- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacni120
tag
-
default.
őstag
Sziasztok, MSI RX580 Armor 8G OC kártyát szeretném rendberakni, magasak a hőfokok, szerintem kiszáradt a hűtőpaszta, legalábbis erre gondolok, a ventik jól működnek.
Milyen/mennyi hűtőpaszta / hűtőpad kell erre? Mit ajánlotok? Nem vagyok túl tapasztalt VGA ügyben.
Köszönöm szépen előre is,
Üdv -
pacni120
tag
A Honeywell PTM9750 "fázisváltó" pasztát próbálta már valaki? Iszonyat jókat olvastam róla. Ha esetleg valaki tudja honnan lehet biztos forrásból beszerezni itthon a terméket, az is érdekelne (állítólag sok a hamisítvány).
-
pacni120
tag
Általában a gyári padoknál jobbak a középkategóriás padok is. Ha eljutottál arra a pontra, hogy gondolkozol a régi padok cseréjén, akkor a régi padjaidnál egészen biztosan jobb lesz, bármelyiket is választod. Attól is függ, hogy milyen kártyát szeretnél padonzni. Egy GDDR6X memóriás kártyára érdemes jobbat venni, egy egy rx460-at padozol újra, akkor viszont többe kerülne a gelid pad, mint amennyit a kártya ér
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Thermal pados topikot nem találtam, hűtőpasztás halott. Próbálkoznék itt. Hátha...
Elnézést, ha nem ide való.
Ha videókártyát szeretnék újra padozni, akkor mennyire ajánlottak az Arctic hővezető lapjai? Látom ebből is van TP-1, TP-2 és TP-3 is. A 3-at írja prémiumnak.
Vagy csak Gelidet érdemes használni, esetleg Thermal Grizzly-t?
A válaszokat előre is köszönöm. -
AMD1975
tag
válasz
Veleczki77 #9290 üzenetére
Lehet hamarabb kapsz választ az 1080ti fórumban.remélem tudtam segíteni
-
AMD1975
tag
válasz
Veleczki77 #9290 üzenetére
Lehet hamarabb kapsz választ az 1080ti fórumban.
-
Veleczki77
csendes tag
Sziasztok! Egy Asus 1080TI Poseidon-t szeretnék Nzxt Kraken g12-vel felszerelni. Mekkora ramsün magasság kell hogy ne érjen bele a ventibe? Természetesen párnával együtt....Előre is köszönöm a segítséget!
-
DravenMoral
senior tag
válasz
vidaila #9287 üzenetére
Ennél a szériánál már nem tudsz házilag barkácsolni, de még barkácsoltatni sem rá jobb hűtést.
Kivételt jelent egyedi vízhűtés rá, de azt is más végzi el, komoly összegért.
Sokkal jobban tennéd, ha vennél valamivel drágábban egy értelmes minőségi rtx 4060-at.
Asus tuf/rog, Msi Gaming X trio. Ez a három "strapa" lehetőséged van, a többi nem játszásra való.
Ezeknek már elég vastag a borda, illetve mindegyik 3 nagy teljesítményű ventivel lett ellátva, több réz hőelvezető csővel. -
Vigneau
félisten
válasz
vidaila #9285 üzenetére
Sok utánaolvasás, méricskélés és esetleg némi átalakítás várna Rád. A siker pedig még akkor sem garantált. A VRM és a VRAM hűtésére szintén oda kell figyelni, amihez pedig thermal pad-ok is kellenek. Szóval idővel többe lenne a leves, mint a hús. Sajnos már nem olyan ez a terület sem, mint régen, mikor még könnyedén lehetett barkácsolni...
Melyik VGA-ról van szó pontosan?
-
Vigneau
félisten
válasz
vidaila #9283 üzenetére
Szia!
Mostanában sajnos haldoklik az aftermarket VGA hűtő piac. Ők az egyik utolsó mohikán, de a támogatási listában a kisebb RTX 40-eket nem is látom. Az Arctic is mintha leállt volna a VGA hűtők gyártásával.
Vigi
-
vidaila
senior tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani vga hűtést egy rtx 4060-ra? Borzalmasan pici alu borda van rajta 90 fokig melegszik és rettentő porszívó hangja van a ventillátorának. Ez a gyári megoldása. Régen volt az AC accelero sorozat ezek jók az rtx
40-es sorozatra? -
DravenMoral
senior tag
Ha már egyben a kártyát is akarod pasztázni, akkor minimum egy mx4/5-öt vegyél a kettőre.
De jobban ajánlom a Thermal Grizzly Kryonaut pasztát, hosszútávra.
Padokból a Thermal Gelid GP széria van, ami kölünböző méretekben gyárt, borzasztó jó hőátvitellel.
A Thermal padok méretéről keresgess sokat, mert nagyon pontos méretnek kell lennie annak, amit te bele fogsz rakni utólagosan. -
IvI88
tag
Sziasztok!
Újra szeretném pasztázni a VGA-m, létezik olyan ami jó CPU-ra is mert akkor már azt is kezelésbe veszem. A padeket is cserlni szokták ilyenkor? -
miningboy
csendes tag
Sziasztok,
[kép] itt a képen a zölddel jelölt rész lett újra padozva.
a pirossal jelölt rész micsoda? Thermal padok ott is vannak, de azok nem lettek cserélve. Érdemes ezért újra szétszedni?
minek a hőmérsékletét befolyásolná?
köszi! -
R.G.N.
lelkes újonc
válasz
DravenMoral #9268 üzenetére
Szia,
Az a baj, hogy nincs ugyanolyan.
https://imgur.io/a/SPhMo1S
Ez az eredetiSoftware szerint ez 3200rpm-ig elmegy. Amit tudott ajánlani a srác az 2000ig megy. (Amperben is van különbség - 0.55/0.4)
-
DravenMoral
senior tag
Szia! Itt hp-n nagyon sokan árulnak 580-as kártyákhoz ventiket.
Nézd meg feltétlen a tiéd méretét, utána nézegesd meg, hogy melyik más gyártó ventijei egyeznek meg azzal a mérettel.A lapátok száma mindegy.
Tudsz folyadékcsapágyas ventiket venni, ezek csendesebbek, de jóval hamarabb mennek tönkre, mint a csúszó/hidraulikus/görgő csapágyas társai.
Te döntöd el, hogy melyik a fontosabb.
A folyadékos is ki szokott bírni 3évet is akár aktív használat mellett, és addig abszolút nem kell foglalkoznod velük.A többit érdemes fél/1évente szilikonzsírozni, hogy kibírjanak akár 5-6évet.
Bár szerintem hamarabb el fog menni a kártya. -
Hyper84
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy használt Arctic Accelero III-at, amit szeretnék rátenni egy MSI Armor 1080 TI-ra, a kártyán van egy burkolat a hűtő alatt, mutatom:
Ez alatt vannak a RAM-ok, FET-ek, kérdésem, hogy maradjon ez rajta és csak a hűtőt rakjam rá, vagy szedjem le ezt a burkolatot és menjenek fel az Arctic által adott bordák?Másik kérdés:
A ragasztó már nincs meg így vettem egy ilyet hozzá:
https://www.hqelektronika.hu/hu/hovezeto-ragaszto-paszta-10g-wpr-10gram
Jót vettem ugye a bordák alá???
Köszi!!! -
R.G.N.
lelkes újonc
Sziasztok,
Powercolor Red Devil RX 580 8gb - hoz tervezek ventit venni.
Még soha nem cseréltem vga ventit (újra).
Valakinek van valami tanácsa? (Milyet/milyet ne)
Előre is köszi!
-
Richard!
addikt
válasz
miningboy #9264 üzenetére
Szia!
Én ilyenre sima sminkecsetet szoktam használni porszopó kombóval, hogy azért ne fulladjak meg a porfelhőben -
miningboy
csendes tag
Sziasztok,
van egy 3080-as kártyám, amin előző tulaja nem végezte el a szükséges karbantartásokat. Ennek következménye, hogy elég koszos, poros, felgyülemlett szöszös, stb...
A kártyát újrapasztázták és cserélték a thermal padokat is előttem, ekkor látszódott a sok kosz.Első kérdésem, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni, vagy csak akkor, ha ez esztétikailag zavar engem?
Befolyásol(hat)ja-e a kártya működését, hőmérsékletét, ventik zaját?
Sajnos személyesen nem tudtam megnézni, átvenni a kártyát, visszavenni emiatt meg nem veszi az eladó. Ha személyesen láttam volna, biztosan nem veszem meg, mert az én alkatrészeim 2-3év után is közel új állapotban vannak, esztétikailag is.Ha nem is befolyásol semmit, de mégis zavar, akkor mivel lehetne ezt tisztítani?
Isopropyl Alkohol 99 % mehet a nyákon bárhova?
Mert akkor szétkapnám a kártyát, és nekiesnék fültisztító pálcikával... -
Vigneau
félisten
válasz
martin.fdr #9261 üzenetére
Türelmesen kivárom. Egyben kívánom, sikeresebb legyél a deshroud-dal, mint én.
-
Vigneau
félisten
válasz
martin.fdr #9259 üzenetére
Jól van, kíváncsian várom, mire jutsz majd.
-
martin.fdr
csendes tag
A vezérlés is marad gyári. Ahogy nézegettem nem vezérel eszetlenül össze-vissza a kártya alapból sem. De őszintén megmondom, ebbe annyira nem mélyedtem bele, majd kiderül.
-
Vigneau
félisten
válasz
martin.fdr #9257 üzenetére
Elvileg nem lehet velük gond majd. A vezérlés marad a gyári, vagy Afterburner-ben user defined fan control lesz a puding próbája?
-
martin.fdr
csendes tag
válasz
Vigneau #9256 üzenetére
VGA-ról szeretném meghajtani a 3 ventit, hogy ne kelljen semmiféle plusz hibafaktorral számolnom. Van a kártyán egy nagy és alacsony teljesítményű mini 4pin csatlakozó, azokba lesz bedugva 2x1 és 1x1 felosztásban. Ez a teljes szett amit összekukáztam hozzá:
- Gelid Solutions Gelid VGA PWM Adapter x2
- EKWB EK-Cable Y-Splitter 2-Fan PWM Black (10cm) x1
- Noctua NF-A9x14 PWM chromax.black.swap Ventillátor - 92mm x3"A chromax-okban pedig az a jó, hogy nagyon rövid az alap csatlakozójuk, így akár ízlésesen is el lehet vezetni a hozzájuk (után)gyártott vezetékeket."
Ezért is választottam pont ezeket a ventillátorokat, hogy a beépített kábelhez ne kelljen hozzányúlni (pl ha később eladnám a ventillátorokat, akkor ne legyen már szétvagdosva, csak azért mert hosszú volt). Ha az egész sztori patikán sül el, akkor a kábelek méretre lesznek forrasztva, hogy ne legyen dzsungel, feltéve persze, ha az alap felállás esetén nem lehet ízlésesen elvezetni a tyúkbeleket, egyéb esetben ahhoz sem nyúlok hozzá. -
Vigneau
félisten
válasz
martin.fdr #9255 üzenetére
Ó, bárcsak nekem lett volna ilyen remek kiindulási felületem.
Szvsz nem lesz vele problémád, remek elosztása van, még a nyákra is jut majd friss levegő. A chromax-okban pedig az a jó, hogy nagyon rövid az alap csatlakozójuk, így akár ízlésesen is el lehet vezetni a hozzájuk (után)gyártott vezetékeket. Apropó, a VGA-ról, vagy a MoBo-ról lesz a betáplálásuk?
Nagyon szívesen!
-
Vigneau
félisten
válasz
martin.fdr #9251 üzenetére
Szia!
Nagyon kellemes tónusú a hangjuk még 1900RPM környékén is. Viszont arra figyelni kell, hogy közvetlenül érintkezzenek a bordával, ne legyen hézag a borda és venti alja között. Én nem nyúltam a flexhez, mint ahogy egy user tette korábban - utolsó kép.
Nálam két rögzítőpöcök miatt 3mm hézag volt közöttük, ami nagy mértékben csökkentette a hatékonyságot. Halk lett ugyan a VGA, de melegebb is 5-7°C-kal. Bár nekem nem hétköznapi a belső elrendezése, ezzel is számolni kell...
Szóval én végül visszaállítottam az eredeti állapotot, az A9x14 chromax duó pedig egyelőre Csipkerózsika álmát alussza a dobozában.
Vigi
-
martin.fdr
csendes tag
válasz
Vigneau #9216 üzenetére
Szia!
Látom, hogy a9x14 chromax ventiket használsz. Hang terén miképp teljesítenek? Pont most fogok rtx 3080 Ventus 3x-re tenni belőle hármat amint megjönnek és kíváncsi lennék a véleményedre, hogy nálad ilyen 1500-2000-es fordulat között (kb erre az intervallumra számítok a fent említett kártya 320W-os fogyasztása mellett) mennyire halk (úgy, hogy a gépház oldala fel van helyezve). Nyugtass meg kérlek, hogy valószínűleg nem a semmire költök el egy talicska pénzt.UI: A jelenlegi felállásban (újrapasztázva) max terhelés alatt 84 fok a VRAM, GPU 78 fok, GPU hot-spot 90 (tehát a hőfokokkal nincs hatalmas gond) és a gyári ventik 2700-on pörögnek. Maradjunk annyiban, hogy a MiG-21 nem hangos....Elsősorban hang tekintetében szeretnék javulást elérni (vagyis ez a terv).
-
Whysperer
addikt
válasz
Vigneau #9241 üzenetére
Valaki próbálta már,mert a merlinesek azt mondják,hogy "
Az Egyetlen lehetőség a Morpheus a Raijintektől, de a kompatibilitása kétséges, mivel igen közel van a nyákhoz a borda, és a magasabb kondik nem férnek el.
"
Mert ugye a GTX 1080.on azért vol tjó az accelero ,mert a FRONT-on lévő 280-as AIO 2x2 14cm-es venti mivel a CPU 28-40 fokos mindig így a push / pull ventik fújták rá a hideg levegőt közvetlen az Accelerora. na most az AMD rx 6800-nal az a baj,hogy a burkoalta le van zárva ott azona részen. Szóval a AIO ventik nem fújnak be. Na mopst agyaltam rajta,ha a MORPHEUS 8069 -ra veszek 2 noctua ventit vagy valami hasonló mint pl az AC luqied ventikből kettőt az elég a bordára plusz fúják rá a AIO ventik is a levegőt. Mármitn ez nem az Én házam csak evvel ahogy a képen van a GTX 1080 az acceleroval max terhelésen fix 26%-on nem votl melegebb 56 foknál-
-
csiby222
aktív tag
válasz
DravenMoral #9248 üzenetére
Nem emlékszem pontosan ki volt az első talán az ATI volt aki először alkalmazta ezt a hűtési megoldást de szerintem is a világ legnagyobb marhasága ez a fajta hűtési megoldás főleg hogy ATI oldalon még két GPU-s megoldásokat is így próbáltak megoldani gondolhatod mekkora sikerrel.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
pacni120 #9247 üzenetére
Járt nálam egy sima Asus 2080Ti (Blower hűtéses), ki lett cserélve idővel egy accelero IV-re, aminek az volt a hibája, hogy csak 100%-on tudtak pörögni a ventilátorok.
Idővel meg lettek csinálva, érintkezési gondok voltak egyértelműen.
De ha hiszed ha nem, még a folyamatos 100%-os venti zaja sem volt olyan hangos, mint mikor az alap szélturbina blower hűtése pörgött fel.
Az is durva volt, hogy a kártya így a legnagyobb terhelés alatt is, mikor mindene 100%-on volt játék, és stressz teszt egyszeri futtatása közben, akkor sem ment fel 55fok fölé.Blower hűtést az ellenségeimnek sem ajánlanék, amilyen hangos olyan meleg is tőle a kártya.
Egy hulladék. Esetleg irodai munkára jó, vagy filmnézésre.
Eszem megáll, hogy még a 30xx széria is jött ki blower hűtéssel még.. -
pacni120
tag
válasz
Nortonor #9246 üzenetére
Szuper! Örülök, hogy megoldódott! Ha a hangja nem számít, akkor egy egyedi venti profillal(+undervolttal) még lejjebb tudod tornászni, de nyélgázon sem lenne annyira hangos, mint az eredeti blower hűtés.
Nekem is van egy 1080ti turbo arctic 4-el, sokat szórakoztam vele, még plusz ram süniket is ragasztottam rá, de talán még folyékony fémeztem is a gpu-t. Stresszteszteknél is megállt 50 fok körül
-
Vigneau
félisten
válasz
Jack Oneill #9244 üzenetére
Szia!
Az első kérdésedre a választ először ebben a topikban láttam. Ami engem illet, a hiszterézissel együtt sosem piszkáltam, ment szépen így is a ventiduó.
A Temp Limit elvileg szabadon választható, inkább a ventik alsó fordulatszámának belövése okozhat némi fejvakarást, ami szokás kérdése. Más és más fordulatszám jön ki a user és a firmware beállításoknál, ha a %-os arányokat vesszük alapul. Én megmaradtam a user-nél.
Vigi
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Vigneau #9193 üzenetére
Sziasztok!
A saját profilnál nálam be van pipálva a ,,force fan speed update on each period" én így használom régóta. Érdemes inkább kikapcsolni?
,,Temperature hysteresis nálam 0. Ezzel érdemes foglalkozni?
Illetve temp limitet azért nem engedi magasabbra állítani, mert a kártya gyárilag annyi, amennyi? -
pacni120
tag
válasz
Nortonor #9242 üzenetére
A legolcsóbb egy undervoltolás lenne első körben, de ha az sem segít, akkor a sokat emlegetett arctic accelero xtreme IV biztosan segítene (ha befér a gépházba). Ha lehet kapni, akkor kb. 20k. Ha még sokáig pasztázgatod/padozgatod/szervizelteted előbb utóbb ugyanott leszel mintha vennél egy aftermarket hűtőt
-
Nortonor
tag
Sziasztok
ASUS GTX 1080 Turbo hűtésének cseréjére kérnék javaslatokat. Újra lett már pásztázva, plusz thermal padok cseréje is megtörtént, de még mindig 80°C fölé megy játék közben, Afterburnerben 100%-ra húzott ventivel is. -
Vigneau
félisten
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Kérhetnék egy kis segítséget? Volt egy Accelero Extreme IV-es huteses gtx 1080-am ami 56 fokos volt max egy 26% fix venti profillal.na most lett egy rx 6800 qmi 70-72 fokos 40-45 % ventivel. Ami nem is baj csak egésznapos munka mellett kicsit zajosabb. Nincs esetlegesen olyan hűtő ra mint az Accelero vagy csak Borda amire rakok Akasa Vipert vagy Noctua -t?
-
csiby222
aktív tag
válasz
Jack Oneill #9232 üzenetére
Inkább bízd hozzáértőkre a dolgot. Igen tudsz ártani a kártyádnak észre sem veszed de pár konditól ellenállástól meglehet szabadítani a kártyát. "tappancsok" gondolom a thermalpadra gondolsz ha kivannak száradva akkor kb semmit nem érsz a pasztázással ha nem cseréled azokat is. Ha rossz vastagságú thermalpadot raksz rá vagy meghajlik a kártya (ha vastagabb), vagy nem fog érintkezni a hűtő felülettel (vékonyabb). Én azt javaslom vidd el egy környékbeli boltba ahol foglalkoznak ilyennel.
-
Panthera
őstag
válasz
Jack Oneill #9234 üzenetére
Hővezető ragasztóval lehet a pici bordákat feltenni vagy kétoldalas gap pad kell.
-
Panthera
őstag
válasz
Jack Oneill #9232 üzenetére
Ha azokra a szürke lapokra gondolsz, az hővezető lehet, elvileg olyan könnyen nem szabadna leesnie.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Panthera #9230 üzenetére
Procit mar pasztaztam, pont ma vagy holnap megint pasztazom, azzal eddig nem volt gond. Csak a kartyatol ijedtem meg, hogy itt ilyen tappancsok is vannak, nehogy lejojjenek. Igazabol uj a kartya, de gondoltam, nagyban javitana rajta egy normalis paszta. A kivancsisag is hajt, hogy meg akarom csinalni 😆
-
Panthera
őstag
válasz
Jack Oneill #9229 üzenetére
Szia.
Processzort sem pasztáztál még újra? Kis kézügyesség nem árt hozzá.
Csak annyi anyagot tegyél rá, hogy ne follyon le a chipről (nagyon picit ráteszel, rá nyomod a bordát, megnézed az eredményt, ha nem terült el szépen az egész felületen akkor még teszel rá ).
A vissza helyezéskor ügyelni kell, nehogy a borda kárt tegyen a chipben. Ezt elkerülendő, bár magától értetődő dolog, hogy fokozatosan egymás után húzd meg a rögzítő csavarokat. És ne izomból!
Utána programból figyeld a hőmérsékletet, idle és terhelt módban, hogyan sikerült. -
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Ha en otthon szetszedem a karit egy pasztazas miatt, tehetek barmiben kart? Ugy ertem, lattam pl videon hogy amikor leszedte a bordat, valami kis szivacs szeruseg leesett, en azt vissza nem tudnam tenni 😆
A kartya egy MSI gtx 1660 super ventus.
Mire figyeljek, ha szetszedem? -
cinikus
csendes tag
válasz
AMD1975 #9227 üzenetére
Ez így elég információ hiányos kérdés.
A kártya működik, ad képet?
Nem forog, mielőtt szétesett ment mindkét venti probléma nélkül? Zörgött recsegett volt valami hangja?
A jóistenke se tudná megmondani távolról neked, hogy mi lehet a problémája!
Javaslom vegyél bele két új ventit és cseréld ki, ha az se oldja meg lehet tovább keresni. -
AMD1975
tag
Srácok geforce 750-en nem forognak a ventik. Az egyik széthullott a másik passzolom. Mi lehet a bibi? Nem kapnak tápot vagy a ventik szartak be?
-
Panthera
őstag
válasz
Vigneau #9211 üzenetére
Az ingyenes megoldást választottam.
Egy db PWM csatlakozó szükséges a kábelével egy hibás CPU hűtőből.
Ha valakit érdekelne, ez a bekötés.
Közvetlen a CPU hűtéste tudtam fűzni, mert az Alpenföhn Brocken Eco Advanced-nek van ilyen (azért ide, mert a vga sajnos nem tud PWM-et). Ezen érthető módon a zöld sense ér lába hiányzik, így azt nem kell bekötni. -
Klupi01
csendes tag
-
Klupi01
csendes tag
Sziasztok,
van egy Gigabyte RTX 2080 Super Waterforce WB videókártyám, amire vettem egy Raijintek Morpheus 8057 hűtést. Két darab BeQuiet Pure Wings 2 120mm 2000 rpm keringeti a radin a levegőt.
A neten fellelt infók alapján - mivel a hozzáadott kézikönyv hulladék - felszórtam a süniket a kártyára kétoldalú hővezető ragasztóval (Sekisui 5760).
Hogyha a radiátoron lévő ventiket alacsonyabb fordulatra veszem (700 rpm) és/vagy a tdp keretet megemelem akkor előfordul hogy benchmark alatt elmegy a kép. Gép ki-be kapcsolás után elindul a kártya.
Van esetleg olyan alkatrész, amire tennem kéne még sünit?
Válaszokat előre köszönöm!
-
Richard!
addikt
-
Panthera
őstag
válasz
Vigneau #9209 üzenetére
A vezérlést már kitaláltam.
Ez kell hozzá: [link]
Tehát nem a VGA-ra kötném, hanem vagy egy alaplapi FAN csatlakozóra vagy rögtön az Alpenföhn Brocken Eco Advanced CPU hűtésemre. Utóbbin van egy további PWM out is, ami tudná fogadni. Ha ez a CPU hőmérséklettől függ, az is teljesen megfelelne, mert játék közben az is felmegy (~50-60 fok). Ezekből szerintem valamelyik csak tudná már szabályozni. -
-
cinikus
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte Gtx 1080 Turbo Oc kártyám. Ez az egy ventillátoros nagyon hangos melegedős
Szeretnék cserélni rajta komplett hűtést, de sehol se találok hozzá. Egy okos ember azt mondta neki van G1 Gamingnek a hűtője ami állítólag jó hozzá, viszont csak úgy adja oda, ha fel is rakja rá. Amit nem preferálok, mert fel tudom én is szerelni.
Kérdés: nincs valakinek elfekvőben egy eladó darabja? Nem akarok 20k-t kifizetni szerelésért meg a cseréért. Plusz az üzemanyagom, ha már viszem és meg is várom. -
-
Panthera
őstag
válasz
Vigneau #9202 üzenetére
Hát basszus nem. Most már ott tartok hogy feladom.
Letiltottam az alaplapi VGA-t, meg már annyi mindent állítottam az afterburner progiban is...
Ha eleve a kártya mindig hajtotta a gyári ventit, akkor most miért nem? Amikor bekapcsolom a gépet, akkor mennie kellene. Az egy dolog hogy utána esetleg kikapcsolom alacsonyabb fokon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest