Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Landsmann #102099 üzenetére
Gondolom szerződés miatt nem egyszerű.
Pláne hogy ugye más a helyzet keleten és nyugaton is.
De 2029-ig valószínűleg mindkét fél fog kezdeni valamit.
Ilyenkor felmerülhet akár az is hogy közösen bérlik a helyszint, mint ahogy ezek szerint nem is ritka.Meg azért 2029-re már nem ártana normális 5G lefedettség sem.
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87 #102083 üzenetére
Gondolom a szolgáltató úgy ítéli meg, hogy az adott területen a B1, B3, B8 és B28 hosszútávon megoldja a jelenlegi és a jövőbeni előfizetői kiszolgálást. No meg még évekig meglesz a Telekom B20-a is, így biztosított az ellátás azokon a készülékeken is amik esetleg nem tudják a B28-at. Ez egyébként nekem is eszembe jutott, hogy bérlés helyett miért nem saját B20-at használnak.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
4Grider #102096 üzenetére
lehet, mondjuk Mindszent és Mártély között meg megjelent valami B1/B3/B8/B28 dolog.
A Mindszenti vasútállomáson meg mértem 200 mbit/sec-et is 4G+ al.
Celmapper is új dolognak látja.Elvileg Hódmezővásárhely-Baratyos-on van / volt hálózat modernizáció, viszont annak meg még nincs ENB száma, BTS van.
Lehet annak látja még a szélét pont.
Kb 20 km-re van, Mondjuk azt nem tudom hogy B1/B3/B8 el " lát-e " addig. -
4Grider
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #102095 üzenetére
A Víztornyon voda van, arrafelé a Telenor anno nem épített bázisállomást. Ott tényleg csak a Telekomnál lévő B20 marad...
-
4Grider
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #102093 üzenetére
Nyilván felmerülhet új helyszín. Csak ugye egy vadi új helyszínhez erős indok kell, hiszen nem két fillér egy új bázisállomás felhúzása, főleg nem, ha még optikát is húzni kell hozzá. Mondjuk egy néhány ezer fős lakópark/telep lehet erős indok, de egy erdőbe felhúzódó faluszél már kevésbé.
-
4Grider
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #102091 üzenetére
Annyi hüleséget kérdezel mostanában, hogy azt hihetnénk, hogy a 12 éves gyermeked átvette a fiókod felett a hatalmat.
A modernizáció meglévő infrastruktúra modernebbre cserélését jelenti. Nyilván ez alatt a 2 év alatt sem állt le az új helyszínek keresgélése, de elsősorban a rossz lefedettséget a legalacsonyabb frekvencia a meglévő infrastruktúrán történő használatbavételével akarják megoldani. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
4Grider #102090 üzenetére
Egyébként arra kíváncsi lennék hogy a mostani yettel hálózat fejlesztés során van-e olyan hogy konkrétan új helyszínre is raknak antennát.
Hiszen opció lehet valami magas építmény, bár gondolom az sem úgy van hogy csak úgy felvisznek dolgokat.Tapasztalom mostanában a b20 " áldását " a kisvárosba ahová járok, város egyik felében telekom b20 van, másikban meg B1,B3, B8, B28.
Egyébként a B20 és B28-at kötelező összefogni?
Csak B28 nem mehet? -
4Grider
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #102089 üzenetére
Ahol csak B20 az opció a yeti előfizetőnek az szívás, pont annyira, mint a Dunától nyugatra a trés előfizetőnek. De ilyen helyeken még nagyobb szívás lenne, ha a B20-at csak 10 MHz-en kapná az előfizető (de saját toronyról). Persze ha már épül ki mellé B28 is, az már előrelépés lenne, feltéve, hogy az eszköze alkalmas a B20 és B28 összefogására.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
4Grider #102085 üzenetére
Oké, de akkor lényegében ott ahol csak B20 opció a Yettel számára ott lényegében elég nagy hátrányban van.
Föleg kis városokban, meg falvakban.
Mert ott jó ha van egy olyan építmény amire mehetnek fel antennák.
Meg gondolom függ attól is hogy az adott építmény konkrétan kinek a tulajdonában áll, mert vannak antennák viztornyokon és bérhazakon is, ami meg nem valószínű hogy szolgáltatói tulajdon.
Hanem mondjuk önkormányzati. -
csernak75
senior tag
válasz
Ron Swanson #102086 üzenetére
Nincs, csak a telekomnál van.
-
Yettelnél van olyan szolgáltatás mint a Telekomnál a multi SIM?
-
4Grider
nagyúr
válasz
De az. Megállapodtak egymással, hogy az ország egyik felében az egyik, másikban a másik használhatja a 20 MHz-nyi B20-at (kivéve Budapestet). Ezt írásba fektették. Miért térnének el helyenként ettől? Miért bonyolítanák egymás hálózatmenedzsmentjét?
-
csernak75
senior tag
válasz
B20 sávon 10-10 MHz van a szolgáltatóknak, Budapesten kívül ezt össze rakták egybe.
Ezért a dunántúlon a yettel tornyokról sugárzott 20MHz széles sávú B20 ra kapcsolódhatnak a telekomosok is. Míg a dunától keletre a Telekom tornyokról sugárzott B20 ra a Yettel előfizetők.Ezért van az hogy a másik szolgáltató tornyáról sugárzott B20 nem fogható össze a saját cellákkal. Tehát a dunántúlon a telekom nem lehet B1+B3+B20 CA, míg a dunától keletre a yettel nem lehet B20 CA.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
csernak75 #102081 üzenetére
Értem, de gondolom ez nem kötelező érvényű.
Azaz ott ahol a Yettel-nek van saját " tornya " oda mehet fel b20 is, most hogy zajlik a hálózat fejlesztés.
mert ha jól olvastam akkor kelet Magyarországon a Telekom csinálja a Yettelnek a B20-at, ami gondolom jórészt saját tornyot is jelent.
Az meg tulajdonképpen Telekom " tulajdon "Csak mert ugye bennem felmerült a kérdés hogy ott ahol van már B1,B3,B8, B28 oda miért nem teszi be a B20-at is.
-
pjen
félisten
válasz
aprokaroka87 #102077 üzenetére
És ehhez még hozzájön, ha nincs megfelelő Tv d, havi 500Ft box bérlés.
-
csernak75
senior tag
válasz
aprokaroka87 #102079 üzenetére
Szia, "A mobilszolgáltatók a frekvenciák 2029-ig szóló haszonbérletéről írták alá a megállapodást, amelyben a frekvenciahasználati jogot kölcsönösen és részben átengedik egymásnak." [link]
-
Sword
őstag
válasz
donjohnson #102069 üzenetére
Hálózatbedőlés szempontjából mi a különbség a "régi" Pro és az új csomag között?
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként ez a telekom / yettel közös b20 dolog örökre szóló dolog?
-
Dave1984
őstag
válasz
donjohnson #102075 üzenetére
Nem kérnek előleget.Otthonet+ Yettel tv box múlt héten ingyen hoztam ki.
@Tomp: Yettel tv kép minősége igazán jó,szebb,mint optikán a Telekomé.
Nagy pozitívum, hogy szinte minden visszanézhető, felvehető.Nem fagy stabil.Nagyon pozitív egy hét után a véleményem.
Telekom talán egyszer megtanul szoftvert írni az Androidos boxára,az katasztrófa. -
pjen
félisten
válasz
aprokaroka87 #102073 üzenetére
Kérdés, hogy Neked mi éri meg. Én nem szívesen kötök hűséget. A router 1 év hűséggel havi 2K. 2 év hűséggel havi 1k. Viszont tény, ha van megfelelő router nem kell bérelni és hűség sincs. Úgy meglepően jó ár.
-
donjohnson
addikt
válasz
jogos, amit pjen ír, mert biztos előleget kérnek a router árából, mint a telefonoknál.
én akkoriban 0 ft-osat választottam, de az 5g-s zte mc801 biztos nem 0 ft-os. -
4Grider
nagyúr
válasz
Annyival nem. A kérdés az, hogy a végén visszakérik-e az 5G routert. Mert ha nem, megéri ezt a bérleti díjat.
-
pjen
félisten
válasz
donjohnson #102071 üzenetére
Sajnos ez nincs teljesen így, mert a router drágább.
-
donjohnson
addikt
válasz
Viktor0610 #102070 üzenetére
ó akkor most kellett volna otthonnet előfizetést kötnöm nekem is. kaptam volna 5g routert a "sima" árú csomagban.
-
válasz
donjohnson #102069 üzenetére
Már csak két csomag van (12-e óta).
OtthonNet (lefedettségtől függően 4G vagy 5G) és OtthonNet Basic (4G, max. 50 Mbps letöltési sebességgel).
Az elkövetkező napokban frissítem az összefoglalót. -
donjohnson
addikt
válasz
Danecay #102068 üzenetére
most hogy írod, én is ránéztem a címemre az otthonnet oldalon és itt (is) már csak sima otthonnet van. otthonet pro eltűnt.
szerintem ezekből eladnak X adarabot és eltűnik.
nem adnak el belőle végtelen mennyiséget, nehogy bedőljön tőle a hálózatuk.
szerencsétek volt aznap akkor így utólag. -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Az mitől függ, hogy milyen területen milyen csomag elérhetőségét biztosítják?
Én szeptember 7-8. óta vettem észre, hogy valami történt a szolgáltatással, mert soha nemlátott sebességeket mértem, értsd 100 Mbps-ot, szemben a korábbi15-30Mbps helyett. Korábban nálunk csak a Light csomag volt elérhető, de azt hiszem, hogy ezt megszüntették és ebből lett talán a Basic, ami max. 50Mbps letöltési sebességet biztosít. Nekünk október elején jár le az egy éves előfizetés a Light-ról, és a párom, akinek a nevén volt bement érdeklődni, hogy milyen lehetőségek vannak, pl. hogy a Basic-nél azt az 50Mbps-ot hogy kell érteni, hogy az a korlátozott maximum, vagy annyi amennyit a hálózat tud, és csak tájékoztató jelleggel van írva az 50Mbps, mert jellemzően ahol ez a csomag érhető csak el, ott amúgy sem nagyon gyorsabb a hálózat. Erre azt az infót kaptuk, hogy már nálunk is elérhető a rendes korlátlan Otthon net, sőt még egy Yettel TV-s csomagot is hozzánk vágtak 3 hónap próbával. Azon az egy napon párom elmondása szerint, mert miután hazajött megnézte, elvileg a Yettel honlapján is, cím ellenőrzés után, dobta az Otthon netet. Ez 09.14-én volt. Az óta minden nap ránézek kíváncsiságból és próbáltam egy központibb címet is megadni településünkön, de akárhogy is, az egyetlen előfizetés amit kínál a címekre a Yettel, az a Hordozható Internet 250GB csomag, de még itt is ha rámegyek a router kiválasztás lehetőségre, amik kb. az első amit az ember megtehet, egyből egy 404-es oldallal találja szemben magát, miközben egy ZTE MC801A 5G Routert adtak az üzletben egy YettelTV-s Set Top Box társaságában. -
tomp
félisten
válasz
Katicza #102066 üzenetére
kívánom, hogy mindig így maradjon és sose kelljen csalódni a szolgáltatóban
A vodában?
A hibaelhárításuk kritikán aluli. Még akkor sem hajlandóak megoldani a hibát ha bizonyítottan az ő hibájuk. Fenyegetni kell őket akár állami céggel együtt+a hatósággal.
Nyugi a voda is már fizetett nekem egy egész évnyi kötbért úgy mint anno a telenor is.
Csak azért vagyok a vodánál mert rajtuk kívül csak a Telekom ADSL van. Illetve a sok panasz miatt olcsón kapom a szolgáltatásokat.
TV Premium+HBO csomag+kártya+1000-es net 7900Ft hűség nélkül. Ebből kb 1700Ft az 1000-es net. Most volt a "drágulás". Azért ennyi. Amúgy az emelés abból állt, hogy a TV-t emelték a netet viszont olcsóbbították. -
Katicza
tag
Nálam az is sokat nyom a latba, hogy upc illetve voda. Iszonyat régi ügyfelük voltam, mivel monopolhelyzetben voltak. Digi a közelben sem volt, most sincs. A telekom dugta oda a kábeljét de minden kollégám óva intett tőlük, ráadásul sokkal drágább lenne. Ma is. A vodával előtte a upc-vel amennyi email, telefon, volt, azzal Dunát lehetne rekeszteni. Még februárban amikor megvoltak és párhuzamosan ment a yettel otthon nettel, akkor is volt sok voda kimaradás. Főleg amikor szükség lett volna rájuk, de jó hogy már megvolt a yeti. Én megfogadtam, ha ingyen adják se kell. Akkor sem ha olyan éles a képe, hogy epilálni lehet vele, akkor sem ha olyan szép a képe mint egy Lotz freskó. A vodafonnal idén tavasszal befejezem, és ez végleges is marad. Tudom átalakulás van, lassan ONE lesz vagy mi, de az sem tud meghatni. Pannonban, Telenorban, Yettelben sosem csalódtam, eddig minden régi és új tapasztalatom teljesen jó velük, egyedül az ügyintézés körülményeskedése a bosszantó. Örülj neki ha neked szép és tetszik, kívánom, hogy mindig így maradjon és sose kelljen csalódni a szolgáltatóban. A híreket mindig nyomon szoktam követni, az ellenszenvem ellenére érdeklődve figyelem, hogy merre tudnak és fognak fejlődni a továbbiakban. Természetesen azért a Yettel fejlődése jobban érdekel. Biztos vagyok benne, hogy lesz változás a tv szolgáltatásnál is. Mindig optimista voltam és be is szoktak jönni a megérzéseim. Mennyi károgás volt itt anno, hogy nem váltja ki a vezetékesemet. Kiváltotta. Amikor az 5G 1400 felett jött, úgyis majd bezuhan. Folyamatosan mennek a bekötések, de nemhogy lassabb lenne, még gyorsabbat is is mértem. Amikor morogtam, hogy minek technikus, az 5G routert úgysem adják ki, olyan nincs. Csak kiadják. Az van amire még februárban gondoltam. Bemész, aláírsz, hazaviszed és használod. Úgyhogy maradok voda mentes és optimista. Lesz még szebb a yeti tv is majd meglátod.
-
tomp
félisten
Akkor ezek szerint mostanra sikerült megoldaniuk a NatGeo képhibát. Múlthónapban még megvolt. Mr Dini is felfigyelt rá mikor a Kodi addont írta.
Egyes tv-n alapból sem lehetett látni mert az overscan üzemmódban pár pixellel belenagyít a képve így pont a lilás hiba már kívülre került.Voda kábelen azaz DVB-C-n persze, hogy nem jobb. Én a VodaTV OTT-t nézem ami nem DVB-C. VodaTV OTT sokkal szebb mint a DVB-C azaz a Yettel TV-nél is szebb.
-
cekkk
veterán
válasz
sfdrakex #102061 üzenetére
Szia,
Itthon az egyik nagyker partnerünknél. Nem ilyen szürke importos volt.#1020624Grider
B28-t? Ezt hogyan tudom meg, hogy tudja vagy nem illetve, honnan tudom megnézni hogy ilyen B28 van itt?FrekvenciasávokGSM 850/900/1800/1900 MHz
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE B1/B2/B3/B4/B5/B6/B7/B8/B9/B12
B17/B18/B19/B20/B26/B28/B32
Elméletileg tudja. -
cekkk
veterán
válasz
Viktor0610 #102058 üzenetére
Szerintük nincs rajta a tiltás
Kéne tudniuk a 4G és a telefonokkal van a baj. A P20nál pedig az van beállítva, hogy 4G/3G/"g automatikus.
-
Katicza
tag
Nézem a NatGeo-t egy félórája. Boxon, Lg alkalmazásban, laptopon, mobilon és tableten is. Semmi sincs alul, már olyan alaposan nézem, hogy fáj a szemem de semmi. Átmentem a szomszédhoz, neki még megvan a voda/upc kábel. Még mindig azt állítom nem szebb a képe. Tartom, hogy jó váltás volt, február óta tökéletesen megy a yeti tv.
-
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Adott egy olyan problémám, hogy van két csak hangalapú kártya aminél napok óta alig van térerő. Az gyik anyu egy nyomógombos telefonjában van a másik egy p20 pro telóban. A yettel szerint nem csatlakoznak fel a 4gre mert nem 4g képesek a telefonok. A P20nál ezt nem hiszem el a nyomógombosnál lehet. Szerintük mind a két sim lte képes. Mit lehet ilyenkor csinálni? Mit kellene kezdeni a helyzettel? Elméletileg itt is hálózatimodernizáció van nálunk. -
-
tomp
félisten
válasz
Sword #102052 üzenetére
Na igen ha az ember kötetlen TV-t akar akkor csak Yettel TV. Igaz fapad de más nincs.
Most, hogy a Shield TV Pro-t gyakorlatilag VodafoneTV boxként használom(Kodi) azért erős a különbség.
VodafoneTV: tökéletes képninőség még egy 65-ös tv-n is kevesebb mint 2méterről. A hang is jobb és van Dolby Digital 5.1 is.
Yettel TV e mellett gyengébb képminőség, NatGeo-n a kép alsó peremén még mindig jelen van egy lilás kodek hiba ami a Yettel szerint nincs ott miközben ott van és a hang is sokkal gyengébb. De hát na. Kelet európai TV-nek pont jó. -
viktorhu
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- ASUS notebook topic
- AliExpress tapasztalatok
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest