Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Hallo mindenkinek.
Adott Renault Thalia 2004 / 1.5dci /
Turbo megadta magat, kerult ra uj kozepreszes felujitott.
Osszerakta a szerelo , megy is mint a barom, alulrol tol rendesen, fentebb viszont olyan sipolo hangot ad.
Van vkinek otlete, szerelo szerint okes, azt mondja minimalis elteres lehet a turbohaz es a kozepresz kozott...
Turbost hivtam, azt mondja kizart.
Vagy szimplan kifuj...
@tresh: Te mindenhol?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #38783 üzenetére
Plusz meg, hogy hoztam egy bontott 2007-es turbot, azon volt ilyen rez alátet / kipuff oldalon. De az enyemen meg nem.
Kerdeztem a szerelot ott nem kellene-e lennie, azt mondta nem.
Na ebben vagyok meg bizonytalan.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Megprobalom, csak az a baj leghamarabb hetvegen lesz nalam.
Ovatossal nincs gond, falabu tanoncok hajtjak... ez a 48kW meg nem tepi ki a kezukbol a kormanyt
Kovetkezo sajna hajtokarcsapágy lesz, szerencsere 313ezernel sincs meg hangja.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ujkoratol 10ezres szervizzel ment, tanulok meg tojast tesznek a pedal alá.
Csak nehez kivenni a melobol, mert most sok a tanulo.
Egyelore ezt a kigyot kell megfojtani benne.
Ja, katalizator ki lett utve, sajna a turbocso repedes utan megtelt korommal vastagon... Ez hozta a turbohalalt is.
HK csapagyat nem tudom, en 298-nal vettem at
[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
Hallo, van itt dci szakerto?
A story a kovetkezo:
Thalia 1,5dci /2004/
Turbo cserélve, turbócső cserélve.
Katalizátor nincs, mert tavaly lehalt a Turbo , telekormolódott, ezért levettük.Az autó alul nyomatékszegény, nyomás megjön húz, 140-nél többet nem megy.
Feketét füstöl, 10000km alatt fél-1liter olaj fogy, tehát nem számottevő.
Kérdés mi okozhatja ezt a fekete füstölést, merre induljak el a hibakeresésnél.?
Gondolataim:
Kataliztor nincs benne, nem tudom hogy a lambda hol mer, esetleg ez befolyásolhatja-e?
Egr esetleg lerakodott, es amiatt gyenge a legellatasa?Utolso, gyujtsam fel a fenebe....
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rob210 #42254 üzenetére
Tudom, hogy nem véletlen találták ki ,csak sajnos ami benne volt, az akkor teljesen eltömődött...
Jól sejtem, hogy gépre kéne tenni, és keresni egy katalizátort.. / amivel az a baj, hogyha megint bekokszosodik az EGR, akkor megint telinyomja korommal a katalizátort... / végtelen körforgás nekem ez a Renault-zás.... valahogy az Audival nincs ennyi bajom pedig 10 évvel öregebb..
Az a legnagyobb baj ,hogy hiába viszem a szerelőhöz, vmit csinálunk, de semmi, egy hibát orvosolunk / lásd turbócső, nyomás van... / de a maradék hibákkal nem jutunk előrébb...
Az autó meg mivel oktatójármű, így nem tudom kivenni a melóból csak hétvégente.
EGR-t megkérdezem holnap, hogy kitakarította-e, ha az oké, akkor katalizátor / ezt nem lehetne kiiktatni véglegesen a képletből? Vagy annyira összekapcsolt török ménkű, hogy esély sincs rá..
A porlasztók és a többihez meg gondolom gépre kéne rakni.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz FerNandor #42256 üzenetére
Itt előzmény ,hogy eldurrant a turbócső, vagyis nem volt megfelelő nyomás mert a cső persze olyan ,hogy van rajta 2 műanyag pöcs, és annak a tövénél repednek... már a második van rajta.
Na és mivel nem volt megfelelő levegőmennyiség, így kormolt, de rendesen... Ezért gondoltam esetleg, hogy elkormolt az EGR.
Sajnos csak egy olyan szerelőt keresek, aki végre rendbeteszi az autót, és megszünteti ezeket a nyűgöket ,de nagyon nehéz egyáltalán szakembert találni... Aki fogja és végignézi.
Én meg tapogatózok . Olajat nem eszi / fél-1 liter 10000km-ként, rendesen cseréljük is.
- Katalizátort oké veszek, ha nem kiiktatható
- EGR kipucolom / mert most már ott tartok, hogy saját kezűleg intézem ,csak sajnos időhiányban szenvedekÉn kapok infókat, azokat átadom a szerelőnek és ebből kijön vmi... De ezeket nem nekem kéne kikutatni... Ez a legfőbb bajom
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz FerNandor #42260 üzenetére
Nekem már kb az is jó lenne, ha azt mondaná ,hogy csütörtökön lerakom, és mondjuk hétfőn elhozhatom, azt már vhogy megoldanám. / Minden hétvégén Pesten járok, onnan ahova mennem kell már csak 25km-re van Maglód, szóval megoldható az eljuttatása is
Csak hosszú távra nem tudom kivenni a munkából, és 100ezret se szeretnék még beleborítani...
Tudsz kontaktot, vagy linket?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rob210 #42263 üzenetére
Elvileg az 1,5dci-n nincs lambda, csak toltonyomas erzekelo, tehat a kat. meglete vagy hianya nem befolyasolja az uzemanyag mennyiseget.
Megyek tovabb az egr fele, aztan a kipuff rendszer , lehet a hatso dob is lerakodhat
Ha ezeknel semmi, akkor Maglód
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz pècsimunkás #42283 üzenetére
WD40 csak addig jó, amíg nem szárad ki ismét, illékony anyag, nem olajozza.
WD40-nel az esetleg szorulást tudod orvosolni, téli zárolajzó, vagy esetleg magasnyomású spray kiszerelésű olaj / WÜRTH-ös.
-
Graphics
Jómunkásember
EGR-t hogy lehet fixálni 1.5dci-nel? / Thalia , full alap motor/
Ez a fajta van benne, es azt akarnam, hogy csak friss levegot kapjon.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz speedydb23 #42292 üzenetére
Hat a szerviz mast nem is mondana. Nekik nem erdekuk vagyis az erdekuk hogy vegyed az alkatreszt :/
Csak konkretan ezt a kis, alapbol problemaktol nem mentes motort szeretnem vhogy ovni..
330ezer van benne, es az ilyen motor kiegeszito elemek kezdenek nyuglodni... Egr, kat., es hirtelen sok a problema.
Szerelom azt mondta fixre kene hegeszteni, kerdes mi nyitja az egrt ezen a tipuson, de ma este kiderul.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz speedydb23 #42294 üzenetére
Oksa, koszi az infot
Akkor marad a csete ha beszart megint az egr.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz speedydb23 #42292 üzenetére
Ki lehetett,el kell forgatni
Sajnos eredmeny semmi, irdatlan paamacsolas, nagy fekete koromfelho.
Holnap jelentkezek be egy common rail szakihoz a kozelben. Feladtam
-
Graphics
Jómunkásember
Üllői úti Renault-szerelőről van valakinek infója? / Hochvárt László
-
Graphics
Jómunkásember
válasz g.gergo #42359 üzenetére
Minden lehet... De passz.
Na üdv Mindenkinek, új vagyok ,szóval ne egyetek meg MosolyogA story a kovetkezo:
Thalia 1,5dci /2004/
Turbo cserélve, turbócső cserélve.
Katalizátor nincs, mert tavaly lehalt a Turbo , telekormolódott, ezért levettük.Az autó alul nyomatékszegény, nyomás megjön húz, 140-nél többet nem megy.
Feketét füstöl, 10000km alatt fél-1liter olaj fogy, tehát nem számottevő.
Kérdés mi okozhatja ezt a fekete füstölést, merre induljak el a hibakeresésnél.?
Itt előzmény ,hogy eldurrant a turbócső, vagyis nem volt megfelelő nyomás mert a cső persze olyan ,hogy van rajta 2 műanyag pöcs, és annak a tövénél repednek... már a második van rajta.
Na és mivel nem volt megfelelő levegőmennyiség, így kormolt, de rendesen... Ezért gondoltam esetleg, hogy elkormolt az EGR.
Sajnos csak egy olyan szerelőt keresek, aki végre rendbeteszi az autót, és megszünteti ezeket a nyűgöket ,de nagyon nehéz egyáltalán szakembert találni... Aki fogja és végignézi.
Én meg tapogatózok . Olajat nem eszi / fél-1 liter 10000km-ként, rendesen cseréljük is.
EGR kitakarítva, száraz korom volt benne, elforgattam most csak tisztán kapja a luftot... Autó megy, de 140 a vége, setovább, fogyasztást nem tudok mondani ,mert nem én használom elsősorban, de ami biztos rengeteg kaját kap, és nem tudom miért.
Merre induljak?
-
Graphics
Jómunkásember
Na halihó.
Ma voltam diagnózison az 1,5 dci Thaliával, Hochvárt Lászlónál.
Jelenlegi diagnózis alapján:
A porlasztócsúcsokat kellene bemérni
A magasnyomású szivattyút megnézni
Turbó szórja az olajat / ez napra pontosan fél éve lett véve a Turbotechniknél / felújított turboEzek kb milyen összeget tesznek ki javítás szintjén szerintetek?
Mi kb egy 400 ezerig jutottunk, itt kb a gazdasági totálkár merült fel nálam, tehát nekem ezt nem biztos , hogy megéri javítani...
Az autó üzemel jelenleg, Laci annyit mondott, hogy a porlasztócsúcsok ha beszarnak, akkor áthúgyozhatja a dugattyút, a résolajmérés elég nagy eltéréseket hozott ki.
Javaslat?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42516 üzenetére
Pont fél éve vettem a turbót, meg kell néznem, vagy le kell szedetnem.
Porlasztó az a baj nagyon nagy lutri... 24-ért bemérik, oké, de 60-ért van bontott... amit esetleg bemértek.
Szóval itt tényleg rá lehet locsolni egy valag pénzt :/ de kezdem azt érezni , olajat kéne, éghetőt, és meggyújtani....
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42520 üzenetére
Hát 4-ből 3 szar, egynek jó a résolajértéke, a többi irreálisan magas.
Magasnyomású hogy szar-e nem tudom, csak azt, hogy sajnos 4 kilót én ebbe nem tudok beleforgatni... Pedig a 4 csúcs 150 ezerbe áll meg.. ahogyy az árakat nézem.
Turbó, magasnyomású, ez tényleg belelegel a 400-ba...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42523 üzenetére
Mérés:
Hát nem tudom, én azt számolgatom, ha így ahogy van vki elviszi ,akkor vigye. Nekem az árát kitermelte. Azt a 400 ezret amit ráköltöttem inkább beleteszem egy SDI/TDI Golf IV-be és az fillérekből fenntartható ehhez képest /
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rob210 #42528 üzenetére
1.9TDi Audi 80-asom van.
3eve van nalam, 23eves auto, motorikusan semmi baja, benne sztem legalabb fel milla kilometer.... Ha kell is motorikusan kolteni kb 100ezerbol kihozom....
IV Golf szinten.. Akkor veszek SDI-t.. Faek motor az is, meg az 1.9 TDI is. Nem ide tartozik ezt is tudom... De jobban birja
Porlasztocsucsot tesznek fel a az 1,5hoz , ja bontott.. Elviszem bemeretni hogy jo-e +20ezer.../de nem lesz jo mert ugyanazzal a szar uzemanyaggal jar mindenki....
En 60-70ezernel olcsobban nem lattam, 20-25ert vevo vagyok a szettre.... A per darab mar nem tul izgalmas
Természetesen nem zárkózok el semmitől, de felkerült tavaly 120-ért egy turbo, ami ismét beszart, így igazából elég szkeptikusan állok a témához...
Röviden tömören, nekem bonyolult az autó, ha lehetne akkor szívóDé motort tennék bele. de jobban járok ,ha jelen pillanatában eladom, és veszek mást... Nekem ez napi használatban van, pénzkereső autó lenne, a kiesés mínusz
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42541 üzenetére
Köszi, akkor Te írtad a kommentet a kép alatt
Egyeztetek a Hochvárt Lacival, úgy gondolom én is, hogy a turbó a legvégső amit meg kell csinálni ebben az esetben / amúgy ne kérdezd, olaj áll mögötte, és fütyülő hangja van / erősebben lehet mint kéne
Még egyszer köszönöm a tanácsot
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42543 üzenetére
Ez a terv jelenleg, és tényleg köszönöm a tanácsot, ha abban garantáltan 100-ezer van, akkor teljesen jó vétel.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42545 üzenetére
Olajat nem eszi jelenleg, igaz vastagabb került bele, de ez már az én tudatlanságom miatt volt így.
Majd kiderül a gyári olajjal mit mutat.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rob210 #42548 üzenetére
Mint
egy lefújószelep, kb oylan a hangja. felújított, fél év garanciát vállalt rá a turbotechnikes, ez most járt le.A hangra hülyeség amit írtam , szóval olyan hangja van amikor tölt rendesen a turbó, de még ehhez kapcsolódó örvénylő hang. Szerelő azt mondja lehet beleér a lapát a turbó házába, de az akkor már széthullott volna a fenébe...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Halló.
Ha időm lenne nekiesnék én is, de mivel a szerelések ezen részéhez nem értek, sajnos nem tudom kivitelezni.
Kintről még szívesen is rendelek, de kísérletezni sajnos nincs időm. Max esetleg, ha ki lesz cserélve a fentebb linkelt alkatrészekre, akkor a megmaradt dolgokat felújítom én próba alapon.Olajat igen, vastagabbat kapott... Ez az én baromságom / az autót nem én használom, napi szinten dolgozik, így nincs lehetőségem és időm lekövetni mindig a dolgait, a szervizelést én intézem, de az eddigi szerelő alapján jóazbele.. na itt csúszott el a dolog...
Olaj nem belül, kívül van, fotóval illusztrálom nemsokára.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42564 üzenetére
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42568 üzenetére
Jaja, én is arra jöttem rá, hogy itt kb nagyon minimális látszódik.
Úgy döntöttem, ha bontott anyagból megoldja a szerelő, akkor ez az opció lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42570 üzenetére
EGR el lett forgatva, így 3 helyett csak 1 csavar fogja. Ez akkor lett elforgatva, amikor nagoyn kormolt a kocsi, hogy ne verje teli korommal a motort.
Elvileg tudom, nem ez a gyári pozíciója, de így legalább nem tud megrakódni.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42572 üzenetére
EGR rendben, inkább megelőzés volt.
A szerelőtől függ a dolog, illetve hogy a bontott alkatrészre van-e vmiféle garancia.
Ha azt mondja összerakja ezzel, természetesen minden ilyesmi meg lesz csinálva, még tán hajtókarcsapágyazás is.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Predator2 #42625 üzenetére
Én annak ismeretében, hogy mennyibe kerül a befecskendező rendszer javítása / és igen lehet volt cserélve, de majd kell is... / illetve, hogy a hajtókarcsapágyak 100 ezer km.ként cserére szorulnak.. Nem vennék dízelt.
Mérlegeld mekkora távolságra mész, ha rövidtáv, akkor főleg benzineset.
Ismerősöméknek ez a típus van, rengeteg elektronikai baj miatt sokszor vitték már vissza..
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz rob210 #42634 üzenetére
Én meg a Renault vagyok így... számomra nem autó... Szép, jó, de amikor a dci kapcsán agyvérzés közeli állapotot kaptam, akkor elgondolkoztam, ha egy gyártó ennyire felelőtlen egy motorjával kapcsolatosan, mire számítsak az autó kapcsán....
Inkább vegyen egy Suzukit, az ajtó hidd el, másnál is fog csavarodni, nem csak ennél.
Nem említettük se a Wagont, se a többit .
1 milliós ársávban se a WagonR, se a Baleno, se az 1.gen nincs benne... Ez azért egyértelmű, hogy nem is ezekről szólt a dolog.
1 autót keres, ebből annyi jön le, hogy műszakilag problémamentes autót keres.... Ez nem a dci lesz. tudjuk jól mindketten....
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42636 üzenetére
Nem vennék benzinest se.. ismerősnek 2 van, már a DAS-nál van a dolog, mert garanciában nem akarja a Rönyó javítani...
Persze ez nem példa, de ha műszakilag nem akar kínlódni én akkor japán autót néznék.
Az offot zárom, majd eldönti, mi kell neki első autó gyanánt.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz diablo1984 #42640 üzenetére
Sajnos már tudom, de jelenleg még tapsolok, hogy megy a renyő :d majd aztán ha átfúrta a porlasztó a hengerfejet...
Sajnos a szerelő nem reagál a megkeresésre... nekem úgy tűnik a 100ezer km-es használt cuccot nem építené már be olyan lendülettel, mint az újított dolgokat... / vajon miért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest