Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:33

LOGOUT.hu

Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) Vesa válasza BoB (#1000) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Rossz hír!
Pedig az MCG lényegesen jobb konstrukció, azzal már kezdeni is lehetne valamit.

A tudomány a valóság költészete!

(#1002) BoB


BoB
veterán

Kérdezték a tapasztalataimat a T.16000M-el kapcsolatban.

Hogy megér-e ennyi pénzt, erre nehéz választ adni, ez teljesen egyén és pénztárca függő.

Az én szubjektív gondolataim a joyról:
- a kis tolattyú nem tudom milyen jó, még sosem állítottam be semmire.

- maga a joy pontossága remek, azzal nincsen gondom, sem center vagy dead zone probléma nincs nálam

- nekem túl erős a rúgó (ami visszahúzza középre), ezt nem lehet állítani, cserélni, ha elengeded a joy-t, pattogva áll vissza középre

- nekem túl nagy, nem érem el a felső gombokat ha a kézpihentetőn van a kezem, ez sem állítható

- a gombok mechanikája szupergagyi. Működni működnek, de semmi érezhető nyomáspontjuk nincs, körülbelül mintha pudingot nyomkodna az ember. Kivéve a "tűzgomb" a joy elején, az normálisabb.

A gázkar:
- valóban akadozik, tervezem szétszedni, van hozzá műanyaghoz való "olaj"-om

- méretileg ez is túl nagy nekem, folyamatosan át kell helyezni a kezem hogy elérjem a jobb oldalán található alsó két gombot

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1003) Vesa válasza BoB (#1002) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Thanks a tapasztalatokat!

Viszont ha nagynak érzed a vezérlőket, akkor nem tudom, mi lehetne neked a jó megoldás, mert pl. gázkarból nagyjából ez az egyik legkisebb a piacon.

Gripnél is pl. a Virpil marha nagy, a TM warthog úgy néz ki mellette, mint egy törpe, ráadásul mint egy ócska kínai vacak. Kacérkodom egy ilyen grip vételével mert rá tudom tenni a warthogra, de pont a mérete miatt kicsit tartok tőle, hogy nem lesz jó. A lapát nagy ruszki kézre van ez is méretezve.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1004) BoB válasza Vesa (#1003) üzenetére


BoB
veterán

Igen tudom hogy az is nagy, de legalább lehet állítani a támasz magasságát. Remélem max pozícióban használható lesz nekem.

Más opció úgysincs :(

Ebben a tekintetben a legjobb joy-om a Cyborg X volt, remekül be lehetett állítani. Sajnos más előnye viszont nem volt :D

Most azon gondolkozom hogyan tudnám használni a gunfighter bázissal + hosszabbítóval. Utóbbi nagyon jó lenne csak a körülmények itthon nem ideálisak hozzá (az asztal, konkrétan).

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1005) Ummon válasza BoB (#1004) üzenetére


Ummon
csendes tag

Nekem csak a hvk van meg a TM készletből, de szerintem is egy kicsit kényelmetlen a markolata.
Utólagos szilikonzsír az kell neki bőven, attól kevésbé lesz "ragadós", de teljesen tökéletes nem lesz.

(#1006) killbull


killbull
aktív tag

T16000M sokkal jobban megéri ár érték arányban. A gumimembrános gombokkal kapcsolatban 5 meg 10 éves billentyűzeteknek amik gumimembránosak sincs bajuk. Joystickot nem nyomkodod annyit mint a billentyűzetet.

Én a T16000M et fél éve használom és az hogy a Hotas Warthog vagy a VKB vagy a Virpil mondjuk tud 2x akkora felbontást a hall sensorával sztem nem akkora plusz. Egy 10 es curvature szimulátorban bőven jó még kötelékezni is. Max annyival lehetnek jobbak hogy azokhoz nem kell curvature.

Viszont a Hotas Warthoggal kapcsolatban elég gáz 100 000 ft + ért pl az hogy darabjaira kell szedni meg kitisztítani ha elhasználódik benne a zsír, míg a T16000M nek max a tövénél kell megkenni amihez nem kell szétszedni. Hotas Warthoggal kapcsolatban sok ismerősöm pl panaszkodik hogy néha érzékeli a joyt néha meg nem. Vagy alapból hibásan vette meg és hetekig kellett szenvednie a boltal hogy cseréljék. (nem volt jól kalibrálva egyébként) míg valaki nem segített neki hogy töltsön le hozzá kalibráló programot, maga a bolt se értett ahhoz amit árult.

Ilyen hibákat nem kéne gyárilag ennyi pénzért.

[link]

Vagy kompletten kezd azzal hogy szétszeded és lecsiszolod a sorjákat a gimbalról mert súrol a fröccsöntött hibák miatt.

[link]

Vagy gondol egyet és 3 év után eltörik a nyaka rendeltetésszerű használat mellett.

[link]

Nem értem a VKB t meg a Virpilt miért nem képes jobb ellátottságra olyan szinten hogy akár itt magyaroknál is bemész egy boltba vagy nagyobb internetes áruházban magyar garanciával amit ők intéznek lehessen vásárolni...

(#1007) Vesa válasza killbull (#1006) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Egyrészt, már a TM sem a régi ez egyértelmű. Nyilvánvalóan romlott a minőség a 90-es évek óta. Ugyanakkor nem mutat valós képet ha kiragadunk pár negatív esetet, mert Warthogból sem 3db-ot adtak el az utóbbi években, tehát értelmezni a minőséget akkor lehetne, ha egzakt adatokkal rendelkeznénk arról, hogy mennyi meghibásodás esik az összes eladott mennyiséghez. Minden terméknél vannak rosszabb szériák, gyártási hibás darabok, olyan gyártó nem létezik ahol ez nem fordul elő.

Nekem is Warthog-om van, elég masszívan használom is, egyelőre semmilyen negatív tapasztalatom nincsen, amiből persze szintén nem következik semmi. Épp most panaszkodott valaki az Elite fórumban, hogy már a másodikat viszi vissza garanciában. Talán rossz szériát fogott ki, de magyarországon azt sem zárnám ki, hogy a kereskedő szivatja egy javíttatott cserével, mert láttunkk már ilyenre is pédát.

Abban is biztos lehetsz, hogy a T.16000M semmivel sem jobb minőség, ugyanaz a gyártó és mivel abban gyakorlatilag minden műanyag, a sorjás cuccokra is nagyobb az esély. Ezzel együtt alapvetően jó a megítélése annak is.

A VKB kis cég, a Virpil még annál is kisebb és újabb is. Bár az ránézésre látszik, hogy a felhasznált anyagok tekintetében minőségibb termékeik vannak, de ezekből lényegesen kevesebbet adtak el mint TM-ből, így tapasztalat se nagyon van a konkrét minőség/élettartam kapcsán. Ez nem egy nagy piac -gondoljunk csak arra, milyen piti áron kelt el a Saitek-, ezek a cégek sem nagyok, így nem várható el tőlük olyan világméretű hálózat kialakítása, mint a terület legnagyobb gyártójától.

A Virpillel nekem az a bajom, hogy amegoldásuk jelenleg nem igazán desktoop barát, vagyis ha a mechanikát is megveszem alá, akkor a joy gyakorlatilag nem helyezhető el az asztalon csak felfogatással vagy a felfüggesztéssel, ami egy fix szimulátorban jó, de egy munkaasztalon körülményes.
A VKB már jobb egy fokkal ilyen szempontból, de annak meg sajnos olyan nyomorultul néz ki a base (szubjektív, mielőtt valaki nekem esne), hogy ott meg az tart távol a vételtől. Nem egyszerű kérdés ez.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1008) BoB válasza Vesa (#1007) üzenetére


BoB
veterán

Ezen a base-en mi néz ki nyomorultul?

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1009) Vesa válasza BoB (#1008) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Ezen semmi, nem erre gondoltam hanem a Gladiátorra! :) Úgyhogy igazad van, pontosítom a véleményemet!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1010) BoB válasza Vesa (#1009) üzenetére


BoB
veterán

A Virpil-el hasonlítottad össze, de a Virpil-nek nincs a Gladiator-nak megfelelő bázisa. A T-50 a Gunfighter megfelelője.

De egyébként szerintem egyáltalán nem gáz a Virpil sem sima asztalhoz, villámgyorsan levehető:

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1011) Vesa válasza BoB (#1010) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Ez nem teljesen igaz, mert a T50 base jóval nagyobb, nem véletlenül van rajta eleve felfogató, ami a Gunfighteren nincs.

A tudomány a valóság költészete!

(#1012) BoB válasza Vesa (#1011) üzenetére


BoB
veterán

Akkor úgy mondom hogy ugyanaz a kategória. A gunfighteren nyilván nincs felfogató mert VKB nem csinál ilyen asztalra akasztható cuccot.

Az hogy nagyobb kicsit az a más belsőből fakad.

Mind a kettő egy full fém, cserélhető cam- és rugós base, gombok meg minden más nélkül. Ugyanaz a kategória.

(#1013) Vesa: igen ez igaz, tudom milyen.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1013) Vesa válasza BoB (#1010) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Persze, levehető, de macera. Ha szerltél már asztalra kormányt, majd onnan le minden egyes alkalommal játék előtt/után, akkor tudod miről beszélek. Megoldható, de körülményes a mindennapokban.

A tudomány a valóság költészete!

(#1014) killbull válasza Vesa (#1007) üzenetére


killbull
aktív tag

T16000M nél raktam le a voksom mert nekem mindenre elég a pontossága, és ha teszem azt egyszer csak behal, nem sok az a 18000ft, meg ebben a kategóriában nem kell félteni.

De a Hotas Warthognál ismerősök alapján sokat hallom a problémákat és ha csak a sticket venném meg az is alap 70000ft. Ennél a kategóriánál valahogy nem tudnám tolerálni pl hogy behal egy mikrokapcsoló mert nem láttam még sehol olyat hogy csak azt kicserélik, vagy amit linkeltem hogy hopp leesik a nyaka. Konkrétan vegyél újat kb. Ami pontosság meg kell légi harchoz még az analóg 256 os felbontás is elég egy max 20 as curvaturral szóval 16000M overkill.

Szerintem ez bevételszerzés meg monopól kihasználás, ezt gondolom mert megteheti a Thrustmaster. Egy ekkora cég meg mi másért nem képes arra hogy pl a mostani Warthogból kihozzon egy akár alumínium vagy megmunkált acélbók készült gimballal rendelkező pl MK2 őt.

Ugyan így Logitech vagy más cég, ott is csak ész kéne hozzá hogy tervezzen egy gimbalt fémből. Vagy akár a gamepadoknál, ott is mekkora ugrás lenne ha a 2 analóg kis joyt ami van rajtuk megoldanák hall sensorral. Szerintem ugyan ide lyukadunk ki, hogy amíg veszik addig minek gyártsanak jobbat hisz több a bevétel.

(#1015) killbull válasza BoB (#1008) üzenetére


killbull
aktív tag

Ez is úgy lesz mint kb a Black Mamba vagy a King Cobra, már egyiket se gyártják.

[ Szerkesztve ]

(#1016) Vesa válasza BoB (#1012) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Értem, hogy miből fakad, de ez sajnos nem változtat azon, hogy nem tudod simán rátenni az asztalra mint a Warthogot vagy a Gunfighert.
A Virpil direkt felfüggesztéssel tervez, ami szuper, ha van erre egy külön cockpit amit egyszer kell összerakni és használni. Napi szinten nem mozgatnék ilyen vasakat, de ez is szubjektív nyilván.

A tudomány a valóság költészete!

(#1017) killbull


killbull
aktív tag

Ezt nem értem pl ezt a 3 terméket a Virpil miért nem tudja eladni a licencet valami jó gyártónak és kiteríteni egész európában? Konkrétan hülyére tudná keresni magát.

[link]

[link]

[link]

(#1018) BoB válasza killbull (#1015) üzenetére


BoB
veterán

Nincs olyan termék amit az örökkévalóságig gyártanak.

A Gunfighter egyelőre marad, a Gladiator-nak van vége, abból is már csak a PRO-ból gyártanak egy keveset utánna vége.

Ettől függetlenül a garancia ugyanúgy érvényes.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1019) killbull válasza BoB (#1018) üzenetére


killbull
aktív tag

Régen King Cobrát akartam venni, végül Defender Cobra M5 lett belőle amit úgyszint már nem gyártanak. Logitech gamepadok 10+ éve gyártva vannak, Hotas Warthog vagy Saitek mostanra Logitech is 10+ éve kapható. VKB azért cancer mert egyszer csak leáll a gyártással aztán kuka ha elromlik vagy házilag mehet a gányolás. Így értem.

[ Szerkesztve ]

(#1020) BoB válasza killbull (#1019) üzenetére


BoB
veterán

Ha garanciaidőn kívül elromlik mondjuk a T16.000M-em, akkor miért jó az nekem hogy még mindig gyártják?

Ugyanaz az eredmény mert alkatrészt a belsejébe nem fogok tudni venni, vagy ugyanúgy gányolom vagy veszek másikat.

Szóval nem igazán értem ezt az érvet.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1021) Vesa válasza killbull (#1014) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Értem az érveidet, nincs is ezzel gond, csak arra akartam rávilágítani, hogy 1-2 ismerős és 1-2 neten talált probléma nem képezi le a valóságot. Ha most én lennék az ismerősöd, akkor csupa jót hallanál a Warthogról, mert nekem évek óta semmi bajom nincs vele. Szal ez így nem reprezentatív. Az pedig, hogy valami drága, soha nem jelenti azt, hogy az idők végezetéig hibátlan marad. Láttam én már 1 éves BMW-t szétesni, sőt, komplett motorszériájuk volt konstrukció hibás, melyek 15-25milliós autókba kerültek beépítésre. Ez egy ilyen dolog, sajnos.

Full fém mechanikát pedig azért nem csinálnak, mert nem éri meg. Kicsi ez a piac, és a drága vezérlőket eleve kevesen keresik. Még egy Hotas X-re kiadnak 15k-t, de már egy Saitek X akárhányasra is sokkal kevesebben, pedig árban az is kb. félúton jár egy Virpilhez képest (mondom ezt úgy, hogy a Throttle árát még nem is tudom).
A Warthog HOTAS €350 kürül mozog, ezzel szemben a Virpil stick önmagában €289 (local tax nélkül) és ebben még nincs Throttle és nem valószínű, hogy €60 lesz a gázkar. Tehát a minőségnek ára van, úgy tűnik, a nagyobb gyártóknak ez nem éri meg.

A tudomány a valóság költészete!

(#1022) BoB válasza Vesa (#1021) üzenetére


BoB
veterán

Számíthatsz rá hogy a Virpil Throttle 200-300 euró körül lesz :D

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1023) Vesa válasza BoB (#1022) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Valószínű, és az egy reális ár. :K
Mire mindent kifizet az ember, lesz az kb. 200k HUF alsó hangon.

A tudomány a valóság költészete!

(#1024) killbull válasza BoB (#1020) üzenetére


killbull
aktív tag

Árkategóriába mondom, egy T16000M pl ha olyan mikrokapcsoló megy tönkre akkor a helyi boltba fillérekért cserélhető. Ha egy ilyen 8 állású kapcsoló ami a Warthogba van nem hiszem hogy kapsz, max netről. Szóval a kategóriák. Pl egy 8000 ft os gamepad nem nyom akkorát mint egy törött nyakú Warthog vagy néha működő gázkar potméter, ilyesmi.

Azért is sírok a fém alkatrészekért mert azok nem szoktak tönkremenni, vagy pl hall sensor se szokott igazán megpatkolni.

(#1025) Vesa válasza killbull (#1024) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Nyilván sokkal tartósabb a fém, csak mivel fogytán van, drága.

A tudomány a valóság költészete!

(#1026) killbull válasza Vesa (#1021) üzenetére


killbull
aktív tag

Csak annyit tettem hogy google kereső: hotas warthog problems és képkeresőbe el az adott oldalra ahol van a kép, ott még több infó és ezt átlagoltam. T1600M ről valahogy semmi nincs, max annyi hogy a ledet akarják kikapcsolni rajta, vagy valaki nem zsírozta a nyakát és elkezdte reszelni a tövét a joysticknak a felület ahol összeér.

(#1027) TESCO-Zsömle válasza killbull (#1019) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Megfoghatod a dolgot onnan is, hogy 10+ éve gyártva vannak, meg onnan is, hogy 10+ éve nincs fejlesztés, max kap egy más színű burkolatot...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1028) adam520


adam520
tag

Thrustmaster T.Flight HOTAS X /4 /One

T.Flight hotas X-et akartam vásárolni, de a dead zone és throttle apróbb problémák miatt várta még. Van belőle revision 1 és revision 2.

T.Flight hotas 4 ezt később adták ki és kiderült, hogy fejlesztett a belseje néhány dologban.

Idézet:
I just pulled apart the Hotas 4... it looks nearly identical to the Hotas X, but rather than the relatively simple circuitry and epoxy glob MCU... this one has a lot more circuitry, and a marked MCU (ARM Cortex-M0 - LPC11U35F). You can even see the mold markings from the extra mapping/preset buttons/LED from the X, and the board is labeled "T FLIGHT HOTAS X PS4". I didn't bother pulling apart the throttle side... I'll bet it's nearly identical inside.

I did a couple tests... like the Hotas X, it looks like it still reports 10-bit resolution on the X and Y, and 8-bits on the other axes. I'll try to come up with some sort of "scientific" comparison of the dead zones, so you don't just have to take my word for it... but I can certainly say it's WAY better.

Anyway, I posted a few pics here in case anyone's interested: http://imgur.com/a/skToZ

Okay... I did a more scientific dead zone comparison between the two. By measuring the voltage at the wiper of the pot, I was able to determine at exactly what voltage the joystick snapped out of the dead zone.

On the Hotas X, the dead zone was from 1.52V to 1.85V, which is the center 0.33V. The total voltage swing of the pot for full range was 1.97V (0.72V to 2.69V). That means the dead zone of the Hotas X is approximately the center 17%.

On the Hotas 4, the dead zone was from 1.58V to 1.70V, which is the center 0.12V. The total voltage swing of the pot for full range was 2.03V (0.57V to 2.60V). That means the dead zone of the Hotas 4 is approximately the center 6%.

Another thing to note is that neither stick calibrates to the actual full range of the pots, so they hit 100% before they physically hit the end. Both measured approximately 2.6V of total swing from end to end, but the measurements were only over about 2.0V... which means the active area of the joystick is about the center 77% of the stick's full movement. Not really a big deal (it ensures that you'll always be able to get the full range), but just wanted to mention that.

I finally got home, plugged it in, and yeah... it's actually a huge improvement!

It has a tiny deadzone in the middle, which keeps it well centered, but a slight twitch of the joystick moves it. It has a slight snap all along the X and Y axes, but it's probably 1/4 or less than that of the Hotas X.

Végeredmény, a hotas 4 fejlettebb mint a hotas X.
Mivel nekem a hotas X piros és a hotas 4 kék színe sem tetszik, a hotas One-t (szürke) akartam megvenni, de technikai oldalról nem tudom, hogy ebben a legfrissebb kiadásban mi rejtőzik.

Megkérdeztem, a Thrustmaster technikai gárdáját, hogy a hotas one tartalmazza-e az upgrade-ket?

Hivatalos válasz:

"The Hotas One will offer the same performance as the Hotas 4 and even more."

:) Kicsit rövidke, de biztató válasz. Vagyis a Hotas One ugyanazt a teljesítményt fogja hozni mint a Hotas 4 és még többet is!

Röviden, így döntöttem a Hotas One mellett.

Dr.Adam520

(#1029) BoB


BoB
veterán

Megerősítette az áprilisi konténer érkezést a VKB európai disztribútora. Remélhetőleg nem jön közbe több probléma. A következő cuccok érkeznek:

Gunfighter Mk.II Pro/non-Pro with MCG Pro/non-Pro grip with En/Ru engravings
Gunfighter Mk.II KG12
T-Rudder Mk.IV

És jó hír hogy megújul a honlapjuk is, ráfér! :K

[link]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1030) koppi999


koppi999
csendes tag

Sziasztok!

Venni kívánok egy joystickot.
50 k körül költenék rá,l többet nem szívesen költenék rá.
DCS, Elite Dangerous, EVE online, Star Citizen, War Thunder, Apache air assault, microsoft flight
simulator X, esetleg il 2 lesz vele a terítékemen vele. (Apache , eve , il2 re nem ír kompabilitást a logi a gyakran használt játékokhoz)
Az élettartama mennyi az ilyen árkategóriájú örömbotoknak, években? Ha 4 , inkább 5 évet várnék el e botrendszertől az túl nagyravágyó? :(
Ennyiért már HOTAS rendszert preferálnék: Logitech X52 pro-t néztem ki: jó lesz nekem? Minden játékkal
kompatibilis? Win 10 OS-t 'szereti' (azontúl hogy kompatibilis, minden illesztőprogram driver , anyámkínja tökéletesen megbékél a win 10-el)?
Ekkora köteg pénzért gondolom, pontos, hosszan tartó, ergonómikus. Ugye? :O

És még egy kis érdeklődés: mikori ez a HOTAS? (Win 10 miatt nem lehet túl régi...) Az az lcd kijelző, és az egész gépezet ahogy van olyan retró jellegű. A logitech pedig tudtommal ad az eladhatóbb külsőre.

[ Szerkesztve ]

(#1031) Vesa válasza koppi999 (#1030) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Szia,

Az X52 Pro nem mai darab, alapvetően Saitek tervezés és gyártás. Mivel kb. 1 évvel ezelőtt a Saitek-et megvette a Logitech, már ez utóbbi nevén fut, de ez ne tévesszen meg. Árához képest nem rossz vezérlő,
nekem is volt/van. Hall szenzoros rendszer, sok gomb, a centerezése lehetne jobb, de alapvetően nincs vele gond. Hogy mennyit bír, az használat függő, mert műanyag a szerkezet.
Ergonomikus, nekem nagyon kézre állt a stick és a gázkar is, de ez is egyéni ügy mert kinek mi a kényelmes.

Ebben az árkategóriában nem sok vetélytársa van, maximum a TM T16000M FCS, de ez már megint egyéni preferencia kérdése, hogy melyik teetszik jobban.

Nézegesd át a topik összefoglalót is!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1032) BoB


BoB
veterán

https://komodosimulations.co.uk/

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1033) Vesa válasza BoB (#1032) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Cool! :C
De ez is a speciális vezérlők, -egyébként egyre népesebb- táborát gyarapítja.
Így hirtelennem is tudom, hogy helikopter esetén melyik program az, amelyik legalább alulról közelít a hihető szimulációhóz? X-plane? FSX? Vagy van valami katonai szim, amiről nem tudok, de profi módon szimulál helit?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1034) BoB válasza Vesa (#1033) üzenetére


BoB
veterán

DCS, ott vannak a helipokterek.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1035) BoB válasza BoB (#1034) üzenetére


BoB
veterán

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1036) repvez válasza Vesa (#1033) üzenetére


repvez
addikt

A mi-8 on kivül van még a ka-50 , az uh-1 és a gazelle és készülöben van a bo-105 meg a mi-24es

mindegyik kapcsolható 3d fülkével rendelkezik

(#1037) Vesa válasza BoB (#1034) üzenetére


Vesa
Topikgazda

És milyen a repmodell?

A tudomány a valóság költészete!

(#1038) repvez válasza Vesa (#1037) üzenetére


repvez
addikt

mindegyik tipus aktiv a tipuson repült pilóták bevonásával készült, az már kérdés, hogy mennyire jön át FFB nélküli kezelőszervekkel és nem mozgó kabinnal csak a monitoron .

(#1039) BoB válasza Vesa (#1037) üzenetére


BoB
veterán

Profi

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1040) Vesa válasza repvez (#1038) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Értem, köszönöm a választ!

A tudomány a valóság költészete!

(#1041) BoB


BoB
veterán

Elkészült a VKB európai weboldala, lehet rendelni! :D

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1042) BoB


BoB
veterán

Megnyílt a Virpil Controls európai weboldala / webshopja:

Összefoglalóhoz hozzá lehetne adni, meg azt az ars technica-s linket is cserélni.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1043) killbull


killbull
aktív tag

Thrustmaster hihi! :U

[link]

(#1044) Vesa válasza killbull (#1043) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Úgy tűnik, egyre szarabb a minőség. Ez egy másik példa, szegény srácnak már a másodikat kell gariztatnia.
Nekem mázlim van, vagy csak korábbi széria, de az enyémnek évek óta semmi baja.

BOB

ok, átírom majd.

A tudomány a valóság költészete!

(#1045) BoB


BoB
veterán

Gondolkoztam a VKB gunfighter-en. A PRO már el is fogyott :U

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1046) Vesa válasza BoB (#1045) üzenetére


Vesa
Topikgazda

De gondolom lesz még nem? Kicsi cég, kis tételben mernek csak rendelni a gyártósorról.
Nekem az MCG jön be, csak így marha nehéz, hogy nem tudom kipróbálni. Képek alapján jóval nagyobb mint a Warthogom, úgyhogy nem tudom, mennyire lenne kényelmes, mennyire állna kézre. Az átlag oroszoknak elég nagy lapát kezük van, lehet arra tervezték. De lehet, hogy csak optikai csalódás és teljesen kézre állna.
Ki kéne próbálni, de nincs hol. Ez a gáz ezekkel a kis gyártókkal, nincs terítve a termék, nem lehet sehol kipróbálni. Ahhoz meg drága, hogy csak úgy találomra berendeljem, főleg, mert annyira spec cucc, hogy az életben nem adnám el ha nem jó, max. ebay-en jóval ár alatt.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1047) killbull válasza Vesa (#1046) üzenetére


killbull
aktív tag

Az MCG kissebb! Katt a kép allatt még van 3 kép!

[link]

(#1048) killbull


killbull
aktív tag

VKB MCG is törik használat közben, nem csak egy embernek!

[link]

[ Szerkesztve ]

(#1049) killbull


killbull
aktív tag

Ez is érdekes VKB, nem kommentelem lehet látni amit kell.

[link]

Itt részletesebben.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#1050) Vesa válasza killbull (#1047) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Jogos, a Virpillel kevertem.

A tudomány a valóság költészete!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.