- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oravecz56
aktív tag
Szia
A 2 hűtő üzembe hejezve mekkora helyet foglalnak a lapon értem ezt 3-4-5 slot?Legszűkebben okosan beállitva a 2 hűtő között mi a külömbség mennyi az eltérés hőfok-ban .A 2 közül szeretném feltenni valameljiet
A hej van bőven Haf 922
Mejiket válasszm.Mejiket ajánlod.Van a merlinnél MK26 és Peter 2 is.A peter jobban tetszik. -
Melorin
addikt
A VGA-mon elkezdett zajos lenni a ventillátor, és a gyárit levéve rágumiztam egy 92mm normál ventit.
Csak az a baj, hogy ezzel a ventivel sokkal magasabb a hőfok terhelés alatt. Gondolom a lapátok kialakítása miatt, mert nem oldalra szórja a levegőt, hanem rá a bordára.
Hogy helyezzem el az új ventit, hogy hatékonyabb legyen? -
Zoo123
senior tag
válasz
francos #7996 üzenetére
Szia nekem van ilyen Setsugen2-őm íme a tapasztalatok:
5850-et lehűtötte, de a hűtőborda felülete eléggé kicsi-->fel kell tekerni a ventilátort, nem lesz néma, de a gyárinál halkabb. A hűtőventilátor 3 tűs, azt nem dugod rá a kártyára, fordulatszáma egy hátlapi potival állítható. Ha tekergetni akarod akkor mászni kell a gépház mögé...
A hűtőborda emlékeim szerint 5-6 cm-rel túllóg a kártya oldalélén, 18cm széles (standard) gépházba NEM FÉR BE.
A hűtőborda felfogatása nem a legjobb, nagyon hajlik a fémlemez, öszintén szólva tudásához mérve drága, de legalább
szar termékgyengén hűt. Egyetlen előnye hogy csak 2 bővítőhelyet foglal, más nincs neki.Keress jobb hűtőt ha rám hallgatsz...
-
francos
csendes tag
hello.
szerintetek egy setsugen 2 képes normális hangerő mellett kordában tartani egy hd 5870-et?
mert már ideje lenne lecserélnem a ref hűtőt, iszonyat hangos,melegszik mint az állat hiába pasztáztam újra mx4-el. ráadásul a gap pad-okat is cserélni kéne,mert eléggé szárazak. így jobbnak látom az új hűtő vásárlását. amúgy a setsugen ventijét nem lehet közvetlenül a vga-ra dugni? mert nem nagyon szeretnék bemászni minden játék ellőtt az asztal alá felcsavarni a ventit. -
Tazman86
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy milyen hűtést ajánlanátok nekem egy Sapphire Trix HD7970-es karira?
Lecserélni még nem szeretném mert amire kell arra még bőven elég, viszont játékok alatt azért van hangja.... -
Speed®
titán
Netörőggyé..szerintem ronda egy jószág
Vigneau kicsit túlzásba esett vele, mert anno 660ra rakta (már 680al tolja), de annyit nagyon megért, az tény
flymi
Boltban valóban hasonló az árazás, de jellemzően felbukkan a Peter aprón is..MK-26 nagyon ritkán. Szóval a hozzáférhetőség előbbi mellett szól. -
flymi
addikt
Két ropogóssal drágább a Prolima black series, mint peter2. Egyébként ugyanannyi.
prolima mk26:
257,1x47x100
590g
6x6mm heatpipealpenföhn peter2:
266,5x44x100
495g
12x6mm heatpipeNekem mindkettő tetszik. Kár, hogy nem sűrűn lehet látni aprón.
Képeket nézve a 2x140mm venti egyik fele full lelóg a radiról. De elvileg 2x120mm-est is lehet rögzíteni rajta. -
odorgg
addikt
MK-26-nál viszont arra is figyelni kell, hogy nem minden házban fér el, mert eléggé túl lóg a nyákról oldal irányban. Peternél nincs ilyen probléma
Ettől függetlenül, máig esz a fene Vigneau miatt, aki aszem tavaj, egy 7k-s példányt happolt el előlem az aprórol.
Ha kicsit előbb veszem észre a hirdetést anno, akkor most nem Peter lenne a 480-on
-
Speed®
titán
MK-26ot könnyebb szerelni és ventizni, ill. picivel jobb. Cserébe drágább..
-
flymi
addikt
Alpenföhn Peter vagy Prolima MK-26? Melyik a jobb?
-
Speed®
titán
válasz
Marvinyo #7980 üzenetére
Szét kell nézni apróban, hátha van valakinél levedlett darab..sok hűtő felmegy a 460akra, persze van kivétel, ami nem ref. nyákot/furattávot alkalmaz.
Amit linkeltem nemrég Mono Plust is jó lett volna..közben elkelt gondolom.
Közben szétnéztem a polcon, ha minden igaz, találtam egy Setsugen2őt.. -
Marvinyo
aktív tag
Utolsó kérdésnek azért megkérdezném... Létezik a SetSugen 2-nél olcsóbb hűtés MSI GTX 460ra (egyáltalán lehet 460 és 460 között különbség ilyen téren?, vagy csak a kártya hőtermelése számít?)? Őszinte leszek, ez a modding jónak és olcsónak néz ki (kábé 2-3 ezer forintból kijönne), csak nem igazán bízom magamban, hogy meg is tudom csinálni. Egy "gyári" drágább, de ha nem olyan sokkal, akkor inkább kigazdálkodom valahogy.
-
Speed®
titán
válasz
Marvinyo #7978 üzenetére
Na ja, azért lett nálam is a modding anno, mert drága sajnos beszerzéssel együtt..ill. úgy voltam vele, ha már kiadás, legyen halkabb is. Ami az AC ventiket illeti, alapból olyan csatival szerelt, hogy összedugható és 1 csatlakozóról hajtható/vezérelhető. Egy kis madzagmókolással rádolgozod a gyári venticsatit vagy szerzel ilyen adaptert..de ha fizetni kell érte, akkor inkább nyissz ;p
Ahogy írtam is, több órajellel jött ki HAWK. A tiéd ezek szerint 780/1800(3600). Ami ABben látsz alapértelmezetten, az a valós órajel, a duplája az effektív érték. Tehát ha felveszed 1900ra, akkor lesz 3800on. Jellemzően 400-4200 körül mennek kényelmesen..nagyon feszegetni nem kell, kiegyensúlyozott architektúra. 800/4000 egy optimális beállítás szokott lenni..persze ha bírja az adott GPU, lehet feljebb menni..volt Giga karimat 900/4200on használgattam
-
Marvinyo
aktív tag
Hát ennyiből már új hűtést is kapok, ami talán jobban megéri...
Az esztétika (bizonyos határokon belül) nem érdekel túlzottan. Ez a modding jónak is tűnik, ilyen ventilátort gondoltál hozzá? Mivel tudom őket közösíteni? Gondolom ez lenne a legolcsóbb megoldás...
Core: 780 / Shader: 1560 / Memory: 1800 az órajelek nálam. Honlapon "1GB GDDR5 3600/3900MHz Memory"-t ír. Nem ugyanennyinek kéne lennie az Afterburnerben is? Ráadásul Afterburnerben max. 2700ig tudnám felvenni, szóval akkor ez valami más?
-
Speed®
titán
válasz
Marvinyo #7976 üzenetére
Attól, hogy szabad kézzel nehézkésen pörög, még felveheti a fordulatszámot. Persze, ha menet közben szemmel láthatóan lassabb, az lehet ok
Olcsón nem igazán fogsz találni csereventit sajnos. Viszont helyettesíthető egy kis moddinggal, ha az esztétikai oldal különösebben nem zavar ;p PWMes AC F8 ventiket érdemes hozzá szerezni, amiket közösítve az eredeti venticsatit felhasználva rá lehet kötni a karira..így a vezérlés is megmarad. 560TIre tettem már fel ilyen megoldást, a gyári TFII hangjához képest megváltás volt a csend..
Végső esetben hűtőcsere.. -
Marvinyo
aktív tag
Újrapasztáztam (ráfért már), de közben meglett a - valószínűleg - valódi oka a jelenségnek: A két ventilátorból az egyik nehézkesen forog (szabad kézzel pörgetve), gondolom ez lehet a fő probléma, amiért nem hűt rendesen. Lehet kapni valahol ehhez ventilátorpárt (gondolom egyesével nem lehet cserélni, mert össze vannak forrasztva a kábelei). vagy teljes hűtést kell cserélnem?
Próbáltam keresni, de folyamatosan csak az ilyen hűtéssel felszerelt kártyákat dobta ki... -
Speed®
titán
válasz
Xblades #7974 üzenetére
Mivel a kari 125W TDPvel rendelkezik, jól szellőző környezetben az S1 akár ventimentesen is elbírja..persze a VRM/RAM érdekében egy minimális huzatra szükség van, de nem kell túlzásokba esni..egy 5Vra kötött, 800rpm körüli olcsó 12cmes bőven jó.
Az S1et gyárilag MX2vel látják el..szóval a felszereléséhez nem kell +paszta..
A mellékelt RAMsüniket viszont nyugodtan ki lehet hagyni, ~semmit se érnek.pü.
-
Xblades
tag
Hello
Van egy GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 1GB GDDR5 PCIE kártyám, de elégé zajosakká váltak a rajta lévő ventilátorok.
Egy ilyent gondoltam rárakni [link] esetleg ha kell egy ilyen halk [link] Pwm ventilátort mert az alaplapomon van még egy plusz 4-es csatlakozó.
Elég lesz ez hozzá?
Esetleg kell-e hozzá valami jó paszta?
Kösz -
Speed®
titán
válasz
Marvinyo #7972 üzenetére
Tegyél fel egy 295.73 drivert, az általánosan bevált..de van 460 topik is
Ha a paszta jó és jól rögzül a hűtés, ill. a ventik forognak rendesen (volt, aminek megállt az egyik meg ilyenek..), 70°C körül-alatt kell menjen.
A 800/4000 az alap 675/3600as tuning helyett beállított órajel volt (GPU/vRAM), a HAWKod is ekörül megy asszem (780/3900 talán..de több fajta van).
Setsugen nem rossz, ha kis helyen akarja az ember csendesen megoldani a hűtést..de én pl. ezt tenném rá a helyedben..~5kt megér, másra is jó lesz. -
Marvinyo
aktív tag
Az Afterburnerben letiltottam (pontosabban nem engedélyeztem) a feszültségállítást, a venti pedig automatán van.
Szoftver szinten már megtettem a "ganajozást", nem segített. Vagy a ganajozás után azért csináljam meg még egyszer?A 800/4000 ebben az esetben mit jelent? (Sosem húztam még semmit, nem is értek hozzá. Megéri/bonyolultabb mint gondoltam?).
A Setsugen 2-t csak és kizárólag azért néztem, mert ezt találtam legolcsóbban. Szeretek a - viszonylag - legrosszabbra felkészülni, esetemben meg remélhetőleg ez lenne az.
-
Speed®
titán
válasz
Marvinyo #7970 üzenetére
Afterburner tudja állítani a feszültséget, szóval kavarhat..ill. ha a ventiprofilt kikapcsoltad és mondjuk 30%ra le van véve állandóra, az is lehet gond. De alapvetően az összevissza értékek okán ki kéne ganajolni a régi pasztát első körben és megbizonyosodni a helyes illesztésről, ill. a ventiket ellenőrizni, végzik-e a dolgukat..aztán ha minden oké, simán lehet, hogy elszállt a szenzor..bár GPU szinten ritka jelenség. Esetleg ha megvolt a ganajolás, tedd meg szoftveresen is, DDU, friss driver, stb..ha nem csalnak az emlékeim, volt olyan, hogy valakinek egy új driver okozott komoly melegedési problémákat..szóval sokrétű lehet a hiba..végső esetben vehetsz Setsugen2őt ;p
Ami egyébként nekem anno bevált, 800/4000 tuning mellett 55°Con tartotta az akkori 460amat..de persze vannak jobb megoldások is..Mono Plus, stb.
-
Marvinyo
aktív tag
TwinFrozr II van rajta igen.
Nekem is furcsa, ráadásul most néztem a hőmérsékleteket és elég össze-vissza értékek születtek. Van, hogy 100%-os terhelés mellett is 70 fok alatt marad, és van, hogy alacsony (<10%) terhelés mellett van ugyanekkora (mindkettő esetben hosszú távon, nem kiugró értékként).
Ennyire a külső időjárástól nem függhetne...Újrapasztázást (hogy erre miért nem gondoltam amikor a hűtőt pucoltam?) még ma vagy holnap megejtem, de inkább előre kérdeznék, minél kevesebbszer kelljen szétszednem... :-)
Feszültséget multiméterrel kéne mérnem? Hol/hogyan? (Elméletileg a 460 hawknál nincs szoftveres fesz. mérés, Afterburner pedig látszólag alá is támassza ezt, hiába kapcsolom be a fesz. logolását, nem történik semmi...)
Milyen program kavarhat be? Egyedül az MSI Afterburner/Kombustor van feltéve, de ott semmit nem állítottam, monitorozásra használom egyedül. -
Speed®
titán
válasz
scrtaft #7966 üzenetére
Nyugodtan tehettél volna rá egy filléres S1et, passzívan lehűti kb..
A Mono Plus madzagjait ne nagyon nyírbáld, míg nem tudod, voltage vagy pwm módban vezérel-e a kártyád..egyébként kapsz hozzá átalakítót, azzal kell bekötni fix fordulatra (a 7V veszélyes, nem tudom, hogy mernek ilyet forgalomba hozni), lehetőleg átvariálva, hogy 5Vot kapjon (12V csatlakozó sárga részét át kell dugni oda, ahol a 7V feketéje van /tehát az 5V szál helyére/), úgy néma is lesz, az 5770re meg bőven elegendő.
Sünikkel nem kell szórakozni, sz@rt sem érnek kb..ill. nincs is szükség rájuk. Egyedül a VRM alkatrészekre ajánlott borda (ha gyárilag is van rajtuk).
MX2vel van megkenve gyárilag a talp..Marvinyo
Olyan elég ritkán van, hogy egyik napról a másikra elszállnak az értékek..jól illeszkedik az a hűtés..? Az egyik legjobb gyári megoldás 460on..nagyon nem ilyen értékeket kellene láss. Ha mindenképpen cserélnéd a hűtést, előbb nézz utána egy újrapasztázással egybekötve, hogy minden oké-e az illesztéssel, ill. hogy nem-e kavar be valami progi és kap-e több feszt, mint kéne. -
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan probléma adódott, hogy a VGA-m (MSI Nvidia GTX 460 Hawk) az utóbbi időben 0 használat mellett is 48-60 fok között mozog, a legkisebb terheléssel gyorsan felmegy 100 fok körülre. Kitisztítottam már teljesen, de mégis így maradt. Gondolom cserélni kéne a komplett hűtést. De
Mire cseréljem?
Én ezt néztem: Scythe Setsugen 2
Ezzel már lehet/megéri esetleg órajelet húzni? Ha jól láttam ez a legolcsóbb "pót"hűtés. (+ Van valamerre ezzel foglalkozó topic? Nem találtam. Bár gondolom a lényeg, hogy Afterburnerrel addig emelem az órajelet míg értelmes hőmérsékleten marad. Vagy nem ennyire egyszerű? Már ha tudom vezérelni a fenti ventilátort vele...)
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Most pár év után a Batmobilos Gigabyte 5770-emen lecserélem a hűtést.
Egy ilyen hűtést vettem rá.A felszereléssel szerintem nem lesz gond csak a hűtőbordákhoz lenne kérdésem. Ha jól sejtem akkor a memóriák a kártya két oldalán helyezkednek el. (4-4 oldalanként) Ezekre és még mikre rakjam rá a mellékelt kis hűtőbordákat. Mire kell még pakolni a memóriákon kívül.
Mellékelek két képet be tudná valaki jelölni rajta esetleg.
A jelenlegi venti két vezetékes amit rakok rá az meg négy. Kábel nyissz és a + és - kössem csak be és jól van?
Még egy kérdés. Ami a réz hűtőfelületen van "ragasztópaszta" azt maradjon vagy lehetőség szerint cseréljem le ARCTIC MX-2 pasztára.
Előre is köszönöm.
U.i: Remélem el fog csendesedni, mert a CPU-t már be quiet shadow rock topflow hűti hang nélkül.
-
TaaT
nagyúr
A legtöbb valamire való hűtés min 3slotos, a scythe setsugen pl 2 slotos, de nem biztos hogy elvinné a 7870-et, főleg nem halkan.
-
Aryan
senior tag
Egy buta kérdés, de hátha megoldható. Létezik HD 7870 vga-ra valami passzív hűtés ami csak 2slotot foglal el. Vagy valami halk hűtés?
-
Rendo84
senior tag
Zöld színű, külön slot helyre illeszthető vga hűtőventilátort (duplaventis), melyik gyártó kínálja?
-
Speed®
titán
válasz
#90933760 #7952 üzenetére
Ha optimális a huzat, el. Viszont az ehhez szükséges szintet nem biztos, hogy megéri egy dedikált 12cm/5V venti helyett létrehozni. Amivel passzív kiépítésnél nagyon elégedett voltam anno, az Auras Fridge. Ritka darab, viszont megéri rámenni, egy 7850et kényelmesen elbírt OCval is. Az S1et veri ilyen szempontból, ventivel tud csak egált elérni.
-
törölt tag
Üdv.
108W-os karit egy S1 elvisz félpasszívan? Tehát a hűtőn nincs venti hanem csak a gépházba lévő huzat. Azt tudom, hogy 70W-ot nyögve elvisz full passzívan, ventivel meg elvisz kb 150-et is.
-
Balu972
aktív tag
Sziasztok!
Nvidia 660-ra melyik hűtőt javasoljátok? Főként a halkság lenne a szempont, húzva nem lesz.
-
fishme
tag
Hello
Van egy vtx3d ati radeon hd 6850 x-edition kártyám a gyári hűtése nagyon hangos újra pasztázáson és takarításon túl vagyok kicsit jobb lett de még mindig zavaróan hangos milyen hűtést ajánlotok erre a kártyára ami lényegesen halkabb mint a gyári ?
A segítséget előre is köszönöm. -
akphsaiid
csendes tag
Sziasztok! Gyors help kène!
Gigabyte HD4870 1gb gddr5
Arctic cooling accelero twin turbo
P5Q Se plusgondom, hogy se a 3 pin kábelt, se a 4 pin kábelt nem tudom hova dugni :s... létezik valami átalakító? esetleg most vmi gyors kábel faricskálás és fel a 2 pin csati? Úgy működne?
-
TaaT
nagyúr
A lefogató merevségi problémáját persze nem küszöbölték ki
-
Khaan
csendes tag
Üdvözlet!
Van egy két éves Asus EAH6870-es kártyám, amelynek a ventilátora alapjáraton elkezdett halkan zörögni. Olajozással gondolom nyernék néhány hónapot, de valami jobb megoldást keresek.
85mm átmérőjű Everflow T129215SU (DC 12V, 0,50AMP) ventit, vagy ennek megfelelőt honnan tudnék beszerezni? Az általam ismert webes boltokban már körülnéztem, de semmi eredmény. -
ladanyi
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy Sappire HD7770 vapor-x videókártyához tudtok-e ajánlani hütőventit. Sajnos úgy tünik a venti csapágyazása megadta magát és nem tudok komplett hűtőt cserélni, mert elveszíti a garanciáját (garanciában szereltetni sajnos sok idő mert webshopos vásárlás volt). Szóval az érdekelne csak a vga két hűtőventijének cseréjére tudtok-e ajánlani ventillátort vagy ha nem akkor esetleg milyen hűtő megy rá az olcsóbb (de elegendő) kategóriából?
Erről a kártyáról van szó:
https://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11201_05_20g_hd7770_1gb_gddr5_vapor_x_pcie/206044 -
-
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7935 üzenetére
Némelyik vidikarinak már a léghűtés is kevés
Teljesen normális hogy egyre nagyobb teljesítményű karikhoz egyre több hő fejlődik és ezt egyre hatékonyabban kell elvezetni
-
-
válasz
PainKiller13 #7932 üzenetére
Ez egy Revoltec, 3 pines, piros ledes 8×8-as példány.
-
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7931 üzenetére
Szívesen, máskor is
Sok különbség van a passzív és az aktív hűtés között azért. Manapság már kell az aktív mindenhova szinte
Alacsony fordulaton is eléggé lecsökkennek a hőmérsékletek
Örülök hogy bevált és tudtam segíteni -
PainKiller13
őstag
válasz
csabyka666 #7931 üzenetére
Milyen típusú a 8as venti? Csak mert énis most akarok egy 8ast beszerelni
-
-
pipo112
őstag
Spire pasztát ismeri valaki?
-
-
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7927 üzenetére
Megpróbálhatod, de szerintem 60 alá nem fog menni most. Ha pedig beköszönt a nyár akkor simán mehet majd fölé is
Ezért is javasoltam hogy köss rá 2 kisebb alacsony fordulatú ventit
-
Tettem rá friss pasztát. Végülis már kijárt neki, mert néhol eléggé meg volt keményedve a régi.
Most 60-65 fok körül van a kártya, viszont ez becsapós lehet, mert tegnap este a külső hőmérséklet 22 fok volt, most meg "csak" 19 fok van.Megpróbálom azt is, hogy egy olyan plexit teszek a ház oldalára, amin nincsenek lyukak, hátha úgy jobb lesz a ház belsejében az áramlás.
-
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7925 üzenetére
+2 alacsony fordulatú nem szoroz nem oszt a dolgon
Még ha csak fixre tudod bekötni akkor is jó
-
-
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7923 üzenetére
Be van kenve hűtőpasztával?Mikor volt utoljára kenve? Én mindenképpen raknék rá 1-2 alacsonyabb fordulatú ventit a passzív hűtőre, lehet akár fix is szerintem
Nagyon sokat számít.
Esetleg nincs húzva vagy ilyesmi? Pl húzva hagytad aztán azért melegszik
Más ötletem nincsNekem a VTX HD 6850 2-3 óra bf3 multi után fullosan 1080p-be van olyan 60-65 fokon, szóval nem hiszem hogy normális
-
Én is kérdeznék egyet. A GeForce 9600GT-men egy Zalman VNF100-as passzív hűtő van. A gépházam jól szellőzik, elöl és hátul 12cm-es ventilátorok szívják illetve fújják a levegőt, a videokártya mégis 70-75 fokos. Az a furcsa, hogy már a Windows használatakor is ilyen fokokat mutat az AIDA. Valószínűleg valósak az értékek, mert a kezem nem állja el.
Ha ráhajtom maximális fordulatra a ventiket, akkor leviszi 60-65 fokra a kártyát, de egyrészt - szerintem - még ez is sok, másrészt pedig akkor olyan hangos a gép, hogy nem tudok mellette megmaradni.Mitől lehet, hogy mégis ennyire fűt a kártya? Úgy emlékszem, korábban 50 fokig sem emelkedett a hőmérséklete. (327.23-as driver van fenn.)
Van valakinek ötlete, mi okozhatja ezt a gyanúsan nagy hőmérsékletet?
Vagy csak nekem sok ez a 70-75 fok?
-
-
Geller72
veterán
Hali. Adott egy 5870, amin nem gyári hűtő volt, de megvan hozzá az is. Elvinnék a VGA-t, de a gyári hűtéssel. Az a helyzet, hogy már így vettem. A bibi az, hogy a ramokon és egyéb helyeken, ahol gyárilag nem volt borda, ott ugye most van és hát..baromira nem akar lejönni..
. Van valakinek valami kíméletes ötlene erre?
-
pipo112
őstag
válasz
PainKiller13 #7914 üzenetére
nekem azt írta Márc 11-30 között kapom meg kíváncsi leszek milyen lesz de akkor újra fogom pasztázni a vga-mat az tuti veszek egy chill factor 3 vagy mx 4 et bár utóbbi nekem annyira nem jött be
-
-
szente
addikt
Na megjött a régebben linkelt eBay-es VGA venti átalakító. Működik rendesen, ide is ért, szóval akinek szüksége van rá nyugodtan rendelje meg.
-
kozmy
őstag
válasz
pipo112 #7908 üzenetére
Egy jó tipp a matrica eltávolítására nekem egy gtx 660TI van és én hajszárítóval távolítottam el a matricát a csavarról, kissé primkó el járás de bevált nálam. Első nap mikor meg vettem be sem tettem a kártyát már paszta csere meg történt mert gyárilag úgy nyakon b@szák pasztával,hogy ott nem hő elvezetés van hanem szigetelés van és így szó szerint meg főzi a kártya magát előbb utóbb.
-
pipo112
őstag
hi megrendeltem az adaptert a vga-m-hoz [link]remélem jó lesz vele 4 pines y elosztóm meg van is dobozban
de már egyre jobban idegesít mert most már ott tart hogy idle 34-36C ez 28-3-C-ről indult , játék alatt meg 78-80C ami 69-70C-ről indult mikor meg kaptam Decemberben el telt két hónap és 10 fokkal magasabb játék alatt és nincs húzva a kártya gyári alp freqin tolom :S
(lehet újra kéne pasztázni mert nagyon úgy néz ki hogy valami sz-rt raktak rá gyárilag )
csak ezen is ott van a csavaron az a kis ne nyulj hozzá matrica mert garit vesztesz :S ,csak ilyenkor megkérdezném a kedves palitot mi f-sazt csináljak főzzem meg a vga-jukat ? mert valószinú fogkrémet kentek a gpu magra nem valami normális pasztát?
-
Vigneau
félisten
válasz
PainKiller13 #7906 üzenetére
Igazán nincs mit, hiszen ezért van ez a fórum.
Így van, PWM-es a VGA vezérlője is.
-
PainKiller13
őstag
-
Vigneau
félisten
válasz
PainKiller13 #7904 üzenetére
GPU-Z-vel leszeded a saját BIOS-od, majd beolvasod a KBT-vel. Első oldalon láthatod a felső és alsó ventihatárt, azt átírod, majd mented valamilyen néven. Utána pedig bootpendrive-ra teszed az nvflash progit az eredeti, valamint az új BIOS-szal és arról bootolva felrakod rá az új BIOS-t.
nvflash -4 -5 -6 new.rom
Megvárod, míg végigcsinálja a folyamatot, majd újraindítod a gépet és már kész is.
-
PainKiller13
őstag
válasz
PainKiller13 #7903 üzenetére
Megtaláltam ezt a kepler bios tweakert, de hogy hogyan is működik, azt sehol nem írják le. Honnan szedek bios fájlt, hogy flashelem, stb.
-
Vigneau
félisten
válasz
PainKiller13 #7901 üzenetére
KBT-vel átírod a BIOS-t és megoldva a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DOOM - The Dark Ages
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged