- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
-
LOGOUT.hu
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
treklam
tag
válasz markussandor #32742 üzenetére
Én is valami hasonlóban gondolkodom, bojler, esetleg olajradiátor, klíma. De nem tudom egy klíma mekkora teljesítményt vesz fel indulásnál. Ezeket jó volna akku nélkül működtetni nappal, de nem tudom melyik az az inverter amelyik elmegy akku nélkül is (mikrosilver youtubernek olyan volt)
Én erre gondolnék 4db 400w-os napelemmel indulásnak (1600W), de nem tudom milyen biztosíték, leválasztó kell hozzá (még az se biztos hogy szakszerűen mondom). Na és persze szigetüzemben, akkor nem kell engedély és bejelenteni sem szükséges. Gondolom 550 ezerből megvolna. De ez csak gondolat szintjén van egyenlőre meg. (még nem csináltam ilyet)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Három kamera lesz a következő Nothing telefonon
- Parfüm topik
- Kompakt vízhűtés
- Egy óra, két rendszer
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Drasztikus formaváltást hozhat a Honor következő órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest