- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
batman.
senior tag
Visszaolvastam. Érdemes lenne átnézni a gépet.
A VGA-hoz nem valószínű, hogy köze van az újraindulásnak, ezért meg kellene próbálni máshoz kötni.
Amit te tudsz csinálni:
Ha sikerül cseretápot szerezni, azzal próbáld.
Át kellene nézni az Event Log-ot (windows eseménynaplóban a felügyeleti események, a kritikus események környékén) hátha egy driverre hivatkozik, vagy valami könnyen érthetőre.
Hőfokok rendben vannak? Terhelni kellene a gépet, mondjuk Aida stressz teszttel és figyelni a hőmérsékleteket. Proci mikori pasztázás?
Memtestet sem ártana próbálni, lehetőleg egyszerre egy modulon. -
batman.
senior tag
Elemet akkor kell cserélni újra és nem másik használtra, ha multiméterrel megmérve, már nem adja le a 3V-ot. Jó rá lehet hagyni 2,8-2,6 –al még jó lehet, de az hogy nem cserélek elemet, mert pontosan mutatja az időt, közben az elem meg 0,5 V azzal is találkoztam már.
Bios reset után az adatok nem sérülnek, de elképzelhető, hogy állítani kell a boot sorrendet.
Elemet bekapcsolt állapotban alapvetően TILOS cserélni! Természetesen van aki régebbi lapokon bekapcsolt állapotban bios chippet is cserél, de ez mezei usernek nem ajánlott.
Ha kikapcsolt állapotban, áramtalanítva, lehetőleg a hálózatból is kihúzva, kivetted az elemet elszámoltál tízig akkor megvolt a cmos reset. -
batman.
senior tag
-
MrDerekas
addikt
Simán vége lehet a vga-nak is. Viszont bios reset volt már? Érdemes lenne megpróbálni, illetve vga nélkül indítani, hogy újraindul-e úgyis vagy betölt a rendszer a háttérben? (aktivitás led, oprendszer hangja, régi hdd esetén maga a vinyó hangja árulkodik a rendszertöltésről, még ha nem is látod.)
-
batman.
senior tag
Valószínűleg jó lesz.
Ha tiszta oprendszerrel másolsz, akkor a másolás alatt biztos nem módosulnak a fájljaid.
A fertőzött rendszered nem működik rendesen, van minimális esélye, hogy a fájljaid módosulnak másolás közben. Általában a malwarebytes ezt utólag tudja javítani. Majd azért írd meg mi lett a vége.
Egyetértek Mr. Derekassal. -
-
batman.
senior tag
Pendrive-ról, csak akkor, ha van rajta oprendszer.
Másik gépen, vagy ugyan ezen a gépen másik hdd-re Pendrive-ra telepített rendszerben slave-ként kéne átnézni a malwarebytes-al. Utána elképzelhető, hogy rendszerben is el tud indulni, és akkor van rá esély, hogy rendbe teszi. Csökkentett módban próbáltad?
Szerk: Ha leirtottad másik gépben, utána feltétlenül az eredeti konfigban is kellene futtatni! -
MrDerekas
addikt
A neve annyira nem is számít, sokkal inkább, hogy mi fut ez miatt rendszer szinten. Lehet szimpla adathalász vagy driver gyilkos cucc, meg kismillió egyebet terjeszt a gépeden. Ments le minden doksit és a külső hdd-t, ahogy a kolléga is javasolja, Malwarebytes-el ellenőrizd! Ezzel minimalizálhatod a vírushordozást.
-
psg5
veterán
-
Sanyi19
őstag
Nézd meg a merevlemezt hdsentinel-el, hogy ír-e hibát. Ha nem akkor malwarebytes-ot futtass, hátha van valami bitbányász vagy egyéb nem kívánatos cucc fent. Egyébként amikor lassú, ha megnézed a feladatkezelőt mit mutat? Dolgozik a processzor, hálózat, merevlemez? Mennyi a memória használat?
-
Vakegérke
félisten
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Proci rendesen be lett pasztázva? Táp nem kevés neki?
MRProff17 Próbáld meg a memóriát/memóriákat megmozgatni/kivenni-visszatenni vagy ha tudod akkor egy másik táppal kipróbálni.
kislaki92 Próbáld meg régebbi driverrel hátha azzal sikerül, ha nem akkor nézd meg a videokártya nem melegszik-e nagyon.
-
psg5
veterán
Nos idáig bevált...
Most kétszer csinálta, hogy lefagyott fél órán belül. Semmi kék halál csak fagyás, semmire nem reagálva csak a resetre...
Tanácstalan vagyok. Ram ok, hdd ok, cpu ok, hőfokok ok, feszek ok, vga driver ok, stabilitás test ok.
Most már csak az alaplapra tudok gondolni...
Bios frissítés esetleg? F10-es van a770t-ud3p-s lapon.
Vagy mi lehet még?
4 napig semi gond nem volt. Aztán most hirtelen. Pedig használtam mindegyik nap. -
-
CoolMan
MODERÁTOR
Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy integrált vga-val nem akar menni a BF3. (persze kérdés, hogy milyen integrált vga?) Naná, a játék 4 magos procin érzi igazán jól magát.
Nem everest már hanem aida64 a neve. Ki íratni játék közben ezzel nem tudod, ahhoz ez a progi kell.
Én a GPU-Z progit ajánlom monitorozni, meg ezzel lehet logolni és vissza tudod nézni a hőfokot. -
macimeister
aktív tag
Húzd ki a netkábelt és próbálgasd megint bekapcsol e. Ha bekapcsol akkor a wake on lan körül kell mahinálni. Sanszos, hogy magától a bios nem kapcsolja be a wake on lant, de kérdéses, hogy az említett villámtól nem e kapott egy pofont a hálókártya is. Legegyszerűbb megoldásnak ezt tartom. Kábelt szedjed ki és próba. Ha nem oldja meg a gondot akkor jöhet a táp. Itt ajánlott egy másikat belerakni és ismét próba.
-
Joci93
senior tag
Hát szerintem a BIOS-al van valami galiba. Én csak olyat ismerek, hogy 1 hosszú és 8 rövid sípolás, ami a Megjelenítést teszteli. Szerintem ez lehet az, mivel nálad nincsen kép.
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
A vinyónak milyen az állapota? HD Sentinellel ellenőrizd a fizikai állapotát. Lehetséges, hogy haldoklik.
(#9517) Chiller: Szerintem jól sejted! Eléggé leszűkült a kör. Bár a memóriák nélkül még tehetsz egy próbát. Vagy is 1 modullal, vagy ha egy van akkor egy másik típussal. Illetve ha vga van benne szedd ki azt is.
-
joe2005
senior tag
-
joe2005
senior tag
Az nem baj akkor, ha a gép tökéletesen működik. (pl. iphone telefon klónok is vannak a piacon 10-ed áron, működnek lehet telefonálni 1-2 évet elmegy, mint az eredeti, de mégsem ugyanaz)
Ha valaki többet, megbízhatóbbat akar kihozni a gépéből figyel ezekre a "finomságokra". Pl. egy 565-ös procit teszel bele és 4 magosnak látja a lapod, lehet, hogy fontos a memória típusa az alaplapodra tett kondik, részegységek milyensége, hogy stabilan ki tudd használni.Lehet, hogy húzni akarod, de nem tudod a memória miatt. Az is lehet, hogy egy Inteles lapban működik tökéletesen. -
joe2005
senior tag
A döntés a tiéd, nem jelenti azt, hogy biztos nem megy, de több bios-frissítés történetet megnézve, nem csak a procik támogatása változik, a memóriák támogatása is. Az hogy a memória gyártók nem ellenőriztetik be a gyártmányukat biztos pénz kérdése. A lapgyártóknak viszont fontos a garanciális ügyintézés miatt, hogy legyen mire hivatkozni, miért olyan az alaplap amilyen. Én ha tehetem és van rá keret akkor az ajánlott ramokat szoktam beszerezni. Kiválasztom a lapot, majd keresek RAM-ot, procit hozzá. Ha nincs RAM másik lapot választok.
-
joe2005
senior tag
A konkrétumot belinkeltem, ami fogalmam sincs, hogy ram hiba esetén jelentkezik-e, de nem kizárt. A memtest jelzi, hogy nem fut le hibátlanul, ha nem egyezik a ram az alaplappal, memvezérlő nem vezérli rendesen. Ha húzod a procit, akkor csak 1333-ast engednek beállítani általában. Szerintem a mem választást alapvetően a lapgyártó ajánlása alapján kellene megtenni, hiszen azt a gyártó letesztelte.
-
bluyoo
nagyúr
Revo Uninstaller Idáig minden makacs programot sikerült vele végérvényesen eltüntetnem.
-
gézu
őstag
" A rendszermag energiakezelőjének 41-es azonosítójú eseményét különböző olyan szituációk válthatják ki, melyekben a számítógép váratlanul leáll vagy újraindul. "
Amit kaptál hibaüzenet, az csak maga a fagyás miatti nem megfelelő leállás log-ja, ebből semmi nem derül ki.
Az itt levő sorstársak hsz-eiben levő ötleteket meg kéne fontolni, más nem nagyon van [link]
A bios energiagazdálkodási beállításainak módosítása tűnik megoldásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged