- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
válasz
Floyd80
üzenetére
Hwinfo se mutatja teljesen jól ezek szerint ?
Gyártó szerint venti max 1800+300 RPM, nem is tudna ennyivel forogni.Annyira nem zavaró, de valami biztos okozza.
Játék alatt, /amennyire az 5700G engedi/ jók a hőmérsékletek és nem hangos, csak ezek az RPM értékek a teljesen falsok. -
törölt tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Biztos akad gyártó, aki nem ad a drágább házakhoz se, de jellemzően azokhoz azért szokott járni sok minden más egyéb dolog mellett Speaker is.
Nekem pl. a Cooler Master Storm Enforcerhez rengeteg mindent adtak, köztük Speakert is, de pl. a Genesis Titan 700-hoz is járt, pedig az csak egy 15ezer Ft körüli ház. Nagyon olcsó Akyga házaim vannak még bontva, azokhoz garantáltan nem járt, de ezek bőven 10ezer Ft alatti házak, azoknál azért igyekezett erősen spórolni a gyártó, ahol csak lehetett (még a csavarok száma is erősen korlátozott). -
ricsip
addikt
válasz
Floyd80
üzenetére
A speaker már régóta nem a házak tartozéka (a régi jó baszomnagy mágnes meg a körítés rögzítve volt a ház előlapja mögött, és kilógott belőle a zsinor ami ment az alaplapra), hanem az alaplaphoz adnak (elvileg) egy magában álló kisujjkörömnyi nyáklapot, amit ráhuzol az alaplapon a megfelelő pici tüskesorra, és voila ott a szpíker.
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Asszem megvan minden probléma forrása.

A ventiknek a csatlakozója csak 3 pines, tehát nem képes átadni és felvenni a PWM-re jellemző adatokat, elvileg. A controller FAN része is csak 3 pines, tehát az sem PWM-es. De lehet rosszul gondolom, hogy csak a 4 pines csatlakozók képesek a PWM-re. -
pistabyte
tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Lejjebb vittem -0,102v-al,de még mindíg egy pillanatra beleszokott menni az 1.450v-ba. Ez mitől lehet?
Witcher 3 alatt csinálja,cinebench alatt sose ment fel 1,4v fölé,viszont ott mintha a pbo nem is menne,mert az órajel 3,694ghz-n van stabilan,viszont witcher 3 alatt fel le ugrál 3,694ghz és 4ghz között. -
-
PeeterssoN
őstag
válasz
Floyd80
üzenetére
Gyárival, is és a jelenlegi ID-Cooling SE 214X alatt is ez van. A memória G skill ripjaws v 3200mhz 2x8GB
jelenleg 2933MHz fut de volt 3000-en is. 3200MHz -en fagyás volt játékok alatt. Természetesen XMP profil beállítás.
Az lehetséges hogy nem kell minden opciót auto-ról normal-ra állítani, vagy a RAMokat nem szereti? Esetleg új bios a lapon javíthat rajta? F41 van. -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Floyd80
üzenetére
A kiolvasások gyakorisága meg sem közelíti a CPU frekvenciaváltásához szukséges időt (1ms vs 1000/2000ms), igy azt irja amit elkap ha nincs minden szál terhelve vagy nincs teljesen. Nalam stat alapjan 4450 a teteje ahoval felturbózott 1-1 mag az elmult par napban. Ha allcore PBO-val alacsonyabb mint manual OC-val az mérhető pl. CB-ben is pöttyökben, attol fuggően hogy mennyivel jobb vagy sem a sziliciumdarabkád manual OC lehet előnyosebb ha minden szál terhelve van, adott osztályba ahova besorolták gyártás után az összes paramétere alapján elofordulhat hogy közelebb van a tetejéhez amikor mar lehetett volna belole masféle proci.
-
dtrms
aktív tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Szia!
Most próbáltam amiket írtál, de nekem kicsit más a BIOS-om és nem találtam minden esetben ezeket a dolgokat. Illetve az XFR-t nem tudtam kikapcsolni.
Nálam olyan van, hogy Tweaker és nincs M.I.T.
A memory freq.-et is csak szorzósan tudom állítani, vagy teljesen máshol FCLK-val.Nagyjából átállítgattam amiket írtál, de továbbra is 2133.... :/
-
raubisoda
senior tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Nekem az van fent egy Gigabyte B450 AORUS PRO-ban.Hiba off minden baba vele.2600-at hajtatok 4100-on vízzel RX580-al meg 16gb 3133-al (gskill a).Én spec bátran ajánlom.
-
Chaser
legenda
válasz
Floyd80
üzenetére
utoljára kék-fehér karakteres biost láttam desktopon ( :
nagy nehezen be tudtam lépni a bios-ba, játszottam kicsit, 10 percig kerestem hol kell állítani a vid feszültséget - pontosabban hol mutatja -, aztán rájöttem sehol, ahhoz képest lehet fel/le állítani
egyelőre 1v@3,4ghz allcore, ram 3000 1,25v-on - teszt majd később -, minden ram és cpu értéket lefixáltam/kikapcsoltam, ne nyúlkáljon bele -
Chaser
legenda
válasz
Floyd80
üzenetére
zen 2600, am4 lap mihez van ha nem zenhez?
bios-ban működik, hát kicsit lehidaltam milyen csilli-villi a bios, utoljára már lehet 10 éve volt asztali gépem ( :
anno win alól teszteltem ki feszt/órajelet, 99%-ban működött utána biosba átírva is, de nem létfontos, úgyis csak alul akarom feszelni a cpu-t és befixálni az órajelet
ha memóriánál emelek órajelet, "visz magával" mást? -
Ghost89
csendes tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Üdv, ki cseréltettem a ramokat és a hibsa még mindíg fennt áll. 4 darab kicsi piros led van. a bal felső a cup a jobb felső a dram. Na most ha bekapcsolom ki villan egy pillanatra a cup s utána elalszik de a jobb felső azaz a ram meg folyamatosan világít... Ma cseréltettem ramokat, ezek a ramok 100% h kompatibilesk a lappal. Én már nem tudom hogy mi a baj. Igen 5-ös ryzen van benne és igen szeretnék alaplapot frissíteni de odáig se jön be hogy frissítsek!! A monitoron nem jelenik meg semmilyen kép csak annyit ír hogy no signal. Ilyenkor akkor most mi a teendő?
-
Visormail
addikt
válasz
Floyd80
üzenetére
Ne részleteznék ennyire halálba mindig a bios változás leírásokat. Vajon miért ennyire nehéz leírni a konkrét típusokat/vezérlőket amikkel eddig probléma volt, de most javították. Illetve azokat eddig nem ismerte fel, vagy nem tudott róla bootolni, vagy mi volt a jelenség.
-
Gyuszi83
tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Ezen nincsenek ledek, 2x6-os tápcsati megy rá.
Ez a furcsa nekem is hogy a gpu load az 90% felett megy végig. 96-98 így ugrál.
Az első pár mp-be megkapja a tápot rendesen 120-130 watt és ahogy elkezd melegedni a vga úgy veszi el kb fél perc és már csak 80 watt, de se a vga (70fok) se a cpu (50 fok) nem meleg.
Próbáltam 1 rammal is mind a 4 slot-ba.
Sajnos csak 1 pci-e slot van rajta. -
klrt
tag
-
rsf
senior tag
válasz
Floyd80
üzenetére
Ez hülyeség. Nem tudom, hogy honnan vette az infót az aki írta a cikket.
A Backup bios frissítését te tudod kezdeményezni nem publikus módon. Nem automatán történik.
A frissítés eleve kb. 1-2perc amit észrevenne a user.
Egyik régi lapomon télen néztem, hogy még F1-es a backup bios amikor a main ben már F8 volt és vagy 5ször frissítettem a 8év alatt..
Az is lehet, hogy hibás a bios flashelő része a lapnak vagy a backup bios elindítással van vmi baja.
Januárban nekem is volt, hogy az új aorus pro lapom a backuppal indult el, nem értettem, hogy miért F2 a bios amikor én F3-ra frissítettem..
Aztán rájöttem, hogy altatásból az alacsony fesz miatt nem bir elindulni a lap aztán ilyenkor a backup biossal indult el. Gép lekapcs majd vissza akkor meg elindult F3-al...
Már én is azt hittem, hogy rossz a lap...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
lehet hogy akkor inkább veszek egy másik ASUS-t, ezt meg dugják fel maguknak.