- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Parancsolj
Egyébként én úgy tudtam, hogy az 5W40 más minősítésű, ezért is vettem az 5W30-at.
Az 1.6 16V hez kifejezetten 5W30 at ír a gépkönyv. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja #28688 üzenetére
Akkor azt kel megnézned, hogy a gyors csatlakozós részen jön-e vagy valamilyen bilincs halt meg a motortérben.
Nem veszélyes művelet ha leköveted a benzincsövet 10 perc alatt orvosolható, csak rohadt veszélyes és idegesítő az ilyen hiba.
Bemész egy obiba vagy akármilyen barkácsba és veszel cső összekötőt meg két aba bilincset.
A törés vagy szakadás helyére beilleszted levágod a csövek végeit egyenesre bilincs és csókolom..Ha olyan rossz állapotú a vezeték rendszer akkor meg megrendeled a gyári csövezést és imádkozol, hogy megnyerd az 5 ös lottót.
Sajnos a benzincsöveknél megtanultam, hogy csak a gyárit szabad venni ezek az utángyártott gumi benzincsövek sz@rok és életveszélyesek.
Kirepedeznek akár fél év alatt is.Közben elkészültem a szűrőcserékkel.
Benzin levegő pollen, holnap olaj és olajszűrő csere, aztán a vezérlés a hosszbordással, de várom már hogy legyen időpont és túl legyek mindenen -
rob210
Topikgazda
Ha csiszolsz felesleges a noverox. ahhoz drága hogy a fém tiszta felületre rákend ráadásul felesleges is mert nincs min hatást kifejtenie akkor úgy viselkedik mint egy alapozó.
Ha letolod spaklival a hólyagokat direkt mondtam akkor a noverox is sima felületű lesz.
Fedőfestéket meg bármilyet elvisel, azaz nincs megkötve, hogy csak akril vagy csak ilyen csak olyan festék jó fedő rétegnek. -
giigz
veterán
Ja igen, es meg az fontos lenne, hogy csak a Noverox a jo vagy egyeb rozsda atalakito is?
Ha csak a Noverox, akkor honnan lehet ilyet venni, milyet vegyek, milyen kiszereles, mennyibe kerul?
-
giigz
veterán
válasz
rob210 #28682 üzenetére
Koszi, akkor lehet nekiesek, aztan eredmenytol fuggoen megy szak helyre...
A Noveroxot ha mar megkotott, simara lehet csiszolni, vagy azt hagyjam ugy ahogy van? Nem akarnam, hogy ne sima felulet legyen...
Ha magat a rozsdat femig csiszolom, tehat pl. egyeb helyeken, akkor ott is a Noverox a jo, vagy az csak rozsdara menjen, es a femre mar csak alapozo + festek?
Lesz ebben par ora munka ugy erzem, de 1-2 het mulva ha lesz 1-2 szabad napom megcsinalom
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja #28680 üzenetére
Azért én csak az illesztéseknél/csatlakozásoknál kezdenék keresgélni.
Ha nem egyedül csinálod akkor motortér kinyit, valaki beül.
Fej bedug a motortérbe gyújtás ráad és ahogy elkezd termelni az AC rögtön látványos lesz, hogy hol spriccel a benzin.
Így a leggyorsabb és legegyszerűbb kideríteni. -
rob210
Topikgazda
Lekaptam az ablakból a kis szépségemet
Mondhatni "Drágaszágom", de a szó nem anyagias értelmében, legalábbis remélem -
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja #28676 üzenetére
Először nézd meg az illesztési pontokat, hátha csak egy bilincs engedte el magát és letolta a csövet az AC a nyomás miatt.
Nekem is ez volt az AC leszorító miatt csak nekem a benzinkútnál tankolás közben.
Ha nem akkor be kell feküdni a kocsi alá és végig követni a csövet ami egyébként az én legnagyobb meglepetésemre se réz sehol!
A kocsi jobb szélét emeld ott fut végig az előremenő és a visszatérő is.
Ha az alja rendben akkor bizony elöl a motortérben kell keresni a hibát , ami a tűzfal és a motor hátsó oldala között igen jó móka.Vedd ki a jobb hátsó ülés ülőlapját is és nézd meg ott áll-e a benzin a kupak alatt.
Ha igen akkor neked is eltört az AC leszorító gyűrűd. Bár ebben az esetben nem lett volna benzin a motortérben. -
kisninja
őstag
Sziasztok majdnem leegett a kocsim 5L benzin a motorterben 15L az uton... A nyomorsznel omlik a benzin valahol megtorott a cso es mivel duplafalu igy a motornal omlott. Meg most is ideges vagyok. Ha uzemmeleg a kocsi akkor leeg. Valaki megtudja mondani az ac tol meddig rez a cso es honnantol gumi. Illetve mivel tudom lecsrelni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Babcola #28672 üzenetére
Szerintem kint leszünk.
Eleve megvacsorálok valami tescos péksüteményt
Aztán beszélgetünk és én is 18:30 ra megyek.-o-
Addig szervizeljük a kis erőművet
Pont most jött meg az összes szűrő meg olaj, ezek lesznek holnap cserélve.
Már csak a szíjak maradnak, azok is megvannak már, csak az időpontot kell leegyeztetnem -
giigz
veterán
Tehát a felületi rozsda lecsiszolása helyett jobb a Noverox?
Ha jól tudom az a Noverox fekete, viszont nekem a fehér szín miatt azt még le kellene fújni a kocsi fehér színével, így lehet csinálni?
És még annyit, hogy ha a Noverox-ot le lehetne festeni, akkor az mennyire sík felület lenne? Mert ugye csiszolás után alapozás és festés, az teljesen sík lesz, tehát nem nagyon fog meglátszani...
Úgy gondoltam, hogy a kisebb felületi rozsdákat megcsinálom magamnak, erre kellene valami jó megoldás, azt a nagy rozsdát meg elviszem szak helyre, de gondolom 10k-t biztos legombolnak...
-
giigz
veterán
A hátsó kerékív aljánál a küszöbnél, bal oldalon... Már a vételkor meg kellett volna csinálni, akkor sokkal kisebb volt, csak ugye szépen zabálta a pénzt a kocsi, aztán halogattam a rozsdát, meg akkor még kisebb volt, és azt hittem, nem fog nőni ilyen látványosan...
Most kb. 20x10 cm lehet, van ahol még talán csak a felületen van rajta, de egy jó részen már teljesen át is ette magát...
rob210: Igen, tervbe is vettem, de itt már teljesen átette magát a lemezen, gondolom ide már nem jó a Noverox...
-
rob210
Topikgazda
Jut eszembe ma végre sikerült, beaplikálnom hátra a 13cm es helyre a 16 os hangszórókat, nem kis munka volt
De most legalább van némi hangzás
Még az erősítő bekábelezés hátra van akkor megjön a mély is végre.
Aztán nem marad más mint a sok sok eseménytelen kilométer -
mycso
Topikgazda
Szia, felszereltség függő, hogy tudja-e mutatni az olajszintet. Van amelyik, csak kiírja, hogy OK-e vagy nem.
Egyébként ha a tiéd tudja, amikor kiírja az "OIL LEVEL CORRECT" feliratot beindítás után, akkor kell egyet rányomnod a FC gombjára. Ekkor kell megjelenítenie az olajszintet (karikákat).
-
toldy
őstag
Srácok, nem emlékszem, valaki megtudná mondani hogy digitálisan hogyan tudom megnézni az olajszintet, mit is kell nyomni hozzá? ( MII )
-
mycso
Topikgazda
"és ha a ereszt a rendszer akkor megmondja és még nem javítja ki a hibát nem tölti fel feleslegesen "
Ezzel nincs baj, nekem is megmodták mi a baj, meg hozzá valami százezrekben kifejezett javítás/csere díjat, tehát maradt a töltögetés.
Egyébként olyan, hogy csak rátölt nincs is (max valami sufni klímásnál), hiszen akkor honnan tudná, hogy mennyi az annyi?
Természetesen géppel csinálják mindenhol és ahogy írtad lefejtik, megmérik, majd az autó adatai alapján ha hiányos, akkor hozzárakva a plusz gázt, visszatöltik.
Amit hozzáraktak pluszban, azt kell fizetned 10dkg-onként szokták az árát elkérni 1600-1800ft körül szokik lenni/10dkg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest