Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én az ssd-t se zárnám ki mint hibaforrást mivel ha az szarkodik az oprendszer tud szépen bufferelgetni, először próbából feltennék egy oprendszert a vinyóra... Ezek a Samsungok csúcs teljesítményűek de rengeteg szr van belőlük, hibás firmware-töl kezdve a vezérlő hibáján át ezer hiba..
-
-
-
válasz
kalozhun100
üzenetére
szerintem lemerült a bios elem..
-
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Az kb lehetetlen mert akkor ugyanúgy futna mint eddig, ha valami leterhelődik akkor szoktak ilyen dolgok lenni. Még az is lehet hogy pl a vinyód szívat mert már tele van hibás áthelyezett szektorokkal, akkor szépen letud lassulni a gépezet.
-
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Monitorozni kellene a gépedet játék közben, aida64-el vagy a fraps is tud ilyesmit ha jól rémlik.
-
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
-
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Én meg mást se veszek magamnak csak asrockot, tökéletes az összes. Én a gigabyte-al jártam meg de attól még az is lehet tökéletes..
-
-
válasz
rocketry23
üzenetére
Nem tudom milyen külsérelmi nyomot akarsz ha nekiestél leszedni a kupakját..A chip nagyon érzékeny szilícium egyből pattan/törik ha erőhatás éri. Lesarkazás és egyéb jóságok Annak annyi.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Valószínűleg érintkezési probléma a por miatt, akár lehet a pciex slotnál is.
zeusz55: Hozzáértő megtud mindent a rendszernaplóból de szerintem csak valami beállitás gond okozza ezt. Első körben ha windows fut a gépen szerintem a hiberfilet kell megnézni, gyakori hiba hogy levan tiltva vagy nem megfelelő a mérete.
-
-
válasz
garfield545
üzenetére
Tönkrement a vezérlője ezek ilyenek.. Visszaviszed gariba és kapsz másikat.
-
-
-
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
Ez az újabb féle 12 centis ventis meg osztott 12 voltos már ilyen dual core max 65wattos meg 150watt max fogyasztású vga 2 vinyóval elmegy, elég sok ilyen gép van a látókörömben évek óta mennek. Ha nem birják a dual dióda pár kiolvad bennük és ennyi az a zárlat/ túlterhelés védelem.. Régi verziók viszont ilyen p4 meg kis vga amit elbirnak hiába 300 vagy akár 400-as is a cinmke szerint.
-
válasz
BoneDragon
üzenetére
Nem is fog ha így bánsz a gépeddel. Az előlapot egy csomó pöcök tartja csak úgy nem szokott leesni(sőt úgy kell kínlódva leszedni), tehát már itt kezdődnek a furcsaságok.. Ha már lejött meg tuti hogy le is szakadt egy két vezeték szerintem..
-
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Elbszott egy technika mert a tüskéke szépen felületi réteg is kitud alakulni (beégés. kosz, levegő nedvességtartalmának hatása), volt már kezembe olyan hogy a pár tüske is szürke volt meg a másik részén a procin lévő fólia is.
Tipikus szrok rá ugyis meg veszik gari meg nincs sok meg támogatást se adok sokat felfogással gyártott cuccok ezek. -
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Biosba belehet állitani, de legtöbb alaplap gyártónak van saját programja amiben akár fix fordulatot is belehet állitani.
-
-
válasz
Askformore
üzenetére
Windowsban az energia gazdálkodást tedd át kiegyensúlyozottra ha nem azon van..
Ez meg a throttingolás szokott ilyet okozni. Ez utóbbin akkor van ha az alaplap nem tudja normálisan tápolni a procit,terhelésre vissza szabályoz.
-
-
-
-
-
-
válasz
spanglee001
üzenetére
Ott van feketén féheren az az ei1express hivatkozás az a hálókártya szoftveres hibája amiatt fagy le a géped. ( Az egy másik kérdés hogy miért sérült meg, lehet memória vezrlő hiba vagy tároló hiba vagy memória modul hiba is..) Egy hálózati csatlakozó fájl valami miatt sérült akkor szokta ezt kiírni a microsoft van rá egy ellenörző eszköz:
[link] -
válasz
spanglee001
üzenetére
Lehet találgatni de hogy biztos hogy van problémára utaló bejegyzés a rendszernaplóban, ha minden más megy csak böngészéskor van gebasz akkor valami szoftveres ütközés lesz ..
-
válasz
guftabi96
üzenetére
Nem volt benne egy adott driver valószínűleg, mondom elég sok az ilyen mostanában. Nem egy xp ami ilyenkor kihagyta az adott drivert , ez felteszi a rosszat helyette és dob egy errort..
De a pendrive /flash miatt gyakori az olyan is amit ír a kolléga hogy működik azután egyszer csak nem. Mert a flash memória nem olyan mint a lemez hibázni is tud, elég ha leválasztás nélkül kihuzod és megsérül a fájl. -
-
-
-
-
válasz
Gezaneni99
üzenetére
Akkor a rajta lévő vezérlő nem kompatibilis az ssd-vel.. De amugy ne bánkódj mert nem sokat segített voilna már ezen az öreg gépen, csak a baj lett volna mert ahogy olvastam ez az ssd nem szereti már az ide módot, trim kötelező hozzá vagy rekordgyorsan elhasználódik.
-
válasz
Gezaneni99
üzenetére
A gyártó oldalán levan irva szerintem.
-
válasz
Gezaneni99
üzenetére
Az ide chanel 3 és négyesnél (attól függöen hogy melyik satára csatlakozik az ssd) kell beállitani az ide felismerést enhacedre. Akkor megnyilik az on chip sata beállitás is. Amugy ha nincs saját garbage szemétgyűjtő logikája az adott ssd-nek nem sokáig fog működni mert csak ide módban tud ebben a lapban menni..
-
-
-
-
Nem jelent semmit hogy mikori, héten is felbontottam egy lapot beszereltem egy gépbe, procit beletettem összeraktam. Inditottam elindult lefagyott, kicseréltem jóformán mindent csak lefagy. Nézem nagyon melegszik az egyik fet, bazz nézem a lábát a középső ott fityegett persze hogy lefagyott a gép.
Tömeggyártás van volt már olyan alaplap is ami zsir újonnan annyi csinált hogy szólt egy nagyot két kondi palástja elrepült róla, a kicsi kinai olyan szépen beültette a kondikat forditva.. -
Ilyen órákig áll akkor nem indul dolgokat két dolog okoz: 1: Az alaplapi bios elem feszültsége a határon van (kiszed betesz másik) 2. Lapon van egy(vagy több) kapacitásvesztett kondi. (erre nem nagyon van egyszerű házi megoldás, neki kell esni ha nem talál az ember nyomot a kritikus helyeken lévőket kikell cserélni)
-
-
-
válasz
errorcode06
üzenetére
Az igen egyre inkább biztos hogy az energia manageléssel van probléma, megkell nézni milyen profil fut és átállitani
-
válasz
errorcode06
üzenetére
Valószínű nagyon visszaveszi a feszültséget üresjáratban a vga, ilyen föleg az amd zero core ficsörös vga val van. De amugy többet tudnánk ha megnéznéd a rendszernapló hibára utaló bejegyzéseit.
-
válasz
Shifty01
üzenetére
Ha nincsenek meg a felhasználónál az alapvető azonosításhoz szükséges cuccok (pl egy 2000ft-os multiméter amivel rálehet mérni a molexre hogy egyáltalán a 12v és 5v megvan e) akkor lehet találgatni mi a baj. Szerintem az alaplap döglött meg de ez így távolról szintén találgatás és csak a szakmai rutinom súgja ezt nekem.
-
-
-
-
-
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Már bocsánat de a thermalte 1 ágas a chieftech meg kettő magyarán 2* 24A... 120wattal tübbet tud a chieftech leadni a 12V ágon.
-
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Ja csak nem mindegy mennyit tud leadni a 12voltos részen. Van olyan táp aminél 300w-os csak a 12voltos rész mégis ott figyel rajta az 500w és márkás táp.
Ugyhogy ha jól emlékszem agyártónál is oda van irva mennyi Ampert kell minimum a tápnak tudnia 12voltos részen. Ezt kell nézni nem a wattszámokat. -
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Elég lesz xfx 280-assal i7-es procival raktam össze ugyanilyen táppal 2 hete egy gépet.
-
válasz
ilovedigweed
üzenetére

-
válasz
ilovedigweed
üzenetére
500W(with two 6-pin external power connectors) ezt irják róla szóval ezen kártya esetén a +2 nem kell. Amúgy utána olvastam ez egy oc verzió elég sokat eszik mégis csak a tápegység lesz gyenge hozzá 12 volton.
-
válasz
ilovedigweed
üzenetére
-
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Új a cucc én visszaküldeném a helyedbe a vásárlás helyére ha nincs egy másik vga otthon hogy lelehessen csekkolni. Nem érdemes össze vissza kisérletezni vele, mert könnyen odalehet a gari
-
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Giga mindig 15%-al olcsóbb a nagykerekben hogy utána a kisker hogy árazza be az már más kérdés. Van esély a tápra is mert újabban mondjuk sirtec beles lett ez is. De azt is csak egy másik táppal tudod kipróbálni. A ki be próbálhgatást meg nem ajánlom mert csak nagyobb baj lesz belőle. Vissza kell küldeni ha nincs cseredarab.
-
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Akkor viszont lehet a radeon vga zárlatos de ezt csak csere darabbal lehetne megnézni. GIGABYTE-ot máskor eleve ne vegyél, olcsó de tré minőségű, a tapasztalataim szerint renegeteg belőle a gyárilag már hibás.
-
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Az a baj hogy mióta a prociba rakták a pciex vezérlőt három cucc is lehet rossz. Egyrészt maga az alaplap(elvan görbűlve egy vagy több láb a foglalatban) másrészt a diszkrét vga harmadrészt a prociba már eleve lehet gyári hibás a vezérlő ...Az 530-as hamburg meg ennél nagyobb gépekkel is elbír..
-
-
-
-
válasz
zsoltesz9309
üzenetére
Sajnos fx-ek nagyon áramigényesek, az olcsóbb lapok meg nem tudják kiszolgálni így vissza veszi magát Throttlingol.
-
-
-
-
-
-
-
Hát figyelj már egy codegen is 6 ezer az két szinttel jobb mint az akyga, van benne két scottky ami ha nagy a terhelés elszáll a fenébe és bontja a kimenetet. És a 400 wattos codegen (a nagy 12 centis ventis két 12volt ágas verzió) elvisel 250 watt körül folyamatos terhelést, én azt szoktam berakni ilyen helyre legalább nem vágja szét a gép részegységeit... Ilyen dual core meg egy tápcsatis vga-kat még elvisz simán.
-
-
Ha lenne egy multimétered már rámérve a molexre meglehetne nézni hogy igazam van e. Amugy a 400watt elkég sőt 300watt is elég egy normális márkából, de ez ilyen lengyel torzszülemény táp, az n-power meg ez a akyga most a legalja mindennek. Nagykeresnél látom hegyekben állnak ezen hibás tápok, n-powerből még szünetmentes is van. 10 npowerböl lehet 2-3 működő szünetmentest összerakni ugy kezdődik..
Semmi képpen nem ajánlom ezt a két "márkát" ..Ram ügybe, azt is meglehet nézni. Egy modul legyen benne az első slotban és ugy indulnia kell. De ugyolvastam ezt már megnézted ugyhogy akkor nem az a baj. Meg mondom nekem a billlentyűzet anomália ami azt sugja számomra hogy feszültség stabilitás probléma.
-
Ezek az akygák nem egy életbiztosítások lehet lenyom a táp 12 volt helyett vagy 16-ot persze hogy megbolondul minden. Erre utal a billentyűzet anomália is. Ezeknél még a sárga matricás 12 centis ventis codegenek is jobbak. Nem szabadott volna megvenni eleve. Nekm is van egy egy p4-es gépet visz úgy melegszik hogy az m-tech ami az elődje volt hozzá képest egy csoda táp

-
-
válasz
Clapaucius
üzenetére
Az ilyen áramszünetek a vinyót szokták kinyirni...
-
-
válasz
madspider15
üzenetére
Csak pont a lényeg marad ki, ha cseréltetek nálad a 5850 jól működött e. Ha igen akkor az 5870 szrakszik, nem mai cucc melegedős is így újra kell pasztázni.
-
-
-
-
Ha egy másikkal se működik elég egyértelmű hogy a pciex vezérlő nem működik normálisan.Mivel a prociban van eme remek vezérlő így legtöbbször a foglalatban egy két nem érintkező/elhajlott vagy törött tüske szokta ezt csinálni. Ezt kellene ellenőrizni ha mégsem akkor a proci is lehet gyári hibás de ez nagyon ritka.
-
-
-
-
-
-
Alsó kategóriás asus lap nem kérdés hogy az a rossz, ezek gyártásakor már annyira jó a minőségbiztosítás és ellenőrzés hogy a multkor a megrendelt 20 darabból 15-nél volt hiba. Foglaltban elhajlott láb, a lapon kondi egyik lába nem beforrasztva megy egyéb gyártási jóságok, rohadtúl ellenőrizhetik ezeket

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A távtartók rossz helyre csavarozása is régi hiba, szerencse hogy nem füstölt el az alaplap