Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
ThodEE #26598 üzenetére
Igen a tőcsavarokra a leömlő megy.
Ha igazam van akkor azért nincs olajfogyásod sem, mert az nem igazi olaj, hanem a nedves párás olajgőz ami ott kijön.
Maga az olaj olyan kevés benne, hogy nem jelentkezik csak egy olajcsere alatt.
Ha a hengerfej tömítésed lenne akkor igen komoly problémát jelentene vagy a habosodó olaj, vagy a nagy mennyiségben fogyó hűtővíz ami a fehér kipufogó füstöt eredményezné. -
rob210
Topikgazda
válasz
ThodEE #26596 üzenetére
Hát uram ha neked ez a tömítésed szar akkor villám gyorsan tedd le a kocsit amíg nem motort kell majd keresgélned hozzá.
A tetejére megy a szelepfedél tömítés, szerintem az ereszt.
Az aljára megy a hengerfej tömítés és ha az ereszt akkor ott már komoly baj van mert azt nem lesz elég síkoltatni.
Ez a hengerfej tömítés.
Ez pedig a szelepfedél. -
Laraxior
titán
válasz
ThodEE #26593 üzenetére
A hengerfejtömítéshez kell síkoltatni, a szelepfedélhez vagy paszta van, vagy pedig ide gyártott szelepfedél-tömítés.
(úgy mondom, hogy nálam így van, de nem hinném, hogy sok különbség lenne motor vs motor között, max annyi, hogy neked drágább megcsináltatni)
(#26595) giigz: Ezt pont Te?
-
ThodEE
őstag
válasz
Laraxior #26592 üzenetére
Hát rendben, akkor nem nyert hangszorot a nobeldijas elképzelésem XD Azt tudom hogy ez egy fém tömités, sikoltatni kell a cseréjéhez ezért nem lett megcsinálva, de nem vészes a probléma mert nem fogy semmi csak állásnál büdös. Köszönöm a felvilágositást, van még mit tanulnom a kocsimmal kapcsolatban.
-
Laraxior
titán
válasz
ThodEE #26590 üzenetére
Szelepfedél lesz az. Onnan folyik rá a leömlőre, azért füstöl, mert ég az olaj. Nekem is úszik az olajban a motorblokk, de majd lemosatom, mert már megcsinálták a szelepfedél tömítést.
Ha a hengerfejnél engedne az olaj, akkor a vízbe jutna, nem a motorblokkra.Tényleges fogyást, meg nem is fogsz észlelni, nekem se kellett egy deci olajat se utánaönteni két olajcsere között. Szivárog, ennyi. Meg büdös mint állat, főleg ha bejut az autóba, márhogy a füst
-
ThodEE
őstag
válasz
rob210 #26585 üzenetére
Képeket elnézve nem beszélek hölyeséget. Amit tudok rola az mind illik azokra a képekre amit gugli dob hengerfej tömités cimen. A leömlöhöz közelebbi szivárog mert mikor megállok f@szán jön ki a füst a motortérböl, mert ráfolyik a meleg csöre az olaj. Csak azt nem értem miért nem fogy a pálca szerint. Olajcsere ota olyan 2ezret mehettem de szemmel nem volt láthato fogyás. Majd most megint ránézek kiv vacsok mikortol lehet majd észrevenni.
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #26585 üzenetére
Persze teljes mértékben megértelek és attól hogy dieselem van és tényleg megy én benzin vérű vagyok/voltam mindig is, csak most ez volt nálam az ész szerű választás. Igen sajnos kell neki egy kis idő még bemelegszik de én reggel korában kimegyek beindítom addig meg iszom a kávém 2-3 perc és már elkezdi fújni a langyosat utána pedig kb mire kiérek csepelről már meg lehet főni
Jó persze nem hasonlítható össze a benyás társaival de így nem olyan vészes
Amúgy árba egy húzós tétel van az a vezérlés csere mert akkor illik minden mást is cserélni szíjak stb ez így tényleg sok de ennyi
-
rob210
Topikgazda
válasz
ThodEE #26581 üzenetére
Az csúnyán bebaszna, amit írtál.
"már csak a hengerfej tömítésnél folyik az olaj de nem vészes"Nem a szelepfedél tömítés lesz az?
Ha a hengerfej tömítésnél szivárog az olaj akkor azonnal állítsd le a kocsit és egy centit ne menj vele.
Kicsit meg vagytok kavarodvaGiigz: Azért nem értelek, mert már lassan azt sem értem mit írsz honnan kinek, lassan pollenszűrőt cseréltek a kipufogóban
Kicsit vak vezet világtalant, de nem bántásból írom, nekem kissé követhetetlen a sok féle fajta verzió amiben ki mit cserél van
Trash: Ne aggódj, elismerem én a diesel előnyeit attól még nem szeretem.
Vezettem én már dieselt, megy mint akit picsán lőttek, a turbós, meg aztán gyilkos amikor elkezd dolgozni.
De ha belegondolsz én annyit nem megyek a kocsival, mire odaérek a munkahelyemre addigra melegedne be attól meg hülyét kapnék, gyűlölök fázni!!!!!!!!!!
Ezért is örültem meg ennek amikor beszéltem a sráccal, hogy van gyári ülés forrosítóSzép autó az az ódi de nekem megfizethetetlen, a dieseltől meg szó mi szó én félek is, egy kicsit.
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #26550 üzenetére
Szintén megane ezek szerint
Nyugodtan bírom én a kritikát, főleg hogy volt és van mihez hasonlítani az Òdit. Eddig elégedett vagyok vele már kapott pár ezer kmt most vezérlés stb nagy szervizt kapja meg utána kíváncsi leszek hogy szuperal. Fogyi csak varosba állandó klima mellett 6, 1 ami eleg baráti egy tank 1000km 62 literes amúgy. Kíváncsi leszek ha rendbe teszem mit tud de ekkora bode mellé nem rossz ez szerintem -
ThodEE
őstag
Még nincs nálam 1 éve az autó, papámtól örököltem, de Ő a koránál fogva inkább csak használta mint költött rá.
2000be került hozzá az autó, ebből gondoltam hogy az első tulaj nem cserélt benne, nagyfater meg addig semmit nem cserélt még el nem romlott ez az érzésem.
Olaj is olyan volt benne hogy a malacok dagonyázhattak volnaMióta hozzám került, volt vízpumpa csere, szíjak, olajpumpa lánc, olaj, olaj szűrő, tömítések, (már csak a hengerfej tömítésnél folyik az olaj de nem vészes) , ma meg üzemanyag szűrő.
Ha kell akkor kicserélem a gyertyát is, szeretnék még 4-5 évig ezzel közlekedni és igyekszem megadni neki ami ehhez kell.Nagyfater bevásárlásra(4km oda-vissza) meg kertbe menéshez(8km oda-vissza) használta és mindig hagyatkozott az ismeretlen szerelőkre akik valszeg csak ráöntöttek az olajra azt csókolom el megy ez még.
Műszaki után kaptam meg az autót, de a szíjak olyan mértékbe szétvoltak töredezve, hogy alig mertem vele elindulni tőle hazáig(10km).Nemsokára fizu és akkor jöhet a teletank, Xado a motorba-üzemanyag rendszerbe-szervóba, 11edikén meg ismerős betölti a váltóba
Szerk:
Ja ha jól rémlik akkor légszűrő is volt cserélve csak kimaradt a listából
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest