Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Ufff...akkor ez rendesen meg van kavarva. Valami alap értéket csak tartalmaz mindegyik CPU....
"Egyik lapban 1,3V-ot lőtt be alapfesznek, másik deszkában ugyan ez a proci 1,256V-ot kapott."
Gondolom olyan is van hogy ugyanabban a lapban AUTO beállítások mellett eltérő VID-et állapít meg különböző (pl. 920as) procik esetében a BIOS.
-
-
Cyberpunk
félisten
Nekem is ugyan ilyen Dominator ramjaim vannak teljesen megvagyok velük elégedve

Nekem simán viszi az 1680MHz-et CL8-ban sőt 1800-on is sikerült bootoltatnom bár a Linx alatt elhasalt. De 1,65V-nál többet nem vagyok hajlandó neki adni e fölött lehet hogy stabil lenne csak nem akarom kinyírni a procimat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nálam sem melegednek abszolút teljesen jó ez a hűtés rajtuk.Mekkora órajelen próbáltad alap
Vagy tuning? -
Tody56
aktív tag
Próbáld meg 1.5 volton kíváncsiságból.
Volt anno ilyenem pár napig, és 1.5v-n ment a legjobban. 1.65 felett, sehogy sem ment
Sok Low voltage ram rosszul reagál a fesz növelésre.
Egyébként az enyém 1680-at ment cl8-ban. 1800-at viszont nem sikerült elérnem cl9-ben sem. Szerintem csak pekkem volt. -
Qru
MODERÁTOR
Probléma megoldva. QPI fesz volt neki kevés. Most 1,64V QPI 1,35V és Linx-ben lement 5 kör, nekem ennyi elég első körben.
Maga a modulok éppen csak langyosak. OCZ ilyenkor már rég izzott, nem tudom a DHX előnye vagy csak a jóval nagyobb borda miatt de nem melegszik. Megnyugodtam.
mod: Jah és a borda koronáján lévő extra "radiátoros" bordarész pont egy fél újjnyit lóg bele a venti elé, szépen átszellőzteti a proci hűtő ventijének szívóhatása. Nagyon baba.

-
MPowerPH
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
Az jó, TRU-val nyomom én is (noha nekem nem Extrem hanem a sima változat van), teljesen elégedett vagyok vele. Igaz nálam a talp polír sokat dobott a dolgon (kb -5 fok, cikkem a logout-on). Lehet nálad se ártana... Illetve G4ga fórumtárssal csináltunk TRUE black vs TRU tesztet, arra is vethetsz egy pillantást. Akkor 3,8GHz-es Q6600-al teszteltük a vasakat.
Érdemes nagy légszállítású ventit ráakasztanod, a sűrű lamelázottsága miatt ha jól átszellőzteted hűt mint az állat. -
HSM
félisten
Najó, de itt a bolt a lúzer.... Gondolom, nem akarják ugyanilyenre cserélni, mert kapaszkodj, 60K az új ára!
Ha az OCZ-vel intézed a gyártói garit, az mondjuk lehet pár hét és kb 2K pk., de akkor ilyen, vagy jobb kitet kell, hogy kapj, szóval vigyázz, mire bólintassz rá, elég drága móka lett a DDR3 memória! 
Warranty info: "All OCZ Technology memory modules have been thoroughly tested and, when shipped, are free of defects in material and workmanship. OCZ Technology shall immediately replace this product at no charge, if any malfunction should occur, provided the following:..."... "If the product fails our testing process, it will be replaced immediately by an equivalent or better part." [link][link]
Sőt, ahogy kivettem, kompatibilitási gondoknál küldhetnek másmilyen fajtát is... Szerintem nagyon korrekt feltételek...
-
HSM
félisten
Nem úgy értem... Csak itt nem a csipkészlet, ami számít, hanem hogy mennyire terhelhető a lap tápköre/tápkörei.
Emlékezz csak vissza, a Q6600-nak is mennyit számított egy jó lap... A szép kis DQ6 idők...
És az I7 is közel annyit tud kajálni, mint egy Q6600, ha nagyon megtéped... -
Nippon
őstag
Hájja, de éppen ezért meglepő számomra, hogy a kis olcsó MSI lap ilyen jól bírja.
Nekem nem kell csak egy PCI slot az X-Fi-nek, és a RAID, nem akarok több VGA-t sem, így örülök, hogy nem kell feltétlenül 50-60-70 ezeret elkölteni alaplapra. Tökre rá vagyok állva, remélem nem lesz csalódás
-
HSM
félisten
Ez az állításod nagyon messze van a valós helyzettől.... Egy gyenge lapban nem fog menni a tuning, ennyi. Más kérdés, hogy az X58-as lapok között kevés igazán gyenge van... Pláne ha stabil 4Ghz feletti beállítást szeretnél, oda már nem ártanak a lóerők, ha nem akarod, hogy a lapod 800fokos legyen, és rövid időn belül megadja magát....

-
Laraxior
titán
úgyis a mennyiség a nyerő nem a minőség,szerintem ez itt is érvényesül nem csak korábbi konfigoknál
hiába van 3x1GB 2133MHz-es ramod...akkor is kitapossa a belét a 3x2GB 1333MHz-es Kingmax. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valószínűsithető hogy a Tracer lesz, mondjuk fel kell készülnöm lelkiekben hogy a 6 ram micsoda villogást fog rendezni
mondjuk egy prime blend alatt 
-
Laraxior
titán
Igazából Kingmaxra gondoltam 1333MHz-esre az OCZ Flex blokkok miatt,de megláttam a Crucial Tracereket 35k / 6GB kit
ebből lesz benne két kit, egyelőre csak egy aztán ha megvan a proci utána még egy.
Szép lap az ASUS,de nem tudom... nagyon tetszik ez a Gigabyte lap
Mit mondasz milyen a tuning a P45 után X58al? ugyanolyan macerás? mondjuk amennyi eredményt láttam kétlem
Nézegetek majd egy bios-t neten,hogy ismerkedjek vele addig is. szerintem januárnál előbb nem lesz belőle úgyse semmi
-
front3r
őstag
Megvan a pontos típus: Coolink MPT-5012P 500W, tehát nem 550W-os.
Próbáltam ma délelőtt megint tuningolni, de 3,8 - 4,2 Ghz között nem tudok egy fix értéket sem amitől stabil lenne. CPU feszt próbáltam 1,25-1,35-ig de nem segített, próbáltam VTT-t állítani, még olyat hogy csak 1200Mhz-en menjen a RAM, Ram frekvenciát is kicsit feljebb aztán lejjebb vettem, de egyik sem hozott egy stabil eredményt sem. Ennek az alaplapnak van gyári tuningja a BIOS-ban, de azzal is elszállt a gép. Csak LinX-el teszteltem, de pár másodperc CPU terhelés után kék halál lett az eredmény, de volt olyan hogy lekapcsolt az egész gép hirtelen.
Valahogy én a tápra gyanakszom továbbra is.... most a memóriára visszatérve 3,4Ghz-en a gép megy normálisan MEM: 1,669 V, 1620Mhz-en. Akkor miért ne tudna menni ez a RAM 4-4,2Ghz-es tuningal, ha a RAM értékei nem változnak.....
Gondoltam arra is hogy rossz CPU-t fogtam ki és ennél már nem nagyon tuningolható jobban.... pedig D0 steppinges.Hűtésre nem lehet panasz mert: CM HAF932-es házban egy dual ventis CM Z600 ül a processzoron....
Katt777: Lehet RAM hiba ha ezen a 3,4Ghz-es beállításon stabil a gép? Mondjuk 2db RAM-ról le kellett vennem a bordákat, mert nem fértek el a Z600-ra szerelt venti miatt. De nem okoztam fizikai sérülést hogy levettem a bordákat.... gondolom én... mivel látszik rajta hogy elcsúsztathatóak, tehát opcionálisak a bordák.
De így is elég nagy a levegőáramlás a memóriák körül... -
laragirl83
őstag
Hát ez elég érdekes, most 15 passnál jár LinX 15000-es problem size-al, és fut szépen...
Ugye most LLC off... minden más változatlan, 1xerűen nem tudok másra gondolni, mint hogy ez okozza a fagyásokat...
Semmihez nem nyúltam, csak ezt kapcsoltam ki.
Előtte 2-3 perc átlagosan, de max 5-6 loop ment le és befagyott. Most meg megy.
Létezhet ez? Mármint hogy LLC okozza gondot?

-
katt777
félisten
Ha Tri Kit-et vettél, cserélheted az egészet egy másik kitre. Mondjuk lehet, hogy én meg a működőképes kit-ért fizetek a szerény tuningolhatósággal, de ahogy HSM mondta, lehet a proci is a hunyó, azzal meg sokra nem megyek, mert nem fogják kicserélni azért, mert csak 1600-on viszi a RAM-okat.
Nekem egyelőre a legfontosabb különbség a 2 lap között az, hogy míg az ASUS be sem bootolt 21x200-on, az ASRock szépen feláll, és a rendszer is működik, persze teszt majd Z600-zal, mert ahhoz a 212+ kevés volt, most meg a gyári cooler még kevesebb.
-
katt777
félisten
Akkor is ezt mondták, amikor megjelentek a 4 magos procik.

Viszont valami bölcs i7 tuningguru megmagyarázhatná nekem az alábbiakat:
Csak próbálgatom a CL7-et, hogy Linx-nek is megfeleljen, és a következőt vettem észre, auto-n hagyva a CPU feszt: Hülye lap feltolja 1.24V-ig a procit és így csak az 5. tesztben hibázik. Ha leveszem a CL8-ban Linx-stabil 0.96V-ra, akkor kapásból kidob a CL7. 0.974V-nál eljut a 3. tesztig, ott hibázik. Hangsúlyozom, ez a CPU-fesz!
Ha a QPI-nek adok kicsit (1.34V helyett 1.410), akkor restartol a gép kb. az első teszt végén, vagy előbb, kevesebbel nem. Ha a RAM-nak adok 1.654V helyett 1.669-et, akkor a 2-3. tesztben száll el. Akkor most mi a ménkű kell ezeknek a kurva OCZ RAM-oknak, hogy rendben menjenek CL7-ben Linx alatt is?
Verés?
Vagy adjak a CPU-nak 1.3V-ot alap órajelhez? 
(Alapon van minden: CPU 2.8GHz, RAM-ok 1600MHz CL7, QPI 6400GT, uncore 3200MHz.)Sárpac: Egyszerű: Az Intel már a merevlemezeket is beépíti a processzoraiba, és ez az AMD-nek nem tetszik.

-
katt777
félisten
(+Zájec): Rájöttem a hiba okára: Ha nagyon leveszem az uncore-t, akkor lassabban mennek a RAM-ok a biosban beállítottnál. Ez másnál is így van?
Feltettem most uclk-t 3400-ra, szépen felállt a rendszer 1714MHz-es RAM sebességgel, most ráeresztek egy stabilitás tesztet. Amúgy Everest benchmark most sem sokkal gyorsabb, hiába az 1714MHz, nem értem. 
-
katt777
félisten
Ja, néha megfizetjük a tanulópénzt. Képzeld, sikerül 1716MHz-es RAM-okkal elindítani a rendszert (nem semmi az OCZ-től) 21x143BCLK-val, de a biztonság kedvéért 2993-ra levettem az uncore-t, és stabilitás teszt még nem futott, csak Everest, a memory benchmark viszont olyan szar (15k-12k-16k-57,6), hogy totál értelmetlennek tűnik a RAM-tuning. Ahogy nézem egyébként, QPI/VTT fesz kell neki, lehet, hogy még próbálkozom feljebb, de stab. teszt csak akkor megy neki, ha memory benchmarkban látom valami értelmét. Zájec meg most szólt, és megint ua. hiba: RAM-ok valamiért 1428-on a bios 1718 helyett.

De, a W7 hibája.
Nekem ugyanis mennek az OCZ-k ugyanúgy. Egyébként, komolyabbra fordítva a szót, ez megint lehet alaplap (bios?) hiba, mert pl. nálam az MSI K9AP-mal volt olyan hibám, hogy az XP-n stabil tuning meg sem nyekkent Vista alatt, azóta sem EP35-ben, sem P5Q-ban, sem P6T Dlx-ban, sem X58X-ben nincs ilyen gondom.front3r: Akkor lehet, hogy az a baja.
Főleg, ha update-eled is közben. Én már XP-nél megtanultam, hogy az első lépés a zökkenőmentes működéshez az update kikapcsolása.BMW001: Mi a problémád vele?
Ez a hőfok nem gond a procinak, főleg, hogy hétköznapi használatban bőven ellesz 65°C alatt.dime27: Még jó, hogy nem úgy megy, mint egy Wolfi. Azzal a laza 4GHz 33% tuning volt, ezzel a laza 4GHz 50% tuning... Akárhogy számolom, az i7 keményebb.
Mindkét procival csak efölött kell többet bajlódni. Hőtermelés szempontjából persze összehasonlíthatatlanok.Zájec: 1600 volt az biosban, vazze! Most nézem, hogy megint nem azt jelenítette meg, nem tudom, miért. Előfordult már máskor is (akkor restart után jó volt). Most nézem, baszki, az 1718MHz helyett is 1428-am van, na, erre varrj gombot, mitől csinálja. Ezek szerint ezért alacsony az Everest mérés is.
Na megyek, megnézem, mit állítgatott ez a lap magától; verés lesz! 
Egyébként kétirányú a dolog, mert vagy feszt adsz neki, vagy uncore-t csökkentesz.

Balupapa: Mindenképpen időtállóbb az i7, és ha egy ASRock X58 Extreme-et veszel 37k-ért, még olcsóbban ki is jössz. Többünknek van, igazán nem rossz lap. De bármilyen lapot veszel, került az OCZ Platinum RAM-okat!
-
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
ASUS-ban 98-at kapott auto CL7 (de az első 4 időzítést kézzel lőttem be), és úgy OK, volt, ASRock 52-t ad neki, az nem mindig OK. A te lapod mennyire lövi be?
kulerr: Hát bizony nem azonos a 2 lap, a sima Dlx-ra köthetsz gyors vinyókat (korán van még, nem jut eszembe a neve
); sokan éppen ezért veszik meg.ImI87: Remélem, nem veszed ASRock reklámnak, de azon oldalra fordították a csatlakozókat, így minden használható a lapon több VGA-val.

Zájec: Na, tegnap volt érkezésem a 3.5GHz-es tesztet lefuttatni az 1670-es Platinumokkal, ráadásul a kedvedre, x64-en és 4GB RAM-terheléssel:
3.6-ot 1720-as RAM-okkal még nem volt időm megint megpróbálni.
-
HSM
félisten
Ezt a képet láttad? Nálam ezt lövi be a lap automatán 1400-hoz.... [link] Esetleg megpróbálhatod ezeket... ha kell valami infó a beállításról, írj, kibogarászom, ez a 24/7 nálam...
Én anno úgy csináltam, telóval fotó az időzítéses képről, aztán BIOS-ban meg kimazsoláztam, mit hova.... 
-
HSM
félisten
Hát úgy nem is fog menni 1600@CL7, ha csak a főidőzítéseket adod meg.
Mondjuk az 1400@CL9 elég durva, hogy nem megy, 1500@CL7 UD5-ben simán megy, ha csak a fő időzítéseket lövöm be, 1,6V-on....
Ott nálad tényleg nem klappol valami....
Bár továbbra is tartom, hogy kézzel rá kéne szánnod magad megpróbálni belőni a subtimingeket... Anélkül fogalmad sem lehet róla, mit talál ki a lap....
(Ja, és a giga BIOS-ában a performance enhance-t érdemes a leglassabra vagy standard-ra tenni, mert vagy nem működik, vagy agyatlanul megszorítja az időzítéseket, a sebsség, amit nyersz konvergál a 0-hoz, de cserébe az instabilitás garantált...) -
Sárpac
nagyúr
Szerintem nincs baj az OCZ-vel nekem is megy szépen cl8.8.8.20-ban a platinum 1600on 1.58V-on.
Az, hogy cl7ben nem megy OC alatt nem csoda, mivel az uncore sebessége is hatással van a memóra, tehát, hogy magasabb uncoreval is tudja tartani a versenyt nagyobb feszt igényel.
Amire figyelni kell a trfc minél magasabb uncore annál magasabbra kell tenni. pl. nekem most 92 3600as uncore mellett. -
Uzmany
őstag
Kérted, hogy irjak pár eredményt a 998679OC-ről.
1700-on cl 7 7 7 20 1t, 1800-on 7 8 7 20 1t. kb fél órát futott a Linx.
Viszont az alábbit nem értem. 190 bclk 10x-es ram szorzó és mennek 1900-on cl 9 9 9 28 1t. De 133 bclk 14x-es ram szorzóval nem indulnal el. Pedig ez csak 1866MHz lenne... -
laragirl83
őstag
Nekem is kéne dönteni redline vagy blackline

Ez eddig amit néztem: REDLINE 3*2GB 1866MHz CL7-7-6-20
Egyetlen probléma vele

This product is not currently available for purchase
Ez is durva ugyanakkor: BLACKLINE 2000MHz 3*2GB @ 1.65V
-
-
mpierre
veterán
Azért viszi a GB a 4,2-t is, csak tudjad lehűteni a procit
(legalább is nálam, tovább nem néztem, itt már voltak 92-94°C-os maghőmérsékletek is). Amúgy mire nem elég a 3,8-4 GHz-es tempó?A drop az igaz.

Hogy az ocz ram nem megy, az nem biztos, hogy a lap hibája...
(A kis mezítlábas Kingmax meg megy mint a vadmalac, ráadásul nem is a gyári órajelén, hanem felette. Oké, ez lutri, mert 50-50%, hogy bírja-e a gyári adatok feletti tempót, vagy sem. Tejszínhab, hogy mindezt szűkebb időzítésekkel teszi.)
-
katt777
félisten
Mert megérdemled.
Legalább próbálj ki egyet, ha tudsz.
Hármunknak van, ha jól rémlik, az aktív tagok közül, és nem nagyon van gondunk vele, max nálam ez. a CL7 nem mindig Linx stabil, de sztem azzal te is tudnál élni. 
tgulyas: Nem. Még egy E8400-as konfigot sem érné meg. 5870 alá is elég lesz egy tuningolt E8400 v. Q9650, v. persze i7 3.5GHz környékén, már persze ha kihasználod a VGA képességeit, és nem 1280x1024-ben AA és AF nélkül játszol régi játékokkal.
Egyetlen videoszerkesztő progim sincs, amely leterhelné a 4 v. 8 magot, mind csak 15%-alatti magterheléssel dolgozik. Még az E8400-am sem dolgozott alattuk 2x100%-ban.gYaLo: És a 4 oldalra is felszerelt ventiknek mi értelmük lenne? Mert csak keresztezed a 2 légáram útját, ergo elgyurcsanyizálod a hűtést. Vagy mind befelé v. mind kifelé lenne? Mert az sem egy főnyeremény, tekintve a ház egyéb hűtőinek munkáját. Szóval nem igazán látom, hol a ráció a 4 ventiben.
-
MPowerPH
félisten
Igen, megvettem. Hétfőn viszem a procit tesztelni, bízok benne hogy minden rendben lesz.
Eddig csak a giga lapokról hallottam rosszat X58 terén, rem nem csalnak az infoim. 
De megvallom, nagy tetszik a lap design -je is, már ki is néztem bele illő G.Skill Trident ramokat Ősinél.
Csak kicsit félek, hogy a Mugen II miatt nem tudom a memókat berakni.
Piszok közel vannak a slotok a foglalathoz. 
-
katt777
félisten
Épp a Dlx-omban volt ugye lekorlátozva a 3. slot, mivel volt felül egy 4X PCI-E csati, ez szerencsére nincs az ASRockban. Tényleg ilyet kéne venned.

Egyébként priviben páran írták, hogy E8400, v. Q6600 procikkal is előfordul, hogy mindent alapra beállítva, teljesen stabil a rendszer, tesztek is jók, kivéve, hogy a Linx mégis kidobja őket. Szóval vagy megint az van, ami miatt a Pentium anno nem 586 lett (ti. hogy 486+100-at 585.9999999...-re számolta ki), de amit viszont nehéz 3 különböző procinál elhinni, vagy szimplán a Linx messze nem olyan jó tesztelésre, mint azt páran szeretnék hinni.
Ergo ha CL7-es RAM-okkal csak a Linx nem fut le nálad, korántsem biztos, hogy baj van a hardverrel.
-
katt777
félisten
Csak játékaim vannak, hardvervásrlásra kényszerítő, optimalizálatlan kódhalmazokkal nem rendelkezem.
De rémlik, hogy anno láttam grafikont, és az sem terhelte fullban a 4 magot (látom, már megírták). Mindamellett tudtommal csak egy optimalizáló mod kell hozzá, hogy rendben fusson "elavult" hardveren is.Beállítástól függ, de nem hiszem, hogy max grafikai beállításokkal (8XAA, 16XAF, HDR, stb.) sokat kéne húzni az i7-en. Amelyik játékhoz meg kéne, az úgyis fut CPU-limittel. A felbontástól sokkal kevésbé függ a dolog, mint az összetettségtől, nálam minden tesztben soxorosát esett vissza a graf. teljesítmény a fenti minőségi beállítástól, mintha növeltem a felbontást.
Az újabb ATI driverekkel nem vesznek el a felbontásaim 1680x1050 felett (monitor natív), szóval lehet, megpróbálok én is nagyobb felbontásban tesztet futtatni, mert win is megy 2500-asban is.
Ott aztán végképp nem kell aggódni CPU-limit miatt.Jó volna CFX-szel is megnézni, hogy még mindig porrá alázza-e az SLIX3 az ATIX3-at, főleg a 3. slot töredék (X4 v. X1) sebességét figyelembe véve. Szóval lap sem mindegy, milyennel teszteltek.
HSM: Akkor az is csak 2 magot terhel, és a rendszert rakja a 3.-ra, a legtöbb 2 magosra írt progi ilyen (azaz nem tud 3 magot terhelni). Bezzeg a Wolfenstein (de még az ósdi RtcW is!), vagy a KotOR, ezek szépen használják mind a 8 szálat (igaz, 20% alatt
), de hát ezek nem is agyonsztárolt, legújabb programok, csak egyszerűen már akkor jól írták meg őket, amikor 1 magos proci volt max. a gépekben.prime77: Nekem van egy eladó E8400-am 25k-ért, de szombatra már befoglalták. Azt nem tudom, G0-e, de hogy 4.05GHz-et 1.275V-on visz, az tuti.
-
HSM
félisten
A táp beröffentése nem nagy feladat.... A zöld és egy fekete eret kell rövidrezárni. Mondjuk hogy VGA-nál mennyire kell összegyeztetnia fő meg ennek a tápnak az indítását, nem tudom, én még csak winyót tápoltam így...
[link]
Ja, és terhelés nélkül így bekapcsolni a tápot tilos! És ha így jársz el, azért óvatosan!
-
HSM
félisten
GTA4 3 magot terhel.
Tutommal 2-t nyélgázon, és a harmadikat többé-kevésbé.
A TRI-sli-nél pedigattól függ, mennyi a gyorsulás. 100Fps körül már könnyű elérni a procilimitet, gondolj bele, mennyi ideje marad úgy a procinak egy képkockára jutó fizikát, jelenetet, objektumokat, mozgatásokat kiszámolni... 200FPS-nél megint fele ideje lesz, így tovább. Szóval ha nem skálázódik úgy ahogy kéne, akkor érdemes a procit tovább húzni, hátha megteszi a hatását.
-
katt777
félisten
Hát az Oblira még csak ne is számíts.
Olvastad a maxi Obli min pc cikkemet?
Én spec olyan konfigot keresnék, amelyen újra tudnám játszani a Republic Commando-t, mert az enyémen még 1 CPU-val, HT nélkül, leszabályozott procival, leszabályozott VGA-val, letiltott újabb 3D eljárásokkal sem megy. Első pálya betöltése után kilép hibával.
Mindig a warezolók járnak jól.Még mindig próbálkozol?

ImI87: Én nem erőltetek senkire semmit, csak láttam, hogy GB-tal gondok vannak, ráadásul szolgáltatásban is hiányosak, ezért sztem jobb egy ASUS v. egy ASRock. Lehet, hogy DFI, Biostar, egyebek is jók de ezekről még csak nem is nagyon olvasni, mert nincsenek nagy tömegben i7-tulajoknak.
HSM: ASRock szépen leforgatott minden csatlakozót a lap szélén, bármit bele lehet tenni a lapba, amire lehetőség van. Több VGA-nál is marad PCI és PCI-E slotod is. De hát ez olcsó, muszáj jól megcsinálni.

Vasinger!: Annyit tudok hozzátenni, hogy pöccre belőttek az OCZ-k. Nálam is ott mennek 1600-on, lejjebb v. följebb nem OK-k, és ez így volt 2 X58 lapomban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy tuning?

XMP profillal sem.
Mi a csoda lehet ezzel? OCZ-vel legalább win bejött csak a Linx fagyott, ezzel meg a win-ig se jutok el. Jah CL8 2T-ben 1,68V-al. 

És az I7 is közel annyit tud kajálni, mint egy Q6600, ha nagyon megtéped...

mondjuk egy prime blend alatt