- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
santa clause
aktív tag
Sziasztok. Akadt egy olyan gondom a géppel hogy a második meghajtóm ami hdd volt lecseréltem ssdre amin volt op rendszer, és a butus arról bootolt be amikor betettem. Na azóta arról bootol, hiába állítom át biosba hogy a C ről bootoljon, nem menti el ha kikapcsolom a gépet. Formáztam a D meghajtót, csináltam cmos resetet, átdugtam a kábeleket mégis arról indulna. Csinálhatott a c re valami bejegyzést vajon vagy mi a bánat lehet? Köszi szépen. Ja próbáltam másik meghajtóval azzal tökéletes...
-
Peter93
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.
Közeli ismerősöm számtógépe 8 hónap pihenés után nem indul. (Periféria, amit ki tudtam találni: alaplap:gigabyte ga-m52l-s3)
Jelenség: bekapcsolás után hosszan az alaplapi piros led világit, BIOS-t csipogni nem hallom. (Eddig csak aa BIOS elemét vettem ki pár percre és raktam vissza.)
Tudom, kevés az információ és sok a hibalehetőség, nem is reménykedem semmiben, de hátha a segtségetekkel sikerül újraéleszteni.
Előre is köszönöm! -
cintula187
addikt
válasz
MrDerekas #38195 üzenetére
Köszi!
Amúgyis teritéken volt már a táp csere. Próbálom amiket írsz és jelentkezem. Amúgy a HD sentinel support írja, hogy: Update (7 July 2018): with the 2018 April update of Windows 10, the TRIM status detection changed, so software (including the previous versions of Hard Disk Sentinel) may not able to properly detect and display the TRIM status. It is highly recommended to update to latest Hard Disk Sentinel version 5.30, by that the TRIM status is detected and displayed correctly again.
-
MrDerekas
addikt
válasz
cintula187 #38189 üzenetére
Gondolom friss indítás után lőtted a képet. Hagyd pár percig, utána nézd. Felteszem a trim engedélyezve van csak idő kell még beolvas minden adatot.
A rendszer beakadását, nemcsak a rendszer lemez hibája okozhatja, de bármely másik lemez is. Mondjuk a kép alapján az látszik, hogy a rendszerlemez (ssd) lekapcsolása okozta sokszor a problémát. Érdemes lehet a táp másik ágáról megtáplálni az ssd-t, ellenőrizni, hogy stabilan üljön a sata vezeték mindkét vége. Ha a HDS-ben a kommunikációs hibák száma továbbra is emelkedik, tanácsos lenne egy másik táppal is pár napig használni a gépet, mert félő, hogy a táp feszültség csúcsai vagy szakadozása nyírja ki az ssd-t.
A többi lemezre is nézz rá, illetve használd úgy a gépet, hogy minden egyéb lemezt lecsatlakoztatsz. Ha akkor nem áll fenn a hiba, meg is lesz a felelős alkatrész. -
batman.
senior tag
válasz
cintula187 #38193 üzenetére
Szerintem Hamilton unfair.
-
batman.
senior tag
válasz
cintula187 #38189 üzenetére
Ez gáz, +trim se megy, le van tiltva az oprendszer frissítése? Meghagynám MrDerekasnak
(#38188) valcsak98 próbáld a ramokat másik lapban, ha hibátlanul mennek, akkor nézd meg még egyszer a 2. slotot: kifújatni, zsírtalanítani...
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Alaplap: DFI Lanparty NF4 Ultra-D, SLI chipset moddal
Processzor: X2 4200+
Ram: 400MHz Kingston és Kingmax Hardcore DDR500
VGA: 2 GT 7600
Táp 250 wattos FSPA következő helyzet áll fent:
A lap 400-as kingston meg bármilyen cuccal indul, de az 500-as kingmax ramokat kisípolja, ha berakok mellé 1+1 nem DC slotba egy kingston 400-ast akkor indul, de megfagy 504E hibakóddal a Lanparty logónál. Mind a 4 slotban próbálva.
Mivel lehetne ráerőszakolni,hogy menjen velük?
Asus P4P800 lapban ezt úgy tudtam megoldani,hogy a lapba raktam 400-as ramot, majd a sebességet AUTO-ról 400-ra raktam, úgy indult, tuningolt gond nélkül, de itt ez nem megy.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
batman.
senior tag
válasz
cintula187 #38183 üzenetére
"hang eltorzul" Ez alapján lehet ssd, hdd, merevlemezvezérlő is. Milyen ssd/hdd van a gépben, és nézve van HDsentinellel?
-
valcsak98
újonc
a proci tu i rendben vannak, ez fura nekem ilyennel meg nem taliztam
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Ez a hiba megoldódott. Rendszer reinstall óta hetek óta nincs.
Viszont az új probléma. Eddig 50 ből 49 alkalommal csaka PUBG alatt csinálta, de ma egy másik játék alatt is.
A képernyő egyik pillanatról a másikra fekete lesz. Monitor kiírja, hogy alvó módba kapcsol, hang eltorzul és csak restart segít. A ház még jobban szellőzik, mint eddig. A déli híd extra ventivel is hűtve. Semmi sincs továbbra sincs húzva. Energiagazdálkodás beállítasai szerint soha nem megy alvóba a gép. -
ASDGamer
tag
Sziasztok. Egy olyan problémám van, hogy adott egy régebbi gép, írom az adatait :
Core 2 Quad Q9300
GT 440 1GB
DDR3 4GB Ramezek a fontosabbak.
A gép CS:GO ra van használva szinte mindig, meg böngészésre.
Előjött egy olyan hiba hogy ha belépek a játékba ahogy kattintok az egérrel vwgy nyomok egy billentyűt, megakad az egész egy pillanatra majd megy tovább és ez így megy végig, de csak akkor ha valamit lenyomok. Kipróbáltuk CS 1.6 al is aminek tudjuk milyen kicsi a gépigénye és annál is ugyan az van. Valami tipp esetleg?
Köszönöm előre is!
-
batman.
senior tag
válasz
Packersbay #38179 üzenetére
Szia!
A VGA kártyáról a kép számomra nem egyértelmű, nem vagyok műszerész, és elvétve szoktam csak forrasztani, tehát ez nem mérvadó: Valami barnaság van rajta ami lehet kosz, folyás, esetleg kontár flux nyom, de lehet, hogy csak ilyen a fény. Nem biztos, hogy nem működik.Minimál konfigon próbáld indítani (hdd, ssd, odd nélkül, 1 db rammal) reseteld előtte a biost. Így sincs kép?
Ahogy MrDerekas írta a táp esélyes, azt nem tudnál egy másikat kölcsönkérni? -
MrDerekas
addikt
válasz
Packersbay #38179 üzenetére
Lehet a tápod döglődik. Illetve a hőfokokra is nézz rá. (Bár akkor inkább csak leáll és nem újraindul.)
-
Packersbay
tag
válasz
MrDerekas #38171 üzenetére
Az alaplap egy Gigabyte GA-MA790X-UD3P
A videókártya egy Sapphire Radeon 5750 1GB
A memóriák pontos típusát nem tudom de a 4 db-ból 2db ddr2 800Mhz a másik kettő meg ddr2 667Mhz-es.
Maga az egész gép olyan 6-7 éves kb.Még annyi hogy az alaplapi gombelemet kb 1 hónapja cseréltem.
-
mihione
őstag
Csere proci vagy alaplap nelkul,eselytelen kideriteni hogy a procim vagy lapom halt meg?
-
MrDerekas
addikt
válasz
valcsak98 #38168 üzenetére
Nézz bele a slotba, nincs-e legyűrődött érintkező, idegen tárgy a slotban. Lehet bepattintáskor kell egy picit még nyomni rajta. Egyelőre nem szedetném ki veled a procit. (Lehet ott is hiba, de előbb ezt nézd meg.)
(#38169) Packersbay A képen semmi különös nem látszik. Jó lenne egy hw lista, miről is beszélünk. Elsőre fent az Összefoglaló elején van egy gyűjtés, amit megtehetsz te is, különösebb felkészültség nélkül is, hogy picit szűkítsük a kört
-
Packersbay
tag
Sziasztok!
A gépem először azt csinálta hogy film közben megfagyott majd reset után újraindult egészen múlthétig. A gép bekapcsol viszont a monitor nem adott képet. Szétszedtem a videokártyát aminek a hátlapi nyákon az alábbi kép fogadott [kép] jól sejtem hogy ez már kuka. Sikerült szereznem egy Geforce GT720-as kártyát kölcsönbe,de azzal sem ad képet, pedig másik monitorral is próbáltam hátha az lenne a gond. Csipogás nincs az elején amiből következtethetnék más hibára. Van esetleg ötletetek??
-
valcsak98
újonc
Sziasztok nekem egy ilyen problémám lenne hogy :
Eddig 1db 4gb 2400Mhz ram volt a (2 slot os gigabyte b250m-d2v alaplapomba)
na tegnap vettem hozzá egy ugyan ilyen ram sticket!
ha berakom az uj sticket akkorkép se jön elő és kb 20-30mp ként ujra indul a gépezet!viszont ha kiveszem a 2. ramot akkor meg megy minden faszán!
(Mind a két rammal külön külön megnéztem és müködik (csak akkor indul el ha a ramot amit belerakok a cpu hoz közelebb lévő slotba dugom!)
CMOS reset volt és a elemet is kivettem egy éjszakára de gond még fent áll!
-
sparta03
újonc
ebben tudna nekem valaki segíteni, tudom nem kellett volna új topicot nyitni, de csak most regisztráltam erre az oldalra https://prohardver.hu/tema/hibaelharitas/hsz_1-50.html
-
-
-
mihione
őstag
válasz
MrDerekas #38152 üzenetére
Amikor lattam h x1 pcie sebseggel fut a gpu x16 helyett az gyanus volt,regen biztos jol mukodott,most reggel szetszedtem hatha valami erintkezesi hiba van.De osszeraktam es most se kep se hang.Nem akar elindulni,mar mindent kivettem belole csak a proci maradt bent de igy se indul.En most vagy a tapra tippelek vagy az alaplapra,remelem a procinak nincs baja.Ocsemtol elhozom a gepet es kiprobalom az o tapjaval...
-
mihione
őstag
Sziasztok!Teljesen tanácstalan vagyok mi lehet a gépemmel,egyik napról a másikra leesett a játék alatti teljesítmény kb a felére,elsőnek a windowsra gyanakodtam de már 2x újraraktam a gépet és ugyanúgy szarul futnak a játékok.Hőfokok rendben vannak,de megnéztem mindent tuning nélkül is ugyanaz a helyzet.Leginkább forzákkal játszottam de ezek simán elfutottak stabil 60 fps-en most meg 23-30 körül mennek,mediumon is max 40 fps-t kapok (előtte highon ment) illetve olyan mintha egy szaggatott filmet néznék hol begyorsul hol belassul a framerate,de ezt sűrű és gyors váltakozásban csinálja,tehát nem olyan mintha stabil alacsony fps lenne hanem mintha néha előtöltene vagy nem is tudom hogy lehetne elmagyarázni.Memóriákat kivettem és beraktam,teszteltem arra nem adott hibát,windows alatt nem veszek észre semmi furcsát.CSgoval is kipróbáltam az jobban fut de szintén össze vissza ugrál az fps és nagy akadások vannak benne.Így kb játszhatatlan rajta minden.Szerintetek mitől lehet ez?Már csak valami hardveres hibára tudok gondolni ami ezt okozhatja.
Szerk:most megnéztem gpu-z programmal és a kártya terhelés alatt csak pci express 1x v2.0-ban fut,pedig a lap tudja a 16x-et.Ez okozhat ekkora teljesítmény csökkenést?
-
TIT
veterán
válasz
batman. #38149 üzenetére
Azt nem mérte ki a szaki szerintem,ismerős gépe,lekapcsolja a konnektort,de én is és 9 éves az alaplapom.
Akkor max.elemcsere kezdetben.
Pár mp.-re fekete lesz a kép,mint amikor vga drivert telepítesz,de az még furcsább,hogy a kép fele fehér lesz.
Én még mondjuk nem láttam,mert amikor ott voltam jó volt. -
batman.
senior tag
"a vga elvileg ki van mérve." akkor a cr2032 kimérése sem túl nagy feladat.
És legalább biztos lennél benne!
Találkoztam már vadonatúj lapban lemerült (hibás) elemmel is. 4 év elfogadható, úgy hogy nem ismerem az áramtalanítási szokásaid.
Számomra nem derült ki pontosan mi is ez az " elmegy a kép"... -
batman.
senior tag
Szia!
Csak kiegészítésként:
Az elem érintkezője is lehet a hiba oka, pld: kosz ment alá, nem érintkezik, korrodált (grünspanos)…"Amikor megy a win akkor elmegy a kép 1-2 mp.-re és van amikor piros csík villan fel ill.van,hogy a képernyő fele fehér pár mp.-re." Ha ezután megy a win mintha semmi sem történt volna, akkor vga kártya és kábel + monitor ellenőrzése is ajánlott. Aminek semmi köze a „recovery bios” problémádhoz.
-
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Asus H-97pro alaplap,corsair 2x4gb vengeance ram,I5-4690 proci,Corsair cx-400 táp és azt írja bekapcs.után,hogy recovery bios vagy a bios setupba léphetek be és visszatette a bootlogot autora,pedig off-on volt.
Amikor megy a win akkor elmegy a kép 1-2 mp.-re és van amikor piros csík villan fel ill.van,hogy a képernyő fele fehér pár mp.-re.
1 hónapja kg.azt csinálta,hogy a biosig se jutott el,csak pár restart után jött be a win,aztán szétszedtük a csatik miatt de csak 1 sata volt kilazulva,aztán csak restartolt állandóan,a biosig se jutott el.
Akkor elvittük szervízbe,ott azt mondták a bios zavarodott meg. -
MrDerekas
addikt
válasz
Kyster #38139 üzenetére
Elsőre kösd le az egy tibes hdd-t, hogy vajon úgy indul-e. Ha nem akkor egy minimum hardveres indítás és egyesével visszapakolgatni, hogy hol akad el a dolog. Bios nem resetelődött véletlen? A bios beállításokra érdemes ránézni. (Ilyen esetben leggyakoribb hiba, hogy az AHCI mode SATA helyett IDE-re áll)
-
Kyster
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
A probléma a semmiből jött, a gép eddig hibátlanul működött. Egy már többször telepített, szimpla freeware program installálása után újra kellett indítanom. Innentől kezdve többé nem jutottam be a Windows-ba (Win 10).
A gép egy jó percet eltölt a bios képernyőn, ezután nagy nehezen bejön a kék Win 10 logo, ahol a gép további 5 percet áll, majd bejön a "Felkészülés az automatikus javításra képernyő", szintén a kék logoval, ahol majd' 10 percig áll, majd elsötétül a képernyő, és ennyi volt. Nem jönnek furcsa hangok a gépből, nem állítgattam semmit a biosban/windowsban, semmi olyat nem töltöttem le, ami ezt indokolná. Cseréltem elemet az alaplapban, semmin nem segített. Nem gond, ha újra kell húzni a Windowst, de a Bios is rohadt lassú, így gyanítom ez nem windows probléma.
Még egy info, ami talán segíthet, hogy segíthessetek: a front panel sűrűn írja bekapcsoláskor az "A2" illetve "B4" kódokat. Volt RAM gondom pár hónapja, akkor be sem akart kapcsolni a gép, kipucoltam a RAM slotokat és a ramokat is, majd visszatettem őket, azóta ez a gond megszűnt.A gép adatai:
Lap: ASUS MAXIMUS VII HERO (SOCKET 1150)
CPU: Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz
RAM: GEiL Evo CORSA 16GB DDR3 @ 2133MHz CL11 (4x4)
VGA: ASUS NVIDIA GeForce GTX 970 4098MB
PSU: Corsai RM-850W
SSD: 120GB SAMSUNG SSD 830 Series (SSD) 100/100 Erről bootol(t eddig) a Win 10.
HDD: 1TB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0
ASUS ROG Front Base panelNagyon köszönöm előre is a tippeket. Általában ezeket a hülyeségeket megoldom magamtól, de ezzel most nem jutok dűlőre.
Ha bármi info kell még, megpróbálok szolgálni velük. -
nandow
aktív tag
válasz
batman. #38135 üzenetére
Igen, kihúztam a tápkábelt, mielőtt kivettem az elemet.
Fura, beléptem most a biosba, ott is jó a dátum és az idő.
Viszont az a pár beállítás elveszett, amit anno csináltam. Elemkivétel előtt lefényképeztem a képernyőt, aztán most újra beállítottam. Nem kell nagy dologra gondolni, csak a ház vetnijét szabályoztam be, kb ennyi.Köszönöm a segítséget, nagyon örülök, hogy ismét működik a gép!
-
nandow
aktív tag
válasz
batman. #38130 üzenetére
Ma kivettem az elemet az alaplapból, majd vártam. Közben elaludtam
, szóval eltelt legalább 1 óra.
Visszaraktam az elemet, majd beindítottam a gépet. Először semmi nem történt, a monitor be sem kapcsolt. Kikapcsoltam. a gépet. Aztán visszadugtam a billentyűzetet, elfelejtettem, hogy az még tegnapról kihúzva maradt. Utána megint bekapcsoltam, bejött a szokásos kezdőképernyő, majd magától újraindult, és utána betöltött a win10.
Ami érdekes számomra, hogy az elem kivétel miatt nem kellett volna elállítódnia a dátumnak, órának? Jól mutat mindent a windows.
-
azaki99
csendes tag
Sziasztok.Problémám a következő lenne.
Tegnapi nap vihar volt,egyszer elment az áram,közbe ment a gép,de azonnal vissza kapcsolt.Majd leállítottam,áramtalanítottam.
Este mikor csendesedett a vihar vissza kapcsoltam ,de mosódott el a kép a windows töltőképernyőjén,mondom valami van a kábellel amikor húztam ki,kicsit megigazítottam,vissza hajoltam a géphez és jó,utána nem produkálta ezt.
Viszont ma reggel ismét ezt produkálta.
Nem tudom teljesen leírni,olyan mint amikor nem érzékel tökéletesen a kábel,kicsit folyódik el a kép.
Beadja a windowst és tökéletes.
Kábelek jók.1 hónapos gtx1050,ha ez fontos.
De gondolom az áramszünet lesz a baja.
Ha valami tipp van akkor megköszönöm. -
nandow
aktív tag
válasz
batman. #38130 üzenetére
Jahh értem, windows újratelepítésre gondoltál.
Igazából ezt szeretném elkerülni, nagyon be van lakva már a gép (programok, azok beállítása stb), fájna újracsinálni mindent...
Bios resetet még nem próbáltam, holnap megcsinálom, meglátjuk hoz-e eredményt.Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a segítő szándékot!
-
batman.
senior tag
válasz
nandow #38129 üzenetére
Persze, vannak esetek amikor működik.
Ha van valamid az SSD-n (doksi, kép, outlook adatfájl, bármi ami máshol nincs) mentsd el pendrive-ra, vagy más adathordozóra.
A "Bios reset, (vagy elem ki-be) Bios load default, beállítás majd mentés. Esetleg bios frissítés". sem hozott semmi eredményt? -
nandow
aktív tag
válasz
batman. #38124 üzenetére
Win10 telepítős pendrive-ot bedugtam, az elindult.
(#38125) Robokutya
Napi használatban van a gép, 2,5 éve lett összerakva, és azóta a biost nem állítottam.(#38126) dugo_
Ez nem hangzik túl jól.
Lapot hol tudnám bevizsgáltatni? Viszonylag sürgősen kellene a gép munka miatt, azon is gondolkoztam már, hogy hívok valami szervizt, akik házhoz is jönnek. Van értelme ilyesminek? -
MrDerekas
addikt
válasz
nandow #38120 üzenetére
Ez már jobb leírás
Próbáld úgy indítani, hogy kihúzod a gépből a billentyűzetet, hogy akkor mit csinál.
(#38121) Robokutya Szoftveresen a lift gombját se tudod benyomni. Ha hardveresen ki van kapcsolva, akkor az úgy is marad. Szétszedés a megoldás. Úgy bekacsolod és hagyod bekapcsolva.
-
Robokutya
senior tag
srácok egy kis segítség kellene
Van egy acer 3050 es notim.
a gondom annyi vele hogy elfáradt a wifi kapcsoló gombja és ezáltal nem tudom működésre bírni a netet rajta.
Nem billentyű kapcsolós azaz fn kombinációs gomb hanem korrekt a noti oldalán levő műanyag gomb tört meg, vagy akadt le a ruter panelről nem tudom, nem tudom szétszedni a gépezetet.
létezik valami parancsikonos bekapcsolási lehetőség rá vagy valami más ötlet? -
nandow
aktív tag
válasz
MrDerekas #38119 üzenetére
A beállítások ránézésre rendben vannak, bár én annyira nem értek hozzá, 2,5 éve lett összeszerelve a gép, azóta én nem állítottam semmit.
Bekapcsolás után jön a szokásos képernyő, amit mindig látok, mielőtt betöltene a win10:
De ezután rögtön jön a bios, nem ír ki semmit.
Lőttem egy képet a biosról is.
Boot sorrend rendben.
A vezérlő ACHI-ra van állítva.
És látszik az SSD is.Földelt aljzatban van a gép. Olyat már én is tapasztaltam néha, hogy volt statikus kisülés, lehet a szék szövete miatt.
-
MrDerekas
addikt
válasz
nandow #38118 üzenetére
És a biosba lépve mit látni? minden beállítás rendben van? Boot sorrend oké? Sata vezérlő AHCI-ra állítva? A biosba lépés előtt nem ír pár sort arról, miért is kell a bios-ba lépni?! Biosban látszik az ssd? Az ok valószínűleg a statikus feszültség kisülése az usb portnál. (Remélem földelt aljzatban van használva a gép) Ez okozhat zavart is, de végzetes hibát is.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este párom használta az asztali számítógépet. Egy usb-s telefontöltőt akart előlapi usb csatlakozóba bedugni. Amint hozzáérintette a géphez, szikrázott egyet. A gép újraindult magától, és egyből a BIOS-ba lépett.
Hiába lépett ki a BIOS-ból, a gép újraindulást követően nem tudta beölteni a windows 10-et, egyből megint a BIOS jött be.A gép alkatrészei:
táp: Be Quiet Straigt Power 10
alaplap: MSI Mortar B150M
CPU: i3-6100
SSD: Intel 530 120 GBAmiket én próbáltam:
1. Másik tápkábelt, SATA kábelt dugni az SSD-be. Nincs változás, bekapcsolás után egyből BIOS-ba lép.
2. Arra is tippeltem, hogy esetleg meghalt az SSD, de egy külső merevlemez ház segítségével rádugtuk egy laptopra, ami látta.Mi lehet a gond?
-
NwL
tag
válasz
MrDerekas #38105 üzenetére
Necces, vagy sem, bepróbáltam. A verziószáma egyezett, a legfrissebb volt rajta, de befrissítette. Azóta pöcröff indul.
A csipogót kerestem egy darabig, aztán utánaolvasva kiderült egyáltalán nincs pin a lapon hozzá.
A bios (uefi) frissítés előtt a pendrive kiválasztásakor egyszer megfagyott, (meg bennem a s*r is.) De a másodikra sikerült frissíteni. Most megy fel a friss win.
Még egyszer:
Köszönöm a tuti tanácsot!
-
NwL
tag
válasz
MrDerekas #38103 üzenetére
Atomjaira szedtem, átvizsgáltam. Sehol egy égés, sehol egy kifolyt kondi, minden csatiban minden érintkező ép. A proci érintkező a lapon hibátlan. Az alaplapi bordát is leszedtem, újrakentem. Elem kicserélve. Minden nélkül asztalon elindítva is ugyan az hiba.
Talán még megpróbálok egy ddr3 ramot szerválni tesztelésre, de azt hiszem ez zsebbe nyúlós móka lesz.
Köszönöm! -
MrDerekas
addikt
Proci alá benéztél?
Ha tápból indulok ki, kb bármit tönkrevághatott. A beragadt power gomb sem használt neki.
A javaslatom, hogy szedd szét teljesen. Szereld ki a házból is, majd asztalon, szigetelt (de legalábbis áramvezetésre nem képes felületen) kezd el a tesztelgetést, építgetést. Párszor próbáld billentyű nélkül is elindítani. Meg ha már kiszerelted, nézd át a kondikat, keress égésnyomot, kifolyás nyomot a lapon, nézz bele minden hátlapi portba, nincs-e bármely portban összekócolt érintkező vagy nem belevaló akármi. Alaplapi gombelemet is kiveheted és feszíts picit az érintkezőkön, hogy stabilan üljön benne az elem, illetve ki is cserélheted egy biztosan ép elemre. Az alaplapon lévő slotokba is kukkants be erős fény mellett. (Láttam már pci slotban legyűrt érintkezőt is.) Szóval, keresd a hibátTökölős játék
-
NwL
tag
Halihó.
Egy ismerősöm hozta hozzám a gépét, hogy nézzem már meg mindig újraindul.
Feladta leckét, eddig ilyennel nem találkoztam. Ezért próbálkozok itt tanácsot kérni.
Az újraindulás okát egész gyorsan sikerült lokalizálni, a ház bekapcsológombjának tartója le volt törve, így mikor megnyomta a gombot, beragadt, ezzel folyamatosan zárta a kapcsoló érintkezőjét. Ezzel meg is veregettem a jobb kezemmel a bal vállamat, sikerült gyorsan elintézni.A bajok ezután jöttek.
Most már hogy jól működik a bekapcsológomb, bekapcsolva is maradt a gép. Első blikkre be is jött a bios, csak nem reagált semmire. Sebaj újraindítottam. Se kép se hang. A monitor be se kapcsol, a ventik pörögnek. Kétszer kikapcsoltam, bekapcsoltam, ugyan úgy semmi.Jól van, valamelyik alkatrész nem kasper, jöhet a kizárásos tesztelés. Takarítás, proci újrapasztázás után
lehúztam mindent, (tényleg mindent, a ház usb aljzatát, a jack aljzatot, a power, reset gombokat a ledekkel együtt, mindent. maradt a táp, a lap, a proci és a ram. A monitort is átdugtam az alaplapra, a dedikáltat kivettem.
Bekapcsolt.
Itt még nem ismertem a lelkivilágát, úgyhogy át is vágott, megörültem, hogy akkor valami a lehúzott dolgok közül. Visszaraktam a vgát, megint nem indult. Azt gondoltam megvan a bűnös. Vga ki, az alaplapival sem indult. Itt már vakartam a fejem. Nyomtam neki egy BIOS resetet, elindult. Vinyót visszadugtam, megint nem indult. Agyvérzés. Vissza lehúztam, úgy se indult. Bios reset, így se indult. Akkor táp. Másik táppal elindult. Nagyszerű. Csak egy sima kikapcs, bekapcsot nyomtam teszt céljából. Megint nem indult. Bios reset, megint nem indult. Vissza a másik táp. Teszt. Bekapcsolt. Agyf*sz.
Biosban a hőmérsékletek jók, a feszültség értékek jók. Biosból újraindítottam, megint semmi. Ramot átraktam másik aljzatba, ott a ventillátorokon hallva, a gép folyamatosan leáll, újraindul, de monitor nem ad jelet. Visszarakva az első slotba, visszaált a rend, csak simán pörögtek a ventik, nem indulgatott újra, de a monitoron nincs jel, a numlock se világít.Visszaraktam mindent bele, vga, vinyó, dvd, ház kábeleit visszadugtam. Elindult. A vindóz is betöltött. Frissítgetett egy sort, majd újraindítottam. Volna. Megint se kép se hang. Átvizsgáltam rajta mindent, fizikailag semmi elváltozást nem látok sehol az alkatrészeken. Csatlakozó aljzatok sértetlenek, nincsenek összezárva lábak.
Most minden a helyén van, arra jöttem rá, hogy 5-6 mp fekete képernyő várakozás után, néha elindul, felkapcsol a monitor, bekapcsol a num lock ledje is.
Ez kb 10-15 bekapcsolásból 1x van így. Ha 6 mp múlva nem kapcsol fel a num lock ledje, akkor várhatok vele 5 percet is, nem indul el.
1x volt olyan is hogy a biosban fagyott. Uefis bios, egérrel. Egyébként amikor elindul, utána nincs baj. Nem fagy, nem lassú. Játék is megy rajta. Akkor van baj ha újraindítom. 15 bekapcsolásból 1x indul el.Táp egy codegány 450w -os rettenet, de az én chieftek tápommal is ugyanezt műveli.
Alaplap: ASrock H61M-DGS
Ram: Kingston DDR3-1066 4 GB
Proci: Intel Pentium G2030 3ghzSajna nincs másik ddr3 ram, lap és proci sem tesztelni, én régebbi platformon létezem,
A többi alkatrészt kizártnak tekintem.
Valami ötletet azon kívül, hogy szerezzek teszt ramot, procit, lapot? Hátha valami felett elsiklottam...Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Proxmox VE
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest