Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:33

LOGOUT.hu

Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) xtremist válasza xtremist (#1950) üzenetére


xtremist
senior tag

Az összes logitech thrustmaster joy nevére ha rákeres az ember, tele van olyan találatokkal hogy gumiszalag mod, mágnes mod, ilyen mod, olyan mod, 15-ödik féle kenőanyag a csúszkákra, ez csak annyit mutat, hogy a felhasználók elégedetlenek, és küszködnek hogy használhatóvá tegyék a terméket, aminek alap állapotában használhatónak kéne lennie.

[ Szerkesztve ]

(#1952) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Jaj ne vitatkozzatok :)Játszottam már a játékkal billentyűzettel csak nem lehet benne finom mozdulatokat tenni. Ha veszek is jostickot akkor nem xart akarok. Mire gondolok. Vannak a kormány játékvezérlők mindenki jött a 180 fok meg 360 (ha jól irom :D) Vettem egy olcsóbb kisebb forgatható változatot és játszottam a kamionos játékkal meg Bus Sim-mel hááát azt nem nevezem kormánynak amivel egy utcába nem.lehet befordulni mert nincs akkora forgása. Majd vettem egy Thrusnaster T150-et az teljesen élvezhető volt. Persze van kiegészítő vàltó ha akartam volna. Joystick esetében számomra fontos a realisztika ami annyit jelent ha elmozditok ennyit akkor ennyit mozduljon tehát ne nagyot kelljen tenni kisebb mozgásért :)

(#1953) xtremist válasza Csabi1984 (#1952) üzenetére


xtremist
senior tag

Na ezek azok a tulajdonságok, ahol nagyon előjön a különbség a csapágyazott forgáspont meg a nagy felbontású hall jeladó miatt. Egyébként nem vitatkozásnak szántam az egészet, tudom hogy nem abban a kategóriában ajánlottam,mint amit kérdeztél. Annyi keserű tapasztalat meg kidobott pénz áll mögöttem ezek miatt, hogy mindenképp el akartam mondani, de attól még ez mindig csak az én véleményem. Dcs world-ben meg il2 ben van kb 2500 órám, meg kb 2500 dollárom, úgyhogy valamennyire megalapozott ez a vélemény.

(#1954) Csabi1984 válasza xtremist (#1953) üzenetére


Csabi1984
addikt

Semmi baj köszönöm a tanácsodat és másokét is. Nem szándékozom kiadni valamire ami nem éri el a minimum szintet SE :)Arra is értettem a kormány dolgot, hogy biztos van annál csúcskategoriább mint a Thrusmaster T150 (plusz külön sebbváltó, másabb pedál stb) beértem az alap minimum de jó szinttel :)Tehát ha van ilyen Joystick akkor bizony inkább adok ki többet rá mint, hogy kidobott pénz legyen aztán vegyek egy másikat :D

(#1955) xtremist válasza Csabi1984 (#1954) üzenetére


xtremist
senior tag

Szívesen segítek, és ha veszel ilyesmit és a kalibrálás, használat stb során elakadsz, akkor is.

(#1956) BoB válasza xtremist (#1951) üzenetére


BoB
veterán

"15-ödik féle kenőanyag a csúszkákra"

T16000M van itt, ismerős :DDD

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1957) xtremist válasza BoB (#1956) üzenetére


xtremist
senior tag

Van NyoGel-em 4 féle arany áron ha érdekel :))

(#1958) BoB válasza xtremist (#1957) üzenetére


BoB
veterán

Van most :))

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1959) Vesa válasza xtremist (#1948) üzenetére


Vesa
Topikgazda

"A warthog meg annyiba kerül, mint a gladiator+a gázkarja, és emellett a warthog sem egy problémamentes termék."

A Gladiator egy nagyon jó termék, de a VKB gázkarnál már erősen meggondolnám, hogy arra essen a választásom ha ajánlani kéne. Nyilván felhasználás függő is.
100% problémamentes termék nem létezik, A VKB+Virpil esetén is tudok mutatni videókat, ahol problémák vannak (a működéssel, vagy a kivitelezéssel). Nyilván az ipari hulladék műanyagokhoz képest kevesebb a probléma, de volt olyan Virpil vásárló, aki kicsomagolás utána azonnal sorjázással nyitott, mert a Grip fröccsöntére nem volt éppen 100%. A warthog gázkarja momentán az egyik legjobb a piacon, a stick már más tészta.

Nyilván az is opció, hogy venni elsőként egy jó stick-et és utána gyűjteni gázkarra, de nagyon sok embernél ez csak egy első felindulás és pénzt sem fog áldozni, mert sokan rájönnek, hogy annyira azért nem érdekli őket az egész. Itt is ez volt a kérdés. Vagyis nem opció mindenkinél ez a lépcsőzetes metódus sem. Van egy keret, és abból akarják megoldani a dolgot úgy, hogy az rögtön használható legyen. Az FS-nél ezt 1db stick-el nem lehet elérni, kis pénzből kezdésnek pedig teljesen vállalható a TM T.16k FCS. Ha pedig komolyabban rákap az illető, akkor majd tovább lép és mélyebben a zsebébe nyúl.

FS-hez a legideálisabb egyébként is a TM 787 Yoke (gázkar nélkül) mert az rohadt jól sikerült, gázkarnak pedig mellé egy Honeycomb Bravo.

Szóval a kérdés általában nem ilyen egyszerű, hogy a nyilvánvalóan legjobbat ajánljuk.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1960) Vesa válasza Csabi1984 (#1954) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Akkor az a kérdés, hogy pontosan mire szánod? Mert egészen más szett ajánlható egy DCS-hez vagy űrszimhez, mint egy MSFS 2020-hoz.

Minőségben az említett VKB nagyon jó, de ha már...akkor sokkal inkébb Virpil, mert szélesebb a Grip választék. Ahhoz veszel egy Base-t, és rá egy olyan Grip-et ami a Te felhasználásodhoz leginkább megfelel (űrszimulátor, harci repszimulátor stb.). Full fém mechanika, jó minőségű szenzorok, masszív felépítés. Gázkarnak pedig vagy egy Warthog Throttle (masszív fém kivitelezés, jó minőségű kapcsolók, stb.), vagy a Virpilnek és a WinWinG-nek is is van nagyon jó, esetleg tényleg a VKB, ha neked az tetszik)

FS-hez viszont -ahogy előbb írtam-, legjobb kombó jelenleg egy Thrustmaster 787 Yoke (Vagy Honeycomb Alpha), gázkarnak pedig egy Honeycomb Bravo.

A tudomány a valóság költészete!

(#1961) BoB válasza Vesa (#1959) üzenetére


BoB
veterán

Gázkarból a Virpil-t venném: [link]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1962) Vesa válasza BoB (#1961) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Igen, ez az egyik legjobb most, főleg a thrust reverser karok miatt tetszene. Viszont a rövid gázkar út annyira nem jön be, viszont ez egyéni problémám. Illetve nem tudom ez mennyire lehet általános, de ezen a videón billeg a base, ami elég nagy gond.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1963) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Köszönöm szépen a segítséget. Amilyen egyszerűnk hittem az egészet annál bonyolultabb lett az egész a kedvem is elment :D

(#1964) Vesa válasza Csabi1984 (#1963) üzenetére


Vesa
Topikgazda

A kedved ne menjen el!
Határozd meg a prioritásokat és azt, hogy mire fogod hasnzálni és onnantól egyszerű lesz a döntés.

Minden termékvonalnál van gyengébb/csúcskategória, itt sincs másként. Bemész az egeres topikba, és persze ott is az lesz az első, hogy a csúcs terméknél kötnek ki. Nem nehéz a létező legjobbat ajánlani, mivel nyilván az lesz a legjobb. Csak éppen az 3-4-szer annyiba is kerül mint a többi, és ez nem mindenkinek opció. A joyoknál annyival bonyolultabb csak, hogy szimulátorokról lévén szó, eltérő eszközök állnak rendelkezésre. Egy vadászgéphez nem lesz jó az Airliner yoke, de egy Boeing irányításához meg nem lesz optimális egy vadászgép replika. Bár ez utóbbi, ha kompromisszumokkal is, de még mindig jobban használható, mint előbbi.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1965) Csabi1984 válasza Vesa (#1964) üzenetére


Csabi1984
addikt

Azért mondom bonyolult :DEgy busz szimulátor egszerübb mert vettem egy teljes fordulatra képes kormányt és normálisan megy a kanyar :) De egy repülőgép szimulátor másabb mert az magába foglalhatja a vadászgép játkot vagy űrhajósat és a Microsoft Flight Sim-et és számomra az utóbbi játék lenne a hobbi játék.

(#1966) BoB válasza Vesa (#1964) üzenetére


BoB
veterán

"egy Boeing irányításához meg nem lesz optimális egy vadászgép replika"

Túl van ez értékelve, ha egy airbus-t el lehet vezetni stick-el, akkor egy ugyanolyan gépet más felirattal (boeing) is el lehet.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1967) Vesa válasza BoB (#1966) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Pontosan ezért írtam oda utána ezt:
"Bár ez utóbbi, ha kompromisszumokkal is, de még mindig jobban használható, mint előbbi."

Én pl. Yoke-ot vettem a Warthog mellé, mert egyáltalán nem játszok harci szimekkel csak Fs-el, azon belül is a PMDG 737-el repülök 95%-ban. Játszom viszont még űrszimekkel is, amihez tök jó a Warthog.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1968) xtremist válasza BoB (#1966) üzenetére


xtremist
senior tag

Szerintem sem kell yoke-ot meg 8 gázkaros szettet venni azért, mert repülsz olyan géppel amin az van gyárilag. A stick meg teljesen univerzális, és hat switchek nélkül elég nehéz bármilyen szimulátorban a fejmozgást irányítani, aki meg most kezdi, az nem fog rögtön trackirt meg hasonlókat venni. Tizen valahány évig szimulátoroztam külön gázkar nélkül. A minőség viszont elsődleges kérdés.

(#1969) BoB válasza xtremist (#1968) üzenetére


BoB
veterán

Erről eszembe jutott:

Tobii-t használ valaki?

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1970) Vesa válasza xtremist (#1968) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Yoke-on is van 8-way HAT switch, van mini stick, meg egy csomó egyéb gomb és poti. :U

A tudomány a valóság költészete!

(#1971) xtremist válasza Vesa (#1970) üzenetére


xtremist
senior tag

Amelyik gladiator árkategória, azon van 1 db. A gladiatoron meg van 4. És ahogy te is mondtad, a yoke helyett jó a joystick, a joystick helyett nem jó a yoke. Vagy ha a praktikus oldalát nézzük: mennyi helyet foglal egy asztalon a yoke? Vagy ha használtan el akarja mégis adni, akkor melyiket veszik meg hamarabb?

[ Szerkesztve ]

(#1972) xtremist válasza xtremist (#1971) üzenetére


xtremist
senior tag

Ezen felül ha ha van hat switch egy yoke-on, egy harci repülőszimulátoron akkor is sokkal nehezebben használható, mert ha elfordítod a kormányt, akkor a hat switch helyzete sokkal többet fordul, mint a joystick-é. Az egyetlen komoly gyakorlati oka az igazi repülőkön a yoke használatának annyi, hogy az egyik pilóta vészhelyzetben könnyebben át tudja venni az irányítást a másiktól. Talán emiatt van, hogy utasszállítókon jóval ritkábban használják mint régebben, együléses gépeken (főleg ha katonai) szinte soha.

(#1973) xtremist válasza xtremist (#1972) üzenetére


xtremist
senior tag

A virpil ajánlást meg azért nem értem kezdőnek, mert a nem fapad grippel 350 euro, és alapszintű gázkar funkció sincs rajta, szóval ahhoz mindenképp rögtön kell valami gázkart venni. A gladiator evo meg 180 euro, és van gázkar rajta, még ha kicsi is, de ki lehet vele próbálni hogy bejön e egyáltalán a műfaj.

[ Szerkesztve ]

(#1974) abéla válasza xtremist (#1973) üzenetére


abéla
senior tag

Igazából az a gond, hogy nincs, egy a Gladiatorhoz hasonló ár/érték arányú gázkar, ugye VKB-nél ez a kicsit béna öszvér megoldás is 90e, akkor már inkább Warthog throttle ~100 körül.

De kellene vagy egy x52 throttle-szint 20-30k-ért vagy 50-70e körül egy Glad-szintű tuti vétel és én boldog lennék. :K

...na majd lehet kidobnak vlmit, ha ketseg SC egyszer beindul ...tehát soha :DDD ,
de ha mégis, eladom a Ravenem és veszek belőle valami durvát ;]

[ Szerkesztve ]

hootka!

(#1975) xtremist válasza abéla (#1974) üzenetére


xtremist
senior tag

Az x52 throttle nagyon jó lenne, mindent tudna amire átlag felhasználónak kell, csak az a minőség.....

(#1976) abéla válasza xtremist (#1975) üzenetére


abéla
senior tag

Nekem még a régi Saitekes változat van, ráadásul nem a "pro", de ez nem akaródzik kimúlni(pedig szeretném :D ), immár sok éve és sok millió parsec/légi km óta
(ED,SC,FS,DCS).
Van vagy 6-7 éves, nem tudom, haveromtól vettem használtan kb. 4 éve, mikor elhalálozott a joy-párja.
Igaz közben a tm16000-ekből 2 is megnyekkent, a 3. (TCA) még tartja magát, igaz amióta megvan a Gladiator(NextPrem), kímélő üzemmódban tengeti napjait sc/elite vert./hor. thrusterként.

...és igen, a VKB más dimenzió, mint ezek a TM középkat-ok :K ;

persze azért egy Warthog más: kicsit markolásztam múltkor egyet és azért annak a fém stickje nagyon adja a fílinget (mégha a gimbalja/csatija nem is annyira), a throttle-t meg mihelyst kinyiffan az x52, már veszem is (de csak nem akar, hiába várom :DDD )

[ Szerkesztve ]

hootka!

(#1977) xtremist válasza abéla (#1976) üzenetére


xtremist
senior tag

Nekem japán piacos verzió volt, és az új korától rossz volt. A joysticknek borzalmas dead zone volt középen, azt mágnes moddal kijavítottam, meg a központi rugót kivettem, lett helyette gumiszalag mod, a gázkaron egyetlen csúszka vagy tekerő sem volt használható, a csúszkákon a jitter miatt, a tekerők meg volt hogy egy irányba tekerve oda vissza rángatták azt amihez hozzá voltak rendelve. Pl zoom in out. A gázkar kijelzőjének a háttérvilágítása random kapcsolgatott ki be. Mindezt 3 különböző gépnél, bármelyik usb portnál, pedig nem hiszem hogy egy Be Quiet dark power pro 1200 tápnál meg egy MSI x570S Tomahawk max alaplapnál kellene jobb hogy az usb energiaellátás zavartalan legyen. Vettem külön áramforrású usb hubot 20000 ft-ért, mert azt mondták hogy volt akinek attól volt baja. Hát ennek nem...

(#1978) BoB válasza abéla (#1976) üzenetére


BoB
veterán

"persze azért egy Warthog más: kicsit markolásztam múltkor egyet és azért annak a fém stickje nagyon adja a fílinget"

Aham, a gimbal (a belseje) meg műanyag. És az számít, úgyhogy kössz nem.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1979) xtremist válasza BoB (#1978) üzenetére


xtremist
senior tag

A gimbal meg a kar tövének a törése elég gyakori probléma náluk. Hátha végre összeszedi magát valamelyik komolyabb gyártó és lesz végre a középkategóriában egy vkb vagy virpil minőségű, de nem full fém meg f16 larp gázkar 300 dollárokért. Ígéretek meg tervek vannak, csak az elmélet meg a gyakorlat ugyebár...

(#1980) abéla válasza xtremist (#1979) üzenetére


abéla
senior tag

No-no, a 300$ mire ideér: 120-130e, ezért már van fém-Virpil, mégha nem is speci. (vagy az említett Warthog throttle)
Persze Te a másik megközelítést tartod sajátodénak(pro/típus-spec/ nem elsődleges ár/érték orientáció) és simán lehet, hogy ennek is lenne létjogosultsága. :K
Addig is larp-alt-nak és felső-közép szintnek(legalábbis az árát tekintve) itt a CH Pro Throttle . (bár szegény felett kicsit eljárt az idő)

BoB: nem véletlen írtam a zárójelben azt, amit ;)

[ Szerkesztve ]

hootka!

(#1981) xtremist válasza abéla (#1980) üzenetére


xtremist
senior tag

Rosszul tagoltam a mondatot, azt akartam mondani, hogy ne legyen 300 dollár. Inkább legyen jó minőségű műanyag mint fém, ne legyen konkrét típus másolata hanem inkább univerzális, de legyen olcsóbb. Még az x52-n is (nekem) fölöslegesen sok funkció volt, attól többet ne tudjon, de legyen egy fokkal "modernebb" mint pl a gnx modul. És ha ezt az adott gyártó beillesztené a saját alsó közép kategóriájába, egységes stílussal kinézettel, akkor szerintem elég sokan vevők lennének rá.

(#1982) xtremist válasza xtremist (#1981) üzenetére


xtremist
senior tag

Tudom hogy ebben a kategóriában nagyon sok féle igény van, de nekem úgy tűnik, hogy ezt mások is hiányolják.

(#1983) abéla válasza xtremist (#1981) üzenetére


abéla
senior tag

...minden szavaddal egyetértek! :K

hootka!

(#1984) xtremist válasza abéla (#1983) üzenetére


xtremist
senior tag

Az meg egyenesen a csúcs lenne, ha ugyanez létezne kollektív gázkarként is, de az már a niche-en belüli niche.

(#1985) Vesa válasza BoB (#1978) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Túl van ez lihegve. Én egy full műanyag, analóg potis Thrustmaster F16 FLCS-el kezdtem a HOTAS "pályafutásomat" 1996 környékén. Mai napig megvan ez a szettem, nyilván már nem használom (eleve game portos volt, ami már régen nincs támogatva, persze van hozzá USB mod, de nincs értelme szórakozni vele), szóval megvan még mindig, és tökéletesen működik, pedig kb. több ezer órám van benne olyan öreg progikban, mint a Falcon 4, az IL2, az F15, vagy éppen az EF2000. Később még MSFS-hez is használtam egy darabig. DOS alól kellett scriptelni, kb. parancssoros megoldással. 25+ éves cucc és nem tört el, nem kotyog a center!

A Warthogom is már pár éves, nekem semmi bajom nem volt vele. Nem tört el, nincs gond a centerezéssel sem. A stick ennek ellenére nem a kedvencem. A Throttle viszont az egyik legjobb ma a piacon, ezt határozottan ki merem jelenteni több év személyes, gyakorlati tapasztalat után.

Persze én is jobban örülnék, ha nem gagyizzák el a stick gimbalt és fém szerkezetet alkalmaznak, ráadásul ez a gömb centerező megoldás sem a kedvencem, de azért attól, hogy sz*r lenne, így is fényévekre van. Az évek alatt rengeteg jó élményt adott ez a szett.

A Virpil és a VKB sem szent, linkeltem már videót arról is, hogy ezek is el tudnak sz*ródni (vagy ott a billegő Throttle base). A tartókonzoljukat is inkább szidják mint szeretik, mert állíthatatlan és minél lejjebb kerül a vezérlő, annáll távolabb lesz az asztaltól ami nem kényelmes, plusz írnak arról is, hogy nem teljesen stabil.
Virpilnél pl. vannak stickek, melyeken nincs kéztámasz, ami nálam instant OFF-ba teszi a terméket (megjegyzem, ez a Thrustmaster F/A-18C gripnél is így van, az is kuka nálam emiatt). Szóval tervezési hibáktól hemzseg itt minden.

Ezeknek a szetteknek az ára tükrözi a minőséget. Az X52 Pro nem a minőség csúcsa, de nekem abból is volt még egy Saitek érás darab, ami évekig dolgozott (később még a fiam is nyúzta). Most 2 hónapja is vettem ajándékba egy Logitech verziót, tökazonos, csak a logót cserélték le. Warthog mellett persze vicces a súlya és minden, de működik rendben.

Engem ez kicsit arra emlékeztet, mint a billentyűzeteknél meg az egereknél. Megy a duma, hogy venni kell 120k-ért mecha-t mert csak az a jó, ezer évig bírja, és hatezer gombot tud egyifejűleg kezelni. Eddig ok, nem vitatja senki, de most ha visszanézem eddigi IT-s életemet, akkor abból kb. 20 évig membránossal toltam, bármilyen probléma nélkül, még munkára is. 4 évente kellett cserélni, került darabja kb. 4k-ba. Most nekem is itt van egy közepes árú mechanikus, 50k-ért vettem, de nem teljesen értem, minek? Lenyomom a gombot megjelenik a karakter a képernyőn. Ennyit kell tudjon. Ha bírja is mondjuk tíz évig, akkor sem hozza be az árát az életben.

Itt nem azt vitatom, hogy a minőség nem érdekes és vegyünk sz*rt, hanem oda akarok kilyukadni, hogy az olcsóbb sem feltétlenül használhatatlan és kuka. Pénztárca és elvárás függő, hogy kinek mire van szüksége vagy mi éri meg számára. Nyilván egy Lambo is jobb mint egy Ford Mondeo, de ettől még a Mondeoval is el lehet menni A-ból B-be, és nem kell mindenkinek Lambot venni ahhoz, hogy boldog legyen.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1986) repvez válasza Vesa (#1985) üzenetére


repvez
addikt

teljesen egyetértek én is ugyan ezt vallom, hogy manapság már teljesen elszabadultak mind az árak és a termékek is bármilyen eszközt vagy terméket nézunk .
Már egyfajta snobizmussá vált .
Senki nem azt nézi, hogy a termk valkoban megéri e az árát vagy tényleg anynival jobb e.
Manapság már elég ha valkai azt a terméket használja és több 100 csak azért azt veszik fuggetlenul attol, hogy nekik milyen a szukségletük.
Ahogy mondtad a billenytyuzet is mi kerül 120k-ba mikor csak egy szima mikrokapcsolo aminek anyni a dolga, hogy a karakter leutést érzékelje, az már csak ilyen sznobizmus, hogy mert olyan sok különbség van, hogy most ilyen a billenytu utja meg olyan mikor ugy is ütközésig nyomod egy tized mp alatt , akkor mit érez belöle, ez olyan mint a hifiseknél a kábelek közi hangzás különbség vagy bármi ha elég maszlagot tolnak mellé , hogy megvezessék a parasztot akkor kialakul egy ilyen hype és elkezdi önteni bele a lovét , hogy ilyen zsir meg olyan ez a eszköz kell hozzá. miközbe meg egy mezei kenözsir is ugyan azt megtenné fillérekből,

Régebben az x52es is a felsokategoriához tartozott,mert az volt az elso olyan joy amit már egy átlag ember is meg tudott venni és volt külön gázkar és talán a pro volt az elsők között ahol már hall szenzoros poti volt. és akkor olyan 25-30k környékén volt, igaz a fizetésekhez képest ez is nagyon sok volt.

A Hotas cougar volt az elérhetetlen álom és a tiszta fém joy.

MAnapság meg ugy beszél mindenki róluk mint egy hitvány kacat. pedig még mindig bármelyik teszi a dolgát ha müködik.

A ma kapható leggagyibb joy is horror áron van az ami meg fémböl készült replika meg szinte több havi fizetés. az idők mulásával a fizetések nem emelkkedtek anynira mint amennyir a temékeké.

Ez a fajta hypolás mindenhol megfigyelhető,de a PC vonalon föleg. régebbem a Mhz mánia volt , most meg a magok száma, vagy , hogy menyni FPS-t tud a játék.
A CRT idejében nem számitott volt a 60 meg a 75hz azt csokolom a játék meg ha már 30at tudta mindenki örült ,de nem is néztuk , hogy mennyi . Ma meg azért cserél valaki alkatrlszt, mert 5FPS-el kevesebb van neki mint a havernak vagy mint amit a teszten látott , hogy el lehet érni.
DE nem hinném,hogy ez akkora különség lenne ,mert ha igen akkor nem is a játék a számára a fontos, hanem , hogy ez az érték minél nagyobb legyen .

(#1987) xtremist válasza repvez (#1986) üzenetére


xtremist
senior tag

Ha most veszel egy X52-est, közel sem azt a minőséget kapod mint régen. Az omron áthelyezte a mikrokapcsolók, potméterek meg jeladók gyártását kínába, azóta mélyrepülésben van az ilyen alkatrészeket használó termékek megbízhatósága, minőségi konzisztenciája. Ezt megerősíthetik a profi egérhasználók, orvosi műszer-javítók, vagy az autó-motorszerelők is. Vagy ha megnézed redditen a joystick rovat összefoglalóját, akkor a pár ezer felhasználó által létrejött konszenzus szintén ez. Van barátom aki 2006 óta használja az x52-esét mindenféle probléma nélkül, miatta vettem én is olyat, az enyém d.o.a. volt, csak én erőlködtem hogy helyrehozzam a hibáit, pedig csak vissza kellett volna küldeni hogy helyezzék fel valahova. 35 éves japán motorok potméteres szervói működnek megölhetetlenül, a 2006 utániakban meg garanciában cseréltem vagy 50-et. Az meg, hogy a mai magyar átlagkereset mellett luxuscikk lett egy eszköz a hobbidhoz, az nem joystick gyártók hibája, és szintén nem indokolja hogy szobizmusnak nevezd, ha valaki ilyet használ. Aki használt egy 40000 ft-os meg egy 100000 ft-os joyt, az utána biztos hogy nem fogja azt mondani hogy csak sznobizmusból szeretné a 100000 ft-osat megtartani.

(#1988) Vesa válasza repvez (#1986) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Az azért tény, hogy az X52-n a kapcsolók és gombok elég hitvány minőségűek, a fentebb említett 25 éves TM-en is sokkal jobb minőségűek voltak. Nem tudom, miért nem lehet ezen javítani? Mert amúgy nagy probléma nincs ezzel a cuccal, nyilván a saját kategóriájában. Ugyanettől szenved a T.16k is, ott ugye a legendásan hamar zajosodó Z-axis potiját nem képesek rendbeszedni évek óta.

A VKB-nál egy darabig a beszerzés is úgy ment, hogy ha szerencséd volt, akkor kapohattál a termékből, mert amúgy hetekig "Out of Stocks" volt minden. Ez is eléggé komolytalan, persze oroszok.

Amit pedig sokan figyelmen kívül hagynak amikor egy Warthog meghibásodást hasonlítják egy VKB/Virpillel, hogy azt nem 1:1-ben kell megtenni, mert míg a Warthog a piacon van 10+ éve és már eladtak belőle több tízezres, akár százezres darabszámban, addig a két kicsi orosz gyártó termékeiből ennek a tizedét sem, számos termékük 1-2 éve jött ki, nem sok hosszabb távú tapasztalatunk van. Innentől teljesen természetes, hogy mondjuk 50k darab, napi szinten évek óta nyúzott termékből több romlik el, mint 5k-ból, amit 1-2 éve nyúznak. Ráadásul a Warthog gimbal törések egy része azért következett be, mert többen hosszabbító csövet aplikálnak rá és úgy használják (egyes vadászgépekhez hasonlóan). Azt pedig nem nehéz elképzelni, hogy ilyenkor az erőkar "kicsit" más lesz, a terméket pedig nem erre tervezték, nyilván ezt egy műanyag rendszer nem fogja kibírni. Normál használatnál nem tudom mit kell ahhoz csinálni, hogy eltörjön? Persze lehet anyaghibás is, de ez bármilyen terméknél előfordulhat.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1989) BoB


BoB
veterán

[link]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1990) TESCO-Zsömle válasza BoB (#1989) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ezmiez?

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1991) BoB válasza TESCO-Zsömle (#1990) üzenetére


BoB
veterán

Logitech X56

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1992) TESCO-Zsömle válasza BoB (#1991) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Akkor hol a gond?

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1993) Vesa válasza BoB (#1989) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Ettől a cucctól ez nem meglepő. Meg mondjuk a tulajdonos se nézett utána a dolgoknak vásárlás előtt, az X56 legendásan nem ajánlott harci szimekhez. Ha nem tört volna el a nyilvánvaló eszement rángatástól (dogfight közben sikerült összehoznia), akkor is rettentő lomha, tehát alkalmatlan ez a throttle ilyen felhasználáshoz.
Ezért jobb a T.16M gázkarja, az legalább a műanyag kivitelezés ellenére 2db sínen csúszkál.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1994) Altair77 válasza Vesa (#1988) üzenetére


Altair77
tag

No offense de mi lenne ha akkor lenne egy gyártó lefikázva ha legalább egyszer vásároltál volna tőle ? Lehet fényezni a warthogot,mert hogy mennyi van belőle a piacon OK.Viszont a Virpil és a VKB is másik polc,nem lehet összehasonlítani őket.Lehet,hogy lényegesen kevesebbet adtak el belőle de nem is a mainstream közösségnek készültek és lényegesen kisebb mennyiségben gyártják őket.

''Aki vadállatot csinál magából, megszabadul az emberi lét fájdalmától''. /Dr. Johnson/

(#1995) Vesa válasza Altair77 (#1994) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Ugye értetted, mit, miért, és mire írtam??
Nincs lefikázva senki, egy tényt közöltem. Nem lehet összehasonlítani meghibásodási arányt 1:1-ben két olyan termék között, aminek az értékesítési volumene között nagyságrendnyi, míg a piaci forgalmazása között 10év különbség van.

Sosem fényeztem a Warthogot, pontosan tisztában vagyok a hibáival, évek óta használom. A stick műanyag gimbalja nem vita tárgya mert az egy rossz megoldás és period, de ettől még pl. a gázkar a piac egyik legjobbja marad jelenleg. Stick mechanikában van ennnél jobb, ezt senki nem vitatta, de pl. a Virpil base+stick kombó ára sem egy liga ezzel, tehát megint almát a körtével hasonlítás az ilyen összevetés!

A tudomány a valóság költészete!

(#1996) TESCO-Zsömle válasza Altair77 (#1994) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

"No offense de mi lenne ha akkor lenne egy gyártó lefikázva ha legalább egyszer vásároltál volna tőle ?"

Elektronikai mérnöki végzettség ne kelljen hozzá? Esetleg gyártástechnológiai diploma, hogy a törő alkatrészt kritizáljuk? Mert ugye attól, hogy veszel eggyett még nem fogsz hozzá érteni, vágod...

És ugye semmiféle háborút/harcokat se ejts ki a szádon míg nem voltál katona...

Hagyjuk már ezt az invalidálást, mert érvnek zéró értékű, mantrának meg uncsi... :W

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1997) Vesa válasza TESCO-Zsömle (#1996) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Én eleve nem értem, hogy a Warthogot miért állítja bárki szembe a VKB/Virpil full fém termékeivel? Csak meg kell nézni az árakat és világos lesz, hogy nem azonos liga. Egy Virpil stick+base árából megvan egy komplett Warthog HOTAS, gázkarral együtt. Ennek nyilván ára van, esetünkben a műanyag gimbal -aminél nem csak az a gond, hogy műanyag, hanem eleve ez a gömb alakú centerező megoldás sem a legjobb. A Warthog félúton van a teljesen fém és működési elvében is előnyösebb mechanikát felvonultató termékek, és a full műanyag megoldások között. Tökéletes választás azoknak, akik a műanyagtól már jobbat és masszívabbat szeretnének, de nem akarnak félmilliókat költeni egy vezérlőre.

A tudomány a valóság költészete!

(#1998) TESCO-Zsömle válasza Vesa (#1997) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nyilván, ezért is kérdeztem a Rhino-ra, hogy ki lepődik meg egy eltört gázkaron? Az egy 50 ezres cucc (még ha azóta emeltek is az árán és a fitying is rosszabbul vált), egy lehelettel jobb a TM16k-nál, ami inkább a funkciókban mérhető mintsem a minőségben, tartósságban. Van benne egy legendásan nem dogfight-ra való, lomha, nagy ellenállású gázkar, amit egy vehemens embernek sikerült ki tudja mennyi dogfight-al eltörni. Nyilvánvalóan anyagfáradás történt, ami egyértelműen következik az évek óta ismeretes tényekből.

Azzal ,hogy az ember körbe mutogatja, mint a véres rongyot és telesírja vele az internetet csak a saját tájékozatlanságát hirdeti...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1999) BoB válasza TESCO-Zsömle (#1998) üzenetére


BoB
veterán

Nem lehet megmutatni hogy eltört mert az tájékozatlanság? LoL.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#2000) TESCO-Zsömle válasza BoB (#1999) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Sikerült megragadni a lényeget... :U

Sub-Dungeoneer lvl -57

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.