Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Egyébként én tavasszal összeraktam a magaságyást, elültettem benne a magokat/palántákat és most szüretelek. Ennyi dolgom volt vele. Locsolom nyilván, de így, hogy mulcsozom az altalajt 3-4 cm vastagon, nincs vele gondom. Nincs mit gazolni. Szegénykém kapja rendesen a napsütést. Szóval valami árnyékolót még ki kell találnom neki. Anyag megvan hozzá igazából már csak kivitelezni kell.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Idáig itt is elég jól bírták , de az utolsó 2-3 nap nem elhinni való , hogy , hogy kiszáradtak !
A jó termésnek vége , talán még a napraforgó valameddig bírja , de az ő levelei is méter , másfél méter magasan le vannak száradva !
Őszi hangulat van a földeken így Július közepén kicsit túl
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Neked is csináltam egy képet , egyik fiatal Klap kedveltje körte fámról
szerintem a te klappod, nem klap
Nállam van négy klap egy idősebb , valamelyik nap posztoltam , és három fiatal , több helyről vásárolva és mind egyforma , fele piros és a másik fele zöld ( éretten sárga ) ! -
totron
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
(#16906) Dorian, tényleg ennyi a titok, avagy értelmezés kérdése. A FixTv-s Restart c. műsor Vendije is erős meglepetéssel reagálta le a lucerna-ajánlást, mint gyepmegtartó megoldást.
Szépen lassan visszatalálunk az értelmes igényekhez.(#16917) Stylewars_kp, +1.
(#16910) Dorian, +1.
(#16909) enginev3.0, mitől hinnéd el, hogy nem jó és felesleges irány a gyomirtó? Nem gondolat nélkül támadom és irtom, akik viszont alkalmazni akarják nem sok logikát látok a cselekedeteikben. Nem univerzális csodaszer, de legalább sok esetben még célzottan is tré. Tanulni kell és fogadd barátoddá még a türelmet is.
(#16902) H-Zol, mit adtak be neked? Darázs- és ellátás fronton is kérdem.
(#16899) H-Zol + btraven, jó helyen kell kitámasztani, illetve már a metszési-virágzási időszakban megkezdeni a termésszabályozást. Mindenképp megvan a böjtje egy túltermett szezonnak.
(#16896) H-Zol, az komoly. Hektikus-e a dolog vagy minden évben hozza ezt a mennyiséget?
-
válasz
Dorian
üzenetére
Nem kell eladni/felvásárolni, egyszerűen vizes élőhellyé kell visszaalakítani. Erre van amúgy EU-s támogatás is, ugyanúgy, ahogy pl. a gyepekre. A gazdáknak is megtérülne, mert sokkal kisebb lenne az aszálykár. A legrosszabb 5%-nyi föld visszaalakításával ezt el lehetne érni. Csak hát addig, amíg az a tévhit is gyökeret ver, hogy a jégkármentesítő ágyúk miatt van aszály, nem nagyon lesz itt változás.
-
F_Gergely
őstag
-
totron
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
10x? Hm. Mi akkor, ha nem papsajt?
(#16705) Egon, bocs, új tabon nyitottam meg a képed a teljes méret miatt és összekevertem a guglikeresős tabhalommal. Továbbra is nagy hasonlóságot látok, de úgy tűnik tévedek. Ronda? Szubjektív. Nem az angolpázsit szubkultúrája ejtett rabul csak?
(#16709) ncc1701, ebben egyetértünk. Minek mindenen idegeskedni?
-
Egon
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
De kiszorítja. Konkrétan van egy 2 nm-es terület, ahol már egy darab fűszál sincs, ráadásul pár évvel ezelőtt csak elvétve fordult elő ez a szar a kertben, most meg már a fél kert ilyen....

Nem szeretem, ronda, ki szeretném irtani. Erre kérek tippeket (azon túl, hogy felássam az egészet a fenébe, és újrafüvesítsek). -
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Azért tervezem a hétvégére , mert vasárnaptól visszább hűlik az idő ,és esőket is mutat !
Nekem is van egy pár körtén sok víz hajtás , és nem tudtam , hogy miért ( mondom nem is metszettem rosszul ) , és utánna olvasva , túl vízszintesre kötöttem le , és így bosszúja meg
-
válasz
Dorian
üzenetére
a "dizájnfű" az nálam legalább 4 féle perje és csenkesz, és az "állandó vegyszerezés" kimarad, a gombára Origo Esstence megy ki, Amalgerollal vagy Humin Garden Sol-al, trágyázni meg Biosol, bár idén nyári felkészítőnek szórtam ki MarterGreen High K-t, hogy kevesebbet kelljen locsolnom. a kertet pedig nem a fű teszi kertté, hanem a többi növény.
a szőlőm több vegyszert lát egy évben, mint a füvem, de legyen neked igazad.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Sokkal érzékenyebb a klíma miatt minden. Ez abban látszik meg, hogy pl sokkal fogékonyabb lett szinte az összes növény a vírusokra. Otthoni 20 éves cseresznyefa 1 hónap alatt kiment így. A paradicsomvész, a csúcsrothadás, meg a rengeteg poloska..hát bmeg... ez a hirtelen meleg sokkolja őket, én nem csodálkozok semmin.
-
soldi3r
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Igen, az is. Nalam jo esellyel azt is elinteztek a hangyak. En a paradicsomot is az o szamlajukra irom. Meg a kukorica cimere is tele van veluk meg leveltetvekkel. 2 napig nem volt a kajszifan ketoldalu ragaszto, holnap azt is le kell fujnom valamivel.
De most rendelek vagy 2 kilo hangyairtot. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
Tulajdonkeppen igy a nagy melegekben 2 naponta arasztom.

Intruder2k5: Elozo Szombaton volt
megkapalvanyeselve. A locsolas hozadeka, hogy kerges a fold. Holnap meg lesz ismet nyeselve, ez kb. heti szinten zajlik most mar. Elotte, amig kicsik voltak, kannaval voltak locsolva, akkor nyeselni sem kellett gyakran. -
totron
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
1x volt, hogy rosszul működött a csapitalizmus, mivel a mag zacskóján lévő képet alaposan túlteljesítette a termés, a valóság. Ment a bokrosodás ezerrel. No ott volt szopóka a laposban, de csak ott. Azóta se történt ilyen, se vészileg, se megugrásilag. Bizonyos tőszám felett nem kacsolsz. Pár db-nál ok.
-
jozsi252
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Mindig 7 óra után szoktam öntözni amikor még igaz hogy oda süt a nap de már közel sincs annyi ereje mint mondjuk kora du.
Reggelente nem nagyon van lehetőségem mivel fél5 környékén indulok munkába.
Zavar nagyon hogy ilyenek a levelek, mert most néztem és van amik még jobban össze vannak húzódva.
ncc1701
Telibe öntözöm az egészet, minden kap vizet. Próbáljam meg hogy vödörbe engedek vizet és akkor csak a tövéhez adjak? -
jozsi252
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Tudom hogy onnan is fentről kapja, viszont én kútról öntözök ami azért hideg. Nem tudom hogy ez okozhat-e ilyet?
totron
Tegnap este öntöztem, és még ebben a nagy melegben is most is nedves a talaj. Akkor valószínű hogy az okozza hogy túl sok vizet kapnak? Tudom hogy szereti a vizet a cukkini, de lehet hogy ez már nagyon sok neki? Kútról öntözök amúgy. -
Tranggz
csendes tag
válasz
Dorian
üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek!
Azzal tisztában vagyok, hogy az önkormányzattal is lesz pár köröm az ügy miatt, de addig is szeretném másik oldalról is körbejárni.
Több favágással, alpintechnikával foglalkozó céget is találtam már a környéken, de kevés olyat akik az általad említett szakvéleményt is kínálják.
Köszönöm a segítséget! -
válasz
Dorian
üzenetére
ehhez megjegyzés: úgy tudom az elszáradt fa engedély nélkül, csak bejelentéssel kivágható
és azt is hallottam olyantól, aki állt már olyan mellett, aki látott olyat, hogy a kollégájának a nővérének az anyukája 30-as forstnerrel bele fúrt a fába 4-5 helyen körben, közel a gyökérhez és bele öntött a lyukakba 1-2 deci glifozát tartalmú szert, na attól minden fa elszárad.
-
ncc1701
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Köszi az oktatást, mi asszonnyal ezt azért megpróbáljuk. Feldolgozott kaját eleve nem eszünk, főleg zsír-fehérje alapon próbálunk kajálni. Edzés pipa, stresszmentes életmód pipa (nem lehet felidegesíteni) környezet ok, gének elvileg rendben vannak, nagyszülők-dédszülők 80-90 évek felett éltek. De a gének amúgy 20%, a többiről magad tehetsz.
-
-
ncc1701
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Mi még megtehetjük, h megvesszük a minőségi, emberi kaját, amire az emberi szervezet tervezve van. A gyerekeink/unokáink már nem biztos, de ez már nem az én gondom lesz.
Én inkább tartom magam ahhoz, h ezeket nem, köszi.
Amúgy szimplán túl sokan vagyunk, kevesebb embert megfelelő minőségben, hosszútávon el lehetne tartani. -
válasz
Dorian
üzenetére
Köszi, én gondoltam védem is, meg így cserélhető is lenne ezért nem jutott eszembe, fixen a kpe. Bár persze az is örök élet +1.
torton
Körbe tudom kerülni, de nem biztos, hogy érdemes, lenne a rendszerben egy felesleges 11 fm nyomvonal, ami ugyanúgy nehezen lesz cserélhető, úgy ugyan fólia meg kavics lenne felette, legalább az ugye roncsolásmentesen bontható.soldi3r
Köszi! -
totron
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Vannak esetek, mikor eldurvul és képes megfojtani a gazdatestet, de kis/arányos állapotában tényleg okay. Amit Iván bá' is mond, vannak, akik nem tudják értelmezni és fekete-fehérben "gondolkodnak", vagyis démonizálnak, irtanak. Arányok, komponensek elnyomódása vagy térnyerése/túlélése van a természetben, ez egy jó példa erre.
(#16152) cOxeR, gégecső az el fog aprózódni mint álat. Nem 1-2 év alatt, de el fog. Nem mernék borítással sem átvezetni semmit beton alatt - nem flexibilis, nem bontható, gondoljunk a jövőre, modularitással. Mellette/máshogy nem lehet?
-
-
its_grandpa
tag
válasz
Dorian
üzenetére
Egyrészt szeretek alkotni - hívjuk barkácsolásnak - de örömmel tölt el az is ha megírok egy fantasztikus rekurzív szubrutint egy általam nem igazán kedvelt programozási nyelven.
És ahogy body007 írta, biztos jobbat építek mint jópár mai "mester".
Igaz több mint 40 év gyakorlati tapasztalatom van ezekben a munkákban. -
its_grandpa
tag
válasz
Dorian
üzenetére
>> A 13m2-es tároló (2 ajtóval) került 1.070.000. Ft-ba
Tavaly ősszel készült el a kerti tárolónk, aka fészer.
Mérete 2,00*4,80 mert az alapja 40*40-es sima járdalap,már régen csináltuk, most csak rákerült a "ház".
Kellett 10 db betonozható oszloptartó, oldalfala OSB 12, teteje OSB 15.
A szerkezet 10*5-ös palló, használtunk még 10*2,50-ös deszkát és némi bramac lécet.
Fedése zsindely, van már esőcsatornája és kapott kívülről lazúrt is de az idén kap még.
Az összes anyag költség - fuvarral,jattal együtt - 272.950.- HUF.
Nem lett meg gyorsan mert a szerkezet építése időigényes, gondolkozós volt.
Ketten csináltuk az asszonnyal 98%-ban (össz. életkorunk 130 év), csak a tető OSB lapok felrakásban kellett családi segítség.
Az alkotás öröme priceless :)Ha meg kellett volna venni a 60 db. járdalapot az még kb. 60.000.- HUF.
-
-
User_2
tag
válasz
Dorian
üzenetére
igen, ez valóban így van, valóban kell egy garázs méretű műhely/raktár.
de ha egy 1*1*0,7 méteres "tároló" szóba kerül, akkor még nem tartunk itt.
egy ekkora méretű akármi, a gyakorlatban nem használható semmire.
csak egy lepel szerű funkciót tud betölteni kisebb valamiknek. -
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Én biztos ami biztos alapon 3 fát lenyomtam szombaton a második érés előtti rajzásra marad a sárga pett palack
, a Szomolyai feketéről , már tegnap és ma is szemezgettünk , 5 éves a fa , de nagyon jól ment ( az is lehet , hogy 2 éves volt a csemete amikor vettem , mert nagyon szép nagy , vastag volt )
A többi három az kései ropogós , szerintem majd 2-3 hét múlva fog érni ! -
-
-
válasz
Dorian
üzenetére
Ez így nem igaz, hogy nem igényelnek vizet, csupán ami a talajban van, azt nagyon jól tudják felvenni.
A kintieket én is csak akkor kezdeném öntözni, ha elkezdenének lekonyulni.
Nekem van dézsában is egy, az napos időben már egy locsolásmentes nap után elkezd lekonyulni. Pangó víz viszont ne legyen alatta. -
válasz
Dorian
üzenetére
Ez amúgy így van, kis fejlődő szakaszban kell neki víz, a kifejlett példány nem kér semmit, lsd levendulanultetvények szerteszét az országban, sehol semmi öntözés.
A durva amúgy, hogy nálam kb 1-1,5 hét és virágzás lesz levendula terén megkockáztatom idén lehet lesz 3 kör virágzás ha “learatom” időben az elsőt… de pl a varjúháj is ami nyár vége lenne, az is pikk pakk virágozni fog. -
-
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Nálunk költözéskor jött át az öregasszony hogy "hát őt nem zavarja, csak vannak itt olyan szomszédok akik feljelentenek, már ő is próbált vasárnap füvet nyírni, aztán rászoltak". Akkor már tudtam hogy rajta kívül mindenki leszarja, ő köt bele mindenbe. Utánanéztem, aztán mondtam neki hogy néni van egy jó hírem, nyugodtan vághatja a füvet vasárnap is mert nem tilos.
-
válasz
Dorian
üzenetére
Sose értettem miért kezdi el bárki is húzni azt a szerencsétlen szellőztetőt, forog megy előre sétálsz utána és öröm boldogság van...
Nem tudom itt mi van, de vakond, hangya, tücsök az hegyekbe, de van denevér is, meg a szokásos galamb, rigó (pár napja találtam egy pici tetemet még kopasz volt teljesen, szóval valahol van egy fészek is), vörösbegy, sőt szerintem van egy kuvik is a szomszédban, pont az előbb hallgattam, látni sose láttam, amúgy az egész ház körül mindenhol minden szét van túrva a vakondok miatt, szerencsére a fűbe nem talált be egy se a háló miatt, na azt sikerült nagyon jól letenni.
Ez mai, nem akartam zajongani a forgókésessel ebédidőben, így hengerrel csak letúrtam gyorsan, de kellett volna a szokásos kettő kör, egy közepes magasságú forgókéses fűgyűjtővel, majd egy alacsonyabb magasságú hengerkéses nyírás, ha csak heti 2 nyírásra futja akkor ez lenne a normál folyamat nálam.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Én is rendeltem a netről , Teppekit és atkákra Ortust !
Ortus 5 SC
Takácsatkák és levélatkák ellen javasolt almatermésű-, csonthéjas-, szőlő-, bogyósgyümölcsű ültetvényekben, hajtatott paradicsomban, és vetőmag kukorica esetén
kontakt hatóanyaga levél viaszrétegéhez erősen kötődve, 50-60 napig képes a hatékonyságát megőrízniaz atkák valamennyi mozgó – nimfa, lárva, imágó – alakja ellen hatékony , méhekre nem jelölésköteles kíméli a hasznos rovarokat !! -
soldi3r
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Pl Teppekit, az erre valo. Nem vagyok Mospilan ellenes, de feleslegesen nem hasznalnam el, mivel sok fanal evente csak egyszer hasznalhato.
De elobb kennem korbe a fatorzset es probalnam meg lemosni oket valamivel, kaliszappan, csalanle.#15635Z.É.T, Sajat velemeny, de szerintem tobb mulik a megelozesen, kondicion, mint a kezelesen. De ez legalabb ugyanannyira munkaigenyes, mint a vegyszerezes.
-
User_2
tag
válasz
Dorian
üzenetére
törd le kézzel azokat az új hajtásokat amelyikekre nincs szükséged, tőből.
én meghagynék egy vastagabb függőleges kvázi egyenes ágat, olyan magasat, ami még elfér, és elférnek rajta az új termőhajtások is.
plusz minden évben indítanék egy új friss hajtást egészen lentről, hogyha a vastagabb ág elfagyna.
had teremjen, ha annyira akar és elfér.
ne felejtsd el megszagolni, amikor majd virágzik.
ha kényes fajta és nem akarsz vele vesződni, azaz pluszba permetezni, meg egyáltalán gondolni a védekezésére, oltsd át lent egy új hajtását izabellára, othellora, vagy valami rezisztens fajtára.
palatina, pölöskei, bianka, néró.
nemsokára itt lesz a zöldoltás ideje, már most feltérképezheted hozzá az elérhető fajtákat az ismerősi kör kertjeiből.egyébként igen, én is meghagytam lentről egy-egy új hajtást tavaly az ifjításhoz, hát képes volt 5métert nőni. szóval tényleg képes gyomként meg/és/vagy faként viselkedni. most az utolsó 2 méteren hozott vagy 30 fürtöt, amit persze majd gyéríteni kell, de majd csak virágzás után ritkítom, addig még el is fagyhat egy része.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
Jó stratégia , én még rajtad is túl lőttem
, van 3 nagy és egy közepes cseresznye fám , olvastam , hogy ugye van a nállunk honos cseresznye légy ami , nemsoká támad , és 1, egy lárvát rak egy cseresznyébe , feromonal jelzi , hogy foglalt , de utána amikor a cseresznye zsendűl , jön az amerikai cseresznye légy , ami nem 1 , hanem két három lárvát rák , és a már eleve kukacos cseresznyébe is rak 
Olvastam , hogy ilyen házi kiskertben 5-6 sárga lap egy fára és akár 80-90 % ki lehet fogni , az elsőt én is permetezem , a másodikat , megpróbálom levadászni sárga ( nem lappal )
Mondom olyan drága a lap és sok kell , találtam a neten 15 centi széles és 100 méter hosszú tekercset , na mondom , majd én levágdosom , igen ám de ez ilyen vékony sárga ragasztós fólia ( üvegházban húzzák végig , leszúrt botokon ) , ragad mind a két oldala , arra gondoltam , hogy ilyen üres 2 literes üdítős üvegre rá fogom tekerni , és azokat akasztom ki a fára ( karácsony fa lessz a végén
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- Új, felbontott Bosch GWX 17-125 PSB 1700 W X-lock prof. sarokcsiszoló flex - Közel 2 év garival! -
- Új, felbontott iGET Homeguard 1080p IP66 biztonsági térfigyelő kamera - Közel 2 év magyar gari!
- Audi Q7 3.0TDI e-tron 2016 évjárat
- Saeco Incanto HD 8918 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
szerintem a te klappod, nem klap

30+ fok, 120% páratartalom, napi háromszor
A többi három az kései ropogós , szerintem majd 2-3 hét múlva fog érni !
veled se jó kötekedni.