Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
-
-
törölt tag
Nem szoktam ilyet, de ez durva.
Forrás: [link]csóri macska mi kövér már.
-
bul07
nagyúr
válasz
Atomgeszi #17493 üzenetére
Simán lehet hogy éjszakai ürült a gyomra és ezért jobban irritálta valami
És pár nap elteltével elmoccant, távozott (széklettel, vagy hányással)
Menj ki szedjél neki egy kis gazt(ezt az érdes levelűt), ha nagyon letámadja akkor zöld hiánya van, persze zöld evése 99%-ban hányás követi
Ilyenre gondolok kimentem gyorsba és kerestem [kép] , [kép], a hegyét mi midig lecsíptük, és nagyon érdes egyik oldalán egyik irányba -
Atomgeszi
nagyúr
Na jó, de 3 napon keresztül csak reggel? A nap többi részében pedig mindent normálisan eszik.
Ma reggel amúgy nem várt taccs a papucsomban.
Persze most éjjel erőt vettem magamon, és úgy aludtunk, hogy neki jó legyen.
Hogy is van? Mi vagyunk értük, vagy ők értünk?
Vagy megnyugodott az éjjeli alvástól vagy rossz napjai voltak. Remélem most már jól lesz
-
-
Ciccuka
veterán
-
Louro
őstag
Nálunk a süket nem ijedős, mily meglepő. Ő egy 8 éves lányka....uh, már 8 éves....de durva leírni.
A két fiú annyira besz@ri, hogy ha tüsszentünk is rajzfilmes futást vágnak le a lamináltan és menekülnek a fürdő legsötétebb zugába. De, ha csak a tollat kapcsolja be asszony, már akkor is felkapják a fejüket és jobb esetben csak keresik a forrást. Én úgy fogom fel, hogy túlélők. Megijeszteni nem igazán lehet őket. Mivel pasik, csak evés közben lehet csibészkedni velük, mert akkor minden idegszálukkal a kajára fókuszálnak -
Gaben92
őstag
Elég offline voltam az elmúlt egy hétben (és mivel csak benéztem, nem is olvastam végig, bevallom) de nézd meg nincs-e fogköve.
Cicáknál gyakori, ilyen korban simán lehet már. Ha fogköve van, fáj neki a rágás emiatt alig rágja meg a kaját, a félig megrágott kaja meg mindig visszajön.
Állatorvoshoz elviszed, seperc alatt lekapják.
-
-igu-
veterán
válasz
Atomgeszi #17484 üzenetére
Nálunk is ijedős az egyik macska. Minden apróságtól összerezzen. Egyszer lezúgott a 4. emeleti erkélyről, akkor majdnem pórul járt, azóta félős. Előtte simán elvolt a felújítás alatt lévő lakásban, pedig az elektromos vezetékek falba vésése nem csendes mulatság.
A reflux meg puruttya egy betegség, de minimális odafigyelés mellett nincs vele gond (jómagam kb. 12 éve élek együtt vele, de 7-8 éve tünetmentesen. Addig volt sűrű az életem, amíg ki nem derült, mi a bajom).
-
Atomgeszi
nagyúr
Pont erre gondoltam, hogy lehet, hogy sok a gyomorsava. Főleg a stressz miatt. Tényleg, még egy szék behuzastol is képes megijedni
Kiskora óta félénk.
Egyik barátomnál a cica viszont ékes ellentéte. Fúrtam fel a panelban náluk a csillárt, ő meg tök nyugodtan mögöttem a kanapén feküdtMegpróbálom magasabbra rakni neki.
-
-igu-
veterán
válasz
Atomgeszi #17472 üzenetére
Próbáld meg az etetőtálat magasabbra rakni, hogy ne kelljen hozzá lehajolnia.
Reflux tud ilyen tüneteket produkálni, és mivel reggeli után szokott hányni a jószág, én nem zárnám ki a refluxot.Szerk: újra elolvastam, amiket írtál, és szinte biztosra veszem a refluxot.
-
Atomgeszi
nagyúr
Kiskora óta úgy kap ennit, hogy a száraz kint van mindig, inni is. Reggel adok neki nedveset(bár az utóbbi időben ebből is egyre kevesbbet, mert egyszerűen nem eszi meg, még a kicsit is fél adagig eszi), meg amikor hazajövök késő délután. Ezzel eddig nem is volt baj. Csapról kap vizet reggel, meg mikor hazaérek meg fürdéskor egyszer. Én tényleg csak a stresszre tudok gondolni, hogy az alvás szokásomon változtattam és lehet felcseszi a gyomrát és emiatt hány. Meglátjuk, ha holnap reggel is hány, akkor szerintem elviszem orvoshoz. De viselkedésben semmi nem változott. Kísér ugyanúgy a lakásban, beül az ölembe, dorombol. A hányás miatt kicsit mélyebb lett a hangja doromboláskor. De ugyanannyira lusta, mint eddig. Évek óta nem kötik már le a játékok. Se a lézer semmi. 1x fut a folyosón, utána már inkább csak sétál. Utána már lefekszik. Kényelmesen lusta jószág évek óta. Kicsit dagi mondjuk. De éheztetni nem akarom, hogy elveszem a szárazat neki és akkor kap, ha itthon vagyok. Lehet jobb lett volna erre rászoktatni, de nem volt lehetőségem, ha reggel 6kor mentem és este 6kor jöttem.
Szőrcsomót sem hányt soha sem. Néha a növényeket rágcsálta, ha olyanja volt, hogy hányni akart, de már az sem.
Purina One-t kap. Urinary care és Steril cat, Adult, és Indoor keverve. Vegyesen az ízeket. Ezeket nagyon szereti. Zacskósat veszek, nem állatboltban kimértet. Nedvesből pedig a konzervet eszi meg egyedül a Gourmet Gold. Pástétom meg a husi darabosat is. Se whiskas, se friskies, se winston, se purina, se felix, se aldis, se semmilyen mást nem hajlandó megenni.
Arra gondoltam elugrok állatpatikába, hátha létezik valami gyomornyugtató.
Most hazajöttem megnézni mi van vele. Nem hányt azóta, iszik csapról, meg eszik gourmet is. Bújik. Szóval valami reggelente van neki.
-
Louro
őstag
válasz
Atomgeszi #17474 üzenetére
6 év még annyira nem vészes, de simán lehet, hogy most jobban vedlik. Ahogy tisztálkodnak, egy-két szőrszál lehet gyomorban marad és "csiklandozza" belül.
vzarmo ötlete is jó lehet. Lehet túl mohó és azért dobja ki a taccsot.Nekünk volt, hogy már szinte pirosat hányt, de arról a cicafű tehetett. Rákattantak és túltolták. Ahogy elvettük előlük, már nem volt hányósverseny. A víz jó dolog, mert elég sok beltartalom kijön a hányáskor
De, ha folytatja, akkor célszerű dokival is megnézetni, mert lehet nem tud kijönni a gyomrából.
-
törölt tag
válasz
Atomgeszi #17474 üzenetére
Hogy szoktad etetni?
Apumék cicaja is hányós típus. Nála az a módszer vált be, hogy egy nap sokszor kap, de kis adagokat.
Reggel konzerv vagy vmi nedves és utána egész nap pici adag szárazak. Amikor éppen olyanja van és enne, kap. Persze hazulról elmenetel esetén picit többet adnak neki. Ezzel viszont elég jól kordában lehet tartani a hányást. Nála legalábbis. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
radi8tor #17473 üzenetére
Igen, az első adag (ugye vasárnap sokáig aludtam, és nagyon be is vertünk szombaton Babfőző fesztiválon, szóval fel sem ébredtem a nyervantásra) egy nagy adag táp volt, ráadásul bele a papucsomba.
Utána viszont még legalább 4-5x hányt, de akkor már csak ilyen nyál valamit.. Aztán aznapra annyi. Másnap szintén nagy adag táp volt, aztán utána 3-4 kisebb. Tegnap szintén táp, viszont már csak 2-3 hányás.
Ma szintén táp, aztán meg 1 víz, amit ivott. Meg utána 5 mp-cel még egy nyálas öklendezés. Pedig a tápot imádja, abban sem változtattam.Próbáljak neki több nedveset adni?
Az a baj, ha bevizezem a tápot, még fixen ennyit sem fog enni.
Nedvesből pedig a gourmet goldon kívül semmit nem eszik meg. Ráadásul ezt is úgy, hogyha a fél konzervet adom neki, akkor annak a felét hagyja ott megszáradni. Tehát mindegy mennyit rakok ki neki, a felét hagyja ott megszáradni a francba. Szóval nem elég, hogy a felét ott hagyja megszáradni, még ráadásul drága is. Nem az, hogy sajnálom. De legalább enné meg.
Viszont a csapról rengeteget szeret inni. De ugye egész nap nem tud. Gondoltam, hogy veszek neki egy vízkutat. Hátha azt is szeretné, mint a csapot.
Ja meg 6 évesen "korral jár"-ról beszélhetünk már? Azért még elég fiatalnak mondanám. Igaz, hogy stresszes macsek, de ja. Épp, hogy 2 éve fejezte be az állandó éjszakai randalírozást.
Haveromnak a macskája meg már 4 hónapos sem van fent éjjel. Én meg 4 évet "leszenvedtem."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Atomgeszi #17472 üzenetére
Nálunk is dettó. Régen nem volt ilyen gondja, most meg van hogy egy héten 3x is visszaöklendezi a tápot. (naponta szerencsére 1x)
Szerintem a korral jár. Lehet a fogai miatt nem rágja annyira meg és ez irritálja a gyomrát vagy nem tudom. Mert a vissza öklendezett táp darabok elég nagyok, sok nincs is megrágva. -
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok.
Nálatok mennyire gyakori a hányás a cicusnál?
Enyém 6 éves. Ez idő alatt szerintem, ha maximum 10x hányt. Viszont most már 3. reggelente hányással indítja a napot. A nap többi részében már nem hány.
Először azt hittem, hogy a táp, de ugyanaz. Azért az akkori adagot kidobtam a tálkájából.
Próbáltam neki, hogy hányás után vizet igyon a csapról (mindig onnan szokott), erre belehányt a mosdókagylóba. Utána pihent, evett, nap többi részében semmi hányás. Ma reggel szintén keservesen nyervantott 2-t, majd hányt. De most a reggeli rutin részeként ivott is a csapról. Viszont azt is kb. 10 perc után kihányta öklendezéssel. Meg fura, mert a házimozi 5.1 mélyládáját nyalogatja körbe - körbe. Pedig semmi oylan nincs rajta, nem folyt rá. Sima műanyag meg fa anyag. Igazából arra gondoltam, hogy túl stresszeli magát reggelente. Az utóbbi napokban annyi változott csak, hogy a bal oldalamon szeretek feküdni alvásnál, így meg annyira nem tud odabújni, mintha a jobb oldalamon feküdnék, és reggelente 20 perccel előbb kelt, amit én szóvá is teszek, hogy Sshhh(rohadt dühítő 20 perccel előbb kelni, mint az ébresztő).
Szóval tényleg ami max változott, hogy minden este eddig velem aludt a fejemhez bújva, de más pózban vagyok, és ez ennyire megviselné? Vagy a reggeli leszidás, hogy felébreszt előbb?
Az utóbbi 3 napban odafigyeltem rá most még jobban, de semmi nagy változást nem vettem észre. Ugyanúgy bújik, eszik, dorombol. De az igaz, hogy nagyon stresszes cica szegénykém. Egy egyszerű tüsszentésnél is elfut, mármint, ha én tüsszentek.Lehet tényleg ezen stresszelt be, hogy nem tudott a szokásos módon velem aludni?
Ja biztos nem terhes, már a reggeli hányások miatt. Kandúr, és már herélve is lett. -
Talala
senior tag
Próbálom a kaparófa körül játszatni igen, de nem nagyon vevő rá, még nem kapott rá hogy az jó neki. Kipróbálom majd macskamentásítani kicsit a kaparót, hátha.
6 hónapos kandúr. Épp fogcserés időszak van.
Ma voltak vendégek, 2 idegen. Azóta csak szunyál, még a játék sem igazán érdekli. Sok volt az újdonság egy napra
-
Astroboy
őstag
válasz
Talala #17467 üzenetére
Ha játszotok, vegyétek be a buliba a kaparófát is, úgy könnyebben ráérez az ízére. Ha nálunk nehezére esik mozdulni, csak feltesszük a játszós madártollát a vár legfelső szintjére, és egyből hátracsapott fülekkel tépi magát felfelé mint egy menyét.
Szép cica - mennyi idős?
-
Talala
senior tag
Jó pofa
, örülnék ha nálam így kaparna bármit amit szabad neki
. Nem baj, türelmes vagyok, egyelőre
. A kajás vizes dologgal nincs gond, nem olyan nagy, de van távolság köztük. Inkább a kaparó esik félre esőbb helyre. Ha felteszem a macskabútor tetejére, elvan ott órákat, ha olyan kedve van, de magától fel nem menne
-
Louro
őstag
válasz
Talala #17461 üzenetére
Nagyon barátságos tekintete van.
Kaparó nem lutri, csak melyiket fogja preferálni. Fogja a másikat is használni. Mi is kaptunk egyszer egy fal sarkára tehetőt. Lusta voltam felszerelni. Egyszercsak azt vettem észre, hogy azt többet használják, mint a nagy tornyot. Bár a torony sincs kímélve, de a kaparószőnyeg nagy szerelem. Igaz volt, hogy DJ pultot kaptak Karácsonyra.
Ha megoldható, azt is kipróbálhatod, hogy a vizes és a kajás tálkák egymástól elég messze legyenek. Nálunk bevált. Egymás mellett nem annyira baráti, de ha messze van....Nem tudom milyen kattanás és ez náluk.
Másik lakásba a cicáknak mi a macskatapolcra.hu-ról fogunk pár masszív polcot venni és így növeljük kicsit az életterüket. Az egyik erkélyre pedig a macskaháló a világ végén pasival csináltatunk hálót. Mi hülyék, a cicák miatt költözünk szinte, nem is magunk miatt
-
Talala
senior tag
válasz
Plazmacucci #17464 üzenetére
Szerencsére azt nem hordja szét. Csak a közvetlen környezetében van pár darab. Még adok neki kis időt, hátha felszabadultabb lesz, de lehet rossz helyen van az a kaparó fa, a nappali egyik vége, csak az alsó szinten lévő pihenőbe szokott feküdni néha.
-
-
Talala
senior tag
válasz
Plazmacucci #17462 üzenetére
Igen, már úton van egy hasonló, bár a kanapé sarka sztm belefér az álló kaparófa kategóriába. Ha ez sem válik be akkor jön a kartonos, az nem szemetel túlságosan? Pedig nagyon pöpec kis bútor van neki (nem is volt olcsó
), igyekszem rászoktatni.
-
-
Mika1227
őstag
Egy jó állatorvost tudnátok ajánlani Debrecenben? Ha lehet azért az árak se az égig érjenek! Van egy kiscicánk és elkezdte vakarni az egyik fülét meg rázogatja a fejét!
-
Dhampir
félisten
válasz
g.gergo #17458 üzenetére
Többfélét is használtam már (például állateledelesnél volt dupla dobozos csomagolású Gimpet, ha jól emlékszem a gyártó nevére), de leggyakrabban általános pasztaként egyszerű DM-es és Mülleres pasztát szokott kapni, utóbbiakat kedveli.
Van még Beaphar Multivitaminkrém (ebből a téli hónapokban kapott, de nem nagyon ette), ha jól rémlik, állateledeles ajánlotta.
Vészhelyzet esetére van egy BiogenicPet Digestion "paszta" (ásványi takarmány macskák részére, nem szereti), ezt hasmenés kezelésére ajánlják a dobozon
-
g.gergo
senior tag
Köszönöm, ez is egy ötlet, ezt nem néztem. Az igazság az, ahogy már mondtam, h nagyon nem szereti, h hozzáérnek a tappancsához. Én állok hozzá a legközelebb, és nekem se engedi. Kinnt a kertben lévő akácfákon szereti élesíteni, csinálja is gyakorlatilag le van nyúzva az összes fa.
-
Dhampir
félisten
válasz
g.gergo #17450 üzenetére
Egyszer az én cicámnak is volt ilyen baja, de később elmúlt magától, az eredete nem derült ki.
Csirkehús mellett folyamatosan Sanabelle Sensitiv száraz tápot kap már legalább 12 éve. Mellette néha olcsóbb aludobozos és tasakos macskakaját is.
Nem régóta olykor-olykor Sanabelle Hairball rágcsálnivaló, tetraéderes csomagolású, kissé penetráns szagú tápot is szokott kapni, amire nagy örömmel veti rá magát.
Ki kell tapasztalni, hogy mi a jó neki, szakember véleménye sem árt.Enyémnél a Sanabella Sensitive tápot annak idején egy cicatenyésztő ajánlotta, mert sajnos nagyon érzékeny az ételre. Az bevált az ő esetében.
-
-
g.gergo
senior tag
válasz
g.gergo #17450 üzenetére
Az nem lehet baj esetleg, h egyoldalú az étrendje? Azaz adjak neki mást is? Szoktam venni neki csirke/pulyka húst, majd 2 napi adagot kifőzök neki egy fél leveskockával. Ezt nagyon szereti, a levet is. De ez kb havonta van, vagy épp hogy érek rá. Szóval gyakrabban kéne a tápon kívül mást is adni neki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LED világítás a lakásban
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már több mint 10 millióan próbálták ki az Infinity Nikki-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Rendszergazda topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest