-
LOGOUT.hu
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz H-Mano #63345 üzenetére
Hát én annó direkt rákédeztem a kivitelezőnél. Akkor ő több visszakérdezésre is állította, hogy SE megfelel a szabályozásnak, mert kikapcsolt inverternél nincs magas feszültség amit végeni kell az adott szabályozás szerint. Hogy igazat mondott, ferdített vagy egyenesen hazudott nem tudom, de az engedélyeztetési terv vagy mi így lett beadva és elfogadták. Hivatkozott valamire, de arra már nem emlékszem.
Hogy ki viszi el a balhét az jó kérdés... megbíztam egy szerelőt, aki ehhez ért, aki engedélyeztette a rendszert és az aktuális szabályoknak megfelelően telepítette.Én amúgy nyugodtabb vagyok, hogy a házam épsége nem két érintkező pár között húzott íven és a tűzesetiben található 10+ csatlakozási hibalehetőségen múlik.
Hogy pontosan mint mondott annó a szerelő nem tudom a lényege valami olyan volt, hogy nálunk 27 táblával 27V van kikapcsolt inverter esetén a DC főágon aminél nem szükséges a tűzeseti leválasztó. Mint írtam ő állította én kérdeztem de elfogadtam az ő állítását , mert ő a szakember akit megbíztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- One/DIGI pppoe probléma - állandó reconnet
- Call of Duty: Black Ops 6
- Óra topik
- Gmail
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest