Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Ma 2x csak ugy kikapcsolta magát a gép, mintha csak kirántottam volna a konektorból.(nem indította magát ujra)
Lehetséges ilyen az miatt , hogy kivettem belőle 4gb ramot és most 4-el fut?
esetleg a meleg miatt?
1 hete pasztáztam újra a videókártyát, a procihoz nem nyúltam mert nincs fél éve hogy azt pasztáztam. -
errorcode06
őstag
válasz
üzenetére
Szia!
Semmit sem tudok kezdeni vele, a monitornak bekapcsolni sincs ideje, a gép újraindul mielőtt bármit lehetne kezdeni. Az újraindulás alatt inkább azt érteném, mintha egy kocsit próbálnál egymás után folyamatosan indítani lemerült aksival.Konfig (valamilyen NTT System készen vásárolt gép)
Gigabyte GA-945GCMX-S2
Pentium E2160
2GB ddr2
Ház: B7 + valamilyen táp
320gb winya -
Birdy22
csendes tag
Sziasztok kedves fórumozók!
Nemrégiben állítottam össze egy gépet, a konfiguráció a következő elemekből áll:
Asrock 890FX Deluxe 3 alaplap
AMD Phenom II x6 1055T Processzor (gyári hűtő)
2x2 GB ddr3 1600 mhz-es és egy 2x1 GB ddr3 1600-as Corsair dominator kit (ugyan olyanok)
MSI GTX 650 TI OC grafikus kártya
Western Digital Velociraptor 160 GB Sata merevlemez
Samsung DVD író
Raptoxx Classic 600W tápegységA probléma a következő: Már az első telepítésnél megakadt a Windows 7 egy hibaüzenettel miszerint képtelen volt másolni a szükséges fájlokat, bementem a biosba, AHCI módot engedélyeztem, újra megpróbáltam, sikeresen fel is települt a rendszer de nagyon furcsa módon sem a felbontást nem állította át sem nem töltött le semmilyen alap frissítést, még a hálózati kártyát sem ismerte fel, pendrive-ról kellett feltelepítenem hogy legyen netem ami eleve szokatlan a windows 7-től. Ezután jött a java elkezdtem programokat telepíteni a gépre, skype, steam , bitdefender, stb. majd ezután következtek a sorozatos összeomlások, a windows intéző összeomlott, a mozilla firefox összeomlott, a coretemp összeomlott, nagyon frusztráló volt mindezt látni és tapasztalni. Feltelepítettem rá egy Windows 8.1-et, hasonló szimptóniákkal történt a telepítés, a felbontást sem állította át a gép először, csak újraindítás után, ami számomra szintén furcsa volt még hogy alapból felrakta magának mind a win7 mind a a 8.1 a hivatalos nvidia drivert, ilyet még nem láttam. leteszteltem az egész gépet passmark burnin testtel, semmi hiba nem mutatkozott, elkezdtem kicsit játszogatni, leállítottam a gépet, másnap isméte bekapcsoltam és a windows 8.1 először azt írta kis hogy resume from hibernation ami eleve furcsa hiszen leállítottam a gépet, ezután egyből crashelt is a számítógép nem tudta betölteni a windowst, így visszaállítottam azt egy korábbi állapotba, jelenleg működik problémamentesen, letöltöttem egy bluescreenview nevű programot, a hiba okozójának egy ntoskrnl.exe nevű fájlt írt ki, ami elvileg a vinyóval és a rammal kapcsolatos ha jól tudom, lefuttattam egy merevlemez tesztet a gyártó oldaláról letöltött diagnosztikai programmal, nem írt ki hibát, a memóriát is teszteltem a memtest nevű programmal 2 órán keresztül, az sem írt ki hibát, sőt a windows beépített memóriatesztelőjével is megvizsgáltam az sem írt ki hibát. Beléptem cmd-be és kikapcsoltam a hibernációt, most nem írja ki indulásnál. AMi számomra még érdekes hogy a memóriák 1600 mhz helyett 1066 mhz-en járnak amit nem értek hogy miért van, hiszen a lap 1866-ig támogatja a sebességet. Arra gyanakodom hogy alaplap hiba, de az egész jelenség igen furcsa, érzésre nem lassú a gép, sőt nagyon folyamatos minden, gyors. Attól félek hogy megint produkál valamilyen hibát, úgy érzem hogy 8.1 alatt sokkal jobb a helyzet mint win7 alatt volt, CMOS resetet még nem próbáltam, a biosban mindent alapértékre állítottam vissza úgy gondolom hogy ez javított a helyzeten némileg. Soha nem találkoztam még ilyen hibával ami ennyire kiszámíthatatlan és véletlenszerű, remélem tudtok segíteni, végső elkeseredésemben hozzátok fordultam! :/ Mellékeltem néhány képet is, a cpu-z is mintha furcsa jelenségeket írna ki, nem értem miért van ott a b50-es x2 processzor? Előre is köszönöm a segítséget.
Kép1 Kép1 kep2 Kép3 Kép4 Kép5 -
törölt tag
válasz
errorcode06
üzenetére
képet ad be? BIOS-ba be tudsz lépni? Kicsit bővebben...

A pontos konfig leírás is jó lenne. -
Fecus11
tag
válasz
paulkaresz
üzenetére
én 2x2gb-ot szeretnék belerakni szerinted melyik slotba rakjam őket hogy dualban menjenek?
-
Fecus11
tag
válasz
paulkaresz
üzenetére
szia paulkaresz.ugyanez a problémám nekem is.beraktam 2x2gb ddr 2 memóriát és csipogás ventipörgés,azután egyesével raktam be az egyik 2 gb-ossal elindult de együtt nem,mi lehet a megoldás?
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Tegnap este óta fater gépe különös dolgot művel, előzetes jele nem volt a dolognak.
Bekapcsoló gomb lenyomása után elindul, ventik felpörögnek, winyó is, majd rögtön ez után újraindul, ez kezdődik előlről, és addig csinálja míg le nem kapcsolom a kapcsolót a konnektoron, mert a bekapcsoló gombra sem reagál ilyenkor.
Mi lehet a probléma?szerk: próbálok majd videót is feltenni róla ha hazaértem.
-
mouzrr
őstag
válasz
Ateszpapa
üzenetére
Köszi a válaszokat. Sajna porolás után sem lett jó az a kártya.
Más: Az én gépem(már nem az előző VGA-ról van szó) random időközönként le szokott fagyni, van hogy ritkábban, van hogy sűrűbben, van hogy napi többször, van hogy egy hónapig nem. Ma itt hagytam a gépet, csak a böngésző ment rajta, és kapott egy kékhalált.

Aztán nem nagyon indult a Windows, folyton ezt írta ki: KÉP
(bocsi csak ide tudtam felrakni)A gép már régebben is lefagyogatott, azóta vettem új HDD-t is, szóval nem az volt a gond (legalábbis következtetésképpen).
Amúgy a VGA elég forró, bár több programban sem írt rá túlzottan magas hőmérsékletet, 40-50 Celsius-fok között mozgott, és már cseréltem rajta pasztát is. A processzor szintén ilyen szinten meleg.Mit ajánlanátok, mit csináljak?
Szerk: Amúgy úgy szokott lefagyni, hogy a kép elfeketedik, hang még van pár másodpercig, aztán befagy a hang is, és az újraindítás segít csak. Esélyes hogy rosszul érzékeli a VGA melegét a gép és az túlforrósodik? Alapjáraton mondjuk nem kéne neki..
-
MajsztR
csendes tag
Sziasztok!
Játék közben egyszer csak szürke lett a kép aztán, kaptam egy kékhalált, újraindult a gép
de a kép nem jött be csak villog a monitoron a led.Levettem a gép oldalát, Cserélegettem a ramokat nem-e
azoknak van hibája,de nem.Nézem a vga-t (hd7870) amikor bekapcsolom akkor megmozdul a venti de nem pörög fel, továbbra se jön be semmi. Ha átdugom a kábelt az alaplapra integrált vga-ra akkor viszont bejön a kép,megy minden. ezek szerint a vga-nak lehet baja? Elromlot vagy mit tudnék vele kezdeni? -
paulkaresz
aktív tag
A tegnapi memória probléma megoldódni látszik,helyette ez a képernyő fogad.A kártyán zöld a led, mégsem indul.
Please power down András connect the pcie power cable(s) for this graphics card
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
paulkaresz
üzenetére
Sok sikert

kmisi99 próbáld meg másik memóriával amennyiben lehetséges, ha több van ( 2-3-4 db ) akkor pedig egyesével hátha úgy sikerül , vagy még azt is megpróbálhatod hogy kitakarítod a slotot.
-
kmisi99
addikt
Adott egy régebbi AM2 es gép asus m2n32-sli deluxe fullos alaplappal, a hibajelenség hogy nem akar indulni a gép. Ha bekapcsolom se kép se hang egy hosszú és 3 rövid pittyenés, Ez elvileg ram gond, én minden variációval próbálgattam, az az érdekes, hogy néha elindul a gép és simán bejön a bios nyomtam is egy load default ot de utána is szar és tövábbra is hangos pittyogással jelzi nekem hogy én nem fogok működni.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
paulkaresz
üzenetére
Próbáld meg másik slotba tenni a memóriát hátha úgy elindul. 4 short beep : System timer failure,
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
paulkaresz
üzenetére
Másik memóriával próbáltad?
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
paulkaresz
üzenetére
Elem ki és be nem segített?
-
paulkaresz
aktív tag
Sziasztok!
Összeraktam az alábbi gépet, de sajnos nem indul el.Négyet pittyen aztán újraindul.Memória megigazítva,nem segít.Asrock b75 pro3-m
Intel i5 3550
Asus gtx 760
120gb ssd samsung 840
1 tb hitachi hdd
Deepcool gammax 300
Cooler master rs 500 psap
Lg dvd
2x1gb sp ddr 3 1066 cl7
2x1gb csx ddr 3 1066
Elnézést ha van hiba,mobilról vagyok
A képen dolgozom, megpróbálom feltenni
http://kepfeltoltes.hu/view/150603/20150603_152937_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ] -
mouzrr
őstag
Üdv. Mi baja lehet a gépnek? Egyik napról a másikra ez lett:

Alaplapra kötve minden normális, mi baja a videókártyának?
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
RollingPotat
üzenetére
Attól még a BIOS-nak be kéne jönni

-
Fecus11
tag
SZIASZTOK.TUDNÁTOK ABBAN SEGITENI HOGY MIÉRT NEMTUDOK BELÉPNI A BIOS-OMBA.SZERINTEM KILETT KAPCSOLVA MINT AZ IRODAI GÉPEKNÉL.HOGY TUDNÁM VISSZAHOZNI HOGY BELÉPHESSEK?
-
Mourgul
csendes tag
Sziasztok!
Corsair CX 500 -as táppal rendelkező
Gigabyte GA-970A-UD3
8GB DDR3
Asus HD 6870
Phenom x4 965gép kikapcsol, hibaüzenet nincs.
Főleg nagyobb megterhelésre, de volt már hogy bekapcsolás után Total Commanderre kattintásra is. [Youtube HD, játékok azonnal előidézik, főképernyő érkeztével...]
Aqua szervíz videokari melegedést állapított meg, mást nem találtak.
Videokarit kicserélve a hiba nem szűnt meg. (Ati 6850-el teszteltük).
Tápra gyanakszunk hogy kevés, esetleg valakinek valami ötlet, teszt javaslat csere alkatrész hiányában?
Köszi
-
Zsivaagoo
őstag
-
piadex2
senior tag
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
Van egy core2duo-s gépem. 2GB ram, win7 (legális).
A gép azt csinálja, hogy boot után fagyogat, szaggat. ha eltelik 5-10 perc, akkor utána már jó. de addig rémálom.
mi lehet. avira van fent. a gép nem töredezett. gyanús program csak az update.exe van.
sürgős.
ötletek?kösz előre is a segítséget.
piadex2
-
Roland93
aktív tag
Jolvan....

Most az lenne a problémám, hogy nincsen kép. Ki tisztítottam. Semmit nem vettem ki a gépből. Össze dugtam és nincs kép. A monitoron a LED sárgán világít és ennyi. Szerintetek ??

-
Roland93
aktív tag
válasz
üzenetére
400w-os. Azt hiszem deep márkájú (szarvas logó van rajta). Szét szettem a gépet olyan szinten koszos volt, vastagon állt rajta a por. Amúgy a játékba egy pályán csinálta azt hogy kikapcsolt, le vettem a felbontást így sikerült tovább jutni. Majd vissza raktam megint és egyszer sem kapcsolt ki. Lehet hogy azon a ponton sok mindent kellett betöltenie egyszerre? És ezért túl melegedett? A proci olyankor 80 fok körül volt.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Csabi850302
üzenetére
Egy teljes gépszétszedés és újra összerakás már sok ilyen gondot megoldott, próbáld meg.
-
Csabi850302
csendes tag
Ma délután kék halál. Vga driver nem hiszem. Nem rég lett frissítve. Minde felesleges kábelt kihúztam. (Hdmi) Soha nem csinált meg ilyet a gép. A Windows telepítő DVD is ugyan az.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Csabi850302
üzenetére
Ez egy kicsit sötétben tapogatózós probléma, VGA drivertől kezdve alaplapi driveren át konkrét hardverhiba is lehet, de még maga a Windows is lehet a ludas, ki tudja, lehet csak nem tud felállni az oprendszer rendesen.
-
Csabi850302
csendes tag
Szevasztok. Lenne egy kérdésem. Ma "feltelepítettem" a windowst. Első indításnál: betölt a Windows logó, majd jön egy fekete képernyő és az egér kurzorja látszódik csak. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
-
snecy20
nagyúr
válasz
kulcsarbence
üzenetére
"Ez a probléma attól a naptól kezdve él, hogy megkaptuk a gépet és azóta, lassan három éve nem találtunk rá megoldást."
Azér' az kemény hogy három évig meg sem mozdultak a hiba elhárítása ügyében.

-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Ha még nem sikerült megoldani , akkor próbáld meg úgy hogy BIOS-ban beállítod a pendrive-ról való boot-olást és mikor bekapcsolod a gépet akkor a boot manager képernyőt hozd be ( asszem F11 de nem biztos ) és ott is válaszd ki hogy pendrive/removable device . Egy próbát megér , remélem érthetően írtam le így másnaposan
Asrock-nál nálam pl 2 alaplap is csak így működött 
-
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
De a boot készítő magának formázza a pen-t, kb annyi beállítási lehetőséggel, hogy akarod-e vagy sem. Mondjak azt pont nem néztem, hogy a fájlrendszert megtartja-e, mivel eredetileg is NTFS-ben volt.
Amúgy rájöttem, hogy azzal keverem az 4 GB-nál nagyobb méretet, hogy ettől nagyobb pendrive kell és nyilván nem azért mert >4 GB-os fájlok vannak.
Viszont akkor most tölthetem le megint a win-t, meg a boot készítőt, mert ugye azt sem érem el.
-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
Izé, az NTFS az többek közt az egy file mérete nagyobb mint X GB miatt kell(en) nem?
Márpedig a telepítő boot pen-en sok kis install file van, az, hogy az image amiből készül mekkora lényegtelen, hisz nem az kerül a pen-re.Eredeti rendszer: bebootolnék egy Windows adott verziójával készült helyreállító CD -ről és ha valamelyik vinyón talál rendszert annak a boot-szektorát helyrerakatnam vele.
W7-nél ezt egy "javítás / parancssor "- ral indítás, majd: bootrec /fixboot parancs begépelése majd ujrainditas (már a hdd-ről) megoldhatja jó esetben. -
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
HDD priority-t nem láttam, csak a boot device priority van.
Ha csak bios-t engedne USB-ről, akkor miért lenne a boot-nál? Van külön bios frissítős menüpont a biosban.A pendrive jó, a boot készítő jó (X200-nál használtam, bár végül nem kellett), mindjárt megnézem asszony gépén, hogy most bootol-e.
Kénytelen lesz NTFS-ről bootolni, mivel az img nagyobb mint 4 GB.Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy a régi setuppal miért nem bootol a gép.

-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
A boot sorrend mellett szokott lenni külön egy hdd priority vagy hasonló menüpont, ott is első helyen kell lennie az usb perifériának.
Ha nincs ilyen menü akkor passz, nem lehet, hogy csak bios frissitést enged usb-ről?Ja, másik gépben volt próbálva a pen, ott bootol róla?
Ja és ntfs-t van, hogy nem eszi, csak a fat -ra formázott penről bootol. -
nagyúr
válasz
rbalint88
üzenetére
A removable device (vagy hasonló) a boot menüben gondolom ezt jelenti.

Már 2 napja ezzel szórakozok hosszabb-rövidebb ideig. Áramtalanítás, sőt komplett gép szétszedés is volt már, mivel amúgy is aktuális volt egy takarítás. A helyzet változatlan.
Most még az jutott eszembe, hogy számíthat-e bármit, hogy melyik SATA aljzaton melyik HDD volt? -
nagyúr
Sziasztok,
Mivel aktuális 5-6 év után egy friss win, illetve az SSD-m is felszabadult a notiból, így kapva az alkalmon, gondoltam gyorsan lezavarom a váltást.
Csináltam egy bootolható pendrive-ot win 8-cal a Windows7 USB Tool programmal. Tudtommal nem gond, hogy win8-ról van szó.
Rendszer hdd-t lehúztam, SSD-t fel, boot sorrendet átállítottam, majd restart. Itt jött a meglepetés, hogy a gép elegánsan túl lépett az pendrive-on. Boot sorrendet ellenőriztem, az rendben volt, próbáltam másik USB portot, de ez sem segített.
Mondom nem baj, lehet vmi oknál fogva bezavar a másik két HDD. Lehúztam azokat, is, de az eredmény nem változott, rendületlenül kérte a "proper boot device"-t.
Következő próba az volt, hogy akkor a meglévő rendszert újra elindítom, hiszen nem nyúltam hozzá, és próbálok egy másik boot készítőt. A gondom viszont az, hogy hiába tettem vissza 1-2-3 HDD-t, továbbra is csak "proper boot device" kell neki. Magyarán az elvileg meglévő és változatlan rendszert sem tudom elindítani.Ötletek, hogy miként tovább?
Gép: Asus P5QPL-AM, C2D E6700, 4 GB RAM, HD7770
-
Anonymous 01
tag
Üdv!
Van egy asus h-97 pro alaplap és a technisat cablestar comboval hangolás indításnál kékhalálozik a rendszer.
Giga alaplappal jó volt,lehet az usb 3.0 kavar be? -
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a gépem játék (mass effect 3) közben újra indul. Eddig semmi baja nem volt, ment minden ahogy kell. A játékban volt egy pont ahol többször is csinálta, nem tudtam tovább jutni, itt le vettem a felbontást és ment tovább minden (nem tudom hogy ez miatt lehetett-e), majd vissza raktam megint és rá 10 percre megint sötét képernyő, majd újraindult. Automatikus újraindítást ki vettem, de akkor is ugyanezt csinálja. Mitől lehet? :///
-
Erwinke
aktív tag
Üdv!
Táp: corsair cx600
Alaplap: Gigabyte B85M-D3H
Ram: Kingston Hyprex plug and play cl9 8GB kit
CPU: I7 4770
GPU: MSI r9 290 gaming 4g
SSD: Crucial 120GB M500Nincs 1 éve, hogy vettem a gépet. Az vele a gond, hogy randomban kékhalálozik. Eddig csak youtubenál csinálta semmi másnál soha. Bármilyen erős játékot játszottam semmi gond nem volt. Most meg felraktam a Movie makert. Azzal ügyködök és mikor beakarok olvasni több videót akkor megint csak kékhalál.
Grafkártyához annyit, hogy mióta megvettem azóta nem okés vele minden. Először is mikor bekapcsolom a gépet és kirakja a BIOS versiót meg ilyen f2 set up f12 boot menu ilyen részt az totál nagy és ha valamelyikbe bele akarok menni akkor csak elsötétül a kép. Másik meg az volt mikor később kijött a kártyára az új frissités akkor az már nem ment fel. Instalálás közben elsötétedett a kép és hiába vártam vele bármennyit is sosem jött vissza a kép(figyelmeztetett az instal, hogy elsötétedhez a kép meg vibrálhat, de ez nem az volt).
Most kivettem a kártyát és minden okés a géppel. Youtube is movie maker is megy ezerrel és egyszer sem fagy ki. Olvastam olyat, hogy a táp lehet gyenge, lehet benne valami? Kipróbáltam több fajta windowst is (win 7 ultimate, win 8 pro, win 10) Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

köszi a segitséget!!!

Jobban jársz, hidd el. Takarítást meg nem kéne elhanyagolni.