Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
A peripherals részben van egy ilyen: Initial Display Output: IGD Video (Note) Sets the onboard graphics as the first display.
De ez nem biztos, hogy visszahozza a Integrated Graphics menüt. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Már nem fért bele a szerkesztési időbe, esetleg a gazda összeollózhatja az előzővel.
Szóval itt nagyon hasonló a probléma, a gond csak az, hogy nálam ujabb a BIOS verziója, de majd rábom a legfrissebbet, lehet megoldja.

-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Gigabyte B450i aourus pro wifi lap (3000g apuval), F50-es biossal és hiányzik a BIOS chipset menü alatt található integrated graphics beállítás, így nem tudom beállítani a foglalt memóriát és valamiért lefoglalja a rendszermem-ből a maxot, 2GB-t.
Van ötletetek? Találkoztatok már hasonlóval? -
dodellito
csendes tag
Na A CPU voltege csökkentés engem is érdekelne hogy hol lehet a BIOS-ban ,mert csak AUTÓ van.
-
Chapel
addikt
Kösz a segítséget, megvettem a Gigabyte Z390 UD-t, azt hittem hibás, ezért vettem egy komolyabb MSI lapot, végül kiderült hibátlan, a házam Power kapcsolója volt a hibás...(5k-ért szervizbe a lap..no komment.)
De így tudom, hogy patika legalább.
Ez az MSI lap is igen korrekt - MSI Z390 Gaming X, szépen teszi a dolgát és a tunning része nem tréfa móka
Bár ha tudom hogy a ház a ludas a fene veszi meg...Kösz még1szer a segítséget!

-
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Z390 aorus pro wifi lapom van. Miért van az, hogy pendriveot, és külső ssd-t nem mindegyik usb port ismeri fel. A portokat ellenőríztem. Egér/billentyűzet működik velük. -
ricsip
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
A (nem)beszédes changelog szövegére írtam, h. betűre ugyanaz mint a korábbi.
A fájlok nyilván eltér(het)nek, ha binárisan hasonlítom össze (nem néztem meg).
De ha eltérnek, az se jelent sok mindent: fordításkor +-1 bájttal elcsúszik ugyanaz a tartalom, máris teljesen különbözőnek mutatja egy kevésbbé értelmes összehasonlító program. Az értelmesebb meg mutatja h. 1 bájt offset-tel de szinte ugyanaz van a 2 fájlban.Az tudtommal még sajnos nem tartozik az általános műveltség gyűjteményébe, h. gigabytéknál a "betű a verziószám végén" az egy szagos bétát jelent. Talán pénzbe kerülne odabszni ezt az 1 szót a changelog elejére/végére/közepére/aljára/tetejére.

Félre ne érts, nem veled vitatkozok, tökjó h. elárultad. Különben ha bajom lenne a flashelés után, az internet istenharagja söpörne el, h. "hülye nem tudtad h. béta?" Hát nem, b+ nem tudtam h. béta. Gondolatolvasást jövőre szülök.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
ricsip
addikt
Megint lett új:
X570 Gaming X:
F20b
Update AMD AGESA ComboV2 1.0.0.2 for 3rd Gen AMD Ryzen XT series processors and New Gen AMD Ryzen with Radeon Graphics processors support
https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/mb_bios_x570-gaming-x_f20b.zipBetűre ugyanaz, mint az F20a volt

-
Aby_2014
aktív tag
Friss BIOS X570 Giga Elite laphoz...
Update AMD AGESA ComboV2 1.0.0.2 for 3rd Gen AMD Ryzen XT series processors and New Gen AMD Ryzen with Radeon Graphics processors support
-
pistabyte
tag
Core Performance Boost néven lenne végülis a PBO. Kikapcsoltam próbaképp,és eléggé lezuhant a cpu vcore 1.110-120 között mozog,és elég stabilan tartja,viszont így nem boostol fel a proci 4,1ghz-re. Nem tudom mennyi sebesség növekedést okozhat,de szerintem nem sokat,mert játékok alatt is ha bekapcsol fél mp-re és utána egyből vissza is áll az órajel az alap 3,6ghz-re.
Viszont ha a bclock szorzót emelem 36-ról 37-re már akkor 1.500v-ot is rakott a procira. Nem tuning és undervolt barát ez a ryzen 1600x,szerintem érdemesebb is pbo nélkül üzemeltetni,legalábbbis ebben a lapban nagyon úgy néz ki
-
pistabyte
tag
Csináltam egy videót is a bios-ról,bár nem valami acelos a minőség

[link]
(elvileg hd-re átvált majd a youtube) -
pistabyte
tag
Sajnos nálam egyáltalán nincsenek ilyen xfr és pbo beállítások :/
De a képek többet mondanak:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]Nem is igazán tudom,hogy akkor mit is csinálhatnék így a bios-ban :/
Próbáltam a cpu clock-ot 40-re rakni,hogy 4ghz-en menjen a cpu ,meg az xmp-t kikapcsolni,de restartkor ki is írja a bios,hogy ez így nem lesz jó
Akkor gondolom csak dinamikos vcore feszcsökkentés maradhat,ami bár valamit biztos csinálhat,mert cinebech r20 alatt ha auto-n vagy normalon hogy a cpu feszültségét,akkor kb 60fokig megy fel a proci,de ha viszont a dinamikus vcore-t lecsökkentem pl -0,150-re akkor már csak 50fokig melegszik a proci cinebech r20 alatt,és az aida64 terhelés alatt max 1.200v-ot mutat,míg auto-n,vagy normalon 1.440v-ot.
De itt jön megint az érdekes dolog,mert a hwinfo64 teljesen más adatokat mutat,ott már mutatott nekem 1,460v-ot is úgy,hogy már -0,150v-ot csökkentettem a dinamikus vcore-nál. -
Floyd80
addikt
-
Floyd80
addikt
válasz
pistabyte
üzenetére
Ha az offset ennyire nem hatékony a PBO miatt, akkor marad a Ryzen Master. Válassz ki egy PBO közeli frekvenciát minden magra és fix feszültséggel teszteld a programban. Ahogy néztem egy-két topikot, pl. 4 Ghz 1.375-tel. Én úgy használom a 3600-ot, hogy semmi PBO meg XFR biosban, ha játék, akkor elindítom a Mastert (allcore 4200 és 1.29 ) és nincs probléma hőmérséklet és volt terén.
De lehet jobban járnál egy újabb Ryzennel.
-
pistabyte
tag
Közbe nézem az aida-val is,de az nem mutatott sose 1,4v fölötti értéket,csak a hwinfo64. Lehet a program is rosszul mérne? érdekes...
-
pistabyte
tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Lejjebb vittem -0,102v-al,de még mindíg egy pillanatra beleszokott menni az 1.450v-ba. Ez mitől lehet?
Witcher 3 alatt csinálja,cinebench alatt sose ment fel 1,4v fölé,viszont ott mintha a pbo nem is menne,mert az órajel 3,694ghz-n van stabilan,viszont witcher 3 alatt fel le ugrál 3,694ghz és 4ghz között. -
-
pistabyte
tag
A bios az F51,a legfrissebb,elnéztem.
-
pistabyte
tag
Megcsináltam a módosításokat,csináltam képeket is róla.
Auto voltage terhelés nélkül
[kép]
Auto voltage terhelés alatt
[kép]Normal voltage terhelés nélkül
[kép]Normal voltage terhelés alatt
[kép]mind a 3 voltage-t átállítottam normal-ra. A pbo és az xmp-t hagytam bekapcsolva,a memóriát szerencsére 3000mhz-n használja dc-ben.
Nem igazán vettem észre nagy különbséget,esetleg érdemes lenne még valamit állítanom a bios-ban?
CPU: Ryzen 1600x
Alaplap: Gigabyte B450 Aorus Elite F50-bios. -
Floyd80
addikt
válasz
pistabyte
üzenetére
Persze, maradhat bekapcsolva.
Első szériás Ryzennnel nincs tapasztalatom, de 2600X-nél a normal és auto között jelentős különbség volt hőmérsékletben (Aorus Pro), ilyen 1.35V körül tartotta a feszültséget. A SOC Vcore is mehet normalra, a ram is, de ha elfelejti sokszor az XMP-t, akkor a SOC Vcore maradjon auto-n, mert az kihat a RAM-ra vagy fix feszt adsz neki.
Nekem is Corsair 2x8 3000 van, de XPM-t rendszeresen elfelejtette restartnál, , most fix 1.35V-n megy és 3200 Mhz-en.
-
pistabyte
tag
Sziasztok.
Esetleg valaki tudja, hogyan kellene undervoltolni egy B450 Aorus Elite lapon a ryzen 1600x-et?
3000Mhz-es corsair ramok vannak benne 2x8gb. Xms profillal es pbo jelenleg be van kapcsolva, de terhelés alatt karcolja az 1.4v ot a proci, ami szerintem mar kicsit sok. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Sziasztok, csak jelzem, hogy a gép
megkapta a W10-et, (b. 2004), és teljesen okés, pörög frankón.
Egyedül a GPU és az A4 Tech PK-5 webkamera driverét kellett installálni.
-
cesone
újonc
Igen minden így van.
Viszont az egyik azóta működik mindent oda vissza cseréltem.
Visszaküldöm gariba azthiszem
-
cesone
újonc
Sziasztok, könyörgöm valaki segítsen, mert kidobom az ablakon most már ezt az alaplapot.
Vettem 2 db Gigabyte H310M S2H 2.0 alaplapot és Nem működik a pcie VGA, nem ad képet csak az integrált. gondoltam hátha attól még a Windowsban látom de ott sem.
Mindent átnéztem a BIOS-ban, mindent kipróbáltam de nem jó és nem ismeri fel,
Mindkettő alaplap csak nem lehet rossz....egyikben I3 proci van másikban I5, és ráadásul mindegyikhez 2 különböző VGA-t vettem, és azokat is oda vissza cseréltem. -
ricsip
addikt
Begyorsítottak, megint van új BIOS, elvileg minden AM4-es Gigabyte alaplap kapott új BIOS-t:
X570:
F20a
Update AMD AGESA ComboV2 1.0.0.2 for 3rd Gen AMD Ryzen XT series processors and New Gen AMD Ryzen with Radeon Graphics processors supportMegjegyzés: a flashelés visszaállít mindent default-ra (elmentett ventillátor profilok is!), szóval előtte érdemes kimenteni papír-ceruza az összes alaptól eltérő beállítást. Nem is értem, régen ezzel nem volt ilyen gond az IT iparban, annó 15 éve az alaplapom képes volt megjegyezni a beállításokat attól h. magát a BIOS-t újabbra flashelte az ember. A laptopjaimat se kell újra bios-ban beállítgatni. Bár igaz ami igaz, azok brand gépek.

-
osan78
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis problémám van, lehet nem is kicsi, de egy kis infó kellene!
Van egy Aorus x570 ultra alaplapom és nem megy fel a chipset telepítésnél az AMD Sata driver. Csak a standard MS sata driver van fent, és amennyiben frissíteni akarom a pl. egy driver frissítő alkalmazással (vagy manuálban), a driver felmegy, de utána nem áll fel az OP rendszer.
Ez ennél vagy hasonló x570 Giga alaplapnál normális, vagy???Valami 5let vagy jótanács?
köszi
osan -
rusher86
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a probléma abban az esetben, ha: adott egy Gigabyte GA-G41MT-d3v alaplap és csatlakoztatok a PCI slot-ra egy Nvidia GeForce GT 630-as videókártyát és bekapcsolásnál nem pörög fel a ventillátor, DE ugyanez a videókari más gépben indul és az adott alaplara csatlakoztatva egy másik videókarit, működik? Értetlenül állok a dolog előtt. -
MrChris
nagyúr
Van egy régi P35-DS3P alaplapom, van hozzá 1 SSD, 1DVD és két IDE csatolós HDD. A kérdés az, hogy melyik SATA portra tegyem az SSD-t, hogy egy bios beállítás törlés, vagy elemcsere esetén is arról bootoljon? Mert most ilyen esetben elfelejti és az egyik régi HDD-ről akar indulni amin egy régi Windows van.
-
TIT
veterán
Aha lehet,hát igen,ha a vrm-re vagyok kiváncsi teszteket kell nézzek mert nem írják,jó mondjuk az aorus eltenél+gamingx-nél igen.
Azt írták azért nem megy fel a win7 mert nem kompatibilis,pedig a legördőlübe ott van.
pl.az alvóból nem jött vissza,erre tápot írtak,pedig csak a memoria powert kellett autóról on-ra tenni,valszeg autóba lekapcsolta. -
Floyd80
addikt
válasz
Jocikablack
üzenetére
Ja tényleg nincs benne, max. ez a LED in Sleep, Hibernation.
-
Floyd80
addikt
válasz
Jocikablack
üzenetére
Pedig van ott settings, always run on next reboot. A BIOS-ban is be lehet állítani, a Peripherals menüben.
-
ricsip
addikt
Csak h. ontopic is legyek: van új BIOS az X570 Gaming X-hez, F12h
https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/mb_bios_x570-gaming-x_f12h.zipMegint sokatmondó "memory compatibility improvement", (ezt játszák már zsinorban 3.szor) ember legyen a talpán aki ebből kideríti ez mi az ördögöt jelenthet pontosan.
Más: az eredeti x570 gaming x rev 1.0 mellett megjelent egy rev 1.1 is. Na az vajon miben lett más?
-
ricsip
addikt
válasz
Jocikablack
üzenetére
How to auto start any program under w10:
1. Press windows key + r
2. Copy the run command Shell:common startup
3. It will reach C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
4. Creat the shortcut of the program you want to run in startup.
5. Drag and drop.
6. Restart the computer. -
Jocikablack
tag
Sziasztok! Tudom már többen is kérdezték.. Sajnos nem volt rá válsz. Aorus pro 390 wifi lapom van. Windowsban beállítom az rgb fusiont. Minden újrainduláskor kikapcsolódnak a ledek. Mit kellene beállítanom a biosban, hogy működjön? Természetesen az rgb fusionnak nincs auto startja sem...
-
istyukiraly
csendes tag
Értem szóval nem jelent sokat az arány (sebesség szempontjából), most már megnyugodtam.
Végül még a RAM-ot felhúztam 1333MHz-re így az arány 12:6-hoz lett.
Nos ez tényleg igaz lehet, hogy a technológia szól bele, 775 DDR2 platformon még könnyen megy az OC de már DDR3-nál nem mindig egyszerű.
Mondjuk nem panaszkodok a sebességre így sem. -
asynur
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Na igen az OC midig elég lutri, a 775- ös foglalatnál a ddr3 pedig még elég hibrid megoldás volt ez lehet visszafogja a OC potenciált is.
Tudtommal semmi előnye nem lenne az 1:1 aránynak (korábbi generációknál volt ilyen az rémlik), és itt nem is lehet állítani, ha 1600 MHz-n stabil volt és amúgy sem húzod a procit végül, akkor én nem piszkálnám tovább. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Létezik-e olyan oldal vagy akár távsegítség.Megadom a gépemben lévő összes hardver fajtáját típusát, meg ami még kellhet.
És segít/tippet kapok hogyan állítsam be a bioszt hogy "tökéletesen" mennyen.
Hogy ne legyen minden automatán. -
MrChris
nagyúr
válasz
Dauerstage
üzenetére
Jaja, biztosan ki kéne próbálni. Nálam az alaplap minden tápigénye be van csatlakoztatva. Talán itt írtam, hogy a dupla tápos vidkariról az egyik táp lecsúszott, máris nem működött rendesen.
-
istyukiraly
csendes tag
Nos kipróbáltam a takarékossági funkciók kikapcsolását de nem hozott változást.
A PCIe frekijét is emeltem de így sem lett jó.
Nos úgy döntöttem, hogy inkább hagyom az OC-t.
Visszaállítottam alapra [link] [link] úgy gondolom, hogy így sem mondható gyengének a processzor.
A másik dolog ami inkább zavaró számomra a DRAM FSB arány [link] tudtommal ennek 1:1-heznek kellene lennie, hogy a legnagyobb sebességet hozza, le lehet valahogy hozni 1:1-hezre az arányt vagy nem? -
Chapel
addikt
Sziasztok,
Igen hosszú és idegőrlő kálváriát jártam be az elmúlt napokban; egyenlőre senki nem tudja mi lehet.
Gigabyte Z390 UD
G. Skill 3000Mhz 32gb ddr4
Msi 1080 GAming 8Gb
I7 9700K
Zalman 700-LX II
Eddigi kálváriámat itt láthatjátok, tényleg mindent megpróbáltam amit tudtam.
(Utolsó 6-8 hsz mind az.)
Ami b**sza a csőrőm az a kiegészítő táp csatija. AMi nem 2x4 mint minden tápon, hanem 2x4 +1x4.
Mindenki azt mondja, nem számít hogy a tápomon nincs plusz négy csak az alap 8, mennie kéne.De...mi van ha ennek a lapnak mégis csak kell ez?
Nem lehet hogy valami átalakítóval (pic-e-re lehet ilyet rakni azt hiszem...)megtudnám oldani hogy az is kapjon egy 4-es atx csatit.
Nem gond mert a tápom sli-re van tervezve így az egyik kábel felesleges, beáldozhatom erre.
B verzió hogy hibás lapot kaptam gyárilag...?
-
asynur
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Na igen ennél a procinál alapból magas a bus speed és viszonylag alacsony a szorzó.
A takarékossági funkciók kikapcsolását javasolják még, ha még nem tetted: cpu enhanced halt, cpu eist function,c2/c2e support, elvileg ezek nálad.
Ha nem segít akkor lehet FSB wall ba ütköztél. Ilyenkor szoktak a pci-e frekit emelgetni, de ennek is megvannak a maga veszélyei pl.: adatkorrupció, videokártya hibás működése magyarán bármibe bekavarhat ami használja ezt (és azt is mondják tönkre is vághatja hdd/ssd-t gpu-t, integrált ethernet csatit, bár én konkrét példát még nem láttam rá), 104 körül még van aki biztonságosnak mondja de ezzel csak akkor érdemes játszogatni ha nem sajnálod nagyon a gépet (auto-n semmiképp ne hagyd mert akkor az egekbe viszi, egyesével lépkedni és utána lehet próbálkozni a lassan a cpu órajel emeléssel). Ja és persze OC csak saját felelősségre
zolisx4:
Ha ebben a topicban nem kapsz segítséget, próbálkozz itt:
https://prohardver.hu/tema/nem_indulo_gepek_topicja/friss.html -
zolisx4
őstag
Valaki erre tud valamit??
Nem jó valami, vagy a vga kártyám vagy az alaplap vagy driver nekem játék közben kifagy simán,és borzasztó zaj jön a fülesbe,semmire nem reagál csak ha kinyomom a gépet onnan megint jó minden,egy darabig jó lehet 2 napig,de lehet 20 perc.
A hibát elő idézni semmivel nem tudom csak a játékban.Eredeti játék SnowRunner eddig nem volt gond ,töröltem drivert,úgy raktam a legújabbat . Az alaplapom ledje fagyáskor 04 hibakódot ír Gigabyte Z390 Aorus Ultra.
Valakinek volt hasonló ?? -
istyukiraly
csendes tag
Hali!
Nos az a gond, hogy 8-nál feljebb nem megy 8 a maximum, a fine-al lehet még 0.5-öt rátenni.
OC-ztam már korábban is az előző gépem is OC-zva volt csak ott nem volt ennyire bonyolult a bios.
Itt már több a beállítási lehetőség számomra ez már bonyolultabb ezét is írtam ide. -
Dauerstage
tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
A feszültséget is állítsd vissza alapra. Eggyessével emeld a szorzót(x8),addig amíg nem hibázik a gép vagy el sem indul.(terheld meg a procit Cinebench-el)
Minden eggyes emelés után terheld a procit és amíg nem hibázik addig ne emelj feszültséget. -
Dauerstage
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Szia. Érdemesebb lenne először a szorzót emelned, főleg ha még nem csináltál OC-t. Azt a 343-at állítsd vissza alapra és a(x8)-at emeld. Van itt prohardveren egy(Tuning kezdőknek topik) oda írj. "IO.sys" a topikgazda és el fog neked magyarázni mindent érthetően.
-
asynur
tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Szia!
Első lépésnek PCI-e frekit fixáld 100 ra, memória szorzót tedd le valami alacsonyabb értékre és onnan kezd a CPU OC-t, az FSB növelésével itt növekszik a memória frequency és azért indul újra mert ez már sok neki miután már feltetted 1600MHz-ra. ( Emlékeim szerint ezeken még elég jó OC-t lehetett összehozni, a "xeonosítással" is nagyot lehet dobni még rajta ha valaki bátor és talál a laphoz megfelelő bios-t ) -
istyukiraly
csendes tag
Sziasztok!
A Gigabyte GA-G41MT-S2 alaplapom beindult végre, vettem bele 2x4giga RAM-ot, kétoldalast és 1600MHz-esek.
Most az OC-t próbálgatom de sehogy sem megy, F8-as bios van rajta.
Akárhogy állítom, miután kilépek és elmentem leáll elindul aztán megint leáll és elindul az alapbeállításokkal, persze később mikor visszalépek a biosba azok a beállítások megmaradnak amiket beállítottam.
Core2Duo E8200-as processzorról van szó gyári órajele 2,6GHz és ezt szeretném 3GHz-re felhúzni.
Esetleg tudna valaki segíteni, hogy hogyan kellene ezt csinálni?
Üdv.
István -
Comic
aktív tag
Dynamic Vcore(DVID) néven keresd, de óvatosan, mert alapból, ha állítod a +-3.0V-ot kapcsolja és onnan tudsz lefelé, vagy felfelé állítani, amíg el nem éred a kívánt értéket. Nálam, ha jól emlékszem, akkor -0.012-t hagytam, mert nem volt okom jobban lentebb vinni. Így is max 1.116V-ot kap a CPU maximum HWInfo alapján.
-
Gusion
csendes tag
Szia,igen Coil Whine-ra.
Ezer százalék hogy processzor felőli! A kártya előző gépemben benne volt,ott nem volt ilyen hang! Szóval biztosra veszem hogy ott lesz a bibi. Az a kérdésem hogy ez járhat valami kárral? Ha nem akkor nem figyelek rá,csak hirtelen megijedtem :)
Illetve az Offset Voltage dologgal tudok valamit kezdeni ezzel a lappal? Mert sehol nem találom
játékon belül le tudom korlátozni az fpst, szóval kíváncsi leszek. -
asynur
tag
Szia!
A cicergés alatt coil whine-ra gondolsz?
Ha igen ez jöhet pl. alaplapi VRM-ek felől (ez gész közel vana hűtőhöz) és GPU felől is, próbáld behatárolni valami benchmark progival, hogy CPU vagy GPU terhelés alatt jelentkezik-e inkább mert fülelve elég csalóka lehet a forrás behatárolása főleg ha házban van a cucc.
Az, hogy menüben is jelentkezik gyakran a nagyon magas fps miatt van, ilyenkor érdemes pl. Rivatuner/Msi afterburner vagy egyéb progival bekorlátozni az fps-t a monitor frissítési sebességéhez közeli értékre vagy VSync et bekapcsolni próbaképpen. -
Gusion
csendes tag
Sziasztok! Valaki tudna segíteni?
Tegnap érkezett meg a zsír új 1600AF + Gigabyte B450 DS3H Lapom.
Össze is pakoltam az egész gépet,majd ma lettem figyelmes hogy mikor kap egy nagyobb terhelést (Pl.: PUBG-ban görgetek a menüben,vagy épp játszok) Akkor a Proci hűtő felől erős cicergést hallok!A Konfig:
Ryzen 5 1600AF (Nincs OC)
Be Quiet! Pure Rock 2
Gigabyte B450M DS3H
2x8GB DDR4 G.Skill SniperX 3200mhz CL16
Antec Earthwatts 550W 80+Platinum
Asus Rog Strix RX 580 8GB OC
Corsair MP510 240GB M.2. SSD
Apacer Panther 120GB SATA3 SSD
Fractal Design Focus Red G ház
illetve egy Toshiba HDD.Be szúrok ide egy Aida képet a hőfokokról is. (Közben csak letöltött a gép,szóval mondhatni Idle-ben ment.) [kép]

Illetve +1 kérdés,valahogy Core Voltaget lehet ezen a lapon állítani?
Offset Votlage-ra gondolok itt első sorban.
Előre is köszönök mindent!

Ui.: Még annyit hogy legfrissebb bios van fent! -
milszab
senior tag
Sziasztok. Van a gépemben 2db Samu ssd. C(1tb) és D(1,7tb).
Használok mobile rack-et, ilyen plug and play-es üzemű, nem ez a nagyon régi cucc. Ugye lapomon csak 4 sata csatlakozó van (giga x570), szóval variálni nem igen tudom őket.A baj a következő, hogy ha rákapcsolom a vinyót, a D meghajtó eltűnik. Vagyis ott látom, csak ha rányomok hibákat ír ki hogy nem elérhető, meg ilyesmik. Plusz ha ilyenkor újraindtítok, alig akar elindulni a gép és reseteli a bios beállításokat is. Ugye a mobil rack 2 fiókos, de ezt csak az egyik fiókban csinálja. Ugye ezírt is írtam az elején hogy máshova nem is tudnám dugni az alaplapon a kábeleket.
Mi lehet a baja? Alaplapi beállítás?
Régi inteles gépemmel semmi ilyen gond nem volt, igaz azon 6 csati volt az alaplapon.NVME eszközt nem használok. Csak a 4db sata csatlakozót. Nézegettem a könyvét de nem találtam róla nagyon semmit. Amúgy a biosomnak a vinyókkal kapcsolatos része így néz ki. Nagyon nincs mit állítani... Amúgy a rack-be csak vinyót rakok, ssd meg a gépben van. Lehet nem mind1 melyik hov van kötve?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
inspiroyhome
üzenetére
Ha túl hosszú minkét háznak az USB3-as kábele, vagy hibás, az nem mindegy. Én is jártam hasonlóan - aztán kiderült, hogy alaplaptól független. De mindenen agyaltam, teszteltem. Aztán megkockáztattam egy minőségibb kábel vásárlását, a külső ház árának az tizedéért és bejött. Mégcsak nem is javaslatra tettem.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Dauerstage
üzenetére
Szia!
Koszi, de nekem sajnos 2 hazzal es kulonbozo lemezekkel (es kabelekkel) (es porttal) is ezt produkalja, szoval szerintem mar kb csak USB vezerlo lehet.. :/
Erdekesseg, hogy van, hogy gond nelkul mukodik.. Ki erti ezt?! -
Dauerstage
tag
válasz
inspiroyhome
üzenetére
Szia. Volt ilyen problémám. Nálam ahogy lecseréltem a hdd házát(nem tudom minek hívják) meggyógyult.
-
inspiroyhome
senior tag
Sziasztok! Esetleg masnak is van Auros B450 Elite-al hasonlo problemaja?
Ha USB 3.-on keresztul mozgatok filet mondjuk USB HDD-re, imad szetfagyni, 0-ra megallni, majd eldobni az eszkozt (majd ujracsatlakoztatni)
Sajat hatso csatijat hasznalom, tobb deviceal, kabellel is ugyanat produkalja. Krva idegesito.
lemaradt:
genuine win10, minden driverbol a legfrissebb.
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Van egy B450 i Aorus ITX lapom, amit pár hónapja vásároltam és akkor frissítettem a Bios-t F41-ről - F50-re (Bios-ból). De hasonlóan mint etejedu fórumtársnál nálam is fagyogat a gép (kékhalál nélkül).
Arra gondoltam hátha az EC FW-t telepítettem rosszul és ez okozza a problémát.Kérdésem: Ha F41-ről frissítek F50-re (egyenként: F41 - F41g - F50) akkor az EC FW-t is mindig frissítenem kell (lépésenként)?
Hogyan tudom kiolvasni az alaplappból az EC verziót?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- CRUCIAL 32GB (2x16GB) Pro OC DDR5 6400MHz CL32 WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest