- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
üdv... úgy kezdem, hogy a gép nem az enyém! az lenne a kérdésem hogy adott egy 2*3.4GHz-es Athlon II X2 270-es procis gép Nvidia GT730-al és 6GB rammal... a gond az, hogy nem szereti a 3D-s játékokat, mikor betöltené a pályát összeomlik a nvidia windows kernel módú driver(a legfrissebb nvidia honlapjáról letöltve windows 7hez... alap használaton működik gond nélkül de csak klasszikus windows nézetben,aero megjelenítéssel kb. fél-1percenként lefagy a képernyőillesztő majd automatikusan helyreáll... nekem első tippem az, hogy gyenge a proci is és a VGA is... kinek mi a véleménye?
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert már teljesen tanácstalan és elkeseredett vagyok.
A probléma kb 3 hete jelentkezett. Akkor még ritkán. Egyszer lefagyott a gép dota közben.
Elég stabil konfigom van, volt… Régi, de stabil.Lejjebb írom majd a paramétereket.
Ez után már viszont egyre sűrűbben fagyott. (vagy csak úgy tűnt)
Most ott tartok, hogy egy játék akár már 5 perc után lefagy, vagy néha bírja fél óráig is. Néha kék halálig eljutunk, néha viszont megfagy szó szerint, még a hang is, ilyen idegesítő zúgás lesz belőle.
Volt már windows újratelepítés is. Azóta is csinálja. Leszedtem a vírusirtót, akkor is. A vga drivert is régebbire cseréltem, akkor is.
Csináltam mindenféle stressz tesztet. Külön memtest. Akkor furmark is, igaz először csak 20 percig. (nem fagyott, én léptem ki, nem volt több időm akkor épp)
HDD sentinellel részletes öntesztet. Utána aida 64-el stabilitás tesztet. A vinyók nem voltak bepipálva, meg a vga sem. Viszont minden más igen, plusz még futtattam mellette a furmarkot is! Egyszerre a kettőt. Több, mint 50 percig!Nem volt semmi gond. A gép fűtött rendesen igaz, de semmi fagyás, vagy akadás…
Ezzel a tápot akartam kiszűrni, hogy esetleg nem azzal van e a gond. De tényleg semmi hiba. Szerintem amikkel játszanék azóta, dota 2 és civilization 6, azoknak nincs is ekkora gépigényük, nem is használják teljes terheléssel a kártyát, meg a procit… Szóval itt tartok, teljesen tanácstalan vagyok.
A konfigom:
i7 3770 k egy asus p8 z77 v alaplapban
16 Gb ddr3 1600 mhz
Gigabyte gtx 1060 6 gb mini atx.
Egy kingston 120 Gb ssd (95 % kondíció, 100 % teljesítmény)
Meg még egy 320-as hdd mellette. (100/100)
Táp chieftec 400 wattos sp80-as.Ha van valami tippetek, ötletetek, hogy mit csináljak még, szívesen fogadom!
Köszönöm előre is! -
batman.
senior tag
Szia!
Ha működött már a konfig, és nem egy új telepítésről van szó:
Nem jó a felbontás, és/vagy a frekvencia. Ha win10-ed van: Indíts egy windows telepítést és válaszd a Számítógép javítása opciót.(#38996) Blu3Hell: Szia! A VGA-t nem ártana tesztelni mondjuk Furmark-al. A Ryzen topicban próbáltál már segítséget kérni?
-
Blu3Hell
csendes újonc
Sziasztok!
Ryzen 3 1300x
Asus prime b350m-k
8GB Patriot 2133MHz
Gigabyte Gtx1050Ti
Pubg közben (más játékkal nem próbáltam) játszok és random fekete kép, és villog a videókártyám.
Oc van a procin de csak 3.7Ghz-ig ami majdnem hogy alap.
Hűtés bőven jó 50° körül van minden.
Mellesleg a videókártya "elfelejti" a beállításait. (hűtőventillátorokét, azt minden indításnál újra be kell állítani) -
hupee
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, remélem jó helyre írom.
Kisebb gondom akadt Ryzen rendszeremmel és ötletem nincs mi lehet, vagy hogyan kéne megoldani.Számitógép indítása után ezzel a képpel találkozom
[kép]Mitől lehet?
Elemet próbáltam kiszedni. 1x Windows töltöképrenyő bejött, utána windows lefagyott és egyből megint ezt a képet kapom a Bios helyett.Most még1x kiszedtem elemet, de most már az sem segített.
Ötlet?
MSI B450M MORTAR
AMD RYZEN 5 2600X BOX
G.SKILL Aegis 8GB [1x8GB] 3000MHz CL16 DDR4 (F4-3000C16S-8GISB)Ja és alaplapon villágít a lámpa EZ Debug Led
-
batman.
senior tag
válasz
L1ZRRR #38993 üzenetére
Szia!
Két sata vezérlő van a lapon, próbáltad átdugni az ASMedia-ba?Intel® X79 lapkakészlet :
2 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó, vörös
4 db 3 Gb/s SATA-csatlakozó, Fekete
Támogatott módok: 0, 1, 5, 10
ASMedia® ASM1061 vezérlő :
2 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó, vörös
2 db 6G eSATA-csatlakozó, vörös -
L1ZRRR
senior tag
Sziasztok !
Segítségetek szeretném kérni, az alábbi dologban :
Adott egy ASUS Rampage IV Formula + 16 GB corsair ram + 3930k + 1ssd + 1 HDD.
A probléma a következő :
Random időközönként gondol egyet, lefagy a gép nem tudsz semmit csinálni..
Újraindítód, és ez fogadErgó, a sata portot random eldobálja -> Elején 1 bios flash segített, de utána az sem, és ilyenkor kénytelen vagy újrarakni a windowst.
Ha biosba bent vagy, felismeri a ssdt, ill a hdd-t is. Azonban, mikor újra rakod a systemet hiába csinálod meg a particiót, nem fog megjelenni, így útolag kell particiót csinálni a HDD-nek eszközkezelőben.
Any idea? lehet ezzel valamit kezdeni? vagy hamarosan megadja magát a lap?
Előre is köszi.
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38991 üzenetére
Esély mint a lottó ötös. Lehet. De inkább nem.
-
dugo_
veterán
válasz
DonThomasino #38988 üzenetére
Hogy suthettem ki ?
Elektrosztatikusan, ha nem voltál a munkaasztallal és rajta az alkatrészekkel leföldelve, egyenpotenciálon.
Az ESD védelem otthoni szerelésnél is elég fontos lenne.Cpu nelkul elindulna?
Nem. -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38988 üzenetére
Asus b85 plus alaplap cpu nélkül nem indul.
Ha műszálas ruhában vagy és statikus feszültséget "tárolsz" azt, mielőtt a gépbe nyúlsz le kell vezetni. Megfogni a festetlen vízvezetéket, fűtéscsövet, csapot... bármit ami földelve van.
De jó eséllyel a régi táp kiszerelése is okozhatta.
Próbálj valakit keresni a közeledben akinek hasonló konfigja van és pillanatok alatt kiderül melyik alkatrész a hunyó. Ez a "földelés" dolog nem vicc, komolyan be kell tartani! -
dugo_
veterán
válasz
DonThomasino #38985 üzenetére
Valamit kisüthettél a lapon/alkatrészen szerelés közben akár.
Tápok üresen zöld-fekete összezárással működnek?
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38985 üzenetére
ötlet? Azon túl, hogy másik alaplappal kéne próbálni, mert ez "kampec"?
Asztalon tennék még vele egy próbát, hátha közben valami "feltűnik". -
-
palfitom
félisten
válasz
stargatea #38980 üzenetére
Az alaplapos topik összefoglalója alapján válassz!
...és inkább az új generációból, tehát B450 legyen. -
batman.
senior tag
válasz
.Farkas. #38973 üzenetére
Van egy kis polikarbonát üvegházam ahol főleg leander palántákat teleltetek át. Ha mínusz van, akkor fűtöm. Egy kis atomos itx gépet használok arra, hogy a hőmérsékletet monitorozzam, + a rákötött webkamerákon be is tudok lesni. Pár éve mikor beüzemeltem, elkövettem azt a hibát, hogy „wake on lan” –on keresztül ébresztgettem a gépet. Ez a páralecsapódás miatt 1 alaplap majd 1 paneltáp elhalálozásához vezetett. Az üvegházban jellemzően 0 fok alá nem ment a hőmérséklet. Azóta télen folyamatosan megy a gép, ez termel annyi hőt, hogy a probléma nem jelentkezik.
Erre alapozva gondolom, hogy a helyedben melegebb helyre költöztetném a NAS-t.(#38976) stargatea Igen, így néz ki, ha váratlanul lekapcsol, újraindul a gép. (Ettől még zúghatnak a ventik, világíthatnak a ledek.)
-
dugo_
veterán
válasz
stargatea #38974 üzenetére
Elég, azok közül is olyat, aminek megfelelően van méretezve a tápellátó áramköre.
Vonatkozó topik:
https://logout.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.htmlÖsszefoglalóban ajánlott lapok is vannak.
-
MrDerekas
addikt
válasz
GyureX #38969 üzenetére
A tápra gyanakvás és csere miatt, elképzelhető a szerelési hiba, az előző táp hibájából megsütött komponens. Szétszedéssel és újra összerakással kezdeném.
(#38970) Blasf88 Jelenleg három ilyen "működésű" noti van a polcaimon. Kettőben a proci purcant ki, egyben az alaplap. Szerintem vége.
-
Blasf88
újonc
Hali
Lenovo m5400a laptopom van, egy baleset(le esett az asztalról) következtében betört a képernyő.
Utánna külső képernyőröl használtam, de 1-2hónap után beadta az unalmast, nem kapcsol be rendesen, de ki is fejtem.
Egy darabig teljesen jól működött a külső képernyővel(levan már harcolva, de működött)
Jó egy hónap után elkezdett hülyéskedni, hogy bekapcsoltam, elkezdett zúgni(hűtő) meg hát úgy csinált mitha beakarna kapcsolni, de kép nem volt, újra inditottam és másodikra bekapcsolt, nos hát ez az idő előrehaladtával egyre hosszadalmasabb volt, de egyszercsak oda jutottunk, hogy már nem kapcsol egyáltalán be.
Megnyomom a bekapcsoló gombot, elkezd pörögni a ventilátor, mert van hangja minden, melegszik is picit ha sokáig úgy hagyom(már azért melegedett a lapos egy picikét de tényleg csak picit alapjáraton is)
De semmi nem jön be rajta, tök sötét marad a képernyő, ha újra megnyomom a bekapcsoló gombot(csak egy nyomás, és nem hosszan tartom rajta.) egyből ki is kapcsol teljesen.Valaki tapasztalt már hasonlót? esetleg belehet lőni, hogy kb merre felé lehet a gondja?
-
GyureX
tag
Sziasztok!
Gyerek gépe elkezdett kikapcsolni nagyobb terhelések következtében, mint mikor elmegy az áram. Tápra gyanakodtam, ki lett cserélve, 1-2 napig használta, nem kapcsolt ki, majd mikor este leállította a gépet, reggel már nem akart elindulni. Ventik pörögnek, winyók is mennek, hallani, videókártyát ki tudtam próbálni az én gépemben, az is működik, viszont a gép nem csinál semmit, monitor szerint nincs jel, teamviewer se látja.
Proci vagy alaplap?
Az a bajom, hogy nincs lehetőségem kipróbálni másik gépben, hogy ott működik e.
Ötlet esetleg valakinek? Vagy nincs valaki Zalaegerszegről, és rabolhatnám az idejét fél órára? Meghívom egy sörre
-
stargatea
csendes tag
Sziasztok van egy gépem : Asrock A320M-HDV M-ATX alaplap, hátlap, cd.
- AMD Ryzen 7 1700 (8mag 16ht 65w 3,2 GHz) + hűtő
- 2x 4 GB Kingston DDR4 2133 MHz ram (2400 MHz-en megy)
- Samsung 120 GB M2 SSD (új)
- Sapphire ATI RX 580 4 GB Pulse videokártya
- Chieftec Smart 600 W tápegység és mikor elinditok egy játékot egy darabig fut rendesen de egy pár perc után a gép kikapcsol tehát ventik mennek de nincs kép a monitor leáll szerintetek ez táp lehet? -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38962 üzenetére
Az én véleményem szerint minden problémát a por okoz. Az első legyen, hogy portalanítsd. Porszívó, csak kívülről! (bár a kifújom az teljesen jól hangzik, azért megemlítettem)
Van rá jumper is, de megfelel, ha a cr2032 elemet kiveszed egy fél percre, majd visszateszed. -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38960 üzenetére
Bios reset után automatikusan IGP- vel kell(ene) indulnia.
-
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38958 üzenetére
Most egyik táppal sem indul, korábban a régivel indult.
Ez arra utal valami történt az alaplappal.
Ha feltételezzük hogy a Chieftec jó, akkor minimál konfigban kéne megpróbálni elindítani, de mindenféleképp VGA nélkül csak IGP-vel. -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38956 üzenetére
Ennyi információból nagyon nehéz megmondani.
Nem tudjuk milyen gépről van szó bár a 8 pines atx-ből lehet következtetni, hogy minimum 775 -ös konfig, de ezen túl semmit. Nem tudjuk mennyi tapasztalatod van a gépbővítésben.
Lehet táp, alaplap hiba de user error is.
Első körben tápokat ellenőrizném (tápteszter vagy másik gép). -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38954 üzenetére
Mi a kérdés?
42 -
batman.
senior tag
válasz
DonThomasino #38952 üzenetére
42
-
DonThomasino
veterán
Ma tápot cseréltem ,de a művelet után nem kapcsolt be a gép.
24 pin es fent 8 pinből egy 4 es fent.
A vga n két tápcsati fent.
Készenléti led világít, a bekapcsoló gombot csekkoltam hibátlan.
Sípolni nem sípol.Később vissza tettem a régi tápot ez bekapcsoláskor szisszen egyet és ennyi.
-
dugo_
veterán
válasz
Kanyar12 #38947 üzenetére
Az lehetetlen, mivel mind a proci 1151-es foglalatú meg az alaplap is.
1151v1 - 100 és 200-as chipset sorozat
1151v2 - 300-as chipset sorozatNem lehet keverni, mert különben nem indulnak el. Csak a lábak száma egyezik, a kiosztás és a foglalat mellé kapcsolt vezérlőhíd más.
-
Kanyar12
újonc
Az lehetetlen, mivel mind a proci 1151-es foglalatú meg az alaplap is.
Ráadásul 1 ugyan ilyen gépem hibátlanul működik. -
Kanyar12
újonc
Sziasztok, adott egy zsír új gép:ASRock H110M-DGS
Intel Celeron G4900
4GB J&A 2113 MHz DDR4
I-Arena series chieftec 500W (pontosan nem tudom a nevét)
Új 500 GB HDD Seagate
Összerakom, bekapcsolom kap áramot, a proci venti nem pörög fel. A HDD-t hallom, hogy elindul. Aztán egy 10 sec múlva kikapcsol, majd újra indítja magát. A speaker nem ad semmi jelzést. -
volvoguy
addikt
válasz
MrDerekas #38942 üzenetére
annyi változás történt, hogy az egér piros led-je már ég bekapcsoláskor de a billentyűzet továbbra is halott. másik billentyúzettel is.
Kiszedtem a CMOS elemet raktam be másikat, most már be se kapcsol, "CMOS Cheksum Error"-t ír és mivel nem ismeri fel a billentyűzetet ezért itt megáll a művelet...
-
MrDerekas
addikt
válasz
volvoguy #38941 üzenetére
Ez kapufa akkor. Előző táp elvihette a lapot, vagy az új sem muzsikált fényesen. Szerviz. Az nem túl dicséretes ha tápcsere után, mint működő és megjavított gép, visszaadták. Sikeres tápeladásnak, kiszámlázott ám el nem végzett munkának tűnik. Visszaviszed és elmagyarázod, hogy a gép nem működik. (feltételezve, hogy szállítás közben nem érte semmi és user error nem volt)
-
volvoguy
addikt
Igen a táp halt meg ezt a szervizes is elmondta telefonba anyámnak mivel én nem voltam akkor elérhető. Ők ajánlottak egy tápot, anyám mondta mindegy hogyan de csinákják meg, ezért került bele ez a (ahogy olvastam román-kínai) táp.
Próbáltam kivenni a gomb elemet hátha a BIOS resetel de semmi, BIOS-ba be se lehet lépni...
-
volvoguy
addikt
Hali mindenki!
Olyan problémám van az asztali gépemmel, hogy szervízben volt tápcsere miatt mert nem indult el. Se kép se hang.
Kapott új tápot (Njoy Agon 650W), elhoztuk szombaton, indulni indul, be is tölt a windows, de nem ismer fel semmit. Sem az első és hátsó USB-re dugott egeret sem a billentyűzetet, de próbáltam a hátsó PS/2 porttal, az se jó.
Próbáltam másik egérrel és billentyűzettel, azzal se jó.
Mi lehet a bibi?
-
batman.
senior tag
válasz
gege321 #38932 üzenetére
Szia!
Visszaolvastam 100% a táp. Csak a be quiet –et tedd át a tiedbe és hajtsd meg, akkor te is biztos leszel benne. Még valami, ha alsó-tápos házad van (a ház típusát nem találtam) akkor, érdemes havonta –kéthavonta takarítani a táp porszűrőjét, nagyon sok táp attól megy tönkre, hogy nem tudja benne keletkezett meleget eltávolítani, és szép lassan „megfő”.(#38934) FistXL Már nem aktuális.
-
MrDerekas
addikt
válasz
gege321 #38932 üzenetére
Szia!
Kicsit el vagyok pilledve, de így összefoglalva valóban a táp hibádzik. Esetleg .batman kolléga is megerősíthetné. Mondjuk a táp átrakás és újraindulás elég meggyőzően mutatja a hibaforrást. A teljesítmény csúcs közelében hasal el.(#38933) FistXL Elsőre a vga csatlakozást és az ssd sata kábelét/tápcsatlakozását ellenőrizd. A monitor kábele is megérdemel egy cserés próbát.
-
FistXL
senior tag
Sziasztok! Valaki segítsen, miért csinálja ezt a gépem!
A probléma a következő: CS:GO-ban teljesen random időközönként elmegy a kép (Tanki Online-ban is, de ott játékindítás után csak egy fél másodpercre, csak ezzel a két játékkal játszom) és az egész gép teljesen megfagy kb. fél percre.
Konfig:
Asus M5A78L/USB3
Phenom II X4 B55 (Athlon II X3 355-ről unlockolva (unlockolás előtt is csinálta))
MSI GTX 275
Kingston A400 240Gb
Seasonic Focus Plus 550W Gold (HKC 550W-osról cserélve, mert iszonyú gagyi volt, és a random időközönként fagyás mellett még random ki is kapcsolt a gép, terheléstől független, jelenlegi táppal csak lefagy)
Windows 10Először a tápra gyanakodtam, de tettem bele egy tesztelt FSP 400 Wattos tápot és ugyanez...
Nem melegszik túl, mikor lefagy a ventilátor sem pörög fel, úgyhogy gyanítom, hogy nem a táp a rossz.
FurMark-ot futtattam rajta kb. 10-15 percig, semmi problémát nem produkált.Szoftveres hibára gyanakodnék, de szívesen venném egy jobban hozzáértő véleményét...
Köszönöm!
-
gege321
tag
válasz
MrDerekas #38834 üzenetére
Szia!
Sikerült egy komplett gépet szereznem kölcsönbe (i7 / gtx1060 / 16gb ram / be quiet táp / 4hdd / ssd….).
A gépemből átraktam a gpu-t, nincs újraindulás.
Az enyémbe átraktam a gtx1060-at, újraindul.
Ram-ok egyesével a gépben és úgy gpu teszt, újraindul.
Tápomat és a 1060-at átrak a másik gépbe, újraindul.
Amúgy egyedül a FurMarkba indul újra a táppal (gondolom ez egyből maxra vágja), többi teszt lefutott, játszani is tudok már, mintha ilyen hirtelen teljesítmény felvételnél halna be.Szerintem a táp lesz, megerősítenéd ezt nekem mert más ötlet nincs?.
Köszönöm!
-
batman.
senior tag
válasz
XDModesty #38929 üzenetére
akkor felkeresném a Ryzen topicot, hátha volt valakinek hasonló problémája.
-
margithid
veterán
-
batman.
senior tag
válasz
pompom89 #38923 üzenetére
Táp, portalanítás, vga kártya megmozgat, monitor ellenőrzése másik géppel (laptoppal).
(#38924) margithid Minden információt megkaptál, amivel és egy kis utánajárással, olvasással, tudás birtokába kerülhetnél. Én nem szeretnék ebbe belefolyni, mivel a választ 1-2 mondatba nem tudnám sűríteni, (ez nyilván az én hiányosságom) lehet, hogy más vállalkozik rá.
-
margithid
veterán
válasz
margithid #38922 üzenetére
Itt írnak pár dologról.
Sata be van dugva, mindkét helyen látja a win10 az ssd-t.
Sata illesztőprogramokat kell telepíteni?
Esetleg a Biosban valami engedélyezés amit nem találtam, néztem? -
margithid
veterán
-
batman.
senior tag
válasz
XDModesty #38918 üzenetére
Szia!
Én DDU –val leszedném a drivert, majd leállítanám. Utána csak DP-al kötném össze a fő monitorral és bekapcsolnám, ha van kép akkor telepíteném a drivert. Ha nincs akkor felkeresném a Ryzen topicot, hátha volt valakinek hasonló problémája.(#38919) margithid Ez nem oldotta meg?
(#38920) pompom89 Nagyon kevés információt adsz. A kérdésből nem lehet tudni, elindul a gép, zúg, felvillannak ledek, stb. Én a táppal kezdeném.
-
pompom89
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Asztali gépem azt produkálja, hogy bekapcsolom ,de de semmi kép nem jön be, abszolult sötétség uralkodik.
Valami tipp esetleg ,hogy merre kezdjem el a hibát keresni? -
margithid
veterán
Sziasztok!
Van egy Samsung 860 EVO ssd-m, a Bios AZ Modeban látja, Advanced modeban pedig nem. Nekem ez utóbbi lenne fontos, mert ugye ott tudom kijelölni mi legyen az elsődleges boot lemez.
Asus H87 pro a lapom. Hogy és mit kell beállítani, hogy Advanced modeban is lássa a Bios az ssd-t? -
XDModesty
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy tegnap alaplapot és procit cseréltem a gépemben, azóta pedig nem működik a videokártya display portja. 1060 gtx-em van, az egyik monitorból eddig HDMI kábel ment a GPU-ba, a másik monitorból pedig HDMI kábel display port átalakítóba és az a GPU-ba. Eddig tökéletesen működött, amióta beraktam az új alaplapot (ASUS TUF B450M-PLUS GAMING) és procit (AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz Socket AM4), azóta a display portos megoldás sehogysem akar működni.
Próbáltam áramtalanítani a monitorokat, csak a display portosat használni, drivert updatelni, semmi. Sima HDMI-vel külön külön mind2 monitor működik, display porton egyik se. Van valakinek ötlete?Előre is köszönöm.
-
Cancer
senior tag
válasz
batman. #38915 üzenetére
(#38915) batman.
Arra kíváncsi lennék, hogy a bios frissítés után mi a helyzet?A rendelkezésre álló adatokból nem számítottam erre. A BIOS frissítése után egyszer sem fagyott a gép, 2-3 órás használat alatt sem. Így én stabilnak kiáltottam ki a rendszert. Ugye a leírás alapján a P2.60-as BIOS-szal sem kellett volna, hogy gond legyen. Mondjuk az AsRock honlapján már a P3.10-esre is azt írták, hogy improve stability. Ez úgy tűnik sikerült.
Úgyhogy örül a fejem, és nagyon köszönöm a segítséget. Jár a sör.
Sőt, olyannyira magabiztos lettem, hogy 1,575 V-tal az XMP1.3-as RAM protokollt is beállítottam(1866 Mhz), a ventiket performance módba tettem és 4,4Ghz-re küldtem a procit.(1,50625 V-tal) Elvileg ekkora hűtésnek erre elégnek kell lennie ehhez. Keresek valami izzasztó progit és írok még, ha van fejlemény.
Igaza lett Cink Eleknek.Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy velem voltatok a héten!
csiben1. Az én példámból kiindulva lehet neked is segít a BIOS frissítés.
-
csiben1
tag
válasz
batman. #38915 üzenetére
Kösszi a tanácsot! Vagy 10x szétszedtem, összeraktam. A celeron procival jó, az i5-el nem, szóval nem szerelési hiba szerintem. Valahogy megpróbálom frissíteni a bios-t, de tovább nehezíti a dolgom, hogy akksi nélkül nem engedi a műveletet és nekem meg nincs akksim
Kicsit reménytelennek érzem az egészet
-
batman.
senior tag
válasz
csiben1 #38914 üzenetére
Én visszatenném a cerkát és biost frissítenék. Ugyan mindkét proci 2012-es de hátha nincs benne a 2012 03 havi biosban az i5 mikrokódja. Ezen túl csak azt ellenőrizheted, hogy jól raktad össze, és a ram a helyén van. Ha a cerkával csere után is indul az i5 meg nem, akkor az i5 körül kell keresni a hibát.
(#38911) kgergely23 Szomorú hogy a táp időben ilyen keveset bírt, azt kéne elmenteni a todo listába, hogy havonta porszűrő tisztítás, -lehet tovább bírná. Mert veheted a legdrágább tápot, annak is szüksége van hűtésre.
(#38913) Cancer Nincs már FM2+ lapom, de a közeli ismeretségemben sem senkinek. Arra kíváncsi lennék, hogy a bios frissítés után mi a helyzet?
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Adott lenne egy Asus X53E laptop és benne egy Asus K53E alaplappal. A jelenleg benne lévő Celeron B820 procit szerettem volna egy i5 2450M-re kicserélni. Sajnos proci csere után, gép indításkor tök fekete képernyő fogad. A proci fentillátora pörög, amúgy mintha semmi nem történt volna. A Bios-ból az utolsó előtti frissítés van fent, de megnézve a legutolsó frissítést, nem ír processzorra vonatkozó dolgokat, így én ezt kizártam hiba lehetőségként. Egyszer, egy barátom tanácsára az alaplapi elemet is kivettem, illetve vissza raktam.
Kérdésem az volna, hogy hol kezdjem keresni a hibát, mik lehetnek a gondok?User error vagy netán a proci a rossz? Vagy valamit elfelejtettem volna?
Esetleges tanácsot előre is köszönöm!
-
Cancer
senior tag
válasz
MrDerekas #38910 üzenetére
Akkor már csak egy "kedves ismerős" segítségét várom, akinek FM2+ lapja és némi szabadideje is van sör reményében.
(#38908) batman.
Beszéltem Cink Elekkel, ő azt mondta, hogy szerinte a legvalószínűbb megoldás az lesz, ha sikerül egy BIOS frissítést összehozni. A megfolyás kapcsán a véleménye az volt, hogy attól nem lehet galiba.
(Én azt mondom, legyen igaza)
Bocsi, közben volt egy fagyás...de legalább a BIOS be lett frissítve.
-
HellGreg
őstag
válasz
batman. #38879 üzenetére
Lecseréltem a tápot egy Corsair CX 650M-re, kb 24 órája van bent, azóta nem jelentkezett a kikapcsolásos probléma, szóval valószínűleg tényleg a Chieftec volt rottyon. De azért idegesítő, hogy kb egy éves se volt. Többet Corsair alá nem adom az tuti, hogy spóroljak 5000 ft-ot, semmi értelme.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Cancer #38907 üzenetére
Mindezek fényében egyre inkább a procira hárul a gyanú. Sajna. Ájemdé prociknál előfordul, hogy mag vagy bizonyos terület kidől. Az intelnél meg ha döglik, akkor az egész. Ez egyszerűbb és végzetesebb is. Felszereltség és forrás nélkül az marad, hogy a te procid kipróbálni egy másik gépben, és egy másik procit a te gépedben. Ezzel persze vállalva a kockázatot, hogy az esetleges socket szennyeződés, sérülés kárt tesz a csere prociban is.
Elsőre, mindenképp a te procid legyen kipróbálva egy garantáltan jól működő konfigban.
Sajnos nincs olyan szoftveres megoldás, ami megmutatná egy processzor nem szignifikáns hibáját. Csakis speciális hibákat lehet szűrni, ami viszont a jelen helyzetre nem jelenthető ki..batman- Ezért (is) jó hogy sokan vagyunk
-
batman.
senior tag
-
Cancer
senior tag
válasz
MrDerekas #38904 üzenetére
Az úgy volt, hogy amikor vettem volna ki az előző procit, a hűtőbordát levéve róla láttam, hogy kicsit kipaszírozódott a régi öreg paszta alóla. Igyekeztem nagyon óvatosan eljárni, s letörölgetni mielőtt kiemeltem a procit, viszon olyan, mintha megolvadt volna és a socket kis lyukai között lenne valamiféle megfolyás. Hosszasan vizsgáltam és látszólag nem került bele az érintkezőkhöz. Az új procit betettem, fagyások után kivettem és az egyik láb tövében valóban láttam egy kis pasztát, amit igyekeztem a lehető legjobban letakarítani. Láb nem görbült, látszólag fémtiszta. Úgy láttam, hogy a foglalatba se került. Ha valaki tudja, hogyan lehet a mozgó részt leszerelni, akkor megnézem még tüzetesebben.
Ha valakinél akinek A8-6600k-ja van meg tudjuk nézni, hogy pörög-e a rendszer, akkor is kiderülhet, hogy ezzel kapcsolatban van-e hiba.(#38905) batman.
A PASS 1 volt, és még ugye futott 23%-ot. Arra értettem a 123%-ot. (én nem voltam egyértelmű)
Rendben, akkor próbálom modulonként
-
batman.
senior tag
válasz
Cancer #38902 üzenetére
Ha biost cserélsz a legújabb tartalmazza az előző javításokat is (nem mindig, de általában és a te esetedben igen). A jelenlegi bios tudja kezelni a procid, (ha nem tudná akkor el sem indulna) akkor vágj neki ha biztos vagy magadban és a gép sem fagy le közben. Amennyiben bios frissítés alatt lefagy, annak nem olcsó javítás is lehet a vége. Tehát a biosfrissítés javasolt, de csak stabil gépen! (a régi procival kellett volna még mielőtt elpasszoltad)
A memtestet úgy kell futtatni, hogy egyszerre csak 1 modul legyen a gépben, fusson le az összes teszt és a PASS -nál legyen 1 (vagy több, de ne 0), a gépedhez az ideális az 5-tel kezdődő verziószámú memtest lenne a free ennél kisebb, de a nagy hibákat valószínűleg kiszűri.
A tápod sem egy fiatal darab, lehet hogy most kezd elfáradni…
Egyébként a porszívó csövét még a kikapcsolt és áramtalanított gépbe (tápba sem) tesszük, mert a statikus feszültség tönkre teheti! Porszívót csak külsőleg!
A ramok fizikailag jó helyen vannak. A gyengébbik időzítésen el kéne indulniuk 1600 -1866 –on is, de ezzel ne foglalkozz most.(#38904) MrDerekas ez egy jó ötlet, nekem is eszembe juthatott volna.
-
Cancer
senior tag
válasz
#07041792 #38901 üzenetére
Még hét elején próbáltam úgy, hogy csak 1 modult tettem bele, mondjuk azokat csak az A1 slotba. Azokkal is fagyott. Aztán volt olyan is, hogy csak az egyformákat az A1-B1 slotba. úgy is fagyott.
Igen, auto feszültség. Volt fix 1,5 és próbáltam +5% 1,575 Volton is, alap frekvencián, viszont úgy is fagyott.
Már nyomtam többször BIOS resetet. Jelenleg is épp úgy működik, ha működik... -
törölt tag
válasz
Cancer #38900 üzenetére
Ilyenkor mindig a legutolsó, legfrissebb bios felrakásával kell kezdeni!!
Csak ha annak a frissítésébe fagy bele, akkor tényleg game over.Próbáld végig a ramokat, minden slotban mindegyiket. Továbbra is azt mondom, hogy memória. Valami valamit nem szeret, van ilyen, főleg ha különbözőek, és minden slot tele van.
Próbáld meg páronként az ugyanolyanokat, egyenként mindet, stb.
A memória feszültsége mennyire van állítva bios-ban?
Auto-n van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest