Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok.
Adott egy ilyen alaplap. Mehet bele DDR2 és DDR3 is. A probléma a következő:
Volt 2x2GB DDR2 RAM-om. Ha a DDR2_1-es foglalatban memória volt, akkor már a BIOS-ban fagyott a gép (ötletem sincs, hogy mitől). A DDR2_2-es foglalat hibátlan, ha csak abban van memória megy normálisan. Gondoltam váltok DDR3-ra, hátha az a bibi. Nos, ma meg jött a 2x2GB Kingston HyperX DDR3 Memóriám, és láss csodát, ugyan azt csinálja. Ha a bal oldali DDR3_A foglalatban memória van, vagy nem indul el, vagy ha igen, akkor BIOS-ban lefagy. Ha csak a DDR3_B foglalatban van memória, akkor hibátlanul megy.
Kérdem én:
Én hibázok el valamit vagy az alaplap a hibás ? Legfrissebb 1.40-es BIOS van rajta de próbáltam régebbivel is. CMOS reset is meg volt.
Ötletek ?
Köszönöm előre is.
-
P3TR!CK
senior tag
Amúgy a "MEMORY_MANAGEMENT" hiba nem lehet attól, hogy nincs elég volt adva a memóriáknak ? Találtam a net-en, egy hasonló topic-ot, ott a srác azt írta, hogy fesz emeléssel megoldotta a problémát.
-
P3TR!CK
senior tag
A Windows-ban az Event Viewer-be is bekukkantottam és elég érdekes dolgot találtam:
A "General" fülnél ez áll:
A corrected hardware error has occurred.
Component: AMD Northbridge
Error Source: Corrected Machine Check
Error Type: 28
Processor ID: 0The details view of this entry contains further information.
Lehet, hogy a feloldott L3 Cache okozza a galibát ?
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok,
Volna egy elég nagy problémám.
A gép a következő
- Athlon II X4 620 2,6Ghz (+L3)
- ASRock N68C-S UCC Alaplap
- ASUS Radeon 5770 Videó kártya
- 2x2GB DDR2 1066Mhz Zeppelin Memória
- Samsung 250GB Sata HDD
- Samsung 500GB Sata HDD
- Nec DVD-RW meghajtó
- 550W-os tápA probléma az alábbi: A gép random összeomlik, néha simán Windows-ban (Win 7), néha játékokban. Az utóbbi gyakrabban fordul elő. Az esetek 90%-ban kék halál, de van amikor csak beáll a kép és a hang is. Egy két üzenet amiket már kaptam kék halálban:
- BAD_POOL_HEADER
- APC_INDEX_MISMATCH
- MEMORY_MANAGEMENTAz utóbbi memória hibára engedne következtetni, ám ez kizárt, ugyan is 24 órás memória teszten estek át a memóriák (Memtest86-tal), és egyetlen hibát sem dobtak. A processzor 12 órás teszten ment át Prime95-tel, Blend és In-Place Large FFT-vel egyaránt. Az sem dobott hibát. VGA-t FurMark-kal teszteltem, semmi hibát nem adott. A Windows-t tegnap tettem újra. A másik fura dolog az egészben, hogy miután kék halál van a gép nem hajlandó, csak kb. harmadszorra elindulni. Van, hogy kikapcsolom, megnyomom a Power On gombot, és csak világít a gomb, el sem indul. Van hogy világít, aztán elalszik. Aztán gondol egyet, és elindul, majd Windows-ban egyszer csak kék halál. Most már fogalmam sincs, hogy ez mitől lehet, de várom az ötleteket!
Előre is köszönöm.
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok!
Elég nagy problémám van, valami elhasalt az asztali gépemben (nagy valószínűséggel). Azt kellene kideríteni, hogy mi is lehet az. A szituáció a következő:
Tegnap az egyik gépházamból átszereltem a másikba a cuccokat (tökéletesen ment előtte). Bekapcsoltam, minden ment patentul. Használtam 2-3 órát, kikapcsoltam, elmentem itthonról. 4-5 óra múlva hazajöttem, kapcsolnám be a gépet, de se kép se hang. A BIOS be sem postol. Semmi csippanás, vinnyogás.
Próbáltam az integrált alaplapi videókártyával, azzal sem indult el. A ventillátorok felpörögnek, de itt meg is áll a folyamat.
Valakinek valami ötlet ?
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- További aktív témák...
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest