Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:33

LOGOUT.hu

Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) BoB válasza repvez (#1200) üzenetére


BoB
veterán

Ez a bázis, ehez kell még egy kar.

Ezeknél a jobb cuccoknál úgy működik hogy a kettő külön van, te döntöd el mit raksz rá.

Jelenleg az űr témás kar (constellation) és a su-27 témás kar (mongoos) több verziója között lehet választani.

Ja és asszem átalakítóval a warthog karját is rá lehet tenni.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1202) repvez válasza BoB (#1201) üzenetére


repvez
addikt

Félreértetted, nekem van hozzá kar , csak azt nem tudom a leirás alapján eldönteni, hogy ez ready to use igy ahogy van, vagy kell bele elektronika is még és csak a hideg fémet meg a hall senzoros potikat adják igy?

Ha figyelmesen elolvasod amit irtam egy régi gameportos joy markolatát alakitom át usb-re és ahhoz keresek egy megfelelo minöségi gimballt.

csak nem tudom, hogy a potméterek hogyan vannak kapcsolva, hogy használhatoak e az univerzális usb-panelhoz, vagy azok helyett mást kell használni.

(#1203) Vesa válasza repvez (#1202) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Ez egy consumer cucc, tehát "konyhakész" a base (anélkül, hogy konkrétan meg tudnám mondani, 99,9%-ban biztos vagyok benne, hogy nem csak egy üres mechanika). Csak azért árulják külön, mert többféle grip mehet rá. Tehát van rajta egy USB csatlakozó és mehet be a gépbe, a tetejére meg bármilyen kompatibilis grip rámegy.

Írja is egy vevő alatta:

"The product was easy to assemble you only have to mount 4 screws in the bottom and then that is it.. The mounting of the joystick was easy.. you plugin in 1 wire and then screw it until its tight.."

A tudomány a valóság költészete!

(#1204) Highground


Highground
aktív tag

Srácok, ez csak szerintem nem éri meg ennyiért? Elite Dangerous-höz (meg néhány repülőszimulátorhoz) keresek joyt. Régebben már volt DK2-m és most sikerült beszerezni egy CV1-et, úgyhogy újra játszanám ezeket mert nagy élmény volt. Akkor kicsit jobban álltam anyagilag és tudtam venni egy T16000M FCS HOTAS-t, de azt a DK2-vel együtt eladtam. Most nincs 30+k-m egy joyra, így maradtak az olcsóbb megoldások. Láttam, hogy a T Flight Hotas X-et ajánlják. Nekem most kb. annyi a max amit erre a célra tudok költeni (20k). Esetleg megpróbáljam lealkudni ezt, vagy a 30k reális érte 3 évesen is? (október óta fent van)

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#1205) Vesa válasza Highground (#1204) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Állapotfüggő. Alapvetően nem irreális az ár, ha egyben van és nincs szétbarmolva. Újonnan 55k körül van, ahhoz képest reális az ár.

A tudomány a valóság költészete!

(#1206) Highground válasza Vesa (#1205) üzenetére


Highground
aktív tag

:R Akkor az sem lesz :(

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#1207) Vesa válasza Highground (#1206) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Viszont HOTAS X-et aprón néha ki lehet fogni már 8-10k körül is, alig használtan. Az persze nagyon belépő szint, de a semminél mindenképpen jobb és legalább HOtas!

A tudomány a valóság költészete!

(#1208) Highground válasza Vesa (#1207) üzenetére


Highground
aktív tag

Igen, az lesz szerintem. Így kari előtt nem akarok már nagyobb összeget kiadni egy joyért. Sajnos ami most van egy szem, az vidéki és jegelt. De marad az úgy néz ki.

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#1209) Vesa válasza Highground (#1208) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Nincs azzal se gond, Elite-t sokan játszották Hotas X-el is. Ha meg később nagyon elkap a gépszíj és anyagilag is többet szánsz rá, még mindig vehetsz valami komolyabbat.

A tudomány a valóság költészete!

(#1210) kraven54 válasza Highground (#1208) üzenetére


kraven54
aktív tag

Nekem van egy HotasX-em egy éve áll a polcon. Ha érdekel megnézem neked milyen állapotban van. többit privátban majd irj rám

(#1211) BoB


BoB
veterán

VKB Kosmosima

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1212) Vesa válasza BoB (#1211) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Ez bejön! Rájöttek végre, hogy legtöbben az űrszimek miatt vesznek joyt manapság...

A tudomány a valóság költészete!

(#1213) Darkness válasza BoB (#1211) üzenetére


Darkness
aktív tag

ahogy ránéztem egy karcsúsított F15 Talon joystick jutott eszembe... :)

Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.

(#1214) BoB


BoB
veterán

Na bakker nem nyertem :O

VPC Next Grip Poll Giveaway - WINNERS!

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1215) Krisz1000


Krisz1000
tag

Sziasztok! vettem ma használtan egy Saitek Cyborg X-et és kicsit ledöbbentem hogy össz 3 találatot ad itt ki rá a fórumban... ez hogy lehet?
Ha jól értem ez az evo-nak volt a továbbfejlesztése, utódja...

sajnos vannak gondok a cuccal, igaz, nem került sokba de ha nem postán kellett volna rendelni és meg tudom nézni előtte akkor tuti hogy nem veszem meg.

azért néztem be h tanácsokat kérjek, hátha van másnak is.

elég érthetetlen a dolog, mert drót, gombok, külalak, kopások alapján alig használtnak tűnik, mégis marha nehezen és akadósan mozog, nehéz a rugós tányért kimozdítani, viszont ugyanakkor van amikor felakad, és akkor meg nem térit vissza középre egyáltalán.

illetve a gumírozott részek így ragadnak, ragacsosak, mintha meg lennének rohadva, el lenne öregedve az anyaga vagy nem tudom.

valaki találkozott ilyen jelenséggel? tudtok esetleg tutorialt X vagy esetleg Evo "rendbetételére"?
érdemes nekiállni szétszedni?

köszi előre is :W :W

(#1216) BoB válasza Krisz1000 (#1215) üzenetére


BoB
veterán

Igen, ismerős, kukáztam :DDD

Rugót összefogtam gyorskötözővel hogy gyengébb legyen, az segített valamennyit.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1217) Darkness válasza Krisz1000 (#1215) üzenetére


Darkness
aktív tag

azért, mert nem egy igen elterjedt Joy. én is tavaly találkoztam először vele, mivel az előző EVO tűzgombja nem bírta a terhelést. erről írtam bővebben is.
hogy tovább fejlesztése, az erős túlzás, szvsz. sokkal gyengébb programozhatósága van. és a gombok sem esnek kézre. nem mondom, hogy nem lehet megszokni, de aki előbb EVO -t nyúzott annak ez visszalépés.

az hogy nem néz ki használtnak, az nem jelenti, hogy nem használták. sajnos olyan anyagból készült, hogy egy idő után saját magát bontja le. öregszik. el kell fogadni. nem mai csirke.

a tányér alsó része, a rúgó alatt pontosan az idő miatt kezd kicsit akadni. kis szilikon spray. vagy kicsi "olajozás" a két felület közé. lényeg, hogy legyen valami kenés.

ja és fontos, az alsó kéztámasz alatt van egy tárcsa. annak állítása finomítja a mozgást és a tűzvezérlők érzékenységét.

Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.

(#1218) Krisz1000 válasza Darkness (#1217) üzenetére


Krisz1000
tag

hűha, na most itt van több dolog is, köszi a reakciót!

a tárcsa amire gondolsz, amivel le lehet szedni a botot? ezt rendesen meghúztam. mást nem látok h mit tudnák csinálni rajta. eleve én azt hittem h az a tárcsa a rugóerősség állítására való, én már ezen ledöbbentem, hogy mi értelme van leszedni a sticket amikor ott egy rugófeszítő tárcsának sokkal több értelme lenne.

az a gond, hogy elsők között kentem meg szilikonzsírral, plusz gyorskötözővel összébb húztam 2 rugó menetet ahogy a fenti kolléga írta. kicsivel jobb, de így is akad.

igazából a dizájnos kinézet ellenére megdöbbentően szar konstrukció.
-lityeg lögyög a ház felső része is a kihajtható oldalak miatt, mivel ott nem oldották meg a kapcsolatot rendesen.
-előre nyomva a talp nem támaszt megfelelően, fogni kell a másik kezeddel mert előrebillen.
-a dönthető stick, amit egy benyomható pinnel tudsz 4 állásban rögziteni, nem rögzül csavarosan, hiába húzom meg az ott levő csavart és ezért lötyög a stick felső része a tenyértámaszhoz képest...
meg h 2010 körül még mindig nem tudnak röcögés/rezgés mentes gázkart csinálni, de helyette azzal foglalkoznak hogy kettőt tegyenek és kihajtható kivitelben.

viszont mesélhetnél még már dolgot!
akkor jól értem h a grip részek ragacsossága az nem azért van mert az ex tulaj dzsuvás kézzel fogdosta hanem az anyag öregedett el..? (most folpakkal betekerve használom mert undorodok hozzányúlni :D)

és úgy néz ki hozzá tudok jutni egy EVO-hoz ami elvileg még nem volt használva. érdemes megvenni, beleugorni? azon jobb a tányéros rész?

köszi :R :R

(#1219) Darkness válasza Krisz1000 (#1218) üzenetére


Darkness
aktív tag

igen, végül is, tanul az ember mindig. jobban belemerülve, tényleg a bot részét lehet levenni ha letekered. hogy mi értelme van? arra nem jöttem rá...

nekem semmi bajom nincsen a rugó feszességével. könnyen "pontosan" mozog körbe-körbe a kar.

igen, vannak bajok vele, de az állíthatósága a markolatnak az tetszik.
a kihajtható talpak is, meg a kis csavarozó eszköz ami a talpban van.
a nagy kilengés a botnak meg, hát, az árhoz tartozik. lehet, hogy kifogtam egy jobb darabot, így ez nem igazán zavaró számomra.

igen. alapból úgy készül, hogy valami csúszásgátló anyag van rajta. de idővel ez is öregszik. s kezd kinézni úgy mintha valaki dzsuvás kézzel használta volna. le lehet takarítani róla, csak akkor kicsit furcsább lesz a fogása.

ha hozzá tudsz jutni egy EVO hoz 5K környékén akkor érdemes. sokkal kényelmesebb mint az X. három EVO -m van, csak sajnos mindegyiknek a elsődleges tűzgombja tört el. (3D nyomtatni szerettem volna hozzá, de nem éri meg.)

egyszóval, hajrá...

szubjektív vélemény. soha nem volt profi Joy -om. Csak X-Wing, Tie Fighter amit nyomultam velük PC-n (az F-15E Talon minek számít? :) )

Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.

(#1220) Vesa válasza Krisz1000 (#1218) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Sajnos ebben az árkategóriéban, főleg használtan és ismeretlen előélettel, sokkal többet nem lehet várni.

A tudomány a valóság költészete!

(#1221) Krisz1000 válasza Darkness (#1219) üzenetére


Krisz1000
tag

köszi a válaszokat mindenkinek :) úgy néz ki veszek akkor 1 evo-t, ha nyélbe tudom ütni az üzletet majd megírom mi volt.

egyébként igazából azért döntöttem ezek mellett, mert a mostani újak közül egyik se tetszik, ráadásul a logitech extreme 3d egyszer volt nálam és egyáltalán nem tetszett.
saitek már nincs.
még ezt néztem ami jónak tűnik csak nem tudom akarok e most 11ezret költeni: Thrustmaster Flight Stick X

(#1222) Vesa válasza Krisz1000 (#1221) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Egy vezérlőnél a kinézettel lyukra lehet futni, ha jót akarsz magadnak, nem az alapján választasz, hanem minőség és funkciógazdagság alapján. Saitek névleg nincs, de átvette a Logitech és legtöbb esetben változatlan a termék, csak átcímkézték. Viszont ebben az ársávban nem sok lehetőség van, talán tényleg az Evo, ahogy a kolléga említette, ráadásul neki van itt a legtöbb, sok éves tapasztalata vele.
Esetleg használtan egy T.16000M jó választás lehet, ha kedvező áron ki tudod fogni.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1223) Mr Chapel


Mr Chapel
tag

Sziasztok. Egy olyan problémával találkoztam hogy rendeltem egy Thrustmaster flight hotas x-et. Ma meg is hozta a futár, sokat sajna még nem tudtam tesztelni, 2-3 percet volt a kezemben. A joyal nincs is különösebb gondom de ez a gázkar... Ez gyárilag ilyen? Konkrétan a batár súlya a karnak ahogy a két széle felé közeledek lelettyen. Középállásba is ahogy közeledek felé odaugrik. Attól féltem hogy inkàbb túl feszes lesz de ez sztem nagyon laza. Olcsó húsnak híg a leve, de azért nem gondolnám hogy ez normális működés. Van rá mód hogy manuálisan feszesebbè tegyem a gàzkart? Sok időm nem volt pepecselni vele, lehet csak én nem találtam meg a feszesítő csavart.

(#1224) Krisz1000 válasza Vesa (#1222) üzenetére


Krisz1000
tag

a nem tetsziket úgy értettem, h mérnök lennék, ha megnézem a nagyfelbontású képeket, és a 10e alatti joyoknál gagyi anyaghasználatot, sorjás fröccsöntött gombokat, ergonómia nélküli designt látok, akkor abból levonok bizonyos következtetéseket...

azt sem értem, h mi ez h potméterek vannak a joyokban? nekem utolsó joyom gameportos, átlagos cucc volt kb 98ból, és már akkor tárcsás érzékelő volt benne mint a golyós egerekben. évekig bírta a középpont elvesztése nélkül.

ha jól értem a mai joyok mechanikájánál a legsarkallatosabb pont hogy melyik az ami már finoman lendül át a középponton, valamilyen egymásnak feszített rugók vannak, tehát nem "üt" a középpontban. (a cyborg x üt mint az állat)

úgy láttam a fent emlitett kbsim belépő joystickja 90 x euróért már tudja ezt, kis rugóerők mellett, kérdés, hogy ennél lejjebb van e árban hasonló

ezt a t16000-et ki adná el használtan és hol...? azért mondtad h mehet a használt mert mágneses érzékelői vannak, nem potméterek? ilyenkor ez vajon kis rugóerőt is jelent?

[ Szerkesztve ]

(#1225) Krisz1000 válasza Mr Chapel (#1223) üzenetére


Krisz1000
tag

kiderült?

(#1226) Mr Chapel válasza Krisz1000 (#1225) üzenetére


Mr Chapel
tag

Azóta megoldódott. Fura de attól hogy hasznàltam kicsit. Egy nap után "bekopott" a helyére. Most úgy marad ha elengedem is. A középállásból kitolni jobban idegesít. Volt hogy arrébb csúszott az egész gázkar, pedig rendesen le van helyezve. Leginkább még is az a nevetséges 50 centi kábel ami összeköti a két egységet, ez zavar legjobban. Ki akarok alakítani egy kényelmes helyet de az 50 centi nagyon korlátoz. Pláne ha el akarom vezetni a kábeleket hogy ne nagyon látszódjon. Az ennél nem fog összejönni. Lehet beruházok egy x52 prora. Most tűrhető áron tudnék újat szerezni. Amit nem tudok pontosan, mert csak képen videón láttam, hogy a gázkar kialakítása nem olyan mint a hotas x nek. Gondolok itt arra hogy ami nekem elég fontos Eliteben hogy a hátsó ilyen jobbra balra billegő gombok rajta legyenek. Plusz az a két gomb. Ezek a hajó jobbra balra oldalazásához ès fel le mozgásához kellenek. Na ilyent nem láttam az x52 gázkaron ott hátul. Van vmi tekerős cucc, meg egy gomb. Ezek funkcióját nem ismerem. Erről írhatnátok infót hogy ez milyen végülis. Ez meg is határozza hogy beruházzak e egy ×52 prora. Mondjuk előtte akarok időt adni ennek az Elite Dangerousnak is, mert most oké, rákattantam, de egy hónap múlva ki tudja. Meg jön a Division 2 is amit várok.

(#1227) Vesa válasza Mr Chapel (#1226) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Egy csomó gomb van az X52 pro-n. Pont olyan kialakítású nincs, mint az X-en (tehát az a vízszintes verzió). De a fel-le, illetve jobbra-balra oldalazáshoz a 4 állású gombja használható. Persze nem fokozatmentesen szabályozható módon...Hirtelen jobb képet nem találtam, de ezen látod (az a fekete kerek gomb)

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1228) Mr Chapel válasza Vesa (#1227) üzenetére


Mr Chapel
tag

Köszi az infót. Ez a gomb ez milyen jellegű? Hasonlóan mozog mint mondjuk egy kontroller analóg karja, vagy inkább úgy kattan minden irányba mint a hotas x dpad imitációja a joystickon? Azért kérdezem mert azzal a kattogós megoldással nem tudom mennyire lehetne precíziósan navigálni leszálláskor Eliteben.

(#1229) Vesa válasza Mr Chapel (#1228) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Ez egy 4 állású gomb, tehát on/off módon működik (mondhatjuk, hogy "kattog"). Amikor elbillented és amíg úgy tartod addig ON, amikor elengeded, akkor OFF. Tehát mint írtam, nem fokozatmentesen állítható.Cserébe egyetlen gombon mind a négy irány le van tudva. Én is így használtam Elite-hez amíg X52P volt. Nyilván az igazi egy fokozatmentes megoldás, de ez is használható valamennyire.

Itt egy lehetséges Elite profil X 52 pro-hoz.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1230) BoB


BoB
veterán

Emberek, a kattogós on/off: digitális. Ami fokozatmentes: analóg.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1231) Vesa válasza BoB (#1230) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Technikai értelemben ez így van, de a kérdezőt csak az érdekelte, hogy a konkrét gombbal fizikailag hogyan fogja tudni a hajó mozgását irányítani. Lehetne "analóg stick" szerű is (de ez egy képről nem látszik), és akkor fokozatmentes lenne, de nem az.

A tudomány a valóság költészete!

(#1232) dewil666


dewil666
őstag

Sziasztok!

Van egy ilyen csodám: Apollo js-213
Régen (kb. 10 éve) kaptam az egyik kollégámtól mert neki nem kellett.
Soha nem használtam, most viszont hogy feltettem a Ace Combat 7 játékot gondoltam ki próbálom.
De nem tudtam életre kelteni a játékban. (Win 10) Eszközkezelő látja és a gombokat is lehet tesztelni.
Létezik hogy a játék nem látja? Vagy régi a joy és már nem tudom használni?
Ki akartam próbálni egy Genius maxfire g-12u kontrollert de azzal sem megy a játék.
Lehet egy új joy megoldaná a problémát?

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1233) Mr Chapel válasza Vesa (#1231) üzenetére


Mr Chapel
tag

Igen, valami ilyesmire voltam kíváncsi. Képen annyira ezt nem tudtam megállapítani hogy az a gomb miként működik. Akkor leginkább csak megszokàs kérdése. Ezek szerint azért kezelhető azzal is a hajó oldalirányú, és fel le mozgása Eliteben. Köszi az infót mégegyszer.

(#1234) BoB válasza dewil666 (#1232) üzenetére


BoB
veterán

Az Ace Combat 7 nevű szánalom csak kettő joyt támogat:

Thrustmaster T.Flight
Hori Ace Combat 7

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1235) dewil666 válasza BoB (#1234) üzenetére


dewil666
őstag

Ohh ezt nem tudtam.
Akkor ami nekem van az esetleg vállalható olyan játéknál ami támogatja?
Esetleg milyen repülős játék ajánlott?
Modernebb repcsiket jobban szeretem :B

[ Szerkesztve ]

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1236) BoB válasza dewil666 (#1235) üzenetére


BoB
veterán

DCS

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1237) dewil666 válasza BoB (#1236) üzenetére


dewil666
őstag

Köszönöm!
Ez elég jónak néz ki :R
És remélhetőleg a joystickommal is menni fog.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1238) BoB


BoB
veterán

VPC WarBRD Grip

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#1239) Mr Chapel


Mr Chapel
tag

Berendeltem az x52 prot. Jövőhéten megkapom, elvileg :) Most már csak azt kell kitalálnom hogy barkácsolok neki vmi fasza kis tartót hogy kényelmes legyen. A hotas x csak fel volt dobva az asztalta, a billentyűm se fért el az eszközök között, szal elég kaotikus állapotok voltak. Ezzel már nem lesz ilyen gondom.

(#1240) Vesa válasza Mr Chapel (#1239) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Jól tetted, hogy neten rendelted, mert ha netán mégsem jönne be a gyakorlatban, akkor 14 napon belül vissza tudod küldeni! A kábele elég hosszú, nem lesz probléma vele. Ha netán arra adod a fejed, rögzíthető is csavarokkal. De alapból sem mászik el...(persze heves csatában ki lehet billenteni)

A tudomány a valóság költészete!

(#1241) Vesa válasza dewil666 (#1237) üzenetére


Vesa
Topikgazda

A DCS egy elég jó szimulátor, az Ace Combat meg csak egy arcade lövölde. Össze sem hasonlítható.
Persze a joy-od idővel kevés lesz hozzá (ha rákattansz), azt borítékolni lehet. :)

A tudomány a valóság költészete!

(#1242) dewil666 válasza Vesa (#1241) üzenetére


dewil666
őstag

Köszönöm szépen az infót!
Ha idővel majd kevés lesz a joy-om akkor az összefoglalóból puskázva az olcsóbb Logitech az megfelelő utód lehet vagy van frissebb újabb alternatívan kb max 15-18e ft-ig?

[ Szerkesztve ]

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1243) Vesa válasza dewil666 (#1242) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Az a Logi max minőségben különbözik a tiédtől, de tudásban kb. hasonló lehet. A Thrustmaster T.16000M-et szoktuk ajánlani ebben az ársávban. Ez már mágnes szenzoros. Néha ki lehet fogni HardverAprón olcsóbban, de előfordul a HOTAS verziója is jó áron, ha szerencséje van az embernek. Mert z igazi továbblépés egy HOTAS lenne, főleg repszimhez.

A tudomány a valóság költészete!

(#1244) Mr Chapel válasza Vesa (#1240) üzenetére


Mr Chapel
tag

Közben megjött a joy. Csak futólag néztem rá mert jönnöm kellett el otthonról. De... mi ez a ps2 csati szerűség? A gázkaron usb van, a joyon meg konkrétan nem is láttam csatlakozót :) Csak nem ezzel a ps2 csatival kell összekötni a két egységet? Nem tűnik vmi hosszúnak. Egyik oka az volt hogy ilyent vettem mert azt gondoltam hogy két külön usb csatival tudom megoldani és szabadon pakolgathatom ahova akarom. Terveztem hogy speckón kialakítom a helyet de ha ezt is ilyen picsa rövid kábellell tudom csak összekötni akkor ez agyonvágja a tervemet. Továbbá mintha azt olvastam volna hogy többféle rugó van hozzá, hogy lehessen állítani feszességén. De mintha ezt se találtam volna a dobozban, csak ez a ps2 kábel, meg egy lemez volt. Hazaérek tüzetesen átnézem nem e benéztem valamit. Meghozta a futár, kibontottam aztán jöttem is el, még a zacsiban van minden, csak ebből a tojástartóból vettem ki.

[ Szerkesztve ]

(#1245) dewil666 válasza Vesa (#1243) üzenetére


dewil666
őstag

Köszönöm!
Olvastam már a Thrustmaster Flight Hotas X -ről de mennyire is élhető verzió az általad ajánlotthoz képest ami 2x többe kerül. Tényleg annyival gyengébb a játékélmény és a minősége?

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1246) Vesa válasza Mr Chapel (#1244) üzenetére


Vesa
Topikgazda

De igen, azzal kell összekötni a két egységet! Ha nem elég hosszú, PS2 kábellel hosszabbítható, filléres tétel, de ennek alapból is sokkal hosszabb a kábele, mint a Hotas X-nek. Mondjuk nem 3-4méter az igaz.
Ehhez nincsen rugó, nem is volt soha, az X56-hoz van, azzal keverhetted!

dewil666
Nem teljesen értem a kérdést, tehát a Hotas X mennyivel gyengébb, mint a T.16000M Hotas verziója?
Játékélményben nincs hatalmas különbség, ha hotas-okat hasonlítasz. Ha szimpa joy-hoz hasonlítjuk őket, akkor a külön gázkar miatt a hotas azért jóval élvezetesebb élményt képes adni, gondolj bele, a vadászgépben is pont ilyen rendszerű vezérlők vannak (külön egy stick, és külön egy gázkar). De nyilván ez egyéni megítélés kérdése is, nagyon sokan kiválóan elvannak egyetlen joy-al, nem igénylik a Hotast.

A minőség meg olyan, amilyen. A hotas X kicsit nyikorog és "kopogós" műanyagból van, de ettől még nincs vele semmi gond, teljesen jól használható mint vezérlő. A T.16000M sincs fémből, ott annyiban jobb a helyzet, hogy szenzoros, tehát precízebb és pontosabb valamivel.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#1247) dewil666 válasza Vesa (#1246) üzenetére


dewil666
őstag

Köszönöm4
Igen a két Hotas különbségre voltam kíváncsi.
Ezek szerint nekem az olcsóbb is megérheti. :R

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#1248) Mr Chapel válasza Vesa (#1246) üzenetére


Mr Chapel
tag

Az Elite Dangerous játékvezérlő ajánló résznél írta az emberke hogy többféle rugót adnak hozzá a megfelelő feszesség beállításához. Akkor ezek szerint téves az infó, nem is keresem. Sebaj, mert igazából pont jó ahogy ez van, ilyenre állítanám kb magam is. A kábel hosszúságot megoldom vhogy. Ami zavar egy kicsit hogy a gázkaron lévő világító gombok, meg a kijelző háttérvilágítása egy kicsit vibrál. Ez exponenciálisan nő ha csökkentem a fényerejét. A joysickon lèvőn világításon ilyent nem tapasztaltam. Nem olyan zavaró ha feljebb tolom olyan 75% ra a háttérvilágítás erejét. Este azért ez már erős nekem, lehet ki is kapcsolom inkább. Màsnak is ilyen? Picit a stabilitása ami lehetne jobb is, hotas x nél azt hittem jobb lesz. Azok a tapadó korongok nem kompatibilisek az asztalom textúrájával, nem marad úgy. Majd sztem le fogom csavarozni, ahogy néztem mintha le lehetne. Igazából nagyjából elégedett vagyok a hotassal, a fogása jóval prémiumabb mint a t.hotas x-nek. De egyébként meg ahhoz képest hogy ez a Pro változat azért többet vártam. Ez a vibrálás probléma, stabilitással se vagyok elégedett, meg így a felszereltség is vhogy nem hozza a prémium szintet. A dobozban volt a hotas, ebben a tojástartóban, volt benne 8 tappancs, egy max másfél méteres ps2 kábel, és...ennyi. Ja az amit írtam hogy lemez is volt bent, azt benéztem, csak az az ilyen szokásos biztonsági adatlap féle volt benne. Nem vagyok egy elveszett gyerek mert letöltöttem pdfben a gépkönyvet, de egy "pro" kiadásban azért egy kis kinyomtatott papír formában benne lehetett volna ilyesmi. Megkockáztatom hogy a színén kívül nem sokban tér el a sima x52 ettől. Mitől van több mint 20k különbség közöttük? Csak azért vettem meg igazából mert a sima árán megkaptam a pro verziót. Hanyatt azért nem estem tőle.

(#1249) Mr Chapel válasza Vesa (#1246) üzenetére


Mr Chapel
tag

Közben kikerestem a hivatalos logitech oldalon pár érdekességet a hotassal kapcsolatosan.

[link]

A CSOMAG TARTALMA

Botkormány USB-csatlakozókábellel
Gázkar USB-csatlakozókábellel
Felhasználói útmutató

RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

Intelligens technika
Windows® 10, Windows 8.1, Windows 7
2 db USB 2.0 port

Magyarán akkor ezek szerint két külön usb kábelnek kellene lennie. Innen vettem az infót hogy ilyen a hotas, ha már ez a hivatalos logitech oldal, hülyeséget csak nem írhatnak össze. A rendszerkövetelményeknél is írja hogy 2db usb port kell majd. Ezért nem értem mi ez a ps2 kábelezés. Továbbá itt az írja ugye hogy a csomagban van felhasználói útmutató, na ez se volt benne.

[ Szerkesztve ]

(#1250) Vesa válasza Mr Chapel (#1248) üzenetére


Vesa
Topikgazda

Nem szabad vibrálnia! Három lehetséges okát látom így hirtelen:
1. Nincs rendesen bedugva a PS2 kábel valamelyik oldalon, nem érintkezik rendesen
2. Kevés az USB power. Ez akkor lehet, ha netán passzív hosszabbítót használsz hozzá, vagy azonos port-soron több eszköz van. Próbáld meg átdugni egy másik portba.
3. Hibás (reméljük nem)

A tapadókorong mindegyiknél ilyen, ha az asztalod nem alkalmas rá, akkor marad a csavarozás. Nem tudom, hogy a Logitech miért írkál hülyeségeket. Soha nem volt 2db USB kábel ehhez a vezérlőhöz, még Saitek időkben sem!

A pro kiadás annyit jelent, hogy ez a sima X52-nek a továbbfejlesztett változata! Van különbség a simához képest: a Pro-ban 2db rugó van a centerezésnek, míg a simában csak 1db. Hall szenzorból a Pro-ban kettő van axisonként, míg a simában csak egy! A HAT switchek a Pro-nál fémből vannak, a simánál műanyagból, a Pro Led-ek programozhatók, a sima nem, stb...

Ebben az árkategóriában ez egy teljesen vállaható eszköz, de ha ennyire nem jön be, akkor szerencsére simán vissza küldheted, 14 napon belül vagy! A következő ugrás már 120k körül van (Hotas Warthog), az igazán profik (Virpil, VKB), még ennél is több, de ott már full fém mechanikát kapunk és egészen más világot. Meg is kérik az árát, persze jogosan.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.