- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Egyébként most írtam egy levelet a Sapphire technikai helpdesk-jének, hogy ugyan mondják már meg, hogy hol van a VRM1 és VRM2 a PCB-n.
Kíváncsi vagyok, hogy válaszolnak-e!
Valamint: tesztelési módszernek írta valaki egy külföldi fórumon, hogy rakd a kártyát terhelés alá. Várd meg amíg jelentős különbség lesz a VRM-ek között (minimum 20 fok), aztán gyorsan kapcsold ki a gépet és ujjal nézd meg a PCB hátoldalán, hogy van-e különbség a két pont hőfoka között(ekkora különbséget már érintésre lehet érezni), és hogy olyan irányban-e ahogyan azt feltételeztük. Én ezt este kipróbálom.
(csak mert pl ott is írták ezt a másik féle VRM elrendezést is, hogy lehet hogy mégis az a jó)FONTOS: BEKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN NE FOGDOSSUK SEHOL A KÁRTYÁT!!
-
Raggie
őstag
-
BullKoxa
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Hát az én kártyámról találtam egy konkrét topic-ot ahol ezt mutatták:

1-es a VRM1 2-es a VRM2.
Egyébként innen van a forrás: LINKMost már nem tudom, hogy melyik az igaz, de én az ezen megjelölt 1-es VRM fölé rakosgattam a bordákat és minimum 5 fokkal jobb lett. (legalábbis amit a GPU-z kiír, mint VRM1 hőfok).
De ahogy látom nálad is ott van a vékonyabb, soványabb heatsink. Oda te is megpróbálhatsz egy-két bordát felrakni.
-
rsf
senior tag
Nekem most készül az új hűtő a VRM-ekre ez már a 2.0-ás és a végleges lesz.
10mm magas és hosszanti bordás a jobb légelvezetés miatt. A gyári 4,2mm volt és kereszt bordás.
Az 1.0 -ás rézből van és 5mm magas valamint mindkét irányban bordázott.
Majd teszek ki róla képet ha elkészül.
Üdv. -
BullKoxa
őstag
Hello! Itt vannak a képek a karimról. nekem a VRM-hez kellene valami jó ami lehűti.( Jobboldalt a karin ) Ez az írás után kezdtem el keresgélni marós után az ismeretségi körömben. Mert erre még a Peter vrm je sem megy fel a felfogatás miatt.
-
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Adott egy Rövid PCB-s 【X-Edition】VTX3D HD7870 aminek a gyári hűtője hangos és gyenge a hűtő teljesítménye. 75 és 80 fokra is felkúszik max terhelésnél.
Szeretnék venni egy normálisat rá úgy 13ezrem van rá.
Mit ajánlotok?!!
Zalmanokat néztem állítólag nem jók.
Üdv.
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném hogy itt valaki szokott vga-ra bordát készíteni? Nekem egy 7950 VaporX-re kellene mert a gyári az elég gyenge.
Valami ilyesmi kellene ( felső kép ) de szerintem magasabb és vastagabb is lehetne ami a vrm résznél van
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Lenne egy GTS 250-esem amit a minap újra beüzemeltem a gépbe.
Érdekes módon a ventije elkezdett sípolni, ha lefogtam a ventit azután is. Ha emelkedik egy kicsit a fordulat akkor már nincs hangja.
Mi lehet a baja? A garancia erre még kiterjed? -
troll81
addikt
sziasztok hatékony hütést keresnék hd 6870 re ami korrekten meg hüti 280mm helyem van a házban köszönöm a segitséget elöre is

-
thboxx
aktív tag
Szia!
Próbáld meg esetleg ilyen 6w/mk-s gap-pad-el...
(#6783) Jumbó:
Ne mondd, hogy ennyi van, hogy rájuk pazarold... 
-
Jumbó
csendes tag
Na Alpenföhn Peter79xx projekt napolva, kártya az egyes pci slotban várja az új hűtőt, amíg a 30ezres gyorshajtásomat kifizetem
addig marad a dualx hűtés számomra borzalmasan hangos búgása bf3 alatt 
-
Raggie
őstag
Szervusztok. Egy HD 7950-esről volna szó. A VRM1 eléggé melegszik. (pár óra Crysis 3 után 85 fok környéke)
Nem tudjátok, hogy lehet-e rárakni valami plusz heatsinket vagy ilyesmi?
A 950MHz edition kártyám van, mellékeltem róla egy képet. Az egyes VRM-et bekarikáztam. Ez egy heatsink-en van a memóriákkal. Ha esetleg erre a heatsinkre felülről pont a VRM fölé még rátennék egy tüskés memória heatsinket az segíthetne egyáltalán? (persze ha befér a dual-x hűtő alá).
-
thboxx
aktív tag
válasz
Colgate
üzenetére
Még azt megnézheted, hogy a GPU lenyomat a hűtőn nagyjából egyenletes-e. Gondolok itt ara, hogy nem mindenhol egyenletesen fekszik fel a kártyára a hűtő. Lehet ez kicsit, vagy jobban meghúzott csavar is...
Memóriákat van aki radírral tisztítja, én pl sebbenzines papírzsepivel... -
thboxx
aktív tag
válasz
Gigaman55
üzenetére
Itt láthatod pontosan mi hol van, mit kell hűteni... Itt egy elég nagy kép a kariról, ahol is van összesen 10 RAM chip, és 15 fesz. szabályzó... Ezekre gondolom (ÉN), hogy elég 15 olyan borda amit néztél. De hogy tuti legyen, legyen 16. Max egy megmarad tariba...

szerk:
(#6776) Colgate: szerintem pasztázd újra, lehet hogy már elöregedett alatta a régi...

-
Colgate
csendes tag
Üdv
Van egy scythe musash vga hűtöm kb 1 éve használom. Az lenne a problémám hogy túl nagy a különbség a gpu és a memoria hőmérséklete között. Vagyis úgy értem hogy régen mikor felraktam a új hűtőt , és néztem a hőfokokat nem volt ekkora differencia . Kitisztítottam de semmi nem változott
( vtx 6850)
terhelésen Gpu 50
Mem 72 -
-
Gigaman55
csendes tag
Hmm egy ilyen szett tulajdonképpen teljesen helyettesítené a hűtő bordát?
Mert, ha végülis ugyanolyan lenne minden ezzel is, akkor megpróbálnék vennie gy ilyet.
Amúgy a VR005-ös nem jó nekem, a VR003-as jó a VGA-hoz, ebből olyat még nem találtam, amit meg is tudnék venni, de ha jó lenne, akkor keresek.És ezzel mi a helyzet:
Zalman VGA-Ram Heatsinks ZM-RHS1 -
Indy69
aktív tag
Szia.Kb ugyan az talán a 140 kicsit halkabb 900 nincs hangja de attól felfelé
, annyit nem ér amennyiért boltban lehet venni ,ha csak nem itt veszi az ember a Ha. nekem is innen van fél áron.Az Aerocool jobb, nekem is van egy [link] a leghalkabb amit idáig a 140 próbáltam. -
Normi™
őstag
Sziasztok!
A 660 Ti-mre egy Prolimatech MK-26-ot tervezek,viszont 4slot helyem van összesen(alatta már térelválasztó lemez) a P180 miniben.Az lenne a kérdésem,hogy használ-e valaki ilyen hűtést?Ha igen akkor ventilátorral hány slot helyet foglal el pontosan?
Válaszaitokat köszönöm előre is!
-
Gigaman55
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, nem vagyok járatos a témában, tudnátok ezekhez vmiféle leírást adni?
Tehát akkor az egybefüggő borda helyett vehetnék ilyen süniket, és azokra is rá tudnám rakni a hűtőt?
Azt honnan tudhatom, hogy mennyi ilyen kell, és ezeken kívül mire lenne szükségem? -
thboxx
aktív tag
Nem ebbe a topicba tartozik, de úgy láttam van benne tapasztalatod!
Milyen az NF P14FLX az F12-khöz képest? Mármint zajban? Mert az F12-höz van szerencsém, de nekem túl "susogós". Még az Aerocool ventim is halkabbnak tűnik mellette... És most kinéztem egy ilyen noctuát, de ha nem sok a különbség, nem biztos, hogy megejtem a cserét... Előre is köszi!

-
Gigaman55
csendes tag
válasz
Gigaman55
üzenetére
Nos sok helyen érdeklődtem, de csak a pixel.hu-tól tudok megfelelő hűtőbordát szerezni, ők is azt mondták, hogy várhatóan 2 hónap.
Arra gondoltam, hogy szerintetek lehetséges lenne a GTX480as hűtőbordát úgy megcsinálni, hogy rámenjen a 470re?
Ha bizonyos részeket levágnék belőle, valahogy rá tudnám tenni a kártyára, és működne is?
Ezen a képen a Zalmantól bal oldaliból kellene csinálni a jobb oldalihoz hasonlót. -
patex1983
őstag
A feszültségszabályzókat hűti. Egyébként nem biztos, hogy ez a baj, próbáld meg leszedni és visszarakni a bordát, nálam is volt már ilyen, hogy látszatra passzolt a borda és a3 hőfok közül egy felment 90 fokig is, aztán leszedtem, majd vissza és utána egyik érték sem ment 70 fok fölé. Egy próbát megér. Ha ez nem segít, akkor vagy raksz hátra a kis kék bordára egy kisebb ventit is, vagy megpróbálod a nagyot hátrébb elhelyezni és megnézni, így mit produkál.
-
KAMELOT
titán
Dobj képet a gépedről + aida64.
Ahogy a kolléga is írta. Ház angyon fontos. Lényegében egy szélcsatornában a szellőzés sokkalta jobb.
Levettem a ház oldalát. Elkezdtek emlegedni a dolgok. Feltettem + 23-as venti is tolja be a levegőt a cuccokra így mindjárt jobb a szellézés.
Legalább a ház oldalára vegyél egy 20-23-as ventit ami tolja be a levegőt. Sokat fog segíteni min. 5 fokot.(#6740) Gigaman55: Ha vettél hűtőt akkor így kell kinéznie. Vagy te mit vettél pontosan?

GTX470-en egy ilyen. -
Gigaman55
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy használt VGA hűtőt, nevezetesen egy Zalman vf3000f-t az ASUS ENGTX470-es kártyámhoz.
Korábban nem foglalkoztam ezzel a témával, láttam, hogy több kártyát is támogat, ezért vettem meg ezt. De csak miután megjött, jöttem rá, hogy ez csak a GTX480as kártyához jó, csak ahhoz van hűtőborda.
Tudnék valahonnan rendelni csak hűtőbordát, hogy használni tudjam? Gondolom így nem tudnám összeszerelni. -
Indy69
aktív tag
Talán a ramot de ez csak tipp ,teszt alatt amikor 80-90 fok tedd rá az ujjad ha forró akkor az a baj,a VGA olyan mint az alaplap csak kicsiben ,anno volt egy 775 deszkám annál is a proci hőfok ok. volt de mégis fagyogatott a gép mint kiderült az északi híd forró volt mert elfáradt a paszta alatta ,raktam rá egy 4cm ventit + paszta és jó lett. Próbáld ki ,ha mégsem akkor passzolom a kérdést

-
harcsi
csendes tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
1. A ház nem számot tevő, mert éjjel nappal nyitva van a ház oldala, és gondolom ha eddig se volt gond vele, akkor most sem az a baj. Egyébként fogalmam sincs milyen ház, valami gagyi kínai f*s
2. A 65 fokot a magról írtam, a 80-90 pedig ahogy írtam is a memre és az árnyalóra vonatkozik
3. aida és furmark screenshotot ma nem tudok csinálni, de majd holnap vagy holnapután bepattintom a kártyát és küldök képet is. -
harcsi
csendes tag
Sziasztok!
Már régebben írtam, hogy hűtőt keresek a sapphire 4850 tocix kártyámra ugyanis tönkre ment a gyári hűtőventije, de aztán rájöttem hogy lényegében a hűtőbordájával semmi baj nincs ezért csináltam rá homemade egy ventit, és a régi tápomból a 12cm-es ventit ráraktam. Ez lett a végeredmény:
A ventit az alaplapról megtudom etetni, csak fordulatot nem tudok szabályozni de nem is ez a gond igazán.
Indítottam egy furmarkot had főljön a kártya és nagyon szépen produkált ez a módszer, ugyanis a grafikus mag 65 foknál nem igen ment feljebb 10 perc főzikézés után. De most jön a gond, aida-ban három hőfokot mutat az érzékelőnél a kártyának, egy a grafikusmag, egy a mem, és egy az árnyaló (amiről fogalmam sincs hogy micsoda). Nos az utóbbi kettő előszerettel közelítgeti olykor a 80-90 fokokat is. Kérdésem az, hogy ez mennyire lehet valós érték? És hogy lényegében mennyit is bírnak kb ezek a dolgok hőterhelés gyanánt? Tudtok valami jó kis maszek megoldást ezek problémák kikerülésére? -
thboxx
aktív tag
válasz
zolee5016
üzenetére
Szia!
Amit megtudtam ( de nem 100% ), ha a belső lyukak távolsága 53,2*53,2mm akkor ezekre jó:
NVIDIA GeForce:
GTS 450, 250, 240 (OEM), 9800 GTX+, 9800 GTX, 9800 GT, 9600 GT,
9600 GSO 512, 9600 GSO, 9500 GT, 8800 GTS 512 (G92) , 8800 GTS (G92),
8800 GT, 8800 GS (9600GSO), 7900 GTX, 7800 GTX 512, 7800 GTX, 7800 GT
AMD Radeon:
HD 7870, 7850, 6970, 6950, 6870, 6850, 6790, 5870, 5850, 5830, 4890, 4870,
4850, 4830, 3870, 3850valamint, ha a külső furatok 58,4*58,4mm oda ezek mennek:
NVIDIA GeForce:
GTX 680, 670, 660Ti, 580, 570, 480, 8800 Ultra (G80), 8800 GTX (G80),
8800 GTS (G80)remélem segíthettem!
Üdv.
-
Indy69
aktív tag
Na igen az artic pasztával vannak gondok ,sokan szívnak vele nem az első negatív coment,Én is azért raktam ezt [link] meg itt találtam a H.a. használtan fél áron és nem bántam meg egy 5850 toxikon van és BF3 alatt max 65cf a 2 venti fix800rpm hangot csak ha bedugod a fejed a gépbe akkor hallasz
Na meg láttam már itt hirdetni articot hibás ventivel 
-
Jumbó
csendes tag
a videókártya már a felső slotba került, mondjuk ha ki akarom venni anélkül, hogy a procihűtőt leszedjem komoly bűvészmutatványra lesz szükség, mert a pcie slot kioldója abszolút takarásban van..
Peter pontosan mekkora helyet foglal, ha a ventihez való konzollal használom? van egy pcie fireware karim a gépben addig van most 2 slot szabad hely, talán elég lenne neki.
AC-vel kapcsolatban az alábbi komment kicsit elbizonytalanított :[link]
Kamelot: Catalystban már próbáltam a ventiket 50%-kon tartani 71 másodperc furmark után 92 fokos volt a GPU.
Általában BF3-at játszom, szinte semmi mást az is meghajtjaa VGA-t rendesen... azt is csak este ha gyerekek alszanak, párom meg nézi a BK-t, aztán mindig reklamál ő is hogy fel akar szállni a gép..nameg engem is zavar a hangos venti...szóval ezért döntöttem másik hűtés melett... korábban volt egy shapphire 5850 toxic-om, annak semmi hangja nem volt, nagyon frankó hűtése volt. Ezért gondolkoztam valami hasonlóban vapor-x hűtéssel, de csak 6gb-os 7970-es volt akkoriban beszerezhető 30k-val drágábban.
-
thboxx
aktív tag
Szóval akkor befér? Vagy inkább nem kockáztatnád meg a felső slotot? A hűtőt én rádbízom. Az AC hűtők is nagyon jók,én is használok egyet. Bár az más kategória...
Viszont a Peter az abszolút csúcskategória. Prolima-Tech-el lehet egy szinten emlegetni... (MK-13/16) Erre fel lehet dobni 2db 120mm ventit leszabályozva pl. Tehát amelyik szimpi. Vagy a pénztárcádnak szimpi...
A proci hőfokai nem is vészesek amúgy. Hétköznapi használatban ezt el se éri majd. Hangja így nem lett másabb?Üdv.
-
Jumbó
csendes tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ez csendesebb mint ez? [link]
Amúgy ma megfordítottam a Nocturát, így van annyi hely a cpu hűtő és a videókártya között, pont annyi, hogy egy méretes muslinca már elakad....
a proci hőmérsékletére nem tett nagy benyomást 100% terhelés mellett 30 perc után stabilan 10 fokkal volt magasabb a hőmérséklet, mint korábban.
-
zolee5016
őstag
srácok ERRE a kérdésra ha valaki reagálna! légyszi...nem akarom lebontani feleslegesen egy Radeon hűtését,ha nem okés a dolg.....
Annyit sikerült kinyomozni,hogy a gtx 4-5-ös szériákra felmegy,mert a nyákok azonosan a gpu körül,a 600-ashoz a közelebbi lyukak valók.....de a radeonról semmit nem tudok....
A 7970 matrix blackplate alá nem látok,be így nem tudom a pontos furattávokat.távtarókat......Gari karit meg nem barmolnák szét.........pls ha valaki vágja a témát. segítsen -
GNKING
tag
Én ezeket ajánlanám:
Accelero Xtreme 7970
Eladó Arctic Cooling Accelero Extreme Plus II
Accelero Twin Turbo II
Eladó Arctic Accelero Twin Turbo II
Accelero Hybrid 7970
Eladó Arctic Cooling Accelero Hybrid
Nem hangosak, jó a hűtő teljesítményük és 54mm hely elég nekik.Remélem tudtam segíteni.
-
trialboj
őstag
Hali, egy saphire 6850 es kártyám, van s észre vettem, hogy 52-53 fokra felmelegszik, akkor is mikor psben vagy egyéb programban dolgozom, ez normális vagy valami gond lesz a hűtővel? automatán szabályozza magát, de azért mégis fura, hogy most is 54 fokos pedig csak egy hszt írok éppen, a smilekon kívül minden statikus.
-
Jumbó
csendes tag
na jó akkor újrapasztázom de csak mert nem akarok illetlenül viselkedni, volt gyerekszobám

-
KAMELOT
titán
Egy kis VGA hűtő. Prolimatech hardcore.

(#6711) Jumbó: Ha leszeded, akkor illendő újra pasztázni. Amúgy elég évente 1-2x pasztázni a dolgokat.
-
Jumbó
csendes tag
köszi a tippeket, első körben megfordítom a proci hűtőt, aztán megnézzük hogy melegszik az i7..
kérdés: 3 hónapja lett összerakva a rendszer szerintetek újra kell pasztázni leszedés után (én magamtólnem tenném) . -
Jumbó
csendes tag
54-57 celsius fokosak a magok 100% terhelés mellett 30 perc után core temp szerint.
Jó ötlet a proci hűtő elforgatása, igaz, mikor összeraktam a gépet a vga melegítő hatása miatt maradtam annál a megoldásnál, hogy a második slotba rakom a grafikus kártyát... egy tesztet minden estre megér... talán a vga-nak meg jobb lenne, ha nem közvetlenül a psu mellet lenne a hűtője.. a nuctua meg egy ventivel is elbírna a proceszorral
-
-
thboxx
aktív tag
Mennyire melegedik az i7-ed így? Speciel arra gondolok, hogy tehetnél egy próbát:
A D14-en csak a 140mm ventit hagyod fent, és 90°-al elfordítva teszed fel a lapra. Úgy szerintem belemenne a felső slotba is a kari. Igaz így kicsit fűtené az alsó blokkot a VGA, de elég nagy az a D14 szerintem... Egy próbát megérhet... Ehhez nem is kell még venned semmit sem. Ha így OK a proci hőmérséklet, vissza lehet térni a VGA hűtés kérdésre...

Üdv.
-
Jumbó
csendes tag
-
Jumbó
csendes tag
sajna nem tudom megnyitni a képet, mamit felraktál, kapok egy rendszerüzenetet.
"We're sorry, an unexpected error occurred.
Please try again. Or try the previous page.
We thank you for your patience. If you have any questions, please visit us at photobucket.com or contact your Photobucket team. We are here to help."
De valahogy így van bent a proci hűtő próbáltam több fotót készíteni, látható, hogy kitakarja az egyik pci slotot és a videókártyalap meg a psu közt csak 7 centi hely van...

-
zolee5016
őstag
Szerzemény.....LINK
Valaki meg tudná mondani,hogy ezeket a hűtőket az Asus egykaptafára tolja..?
Van rajt a felfogatáshoz 8 lyuk..vajon kompatibilis a radeonnal és a gtx-ekkel is?Ez egy gtx -é volt........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- OLED monitor topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- 2év Garancia! MSI RTX 4090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ne mondd, hogy ennyi van, hogy rájuk pazarold... 

Milyen az NF P14FLX az F12-khöz képest? Mármint zajban? Mert az F12-höz van szerencsém, de nekem túl "susogós". Még az 
az arctic ebből jobb ,de normál ATX lapon elfér még egy hangkari is ,de más felejtős.
te jó ég, nem egy crossfire-re tervezett hűtőrendszer...

azzal próbáld ki amit játszol.