Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Kalandor: Habemus papam
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
neko18
senior tag
A peter 2 megy rá a kártyádra
Egyébként szerintem elég lenne neki, de még erre venni kell ugye ventiket is ami nem olcsó mulatság.
Picit kevesebbért vannak Artic (xtreme IV, vagy a kistestvére a twin turbo II, III) hűtők is. Nekem a twin turbo I-es szériája volt a régebbi videókártyámon, az nagyon csendesen és hatékonyan szolgált.De mielőtt belevágsz mérj le mindent mert ezek a hűtők elég méretes darabok!
-
neko18
senior tag
Vagy ha az is hangos akkor kőzetgyapotot neki
-
neko18
senior tag
válasz
RolEnD_ #8373 üzenetére
Szerintem ma már elfelejthető a passzív hűtés, főleg VGA-ra
Ha csak nem valami csúcsmodell passzívról van szó ami méregdrága. Aktív hűtőkből is kap elég jókat az ember egész olcsón. Nekem az artic kb 5-10 fokot húzott le és tényleg nagyon halk. Rendesen fülelnem kell. A sima 8 centis házventi elnyomja a vga hangját
-
neko18
senior tag
válasz
RolEnD_ #8371 üzenetére
Az artic az nem rossz szerintem. Elég olcsón meg lehet úszni és nagyon halkak. Nekem 2 éve van meg a Twin Turbo Pro a 6850-en és kb hangtalan
A hűtése sem rossz, mert 1 óra BF4 multi közben is a max hőfok olyan 65-70 fok körül volt. Idle állapotban pedig 40 fok
Érdemes szétnézni aprón, mert fel-fel bukkannak jó ajánlatok
A hőfokokkal nincs problem?
-
neko18
senior tag
válasz
RolEnD_ #8365 üzenetére
A gyártó honlapon a sima Petinek nincs feltüntetve a 7850
Peti egy vga támogatása: 43mm mounting hole distance
-----------------------------------------------------------51/61mm mounting hole distance
-----------------------------------------------------------
ATI Radeon HD 5770/5750/5670
ATI Radeon HD 2600 Series
ATI Radeon X1600 Series
NVIDIA Geforce 8600/8500/8400/
7600/7400/7300 Series
NVIDIA Geforce 6600 Series(Except 6600 AGP Series)NVIDIA Geforce GTX 200 Series
54mm mounting hole distance
-----------------------------------------------------------HD 7970/7950
53mm mounting hole distance
-----------------------------------------------------------80mm mounting hole distance
ATI Radeon HD 6950/6970
5870/5850/5830/4870/4860/
4850/4830/4750/4670/4650/3870/3850/
3690/3650/3450
ATI Radeon X1900 Series
NVIDIA Geforce GT 210/220/240
NVIDIA Geforce GTS 250
NVIDIA Geforce 9800 GTX+/GTX/GT
NVIDIA Geforce 9600 GT
NVIDIA Geforce 8800 GT/ GTS(G92)
NVIDIA Geforce 7900 GTX/GT/GS
NVIDIA Geforce 7800 GTX/GT
NVIDIA Geforce 6600 Series(Except 6600 AGP Series)NIVDIA Geforce 7400 Series
NIVDIA Geforce 7600 Series51-61mm mounting hole distance
-----------------------------------------------------------58mm mounting hole distance
NVIDIA Geforce GTX 460
NVIDIA Geforce GTX 560NVIDIA GTX 470/480/570/580
NVIDIA Geforce 8800 GTX
NVIDIA Geforce 8800 UltraEttől függetlenül ha valamelyik vga-val megegyezik a lyukkiosztás akkor simán elképzelhető hogy rámegy.
-
neko18
senior tag
Azt hogy pl lehet hogy az alaplap, lehet hogy csak a vga hőérzékelője. Körülnéztem pár külföldi fórumon, de ott nem írták le a végeredményt, hogy mi volt a hiba oka sajnos. Érdemes bogarászni külföldi fórumokon, meg megkérdezni a vga topicban itt PH-n. Nagy szaktudású emberek tudnak választ adni, akik lehet már találkoztak ilyen hibával többször is.
Én még nem találkoztam ilyen hibával, így sajnos csak találgatni tudok, valamint a külföldi fórumokon bogarászni.
De a hűtést én kizárnám. Az ilyen kritikus hőmérséklet szerintem 100 fok felett van. Akkor még megérteném, ha gameplay közben sötétülne így, de bootolásnál a kártya kb idle állapotban van
-
neko18
senior tag
Minden esetre furcsa hogy kritikus hőmérsékletet ér el és lenyomja már rögtön indítás után.
Valami komplexebb hiba lesz. Még várj hátha válaszol egy szaki is itt, meg érdemes a sima vga topikban is rákérdezni, hátha volt valakinek hasonló esete.Nem hiszem hogy a hűtővel lenne a gond, mert nem érhet el a vga bootolásnál akkora hőmérsékletet
-
neko18
senior tag
A 10 rövid sípszó cmos memóriahibára utal, szóval ez bonyolódik.
Ha van integrált videókártyád akkor próbáld meg azzal elindítani a gépet. Ha azzal sem indul akkor lehet hogy az alaplappal lesz gond. (a 10 rövid sípszó miatt)
A videókártya hűtőjét takarítottad? Van rajta hűtőpaszta?
-
neko18
senior tag
Mennyit lehet nyerni ilyen kis bordákkal kb?
Gondolkodtam már én is rajta, de félek, hogy csak 1-2 fok a különbség -
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7935 üzenetére
Némelyik vidikarinak már a léghűtés is kevés
Teljesen normális hogy egyre nagyobb teljesítményű karikhoz egyre több hő fejlődik és ezt egyre hatékonyabban kell elvezetni
-
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7931 üzenetére
Szívesen, máskor is
Sok különbség van a passzív és az aktív hűtés között azért. Manapság már kell az aktív mindenhova szinte
Alacsony fordulaton is eléggé lecsökkennek a hőmérsékletek
Örülök hogy bevált és tudtam segíteni -
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7927 üzenetére
Megpróbálhatod, de szerintem 60 alá nem fog menni most. Ha pedig beköszönt a nyár akkor simán mehet majd fölé is
Ezért is javasoltam hogy köss rá 2 kisebb alacsony fordulatú ventit
-
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7925 üzenetére
+2 alacsony fordulatú nem szoroz nem oszt a dolgon
Még ha csak fixre tudod bekötni akkor is jó
-
neko18
senior tag
válasz
csabyka666 #7923 üzenetére
Be van kenve hűtőpasztával?Mikor volt utoljára kenve? Én mindenképpen raknék rá 1-2 alacsonyabb fordulatú ventit a passzív hűtőre, lehet akár fix is szerintem
Nagyon sokat számít.
Esetleg nincs húzva vagy ilyesmi? Pl húzva hagytad aztán azért melegszik
Más ötletem nincsNekem a VTX HD 6850 2-3 óra bf3 multi után fullosan 1080p-be van olyan 60-65 fokon, szóval nem hiszem hogy normális
-
-
neko18
senior tag
Elvileg ilyen vagy esetleg nem gyártanak hozzá gyári hűtőt? Biztos van valakinek az aprón is aki lecserélte. Ha nem szeretnéd húzni akkor simán a gyári is megfelel. Egyébként aki azt tanácsolta hogy ragaszd vissza a lapátokat nagy hülyeséget mondott szerintem. Tört lapátokkal nagyon sokat csökkenhet a hűtési teljesítmény ami túlzott kártyamelegedést okozhat. Szerintem vadászhatsz apródon is használt darabokat, főleg ha jó a tagnak a megbízhatósága is
-
neko18
senior tag
válasz
fbeni91 #7443 üzenetére
Okés hogy halkabb volt, de fejlődik a világ. Gyorsabbak a hardverek ezáltal jobban is melegednek
Sajnos ezt el kell fogadni. Régen nem kelettek ilyen komoly hűtések semmire sem, elég volt egy nagyjából kiviszi a levegőt a proci alól féle venti meg pár aluborda és meg is volt oldva a dolog. Vízhűtést is előbb kitalálták jóval a tervezés előtt
Csak nem volt rá szükség
Szóval ha tényleg nagyon fontos a hang és tényleg komoly a szándékod úgy is a passzív hűtő/esetleg vízhűtésen gondolkodsz majd el.
A venti meg majd mondja vagy megszoksz vagy megszöksz
EZ van ezt kell szeretni -
neko18
senior tag
válasz
fbeni91 #7441 üzenetére
Teljesen normális hogy 40%on megy a gép leginkább melegedő alkatrésze
Nem értem, olyan elvárásaid lenne hogy tényleg azt tudom javasolni hogy modolj/mókolj/barkácsolj egy óriás passzív hűtőt
Jobbat én sem tudok már ha ennyire zavar a hang. Egyébként egy nem gyári hűtés jóval halkabb ám. Nekem az AC twin turbo 100%on is alig van hangja...60%on néha már benézek alá hogy egyáltalán megy-e olyan halk. Bár lehet én vagyok süket és te észrevennéd de mindenképpen csinálj valamit
A lényeg szerintem hogy első szempont ne a füled legyen hanem a hűtési teljesítmény. Ez a dolga...Régen olyan gépek voltak hogy akkor meg azért kelett fülhallgatót venni hogy elnyomja a nagy zajt
Vagy nem tudom hangszigeteld teljesen mint egy próbatermet -
-
neko18
senior tag
Attól még tudja látni a gpu hőfokot ezért nem értettem a dolgot
Minden esetre én tuti hogy gpura álíltanám a beállításokat mert a gpu szerintem jobban melegszik mint a cpu. Legalább is nálam mindig így voltAmi meg lehűti a gput az a cput is lefogja ugyan olyan beállításon
-
neko18
senior tag
Ne barátkozz vele, vedd meg rakd rá mert megéri
Sokunknak van ilyen VGA hűtője és eszméletlen mit tud. E hűtő miatt szerettem meg a márkát
Nagyon halk, szinte észre sem veszed hogy forog, néha alá kell néznem hogy biztos hogy forog...Mellesleg olyan hűtése van hogy 35-38 fok idle, terhelve 58 fölött még nem nagyon járt
-
neko18
senior tag
vga karit tudtommal lehet szabályozni alapból. Bár lehet hogy tévedek, de pl ati ccc-n belül nekem lehet %-osan szabályozni a ventit
De például Gigybyte szoftveren keresztül is lehet már nem emlékszem a nevére. Miért kell autómata szabályzós venti?
Szerintem a legjobb ha csinál az ember egy OC profilt CCC-n belül ha lehet és kész, bár nekem maxon megy az AC twin turbo és nem hangos -
neko18
senior tag
válasz
Kingaxxx #7272 üzenetére
Esélytelen hogy normális lenne az ilyen hőfok szerintem. Nekem eddig max 66 fok a kari de akkor nagyon durva beállításokkal mentem. Az hogy a hűtő olyan mint egy porszívó hát az ilyen
Valami bibi lehet az tuti. 80 foknak nem nagyon kéne lennie még 100% alatt sem. Tuningolod, húzod a karit?
-
neko18
senior tag
válasz
scarbantia #7266 üzenetére
Nekem Twin turbo van a karimon és nagyon halk szerintem
Szerintem nem zavarna téged sem a hangja. Szerintem nem fog ütközni mert picit magas a hűtő, arra figyelj hogy van-e a kari alatt elég hely, mert elég vastag a hűtő. Nekem pl majdnem belelóg az USB, reset, power gomb bekötési helyekre. Meg nem árt megnézni a hosszát sem.
-
neko18
senior tag
válasz
scarbantia #7262 üzenetére
Ha hűtőt vadászol vga-ra legtöbbször oda szokták írni hogy mivel kompaktibilis ahogy cpu hűtőknél is hogy pl AM3+. Vga-nál ugyan így van pl HD 6k szériára jó...
-
neko18
senior tag
válasz
Shepherdke #7255 üzenetére
"HIS 6970 IceQ modell, a gyártó állítása szerint, így 23 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, mint a gyári referencia-hűtővel." KLIKK
-
neko18
senior tag
Én is azt ajánlom. Nekem Artic c. twin turbo van fent és 50fok fölé még nem ment a hőmérséklet. Nagyon jó kis hűtő és szerintem nem túl hangos.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest