Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucihost
senior tag
válasz
MaCS_70 #21248 üzenetére
Szia!
Egy 2001-es 1.4-es Opel Astra G ről beszélünk. Piaci értéke kb 4-500e Ft körül mozog.
FElhívtam, hogy egyeztessek vele. Mondtam igényt tartanén a számlára, meg a képekre, hogy mégis mire követel 70 ezret. Hebegett habogott, hogy hát végülis még nem csináltatta meg a kocsit.Állítólagosan Baráti alapon csinálnák meg neki 70 ezerért. Mikor felajánlottam neki, elkisérem az én kasznis / fényező ismerősömhöz aki baráti alapon INGYEN megcsinálja neki közölte Ő ragaszkodik a saját ismerőséhez mert közben össze törte a kocsi másik oldalát is.
-
válasz
bucihost #21245 üzenetére
A helyzet az, hogy a KFB-s kárrendezésről lényegében lemondtatok (bár erre biztosat a biztosító feltételeinél találsz), ezzel most lényegében magatokat helyezted a biztosító helyzetébe.
Ezzel most a lett a kötelezettséged, hogy finanszírozd a károsult számára azt, hogy az autója a káresemény előtt pillanat állapotába kerüljön vissza. Se rosszabb, se jobb nem lehet, a különbséggel el kell számolni. Na, ilyenkor jönnek szóba az olyan varázsigék, mint avultatás. Ennek a becsléséhez (mivel pontos sosem lesz) pedig ismerni kell a kárt szenvedő jármű paramétereit. Egy új autónál pl. indokolt lehet az újrafényezés, egy régebbinél viszont elfogadható a fényezés javítása. Ennek az eldöntése viszont szakmai kérdés, aminek a terhét lényegében magadra vállaltad. A rossz hír az, hogy ha nagyon belemész, akkor könnyen 100e Ft fölötti költségek megelőlegezésénél, sőt, esetleg viselésénél találod magad.
MaCS
-
MCGaiwer
addikt
válasz
bucihost #21245 üzenetére
nem biztos, hogy neki volt ismerőse, aki kedvezményesen dolgozott, meg ha belegondolsz, neki sem az az érdeke, hogy a lehető legolcsóbban legyen megcsinálva a munka, hanem hogy a legjobban, ezért ha választania kellett a "ködöléssel talán elüt, talán nem." és a "fújjuk telibe 70k-ért?" között, akkor valószínűleg az utóbbit választotta (én is azt választanám, hiszen nem magamnak spórolok pénzt a másik opcióval és ugye nem biztos, hogy az tökéletes lesz). Ha most biztosítózott volna veletek, lehet még fű alatt lefújatja a sárvédőket is.
A 70k szerintem nem olyan kirívó összeg ebben a történetben.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok! Köszi az infót mindenkinek. Lehet nagyvárosokban ilyen árakon mennek a fényezések, felénk nem. (Bmw e46, jobb első sárvédő. Sérült az elem is így kasznizni is kellett + fújás + lakk. 22e volt a javítás és hivatalos bmw szerviz intézte.) De a lényegen ez nem változtat. Az a sérülés ami a fenti képen is látszik NEM telifényezéses történet.... Legjobb esetben egy polír kihozza, legrosszabb esetben egy össze ködölés (ezt is meglehet oldani, hogy ne üssön el).
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MCGaiwer #21241 üzenetére
Ez érdekes kérdés. Miért akarna a munkáltató később kezdődő felmondási időt? Főleg, ha ezáltal a munkavállaló elveszti motivációját a munka iránt, esteleg elmegy a kedve a munkától is vagy elkezd szándékosan hibázni.
Most egy dolog jutna az eszembe: a munkavállalót fel kell menteni a munka alól a felmondási idő felére. Lehet, ezzel akarják a munkában töltött időt kitolni, hogy betanítson mást.
De hát ugye minden megállapodás kérdése és a cég vállalja-e a kockázatot. -
ityam
őstag
Sziasztok!
Sajnos belecsöppentem eg nyakon túlnyúló pöcegödrös ügybe amibe az érintettek tanácstalanok. Én próbélnák segíteni dehát kibic vagyok és ráadásul meg is kért az érintett hogy ne forumozozzak ezzel kapcsolatban. Kérésének sajnos nem tudok eleget tenni mert látom mennyire hat rá ez az ügy(nem csak ez, ez csak hab a tortán) és szeretnám ha segíhetnék bármit.
A sztori röviden:
1999 ben örökölt az ismerősöm egy földterületet(testvérével közösen 50-50%ban)
Ismerősöm(1994 es születésű) így az ügyeit az anyukája intézte 18 éves koráig.
Az öröklés pillanatában külterületi rét legelő volt amit örökölt.
2001ben belterület lett(kivett terület) számunkra bizonytalan körülmények közepette.
A meglévő papírok alapján telekadó fizetési kötelezettsége lett egy bevallás alapján amit be is fizettek. Volt hogy kértek rá részletfizetést és volt ahol kérték hogy engedjék el ezt a kötelezettséget mert a család rossz körülmények között él. Megkapta 2008 ban a rászletfizetési kérelemnek megfelelő részletfizetést és 2009ben el is engedték a megfizetését a körülményekre való tekintettel.
2011 ben kapott az önkormányzattól egy határozatot hogy a telek adómentes egy 2010 es önkormányzati rendelet következtében mert ez "ipari terület" és ezen rendelet értelmében ez telekadómentes.
Innentől semmi nem történt 2019 ig amikor is eladták a földterületet az ismerősömék(testvére is és ő is).
Tegnapelőtt kapott az ismerősöm(illetve a testvére aki át is vette a levelet, mert otthon volt) hogy 2011 es önkormányzati rendelet értelmében bevezették a telekadót és ezért adóbejelentési kötelezettsége keletkezett aminek nem tett eleget és hogy ezt 8 napon belül pótólja. Ismerős anyukája felhívta az önkormányzatot hogy wattafakk és hát az önkormányzat mint tudjuk szarba van és pénz kell ezért kapaszkodik amibe lehet. töltsük ki a bevallást mert különben milliós összegre számíthatnak fejenként az ismerősömék mert hát kellett volna adót fizetni és nem fizettek és ezt 5 évre visszamenőleg lehet kérni és az biza sok pénz főleg 50 százalékos büntivel amiért nem tettek bevallást.
Most persze ismerős is, tesója is, anyja is totál parába van hogy mi legyen.
Könyvelő ismerősük azt mondta hogy ne töltsék ki a mellékelt bevallást mert akkor baj lesz mert azzal elismerik hogy nem jól jártak el és perkálni kell sokat.
Én 0 alaptudással próbáltam beleásni magam dr. google segíttségével és az alábbiakra lettem figyelmes:
találtam egy ilyet az 2017. évi CL. törvény [ Art. (új) ]ben:
II. AZ ÖNKORMÁNYZATI ADÓHATÓSÁGHOZ BENYÚJTANDÓ ADATBEJELENTÉS, ADÓBEVALLÁS IDŐPONTJA A) Helyi adók
4. * Az adózónak az építményadóról, a telekadóról és a magánszemély kommunális adójáról az adókötelezettség keletkezését, illetve változását követő tizenöt napon belül kell adatbejelentését teljesítenie. Nem kell újabb adatbejelentést benyújtani mindaddig, ameddig az adóalany körülményeiben, az adó tárgyában nem következik be adókötelezettséget érintő változás....
Lévén hogy 2008 as határozat alapján megtörtént a bevallás és adókivetés és annak részletekben történő megfizetése ezáltal szerintem a bevallás megtörtént valamikor 2010 előtt ezért logikátlan a kiküldött levél hogy a bevallási kötelezettséget nem teljesítette az ismerős.
2009 es határozatban amiben megállapították a telekadó mértékét abban már nem a bevallás szerintként hivatkoztak hanem nyilvántartás szerinti adatokra hivatkozva állapították meg a telekadó mértékét. Ebből én arra következtetek hogy nem minden évben kell űj bevallást tenni csak ha az új Art szerint adókötelezettség keletkezik.
Lévén hogy kaptak 2011 ben egy határozatot hogy telekadómentes az ingatlan ezért gondolom csak akkor kellene új bevallást tenni ha újra adóköteles lenne az ingatlan.
A tegnapelőtt megkapott felszólítás szerint 2012.01.01.-től bevezették a telekadót egy 2011 es rendelettel (telekadó előtte is volt természetesen tehát ez számomra értelmezhetetlen kijelentés) és ezért bevallási kötelezettsége lett ezért kérik most 8 napon belül bevallani.
A számomra furcsaság hogy mit kellene bevallani pontosan?
2010 előtt volt fizetve telekadó mert be volt vallva. Azóta semmi nem változott a gyakorlatban(a telken az ismerősöm nagypapája termesztett külömböző dolgokat és gondozta) ez a terület gyakorlatban semmit nem változott.
a 2010 es önkormányzati rendelet amely alapján ez az ipari terület telekadómentes(a kapott 2011 es határozat alapján) sehol nem fellelhető általam, de az biztos hogy 2012.01.01 től hatályát vesztette egy 2011 es rendelet záró rendelkezései alapján.
Az én fő kérdésem hogy mit kéne válaszolni arra hogy 8 napon belül tegyünk bevallást?
A tippem szerint arra gondolnak hogy hiába kapott ismerősöm határozatot 2011 ben hogy telekadómentes az ingatlanuk a 2011 es rendelet alapján am,i 2012 től hatályon kívűl helyezte azt a 2010 es rendeletet amely alapján adómentes az ingatlan, ezért szerintük kellett volna új bevakkást tenni 2012 től.
Ez akár igaz is lehetne de a rendeletnek van egy olyan paragrafusa hogy "az adókkötelezettség keletkezése ,változása és megszűnése.
Ez alapján a kötelezettség keletkezéséhez tartozó egyik kritérium sem teljesül a megadott intervallumban így okafogyott hogy miamanóért kellene új bevallást teljesíteni, ahhoz képest ami 2010 előtt volt.Mit javasoltok válasznak a jött levélre?
Én azt írnám szívem szerint hogy a bevallást 2008 előtt teljesítettem a becsatolt határozat alapján és azóta nem történt semmilyen változás ami az adókötelezettséget érintené és nem tudom értelmezni milyen bevallást szeretnének tőlem milyen időpontal és milyen okkal.
"Segítsenek nekem hogy töltsem ki a bevallást" mert ez számomra értelmezhetetlen hogy mit várnak tőlem hiszen a 2010 előtt tett bevallásom a valóságnak megfelelnek at akaoján meghatározhatták volna az adót ha keletkezett volna..ui: az ismerősöm beszélt telefonon egy jogásszal aki kérte hogy küldje el neki a részleteket emailben de sajnos az ismerősöm annyira összeomlott ez(és más) teher alatt hogy képtelen volt a lényeges információkat megírni az adott ügyvédnek. Bíztatom azért hogy ígéretétől eltekintve később írja meg az emailt de sajnos most a depresszió és a szuicid hajlama annyira erős hogy nem vagyok biztos benne hogy a hétvége alatt megszületik ez az email így alternatívaként minden megoldási javaslatot szívesen fogadok amivel segíthetek neki.
-
asdf_
veterán
válasz
bucihost #21223 üzenetére
Vissza dátumozva tud most intézni bármelyik "haverral" egy számlát?
Nem, teljesítéstől számított 8 napon belül kell kiállítani a számlát (korábban 15 nap volt) és a NAV online miatt már az a módszer sem játszik, hogy havonta új számlatömb új sorszámokkal, így az adott hónap utolsó napjára mindig oda lehet még valamit vésni (persze ennek együtt kellett táncolnia a negyedéves áfabevallással). Az online rendszerbe értéktől függően 1-2(-3?) napon belül fel kell kerülnie, így gyakorlatilag 10 napnál távolabbra nem lehet vsszamenőleg számlát írni.
-
MCGaiwer
addikt
Munkáltatói rendes felmondás esetén a felmondási idő mindig a közlést követő napon indul vagy van lehetőség későbbi időpontot is meghatározni? (ne kérdezzétek miért tenné)
-
törölt tag
válasz
[HUN]Zolee #21237 üzenetére
Az egyik ujja vege megnyomodott. Az egesz korme Lila, le Kell venni. Azt mondtak radolt valami szekreny.
-
[HUN]Zolee
őstag
Mi történt?
-
törölt tag
Sziasztok,
Baleset erte a gyereket az ovodaba. Jelenleg latleletet vetetunk. Mik a lehetosegeink? Orvos hivatalbol elinditja az ugyet? -
válasz
bucihost #21232 üzenetére
az előny nálad van, mert nincs szemtanú és nincs semmi papír
nehéz korrekt váalszt adni, nézőpont kérdése a dologa te szempontodból nyugodtan le lehet cigánykodni az összeget, ugyis el kell fogadja bármit kínálsz
az ő szempontjából pedig jó nagy szemétség, mert papírt kellett volna írni, ő viszont megbízott benned hogy korrekt leszelígy járt, megtanulja hogy papírt kell írni, vagy rendőrt kell hívni
70 ezer ft két elem fényezésért hivatalos műhelyben, számlával, kifejezetten kedvező összeg -
Kiskokó
veterán
válasz
bucihost #21232 üzenetére
Nyilván. Ez oda vissza igaz. Onnantól, hogy nem volt rendőr vagy legalább betét lap, az egész lehetne egy szimpla mese. Mindkét oldalról.
Ez ilyen. Mivel öreg , olcsóbb autóról van szó és normális hangnemben felhivnám és megbeszélném, hogy neked nem kell számla nem kell semmi, tudod hogy öreg az autó lehet részben is javítani, vagy épp meg se csinálja. Eggyezzetek meg egy összegben ami mindenkinek jó. ennyi kb -
bucihost
senior tag
válasz
amargo #21231 üzenetére
Az egyik jó barátom fényező, igaz nem látta élőben a kocsit csak képek alapján de azt mondta, hogy ez sima polírozás. Kb 3 óra alatt, 25-30 körül megcsinálja, mivel sem a festék sem az elem nem sérült / horpadt. De mivel rólam van szó, fizetni sem kellene érte.
Na meg ugye mind2 fél hibás volt, párom mert nem volt elég körültekintő a másik csaj pedig mert gyorsabban ment mint kellett volna.
De mind1, most több szálon fut a dolog. Aztán majd kiderül, hogy mi lesz. Azt biztos, hogy 70 ezret nem fogok fizetni....
#21230Kiskokó
Ha nem kérhetek tőle számlát, akkor ő mi alapján kérhet tőlem 70 ezret a semmire? -
amargo
addikt
válasz
bucihost #21229 üzenetére
Ha polírozás kevés, akkor teljes elemet fújnak (bár nem vagyok szakavatott), biztos van olyan hely ahol lefújják csak a felét, de az 2 színű lesz két különböző rétegben azaz szerintem javításról ebben az esetben nem beszélhetünk.
Nyilván egy 20 éves autónál azért én tuti nem költenék rá ennyit.. de alapjában véve nem a károsult fizet, hanem a kár okozója. -
Kiskokó
veterán
válasz
bucihost #21229 üzenetére
Én ezt értem, de ilyen esetben ezzel annyit tudsz csinálni , hogy semmit.
Még azt se követelhetnéd amúgy, hogy mutasson képet róla hogy valóban megcsinálta (mert szinte 100% hogy hozzá se nyúlt) De egy próbát megér, hogy kérj egy képet róla csak a miheztartás végett, aztán h atényleg nem csinálta meg vagy valami, akkor lehet azt mondja hogy "jólvan akkor adjál csak 50et".
-
-
amargo
addikt
válasz
Vissza dátumozva tud most intézni bármelyik "haverral" egy számlát?
Mivel a NAV-nak már minden számlát be kell küldeni "azonnal" ezért erre kicsi az esély.Kíváncsi vagyok amúgy, hogy jogilag elkérheted-e a számlát amivel igazolja ezt az összeget, mivel múlt időben, arra következtettek, hogy már megcsináltatta.
Nekem egy motorháztető fényezésére 45e árajánlatot adtak 2-3 éve (azaz 1db elem, igaz nagy és a kocsi is 4-5 éves volt). Tehát, ha a 2 elem sérült azért az nem olcsó. Online kalkulátorral azért lehet ellenőrizni.(de nekem is, amikor a festékboltban a segédmunkás mindenáron beakarta rakni a diszperzites vödröt, de kombiba nem tudta beemelni és végighúzta a lökhárítón, akkor láttam magam előtt a + fényezés összegét) Amúgy kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor lehetne kártérítést kérni a bolttól - nyilván a munkás azonnal tagadna.
-
bucihost
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #21224 üzenetére
Persze, jogos.Párom irányjelzőzött, és már megkezte a sávválltást amikor megjelent a másik autó, aki egyébként vélhetőleg gyorsabban is ment a kelleténél mert amúgy is sietős volt neki. Utólag nincs mit bizonyítani. (Hacsak nem van kamera / trafi az adott részen).
Nem a fizetés alól akarunk kibújni. Csak ez a "70 ezer Ft a két elem festése" dolog ami kiverte a biztosítékot nálam. Ha lobogtat is egy árajánlatot, nekem kötelességem azt elfogadni vagy mondhatom azt neki, hogy itt egy cím, itt 20 ezerér megcsinálják?
Jahh és szakmai oldalról is van kivetni valóm, mert nem is kell telibe fényezni a 2 elemet.
Az egyiket elég össze ködölni, a másikat meg csiszolni és fújni...Ez kb egy 30 ezres történet. Maximum...
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Szerintem vissza dátumoznia nem is kell. Ha csak ajánlatot kért és azt mutatja be neked? "Mivel abból akarja megcsináltatni."
De persze ha nincs papír és rendőr se volt ott, akkor ki/mi bizonyítja, hogy ki volt a hibás? és mi van, ha a párod már nem is emlékszik pontosan az esetre?
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Tavaly december elején, párom sávváltás közben meghúzott egy másik autót.
Megállt egyből és körbenézték a kocsikat / károkat.
A károsult sietett valamint párom is épp orvoshoz tartott így megegyeztek, hogy mivel"elenyésző" a sérülés, ne biztosítózzanak. A károsult azt mondta elviszi fényezőhöz a kocsiját és kér ár ajánlatot, majd jelentkezik és megbeszélik a továbbiakat. Azóta sem jelentkezett a károsult.A mai nap küldött egy sms-t, miszerint 70 ezer Ft volt a 2 elem fényezése, Július 10-ig utalja át neki.
Nem a fizetéssel van gond, de az a 70 ezer Ft vicc kategória. 2 elemet legrosszabb esetben is 40 körül lefényeznek. (Egy 2002-es G Astráról van szó.)
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mit tehetek?
Kiköthetem azt, hogy addig nem fizetünk egy forintot sem amíg nem küld képet az autóról, hogy megbizonyosodjak ténylegesen meg lett e csinálva a javítás, valamint nem-e mást is javítottak rajta?
Kötelezhetem arra, hogy mutassa meg a számlát a javításról?
Vissza dátumozva tud most intézni bármelyik "haverral" egy számlát?köszi előre is.
-
diegho
nagyúr
válasz
philoxenia #21215 üzenetére
Néztem én is, hogy eléggé kamu az egész, mások is jártak már így.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Kiskokó #21219 üzenetére
Kétlem, hogy ezt a vitát ezen a fórumon el tudnák dönteni, de egy próbát talán megér. Minőségi kifogásod esetén el tudjuk mondani, milyen járható utad van (békéltető, bíróság), a fogyasztóvédelem a te konkrét ügyedben sokat nem fog tenni.
Repedezés / sárgulás jellemzően kötőanyaghiba, ami UV fényre nekiáll bomlani, de egy térkőbe nem hiszem, hogy ilyen kerülne.
-
Kiskokó
veterán
Helló Mindenki!
Első körben szeretnék érdeklődni, tudnátok e nekem segíteni egy 2 éve folyó garanciális ügyintézésben a Leier kftvel szemben?
Mindig oda jutunk, hogy a termék nem hibás, annak ellenére, hogy első körben az 1/3-t mégis kicserélték a térkőnek mert annyinál MÁS hiba is volt.
A lényeg, hogy van e értelme ha ide beírom a storyt nagy vonalakban pár képpel, tudtok e jó ötletet/tippet adni, mert most már a fogyasztóvédelmet is szeretném bevonni, ha anélkül nem jutunk megegyezésre.
350m2 Leier Forum 60x20- térkőről van szó, ami első körben agyagzárványos volt amit cseréltek is, azóta viszont folyamatosan romlik a kő állapota, mikor repedések a kopófelületen, most pedig sárgul a kő és senki se tudja mitől miért.
A Leier válasza : a kővel nincs baj, a sárgulás lejön, sikáljam le én mert ez nem garancia... De az, hogy mitől lett ilyen persze nem tudják megválaszolni.Szeretnék a sokadik körben, egy kicsit komolyabb hangvételű választ írni nekik, az újabb garanciális jegyzőkönyvükre, ebben is lehet kérnék segítséget.
Köszönöm előre is.
Helló -
asdf_
veterán
válasz
Exodion #21217 üzenetére
Amiatt is parádézhat az ember bátran ilyen miatt, hogy ha neadjisten ezt a rendelést ki is fizeti valaki, a számla meg a téves adatokkal megy fel a NAV online-ba, és mondjuk a radaron volt az ember, akkor ez esetleg simán indíthat egy ellenőrzést, hogy ugyan komám, honnan volt neked másfél millád építőanyagra, miközben mondjuk otthon héderelsz munkanélküliként, rokkantként, minimálbéresként, anyámkínja. Bár a NAV olyanokkal sem foglalkozik akikkel kéne, így ennek azért kis -de nem nulla- esélyét látom.
-
Exodion
senior tag
válasz
LuckyL #21209 üzenetére
Nem arra vagyok rafeszulve hogy egy idegen megkapja a szamlam, adtam mar at hardverapros eladashoz is. Az mar inkabb hogy rogton ezutan megjelenik a nevemben egy megrendeles egy idegen kiszallitasi cimere kartyas fizetessel.
De igazabol a dolog ennyivel el is lett intezve.
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Az önkormányzati rendeleteknek van valami gyűjtóhelye ahol el tudom olvasni a régi hatályos állapotukat?
Kis vidéki község honlapján csak a jelenleg hatályos állapotot találom, de én a régi állapotát szeretném megtudni. A módosító rendeletben is csak azt találtam mire módosul de hogy miről azt nem tudom hogy tudnám megnézni. -
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Ma kaptam egy érdekes levelet. Fizetési felszólítás ~50€-t fizessek be, mert nem fizettem egy online társkereső prémium szolgáltatásért. Az oldalon előfizető voltam, amit tavaly októberben lemondtam, mert nem használtam hónapok óta az oldalt, lehet már akkor sem fizettem be 1 hónapot, nem tudom. (2k a havi díja) Most egy német pénzbehajtó írt postai levelet, hogy fizessek! Na most ez szerintem kamu és semmi jogalapja nincs, pláne nem 50€-nak, amikor a szolgáltatást már lemondtam. Az ügyvédi iroda Auer Witte Thiel néven fut, neten is azt írják, hogy eléggé kamu az egész. Foglalkozzak ezzel, vagy hagyjam a fenébe az egészet?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Exodion #21208 üzenetére
Emiatt felesleges. Mondjuk rohadtul érdekelne, hogy mi az a rendszer, amiben ez előfordulhat, mert azért egy unique id-t elcseszni a programozásban olyasmi, ami hatalmas erőfeszítést igényel. Nem is tudom, hogy láttam e már valaha ilyet. A te sztorid sokkal hihetőbb, de amíg nem nő túl ezen a webshopon, addig nincs miért aggódni szerintem.
-
Exodion
senior tag
válasz
Exodion #21205 üzenetére
Na hat ez maga volt a csoda. Szoval "rendszerhiba" miatt osszeakadt rendelesekrol van szo, de nyugodjak meg a nevemen nincs szamla. Gozerovel dolgoznak rajta. Azert meg mindig latom a ki nem fizetett megrendelest, de legalabb nem fogok hirtelen telefonszamot meg emailcimet cserelni.
-
-
Exodion
senior tag
válasz
inf3rno #21202 üzenetére
Na, a NAIH szerint rendorseg nem kell mert buncselekmeny nem tortent. Allaspontjuk szerint jelen pillanatban meg eljarast sincs ertelme inditani eloszor a kereskedovel vegyem fel a kapcsolatot nem-e egy hiba tortent de valojaban az adataim nem kerultek at az emlitett urhoz.
A kereskedonel egy kicsit raparaztak a dolgora, most elvileg tovabbitottak a problemat az illetekeseknek es meg ma szolnak hogy mit talaltak mi tortent. -
Exodion
senior tag
válasz
inf3rno #21199 üzenetére
Hat meglatjuk. Holnap 8-kor nyit az ugyfelszolgalat, hivom oket telefonon aztan meglatom mit mondanak de igy ezek utan gondolom hivhatom a rendorseget is hogy mit mondanak egy ilyenre. Vagy akkor direktben a NAIH?
Ha feltetelezzuk hogy a junius.3-an atvett megrendeles (amirol tegnap kaptam emailt hogy lezartak) es az uj megrendeles 1szemelyhez tartozik akkor szemelyes adatokkal torteno visszaeles feltetelezheto (szerintem).Ilyen forman hany meg hany megrendelest lehet meg feladni ugy hogy ertesulni sem fogok rola egyaltalan. Most nem az hogy rosszat akarnek a BA -nak (amugy tenyleg ez a monogramja
) de felettebb gyanus ha ramnyomja a telefont. Na meg ilyenkor kin csattan az ostor? Elnezve google maps-en a cimet utca nezetben.... nem szeretnek fele szembe talalkozni sotetedes utan na.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest