- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Én is a PH!-n csináltattam, de nem ennél a fórumtársnál. Kérdezz rá, hátha tud segíteni.
greyslay:
Inkább csak zajosabb lesz. -
szente
addikt
Hali!
Honnan tudnék szerezni 4 pines VGA venti csatlakozót? Van valakinek ötlete?
-
greyslay
aktív tag
Annyi kérdésem lenne hogy a VGA-m gyári hűtőjének a ventilátorából (ati hd7770) letört egy lapát.
Mennyire befolyásolja a hűtésben ezt, akár erősebb játékok mellett? -
bélanéni
őstag
Lehet hogy 13-14dB, még nem mérte senki. 100%-os fordulaton 18,8dB.
Csak Be Quiet hűtők vannak a gépben leszabályozva, azt kell mondjam, hogy szinte néma a gép(Ezen kívül egy CM Silent Pro M700-as táp, azt se hallom)
És nyilván kb. 1 méteres "normál" távolságról beszélek zárt ház mellett. Ez nekem már kurva halk. A VGA is várhatóan az lesz.
Legalábbis ahhoz képest a Sapphire 7950 OC kártyához képest, amire épp készülök felapplikálni, a hűtőt. Az FC3 játék alatt néha 65-70%-ra is felpörgeti az amúgy igen csendes ventilátorait, na az nálam már elviselhetetlen. Konkrétan azért mert a közepes hangerejű hangszóróimmal egy szinten van hangerő tekintetében. Finoman szólva rohadt zavaró. -
-
bélanéni
őstag
válasz
bélanéni #7368 üzenetére
Na végül egy Alpenföhn Peter 79xx -et rendeltem, 2db ilyen be Quiet! hűtővel. Ha lúd, legyen kövér b***za meg. 75%-on fognak menni a ventik, ami elvileg olyan 15-16dB zajszintet jelent, elvileg ez szinte néma üzemet jelent. Remélem bírni fogja a strapát a "szett" Far Cry 3 alatt is.
Majd beszámolok róla, milyen hőmérsékleti értékeket produkál a cucc Furmark alatt 100%-os terhelés mellett. -
patex1983
őstag
válasz
hangya83 #7383 üzenetére
Arra figyelj, hogy ne Twin Turbo-t vegyél, hanem Twin Turbo II-t.
Azért a kettő nem ugyanaz. -
hangya83
csendes tag
Kicsit csúszik a vásárlás (1-2 hét), így legalább nyugodtan nézelődhetek
Ha addig nem találok mást, akkor kipróbálok egy Twin Turbo-t. Mivel be lehet szerezni használtan, így nagyot nem veszthetek
Amit írtatok, azok nagyon jó eredmények, de én még mindig ott tartok, hogy szeretném látni egy 6970-es kártyán (az említett kártyák fogyasztása jócskán elmarad az enyémtől --igaz, itt csak a hivatalosan megjelölt TDP-re tudok támaszkodni-- de a közel 50% plusz fogyasztás biztos kiüt valahol..)De azért kösz az infót!
Kicsi közelebb vagyok ahhoz, hogy megvegyem a Twin Turbo-t mint eddig
-
törölt tag
válasz
hangya83 #7378 üzenetére
Ezt most csak viccnek szántad ugye!!?? Igaz nem AMD hanem GTX670 -es GPU-n használom, és full terhelés alatt sem tudtam 55C°-nál jobban megizzasztani a GPU-t. Játékok alatt pedig 45C° max eddig terheléstől függően. Ez nem elég egy léghűtéstől?
Én tailor74 fórumtárs ajánlására választottam, és nem bántam meg! Teljesen nyugodt szívvel és bátran merem ajánlani!Itt egy kép a full terhelésről! A kép bal alsó sarkában monitoroztam az adatokat.
-
hangya83
csendes tag
Ez így van, a 6970-et kb 1,5 hónapja vettem és az eredeti terv az volt, hogy legalább 2 évet kibír (játékok közül csak az aktuális Battlefield fut rajta, jelen estben ugye a 4), viszont sokallok közel 20-at kiadni csak a hűtésért..
Nem cserélném, de ha már 20-at rá kellene költeni, akkor inkább egy erősebb kártyára szánnám a pénzt (+2 év)
Persze, ha használtan (vagy kintről, mondjuk ebay-ről) sikerül jó hűtést szerezni, akkor marad a kártya.. -
hangya83
csendes tag
-
hangya83
csendes tag
Itthon nem találtam..
ebay-ről rendelve kb. 12-13ezer körül jön ki postával együtt..
Ez már az "A" verzió, ami direkt ati kártyákra van és már alapból jó a 69xx és79xx szériákra is. A régebbi verziókhoz külön kellett venni kiegészítő vrm bordákat a 6950/70 kártyákhoz. (nekem meg pont arra kell)Az a baj, hogy nem lehet kapni itthon (sem) normális vga hűtőt elfogadható áron. Van a Peter ami ventikkel és postaköltséggel együtt 20 alatt sehogy sem jön ki. Esetleg az Arctic Accelero Xtreme de az is 17+posta, ha egyáltalán még kapni valahol.. Ezt azért sokallom egy kb 30-at érő Asus 6970-re.
Még a Gelid 12-13ezres ára is nagyon határeset..Lehet, hogy vissza kéne térni a vízhűtésre
-
hangya83
csendes tag
Van valakinek tapasztalata GELID Icy Vision-A-ról? Bár a ventik nem tetszenek rajta, de úgy sem nézegetni venném
Külföldi tesztek alapján egész jónak tűnik.. -
-
bélanéni
őstag
De akkor milyet vegyek? Az Arctic jelenleg nem kínál 7950/7970 kártyához hűtőt.
Az Alpenfön(?) Peter 79xx verzió meg van vagy 16.000-20.000 és ehhez még kéne vennem mondjuk 6-8ezerért 2db 12cm-es ventit.Amúgy 2-3 tesztet is elolvastam a Sapphire 7950 OC kártyáról, és mindenhol azt írták, baromi halk még terhelés mellett is. Hát nem tudom mivel tesztelték, de nálam Far Cry 3 mellett baszott hangos. Azzal egyet értek, hogy terhelés nélkül csendes, de az nem nagy kaland. Ilyen 5-öd órajelek meg csökkentett feszültség mellett. Kb. minden ma kapható kártya nagyon halk Idle módban. Anno 4870-es kártyámra egy Scythe Musashi-t applikáltam, visszasírom azt a hűtőt, minimumra véve a két ventit szinte jéghidegen tartotta a kareszt szó szerint 0 hang mellett. Hasonló megoldást most nem látok a piacon, ez eléggé gáz, mivel szerintem egy eléggé népszerű kártyáról van szó.
-
bélanéni
őstag
Sziasztok,
7950-es kártyára milyen Arctic hűtő megy rá?
Valaki hirdetett egy 7950-es kártyát 1-2 hete, Arctic Accelero Twin Turbo Pro hűtővel. Elvileg ez nem kompatibilis a 7950-es kártyákkal. Meg tudná valaki erősíteni, hogy rámegy?
Sajnos nagyobb terhelés mellett igencsak hangos a Sapphire 7950 OC kártyám.
Előre is köszönöm a választ!
üdv -
neko18
senior tag
Ne barátkozz vele, vedd meg rakd rá mert megéri
Sokunknak van ilyen VGA hűtője és eszméletlen mit tud. E hűtő miatt szerettem meg a márkát
Nagyon halk, szinte észre sem veszed hogy forog, néha alá kell néznem hogy biztos hogy forog...Mellesleg olyan hűtése van hogy 35-38 fok idle, terhelve 58 fölött még nem nagyon járt
-
gabrit
csendes tag
Nekem is az Accelero Twin Turbo II a szimpatikusabb, be is férne, de az árcédulájával még barátkoznom kell
-
patex1983
őstag
Vagy:
Accelero Twin Turbo II
Iszonyat halk és remekül hűt, saját tapasztalat. Max fordulaton éppen hallani valami kis surrogást, ha nagyon csend van és fülelsz.
Előtte azért ellenőrizd a méreteket, hogy biztosan felmegy-e a kártyádra, ha nem ref. nyákos:
[link] -
gabrit
csendes tag
Sziasztok!
Egy xfx hd4890 1gb-os kártyáról lenne szó. A gyári hűtést szeretném lecserélni, mert terheletlenül is 50fok, terhelve meg még hangos is, kb mint egy turbina. Első sorban valami csendesebb megoldás érdekelne, de gondolom a gyári hűtési teljesítményt sem egy nagy dolog átugrani.
Hely sajnos nem sok van, árban pedig inkább valami mérsékeltebbre gondoltam.
-
patex1983
őstag
válasz
#77081088 #7341 üzenetére
Nincs azzal probléma, használd nyugodtan, annó nekem is ugyanezt produkálta ez a hűtő. Százalékosan jól jelzi ki, abból kapsz visszajelzést, csak az rpm számot értelmezik félre a szoftverek.
Emiatt ne frissíts bios-t és hagyd a kártyán nyugodtan, vezérli az magának, ahogy kell. -
törölt tag
válasz
Vigneau #7340 üzenetére
Értem! Tehát akkor használhatom így nyugodtan? Vagy inkább használjam az átalakítót amivel a tápra lehet közvetlen kötni, a 7V-os csatit? Így nem lesz teljes fordulaton, és nem lehet gond a kommunikáció miatt sem. Hangja egyáltalán nincs, vagyis eddig a VGA 4pines csatiról ment,és így nem hallani.
-
Vigneau
félisten
válasz
#77081088 #7339 üzenetére
Anno hasonlóan viselkedett az AC TT Pro-mmal egy Sapphire HD 5850, azért is gondoltam rá, nem lehet nagy a baj Nálad sem.
BIOS frissítést lehet csinálni, de nem hinném, hogy előrébb vinne. Szerintem szimplán nem tökéletes a kommunikáció a VGA vezérlője és az aftermarket hűtő ventilátormotorja között.
-
törölt tag
válasz
Vigneau #7338 üzenetére
Szia!
Persze, szemre és hallásra is normálisan forognak a ventik! Hűtése pedig tökéletes! 100°% terhelésre sem melegszik fel 55C° fölé. Én is azt gondoltam először hogy az MSI AB mér rosszul, de a GPU-Z is ugyan ezt mutatja,az AIDA64 pedig ki sem jelzi az rpm-et,csak %-ban. Eddig a ref hűtővel ezeket az értékeket is tökéletesen jelezték a szoftverek,és egyéb karikkal is minden oké volt. Ezért kérdeztem hogy lehet e ezzel valamit kezdeni? Esetleg a karin kellene biost frissíteni? -
törölt tag
Sziasztok!
A ref hűtős kártyámon (Point of View GTX670) lecseréltem a szélkavarót egy Twin Turbo II-re. Minden rendben van vele, hűtése rendben van. Viszont valami baj van a venti vezérléssel, vagyis az rpm szabályozással, mert akármelyik programmal nézem 50.000-es fordulatot ír ki. Terhelés alatt ez lecsökken 3-4 ezerre. Valami nem kóser. Tudnátok valami tanácsot adni?! Vagy egyértelműen garis?Köszönöm előre is!
-
teratti
senior tag
válasz
perecKING #7328 üzenetére
A hang sem egyszerű pl. a Dirt3, BF3- nál ultrán porszívószerű a hang de a hőmérséklet sem akármi, 85 fok ami nem semmi. Maga a teljesítménye nekem elég ezért gondoltam a AC hűtőt rá ha megmarad.
TaaT: a kétoldalú ragasztó jobb megoldás lehet pontosabban jobban hangzik de nem biztos, hogy nem hagy a felületen hasonló trutyit mint a kavarós gyári... -
TaaT
nagyúr
válasz
teratti #7326 üzenetére
Egyáltalán nem kókányolás a hővezető ragasztó
Simán el lehet távolítani a bordákat, de kell hozzá pl egy jégkrém pálcika (amúgy az ujjadat felsértenék a sünik éles sarkai)
Egyébként nyugodtan használhatsz kétoldalas ragszallagot, de az nem rögzíti olyan erősen a bordákat mint a ragasztó.
-
Vigneau
félisten
-
teratti
senior tag
Hello! Néztem videókat az Arctic Accelero Xtreme 7970 fölhelyezéséről de ez a ragasztóval felkókányolom a süniket dolog finoman szólva sem tetszett. Ha pl. el akarom távolítani lejön szépen vagy valami oldószeres matyival kell takarítgatni, garanciavesztés lehetősége fennáll? Rendeltem egyet, de már kicsit meginogtam a felszerelését illetően.....
-
Vigneau
félisten
-
perecKING
senior tag
aki s1 plust keres noctuával....
annak a helyébenén benéznék az apróba!
-
pityke88
tag
Sziasztok!
Egy Gtx 460-ra rámegy egy Scythe Musashi twin fan?
Mert a gyári Gainward hűtéssel eléggé melegszik a kicsike
Köszi! -
perecKING
senior tag
vagy ilyet thermal glue
-
perecKING
senior tag
viszont 1 jótanács mindenkinek! fel ne tegyétek az accelero-hoz mellékelt ramsüniket a keverős ragasztóval mert leesik! és ha úgy esik akkor nehogy rövidzárlatot csináljon....
-
perecKING
senior tag
alkalmi vétel volt
nem fogom eladni amíg fel bírom tennik.jó!
még a cf miatt gondolkodtam h cserélem...de mivel 2db s1-el szerelt kártya nem fér be...valamint halottam egy olyan mumusról, hogy imputlag.....így marad az s1 sőőőőőt már be is van csomagolva! jn velem külföldiába
-
perecKING
senior tag
Nem pénzkidobás! Nagyon jó venti! Csak elég lehet egy 800rpm es is (de 2db biztos, házfüggő is). Viszont ha nem fontos, hogy full némalegyen akkor jó a 120p. Abból 1db bármiről leviszi a hőt!
Lásd pl S1 plus turbo modul. Ott is egy venti van, és kisebb a teljesítménye mint a 120p-nek. És az ajánlott 78xx-re
2db 800as csak abban az esetben jobb(szerintem) ha az is pl. swif2 vagy noctua....mert ha valami kevésbé halk akkor értelem szerűen nem jársz jobban a 120p-nél.
Engem mondjuk zavar még a hhd hangja is...ezért is adom el a 120p-t....max-on lehet hallani a levegő süvítését...inkább akkor 2db 800rmp...azt nem hallom
-
neko18
senior tag
vga karit tudtommal lehet szabályozni alapból. Bár lehet hogy tévedek, de pl ati ccc-n belül nekem lehet %-osan szabályozni a ventit
De például Gigybyte szoftveren keresztül is lehet már nem emlékszem a nevére. Miért kell autómata szabályzós venti?
Szerintem a legjobb ha csinál az ember egy OC profilt CCC-n belül ha lehet és kész, bár nekem maxon megy az AC twin turbo és nem hangos -
Depose
tag
Köszönöm a válaszokat..
Azért gondoltam a Swif120P-re mert az PWM szabályzós...és a vga kari szabályozza magának amennyire szeretné..
De akkor ezek szerint pénzkidobás PWM-es ventit venni, elég lesz a 800rpm-es..?!
Ha jól értem.. -
tibizje
tag
Üdv. Milyen hűtőt ajánlanátok egy MSI HD6850 1024MB GDDR5 R6850-PM2D1GD5 típusú videokártyára a lehető legolcsóbban? Előre is köszi.
-
perecKING
senior tag
bocs a fogalmazásért
ACC S1 plus + noctua nf-s12 800rpm
szerk.: 1db ventivel győzi az 5770 et, 2db ventivel "bármit"
-
TaaT
nagyúr
Sztem is felesleg a 120P, 2db 800rpm-es (Swif2-1200) is bőven elég, lehet még leszabályozva is.
szente: Havernak 560Ti Direct CUII, nekem meg 5870 Accelero Xtreme III van, én azt mondom nincs értelme lecserélni, jó hűtés a Direct CUII
Lenry: ilyen hűtőt használtan is érdemes venni, nincs mi elromoljon, max esztétikai problémák lehetnek vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest