- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
yoleeka
tag
Sziasztok
Adott egy alaplap melyhez most vettem egy hangkártyát. Probléma a következő. Ha bedugom a hangkártyát a PCI-E csatiba, akkor nem igazán indul el a PC. Természetesen BIOS-ban letiltom az AZALIA kodeket, de akkor sem. Egyik PCI-E-ben sem hajlandó elindulni. BIOS lefut, aztán a gép mindenféle indok nélkül újraindul. Járt már valaki így? Valakinek van valami tippje, mit kellene megnéznem? Vagy nem elég csak a kodeket tiltani, kell mást is? Én úgy gondolom a BIOS-ban van a megoldás.... aztán lehet nem!
Köszi a választ előre is!
-
sisu2
aktív tag
Igen pont azt akartam írni hogy te biztos ismered lehet tudni hány fázisú a tápköre a SOC Force lapról hallottam tőled egyszer de azt nem gondoltam hogy 2011 socket is van néztem hogy nincs furat rajta csodálkoztam is hogy fogják le a cpu hűtőt vagy tartályt .
Hi-Cookie biztos használja küldhetne neked egyet
köszi az infót. -
04ahgy
nagyúr
válasz
.zSoLTi. #4295 üzenetére
Menni fog benne, 2.0 sebességen. Semmi hátrány nem ér, mert még a 2.0-t sem igazán használják ki a mai játékok sem!
(#4294) sisu2: Sem ezt, sem a Z97X-SOC Force LN2-t (ezen még a gyári hűtőnek sincs furat!) nem lehet egyáltalán megkapni boltban, csak a legkiváltságosabb teszterek, overclockerek és a média kap belőle. Egy-egy nyereményjátékon, contesten esetleg nyeremény, de ott szintén leginkább a pro tuningosok érvényesülnek, így a lapok többsége szintén hozzájuk kerül.
HGyu
-
.zSoLTi.
senior tag
Urak! Adott nekem egy ga970a-d3 lap, amin ugye tobbek kozott van pcie 2.0 16x-os slot. Ebbe ha belerakok egy radeon r970x-et ami pcie 3.0-val rendelkezik mi bajom lehet? Vagy tartsam meg a jelenlegi radeon 6850-est es szurjak be melle meg egyet crossfire-be? De viszont a masik pcie slot az csak 4x-es nem 16x-os... Szval bajba vok, mert sztem az ugy nem lenne az igazi. Velemenyt kerek legyszives.
-
Cukorka
csendes tag
Ha van élő ember, akinek sikerült egy GA-G41MT-S2 alaplapba 2 x 4GB memóriát tennie, és az el is indult, akkor kérem, írja meg, milyen tipusúval sikerült, mert már a második próbálkozás után vagyok, és kezdem elveszíteni a lelkesedésemet....
Előre is köszönet!
-
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-965P-S3 alaplapom, és amióta Win 8 van fent, azóta nem műxik a PPPOE kapcsolódás. Routerről nincs gond.
Erre van megoldás?
A kereső nem sokat segített. -
Wind-Storm
őstag
Na így már egy fokkal érthetőbb, de akkor sem értem hogy ez hogyan történhet meg.
Hasonló problémája van mint nekem volt jó pár éve egy egyszerűbb P35-ös alaplappal. Pont az ilyen furcsa hibák miatt nem javasoltam neki a márkát, de aztán csak azt vett, habár ezek elég lowcost deszkák. Pl. a P35-ösöm legelső beüzemeléskor kikapcsolt állapotban halványan világított a HDD LED... vagy valamit elnéztem, vagy valamilyen rejtélyes módon az alaplapi gombelemről ment, mert még a tápot is lekapcsoltam, de aztán többet nem jelentkezett ez a furcsaság.
Egyébként nem is vagyunk közel egymáshoz, a város másik végében lakunk ahogy ő mondaná....
Senkinél másnál nem jelentkezett még sohasem ilyen hiba? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Wind-Storm #4286 üzenetére
Mert a SATA is és az USB is a PC-ra van kötve.
HGyu
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Wind-Storm #4284 üzenetére
Ha jó a földelés és nincs szakadás akkor nem szabadna.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Thrawnad #4283 üzenetére
A lakás megfelelően, de a kolléga már nem, mert már kb. kézfogáskor is megrázott.
Nálam is jó volt anno a földelés, ezt rendszeresen ellenőrzöm, front usb ennek ellenére szórakozott a kamerával. Azt hozzá kell tennem hogy a fényképezőgépet a saját földeletlen kapcsolóüzemű tápjáról hajtottam, mivel tönkrement az összes ceruzaakkum.Egyszer egy 2 szobával arrébb használt rosszul bekötött házi hosszabbító miatt egy gépházon 125 V ot mértem
A 0 helyett a föld volt a hosszabbítóban használva. így az egész lakásban amikor az egyik gyerek olvasott minden készülék burkolata rázott
Az kellemes lehetett...
-
Thrawnad
senior tag
válasz
Wind-Storm #4282 üzenetére
Hát ha belém csap egy villám én is elfelejtek mindent.
A lakás megfelelően van földelve?
Ha bárhol megszakad a föld vezeték a lakás földelése és a gép közt akkor már semmit nem ér az egész.
A szakadás egy rossz elosztó, egy nem megfelelően bekötött dugóalj, stb miatt is bekövetkezhet.
Elsőre a lakást vizsgálnám meg milyen a földelés.
Egyszer egy 2 szobával arrébb használt rosszul bekötött házi hosszabbító miatt egy gépházon 125 V ot mértemA 0 helyett a föld volt a hosszabbítóban használva. így az egész lakásban amikor az egyik gyerek olvasott minden készülék burkolata rázott
Thrawnad
-
Wind-Storm
őstag
Hi!
Adott ismerősöm számítógépe GA-B85-HD3 típusú alaplappal.
Közelmúltbeli tápcsere előtt is előfordult már ez a gond, illetve tápcsere után is folytatódott, bár a tápcsere oka nem az volt, hanem szimplán a kora. A gépen lényegesebb módosítás nem történt tudtommal, váratlanul kezdte el művelni ezt a problémát.Tehát ha ismerősöm ruházata statikusan feltöltődik (márpedig ez rendszeresen megtörténik) és megérinti a számítógépe valamelyik előlapi USB aljzatát, különböző meghajtói azonnal "eltűnnek"... HDD esetében még nem gond, de ha SSD-vel történik ez (azon van a rendszer) akkor ugye kékhalálozik a win.. fogalmam sincs miért történik ez és mi történik pontosan, hiszen ha van is ESD védelem az alaplapban, gondolom annak nem így kellene működnie...
Az USB aljzat megfelelő része testelve/földelve van elviekben, tehát a "minivillám" sem /táp/adatbuszhoz kéne hogy becsapjon.... vagy esetleg EMI okozhat gondot?
Ferritgyűrű nem tudom hogy van-e a front USB kábelen, esetleg annak hiánya okozhatja-e ezt?Régebben én is tapasztaltam hasonló jelenséget szintén gigabyte márkájú alaplapommal + digitális fényképezőgépem kombinációjával, de csak az egyik front USB porttal csinálta, a másik oldalival nem. Viszont akkoriban sem jöttem rá hogy mi lehet a pontos oka.
Ez valamiféle gigabyte betegség volna?
-
Extremex
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Gigabyte GA-EP45-DS3R alaplapom.Az lenne a kérdésem,hogy pendrive-ról bebútol-e a windows telepítés?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tagagaba53 #4272 üzenetére
SATA2-es már a lap, valamint Intel vezérlő, így elvileg nem szabadna gondnak lennie. Persze nem írtad, melyik konkrét SSD menne bele, így nehéz segíteni. A biztos módszer a tényleges próba.
(#4273) .zSoLTi.: Ha gondoskodsz a megfelelő VRM hűtésről, pl direktben odatámasztasz egy 8cm-es ventit, akkor nem lesznek gondok az FX-8320-szal sem. No meg van alulfeszelés, vagy alulfeszelt tuning is (ekkor is kevesebbet fogyaszt). A ventis hűtéssel amúgy többet érsz, mint bármi bordával. Maga a NYÁK kiváló hűtés ilyen esetben.
(#4274) Sasa 111: A rev. eltérések apró változtatásokat jelentenek legtöbbször, néha észre sem veszi ezt az átlagfelhasználó. Pl. eltér a VRM tranzisztorok típusa (mint pl. GA-990FXA-UD7 rev. 1.0 vs. GA-990FXA-UD7 rev. 1.1), vagy a SATA szám, esetleg az elhelyezés. Nagyobb eltérés, ha egy adott típus rev.-jei közt eltér a LAN vagy a hang chip (pl. GA-970A-D3P rev. 1.0 vs. GA-970A-D3P rev. 2.0, egyiken Via, másikon Realtek a hang). Máskor eltérő rev. jelöli a hagyományos BIOS / UEFI eltérést, mint pl. GA-990FXA-UD7 rev. 1.1 (BIOS) vs. GA-990FXA-UD7 rev. 3.0 (UEFI).
A három kiszemelt lap mind tökéletes a kívánt felhasználásra, ár, felszereltség, extrák, kinézet alapján dönts. Nekem az otthoni gépemben egy GA-Z97X-SLI van, és nagyon jól szuperál.
HGyu
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni alaplap választáshoz.
Nem igazán tudom eldönteni melyiket válasszam:a 3 közül. Főleg játékra, és általános felhasználásra szeretném, de még egyéb is szoba jöhet.
GA-Z97X-Gaming 7 (rev. 1.0)
GA-Z97X-UD5H (rev. 1.1)
GA-Z97X-UD5H-BK (rev. 1.1)
A két utolsóknál pl. nem látom a különbséget a termékleírások alapján, csak a szín, a teszt plecsni és az ár eltérését látom.
A rev. 1.0 és a rev.1.1 közötti eltérésekre sem jöttem rá.
Ha tudnátok valami felvilágosítást adni és segíteni, megköszönném.
Köszu előre is!Üdv.: Sasa
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok!
Adott egy GA-970A D3 rev1.1-es lapom. Szeretnék bele egy fx8320-ast rakni, de most néztem hogy ezt nem tudja alapbol a lap mivel nincs vrm hütés gondolom. Lehet erre valahol ilyet szerezni vagy maradjak az fx 8320E-nél mivel az csak 95W-ot vesz fel? -
tagagaba53
tag
Sziasztok !
Evvel az alaplappal : [link]
egy Kingston 120 GB-s SSD-t szeretnék használni. Van valami technikai akadálya ?Köszi
-
aXXon
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-M61PME-S2 alaplap, F4-es biossal. Egy 5200+ X2 ketyeg benne, 4 giga (2*2) ddr2/800-as rammal.
Leírom problémáim halmazát, aztán hátha érdemben hozzá tud valaki szólni.
Egy Zalmanszerű cpu hűtőm van a szetthez - így vettem használtan az egészet, illetve a ramokat itt a hardveraprón, Overlocker fórumtárstól. Először levettem a hűtőt, mert hajtott a kiváncsiság, hogy milyen proci ketyeg benne (teljesen vakon vettem az egyik kollégámtól, annyira jó árat mondott rá). Persze a coolert balf*sz módon tettem vissza, melegedett, majd levágta a hővédelem. Ez a procihűtő nem barátom, de azt hittem, hogy már sikerült jól felraknom, bár kissé magasnak ítélem a hőfokot - cpu úgy általában 50 fok körül. Viszont ha felmegy a processzor terhelés tartósan 90% fölé, akkor bizony a cpu hőfok is felmegy 90 fok fölé. Most próbálok egy másik hűtőt szerezni, amit nehezebb eljatázni, hogy az áll e szarul, vagy van alul méretezve, mert ez így nem jó.
Az MCP hőfoka állandóan 50 fok felett van. Azt olvastam, hogy ez normális. Igen ám, de én az integrált vga kártyát használom és néha olyan kép hibák jönnek elő, mint amikor normál vga kártyánál ram hibás a cucc. Ezek a hibák általában a következő egérgörgetésre eltűnnek. A ram hibáját kizárnám, mert más hibát nem produkál. Viszont az előbb elsötétült egy pillanatra a képernyő, majd amikor visszajött a kép, kiírta az óra mellé, hogy az eszközillesztő elvesztette egy pillanatra az eszközt, de már helyreállt a rend (ilyen még eddig nem volt)
Próbáltam a Windows (8.1) beépített memtestjével kizárni a ramhibát, hogy ne csak ideológiailag tegyem ezt, de akkor megint jött a processzormelegedés, majd a hővédelem, off, stb
Így amíg a cpu hűtés nincs megoldva, ez nem járható út - de amíg bírta és azért jó sokáig bírta, nem talált hibát.
Létezhet, hogy az integrált vga is valami hőmérséklet probléma miatt szívat?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Joker88 #4261 üzenetére
Pedig sajna az ErP disabled értékkel kell megoldani. Ha az bekapcsolva van, akkor a gép készenléti fogyasztása nem lehet magasabb, mint 1W készenlétben, márpedig úgy nem tudsz 5V 500-1000mA-t USB-n töltés címén felvenni (mert az már 3-5W feletti készenléti fogyasztást okozna).
HGyu
-
Joker88
őstag
ha ugy csatlakoztatom hozzá, akkor leállás után elmegy a töltés.
ha pedig a gép kikapcsolt állapotában dugom rá,semmi sem történik.Annyit kipróbálgattam, hogy a BIOS-ban, ha az " ErP Support " Disabled értéken van,akkor minden rádugott USB eszköz kap áramot,ekkor van töltés is ( LED-es világító billentyűzetem van, az optikai egér érzékelője is virít, a webkamera is a maga 6 LED-ével világít.. Csak ez este/éjjel kellemetlen tud lenni.)
-
Joker88
őstag
Van nekem egy Gigabyte 880GAUD3H alaplapom, Windows 7 x64-el telepítve.
Semmi gondom vele,egy kivétellel.
Ugye,az alaplap elméletileg tudja az "OnOffCharge " funkciót . [link]
De hiába telepítem fel ezt a drivert,vagy szoftvert, egyszerűen kikapcsolás után nem tölti a rádugott telefont..
Elméletileg ugye, az előlapi USB adott kivezetésére kellene belül rádugni az USB portot,de hiába dugom rá,nem megy a töltés.
Van egy memóriakártya-olvasó USB kimenettel, meg van a házon alapban jelenlévő 2 db USB kapu a "floppy-meghajtó" helyén.. Egyikkel sem megy,hiába cserélgetem őket az erre szolgáló dugaszon az alaplapon.Vagy még mást is kell beállítani esetleg?
A segítséget előre is köszönöm !
-
Reinkz
senior tag
sziasztok,
tud nekem vki segíteni abban hogy, szeretném beállítani hogy miután kikapcsolom a gépet, ne legyen az usbn áram?, mert így a billentyűzetem háttérvilágítása folyamatosan megy.
giga970a ud3 rev 1.2
win 8.1 elmár probáltam windowson belűl kikapcsolni az energia gazdálkodásnál, de semmi.
segítséget előre is köszönöm.
-
Thrawnad
senior tag
Szia!
Nekem is Xeon van. Sőt 2 haverét én raktam össze. Az utolsó mókról képem is van:De:
- El lehet csinálni a metszést a deszkán
- Hűteni kell rendesen
- Biosz frissítés nem elég, Mikrokódot is át kell írni.
- Elcsinálod a mikrokód frissítést nincs Bioszod (Nem egyszerű helyrehozni)
- A törölt mikrokódokkal rendelkező procik már nem mennek benne utána -> Ha el akarod adni eredeti bioszt vissza kell tenni.Viszont:
- 4 mag
- Bírja a tuningot
- Fele az ára
- Nagyon megy
- Tud olyan utasításkészleteket amik megdobják a sebességet.Szerintem ha ügyes vagy megéri.
Thrawnad
-
berylll
csendes tag
Üdv.
Látott már valaki olyat ,hogy Gygabite 870a usb3 lapban ,ha az 1600- os ramot a Bios- ban 1600- ra állítom,akkor a rendszer a 8 gb- ből csak 7- et lát.Kingstone hyper x blue,4*2 gb DDR 3 1600.
Mi lehet az oka ?Ha vissza veszem alapra,akkor megvan a 8, de csak 1333- on.
Köszi előre is .
Üdv. -
humi1
tag
válasz
tagagaba53 #4249 üzenetére
Ismét egy kis segítség kellene. Mindenki ajánlja a Quad procik helyett a Xeonok-at. Van ebben valami buktató, mert ár a kettő között nem kicsi. Valaki el tudná magyarázni?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tagagaba53 #4249 üzenetére
Igen, ezek ilyenek, lassan települ USB-n a win, ezzel nem tudsz mit kezdeni. De nem hiba, használat során nincs semmi gond.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tagagaba53 #4247 üzenetére
Mi a lap típusa? MA770 körüli AMD-s cucc?
HGyu
-
tagagaba53
tag
Sziasztok !
Ez lap / Gigabyte / betegség, hogy pendrive-ról való
telepítésnél a 8-s 8.1-t pontosan 4 percig olvassa be ?
Addig csak simán a logó látszik majd akkor indul a
folyamat jelző és az egész telepítés. Innen megy simán utána.
Ez a második ilyen lapom.
Köszi -
humi1
tag
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE GA-G31M-S2C alaplapom. Benne egy Pentium Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz processzor. Szeretném megkérdezni, hogy melyik az a legnagyobb teljesítményű proci, amit még bele tudok tenni?
Előre is köszi a segítséget! -
ngabor2
nagyúr
Van egy Gigabyte B75M-D3V alaplap, ami meghalt kicsit. A bolt adott rá 2 év garanciát, viszont ha jól tudom, a gyártó a gyártástól számítva 3 évet vállal. Ebből még egy bő negyed év hátra van.
- Igaz ez?
- Ha igen, akkor hogyan tudom érvényesíteni? A Gigabyte oldalán csak laptop garanciát találtam Magyarországra, semmi egyéb telefonszám, vagy elérhetőség. -
atti1848
senior tag
válasz
tagagaba53 #4236 üzenetére
Routert használsz? Esetleg az nem dobhat le? Ha routert kihagyod a hálózatból, akkor is ezt csinálja?
-
atti1848
senior tag
válasz
tagagaba53 #4234 üzenetére
Próbáltál Hardverazonosító alapján keresni Drivert Windows 8.1-hez, mert nekem a WIFI csinálta ezt laptopnál, hogy folyton ledobált és az alapján kerestem és azóta működik + Kapcsold ki, hogy a Windows Energiatakarékosság miatt kikapcsolhassa a LAN-t. Hátha ez fog segíteni.
-
tagagaba53
tag
Sziasztok !
Itt is rákérdezek, talán valaki tud segíteni.
Van egy Gigabyte GA-965G-DS3 -s lapom F10-s BIOS-l. Win 8
8.1 alatt az internet nem működik normálisan az alaplapin. Felkapcsolódik
de kb. 1 perc után kilép. Próbáltam feltenni másik illesztőt de úgy sem
akaródzik. Van rá valami furfang ? Vagy ne próbálkozzak.
Win 7 alatt tökéletes.Köszi
Gábor
-
atti1848
senior tag
válasz
Foxmulder89 #4232 üzenetére
Szerintem nem akarod, hogy megvegye, majd vissza vigye a lapot, mert nem működik. Az lenne a biztos, ha elvinné a Procit, kipróbálnátok és ha működik, akkor viheti is.
Vagy vegyen egy másik procit, ami biztos működne a lappal.
-
atti1848
senior tag
válasz
Foxmulder89 #4230 üzenetére
Természetesen működhet, de nem nagy valószínűséggel. Már én használtam olyan alaplapban procit, amit nem is támogatott, de ha nem is próbálod ki, akkor nem is tudod meg. Ha már a proci megvan, akkor szó nélkül próbálhatod, ettől az alaplapnak nem lesz baja, de feleslegesen szerintem nem kellene olyan processzort vásárolnod, ami a lap support listáján nincs benne. De mint tudjuk, ha neten rendelsz, akkor 7-14 nap visszacsere is játszik, ha nem jönne be a megvásárolt termék.
Erről esetleg biztos az tudna mondani, aki ilyen procit ilyen lapban használ(t).
-
Foxmulder89
senior tag
Üdv!
Adott egy Gigabyte P65A-UD3 B3 alaplap és egy Pentium G2130 proci. A cpu support listán nem szerepel, de ettől függetlenül működhet ? A biost frissítem a legújabbra. Köszönöm!
-
frizso
senior tag
válasz
atti1848 #4225 üzenetére
Az általad beírt típus KHX1600C9AD3B1K2/4G 2*2Gb azaz 4GB! Szóval a lap jól ismeri fel
-
-
Polllen
nagyúr
válasz
atti1848 #4225 üzenetére
Szia,
elméletileg nem. Az 1,6V-s RAM-k 1,5V-n jellemzően lassabbak, de nem kevesebbek. De ettől még lehet. Ki kellene próbálni másik lapban is vagy a bios-ban egy próba erejéig 1,6V-ra emelni a feszt a RAM-nak. Csak ne hagyd úgy.
Amúgy most nézem, hogy hivatalosan nem támogatott az 1600-s ram???
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy Gigabyte GA-P55-US3L REV 2.1 alaplap és benne 2*4GB DDR3 1600 MHz Kingstone ( KHX1600C9AD3B1K2/4G ) . A gondom, hogy csak 2*2GB ot ismer fel. Létezik, hogy azért, mert a RAM 1.65V -os és az alaplap foglalata 1.50V ot támogat ?
Most benne van egy ilyen RAM és mellé egy Kingmax DDR-1333 4GB RAm, ezzel így 6GB-ot ismer.
A BIOS FH, azaz a legújabb rá.
-
frizso
senior tag
Hy all!
A 775-ös lapok közül melyik chipsetes az amelyik jól tuningolható?
7.5-ös szorzós 4 magos Xeon procit szeretnék a végletekig hajtani vele
Fontos lenne a jó beállíthatóság (memó, proc, chipset feszültség..), magas FSB.
Köszi! -
Polllen
nagyúr
válasz
Polllen #4222 üzenetére
Only for the records...
Nem találtam progit hozzá, csak a gyárit. A régebbit használom vele, ami restart után nem mindig szabályozza a ventiket. Mintha nem is futna. Tömören, egy szenny.
Illetve mióta ez a frissítés herce-hurca volt HWmonitor-ban kiakadnak a szenzor infok. Tegnap éjszaka pl. csak steam letöltés ment, a 2 venti 1000-1200 rpm között mozgott, a cpu min hőmérséklet -128 fok volt, a két venti max fordulata 4 és 5700 rpm. (a két venti együtt sem tud 5000-t forogni...)
Uh akinek fontos a ventilátor szabályozás bios-ból vagy szoftveresen és még monitorozni is szeretné, az kerülje el ezt a lapot.
Most valszeg kukázni fogom az egészet és marad a silent profile meg a házventihez egy pótméter.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni ventilátor szabályozásban. H81M-HD3-s lapom van, van 1 cpu és 1 ház venti.
Ezeket szeretném szabályozni valamivel, amiben el lehet menteni saját profilokat. A gigás system information viewer-ben nincs. Eddig el voltam vele, de ma jött egy frissítés, amitől 5 szabályozható ventilátort kezdett el mutatni a progi, uh inkább kuka.
Nincs valami egyszerű progi erre?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Monster945 #4220 üzenetére
Csak 1066MHz támogatott: [link].
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Monster945 #4218 üzenetére
Gondolom Celeron vagy Pentium van benne. A CPU-nak is támogatnia kell, nem csak az alaplapnak.
HGyu
-
Monster945
újonc
Sziasztok.
az lenne a problémám hogy van egy ilyen alaplapom...
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönömGIGABYTE GA-H61M-D2-B3 (rev. 1.0)
ami DDR3 1333Mhz-es ram támogatással van.
És van 2db DDR3 ramom ami 1600mhz-et bír.De az alaplap a biosz szerint csak 1066mhz-en futtatja a memóriákat!
És nem lehet át állítani 1333mhz-reKépeket is csináltam:
-
Vakegérke
félisten
válasz
trickentrack #4216 üzenetére
Szia.
-
trickentrack
újonc
Üdv!
Hogyan tudom bekötni az előlapi mikrofon be és hang kimenetet? Azt mondták a szervizben hogy rosz az előlap de émn ezt kétlem mivel az usbk működnek. Az alaplapom gigabyte 78lmt-s2p.
Köszönöm!
-
NasCa
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Gigabyte F2A88XM-DS2 lapot, 4GB HyperX 2400Mhz DDR3 RAM-al, feltelepítettem rá a Win 7 64 bit-es verzióját, viszont a RAM-ra azt írja ki, hogy csak 3,44 GB használható belőle. Ez abból adódik, hogy a memória egy részét fenntartja a rendszer az APU-nak?
-
g4b3n
tag
Köszi szépen!
Itt egy kép a BIOS verzióról msinfo32 program segítségével.
A gyártó honlapja szerint nekem a legrégebbi van, szóval szükséges a frissítés. Viszont utána olvastam és ez elég ,,veszélyes" dolog. Van lehetőleg magyar leírás, hogy pontosan hogyan kell? (Találtam párat, volt amelyik win7 alól írta, hogy kell megcsinálni, volt ami azt javasolta, hogylehetőleg ezt a módszert mellőzzük.) Az F5-ös verziót elég vagy az F6B-t tegyem inkább fel, ami elvileg béta verzió. -
Unteroff
aktív tag
Annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy ha visszaszeretnéd állítani a pendrive-odat, akkor itt van ez a partíció varázsló. Ezzel letudod törölni a pendrive-ol a progit és felszabadítja a helyet (tudtommal, a memtest a pendrive-on csak a program számára hagy helyet, és ha csak simán letörlöd, csak a program számára hagyott helyet látod, sima formázással nem tudod elérni, de javítsatok ki fórumtársak, ha rosszat írok).
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Kígyószem #4199 üzenetére
- Ezt letöltöd: http://memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.usb.installer.zip.
- Kicsomagolod.
- Bedugsz egy pendrive-ot, amit törölni fog.
- Futtatod a telepítőt és a pendrive betűjelét választod ki.
- Újraindítod a gépet, ha kész, és a pendrive-ről bootolsz.#4200 Vakegérke: Pedig a SAMSUNG csak selejtet gyárt, itt el is lehet olvasni: [link].
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest