Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
StreetBizTO
üzenetére
Régi alaplap nem is fog menni, ha a BIOSban nem engedélyezed az USB-s billentyűzetet. Ezt pedig csak PS2-es bill.el tudod megtenni. Ezért kérdezem, hogy mennyire régi a konfig. Írd le, egyszerűbb beszélgetni is róla.
-
Vakegérke
félisten
válasz
StreetBizTO
üzenetére
BIOS reset, és szerintem nem lesz gond.
-
Vakegérke
félisten
válasz
StreetBizTO
üzenetére
Nincs letiltva a BIOS-ban az USB?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
StreetBizTO
üzenetére
Driverek fent vannak? Konkrétan milyen rendszerről van szó és milyen oprendszer fut rajta?
-
StreetBizTO
tag
Sziasztok!
A napokban összeraktam egy gépet, régi használt cuccokból. A merevlemezek teljesen üresek le vannak formázva. A gép bekapcsol kép is van de nem ismeri fel az USB-s egeret és billentyűzetet. Nem is világítanak. Másik gépen működnek. Mi lehet a probléma? -
CrimsonX
csendes tag
válasz
Tibroo
üzenetére
Koszonom a tanacsokat! Codec neked is!
Amint lesz egy szabadnapom a melobol nekiulok jobban atnezni. Most elindult a gep, de csak ugy, h bekapcsoltam, aztan leallt minden, mintha ujraindult volna a gep, es csak utana bootolt be. Remelem hamar kiderul valami mert meg van 2 honap gari a cuccokra. Viszont ha szukseges hol tudom intezni a garanciat, ha mar megszunt a bolt ahol vettem a gepet?
-
Tibroo
aktív tag
válasz
CrimsonX
üzenetére
Szerintem nézd át az összes csatlakozót,minden rendesen csatlakozik-e!
Nézd át a CPU-t jól illeszkedik az alaplaphoz,pasztázd át a hűtőt,szereld ki a VGA-t nézd át nincs-e megégve valahol valamilyen alkatrésze!S ha mindent rendben találsz,akkor szereld össze a géped,majd indítsd el.
-
szasanyi
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Csak jelezném, hogy már mindent kicseréltem / teszteltem és ugyanúgy visszatérő gond, hogy valamikor nem kapcsol be. Az ASRock Z97 Extreme4 lap egy vissza gariba, viszont így meg azért kell drukkolnom, hogy elég ideig és alaposan teszteljék mivel a hiba random. Majd most kiderül milyen a PCX szerviz... igaz, egyszer már nagyon korrekt és gyors ügyintézéssel cseréltek nekem hibás lapot, de az gyári hibás volt és el sem indult 1x sem.
-
CrimsonX
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok egy nagy hardver guru, es par napja elkezdett furcsan viselkedni a gepem, es nem tudok rajonni, hogy mi lehet a baja.
Majdnem 3 evig beton stabilan mukodott a gep, mig kb egy hete egyszer cask jatek kozben teljesen leallt. Mintha csak aramszunet lett volna, vagy pillanatnyi aramkimaradas. Viszont visszakapcsolni mar nem tudtam. Bekapcsolasra reagalt, ventillatorok forogtak, dvd meghajto ajtaja mukodott, ledek vilagitottak, viszont mar a biosig sem jutott el. Leallitani meg csak a hosszan nyomott bekapcsolo gombbal tudtam, mar amikor hajlando volt leallni, es nem indult ujra azonnal, es kezdtek ujra forogni a ventik. Nezegettem a gepet, piszkalgattam az ssdnel a sata es tapkabelt, mivel nem bootolt a gep, gondoltam ott lehet a baj. Aztan 10-15 perc mulva sikerult elinditani es bootolni a gepnek. KB 2 napig meg megint teljesen rendben, majd filmnezes kozben ugyan ugy leallt, es szinten nem tudtam elinditani. Harmadik alkalommal aramszunet volt az utcaban, ami utan szinten nem indult el a gep, csak a ventik forogtak. Nem tudom mi lehet a baj, de mikor jo pillanata volt es elindult, vegeztem memoria tesztet, az szepen lemet, teszteltem az ssd-t, az is rendben van. Reseteltem a CMOS-t, de utana sem indult el a gep. Aztan hagytam egy ejszakat kihuzva a tapkabelt, majd reggel probalkoztam, mikor is elinditottam a gepet, ventik felporogtek, majd 3 mp mulva leallt, ujraindult magatol es vegre eljutottam a biosig. Beallitottam a biost az esti clear miatt, majd 2x ujraindult a restart utan mire eljutott a windowsig.
Alkatreszek:
ASUS P8Z68-V/GEN 3 lap
I5 2500K
G.Skill RipjawX 1600Mhz 4x4GB
Corsair HX750W
ASUS HD6950Elnezest a hosszu szovegelesert, nem tudtam rovidebben megfogalmazni. Van valami otletetek mi okozhatja ezt?

Köszönöm,
-
Norbi921113
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
2 db van nincs letőrve... kézikönyv szerint ha nincs rajta az a normál ha rajta van akkor van reset :/
-
trancemusic
senior tag
válasz
Norbi921113
üzenetére
????
Hogy-hogy kettő!Olyat még nem láttam.
Nincs letörve esetleg?
Vagy az a normál működés ha rajta van,ha nincs az meg a reset esetleg?
Alaplap kézikönyve mit ír erről? -
Norbi921113
csendes tag
válasz
trancemusic
üzenetére
Nem tudom... mert csak 2 tüske van rajta... Kicsit kiakaszt már ez a dolog...
-
hatez
csendes tag
Sziasztok! Egy visszatérő, lassan már 4-5 éve kísértő problémát szeretnék leírni és remélni, hogy találtunk rá megoldást.
Mégpedig:
Formatálás után, OS felrakása, Chrome feltelepítése, egyéb alkalmazások, amiket használok, NUKU vírusírtó (fontos rész lesz!).
Kb 2-3 újraindítás, vagy alvó módból visszalépés után, ha el szeretném indítani a Chrome-t a tálcáról, akkor ezt a hibaüzenetet kapom: "Elérési út/chrome.exe - Meghatározhatatlan hiba". Neten semmi eredmény, ha rákerestem.
Csak rendszergazdaként hajlandó elindulni, de úgy, ha indításkor a megszokott Jobbklikk-Futtatás r.gazdaként opciót választom, ha a Kompatibilitás fülnél pipálom ki ugyanezt az opciót, úgy nem indul. A Windows alap vírusírtó jelez a chrome-ra általában, lehetséges, hogy karanténba is rakja, ezért nem fut, de kb 2-3 program van a gépen, így az összes "trójainak" érzékelt dolgot kiszedem a karanténból, úgy sem indul. NOD32-t feltettem próbaképpen, ő egyből karanténba tette a chrome.exe-t, mellé még az nvidia Experience programot is (???).
Na most jön a csavar: Hardvercsere, ÚJ!! cuccok, vinyó is új, ugyanúgy fennál a jelenség, valami ötlet, mert már idegbajt kapok tőle. Azért ragaszkodom a Chrome-hoz, mert ott van elmentve minden könyvjelzőm, Mozzilla sok VRAM-ot zabál manapság, főleg renderelés mellett. Azért nem írtam OS típust, mer Win7 és 8.1-en is ez a hiba van.Remélem valaki tud segíteni.
Üdv, G.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Norbi921113
üzenetére
A jumpert visszarakod a reset után?
Már ha három tüske van a lapon,akkor eggyel arrébb.
-
DR|FT3R.
csendes tag
válasz
Norbi921113
üzenetére
Alaplap csere szerintem megoldaná. Abból amit írtál, legalábbis szerintem igen. Amikor nekem ilyenem volt procit, tápot, vinyót, ramokat, videókártyát kiszedtem, utána beraktam ugyanoda és működött.
-
atish15
aktív tag
Mint minden reggel ma is előkerült a probléma. A lapomon van egy kék led ami világít ha áram alatt van. Ez nem világított és nem is indult, ahogy kapcsoltam a led elaludt de mégsem indult. Többszöri konnektor váltás után egyszer csak életre kelt. Ezért kezd egyértelmű lenni hogy a táp okozza ezt a bajt.
-
djculture
félisten
válasz
Norbi921113
üzenetére
Az usb miatt szokott ez lenni, az usb 5v power jumpert kell áthelyezni.
-
Norbi921113
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni mert kifogott rajtam a párom pc-je....( sok géppel találkoztam már de ez nekem is új)
Van egy GIGABYTE GA-P31-ES3G alaplap a gépben, amin Win 7 64bites rendszer van. Ha a leállításra megyek nem áll le a gép teljesen azaz a monitor kikapcsol a vinyó leáll a ventik pedig pörögnek tovább!
Kikapcsolom a tápegység hátulján levő kapcsolóval a gépet s mikor vissza kapcsolom a gép elindul de se kép se hang.... kikapcsolom a gépet, kihúzom a táp kábelt leveszem az oldalát a CLR CMOS-ra teszek egy jumpert azután lehúzom visszadugom az áramot láss csodát a gép elinul... Na de itt a bibi ugye irja hogy ez történt vállaszam a defaultot nyomok entert. gép ujraindul bedobja automata a biost és mikor Exit saves..... kezdi előről a problémát! Kipróbáltam mindent videokari csere ram csere ramokat felcseréltem a slotokba proci csere semmi eredmény.... Ha valakinek van valami ötleteazt megköszönném!
Üdv: Norbi
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kulcsarbence
üzenetére
Tegyen vissza egy régebbi vga drivert. Lehet, hogy az új kavar valamit.
-
szasanyi
félisten
válasz
kulcsarbence
üzenetére
Tuning van-e? Hőfokok hogyan alakulnak? Előtte / utána vmi hibaüzenet? Fut-e valami olyankor vagy abszolút IDLE állapot van? Milyen oprendszer, driverk?
Az a helyzet, hogy még lehetne kérdezni olyanokat amikből talán következtetni lehet a probléma okára, de ha nem a Te géped és nem Te használod... így nehéz lesz! -
kulcsarbence
tag
Egy barátom kérdése(NEM AZ A GÉP TEHÁT AMI A PROFILOMON VAN):
Sziasztok, mi lehet az oka annak, hogy a gépem teljesen random napi rendszerességgel lefagy? Játék vagy internetezés kozben, vagy ha nem is vagyok a gépnél egy óráig, visszamegyek és le van fagyva. Megáll a kép és nem reagál semmire, se CTRL+ALT+DEL se semmi egyébre csakis arra ha ujrainditom. Játék kozben is simán megáll a kép és nem reagál semmire.Amit tudok a baratom geperol: i7 3820, alaplapot nem ismerem, tápot se, radeon 6850, driverek rendesen fent vannak.
-
szasanyi
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Igen, így is lehet nézni. De úgy is, hogy kiadsz ~150k-t a korszerű és jó minőségű alkatrészekből összeválogatott PC-dért (dVGA nélkül!) és nem működik úgy, ahogy kell. Pedig - elvileg - csak normálisan összeszereled, beállítod a a hw gyári értékei szerint, majd telepíted és használod probléma nélkül.

Én nem átlagos felhasználónak számítok, és napok óta nem tudok rájönni mi okozza a random nem indulásokat - ezt én szívásnak nevezem, és szvsz elfogadhatatlan.
Ja, és nem is mindenkinek van otthon két ilyen "kaliberű" PC-je, hogy cserélgesse - tesztelje a komponenseket. -
djculture
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Szerintem nem lesz vele akkor gond ha 1600 1.5volton hajtod ha esetleg mégis lenne akkor meg az időzitéseket is kézzel kell beállitani a biosban. Rengeteg szabváénytalan értékekkel rendelkező ram van a piacon sajnos. Induláskor van velük a legtöbbször baj, vagy ha el is indulnak mindenféle módolás nélkül akkor meg hibáznak mert nem tudja a lap a szabványtalan értékeiket beállitva kezelni.
Most is volt két ilyen gép javitáson nálam, egyiknél minden harmadik-negyik nyomásra indult a másikat meg nem lehetett leállitani mert nem kapcsolt ki, mindkettő-nél kézileg beállitottam a szabványos értékeket és azóta megszüntek a bajok.
Profilozás is nagyon jó dolog főleg mikor a profilban egy nem szabványositott 1866-van 1.7 volton, elindul betölti a profilt 1866 1.5V mert manapság a prociban van a memória vezérlő annak meg az 1.7 volt nem szabvány sőt káros. Na ezek után van mindenféle anomália. Régen nem a prociba volt a memória vezrlő nem okozott ennyi féle hibát a ram. -
Cseri0058
őstag
Szaisztok.
Indítás után beléptem egy játékba majd elkezdett villodzani kép félbe osztotta csokozódott majd lefagyott. Ujraindítottam aztán már a windowsban előjött. Videókártyahiba mert kipróbáltuk másikkal és nem csinálta ezeket. Egy windows újra telepítés sem oldja meg ezt a problémát igaz?
-
szasanyi
félisten
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Asszem ezt így még nem csináltam, de... ~1 hónapig mert hibátlanul, és most van amikor indul rendesen, elsőre ahogy kell.
No, most a RAM csere miatt várok és nézem a működést, aztán a következő az lesz.djculture: mivel már nincs 5letem ezért kicseréltem a RAMokat. Alap DDR3-1600@1.50V nincs betöltve egyik X.M.P. profilja sem. Elsőre jól indul (de hát ilyen volt már többször is) aztán ~2 nap és kiderül így is jelentkezik-e.
-
szasanyi
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Ha RAM-mal gond van akkor jellemzően nem az történik, hogy nem indul el a gép és se kép, se hang. Vagy csipog, vagy újraindul, vagy Dr. Debug megáll és "üzen", sőt működés közben is adik probléma ami nálam soha sem történt. Ezért én még véletlenül sem gondoltam RAM problémára, amit egyébként másik lapban teszteltem is.
-
djculture
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
A te bajod is a ram lesz erre fogadnék...Szabványtalan az a fury, ilyen 1800-as meg 2000-es ramok mikor a lap nemtudja normálisan detektálni őket mindenféle anomáliát okoznak. Kikellene próbálni egy normális szabványos értékekkel rendelkező ram kittel hátha tényleg ez a gond.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
Taurus-1047
üzenetére
Az 1600-hoz kell egy kis plusz fesz...
-
szasanyi
félisten
válasz
Tibroo
üzenetére
Az a helyzet, hogy a "legózásból" már elegem van.. nem tudom mit változtatna az, ha nem házban van hanem asztalon. Bár ezt még nem mondtam, de amint amint megjöttek az új cuccok beszereltem és használtam kb. 1 hónapi hiba nélkül. Pontosan ugyan úgy van minden mint akkor, és kb. 1-2 hete csinál ilyen nem indulok el mutatványt.Persze tápot próbáltam másikat, és azzal ment 2-3 napig rendesen, aztán azzal már is előjött a nem indulás kvázi biztosan nem a táp okozza.
-
Taurus-1047
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, nyertél!!!
Visszaraktam az SSD-t a gépbe, csináltam egy BIOS resetet. Alapból 1600MHz-en járatja a RAM-okat. Memtest86-ot futtatva a 6-os teszttől hibáztak. BIOS-ban átállítva 1333MHz-re a Memtest86 végig futott hibátlanul. Háttértárak törölve, újrapartícionálva, minden újratelepítve frissítésekkel együtt. Közben fagyás, összeomlás, kékhalál nem jelentkezett! Egyenlőre így marad, majd ha lesz pénzük akkor cserélem normális RAM-okra. Ez esetben mennyire mérvadó a kompatibilitási lista? Mennyire gond ha egy típus csak 1-1 betűben tér el a listában találhatótól?
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget! Most sem csalódtam a Prohardver fórum közösségében!
-
szasanyi
félisten
válasz
atish15
üzenetére
Úgy néz ki nálam laphiba okozhatja ezt, már írtam is gariztatás ügyben. Kezd elegem lenni a PC-ből, mert csak időkérdése és borítékolhatóan bejön vmi sz@rság hiába választ az ember körültekintőn, és közel sem olcsó kategóriájú hw-eket.

Észrevételeket, 5leteket továbbra is várok!
-
szasanyi
félisten
Mivel ilyen jelenséggel még nem találkoztam gondoltam beteszem ide hátha van vki aki találkozott ilyennel / hasonlóval és van 5lete a hibára vagy annak azonosítására.
Szóval a konfigom (adatlapon) szinte új, és a következő jelenséget produkálja esetenként:
- bekapcsoláskor nem indul el a gép (sem a ventik, nem történik semmi mintha meg sem nyomtam volna a bekapcsgombot), viszont az USB bill világít mint mikor bekapcsol
- a ház is új, mikro kapcsolója jó de egyébként az alaplapi főkapcsoló megnyomása után is ez a jelenség
- kipróbáltam két különböző, másik konfigban hibátlanul üzemelő táppal is, ugyanez
- SSD + HDD valamint RAM KIT másik lapban szintén kifogástalanul működött, egyedül a CPU ami csak ebben a lapban ment
- működés közben nincs semmi hiba az AIDA64 stress teszt, Cinebench ill. PassMark benchmarkok hibátlanul, nagyon jó eredménnyel lefutnak
- dVGA és tuning nincs, a lapon csináltam BIOS frissítést is (ettől sem változott semmi)Mi a fene lehet ez? Laphiba lenne? CPU csak nem okozna ilyet... illetve ha elindult a gép érdekes módon nincs semmi hiba.

-
makett 46
csendes tag
annyit csinált még a srác hogy kivette az elemet ja és őnála az első bekapcsolásnál egy rövid időre elöjött a win 8 kék kis logója meg a körbe futó karika amikor betölt csak nem futott körbe annyi is volt.át néztük kábelokat is meg az egyik ramot is kivettük hátha .de semmi minden pörög csak lassan .
-
makett 46
csendes tag
Sziasztok Buék.A fiam gépének nem tudjuk mi lehet a problémája .Az alkatrészek szinte újak főleg a vga egy hetes.Játék közben lefagyott majd újra indításkor semmi nem jelent meg a képernyőn Egy ismerősöm bele rakta aző új gtx 760 vga ját. Hátha az a rossz de igy sem csinált semmit.Ja és lassabban csendesebben indul el a gép .az alkatrészek chieftecgps700,
Asrock990fxextreme3,
amd8350,1tb hdd,
scithe grand kama2 hütés,corsair2db.4gigàs 1600mhz,vga új asus gtx660oc.
ház zalman z9u3.
Tudna valaki javasolni valamit mi lehet a rossz ?? -
codec
senior tag
válasz
MrSkripton
üzenetére
Szinte biztosan valamely alkatrész túlmelegedése okozhatta. Ha nem a cpu, akkor a tápegység túlmelegedés elleni védelme.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MrSkripton
üzenetére
Azt a proci hűtőt könnyű féloldalasan felrögzíteni. Első sorban így túlmelegedésre gondolnék. Szedd le, pasztázd vékonyan újra, majd gondosan szereld vissza. Nagyon figyelj, hogy arányosan húzz minden csavart.
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Írtam már a Valami baja van a tápomnak topikba de nem kaptam választ.. A következő hibajelenséget vettem észre. Van egy Corsair Ax850-es tápom.Mostanában előfordul hogy első indításnál hiába indítanám a gépet semmi. A ventik sem indulnak meg semmi. Talán az alaplap led lámpája elalszik ami induláskor szokott.
A tápból zúgó hangot hallottam. Ha többször lekapcsolom a tápot és vissza akkor elindul. Utána minden ki és bekapcsolásnál működik.Van valami ötletetek hogy ez mi lehet? -
MrSkripton
csendes tag
Üdv!
A gépem játék alatt (CoD4) hirtelen kikapcsolt, és csak sokadjára tudtam visszakapcsolni.Gépem adatai:
CPU: Intel Core i7-950 3.07Ghz
Alaplap: Asus Rampage III Extreme
RAM: 12Gb Corsair
VGA: MSI GTX560Ti Twin Frozr II 1Gb
Táp: Be Quiet! BQT E5-600W
CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev2
HDD: 750Gb SeagateMi okozhatta a hirtelen leállás? (talán túlmelegedés? tápnak van baja? fesz. ingadozás? alaplap?)
Előre is köszönöm a válaszokat!

-
trancemusic
senior tag
válasz
atti1848
üzenetére
Ddu-val (display driver uninstaller) csökkentett módban töröld le a vga drivereket. Ha talál amd-t,azt is.
A windows standard vga adapter drivert nem kell.Restart után próbálj drivert telepíteni a vga-hoz.
Ne feltétlen a legujjabbat,ez egy nagyon régi kártya.Nekem akkor volt 8 bites a dekstop,mikor ráerőszakoltam egy drivert,ami utóbb kiderült: nem a vga-hoz való volt.

(Nv4disp.dll másolással)U.i.: ezt akkor is tedd meg,ha kollega javaslata szerint eljárva már tudsz telepíteni.

-
Vakegérke
félisten
válasz
atti1848
üzenetére
Windows installer
Szedd le, telepítsd. Sok sikert.
-
atti1848
senior tag
-
djculture
félisten
válasz
Taurus-1047
üzenetére
Majd megirod mire jutottál.. Minden esetre később ne kingmax ramokat válassz annyival nem olcsóbbak a kigstonnál viszont nincsenek tesztelve annyira mint egy kingston, alaplapok se szeretik. Működnek csak nem egy alaplap esetén kézzel kell az időzéteseket belőni.
-
Taurus-1047
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat!
Sajnos a gép összerakásakor az ár volt a leglényegesebb szempont, magamnak egyáltalán nem ilyeneket választottam volna, de mindegy. Próbáltam azért olyan alkatrészeket keresni ahol csak pozitív értékelés van az adott termékhez.
Köszönöm a segítséget, ahogy eljutok hozzájuk kipróbálom az ötleteket! -
Puma K
nagyúr
Helló!
Van egy XFX Pro 450W tápom egy Corsair R 200-as házzal.
A problémám a következő lenne miszerint a gép, a tévé, az erősítő és a hangfalak egy elosztóra vannak kötve.
Ha az elosztót bekapcsolom majd rövid időn belül nyomom a gépen lévő bekapcsoló gombot akkor nem kapcsol be a gép sokszori próbálkozásra és áramtalanításra sem.Most ott tartok, hogy áramtalanítva az összes tápra aggatott kütyüt lehúztam csak az alaplap 24pin-es csatija és a 4+4pin-es csatik maradtak rajta, de még így sem kapcsolt be.
Próbáltam azt is, hogy megcserélem a power és a reset gombot, hogy majd a reset gombbal fogom bekapcsolni (korábban sikerült így működésre bírnom a gépet szintén ugyan ilyen probléma miatt), de semmi.
A VGA kap áramot mert világít rajta a kis visszajelző LED zölden (ha nincs rákötve a 8 pin-es csati akkor pirosan világít ha áram alatt van a gép).
Bekapcsológombra még a ventilátorok és a táp sem mozdul be.
Üdv
Puma -
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az egyik gépem mindig "megáll", lefagy. Ezt pár napja kezdte, a Windows betöltődés közben vagy már használat közben megállt és nem reagált semmire, csak az újraindítás segít(ett).
A fagyások egyre gyakrabban jelentkeztek, mostmár kb. használhatatlan a gép.Nem volt túl poros a gép, de először kitakarítottam.
Aztán megpróbáltam Pendrive-ról Live Ubuntut bootolni, az be sem töltődik, mindig lefagy töltés közben.
Utána megpróbáltam a memóriákat cserélgetni (memtest-et is futtattam, nem jelzett problémát), hátha azokkal van valami gond, de nem sikerült megoldani.
Az alaplapon megnéztem a kondikat is, nem púposak.A konfig:
AMD Athlon64 3000+
MSI K8N SLI
4*512 MB memória
ASUS EN8600GTS 256M
400W-os noname tápElőre is köszönöm a segítséget.
-
djculture
félisten
válasz
Taurus-1047
üzenetére
Kingmax memória lesz, jobbik eset hogy az időzitését kell lazábbra venni akkor nem lesz több gond de a rosszabbik hogy kikel vágni a fenébe és venni kell helyette kingston-t.. Első körben próbálj olyat hogy 1333-on hajtod. Ha úgy nem lesz gond akkor megvan az ok.
Balazs: Simán elképzelhető hogy a driver csinálja mert szarul vannak belőve benne az energia profilok ehhez a kártyához így hibázik a vga. Szedd le és tegyél fel egy régebbit
-
berzebub
aktív tag
válasz
Taurus-1047
üzenetére
Üdv!
Kezdés képen, kérj kölcsön valakitől egy megbízható tápot. Lehet Csifi csak ne iArena mert az nagyon nem ajánlott, ha az megvan akkor egy pár órás memtestet futass! Ha nincs hiba akkor léphetünk tovább.
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő: fekete színű háttérnél, illetve néhány nem teljes képernyőn futó programnál a fekete részen zöld pixelek ugrálnak. (Pl.: Raptr kliensnél ez van, Spotify-nál nincs.) Ez a probléma pár hete kezdődött, egy képnél láttam először az 'ugráló zöld pixeleket', írtam is ide, azóta azon a képen is egyre több a zöld pixel, de újratelepítéskor átmenetileg elmúlt. Azonban, azóta fura dolgokat csinál a gép: néha marhára laggolok online játékokban, Facebook lassan tölt be, chat üzenetek sokat késnek, néhány oldal lassan töltődik be. Továbbá a 'cursor corruption' jelenség egyre többet jön elő. (Pl.: ha linkre mutatok az egérrel és elveszem onnan a kurzort, akkor egy pillanatra fura lesz az egér ikonja, de aztán már normális.)
Utóbbi probléma lehet a kicsit vitatható minőségű T-home-os router hibája is (EPC3925, cserélték már párszor), de félek, hogy mi van, ha az alaplap a rossz. Sajnos nem áll rendelkezésre cserealkatrész, de valahogy ki tudom deríteni, hogy az alaplap-e a hibás, vagy a videókártya?
Kékhalálom, lefagyásom nem volt. Még a grafikus illesztő sem indult újra egyszer sem. Minden driver fent van és naprakész.(Fx-8350; Gigabyte 970A-UD3 1.2; Gigabyte R9 280 3GB; 2x4Gb HyperX 1600Mhz CL9; FSP Raider 550W)
-
Taurus-1047
csendes tag
Sziasztok!
Nagynénémnek volt egy régi számítógépe, mely fokozatosan kezdte megadni magát, először a VGA halt meg, aztán a HDD. Úgy gondoltam, hogy induljunk tiszta lappal és összeraktam neki egy teljesen új gépet, csak a ház és a DVD író maradt, minden más új:
ASUS A58M-K
AMD A4 6320
Kingmax 2X2Gb DDR3 1600MHz
Kingston 60GB SKC300S37A/60G
Toshiba 500Gb SATA3
Chieftec iArena GPA-400S 400W
Viszont az első telepítések óta gondok vannak a géppel. Főleg driver telepítéskor, Windows frissítéskor, vagy csak úgy kék halálozik változatos hibákra panaszkodva (irql not less or equal, ntfs.sys, non paged area, vagy csak 0x0000stb kóddal). Ezek mellett internetezéskor bármilyen böngészővel véletlen szerűen a böngésző összeomlik, a program működése leállt.
A gép nincs tuningolva, nekik teljesen felesleges, nagyrészt csak internetezni kell, a bios nagyrészt alap beállításokon van, csak a boot lett módosítva, próbáltam többféle Windowst is, a gép újra szét lett szedve és újra össze lett rakva, memóriák cserélgetve, de a probléma ugyanaz volt.
Közben nagynéném hívott egy szerelőt is a tudtomon kívül, aki szerint az SSD volt rossz, és kicserélte az egyik memóriát is. De a böngésző összeomlások nem szűntek meg.
Mivel nagyon változatos hibákat produkált, én alaplapra gyanakodtam, és az ASUS helyett kapott egy szintén új Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 lapot. Mivel szerintem nem az SSD-vel volt baj, azt is visszaraktam. Mindent újrapartícionáltam, újratelepítettem. Aztán megint jött egy non paged area kékhalál. Idő hiányában kivettem az SSD-t és a Toshiba HDD-re raktam a rendszert. Viszont hiába új alaplap meg minden, a problémák ugyanúgy fennállnak, ugyanúgy volt kék halál win update közben, és ugyanúgy meghalnak a böngészők is.
Én ezek után elvesztettem a fonalat és hozzátok fordulok segítségért! Mi halhatott még meg és miért?
Köszönöm a segítséget előre is! -
djculture
félisten
válasz
alakimpimaki
üzenetére
A lap kiskönyvébe levan irva vagy lelehet szedni pdf-ben a gyártótól a leirást, egy jumpert kell áthelyezni (persze nem működés közbe) vagy ha kiszedni az alaplapi gombelemet fél percre.
-
codec
senior tag
válasz
alakimpimaki
üzenetére
Üdv!
Sata kábel rendben, jól illeszkedik? Milyen tápegységet használsz? -
djculture
félisten
válasz
alakimpimaki
üzenetére
Resetelni a lapot próbáltad már?
-
alakimpimaki
csendes tag
Amd Fx-6350
Asus Nvidia GTX 650 Ti
SSD kingston hyperx 3k
geil evo potenza 2 db 4Gb
Gigabyte 990fxa ud3Probléma előzményei:Egyszer csak kifagyott a gép újra indítottam és nem csinált semit csak az alaplap nevét mutatta. Megcsináltam hogy érzékelje a bios az SSD-ét és elindult de csak a windows 8.1 betöltését hozta be és mindig ki fagyot vagy ugyanúgy töltötte be a windows 8.1.-et csak ki írta hogy "automatikus javítás" de ott mindig ki fagyot.Valamikor elindul valamikor nem de ha elindul kb 20 perc múlva mindig kifagy.
ÉS amit most csinál: Elinditom ha elindul akkor működik kb 20 percig és kifagy a hdd-led nem villog nem csinál semmit.Kb 1 perc míg betölti a Windows amikor működőt 20 sec alatt meg volt.Csatolok egy pár képet miután ki fagy és nem csinál semit és a bioszról is egy pár képet.
Miért fagy le?
Elromolt volna az SSD?
Tudok-e valamit csinálni?A képek:http://kepfeltoltes.hu/view/150101/WP_20150101_18_16_24_Pro__highres_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150101/WP_20150101_18_16_53_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150101/WP_20150101_18_17_04_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150101/WP_20150101_18_17_28_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Másold a Vágolapra -
sajmon8282
csendes tag
Sziasztok ! Először is Boldog Ujj Évet mindenkinek !!!!
Lenne egy olyan probléma a gépemmel hogy akármelyik rendszert akarom fölrakni a telepítés elején megáll a gép de viszont működik mert arrol irok most is csak ugy lehet használni az op rendszert hogy elindulás utánn elsőnek meg kell nyitnom a feladat kezelőt letenni tálcára és minden megy de ha nem teszem ezt akkor az asztali ikonokon kívül semmit nem tudok használni
Valakinek valami vélemény ? Előre is köszönöm a segítséget 
-
IstvánLászló
őstag
Mindenkinek boldog új évet kívánok.
-
codec
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Szerintem csinálj bios resetet, telepítsed fel ide módban a win7-et majd módosítsad a registry-t, hogy engedélyezve legyen az achi, indítsad újra, állítsad át biosban ide-ről achi-ra, majd win-be telepítsed az intel chipset drivert, és menni kell.
-
codec
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Sata0-ás portba raktad az ssd-t?
-
csernak75
senior tag
Helló!
Mivel a Notebook hibák topik-ban nem kaptam választ itt is szeretném megkérdezni mi lehet a hiba: [link]
-
bajtokarpi
őstag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Na annyit sikerült elérnem, hogy elindult a rendszer, de ha a "sata raid/ahci mode (disabled)", illetve "onboard sata/ide ctrl mode (ide)", akkor bootol, és elindul a rendszer. De ha ezeket átállítom AHCI-re, úgy ahogy azt kéne, akkor az említett résznél megáll (#27205) hozzászólásomban látni. Tudnátok nekem ebben segíteni, hogy mi lehet a baj?
Köszi
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
A gépben van egy MSI alaplap, Benne egy Asus EN8500GT VGA, Windows 7 Prof x86 rendszerrel. Ismerősömé a gép, aki azt mondta, hogy egyszer csak megadta magát a gép. A jelenség, hogy kb. 4 bites szinben mutat a VGA. Hiába állítom át 16bit-ről 32-re és a felbontást is, akkor is így marad. Már újra telepítettem a gépet is és ugyan ez. hiába felteszem rá a legfrissebb drivert.
Mikor a windows logo jön be akkor tök színesen mutatja a képet, de amint belép, elindul a windows megint csak nagyon kevés szinben mutat.
Mi lehet baja?

Szerk:
Most nézem, hogy nem tudok rá telepíteni programot, mert azt irja, hogy a windows installer szolgáltatás nem megfelelően let telepítve. Lehet ez okozhatja a gondot, ha igen akkor hogy oldjam meg?
-
mmili
tag
válasz
djculture
üzenetére
Viszont valami baja lett, vagy volt ahogy leírtam.
Az a furi, hogy első bekapcsolásra onnan ment ahol a rasurbo megdöglött. Volt kép, net, minden. Leállítottam, bekapcsoltam, és semmi kép. Ventik pörögnek (vga hűtő, géphűtő, proci hűtő), viszont valami nagyon szenvedős hangot ad, mintha próbálna betöltődni, majd újra előlről kezdi. Lehúztam a tápot a VGA-ról, és megszünt. Ez azt jelenti, hogy megdöglött? Viszont elsőre, hogy hogy rendben volt minden :| ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Parfüm topik
- Hálózati / IP kamera
- Honda topik
- Milyen routert?
- Háztartási gépek
- iPad topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Asztali PC , Ultra 245K , RX 6900 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- Asus VivoPc VC62B Mini PC (NAS)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- 58.5 mm full fém tamper
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

No, most a RAM csere miatt várok és nézem a működést, aztán a következő az lesz.

)