Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko
senior tag
válasz Laraxior #57445 üzenetére
Ugyanolyan típusú memóriából (Trident Z Neo) volt először 2x8GB majd élve a 2 hetes elállással váltottam 2x16GB-ra, ugyanabból a típusból. Ugyanazok a memória beállítások nem voltak jók, újra kellett az időzítést állítgatnom, minimális eltérés volt csak a 2x16GB javára, és Aida memtest-jében stabilan 1-2e ponttal jobban teljesített.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
Laraxior
titán
Jelenleg 2x16GB 3200@CL16-os ramjaim vannak.
De vicc árban vannak a 2x8GB 4000@CL19 ramok, jó tuningpotenciállal.
Csak ezért érdekelt, de akkor látom, hogy maradnak a mostaniak.
Köszi a helpet mindenkinek!"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Laraxior #57453 üzenetére
Értelmes áron továbbra is a crucial ballistix 2x16 javasolt. A 4 modulos felállást én elfelejteném, csak a gond van vele. Jó lap kell hozzá, meg szerencse, hogy magas frekin működjenek. 4400cl17-et sikerült kisajtolnom a 2x8 SR kitből 1,47v mellett. A dr nyilván gyengébbb, de 4000 körül még menni fog sztem.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Laraxior
titán
válasz fudi2002 #57454 üzenetére
2x16-ból csak 3200MHz-es van tűrhető árban. Feljebb már nagyon elszáll.
De elengedem ezt a 4x8-as kérdést. Sajnos néhol beleszalad nekem a 16GB-nál több ram használatba, úgyhogy nem opció a 2x8, pedig az meglenne jó áron."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz fudi2002 #57456 üzenetére
Nekem Corsair van, az még a következő lépcsőt sem tudja. 3300MHz asszem.
Persze 1.4V felett nem néztem, lehet ott megmozdulna.
Majd rápróbálok holnap"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Kerestem neten, de kb semmit sem találtam
Bezzeg anno a micron D9, a DDR2 korában... atyaúristen volt.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
looser
addikt
Sziasztok!
Most áll össze egy "új" gép (Asrock X99 Taichi + E5-2618L V3) és ramot nézegetek. Szerintetek létezik gyártóspecifikus ram; ezalatt azt értem, hogy csak egy adott cég szervereivel, neadjisten adott termékcsaláddal működik csak együtt (időzítés, feszültség, spd alapján nem ismeri fel..)? Ezekről a ramokról lenne szó és keresés alapján úgy tűnik, a Dell részére gyártott modulok.
Köszi & üdv
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Hi!King
őstag
Sziasztok,
Keresgéltem, de nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre.
Ha adott egy amúgy DDR3-as alaplap, a CPU dual channelt támogató, de quad channelt nem támogató memórivezérlővel, van 4 darab ram foglalat, egyelőre egyikben van egy darab 4 GB-os modul, és veszek hozzá egy hasonló 4 gigás modult, tegyük fel sikerül összehozni a dual channelt. Akkor ha később veszek kitben 2 darab 4 gigás ramot kitben, akkor a dual channel módhoz ennek az új kettőnek csak egymással kell együttműködnie, vagy az eredeti 2-vel is, tehát figyelni kell, hogy lehetőleg (nagyjából) ugyanolyanok legyenek, mint az eredeti 2 vagy nem? -
frelife
aktív tag
válasz Hi!King #57465 üzenetére
Ramoknál törekedni kell a lehetőleg ugyan arra, tehát ugyan akkora Mhz, cl/késleltetés és ha lehet a gyártóhoz,azon belül is ugyan arra a darabra.
Ha lehet kit legyen, mert ez garantálja a dual chanelt,mivel ezeket ezért gyárják így.
vehetsz más ramot is persze, de nem garantált a dual chanel, eltérő Mhz-nél a kisebb Mhz-en müködö ramok alapján fog menni mind. Szóval ha lehet ugyan az a tipus legyen. A különálló ramok,más márkájú ramok 95%-ban együtt működnek, de semmi nem garantálja ezt.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zeusz55 #57466 üzenetére
ott irja, hogy nem is igazan tud mit csinalni, ugyanis 10mbos stand by list mellett is csak 700mb szabad ramod van.
Sajna a windows 7nek hanyas a memokezeloje... Esetleg egy szuz windows 10et megprobalhatnal... Sokkal jobb lenne...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok! Corsair Vengeance RGB Pro memoria bordajat probalta mar valaki leszedni? Mennyire konnyu mutatvany?
Don't Tread On Me
-
koko52
nagyúr
válasz MPowerPH #57469 üzenetére
Én egyszer kivételkor lehúztam simán. Gagyi...
Egyébként hajszárító és ne hőlégfúvó vagy ha igen odafigyeléssel."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
MPowerPH
félisten
Koszi mindkettotoknek. Van most mar erre a celra hajszarito elven mukodo kis holegfuvom, ami kimeletes ezekkel.
Csak a ontapados gap pad tartja a bordakat?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
zeusz55
senior tag
válasz RECSKA #57468 üzenetére
De valami csak nem müködhet jól, ha bekapcsolom a gépet, belövöm a torrentet, és ugyhagyom napvégére 8gb dugig lesz és jönnek az errorok nincs háttérben futó progim, és az induló progik is ki vannak szedve...csak a reset oldja meg... hol látom hogy mi hánnya tele a memóriát?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
zeusz55
senior tag
válasz _DiEGO_ #57476 üzenetére
Most visszaállitottam régebbi chipset drivert meg frissitettem a vga drivert, mostmár üresjárásba nem pumpálja fel magát, de van hogy elindul felfelé eszetlenül :/ nem tudom mit lehetne még csinálni
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
LK
addikt
Sziasztok!
Elvileg ez a gép lesz, és az adott termék adatlapja alapján a következő RAM-okat képes futtatni:
I3 9100 F: DDR4 2400
Asus B360M-A: DDR4 2666 (ennél a kompatibilitási lista alapján 3200-as RAM-okat is futtat.)
G.Skill Aegis 3200 cl16 jó árban van most, azt venném. Most ezt 2400-on fogja futtatni a lap a proci miatt? Vagy amit beállít majd a lap tesztelgetve húzzam apránként lejjebb az időzítéseket, vagy feljebb a frekvenciát?
Vagy vegyek egy 2400-as RAM-ot? Köszi a segítséget előre is."óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
veterán
válasz fudi2002 #57484 üzenetére
akkor ne lacafacazzunk... Mivel intelbe van, en megkinalnam elso blikkre laza 4000MHz-el, mivel a fesztol fel mindenki, mint furdoskurva az an@l-tol
Nalam mar kb 10 jdie jart, es mind ment 4000c16ot... A jobbak 4400at is Intel eleg sokat profital belole, ott az imc meg tudja etetni 4000 felett is ( pubgbe 180rol 190re nott az avg fps 4000-rol 4200ra allitas utan.Bar ahogy nezem VGA limites az Ur, igy igazabol tulsok ertelme nem lenne mar fullhd mellett sem...
Nalam a szarabb jdieok igy mentek 4000et 9900k mellett :
- 50x100
- cache 46x100
- ram 4000 c16-20-18-18-38-60-600 1.4V
- vccio es vccsa 1.25A jobbak ugyanezt 1.35el tudtak. no meg c14et 1.5el
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
cesone
újonc
Sziasztok.
Nem működik a 2. memória foglalat...Ha mind a 2 RAM benne van akkor nincs kép. Minden pörög csak kép nincs.Az lenne a kérdésem, hogy van egy ASUS H110M-K alaplap. A BIOS-ban engedélyezve van mindkét DIMM de csak az egyikben ismeri fel a RAM_ot, 2 ugyanolyan memória van.
Megnéztem az alaplap tulajdonságait és ez a memória, sorszám szerint tökéletes.
Ha a BIOS-ban letiltom a DIMM 2-öt és benne van mindkét RAM akkor elindul és ad képet a monitor. Ezt csak azért próbáltam ki, hogy hátha a BIOS-al is probléma van.
Mielőtt másik alaplapot vennék, van valakinek ötlete?
több mint 2 éve van meg a gép, hibátlanul működött, most szerettem volna bővíteni. Kipróbáltam természetesen igen..egyesével is a RAM_okat a 2. slotban de úgy se lesz kép.
A processzor nem lehet hibás ugye? Mert alapból a gépnek nincs baja. -
Trebron09
őstag
válasz Amazing789 #57485 üzenetére
Topicban nem hirdetünk...
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
_DiEGO_
őstag
válasz cesone #57490 üzenetére
Neked is a procitól nézve a külső a jó foglalat ?
A belső egyszerűen nem működött, nem fogadott el semmilyen ramot még alap 2133MHz-en sem.
Szóval dettó így jártam anno a fiam gépével 4GB-ról 8-ra lett volna bővítve játékok miatt. Azt nem tudtak vele csinálni semmit, eladtam HomeOffice gépnek 4GB DDR4 2400MHz rammal.
120GB SSD bele és aki megvette azóta is bódog, hogy nagyon megy a i3-6100-al -
st.marci
csendes tag
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy ASUS Prime X570-PRO alaplapommal gondok voltak, mert a DRAM LED-nél időnként abbamaradt a POST.
Ezt követően főként koko52 javaslatára megemeltem a memória feszültséget 1.4V-ra, ami megoldotta a problémát, viszont nem tűntek el a WHEA-19-es warningok. Ennek tetejében Ryzen Master is rosszul jelezte ki a VDDCR SOC Voltage-ot (1,3 felett volt, pedig BIOS 1.1V-ot jelzett automatán).
Nemrégen kijött egy BIOS frissítés (2407-es), ami úgy néz ki, hogy minden problémát megoldott. Még mindig tesztelem, de most elketyeg 1.35V-on (3200MHz-en) is a memória (konzisztenesen bootolt az utóbbi napokban folyamatosan), a Ryzen Master is jól jelzi ki a SOC Voltage-t (1.1V, Auto) és a WHEA Warning sem jelentkezett azóta, remélem, nem is fogKöszi mindenkinek a segítséget! Akinek X570-es ASUS alaplapja van és ilyen problémái voltak, javaslom, hogy frissítsen
-
koko52
nagyúr
válasz st.marci #57493 üzenetére
Köszi a visszajelzést! Akkor valóban a BIOS volt rossz.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
larryhughes
csendes tag
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy ASUS Z170 Pro Gaming ([link]) alaplapom, amiben memóriát szerettem volna cserélni. A régi 2133MHz 2x4 GB-os kit (HyperX HX421C14FBK2/8) helyett egy új 3200MHz 2x8 GB-os kit (HyperX HX432C16FB3K2/16) lett volna.
Sajnos a csere után nem indul el a gép, se kettő, se pedig egy új memóriával. Ha a DIMM_A1 vagy DIMM_A2 foglalatba rakom, akkor egy hosszú sípolás és két rövid, ha a DIMM_B1 vagy DIMM_B2-be, akkor pedig néma marad, de egyiknél sem jutok el a BIOS-ig.
Ha visszarakom az eredeti memóriákat, akkor minden gond nélkül elindul a gép. A BIOS-ban elvileg minden "auto" értéken van.
BIOS(1): [link]
BIOS(2): [link]Esetleg tudna segíteni valaki, hogy mi lehet a probléma?
Köszönöm! -
Brekkk
senior tag
válasz larryhughes #57496 üzenetére
Próbáld meg úgy elindítani, hogy az A1 és A2-ben a régi ramjaid vannak a B1 - B2-ben pedig az újak.
A BIOS-ban álíts be fix 2133-at a memóriának, mielőtt beteszed az új RAM-ot
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz larryhughes #57496 üzenetére
A1-B1 és A2-B2 egymás párjai, előző hsz helytelen.
Rakd be az új RAM-okat és cmos clear.
Az elsődleges RAM foglalatjaid A2-B2[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
larryhughes
csendes tag
Sajnos a CMOS reset nem segített.
Utána frissítettem a BIOS-t, majd még egyszer kivettem az alaplapi elemet, de az új RAM-okkal ugyanúgy nem indul. Sem önmagukban, sem pedig a régiekkel együtt. -
koko52
nagyúr
válasz larryhughes #57499 üzenetére
Ha a régiekkel működik akkor próbáld ki egyesével. Az A2 foglalatba tedd be az egyik új RAM-ot. Utána a másikat is ugyan oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Renault, Dacia topik
- Half-Life 2
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mini PC
- EAFC 25
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.