- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astroboy
őstag
válasz
Dhampir #15619 üzenetére
Nálunk mostanság az alu-tasakos Friskies megy, de már rájöttem, hogy nincs az a bolti minőség ami felvehetné a versenyt a friss csirkehússal...
Ezalatt nem feltétlenül farhátra gondolok, inkább combra-mellre. Amikor pipi a menü, akkor direkt úgy vásárolunk, hogy a bajszosnak is jusson belőle. Két éhezőt egy csapásra
Úgyhogy hetente kétszer 100%-os hústartalmú vacsorát kap, és havonta 1-2 alkalommal csirkemájat. -
kory24
őstag
Én most Animonda Rafiné nedves tápot vettem a cicáknak.
Ez viszonylag olcsó (~130Ft egy 100grammos csomag) és relatíve magas hűstartalommal (~40%) illetve elég sokféle van.
Eddig nagyon ízlik nekik.
Bár igazából nekik eddig minden tasakos kaja ízlett még a whiskas, kitekat, prevital, felix stb áruházasak is.. -
scarabeus86
tag
válasz
Ciccuka #15614 üzenetére
Az Aldiban valóban akciós az a macskaeledel, vettem is belőle 3 dobozzal. 12x100g 900 helyett 700 Ft, elvileg holnapig marad ennyi.
Érdekes teszt, ár-érték arányban Coshida nyert, de Lidl nincs a közelben, így ez kilőve.
Összetevőket nem találok erről a neten.
Kitekat is jól szerepelt a tesztben, összetevői:
Szárnyas mix aszpikban:
Hús és állati melléktermékek (többek között 4% szárnyas), gabona, ásványi anyagok.
Whiskas rosszabbul szerepel a tesztben, pedig abban 8%-ot ír hústartalomra, de abban is van gabona.
A 4% hústartalom nem kevés? Shah konzervben 50%, a tasakosban meg 8%, és gabona nincs bennük.
Gabona összetevőt eddig csak a legolcsóbb kajákban láttam, ami nem túl jó a macskáknak.
Kiemelnék ebből egy részt:
Azok a macskák, amelyeknek az étrendje több gabonát tartalmaz, mint húst, sose érzik magukat megtelve, mivel nem kapják meg a tápanyagokat, amire szükségük van. Ez oda vezet, hogy a macskák folyamatosan esznek és végül elhíznak.Cirmi ugyanígy volt az olcsó gabonás kajáktól, aránytalanul megnőtt a hasi rész kerülete. Mióta jó minőségű (Shah) kajával etetem, szép formás, kevesebbet eszik és ürít.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Jhonny06 #15609 üzenetére
Oda a legjobb valami akciós Aldi-s Lidl-s cicakaja (Cat Food és a Coshida elég jó és olcsó is). A Tesco-ban is vannak általában leárazva (Tesco színes, Darling, Friskies, Prevital, Whiskas, Kitekat). Felesleges venni prémiumeledeleket, mert az hamar elfogy általában a cicák meg éhesek maradnak.
-
scarabeus86
tag
válasz
Jhonny06 #15611 üzenetére
Szia!
Aldiban kapható Shah macskaeledel, 12x100 grammos tasak, 900 Ft összesen. Szerintem jó minőségű. Nagyobb kiszerelés is van, azt nem tudom mennyi, de mindjárt elmegyek oda mert úgy látom most akciós.
Jó szaftosak, Cirmi nagyon szereti.Olcsót nem érdemes venni, az én cicám puffadt tőle, és szinte állandóan ette, nem lakott jól. Volt amelyiktől a hasa ment. Ezek általában 40-42 dekás, 120-180 Ft körüli konzervek, többfélét vettem, mind rossz.
-
válasz
Jhonny06 #15611 üzenetére
Üdv!
A Rossmann esetleg nem jöhet szóba, mert szerintem kifejezetten jó cuccaik vannak. Kipróbáltunk mi is több áruházi kaját(Lidl, Aldi, Penny, stb), de csak fintorgott a macsekunk, de a rossmannos cuccok bejöttek neki.[link]
Különösen ezt az új, tojásos kaját szereti nagyon, mert tényleg tojás darab van a közepén.[link]
Száraznak meg a Happy Cat bárányos jön be neki[link], igaz mi egy pár száz forinttal olcsóbban kapjuk az állatorvosnál. -
Jhonny06
veterán
válasz
Vikthor #15610 üzenetére
Nem tudom pontosan mennyibe kerülnek a Royal Canin cuccok, de ha jól emlékszem elég drágák. Hangsúlyozom, hogy menhelynek menne, nagyobb tételben, tehát nyilván nem lehet olyan, amiből egy alutasak 1000ft-ba kerül.
Szart én se akarok vinni, olyanra gondolok, amit a felsorolt áruházakban kapni lehet normális áron és jóízzel megeszik az állatok.
-
válasz
Jhonny06 #15609 üzenetére
Olcsó és jó minőség az kb tűz és jég, nem említhető meg egy lapon. Szerintem.
Ennek ellenére én a Royal Canin-t meg a Sheba-t elfogadható árúnak tartom. Konzervben érdemes akkor gondolkodnod, az mindig is olcsóbb volt. Mondjuk a legalja olyan, hogy neked fog megszakadni a szíved és a kukába dobod ki, nemhogy a kedvenceidet etesd vele. Több legalja konzervet kipróbáltam, sajna kukában landolt. Igenis megérdemlik ezek a dögök a rendesebb étket. Amúgy meg simán vehetsz nekik sonkát, virslit, felvágod kis kockákra, vágsz bele uborkát pl...
Érdemes a Freshnapf boltot is szemügyre venned mert remek akciók vannak ott, ami macska kaját illeti.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Egy alapítványnak szeretnék macskakaját vásárolni. Mit ajánlotok, ami viszonylag olcsó és normális minőségű? Nyilván nagyobb tételben kellene, tehát legalább néhány karton.
Aldi, Lidl, Auchan, Metro vonal jöhet szóba. Köszi!
-
Ciccuka
veterán
Robin Seplut videói
Látta már valaki? -
válasz
scarabeus86 #15604 üzenetére
Amilyen drága manapság egy kindertojás jobban megéri megvenni a botos cicajátékot... 😂
-
scarabeus86
tag
Én kindertojásból csináltam Cirminek játékot. Kevés macskaalmot tettem bele, attól jól zörög, szeret vele játszani. Pingponglabdát is nagyon szereti.
Kb most 2 hónapos, egyre virgoncabb, nemrég úgy be volt pörögve mint még soha, fel-alá futott, ugrált, le is vert pár dolgot az asztal aljáról.
Persze most alszik, elfáradt. Jó étvágya van, napi 200-250 gramm kaját eszik.
-
Astroboy
őstag
válasz
Plazmacucci #15600 üzenetére
A kakkantós részét kihagynám, de majd egy rucis vonulós videót megnéznék szívesen...
-
[link] Mindenkinek csak ajánlani tudom. Hosszú pálca, gumi kötél, nagy csörgő egér. Cucu imádja, egy métereseket ugrik utána. Sajnos most fejjel belerepült az asztallapba, de már jobban van. Nagyon megéri a játék!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Plazmacucci #15583 üzenetére
Enyém is mindig egy órával előbb kel, mint én.. Hiába van neki kint száraz, este megtömöm alutasakossal is, de semmi hatása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest