Új hozzászólás Aktív témák

• Rolly

veterán

válasz H-Mano #63345 üzenetére

Hát én annó direkt rákédeztem a kivitelezőnél. Akkor ő több visszakérdezésre is állította, hogy SE megfelel a szabályozásnak, mert kikapcsolt inverternél nincs magas feszültség amit végeni kell az adott szabályozás szerint. Hogy igazat mondott, ferdített vagy egyenesen hazudott nem tudom, de az engedélyeztetési terv vagy mi így lett beadva és elfogadták. Hivatkozott valamire, de arra már nem emlékszem.

Hogy ki viszi el a balhét az jó kérdés... megbíztam egy szerelőt, aki ehhez ért, aki engedélyeztette a rendszert és az aktuális szabályoknak megfelelően telepítette.

Én amúgy nyugodtabb vagyok, hogy a házam épsége nem két érintkező pár között húzott íven és a tűzesetiben található 10+ csatlakozási hibalehetőségen múlik.

Hogy pontosan mint mondott annó a szerelő nem tudom a lényege valami olyan volt, hogy nálunk 27 táblával 27V van kikapcsolt inverter esetén a DC főágon aminél nem szükséges a tűzeseti leválasztó. Mint írtam ő állította én kérdeztem de elfogadtam az ő állítását :), mert ő a szakember akit megbíztam.

Új hozzászólás Aktív témák