Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
lacyhsv
üzenetére
Magyarul: REF!
Szedd le a drivert és tegyél fel régebbit. Illetve az MSI After Burner programmal állítsd be manuálisan a ventillátor szabályzást, mert 101 fok az nem egészséges. Nekem anno az ASUS kártyámnál is kellett a "hangolás"..
Első körben tedd 80%-ra a venti fordulatot és ellenőrizd a hőmérsékletet játék közben. Kéz alól vetted?
-
oba
addikt
válasz
djculture
üzenetére
hoppá hoppá... van nekem egy másik alaplapom is, átpakolva bele a cuccokat minden frankón működik...
amit észrevettem, hogy ezen a másik alaplapon amivel működik, 20+4 pines tápcsatlakozó van... a másik lapon ami megakad bootnál azon meg 20+8 pines csatlakozó van (az egyik lap egy Asus P5B, ez működik, a másik pedig egy Asus P5k-E, ez nem megy)a P5k-E manualja szerint ha nincs a tápon 8 pines csatlakozó (márpedig nincs) akkor használható a 4es is a foglalat egyik szélébe dugva a kábelt
kérdésem pedig az hogy emiatt lehet hogy azokat a tüneteket produkálja amit korábban leírtam vagy az alaplap a hibás? vagy kellene neki a 8 pin? mert a másik alaplappal még klaviatúra anomáliák sincsenek, minden működik szépen
-
lacyhsv
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van,hogy csak játék közben pár perc játék után újraindul a gépem!
Csináltam memória tesztet ott nem írt semmi gondot!
CPU hőmérséklet nem ment 60 fok fölé!
De a GPU hőmérséklet elérte a 101 fokot is!
Gondolom ez lehet a gond,pedig viszonylag elég új a videokártya!Intel core I7
Geforce GTX 670
6Gb ram -
djculture
félisten
Hát figyelj már egy codegen is 6 ezer az két szinttel jobb mint az akyga, van benne két scottky ami ha nagy a terhelés elszáll a fenébe és bontja a kimenetet. És a 400 wattos codegen (a nagy 12 centis ventis két 12volt ágas verzió) elvisel 250 watt körül folyamatos terhelést, én azt szoktam berakni ilyen helyre legalább nem vágja szét a gép részegységeit... Ilyen dual core meg egy tápcsatis vga-kat még elvisz simán.
-
djculture
félisten
-
oba
addikt
válasz
djculture
üzenetére
köszi a hasznos infókat, akkor veszek egy tápot... mást nem tudok csinálni

tudnál ajánlani egy olcsó de megbízható márkát/típust? minél olcsóbban megússzam a dolgot az a lényeg
irodai gép lesz, semmi durva erőforrásigényes app, játék vagy hw nem lesz... még a winchester is ssd
thx! -
djculture
félisten
Ha lenne egy multimétered már rámérve a molexre meglehetne nézni hogy igazam van e. Amugy a 400watt elkég sőt 300watt is elég egy normális márkából, de ez ilyen lengyel torzszülemény táp, az n-power meg ez a akyga most a legalja mindennek. Nagykeresnél látom hegyekben állnak ezen hibás tápok, n-powerből még szünetmentes is van. 10 npowerböl lehet 2-3 működő szünetmentest összerakni ugy kezdődik..
Semmi képpen nem ajánlom ezt a két "márkát" ..Ram ügybe, azt is meglehet nézni. Egy modul legyen benne az első slotban és ugy indulnia kell. De ugyolvastam ezt már megnézted ugyhogy akkor nem az a baj. Meg mondom nekem a billlentyűzet anomália ami azt sugja számomra hogy feszültség stabilitás probléma.
-
-
djculture
félisten
Ezek az akygák nem egy életbiztosítások lehet lenyom a táp 12 volt helyett vagy 16-ot persze hogy megbolondul minden. Erre utal a billentyűzet anomália is. Ezeknél még a sárga matricás 12 centis ventis codegenek is jobbak. Nem szabadott volna megvenni eleve. Nekm is van egy egy p4-es gépet visz úgy melegszik hogy az m-tech ami az elődje volt hozzá képest egy csoda táp

-
oba
addikt
Help!
Gép induláskor egy pont után nem megy tovább a folyamat. Initializing usb controllers...done. Alatta 2048 mb..ok. És itt megáll... a hdd és odd adatait sem látom odáig már nem jut el... nem tudok biosba sem menni, nem reagál a billentyűzetre... a billentyűzeten ilyenkor a caps lock led folyamatosan világít amit furcsállok... usb -s klaviatúra
próbáltam ramokat kivenni, átrakni másik foglalatba, egyesével berakni őket... nem segített
próbáltam resetelni a cmost az alaplap manualja szerint (Asus P5k-E)
próbáltam kihúzni minden usbs cuccot hátulról illetve lehúztam a hddt is és a dvd írót is a tápróla táp egy 400 wattos Akyga, teljesen új
a lap használt de azt is nemrég vettem, biztosan működőképes
a ramok régiek... ddr 2 800-as Kingmax ramok
két vgam is van, egy hd4670 és egy EN210 silent... mindkettővel ugyanez a helyzetbármi hasznos ötlet, tipp? sajnos nincs másik pcm hogy memtestet tudjak küldeni a ramokra, de a bootnál azt írja ugye hogy ok, szóval nem tudom...
thx előre is a helpet!
-
Tibroo
aktív tag
válasz
Clapaucius
üzenetére
Új O.P. rendszerre és új winchesterre lesz szükséged!

-
djculture
félisten
válasz
Clapaucius
üzenetére
Az ilyen áramszünetek a vinyót szokták kinyirni...
-
dvdbackuper
őstag
válasz
idegen lény
üzenetére
Sztem nem alul kéne kezdeni a becsületességet, felül kéne példát mutatni lefelé, nem? hagyjuk már ezt....
-
Clapaucius
tag
Sziasztok!
Nagyon nagy segítségre volna szükségem!
Windows 8.1 Pro-m vanTegnap volt egy áramszünetem windows betöltése közben és azóta nem bootol be a win!
Nem emlékszem pontosan mit ír ki bootolás közben, de talán valami olyasmit, hogy "a windows helyreállításra szorul"... azt hiszem...A lényeg, hogy nem boot-ot be, hanem átdob egy "helyreállítás" ablakhoz, ahol ezt írja:
"A számítógép javításra szorul
Az operációs rendszer nem töltődött be, mert a rendszermag hiányzik vagy hibás.
Fájl:\windows\system32\ntoskrnl.exe
Hibakód: xc0000098vagy néha:
Fájl:\windows\system32\config\system
Hibakód: 0xc00000001Ha F!-et nyomok és megpróbálom C
csökkentett módban, nem indul és mindig visszadob ehhez az ablakhoz!
Win 8.1 Pendrive-ról pedig nem bootolt be, mert amikor a villogó fekete kurzorhoz ér, csak villog, de 1 óra után sem indult el semerre...Segítsetek légyszíves, ha tudtok!!!

Köszönöm!
-
Vakegérke
félisten
válasz
tuskohopkins
üzenetére
Az energiagazdálkodásban nézz utána, hogy a winyót mennyi idő után kapcsolja ki a rendszer. Amondó lennék, hogy állítsd be a "soha" üzemmódot.
-
vazzz
őstag
válasz
tuskohopkins
üzenetére
Ha felpörgéseket hallasz, az valszeg hdd/sata kábel/tápkábel hibára utal. Első körben hdsentinel-t rakd fel, az kiírja szövegesen is, ha probléma van a hdd-vel. Ha ott nincs probléma, lehet továbblépni.
-
tuskohopkins
csendes tag
Üdv!
A problémás gép:
Intel q9550
Asus P5Qpro turbo
2x2GB Kingmax DDR2 RAM
Asus R9 270X
Segate barracuda 1T HDD
Corsair tápWin7 pro 64bit
A következő a gondom:
Látszólag minden hibátlanul működik, de időnként hallok gyors egymásutánban két halk hangot, mintha valami újra felpörögne a gépben, és aztán változó mértékben lefagy a gép. Kicsit kifejtve: van hogy teljesen lefagy, van hogy csak pár windows funkció megbolondul(pl.: nem jelenik meg ikon az értesítések ablakban, de a területe a dulájára nő ), vagy csak baromi lassan kezel mindent, nem lehet bezárni ablakokat, játék közben a játék maga fut tovább (nem fagy le), de mintha semmilyen számítást nem végezne a gép.Alaplap, processzor vagy esetleg az oprendszer (bár így lenne) okozza a problémát?
Jól jönne némi hozzáértő segítség a probléma forrásának megállapítására, esetleg ha van valmi szoftver ami felméri a gépet és kiszűri a hibás összetevőt.
A segítségért előre is köszönet.
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Adott a következő gép:
FSP zen 400w
gigabyte h61m-s2pv
intel g1610 + Alpfenföhn Brocken
2x4gb ram
80gb intel x-25m ssd
e-mu hangkártya (pci slotos)
1db ventillátorEgyik napról a másikra nem kapcsolt be a gép, azaz a bekapcsoló gomb nyomására a power led felvillant, de ki is aludt.
Egyszer véletlen kb. a 20. próbálkozásra sikerült elindítani, de azóta a power led se (és a ventik se) moccannak.Majd az alaplapra kötöttem a csipegő eszközt, meg se nyikkan.
A tápot elvittem szervizbe, semmi baja.Van valami ötletetek, hogy mit próbáljak ki?
Köszi a segítséget!
Üdv.
G -
Pazolini
senior tag
válasz
madspider15
üzenetére
Nézd meg a rendszernaplót, mi xarik be akkortájt, amikor dobja a fekete képernyőt, ami sztem a kéknek egy változata... BSOD viewert is meg kellene nézni, s kigyűjteni a dumpokat.
Drivergond is lehet win7 alatt...
Fizetős diverprogit is ráeresztenék a rendszerre.
-
madspider15
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
Hát ez sem segít.

-
trancemusic
senior tag
válasz
madspider15
üzenetére
Arra tippeltem,hogy a chipset borda alatt beszáradt a paszta,és túlmelegszik.
Ez nem talált.
Azt próbáld ki ha az ujrapasztázás nem jönne be: ne csavard be a csavart tökig,ami rögzíti a nyákot,legyen kis mozgástere neki, hátha bemelegedve a nagy hűtő picit elhajlítja a nyákot és nem érintkezik rendesen a slotban.
-
madspider15
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
proci chip 40fok körül van. Hiba úgy jön elő ahogy le van írva.. működik 1.5 órát aztán elmegy a kép..és most ott tartok hogy képet se ad. Másik kártyával nincs gond. Ha elmegy a kép akkor nem megy tovább a gép. 1x power gombra kikapcsol. De van olyan hogy elindul a rendszer bekapcsolásnál csak kép nincs
-
trancemusic
senior tag
válasz
madspider15
üzenetére
Proci és/vagy chipset hőfokok rendben vannak?
Hidegindításnál is előjön a hiba,vagy csak ha bemelegszik a gép?
Proci és/vagy chipset borda melegszik használatkor?
Másik vga-val is ez a hiba előjön?
Mikor "elmegy" a kép akkor a gép működik tovább?Ezek fontos infók ahhoz,hogy tudjunk segíteni.

-
madspider15
csendes tag
válasz
madspider15
üzenetére
Teljesen friss a paszta
-
idegen lény
addikt
válasz
xCondemnedx
üzenetére
Akygából én csak laptoptöltőt mertem venni. Akyga, M-Tech, HKC, Kolink, N Power: tipikus példái annak, hogy milyen tápokat nem szabad venni. Tízezer alatt nem szabad tápot venni. El tudod képzelni, hogy milyen potom pénzért jutnak hozzájuk a kereskedők? Mindegy, hogy mi van rájuk írva, valójában nem bírják azt a teljesítményt. Csak tönkreteszed velük a gépedet.
-
idegen lény
addikt
válasz
xCondemnedx
üzenetére
Írd be a Google-ba, hogy DPC_WATCHDOG_VIOLATION
-
xCondemnedx
csendes tag
Processzor: AMD Bulldozer FX X8 (8320) AM3+ 3.500Mhz--> Hűtés-Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1
Memória: (2x) Crucial DDR3 4GB/1600Mhz CL11
Videókártya: Sapphire Radeon R7 265 Dual-X 2GB GDDR5 256bit
Op. rendszer: Windows 8.1
Alaplap: MSI 970A-G43 AMD970+SB 950 AM3+
Merevlemez: Samsung 500 Gb sata2 7200RPM
Hangkártya: Realtek ALC887
Optikai meghajtó: DvD rw (W)ritemaster
Ház: Gaba 8072D Combo (Alap ATX)
Tápegység: Xilence 630W SPS-XP630R5 Performance
Monitor: SILVAschenider HDtv
Billentyűzet: LogitechG11
Egér: Gigabyte M6880Ez lenne a Gépem.
A Nyáron vettem én csavaroztam össze.
Egy ilyen TÁP-ot vettem hozzá Akyga Basic AK-B1-550 ATX desktop tápegység 550W BOX
Ami kb 10 percig működött majd volt tartalékban egy 420 as amivel nem indult a Gép ki csieréltem a VGA-t egy NVidia GT200 ra mivel annak sokkal kisebb az áramfelvétele. Gond nélkül elindult a Gép Majd vettem a most is használt Tápomat. az az Xilence 630W SPS-XP630R5 Performance. Be került újra az R7 265 inditottam de nem adott képet.... ismerősöm HD 7850 ével próbálkoztunk amivel sikeresen működött minden majd Újra az R7 265-t és csodának csodájára működött Azt leszámitva hogy 1600x1200 as Felbontásnál nagyobbat nem tudtam beállitani... pedig a Monitorom birja az 1920x1080 at is.
De működött igy is elég szépen majd elkezdődött kifagyások Kék képernyő nem kékhalál hanem azt irta hogy a WINDOWS porblémát észlelt ezért újra indul DPC_WATCHDOG_VIOLATION Majd játék közben a kép volt amikor pirosan kifagyott meg a Hang is be akadt. legtöbbször magától újra indult ilyenkor, aztán az egyik nap meg megállt. kicseréltem a VGA-t ismét a GT 220 ra Gond nélkül Működik de mikor az R7 et rakom bele akkor meg mozdulnak a Ventillátorok de semmi... ötlet? -
djculture
félisten
válasz
madspider15
üzenetére
Csak pont a lényeg marad ki, ha cseréltetek nálad a 5850 jól működött e. Ha igen akkor az 5870 szrakszik, nem mai cucc melegedős is így újra kell pasztázni.
-
idegen lény
addikt
válasz
madspider15
üzenetére
Tán valami olcsó tápot használsz?
-
madspider15
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Az alábbi problémához kérném szakember segítségét!
Nem rég raktam össze saját konfigot ( x4 955 4gb ram 500W és 1 HD 5870es kártya)
Hát kezdem az elején. Gép össze lett rakva win7 driverek minden fel. Kb 5 óra használat után elment a kép. Újraindítást követően kb 1.5 óráig bírta megint és egyre kevesebb ideig aminek a vége az lett hogy már csak 20. indításra tudtam belépni a biosba és átrakni integrált vgara az elsődlegest mert kb 1perc után elmegy a kép.
Kártyát cseréltünk tesómmal (5850 extreme) mert mint kiderült nála tökéletesen ment a kártya. Kb ma lett az 5. nap mire neki is elment a kép de neki restart után megint jó minden.
A minap jutottam a döntésre hogy biost frissíttek a kártyán hátha rendbe hozza. Örömre zökkenőmentesen zajlott a frissítés, kártya berakás után pöcre indult. Megörültem hogy ennyi lett volna
.. de sajnos nem.. 
kb 3 óra után megint megadta magát.
Na erre találjon valaki nekem megoldást!
Ha működik kisebb pénzösszeggel támogatnám a szakemberem

-
idegen lény
addikt
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Igazán büszkévé tettél ezen kijelentéseddel, miszerint csak miattunk van még meg a Picipuha... Nem is sejted, mekkora igazságot mondtál ki ezzel, hátha még tudnád azt is, hogy Bill egy gyíkember, vagyis közülünk való, elég csak ránézni... A helyzet az, hogy a kalóz termékeknek már a puszta tulajdonlásáért is igen kemény büntetéseket szabhatnának ki ránk bármikor csak a magyar törvények szerint is, amit erről a kormányról ne lehetne elképzelni... (csak nézz utána a jogszabályoknak!) ...Mikrobi amúgy jogos kártérítési igényeiről nem is beszélve. És a húszezer feletti lopás már bűncselekménynek minősül. Lopni meg nem túl etikus viselkedés amúgy sem.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
idegen lény
üzenetére
megijedtem a Microsoft bekeményítésétől
Beszarok, az ilyen emberek miatt van még mindig meg az a cég

-
berzebub
aktív tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Nem muszáj megvenni a W7-et, 30 napig ingyen használhatód a próbaverziót ami elég a tesztelgetéshez. A W8-al is az a baj, rengeteg a kompatibilitási probléma a régebbi cuccokkal. Valamelyik vezérlő csip forrasztása kezdi eldobni magát emiatt hol érintkezik egy láb hol nem,de ez csak tip.
-
idegen lény
addikt
válasz
berzebub
üzenetére
Köszönöm válaszod! 8.1 is volt rajta, bár nem tiszta, akkor kezdte ezt csinálni. Kipróbáltam 32 bites W10-zel is, talán még rosszabb is volt akkor. Szerintem nem érné meg ezért W7-et vennem, hiszen nem sokkal többért már gépet is vehetnék. Sajnos én is géphibára gyanakszom. Csökkentett módban ki is írt valami olyat, hogy Error hard. Ezt el is felejtettem leírni. Windows Memory Diagnostic Tool még sosem talált hibát, ezért proci vagy alaplapi hibát alítok. Akkor pedig a tisztítás sem segítene rajta, hacsak nem túlmelegedés okozza. De akkor szerintem nem kapcsolna ki rögtön bekapcsolás után. A ventilátor is szép halkan működik. Lefuttassak rajta egy AIDÁ-t?
(#27735) djculture Az angol nyelvű Vistából elegem lett, épp eleget szenvedtem a holland billentyűzettel is már, de megijedtem a Microsoft bekeményítésétől, ezért a 8.1-et lecseréltem a jogtiszta W10-re. Egyébként nem bántam meg. Sokkal jobb. Az eddigi legjobb oprendszer.
-
berzebub
aktív tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Először is tegyél egy "normális" értem ez alatt nem béta állapotú rendszert a gépre. Ha 3 gigával használod elég a 32bit is. Én egy win 7 et javasolnék mert azt támogatja a lapos gyárilag. Utána lehet kezdeni az érdemi hibakeresést. De ez eléggé hardver hibának sejlik.
-
idegen lény
addikt
Segítséget kérek! Lassan hat éves (nem volt megnyitva sosem) TOSHIBA Satellite L300-19F laptopom fél éve állandóan kikapcsol vagy újraindul, pl. hirtelen egyszínű lesz a kép, és csak a kikapcsolásra reagál. Az érdekes az, hogy kábé azután kezdte ezt csinálni, miután észrevettem, hogy az akksit egyáltalán nem tölti fel "0% available (plugged in, not charging)", pedig addig mindig 100%-os volt a töltöttsége. Ezért, és fórumok tanácsaira hallgatva vettem egy új töltőtápot hozzá, de nem változott semmi. USB-s hűtőt is vettem neki, de attól még gyakrabban kapcsolt ki. Befizettem ötezer forintos tisztításra, de mire elvittem volna, megszűnt az üzlet. Többször is teljesen újra lett telepítve, mindig letörölve róla mindent, eredetileg gyári Vista volt rajta, aztán 8.1, most meg a tíz. Gyárilag 32 bites volt, de én már 64-es rendszereket tettem rá, mert a Pentium Dual T3200 2GHz-es proci 3GB RAM-mal bírja. Csak akkor nem kapcsolgat ki, ha állandóan keresek közben a vírusirtóval, vagy ha online játék fut (Team Fortress 2). De a gép bekapcsolása után legalább háromszor egyből kikapcsol, ha a fejem tetejére állok is, amíg "nem melegszik be". Kábé a harmadik bekapcsolás után, ha elég gyorsan sikerül elindítanom a vírusirtót, és ha időben észreveszem, hogy véget ért a víruskeresés, s akkor újra és újra futtatom, addig nincs gond, csak ez kissé macerás, meg eléggé le is köti a proci erejét. Néhány hibaüzenetet kiválogattam, amik gyanúsak voltak:
Critical Error Microsoft-Windows-Kernel-Power Event ID:41 Task Category
63) The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.Error Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing Event ID:2 Session "DefenderApiLogger" failed to start with the following error: 0xC0000035
Error Microsoft-Windows-WindowsUpdateClient Event ID:20 Windows Update Agent Installation Failure: Windows failed to install the following update with error 0x80073D06: microsoft.windowscommunicationsapps.
Error volmgr Event ID:46 Crash dump initialization failed!
Error Microsoft-Windows-CAPI2 Event ID:513 Task Category
one
Cryptographic Services failed while processing the OnIdentity() call in the System Writer Object.Details:
AddLegacyDriverFiles: Unable to back up image of binary Microsoft Link-Layer Discovery Protocol.System Error:
Access is denied.Error Microsoft-Windows-PrintService Event ID:808 Task Category:Initialising
The print spooler failed to load a plug-in module PrintConfig registration timed out:
C:\WINDOWS\SysWOW64\regsvr32.exe /s "C:\WINDOWS\SysWOW64\PrintConfig.dll", error code 0x1. See the event user data for context information.Warning Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing Event ID:1 Task Category:Logging
The backing-file for the real-time session "WDC.BE95A9B1-DE15-4B78-B923-A12AB70BE951" has reached its maximum size. As a result, new events will not be logged to this session until space becomes available. This error is often caused by starting a trace session in real-time mode without having any real-time consumers.8 db Warning Wininit
Warning Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power Event ID:37 Task Category
7) The speed of processor 1 in group 0 is being limited by system firmware. The processor has been in this reduced performance state for 71 seconds since the last report. -
-
djculture
félisten
Ha egy másikkal se működik elég egyértelmű hogy a pciex vezérlő nem működik normálisan.Mivel a prociban van eme remek vezérlő így legtöbbször a foglalatban egy két nem érintkező/elhajlott vagy törött tüske szokta ezt csinálni. Ezt kellene ellenőrizni ha mégsem akkor a proci is lehet gyári hibás de ez nagyon ritka.
-
alph4
tag
Még mindig nem sikerült megoldani a rejtélyt.
Ki lett próbálva egy régebbi videókártyával, de azzal is no signal, így a kártya nem hiszem hogy rossz, illetve a táp mivel azt rá se kellett kötni.
Valakinek van még tippje? már nem értem...
Kellene egy kis help, egy új gép beindításában, össze van rakva minden, még is nem ad képet, csak annyit ír ki a monitor hogy "no signal". Addig jutottunk hogy a monitor külön megnézve jó, illetve nem rég kivettük belőle a vga és biost reseteltünk, utána nem raktuk vissza a vga-t és úgy betöltött a bios-ig már! Viszont ha visszaraktunk már az IGP-re kötve se adott megint képet.
Rossz lehet esetleg vmi? vagy csak a bekötés? A VGA-n van egy 2x4-os bedugó, meg volt egy elosztó, két 2x3as-re ezzel kötöttük össze, illetve úgy is hogy a tápal közvetlen egy 2x3-asal és 1x2esel.
Konfig:
Asrock Z87M Extreme 4
Intel i5 4670
Táp: Chieftec 600w smart
VGA: ASUS GeForce GTX 760 DirectCU II OC
Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 -
Scorpus
csendes tag
válasz
Pazolini
üzenetére
Probléma megoldva!

Valóban az újratelepítés megoldotta a gondot. Mindenre gondoltam, és hardverileg kerestem a hibát, de erre pont nem, hogy ez gondot okozzon.
Köszönöm szépen a segítséget Pazolini, és mindenki másnak is, aki foglalkozott a problémámmal.

Csak így tovább!

Ui: még annyi, hogy a Standby LED ezentúl is kialszik, amikor Leállítás után kikapcsol a gép, de mostmár a POWER gombbal el lehet újra indítani minden gond nélkül.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Scorpus
üzenetére
Itt a fórumon olvastam (nekem írták), hasonló problémám volt, de nekem az áramtalanítás segített.

Illetve nem ssd-t hoztam át, hanem hdd-t, és a RAID-ot kellett letiltanom a BIOSban, erre jöttem rá. Vagyis nem kellett újratelepíteni.
Az volt, hogy kereste a másik hdd-t a BIOS RAID engedélyezése miatt, s ezért nem akart, csak újraindítással indulni a szingli HDD a win7-tel, s volt, hogy csak áramtalanítás után tette. Nekem erre írták lehetséges megoldásként a helyi környezetben elvégzett újratelepítést, de sanszos, hogy nem pont ide illik...
Végső variációként ajánlanám.
-
Scorpus
csendes tag
válasz
Pazolini
üzenetére
Az SSD arra a helyre volt dugva, ahogy te is írtad. Semmilyen más eszköz nem volt csatlakoztatva, csak az.
Oprendszert egy másik konfigból hoztam. Tápot azért zárnám ki, mert kipróbáltam egy FSP BlueStorm II 400W-os és egy ugyanilyen 500W-ossal is. Mind a két táp más konfigoknál tökéletesen működik, nem okoz hibát. (pl. P8Z77-M + 2500k).
Gondolod, hogy a más konfig alatt telepített oprendszer okozhatja azt, hogy Leállítás után hardverileg kialszik a Standby LED az alaplapon?

-
Scorpus
csendes tag
-
Pazolini
senior tag
válasz
Scorpus
üzenetére
Első, azaz a "0"-ás sata helyre dugd át az SSD-t, és más ne legyen a tápig a szálon, csak ez!

Még valami. Oprendszert ebben a hw-környezetben telepítetted vagy áthoztad előző konfigból? Ez utóbbit sem feltétlenül kajálják meg a konfigok anélkül, hogy ne feküdné meg a gyomrukat...

Szóval én újraraknám, bár inkább táp/bios gondnak látszik elsőre...

-
Scorpus
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Alaplap: ECS P67H2-A3 v1.0
CPU: i5-2400
RAM: Kingston KHX1600C9D3K2/4G vagy Mushkin Redline 996805
VGA: Gigabyte 9500GT vagy Sapphire HD4870
Táp: FSP Bluestorm II 400W vagy 500W
SSD: Samsung 830 128GBAhol "vagy" van írva, az azt jelenti, hogy mind a kettővel próbáltam tesztelni.
A hibajelenség a következő, a gép elindul, beállítok mindent a BIOS-ban, elmentem, újraindul, betölt az SSD-re telepített Win7, minden jól működik, mindaddig, amíg a Windows-ban a normál módon "Leállítás"-sal kikapcsolom a gépet. Ekkor az alaplapon található STBY piros LED kialszik, és többet nem lehet bekapcsolni a gépet. Nem reagál semmire, sem POWER sem RESET gombokra, ha áramtalanítom az sem segít. Minden tápcsatlakozó be van dugva, még a PCI-E mellett található 4pin-es molex is.
Csak és kizárólag egyféleképpen tudom visszahozni a STBY piros LED-et, ha az alaplapon található CLR_CMOS jumper-rel csinálok egy reset-et, majd vissza alapállásba, tápegység bekapcs, és ekkor ismét világít a STBY piros LED. Ezzel az a baj, hogy ilyenkor mindig újra be kell állítani a BIOS-t és persze ha normálisan szeretném használni a gépet, akkor oldallap le, alaplaphoz nyúlkál, szóval macerás.Kérlek segítsetek, mi lehet a gond?
BIOS-ban csak ezeket állítom be:
dátum és idő
SATA-nál AHCI mód az SSD miatt
RAM-oknak hagytam az alap 1333MHz-et, de ha beállítottam 1600MHz-re akkor sem volt gond, simán működött úgy is
Feszültségeket, egyebeket nem állítottam, mindent hagytam alapon.
Boot-nak beállítottam, hogy az SSD-ről boot-oljon.Rengeteg helyen utánaolvastam külföldi fórumokon, de sehol nem láttam, hogy bárkinek lett volna ilyen hibajelensége.
Üdv,
Imre -
zolee5016
őstag
Üdv a topicnak
Lenne egy idegesítő,és elég gyakori problémám
A Win asztali ablakkezelő leáll,című hibajelenség eléggé gyakori,nemkivánatos vendég nálam......
Van hogy ezt fűszerezi a gép azzal,hogy lefagy,kilép a játékokból,illetve az IE Exproler,vagy épp Chrome leáll....
Win újrahúzás lehet megoldás?
Gép az adatlapomon,Win7 64 bit a rendszer(telenség)
-
tboy93
nagyúr
Sziasztok! SOS segitseg kene. Sogornomek holnap mennem svedorszagba, szuz laptopra kell rendszert huznom. Win7 felkerult, de nem talal wifi (lan) drivert! Igy a win7 se tudja leszedni maganak. Egy HP 15-r042sh rol van szo, a gyarto hivatalos lan driveret feltelepitettem, de mintha mi se tortent volna, tovabbra sincs lan. Mitevo legyek?
-
tonnoka
tag
Sziasztok!
A következő jelenség áll fent az asztali gépemnél: bekapcsolom, világít, felpörög, de képet nem ad a monitorra. 20-30 mp. múlva leáll, majd újabb kb. 20 mp. után ismét elindul, képet ugyanúgy nem ad a monitorra. A monitor amúgy megfelelően működik. Lehet vga hiba?
A konfig:- Gigabyte EP31-DS3 alaplap
- core2duo E5200 proci
- Radeon 4830
- 1x2 Gb. memóriaElőre is köszi a segítséget

-
Pazolini
senior tag
Itt még megszellőztetheted...
HDD-probléma -
WD40
aktív tag
Sziasztok!
Van egy hatalmas problémám: induláskor nem mindig pörög föl a winyóm, Windows (7) sem látja (SSD-n van). Ma bekapcsolás után hallottam írdatlan kattogást a gépből, gyorsan ki is kapcsoltam - a winyó csinálta. Általában sikerül úgy elindítani, hogy félúton Win betöltéskor felpörgött, majd egy újraindítás után a Win is látta végre.
Na de: lehet hogy a táp gyenge a konfigomhoz (adataimnál)? Most lett lecserélve az alaplap és a proci, van 3 venti a gépben... A vicc, hogy Athlon2 X2 240-nel ment simán. Lehet, hogy sok lett a tápnak? Csinálhat ettől ilyet a merevlemez (letilt a táp bizonyos ágakat)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honda topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Parkside szerszám kibeszélő
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Asztalos klub
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 8/256
- Beugró Gamer PC - GTX 1650 4GB - 16GB RAM - I5 4590 -128GB SSD - 500GB HDD -
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- HomeAssistant, szerver, böngészés: 3,4 GHz Pentium 6500Y, 8 / 128 GB és egyéb konfigurációk
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek összeállítása, alkatrészek + HomeAssistant
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.. de sajnos nem..

one
Akkor egy tanács kellene, most nincs másik hasonló gépem hogy kiderítsem mi rossz. Egy helyen lett vásárolva minden az aqua.hu (kivéve gépház), írjak nekik hogy találják ki mi a hiba ? mert vélhetően tuti vmi nem kóser...így 3nap szerelgetés után...