Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SaGa59

őstag

válasz Rolly #33373 üzenetére

Nem egészen értem, hogy gondolod összekötni a Victronokat az SE-vel, hogy a „Victron adná neki a gridet”.
    Az SE megvan, rajta vannak a napelem táblák. Rátermel a hálózatra.
    Fel szeretnél rakni három Victront, amikre most nem kötnél napelemet, csak akkut.
    Ebben az esetben a Victron az SE (és a hálózat) számára legfeljebb fogyasztó lehet, nem tud az SE felé „grid” lenni. Nem is köthetnéd be úgy, mert ahhoz engedélyeztetned kellene, hisz szintén rá tudna termelni a hálózatra. Ha kap az SE felől áramot, tölti az aksikat meg táplálja a rá kötött fogyasztókat. Amikor az SE leáll (mert pl áramszünet van a hálózaton), akkor a Viktron átvált az aksikra és azokról táplálja a rákötött fogyasztókat. Vagyis szimpla szünetmentes tápként akarod használni.
    Annak jóval olcsóbb és kevésbé macerás üzemeltetésű egy tényleges in-line szünetmentes, ugyanakkora akku kapacitással. Akkor még az átváltási kiesés is elmarad. Bár lehet, hogy azt a Victron is képek kivédeni, nem tudom.
    A Victron akkor értelmezhető (szerintem) ebben a felállásban, ha eleve kötsz rá napelemeket. Akkor ki tudsz alakítani egy hálózatra kötött szigetet. Ez úgy működik, hogy amíg a napelemek termelnek, addig tölti az akkukat, táplálja a mögé kötött fogyasztókat és, amennyiben a napelemek által termelt pillanatnyi teljesítmény kevés, a hiányt a hálózatról pótolja. Amit így az SE termelne, amíg megy. Ha áramszünet van a hálózaton, az SE leáll, a Victron viszont tovább termel a fogyaszóid és az akkuk felé.

Új hozzászólás Aktív témák