomtam coopban, de nagyon meglepődtem, amikor egy központi hubban megláttam az online gamereket és az egyik csatlakozni is akart hozzám.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#2025) CactuS válasza Raysen623 (#2023) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Talán még aktuális. Én megjelenéskor megvettem, akkor katasztrófa volt, igazából el is temettem, de kb. 1 hete belefutottam Nessaj VODjába és csak pislogtam, hogy mi mindent beletettek az elmúlt években. Rengeteget fejlődött elve a bolygó, flóra és fauna generálás. Baromi jó hajók kerültek bele, van már kalózkodás, földi jármű, anyahajó, valami season szerűség, stb. De hogy őszinte legyek én még nagyon az elején tartok most, de teljesen más, mint megjelenéskor. Játékmenetileg, érzésre nekem sokkal jobban bejön most, mint az Elite Dangerous, pedig abban is van sokszáz órán. Egyszerűen élettel telinek érződik, az NPCk, a kalóztámadások, a bombázások, a földi viharok, meteoresők, stb. Kulcsos boltból 6000 Ft körül meg lehet venni, annyit szerintem abszolút megér, ha kicsit is szereted a felfedezős játékokat.

Többjátékos módja van, ha jól tudom, akkor az anomália hubokon lehet pl. coop küldetéseket is együtt csinálni. De én még azt nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2026) gabranek válasza CactuS (#2025) üzenetére


gabranek
aktív tag

Az alapjátékot kipörgettem, beleraktam 150 órát, de sajnos elsütöttem egy money exploitot ami sikeresen hazavágta a játékélményt (az exploit rossz, értem? :DDD ) Viszont az expedíciók miatt rendszeresen visszajárok, azokat nagyon élvezem továbbra is. Most is már nagyon várom, hogy induljon a következő. Valami ilyesmi játékmechanika kellene az Elite-be is, hogy legyen értelme visszatérni.

田中れいな

(#2027) CactuS válasza gabranek (#2026) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Money exploit az mi? Amikor oxygennel dúsítva sokkal több matit ad vissza a finomító?

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2028) Raysen623 válasza CactuS (#2025) üzenetére


Raysen623
addikt

Köszönöm a tájékoztatást. :R

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#2029) S e t h válasza CactuS (#2027) üzenetére


S e t h
nagyúr

De van sajnos nanite is, hogy rohadna meg. :DDD

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#2030) CactuS válasza S e t h (#2029) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Bocs ezt nem értem, új vagyok. :DDD :B

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2031) S e t h válasza CactuS (#2030) üzenetére


S e t h
nagyúr

Az az anyag a játékban ami a fejlesztésekért felelős, még ritkább, mint a pénz. Vannak olyan upgradek, amelyeket nem pénzért, hanem nanite ellenében tudsz megvásárolni.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#2032) gabranek válasza CactuS (#2027) üzenetére


gabranek
aktív tag

Hogy rohadjon meg, úgy akartam válaszolni, hogy nem voltam belépve. Na még egyszer:

Klórt szintetizálsz klór és oxigén párosításával. De nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy NE HASZNÁLD!...utána teljesen értelmét veszíti a játék. (a készítők kezdhetnének már valamit ezzel a "valamit szintetizálok és több ugyanolyan valamit kapok vissza mint amit beleraktam" dologgal, mert eléggé illúzióromboló). A nanite exploit is hasonló, de ott a mentett állás visszatöltésével kell operálni.

Ha mindenképp pénzt akarsz felhalmozni, készíts inkább activated indium bánya telepeket. Sokkal élvezetesebb, bár ez is nevetéségesen sok pénzt termel.

田中れいな

(#2033) CactuS válasza gabranek (#2032) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Jelenleg még abban a fázisban vagyok, hogy van pár millióm, de nem sok, mindenem C-s, tegnap pont szembejött a freighter szerző script, de sajnos csak C-s volt, így nem húztam be.

Nem tervezek ilyet használni, szeretném ebben a körben kiélvezni, szóval igen, valami ilyen telepeket vagy a freighter-en valami bázist alakítanék ki. Ha jól tudom, akkor az mozog is, tehát elég kényelmes tud lenni. Kéne valami alap termelőt csinálni, ami matikat, meg némi lóvét termel, így akkor csak a tech cuccokat kéne túrnom a földben a fejlesztések miatt. :D

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2034) gabranek válasza CactuS (#2033) üzenetére


gabranek
aktív tag

Növényeket is termeszthetsz a bázisodon akár gravito ballokat is. Csak végig kell csinálni a bázisépítős küldetéseket és egymás után megtanulhatod a növény termesztő képességeket.

Vagy összegyűjtesz egy bolygón néhány navigation card-ot, amit az űrállomáson beválthatsz olyan térképre, amivel sérült hajókat tudsz megkeresni (nincs előttem a játék, a pontos elnevezéseket most nem tudom fejből). Behúzod a talált hajót, elviszed az állomásra és vagy elcseréled egy ép hajóra, vagy bezúzatod amiből kapsz egy kevés, vagy egy csomó pénzt érő alkatrész. Attól függ milyen típusú hajót találtál.
Így akár S osztályú egzotikus hajót is lehet találni, ha a megfelelő bolygón keresgélsz. Erről találsz youtube videókat is. (Tulajdonképp ez is exploit, de egyáltalán nem triviális, és elég sok mászkálást igényel, mire sikerül találni egy ilyen hajót.)

田中れいな

(#2035) CactuS válasza gabranek (#2034) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Akkor azt hiszem beszerzek egy teherhajót majd, aztán csinálom azokat a questeket, mert érdekesen hangzik.

Roncskeresés miért exploit? Láttam videókat, ahol tengeralattjáróval meg valami lépegetővel is keresgélnek. Ez nem a játék egyik tevékenysége? Mert elég hangulatosan néz ki. :B

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2036) S e t h


S e t h
nagyúr

Az A osztályú hajómat felhúztam S-re, csak éppen nem tapasztaltam semmilyen változást. Mit kellett volna látnom?

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#2037) gabranek válasza CactuS (#2035) üzenetére


gabranek
aktív tag

Nem a roncskeresés az exploit, hanem egy adott S osztályú egzotikus hajó megkeresése egy adott bolygón. Bár lehet rosszul fogalmaztam, ez inkább olyan félig meddig csalás kategória...csalásocska ha úgy tetszik :) Mert elvileg ezeknek a hajóknak nagyon ritkának kellene lenniük, de itt már tudod hova kell menni, hogy ingyen megszerezd.

Én egyébként az expedíciókban is roncsvadászattal szoktam begyűjteni egy kis kezdőtőkét, mert élvezetes és akár még egy szuper hajót is dobhat az rng.

#2036 S e t h: Az upgrade után igazából semmit nem látsz, viszont az inventoryt több hellyel tudod bővíteni egy S osztályú hajónál.

[ Szerkesztve ]

田中れいな

(#2038) negyven2


negyven2
veterán

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#2039) CactuS válasza negyven2 (#2038) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Te itt is itt vagy? :DDD

Az első két sor nekem elég érdekesen hangzik, bár az elsőt nem értem - még - pontosan, hogy mit is akar jelenteni.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2040) negyven2 válasza CactuS (#2039) üzenetére


negyven2
veterán

Sajnos annyira nem mint szeretnék. Igaz közel 250 órám van benne amióta megjelent Xbox-ra is, de már egy jó idején csak tartalmi frissítésekkor nézek be pár órára.

Amúgy itt a trailer is.

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#2041) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Ez ilyen gyakran van, vagy nekem volt nagy mázlim? Egyszer láttam eddig ilyen eventet, azt elnyomtam, mert még nem akartam, de ez egy S osztályú volt, így kértem. :B

Sima hajóból még az alap van, de elvileg pörög a Twitch, ott meg ma adnak egy haulert. Egyébként nagy különbségek vannak egy hauler, fighter, stb. között?

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2042) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Lenne még pár kérdésem: miért van 9-es limit a hajókon? Szerintem egy tök jó dolog lenne gyűjtemény létrehozni exotikus hajókból. Ezt vajon tervezik kitolni? Annyi fajta van pl. az anomália állomáson a playereknek, hogy van, hogy percekig csak azokat nézem. :B

Illetve a "season" amikor véget ér, akkor hogy jön át a rendes mentések közé? Különálló mentésben? Vagy úgy, mint a Diablo 3 esetében?

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2043) gabranek válasza CactuS (#2041) üzenetére


gabranek
aktív tag

#2041:
- Egyébként nagy különbségek vannak egy hauler, fighter, stb. között?
A hauleren ha jól melékszem +10 inventory slot van, a fighter +4 tech slot és jobban manőverezhető, az explorer pedig nagyobbakat ugrik alapból. Valami ilyesmi különbségek vannak a hajók között. De én leginkább harcolok, igazából mindenhez a fightert használom.
Az ingyen twitch dropokat pedig mindenképp érdemes behúzni, ha másra nem eladod bontásra. Az A class már dobhat inventory növelő itemet is, nem is egyet.

#2042:
-miért van 9-es limit a hajókon?
Hát mert csak :) Ezt most emelték meg 9-re, előtte kevesebb volt.

-Szerintem egy tök jó dolog lenne gyűjtemény létrehozni exotikus hajókból.
Tulajdon képpen úgy játszod ezt a játékot ahogy neked jól esik. Ha napokat-heteket eltöltesz azzal, hogy hajókat keresel, tedd azt. Nem fogsz lemaradni a játék többi részében...nekem ez tetszik nagyon benne.

-Annyi fajta van pl. az anomália állomáson a playereknek, hogy van, hogy percekig csak azokat nézem.
Úgy tudom a hajókat véletlenszerűen rakja össze a program, elvileg nincs két egyforma hajó.

-Illetve a "season" amikor véget ér, akkor hogy jön át a rendes mentések közé? Különálló mentésben? Vagy úgy, mint a Diablo 3 esetében?
Az expedíció jutalmakat a halálcsillagon (anomálián) tudod kiváltani, ott ahol a twich dropokat és a quicksilver itemeket is. Ezeket megkapja a fő mentésed is. Viszont, hogy az összegyűjtögetett itemeid átkerülnek-e azt nem tudom. Én mindig törölni szoktam az expedíció mentését miután lezárult.

Viszont, hogy felhoztad a D3-at, lenne nekem is egy kérdésem. Talán ennyi off topic még belefér ide: Kipörgettem az utolsó szezont (igazából 1 pont hiányzik). A kapott Inna páncél szettet át tudom majd vinni az állandó monk karakteremre? Vagy szezon végén minden item törlődni fog? Csak mert nagyon tetszik, de hogy nem fogok nekiállni kifarmolni, az tuti.

田中れいな

(#2044) CactuS válasza gabranek (#2043) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Köszi az infót. A mostani expedíciót kipróbálom majd, egyelőre barátkozok ezzel a haulerrel, de igazából baromira zavar, hogy nincs szárnya, szóval nem biztos, hogy ez megmarad, nem is tettem bele fejlesztéseket. :B

Már régen toltam, de anno úgy volt, hogy ahogy zárt a szezon megjelent egy zsák - mint amikor a season elején az armort kapod - és abban benne van minden, amit összeszedtél. Átmegy a paragon XP is, a követ, loot, minden. Szóval season vége előtt érdemes letakarítani a ládát. :D

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2045) negyven2 válasza CactuS (#2044) üzenetére


negyven2
veterán

No Man's Sky Coordinate Exchange Subreddit, vagy ugyan ez egy szűrhető, kereshető weboldal formájában.

Itt a community által felfedezett, megtalált dolgok elérhetőségét (portál koordináták) teszi be a közösbe. Mert, bár a dolgok elvileg procedurálisan vannak elhelyezve, megcsinálva, de ettől függetlenül ha megtalálsz valamit akkor annak meg lehet osztani a helyzetét, mert az másnak is ott lesz.

Amúgy a dolog alatt itt szinte mindet kell érteni, a z érdekes bolygóktól, faunáktól át, a hajók, anyahajók, multitool-on át sok mindent. A Portálokat gondolom ismered és tudod is használni. És bár a legtöbb dolgo azért standard Euclid galaxisba van, azért lehetnek másfajta játékmódban és másik galaxisba.

Én mmég amikor játszottam vele aktívában akkor gondolkoztam, hogy elmenjek egészen az Eissentam galaxisba és ott letáborozzak, mert ugye a a legtöbb Golden World abban van, de ezt pusztán lustosából még nem tettem meg, pedig a második, Hilbert-be már régen eljutottam mind standard-ba, mind Permadeath-be (Xbox-on az összes achievement megvan).

Amúgy szintén reddit-en van egy "gyors" az Eissentam galaxisba (ebben a galaxismagok közelében lévő rendszerek portál címei vannak). Illetve azt még ide írom, hogy ha valaki nem tudná, hogy ha átmész egy másik galaxisba akkor a hajón lévő (és talán a suit/multitool-on?) összes fejlesztés elromlik. tehát érdemes ugrás elött lecserélni valami nagyon alap hajóra/multitool-ra a dolgokat.

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#2046) CactuS válasza negyven2 (#2045) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Portából csak az van meg, amit a kezdő bázison csináltam, videón láttam, hogy van valami csillagkapu szerű cucc is. Illetve valami rémlik, hogy a galaxis közepe vagy fekete lyukon átugrova előről kezdődött régen szint minden? Kb. mint az idle játékoknál a reset. De lehet rosszul rémlik.

Jelenleg még most nézegetem, hogy mit is kéne kezdeni ezzel az S osztályú teherhajóval. Jó lenne valami "passzív" nyersanyag termelés vagy hasonló. Gyárilag egy szobányi gravito ball van benne, de igazából most is van kb. 15 millám, a nyersanyag nagyobb hiány nekem.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#2047) gabranek válasza CactuS (#2046) üzenetére


gabranek
aktív tag

A "portál" itt nem a bázisodon építhetőt jelenti, hanem bolygókon lehet találni alien struktúrákat, amikbe ha a megfelelő sorrendben rakod ki a szimbólumokat, akkor teleportálsz a célponthoz. Viszont mivel te még eléggé az elején vagy, szerintem nem ismerheted a szimbólumokat. Azokat majd a main quest egy eléggé távoli pontján fogod megtanulni.
Az a fontos, hogy ha az utazásaid során ráakadsz egy ilyen portálra, akkor szépen leraksz mellé egy base computert, amit elnevezel, hogy később tudd, hogy mi van ott. És amikor majd szükséged lesz egy ilyen portálra, nem akkor kell keresgélni (mert azért nincs ilyen minden rendszerben), hanem a legközelebbi space stationról oda tudsz teleportálni.

A galaxis közepén átlépve a következő galaxisba, szerencsére nem veszik el semmid (na még csak az kéne :) ), viszont az összes fejlesztésed elromlik, de csak az aktív eszközökön lévők, ahogy negyven2 írta. Bárcsak tudtam volna a hajó/tool cseréről, mielőtt átléptem volna. Szentségeltem rendesen amikor megláttam az összes használhatatlan fejlesztést.

Köszi a tippet a D3-hoz, át is nézem a ládámat.

田中れいな

(#2048) negyven2 válasza CactuS (#2046) üzenetére


negyven2
veterán

Az nem portál, csak a Base Teleport Module.
De amúgy igen a Portal az a csillagkapuszerű építmény amiből minden a játékban lévő égitesten megtalálható.

Amúgy nem reset-el (már?) semmit ha átmész egy másik galaxisba, mert a teleport rendszernek köszönhetően oda-vissza tudsz menni a galaxisok között. Ha átmész amúgy a galaxisok magjában lévő átjárón akkor minden olyan technológia ami a hajódon, multitool-on és Exosuit-on van meghibásodik és meg kell azokat javítani. Ez akkor kellemetlen, ha nagyon sok fejlet technikával vannak azok felszerelve. Elvileg ha utazás elött átváltasz valami teljesen alap technikával felszerelt hajóra/multitool-ra, akkor átérve vissza csak azok lesznek hibásak.

255 galaxis van a játékban a kezdővel együtt (ha a 255. galaxisból átmész az ottani magon, akkor visszarak az elsőbe. Azért ajánlják a 10., Eissentam galaxist sokan, mert abban van a legtöbb olyan bolygó ahol gond nélkül tudsz építkezni (kvázi ott van legtóbb sentinel mentes, tökéletes klímájú, időjárású bolygó... kvázi földszerű).

A linkelt oldalakon pedig ott van rengeteg S osztályú hajó, anya és kisérő hajó, és multitool elérhetősége. Ez a legegyszerűbb mód arra hogy ha bővíteni kell a flottádat (persze ezek nagyon sok pénzbe kerülnek).

[ Szerkesztve ]

"Fact. Bears eat beets. Bears. Beets. Battlestar Galactica."

(#2049) gabranek válasza negyven2 (#2048) üzenetére


gabranek
aktív tag

"Azért ajánlják a 10., Eissentam galaxist sokan, mert abban van a legtöbb olyan bolygó ahol gond nélkül tudsz építkezni"

A hétvégén játszottam egy kicsit (jó sokat :) ) és szerintem a játéknak ezt a részét nerfelhették. Én biztos, hogy csak a kezdő galaxis közepén léptem át egyszer és most bizony az Eissentam galaxisban vagyok (hacsak nem véletlenszerűen dob be a kövi galaxisba és nekem piszok nagy mákom volt).
Az tény, hogy itt kb. minden második rendszer tele van földszerű, tökéletes bolygókkal. De nem csak 1-1 bolygó, hanem az adott rendszer világainak a nagy többsége ilyen. Mindenesetre most elindultam itt is a középpont felé, kíváncsi leszek hova kerülök.

田中れいな

(#2050) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Megint van új expedíció.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.