Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
mihaczitomi
üzenetére
Ha nem tudod, illetve nem érzed hátrányát akkor mindegy végülis. :)
Lényege hogy egy publikus IP-n sok sok ügyfél osztozik.
-
MadMancs
veterán
válasz
jan herz
üzenetére
Nem. De Diginél se vesznek ki (mobil esetén).
Mondjuk a kérdés nem volt egyértelmű.
Mobil esetén van NAT, vezetékes esetén nincs.Voda is csak standardnet APN el, Yettel csak adatsim esetén, Telekom meg egyáltalán nem biztosít publikus IP-t. Mondjuk mobil előfizetéssel publikus IP kb ön tökön lövés.
-
4Grider
félisten
válasz
mihaczitomi
üzenetére
NAT
Ha a fenti linken lévő infó bonyolult:
NAT esetén az előfizetésed nem kap publikus ipv4 címet, hanem sok másik előfizetővel egy darab publikus ip címen osztoztok. Ennek vannak előnyei és hátrányai is. -
mihaczitomi
tag
Mi az a NAT?? Nem èrtem....
-
csibor
addikt
Április 30 leadtam a rendelést, első munkanap Május 2- án felhívtak, 11-én megtörtént a számhordozás. Idáig a net gyorsabbnak érződik a Yettel-nél. Bár a Balaton parton kb mindegy
Hétvégén Kőszegen még a Yettel-el nagyon gyenge volt a net. -
punisher1
aktív tag
Sziasztok!
A fórumot nagyjából átolvastam,akkor az valóban igaz,hogy a telefonszámom az én nevemen marad?A számlát akkor a netfone-tól kapom?Valamint a honlapjukon látom a csomagokat,de honnan tudom melyik a vodás és melyik a telekomos?Nekem csak telekomos kellene.
-
elekresz
tag
Sziasztok!
Azt esetleg lehet tudni, hogy ezeknél a csomagoknál publikus IP-t kapunk-e vagy NAT-oltak? -
StarKiller89
senior tag
Kb 1 hét alatt megtörtént a számhordozás nálam (Yettel)
-
4Grider
félisten
válasz
mihaczitomi
üzenetére
Biztosan örülni fog neki...
-
mihaczitomi
tag
Oppo Reno 5Z 5G nèl is csak a hívàs vègèn jelzi ,hogy HD
-
E300TD
tag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Reggel valamiért korán keltem, de fél kilencig az ügyfélszolgálat nem volt elérhető ...
.
27 éve vagyok telekomos, de a telekom ügyfélszolgálattal szolgáltatás kimaradás vagy hiba miatt nem kellett eddig beszélnem, a netfone-nal eddig 2x, így a következő 57 évre az új szolgáltató elhasználta a keretet
-
qltsar
veterán
-
E300TD
tag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Már itt van hétfő óta, áttették a hordozás jövő hétfőre (ami ugye valójában kedd)...

Remélem nem ezt fogják játszani nyugdíjig ...
-
Akelaus
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Emlékeztet arra ami nálam történt/történik úgy 1 hónapja. Tutit aktív nálad a VoLTE? Nekem írásban azt reagálták, hogy be van kapcsolva, de ugyanígy dobálta 4G-ről le és szakadt meg hívás közben, vagy nem hallottuk egymást. Elküldtem mindent amit kértek, képeket, hívás adatokat stb..
Viszont közben átraktam a kártyát 2 másik készülékbe is, és ugyanez. Közben láttam, hogy baromira nem aktív a VoLTE, telefon a Netfone ügyfélszolgálatra, és ott a hölgy megnézte: igen, nincs bekapcsolva (hiába írták e-mailben, hogy igen). Bekapcsolta.
Azóta is hullámzik össze vissza napközben a melóhelyen a térerő, viszont hívás közben nem bontja a netet, 4G-t mutat végig.
Lehet érdemes lenne egy telefont megereszteni az üszire, hogy nézze meg nálad aktív vagy sem a VoLTE. -
A simkártya az elég új idén januárban lettem netfoneos. Előtte esim volt benne a yetteltől. Az akksi mivel ez egy 13pm még elég jó, de nyilván nem új. Szoktam időnként ecsettel takarítgatni, de szétszerelve még nem volt. Yettel is csinálta ezt anno. Meg azt is hogy Carplay alatt telefonálás közben maradt 5g-n

-
8
őstag
válasz
INGJOKE
üzenetére
ez lehet hogy sim hiba?
nekem ugyanez volt még régen a telenornál, többször előfordult teljesen random, cseréltettem sim kártyát, és utána soha nem fordult elő, de hogy az oldotta-e meg, nem tudom, mert utána cseréltettem akksit is egy takarítással együtt (portok, hangszórók, sim kontaktok)
sim kontaktok esetleg koszosak lehetnek? az akksid jó? az iphoneok tudnak furcsa megmagyarázhatatlan dolgokat művelni amikor már nem az igazi az akksi -
Ma reggel is meg már többször kiderült, hogy mikor kiírja, hogy 4g-n van a telefon, az kb nem jelent semmit. Elkezdek telefonálni (11 ker Őrmező) és egy csomó ideig ki se cseng, aztán ledobja 2g-re. (gondolom ez a 2g mikor az apple telefon nem ír ki semmit csak a pálcikák látszanak) Ennél a szolgáltatónál sem mászik vissza a telefon soha 4g-re ha már egyszer ledobta hiába érsz olyan részre ahol az lenne. Ritkábban szakad meg hosszú utak alatt a hívás, viszont gyakrabban kerülök le 2g-re, mint az előző yetteles csomagommal. Mindegyiknek meg van az előnye és hátránya is. Általánosságban nem mondanám Bp-n rossznak a voda hálózatát.
-
E300TD
tag
Ez nem indul simán. 04.24.-én indult a szerződéskötés, vártam türelmesen másfél hetet, majd a telekom csesztetése - számhordozás - .....netfone-os kártya nálam, tegnap éjjel kellett volna megtörténnie a számhordozásnak. Telekomos kártya akívabb, mint új korában, netfone ügyjélszolgálat még alszik ...
-
MadMancs
veterán
Erről még nincs infó se.
De nem biztos hogy annyira érdemes várni.
Még vodásként tesztelgettem tavaly. Igazából ez az N28 DSS kb arra jó hogy nem 4G-t hanem 5G-t mutat a telefon.
Ez ugye B3 + N28, most 4G-n viszont adott akár a 4CA is, elérhető B1, B3, B8, B20, B28 , ezek közül telefontól függ miket fog össze (meg egy jobban hozzáértő ember leírja talán majd hálózati oldalról mik a lehetőségek
). De az biztos 5G-n 50/20 volt a plafon amerre én mozgok, 4G-n simán 100+ a le és 20-40+ a fel. Egyedül értelmezhető nagyobb kiterjedésű (bár az is csak pontszerű erre arra) 5G hálózata csak Yettelnek van. N78, na ott simán elérhető a gigabit feletti sebesség.
Másik 3 MNO nak is van N78, de kb jelentéktelen méretű területtel.
Szóval összességében egy jó telefonnal jelenleg 4G a nyerőbb. Esetemben adott S21 ultra, LTE cat20, 2000/200 as elméleti 4G maximummal. Jó ennyi soha az életben nem lesz. De érted a lényeget. -
MadMancs
veterán
Igen, de nem is mondtam hogy nem.
Azt mondtam hogy lehet új csomag, lehet csak akció vége. Akció vége és kiemelt akció vége = emelkedik az ár.
Persze ügyfél szempontból emelés, de valójában csak az akció nélküli árról van szó.
7 hónapig tartott a kampány, 2x lett hosszabbitva. -
MadMancs
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
Az igaziból a netfone dolga, hogy leboxolja a másik szolgáltatóval a kötbér kérdését. Az ügyfélnek itt a netfone-nal van szerződése a számhordozásról. A probléma a netfone és az átadó szolgáltató között van, de ezt nem az előfizetőnek kell kinyomoznia, hanem a két szolgáltatónak kellene megoldania.
-
válasz
MadMancs
üzenetére
Köszi!
@4Grider:
A ház előtti oszlopon van a kötődoboz a miénkkel együtt összesen 3db végpont van rajta, szóval elvileg bőségesen van hely benne.Végül bementem ma a Telekom ügyfélszolgálatra hogy megkérdezzem mennyi lenne a kötbér. Kb 2 ezer Ft lenne.
Viszont adtak egy speciális kedvezményt hogy náluk maradjak így vezetékes telefon + 1000 optika 5870 Ft lett az eddigi 8326 Ft helyett. Csak azért maradtam, mert bár nem fontos, de jó hogy van egy vezetékes telefon a nagyszülőknél így (8k-ért már nem érte meg, de így 380 Ft pluszért a Netfonehoz képest rendben van). -
MadMancs
veterán
-
Jelenleg Telekom optika van nálam 1000-res csomag 1 év hűségidővel szeptemberig, viszont elgondolokodtam, hogy kilépek a hűségből és Netfone otthoni net 1000-re cserélem. (valami nevetséges 2-3 ezer forintos egyszeri kedvezményt kaptam a hűségre - gondolom csak ezt kell visszafizetni)
Mi a legegyszerűbb módja a vezetékes internet szolgáltató váltásnak, úgy, hogy ne maradjunk internet nélkül? Ha megrendelem a Netfonet és csak azután mondom le a Telekomot, hogy sikerült a bekötés az gondot okozna? (mivel ugye elvileg ugyanazt a T-s kábelt használná, ami bejön az oszlopról)
-
MadMancs
veterán
válasz
AnonymusX
üzenetére
Igen sejtettem.
De már azt is jeleztem hogy Vodafone oldalán kellene kapirgálni.
Ha nincs adathiba, többinél teljesül is.
Csak Voda felől nem. Egyre több dühös (és igen jogosan dühös) van számhordozással kapcsolatban. Mindegyik vodás.
Saját ügyfeleim közül eddig 6-an kaptak kötbért vodától.Nem védem mindenáron Netfone. Vannak bosszantó hibák. 1-2 esetben előfordul akiknél még hordozás nélkül is elakad a folyamat valamiért, de jelzik és megoldjuk. De vodás számhordozási procedúra spec nem az ő hibájuk.
-
AnonymusX
őstag
válasz
MadMancs
üzenetére
Ennyire azért nem kell védeni a Netfone-t.
Qltsar fórumtárs késleltetett számhordozása kapcsán linkeltem neki, hogy hogyan is kéne végződnie minden ilyennek a Netfone-nál is. Aki akar, tanul belőle, aki nem, az átlépi, mert off.
Pont azért tettem offba, hogy nehogy érzékenyen érintsen bárkit, de úgy látom, ezt nem sikerült elérni.
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Nekem is lenne kérdésem. Domino-s számot is lehet hordozni, vagy csak előfizetésest? Most csináltam meg az éves adategyeztetést, akkor ha ugyanezekkel az adatokkal indítom a számhordozást, elvileg ugye nem lehet probléma, mert ugye a megadott adatok nem térhetnek el, ugye?
-
MadMancs
veterán
Ez eddig is benne volt, de az nem jelenti hogy élni is szeretne vele. :)
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
ÁSZF, Törzsrész:
"7.1.5 A szolgáltatási díjak módosítása
A szolgáltatási díjakat a Szolgáltató jogosult minden év január 1. napjától a Központi Statisztikai Hivatal által megállapított előző évi fogyasztói árindex mértékének megfelelően egyoldalúan módosítani, továbbá jogosult bármikor egyoldalúan módosítani, ha azt a gazdálkodását, illetőleg a szolgáltatást befolyásoló körülmények, így különösen az üzemeltetési, működési költségek emelkedése, a hálózat műszaki korszerűsítése vagy jogszabályi változások indokolják. A Szolgáltató a szolgáltatási díjak módosítását köteles a hatálybalépést megelőzően az ügyfélszolgálatán közzétenni és arról az Előfizetőt közvetlenül - elektronikus levélben, vagy egyéb távközlési úton - megfelelően értesíteni." -
MadMancs
veterán
Szia.
Pedig így működik.Voda hálón elsejéb indul újra adatkeret és beszédketet is.
Telekom halón úgy működik mint Telekomnál. Számlazárás elsején, beszéd keret elsején, adatkeret pedig amit épp a gép dob azon a napon. Nekem pl 13.-a.
-
Fulár
senior tag
Kedves mindenki!
Nekem a számlâzással kapcsolatban lenne kérdésem.
Minden hónap elseje a fordulónap.Én arra gondoltam,hogy akkor ez a szâmlazárás napja is,illetve lenullázódna a felhasználható adatkeretem is stb.De semmi ilyesmi nem történt.Valaki kifejtené,hogy ez akkor hogyan is működik?
Köszönöm! -
Mr.Wiking
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy ez a Netfone dolog hogyan működik? Megrendelem a csomagot es kiküldik a SIM kártyát postán? A számhordozás hogy működik náluk?
Hálózat megbízható? 5G van esetleg?Köszönöm!
-
MadMancs
veterán
válasz
StarKiller89
üzenetére
Igazából mindenhol létezik. Mindhárom nagynál (pár nagyon régi csomagot leszámítva) 0/0 a garantált és 0/0-ra "lassítanak" ha elfogy a keret. :)
-
4Grider
félisten
válasz
StarKiller89
üzenetére
A díjcsomagok többségében az adategyenlet elfogyásakor 0/0 van, ami leállítást jelent.
-
4Grider
félisten
válasz
StarKiller89
üzenetére
Részlet az ÁSZF-ből:
"A meghatározott adatmennyiség elérése esetén a Szolgáltató túlforgalmazási díjat nem számít fel, az elérhető sebességet 0/0 Kbps sebességre korlátozza." -
StarKiller89
senior tag
Sziasztok!
A mobilnet keret elfogyasztása után mi történik? Lassítás a fordulóg? Mikor van forduló, adott hónap elsején?
Köszi!
-
Sziasztok!
A kereső nem segített, így valaki röviden elmagyarázná, hogy a netfone mely rendszerét használja a vodának, és melyikből van sajátja?
Többek közt arra vagyok kiváncsi, hogy a netfone-nak a vodához képest lehet-e bizonyos külföldi irányokba kisebb sávszélességey esetleg rosszabb rendelkezésre állása, stb.
Kössz!
-
8
őstag
válasz
ghostie
üzenetére
Pontosan jelentése ismeretlen, még szerintem ők sem tudják, sehol sincs leírva konkrétan, hogy milyen "ár"-ra vonatkozik, az ügyfélszolgálat is csak ezt az egy mondatot tudja, amit erre a képre tettek a főoldalon.
Hogy konkrétan listaárra, "fizetendő havidíj"-ra, "havi előfizetési díj"-ra, "fizetendő díjcsomag tarifa havidíja"-ra, vagy mire vonatkozik, az rejtély, ahogy az is, hogy inflációkövető emelést végrehajthatnak-e bármikor a jövőben.
Új hozzászólás Aktív témák
- HAVN HS 420 VGPU Black - Prémium minőség
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- MSI A78M-E35 (MS-7721) AMD FM2+ alaplap
- MAGYAR Lenovo T14 gen2 (11.gen Core I5 16Gb 512Gb 98% Akku) laptopom eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hétvégén Kőszegen még a Yettel-el nagyon gyenge volt a net.

Akkor ez is kipipálva,ezek szerint nem létezik telekomos flotta vagy egyéb más ami olcsóbb mintha beesnék az utcáról egy telekom üzletbe.Mohosz,forensis is kuka.
.

). De az biztos 5G-n 50/20 volt a plafon amerre én mozgok, 4G-n simán 100+ a le és 20-40+ a fel.