Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Venkman
tag
Én nem látom ilyen nagy gondnak a PC-s portokat. 2-3 év késéssel kijön néhány játékuk, de ha megnézitek az is csak az AAA másodvonala. Jó a Death Stranding csak 1 év volt, és én speciel nagyon szerettem, de az amennyire tudom nem lett átütő siker. A God of War, Gran Turismo, Spiderman, Uncharted, Last of Us szóval az abszolút kritikai és közönségsikerek maradtak csak ps-en játszhatónak (ok PS now). Reklám ez, semmi más. Egy elkötelezett gamer (aki kinyitja a pénztárcáját és a Sonynak fontos) az úgysem fog éveket várni egy aktuálisan menő címre, úgy, hogy bizonytalan, hogy egyáltalán jönni fog-e más platformra. Ezzel nem tudom mit veszt el a Sony, szerintem semmit.
-
Dr. Venkman
tag
Oké a Horizont elfogadom, bennem összekeveredik sajnos a szubjektív élménnyel ami szerint másodvonal volt, de valóban sokat adtak el belőle. Az, hogy milyen állapotban adták ki, azt viszont többféle módon lehet értékelni. Nem tudom beleélni feltétlen egy pc gamer helyébe magam, de az, hogy bugos mondjuk egy játék vagy rosszul fut nem feltétlen úgy csapódik le, hogy mekkora trágya a Sony és a játékaik. Épp ellenkezőleg mindenhol azt hallja (most tőled is), hogy a a 2-300 dolláros ps-en meg tökéletesen és hibamentesen megy. Miért is költöttem akkor 1500 dollárt a gépemre? Inkább vettem volna egy ps-t az exklúzívokra. Még mielőtt: azt sem gondolom, hogy a Guerilla vagy a Sony direkt cseszte el a HZD portot, csak nem gondolom, hogy néhány cím átportolásából meg néhány üzleti húzásból már a Sony lejtmenetét kellene vízionálni. Majd az idő eldönti kinek lesz igaza.
-
Dr. Venkman
tag
válasz consono #2628 üzenetére
Igen tudom, meg lehet játszani visszamenőleg az első xbox címeivel is, értem, hogy ez sokaknak fontos, én az új címeket várom, az előző gent letudtam az előző genben. Még a God of Wart sem kezdem újra mert kapott egy 60 fps patchet. Attól a játék ugyanaz.
Mindenhol abba botlok jelenleg, hogy Jim Ryan becsukta a Japan Studiost, FELÉGETTE A HIDAKAT, bezzeg a Micro veszi a studiókat meg a gamepass. Ismerem az érveket. Eredményeket (értd maradandó, új címeket, nagy kalandokat, lenyűgöző grafikát) várok, azt jelenleg és a közeljövőben úgy tűnik még mindig a Sonytól fogom megkapni. Ha már nem így lesz veszek majd egy xboxot.
-
Dr. Venkman
tag
Nekem tetszik a steam deck mint eszköz, viszont ha elfogadom, amit írsz, hogy pc-ként két év a termékciklusa akkor hosszabb távon vannak kétségeim a sikere felől. Két év múlva jön majd egy Deck 2, amin kicsit jobban futnak majd az aktuális nagy címek, a régiek meg az indie-k meg ugyanúgy? Azt már ki fogja megvenni? Aki új AAA-kra vágyik nem hiszem, hogy egy kompromisszumos kézikonzolon akarja futtatni őket, retrozásra, bindzsizésre meg ugyanúgy használható lesz a korábbi is. Ettől még lehet a koncepció jó, bár a Valve eddigi hardverei nem voltak átütően sikeresek és hamar el is engedték őket. Szeretném, hogy ez legyen a kivétel.
-
Dr. Venkman
tag
Sokszor említed, hogy a Deck egy PC, és ez igaz is, de akkor is egy olyan PC ami leginkább játékra van kitalálva. Nem ezen fogsz táblázatot, szöveget, zenét szerkeszteni, videót vágni. A PC sokrétű funkcionalitásának egy apró szeletét tudod rajta kihasználni, ilyen szempontból igenis rokon a konzolokkal, amik ha nem is pc-k, de célszámítógépek mint a Steam Deck. Ezért kérdéses a jövője számomra. Egy olyan PC ami célszámítógép, de a célt amire készítik már megjelenéskor is csak kompromisszumosan teljesíti és rövid életciklussal bír, nem tudom miféle ösztönző erővel bír a következő iterációk megvásárlására. Félreértés ne essék, én vennék Steam Decket. Egyszer.
-
Dr. Venkman
tag
Mondjuk a Gamepass valószínű jócskán kannibalizálta az Xbox/PC/Stadia eladásokat, és ez minden oda is bekerülő hasonszőrű, közepeske játéknál hasonlóan lesz. Valószínű hogy kevesen veszik meg külön, ha már végignyomták, végignyomhatták olcsóért GP-ben. (A másik oldala a dolognak, hogy adott esetben jóval nagyobb közönséghez jut el a játék.)
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Venkman
tag
válasz l.skywalker #3191 üzenetére
Oké, ketten megvettetek néhány játékot, amit már végigjátszottatok Gamepassben (vagy előre bizalmat szavaztatok neki), ez azért nem reprezentatív minta . Gondolom még többet meg nem vettetek meg. Plusz azért nem az átlagos címeket választottátok ti sem, az Ori és a Hades is év játéka kategóriásak voltak. Én konkrétan az közepes kritikai és játékosi visszhangot kapott játékokról írtam, szerintem azokat kevesen veszik meg GP debüt után. Persze miért is tennék.
Az említett statisztika módszertanára pedig kíváncsi lennék. Nyilván aki xbox-on sem gamepassozik, az elég casual játékos lehet, max. fifázik, codozik. Aki gamer annak nagy eséllyel van gamepasse, és nyilván többet is vásárol, szóval lehet vele önigazolni a micronál.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Venkman
tag
válasz l.skywalker #3194 üzenetére
„De nem is tudom minek akarnálak téged meggyőzni bármivel is, mivel az én példám nekem bőven elég„
Nahát a Micro statisztikája is pont ennyire önreflexív :) Továbbra se látszik, hogy mi a felmérés bázisa, kiknek a körében történt, mihez képest történt az elmozdulás. Felmérték, hogy aki előfizetett GP-re, az több játékot, több játékstílust próbált ki, és több in-game currency-t vett? Lehengerlő konklúzió Nyilvánvaló Kapitánytól. Közben a középfejlesztők meg szívnak vele. Hosszútávon a közönség is mert a gamepass játék az egy kategória lesz minőségben a Netflix Original Movie színvonallal. Középszer, gyorsan, bugosan, a minél több kontentért.
Szóval a lényeg, hogy nem engem kell meggyőzni (nekem mindegy, hidd el) hanem a GP ellen zúgolódó fejlesztőket. Azt is értem, hogy neked elég a saját példád, csak így elég nehéz véleményt ütköztetni, amire többek között ez a topik is ki lett találva, de hát ez van, ilyen 2021. Azért ha olvasod az xbox topikot, akkor biztos találkoztál már olyannal, aki azon örvendezett, hogy mióta gamepasse van, nem kellett játékra költenie, meg annyi játék, hogy ezzel elvan a konzol életciklusának végéig, stb. Nem gondolom, hogy ők lennének a kisebbség. Vagy csak nagyon hangosak. -
Dr. Venkman
tag
"Szokàsos sz@raGamePass, nem kell vele foglalkozni. People Can Fly sír a pénze utàn"
Ezt te írtad, két-három hozzászólással feljebb.
A statisztika amúgy nem a tényleges játékvásárlást mérte. Hanem a játékokra költött pénzösszeg változását, ami a cikk szerint nagyrészt IAP, DLC jellegű vásárlásból jött. Ami szintén egy remek irány, amit támogatni kell. Ja, mégsem. -
Dr. Venkman
tag
Ps-en játszok, nincs PC-m, Xboxom (nincs időm sem jelenleg két konzolra), a Cloud szerintem ergya, de érdekel a kb. 2025-ben megjelenő TES VI, úgyhogy szemetek Viccet félre téve, tényleg sajnálom, ha nem tudok majd vele játszani, de ezt teljesen elfogadom, konzol exkluzív cím lesz, rendben. Én komolyan szeretném ha az xboxnak jó minőségű, vonzó exkluzívjai lennének (tudom, most is van, tudom, számomra még kevés a vásárláshoz). Kell az erős konkurencia, hogy ne szívja le a pénzéhes Sony minden fillérünket egyeduralkodóként a piacon. Egy dolgot viszont nem szeretnék: hogy a Gamepass modell sikeres legyen. Értem, hogy az MS leginkább ebből remél pénzt a jövőben, de rohadtul torzítja a portfóliójukat, GaaS, F2P modellű nagy címek, vagy hónapokig játszható batár RPG-k, amiket nekem, tényleg hónapokig tartana végigjátszani, ha csak azzal is játszanék kizárólag. A múltkor berakott képen is talán egy db, sztoriközpontú, normál játékidejű single játék van a Psychonauts 2, az érdekel is. És értem, hogy az MS exkluzívok mellett ott vannak GP-ben az indie címek, kisebb léptékű dolgok, de mit tegyek, azokból szökőévente hoz lázba valamelyik. Szóval, ha a GP nagy siker lesz és a Sony is inkább ebbe az irányba megy el a fejlesztéseivel, annak nem fogok örülni. De úgy látom, hogy ők is érzik ezt, szerintem nem véletlen, hogy annyira kevés digital gépet gyártanak, hogy a ps5 játékok nem kapnak a storejukban komoly leárazást, szerintem a Sony a lehető legtovább klasszikus konzolgyártóként akarja pozícionálni magát, nagy, blockbuster, AAA exkluzívokkal, ahol a minőségért ráadásul extra felárat kérnek. Ugyanakkor a világ nem ebbe az irányba megy, náluk is folyamatosan nő a digitális kontent értékesítésének aránya, az IAP, meg a DLC bevétel, szóval nem tudom meddig tudják ezt tartani. Most még megosztoznak a piacon és én csak remélni tudom, hogy nem a Microsoft útja a jövő.
-
Dr. Venkman
tag
válasz ProEvoFan #4174 üzenetére
Ezt mindig olyan evidenciaként írjátok, de szerintem egyáltalán nem ilyen egyszerű. Nagyon tetszik a Zelda BOTW, végigjátszanám a Mario Odyssey-t is, de egyszerűen sajnálok egy Switchre kiadni kb. 120e Ft-ot, plusz ugye a full priceos játékok. Érdekel a TES VI, de ezért kizárólag nem fogok venni még egy Series S-t sem. Nem gondolom, hogy én lennék a kisebbség, akinek sem ideje, sem felesleges pénze nincs még egy konzolra. Szerintem éppen a többkonzolos réteg a szűkebb (még ha esetleg gamer fórumon felülprezentált is). De mint mondtam el lehet fogadni, hogy ezzel nem fogok játszani, a Zeldánál is elfogadtam. A TES sorozatot szeretem, szeretnék vele játszani, de ennyire nem.
-
Dr. Venkman
tag
Azért a Nintendo egy külön állatfaj, nyakas japánok, akiknek most éppen jól megy, egy generációval korábban meg szenvedtek. A Sony viszont már akkora cég, olyan a vállalati mechanizmusuk, hogy még egy Wii U jellegű bukásra sincs szükségünk, csak éppen kevésbé meredek eredményességi excel grafikonokra, ahhoz hogy a stratégiájukat újragondolják. És akkor jönne a Gaas meg a többi borzalom. Szerencsére ilyen lépés most nem látszik, csak kissé tartok ettől.
-
Dr. Venkman
tag
válasz l.skywalker #4178 üzenetére
Lehet, de nem hiszem. Mint ahogy a konzolosok nagy része sem fog. Érdekes lenne különben egy kimutatás, hogy a gamerek hány százaléka játszik több platformon és miken és ez hogy alakult az előző konzolgenerációkban, meg napjainkban. Gondolom ilyen felmérés még nem készült, pedig érdekes lenne.
-
Dr. Venkman
tag
Az én értelmezésemben ez mondjuk egy platform (MS) csak más generációk, és persze ellenpéldát lehet találni, pláne egy infós/gamer fórumon csak nem gondolom, hogy ez a jellemző. (a 4186-ra ment válaszként)
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Venkman
tag
Értem. Hát én nem veszek okoshűtőt, gondolom nem vagyok akkora játékrajongó. Nem baj az végülis.
-
Dr. Venkman
tag
Ebben igazad van, de ne felejtsd el, hogy a NES érától kezdve a hagyományos konzolértékesítési modell állt fenn a legutóbbi időkig, tehát, hogy a gép és az eladott játékok hozzák a bevételt szinte kizárólagosan, nem a kapcsolt szolgáltatások, előfizetések, a digitális tartalom, IAP, dlc, stb. Ez egy viszonylag új felállás, ami viszont a zeneiparban évek alatt kinyírta a CD eladást (persze az mp3 warezzal együtt), vagy pl. a DVD kölcsönzők közül egyetlen, egy bizonyos Netflix tudott fennmaradni hosszú távon, azzal, hogy digitális útra terelte az értékesítési modelljét. Ezért ebből a szempontból azt gondolom a 80-as évek és a 90-es évek, de még akár a 2000 utáni évtized is irreleváns. És szívből remélem, hogy a Nintendonak jól fog menni a következő gen is, a Sonynak is (a jelen gent még a 4 utáni lendület is elvinné önmagában, de lesznek jó játékok is) és akkor továbbra is lesz választás és nem battle royal Last of usokat, vagy F2P open world God of Warokat kapunk majd, Kratosnak vásárolható sapkákkal.
-
Dr. Venkman
tag
-
Dr. Venkman
tag
Ebből a Hellblade II-t adom meg, az elsőt szerettem. Annyiban akkor finomítanék a hozzászólásomon, hogy a GP éra óta megjelent játékaikban sokkal dominánsabbnak látom ezt a vonalat, szerintem jelen van ez a törekvésük, és ezt nem látom jó útnak. Kontent, kontent, idő, idő, idő, sokadik szempontként a minőség, egyéniség.
-
Dr. Venkman
tag
válasz l.skywalker #4205 üzenetére
Szinte minden játékról elolvasom a teszteket, néha megnézek róluk felvételeket, fél évig volt Gamepassem, cloudon keresztül kipróbáltam a nagy címeket. Nem akarom őket véleményezni, mert a Cloud szerintem akkor még rosszul működött, lagos volt és csúnya tehát igazságtalan lenne leszólnom bármelyiket. De az Ori például nagyon tetszett. Szóval valami képem mégis csak van. Gondolom te is tudsz véleményt mondani a Sony vagy Nintendo játékokról és hogy miért nem azokat, azt a platformot választottad. Nem olyan nehéz az. De persze azt is lehet gondolni, hogy azt sem tudom mit beszélek. Könnyebb is ezt gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Venkman
tag
válasz NyMRooD #4209 üzenetére
Az előbb csak xboxt és pct írt, de örülök, ha van neki más is. Azért egy Ratchetet (!), de még egy Death Strandinget is merész dolog egy TES RPG-hez hasonlítani, és a TES-sel sincs semmi bajom, sőt, szeretnék vele játszani! Ezzel kezdtem. Vagy imádtam például a RDR2-t, ami rohadt hosszú. Nincs bajom az OW dolgokkal, főleg ha narratíva központúak, mint a Death Stranding, vagy a Red Dead. Senki nem állította, hogy ez egy MS által vezérelt trend, ki írt ilyet? Azt írtam, hogy a GP-be a GaaS dolgok és a F2P modellű játékok mellé nagyrészt ilyen játékok vannak bejelentve. De tegyük a szívünkre a kezünket. Egy Death Stranding elkészülhetett volna a Micronál? Vagy akár egy Ghost of Thsusima? Kétlem.
-
Dr. Venkman
tag
válasz l.skywalker #4210 üzenetére
Semmi gond, csak ezután még kevésbé értem az okoshűtős hozzászólást.
-
Dr. Venkman
tag
válasz l.skywalker #4214 üzenetére
Sea of Thieves, Forza Horizon (ahol a Season Pass 15 rugó a GPn felül azért), Halo Infinite, Gears of War ilyen nagy címeik voltak az utóbbi időben. Ahol (talán a Gears kivételével, bár nem tudom milyen a multija) minden arról szól, hogy minél tovább töltsd el az idődet egy nagy térképen, időnként becsengess ezért-azért, BattlePassért, kisdudáért stb. Persze volt Flight Simulator is, ahol repkedhetsz az egész világon végtelen ideig, de legalább ingyen. Nekem ilyenek adják jelenleg az Xbox gaming felhozatalának arcát. Másrészről meg ott van az Ori meg a Psychonauts amik nagyon jó narratív játékok, de azért mégsem nagyszabású AAA blockbusterek.
-
Dr. Venkman
tag
válasz l.skywalker #4221 üzenetére
Ma már nem tudok többet írni, csak erre reagálnék még gyorsan, a Gaas nem a gamepass meg a ps+, hanem pl. a Sea of thieves, vagy a Destiny. Game as a service. És tudom, hogy a Haloban nem volt ingyenes multi, arra írtam ironikusan, amit wesder írt, hogy ezek ilyenek voltak korábban is. Azt meg nem értem miért írjátok, hogy a SoT külön is megvehető, ez nem tudom mit befolyásol. Akkor is ms cím.
-
Dr. Venkman
tag
Nem biztos, hogy teljesen bukásnak kell még értékelni az XSS-t, aki early adopterként új konzolt vesz az biztos, hogy a tehetősebb, vagy legalábbis aktívan gamer réteg, akinek fontos, hogy jó minőségben játsszon, esetleg tudjon lemezezni, mert sok játékot vesz. (Utóbbi persze már másodlagos a GP mellett). Szóval az XSS inkább a casual, meg "a gyereknek jó lesz" rétegre van célozva, akik majd mondjuk 250 dolláros áron beugranak rá egy két év múlva. Csak akkorra meg már nagyon kevés lesz az ereje, meg az FHD felbontás, szóval valószínűleg mégis csak el van cseszve a pozicionálása De legalább visszafogja a generációt.
-
Dr. Venkman
tag
Plusz az MS megtehetné, hogy cloudon keresztül futtathatóvá teszi a One-okon a Series only játékokat, erről talán korábban volt is szó. A Sonynak erre nincs infrastruktúrája, ott nem fogsz ps4-en ps5 játékokat játszani. Mondjuk most, hogy eltolták a Stalkert nem tudom idén milyen csak új generációs játékuk lesz, szerintem semmi.
-
Dr. Venkman
tag
Egyébként logikus is a dolog, ha van rendes netjük a series hátterű cloudból szebb, gyorsabb játékot kapnának talán már most mint egy lebutított natív one verziót futtatva. Persze a cloud az gamepass feature ha jól gondolom, ezt bele kell kalkulálni. De amennyire tudom Switchen is van olyan játék ami cloudból fut.
-
Dr. Venkman
tag
-
Dr. Venkman
tag
Kb. 450e Ft-os kézikonzol... Mert ez NEM egy teljes értékű PC, ez egy játék céleszköz, még csak dokkolhatóságról sincs a leírásban szó (bár biztos megoldható kábellel), amin játszhatod a 50e Ft-os PS4-en is elérhető God of Wart is. Hülyének is megéri. Illetve nekik főleg. Már a Steam Deck hype is elmúlt nálam, szerintem az is egy jó nagy bukás lesz.
-
Dr. Venkman
tag
Sokkal jobb lett volna, ha a Micro megveszi a Nintendot, nem szöszölnének a japánok mindenféle "ötletekkel", évente jönne az új Mario Kart, a Zeldában lennének klassz mikrotranzakciók, menő sapkák, az Animal Crossingot meg nem kéne megvenni drágán, mert mindez ingyen lenne, gamepassban.
-
Dr. Venkman
tag
A Sony megjelenésekkel szerintem sincs nagy gond, a Micronak meg nem elsősorban a Covid tett be, hanem a korábbi generáció, meg az akkori vezetés inkompetenciája. A felvásárlások eredménye évek múlva fog megmutatkozni, hiszen nem egy-két év már egy AAA játékot megcsinálni. Ettől függetlenül nem hiszek a Microban, mint játékkészítőben (stúdió menedzselőben) de remélem megcáfolnak. Illetve most elég üresnek tűnik az év, de a február, március brutálisan erős volt, Elden Ring, Horizon, GT7 akár Dying Light (akinek kenyere) ezek óriási címek voltak néhány héten belül. Máskor jobban eloszlanak ezek az évre, most valamiért összetömörödtek.
-
Dr. Venkman
tag
Már tűkön ülök a Gran Turismo sorozat miatt. (nem).
Én különben a Last of Us-tól sem várok sokat, szerintem a Station Eleven hangulatilag sokkal jobb tévés Last of Us volt, mint ami a Pedro Pascalos lesz. Alapvetően ezek a Sony sorozatok, filmek annyira lesznek szerintem életképesek, mint a filmek alapján íródott regények. Biztos vannak kivételek, de a legtöbb nem túl értékes. Egy több érzéket megszólító élményből csinálnak egy egyszerűsített formát, a másik médium erősségeinek ismerete nélkül. Ez nem szokott jól elsülni. Meglátjuk. -
Dr. Venkman
tag
Szóval nem játszottál vele. Abban a játékban kulcsfontosságú a lövésmechanika és a beakadás a másodlagos tüzeléshez. Nem fog működni úgy, hogy csak félig húzod be a ravaszt kb-ra. Át kell variálni. Biztos meg fogják oldani különben. És csak annyit írtam, hogy a teljes játékélményből ez le fog vonni PC-n, nem azt. hogy megoldhatatlan. A másik opció, hogy DS-t kell venni hozzá.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- Proxmox VE
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Vigneau interaktív lokálblogja
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol + Pulse 3D headset garanciával hibátlanul
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest