Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabopeter73
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi - nem fiatal - gépemben egy GA-H67M-UD2H-B3 alaplap van, 4 gb ddr3 rammal, i5-2400 procival, és egy geforce 8400gs videókártyával.
Nem szoktam játszani, max stratégiai játékkal szeretnék, ha ez a konfiguráció legalább arra alkalmas lenne, de nem engedi felrakni a directx 11-t sem, így még egy age of empires sem indul.
A kérdésem az lenne, hogy ehhez az alaplaphoz van értelme akár a memóriát bővíteni, vagy egy normálisabb videókártyát berakni? Vagy inkább felejtsem és gondolkozzak újban.
Előre is köszi. -
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
ha valaki használ itt Z390 Aorus Ultra lapot F10g biossal, mi a tapasztalata, érdemes feltenni?
Nálam most az F9 van még fenn. -
Floyd80
addikt
GA-H81M-DS2 (Rev. 2.0) | Alaplap - GIGABYTE
Próbáld még meg az APP centert feltenni és hozzá a System Information Viewer-t, abban is van gyári fan control (smart fan, calibrate-re kell ráállni).
De ha a sys fan-nal működik, akkor valószínű a header nem jó. Nézd meg a CPU fan túloldalát a lapon, lehet, hogy az egyik forrasztás lötyög.
-
Attila2019
tag
Valaki tud megoldást az usb problémákra ? B550 aorus pro. F12b bios . Ramok manuálisan vannak beállítva nem xmp. Pl cyberpunk ultra rtx on a billentyűzet akadozva működik (60fps). Rtx off semmi probléma.
-
Még egy buta kérdés: jó csatlakozóra dugtad? Nem SYS FAN-ra? (Bár ott is mennie kellene lassabb fordulaton, PWM-mel.)
Hasonló - GA-H81M-HD3 - lapban megy 4570; én raktam össze ismerősömnek, PWM módban, silent beállításnál kb. 1100 RPM a PWM-es, rézmagos gyári cooler.szerk.: ...4570, elütöttem.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
A lányomnak összeraktam egy asztali gépet.
4590
GA-H81M-DS2 - legfrissebb bios
2×4 1600 ddr3Gyári cooler van a cpu-n, az vele a gond, hogy semmivel nem lehet 2200rpm alá vinni a ventilátort.
Biosba bármit állítok, marad a fordulat...
Így baromi hangos.
Speedfan-nal szórakoztam tegnap egy fél napot, csak magasabb fordulatra tudtam állítani.Elég jól ismerem a progit, advenced-ben is kellett hozzá matatni.
Esetleg valami régebbi verzióval menne?
Ha igen, tud valaki küldeni?Köszi szépen!
Üdv:
L. -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
B450 aorus elite+patriot viper steel 2x8 cl16 3000mhz +r5 3600
Létezhet olyan,hogy a memória valamiért túlcsordul és ez miatt kifagyhatok(warzoneban van,hogy 15gb-ra töltődik a ram és megfagy a játék) ?
xmp high frequency support :level 1,2,3,auto - ezzel mit csinálok?
pcie -nél lehet állítani gen1 gen2 gen3 ez pontosan mire utal?
Üdv -
Attila2019
tag
Hali. F2 bios van a b550 aorus pro lapomon érdemes a legfrissebbet felrakni ? Illetve mi a különbség az aorus b550 pro ac között? Jobb valamivel? Tudom van wifi es bl de azon kívül?
Konfig:
Ryzen 7 3700x
2x8 3200 cl14
3070 aorus -
ricsip
addikt
válasz
Alpachino
üzenetére
Nekem x570 gaming x, haz coolermaster mb 520, friss bekapcsolaskor felporognek az első 3 haz-ventillátorok, majd windows boot kozben leallnak. Ha ezutan adok windowsnak egy restartot, akkor ismet felporognek, es mar igy is maradnak vegig. Ha a windows powerplan energy saving, akkor sűrűbben csinálja, ha a ryzen balanced power semat hasznalom, akkor ALTALABAN jo.
Pcx-es összerakott gép, nem ertek mar hozza annyira mint regebben, es meg nem basztam fel rajta az agyam annyira h. szetszedjem mi a francert mukodik ilyen szarul.
-
Alpachino
veterán
(Aorus b460 pro, i310100, 2x8gb hx predator 3200mhz)
Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy bekapcsolás után, a win töltése közben a prociventi és az alaplapra csatlakoztatott ventik leállnak egy pár másodpercre, majd újraindulnak ?...persze a win. Az folyamatosan tölt nincs gond a töltési idővel sem.
-
zolisx4
őstag
Na nem tudtam rájönni a hibára,miért nem lehet 1 Tb m.2 ssd bele tenni az alap lapba,mikor vettem ezt a lapot már nagyon gondolkoztam hogy ez kell nekem de az biztos a még egyszer gigabyte lapot többet nem veszek.
-
zolisx4
őstag
Igen ezt tudom hogy,nem mindegy hova rakod de a 2 legfelsőben kell mennie mert most is úgy van,ott van a 2 db 250 Gb M.2 NVMe ssd,de ugye beleteszem az 1 Tb osat és a biosba be sem tudok lépni mert elakad a hibakóddal,minden beállítás elméletileg jó mert most is arról írok,,nem tudom mi a baj már kicseréltettem másik tipusra azt hittem hogy az ssd nem jó .
-
zolisx4
őstag
Igen ezt tudom csak az a baj hogy semmi nincs bele dugva a sata portba és csak azt az egy db 1 tb m.2 ssd teszem bele akkor sem megy akár hova teszem bele,ha beleteszem egy pcie kártyába az 1 tb ssd akkor meg jó,.
Bármelyik m.2 ssd foglalatba teszem működnie kéne,főleg úgy hogy nincs sata bedugva -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Van egy Gigabyte Z390 Aorus Ultra alaplapom,2 db 250 Gb M.2 ssd van benne az egyiken a rendszer a másikon a játékok,és egy Tb sima ssd ,na a lényeg vettem egy 1 Tb m.2 ssd kevés a helyem csak az a gond hogy nem indul a gép az új 1 tb ssd vel hiába resetelem a biost nem működik hibakódot ír állandóan 7F a hibakód tud valaki valami megoldást,.
De ha beleteszem egy pci kártyába az ssd akkor onnan meg elindul,
Memóriákat tettem másikat bele már de az nem segített. -
Drizzt
nagyúr
Annyit megneztem, hogyha fix fordulaton hajtom 100%-on a hutest, akkor a cinebench r23 alatt kapok tobb pontot, s magasabb az all core boost is. 206xx pont vs. 211xx pont. Clock meg 4150 vs 4064. Viszont a napi hasznalatu ventiprofilommal meg nem hajlando sehogy se 100%-ra felmenni a venti a Cinebench alatt. Mondjuk szeretem, ha csend van, az teny. De jo lenne talalni valami olyan beallitast, ahol nem megy fel-le random a fordulat bongeszes kozben, de brutal terheles alatt megis felmegy 100%-ra. Lehet az a jo taktika, ha megtalalom a meg nem zavaro hangot, s azon tolom mondjuk 68 fokig, aztan meg fel 100%-ra?
-
Drizzt
nagyúr
Vettem egy 5900x procit, Giga x570 Gaming x lappal. Igazabol meg tokre nem tudok kiigazodni a dolgokon, most tesztelgetek meg mindent. Van egy furcsa jelenseg. Van egy bootolhato Usb 1 tb winchesterem. Arrol raktam fel a Windowst. Amugy ssd m.2e lenne a rendszer SSD. Viszont ha kikapcsolaskor az 1 tb kulso usb vinyo becsatlakoztatva marad, akkor utana a boot kepenyonel megall a bazar, s a biosba se tudok belepni.
Meg fura, hogy valamivel gyengebb benchmark eredmenyeim vannak, mint amiket tesztekben latok(pl. 20xxx pon Cinebenchben, online meg azt latom, hogy 21xxx-nek kene lennie) . Oc nincs. Semmilyen formaban.
Van coil whine-om. Teny, hogy a vga a masik gepben is tud cw-zni, de ettol joval kevesbe. A tap is uj. Lehet a regivel is kiprobalom ugyanolyan-e a zaj profil. Kartya van tervben, de ott ki kell fogni jo arat meg.
Maga a lap is tud cw-zni? Felulrol ha behallgatozok a meshen a hazba, akkor azert hallok valamilyen enyhen kerregonek tuno zajt, de az is lehet szinten a videokartyabol szurodik fel. Nehez eldonteni honnan johet. -
Szervusztok!
Szívesen konzultálnék, olyannal, aki már használt vagy jelenleg is használ Gigabyte B460 HD3 alaplapot.
...ha a sajátom lenne, már átdugtam volna rajta a csavarhúzót! Elmúlt két napban teljesen idegállapotba kerültem miatta!
-
Visormail
addikt
válasz
pocok28
üzenetére
Igen 2db m.2 van rajta, a lemez egy hűtőborda, az ssd mérete mindegy. Olvasd át a leírását, ott részletesen le van írva, hogy milyen esetben mi fog történni, pl hogy az m.2 foglalatok használatakor melyik normál sata csatlakozók nem fognak működni, meg mintha nem egyforma sebességűek lennének fejből nem emlékszem. Az egyik m.2 sata/pci-e a másik csak pci-e ssd-t fogad.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
A B450i aorus pro lap BIOS-ában van olyan menü, hogy LLC (auto). Jól sejtem, hogy ez lehet az oka annak, hogy akár hogy állitom, nem a beállitott vcore értéket kapom vissza?
A giga SIV programjával mérem vissza win10 alól.
A fesz visszavételt (amd CnQ) szeretném persze megtartani.
A feszültségeket lehet autora normal-ra és fix értékre állitani.Auton gondolom a lap szabályozza valami algoritmus szerint.
Normalon azt gondolom, hogy a CPU-ba lehet rögzítve érték ezzel kapcsolatban (mint memóriáknál) és azt olvassa be.
Fix érték meg nem jó, buknám a CnQ-t.Szóval úgy talaltam, hogy az athlon 3000g-nek 1,26V a stock alapértéke. Ha normalra állitom a feszt
Normallal próbálkozok (korábban autoval) a vcore-nál az LLC auton és fel fel ugrik 1,31-re is akár.Amennyiben a dynamic vcore-al minuszolok ezen, akkor is -0,1V esetén felmegy 1,248ra, holott az eredetihez képest ez csak 0,05V.
De a visszavett fesz értéknél is észrevettem, hogy ami auto vagy normal vcore és auto dynamic vcore mellett legkisebb érték 0.71V, az ha a dynamic vcore -0,1V, akkor sem megy 0,638V-nál lejjebb.
Próbáltam az LLC-t állitani, de mindössze annyit vettem észre, hogy low->high irányba, hogy a CPU hőmérséklete idle egyre magasabb (nem csökken le annyira).
Tud valaki ebben segíteni?
-
pocok28
tag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy az alábbi alaplapon [ Gigabyte X570 AORUS ELITE ] jó látom, hogy 2db M.2 csatlakozó van?
A PCIe 4.0 x16/x4/x1 foglalatok felett helyezkednek el.
Az egyik egy X570 AORUS ELITE feliratú lemezzel van letakarva.
Az a lemez minek van rátéve árnyékolásnak, hűtésnek vagy csak designnak van?Ha valóban kettő csati van akkor az alsóba is rakhatok egy másodlagos SSD-t akár 2TB-osat [ 2TB ADATA SSD M.2 meghajtó SX8200 Pro XPG Series ] vagy vannak korlátozások?
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
s.bala31
őstag
Üdv. Megpróbáltam alulfeszelni a sima 9700-t Giga z370hd3 lapban. Kilőttem a voltage optimalizálásokat a Biosban és kezdetnek megadtam 1.3 vcore-t. Viszont pl Intel Burn Test-ben amikor elindítom visszaveszi a feszt 1.178-ra és természetesen lefagy a rendszer. Hogy tudnám fixálni a vcore-t?
-
Visormail
addikt
válasz
Attila2019
üzenetére
Nálam nincs ilyesmi, minden megnyílik, nem lassú, nincs terhelés az ssd-n, az rgb fusion is normálisan működik.
-
paatrick
őstag
Sziasztok.
Vettem egy Aorus B460 pro ac alaplapot és beleraktam egy Aerocool Python házba.
Elvileg ez a lap tudná vezérelni a ház színét de nem tudom hogy kéne összekötni. Van a házban egy vezérlő amiből kijön kábel és a Gigabyte-hoz VDG névvel futna. De a lapon meg nincs ilyen nevű csatlakozó csak D_LED1 vagy LED_C1. A VDG csatlakozón 3 lyuk van, a D_LED1 az 2-0-1 tűs, a LED_C1 meg 4 tű egymás mellett.
Szóval nem értem hova kéne dugni hogy működjön.
Valaki tud ebben segíteni? -
AtHoS
nagyúr
Én is csak néhány napja szereztem erről az oldalról infót, mikor megrendeltem a Giga X570-et és az 5000-es procik támogatása a CPU topik alapján jelenleg béka segge alatt van szinte mindegyik gyártónál (Asus és Giga valamivel jobban áll)
A béta BIOS-okat rakosgatják itt ki és meglepődtem, hogy az F31o után tegnap kikerült a betű nélküli elvileg final F31Most ránéztem az F31o-ra, mert megvan a fórumról is, meg Giga hivatalos oldalról is és byte-ra egyezik a két BIOS fájl
Szerk.
Ja és fórumban sem panaszkodott senki, hogy behalt volna a lapja az innen leszedett BIOS-tól, pedig jó pár chipset-hez elérhető ott BIOS -
gzoli2
tag
Sziasztok ma jött meg a Giga A520M S2H lapom, összeraktuk Gskill ram + 3100 proci , teljesen halott a lap a proci ventillátor se pörög fel (táp , házkapcsolo, kábelek jók) , a ram most néztem nem kompatibilis de azért kéne a hűtőnek forogni ?
-
Attila2019
tag
válasz
Visormail
üzenetére
Köszönöm a választ. Nekem aorus 3070 van egy b450 e strix lapon és ha mind 2 rgb program fent van akkor vannak fagyások , össze omlások illetve az rgb fusion 15 perc múlva nyílik meg és ezután talán felismeri a kártyát . Ha csak az rgb fusion van fent akkor is vannak kissebb problémak nem nyilnak meg a programok, 100%on vereti az ssd-t. Előfordulnak ilyenek. Most csak az asus armory van fent és semmi probléma 2 napja perszr új Windows volt telepítve minden probálkozásnál.
-
Visormail
addikt
válasz
Attila2019
üzenetére
2 napja tettem bele 3000 szériásat F51bios van rajta, eddig nem tapasztaltam semmi rendellenességet. Az RGB fusiont nem indítottam el a csere óta, majd ránézek.
-
ricsip
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ezért megéri válaszolgatni random kérdésekre.. annyit se képes visszaböfögni a kerdező h. kössz te hülye, értékelem az erőfeszítésedet de nem jutottam vele semmire
-
Attila2019
tag
Üdv van valakinek tapasztalata aorus alaplap és 3000 szériás gpu kombóval ? Rgb fusion fagyások vagy más rendellenességet ?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
oreg0503
üzenetére
Mondjuk a kérdésedre maximális választ kaptál. Nem azt kérdezted, miért nem települ az os-ed, azt csak kijelentetted. Én is hasonló tanácsot tudok adni. Ha nem virtualizálsz, kapcsold ki az ezzel összefüggő beállitásokat. Ha így sem megy, meg kell próbálni másik pennel telepiteni vagy másik os-sel, kiszűrni mi a gond és a megfelelő fórumban tovább kutakodni.
Amikor nyáron meglett a mistani gépem, azzal kezdtem l, hogy bios, sorrólsorra rákerestem az elnevezésekre mi mit jelent és beállítottsm mindent. A mai google forditó világban már az se kifogás, hogy nem tudunk angolul
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Adott egy Gigabyte B450M Gaming lap. Kérdésem az lenne hogy mit jelent a bios-ban állítható "IOMMU"? Mit csinál, szabályoz? A BIOS a legfrissebb. Mert a BlackPhanters OS telepítésnél azt reklamálja hogy:
Unable to write to IOMMU perf to counte
Alapból auto-ra van állítva. De próbáltam enable és disable állásban is, az eredmény ugyanaz. Vagyis itt megáll a telepítő. Ugyanez a pen egy DELL lapira szépen engedi telepíteni a rendszert.Előre is köszönöm ha valaki segít egy-két gondolat erejéig. -
Nekomajin
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Mielőtt írtam ide, néztem a BIOS-ban is, és az van beállítva, amit az RGBFusion-ben állítottam. De a BIOS-ban nem tudom külön állítani az alaplapi meg a kimenetre kötött LED-eket. És határozottan emlékszek, hogy amikor összeraktam a gépet, és még nem volt benne a LED szalag, akkor még tudtam az alaplapi LED színét állítani a BIOS-ban.
-
Nekomajin
aktív tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Fogalmam sincs. Egy helyi LED-es boltban vettem. 10 centinként vágható. Így van rajta 3-3 fehér és színes LED.
Igazából a három problémából ez zavar a legkevésbé. Nagyon enyhén világoskék a fehér, ami kicsit még tetszik is. Csak furcsállom, hogy nem működik a rendesen.
A másik két probléma jobban zavar.
-
Nekomajin
aktív tag
Sziasztok!
Van egy B450 Aorus M alaplapom F51-es BIOS-szal, aminek az RGBW 5 pines csatlakozójára dugtam egy LED szalagot. A problémáim a következők:
- A szalagon a fehér LED-eket sehogy se tudom működésre bírni. Csak a színesekből hajlandó fehérszerűt keverni.
- A lap alján van néhány LED, minek a színét egyszerűen nem tudom megváltoztatni. Annyit tudok csak csinálni, hogy leveszem a fényerőt, és ezzel kvázi kikapcsolom.
- Az RGBFusion 2.0 alkalmazás hol elindul, hol nem. Bootolás után például soha nem indul el magától, pedig engedélyezve van. (Ez azért fontos, mert az alaplapon lévő LED-ek indítás után mindig világítanak.)Tudtok ezekre megoldásokat?
-
OldMike
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni RGB LED telepítésben jártas fórumtárstól, mert még sosem foglalkoztam ilyennel, teljesen járatlan vagyok.
Az alaplapom Gigabyte B450 Aorus Elite v1, ami egy FSP CMT270 házban van. A házban van egy rendszer ventilátor, ami RGB LED-es (rendben működik), valamint elöl két 120 mm-es LED nélküli. Véletlenül láttam egy olyan lehetőséget, hogy ezt a kettőhöz utólag lehetne LED világítást tenni: Silverstone FG121 LED ráccsal.
A kérdés az, hogy ennek a csatlakozóit hova lehetne rádugni. Ezek négy tűsnek megfelelőek, az alaplapon én csak 3 tűs, és egy darab 5 tűs csatlakozót látok. A házhoz adtak egy RGB vezérlőt, ami az alaplap hátára van szerelve, van tápja is, a házon meg van egy külön gomb a világítási variációk váltogatásához. Ugyanakkor az RGBFusion2 szoftverrel is lehet állítgatni a világítást. Ez a vezérlő így néz ki:
Látszik, hogy van 8 db LED csatlakozó, amik 4 tűs dugóhoz valók lennének, de egy tű mindegyiknél hiányzik. Ebből még az sem világos nekem, hogy melyik láb lenne a táp, csak tippelném, hogy az egyedül lévő, de nem szeretnék egy fordított rádugással bajt okozni. Ezen kívül nem találtam semmilyen információt arra, hogy 5V-os vagy 12V-os LED köthető-e rájuk (a kiszemelt rácsok 12 voltosak).
Köszönöm. -
ricsip
addikt
X570-re már a 3. új béta F31x-et hozták ki.
-
for3l
senior tag
Sziasztok,
most próbálok beüzemelni egy gépet, paraméterek:
- alaplap: Aorus B450M
- proci: R5 2600
- ram: G.skill F4-3200C16D-16GVKBegyelőre alaplapról szeretnék képet csinálni, de nem kap jelet a monitor se a DVI-ról, se a HDMI-ről. Az lehet, hogy ha nincs rajta a Vendor listán ez a ram, akkor képet sem ad a gép? Bios reset segíthet?
köszi a segítséget.
-
-
Maxell014
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Próbáltam biosban is meg programból is igazából ugyan az a kettő. Nagy nehezen sikerült elérni amit szerettem volna igaz nem olyan tökéletes mint ahogy akartam de megteszi. Viszont szégyennek tartom ennyi pénzért sőt drágábban is van és annál is ugyan ez....
-
Darth11
aktív tag
válasz
OldMike
üzenetére
Köszi, az audio konzol újdonság volt, de sajnos nincs hang. Felismeri, hogy be van dugva a jack dugó, de ennyi :(
Biost is nézte, ott is engedélyezve van. A hangfal biztos jó, mert telefonról és a monitor jack kimenetéről szépen szól.
Akkor szinte biztos, hogy hardveresen adta meg magát.
Jó a monitorról is, csak hát az alaplapon mégis csak jobb az audio, persze, ha működik 🤣 -
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Lecseréltem az MSI B360-A Pro lapom egy Giga Z390 gaming x-re. Olyan gondom volna, hogy míg az MSI-nél gyönyörűen be bírtam állítani a ventiprofilokat itt ez valami hányinger nem engedi oda húzni ahova én akarom. Ezzel lehet valami kezdeni, hogy pontosan ugy tudjam állítani ahogy én akarom ne egy adott vonalon engedje csak mozgatni a gombócokat ? -
OldMike
őstag
válasz
Darth11
üzenetére
Lehet hogy ezeket nézted már, akkor tekintsd tárgytalannak:
BIOS Peripherials>HD Audio Controller Enabled legyen.
Windows (ha az van) Eszközkezelő>Hangbemenetek és -kimenetek>Hangszórók (Realtek Audio) ott van-e, és a Tulajdonságokban jelzi, hogy rendben működik.
Nálam a Start menüben van olyan, hogy Realtek Audio Console, ha van ilyened, akkor meg kellene nézni a beállításait.
Nagyon abszurdnak tűnik, de nincs esetleg nullára állítva a kimenő hangerő?
Eltérő esetben én hardveres problémára tippelnék, de annak a megoldását nem tudom. -
Darth11
aktív tag
Aorus B450 Pro lapnál járt még úgy valaki, hogy az alaplapi hangkimenet nem működik?
Mindent is próbáltam a driverekkel, de semmivel sem működik.
Most vettem hangfalat, de jelenleg csak a monitoron keresztül van hang:)
Az előlapiban is próbáltam, de ott sem megy.
USB-s füles és displayporton keresztül van, csak hang.
Van/volt valakinek még hasonló gondja? -
zsoltika3510
csendes tag
S.o.s segitség kéne mert még így nem jàrta am a közelben nincs szaki csak szàjhős.
-
OldMike
őstag
válasz
ZoleeWolf
üzenetére
Telepítettem ezt a Fast Boot applikációt, eddig nem volt, mert azt gondoltam, hogy nincs rá szükségem. Ebben is a Disabled beállítás látszik, úgyhogy erős a gyanúm, hogy valami a kijelző felbontásával lehet. Viszont amikor belépek a BIOS-ba, akkor már nem tűnik úgy, hogy hiba lenne a felbontással.
Ez olyan "mélylélektani" dolog a BIOS-ban, amihez én mint földi halandó nem érthetek (nem is szeretnék), de megjegyezném, hogy a leírásod alapján a logóig mintha Ultra Fast-ként működne, utána meg Disabled-ként
Együtt élek ezzel a "feature"-rel, soha nagyobb gondom ne legyen.
A korábbi (meglehetősen régi) gépemen a Win 10 alatt beállított Gyors rendszerindítás esetén el sem indult a windows. Nem könnyen, de sikerült kikapcsolni, utána már nem volt gond. Azóta inkább kerülöm a Gyors rendszerindítást, legyen lassabb, de biztosabb. -
chatran
őstag
Sziasztok,
Az alábbi gépet kellene kissé gyorsabbá tenni, home school-ra: GA-G41MT-S2PT v1.1, DualCore Intel Pentium E5700, Kingmax FLFE85F-C8KL9 2GB, NVIDIA GeForce 8600 GT, ST1000DM005 HD103SJ ATA Device
Első körben memória és SSD bővítésben gondolkoztam. SSD-ből bármilyen SATA-s jó lehet bele (Kingston A400 pl)? BIOS-ban ilyen esetben mit kellene beállítani? AHCI lehetőséget nem látok a BIOS-ban.
Memória tekintetében itt olvastam, hogy csak a duplaoldalas modulokat szereti. Ha csak 4GB-ig bővítenénk, akkor jó a szimpla oldalas is?Köszi szépen!
-
ricsip
addikt
válasz
ZoleeWolf
üzenetére
Taposni kell folyamatosan a PAUSE gombot a billentyűzeten, a bekapcs után 1-2 másodperccel, majd lenyomod a SPACE-t és fél mp-re rá megint taposod a PAUSE-t. Ezt a szekvenciát addig folytatod, amíg el nem jut a gép odáig, hogy képet hajlandó adni a monitor, és kényelmesen látod mi folyik ott.
-
ZoleeWolf
tag
válasz
OldMike
üzenetére
Kipróbáltam, ha disabled, akkor kb 4 másodpercig látszódnak a menüpontok, enabled esetén kb 1 másodperc.

Ha ultra fast, akkor nem láthatóak a menüpontok, és ahogy írtad forognak a pöttyök.
Az appban is állítható, és ha kell a biosba is beléphetsz.
Lehet, hogy a monitor felbontása nem jó, és azért nem látszódik...?
-
OldMike
őstag
válasz
ZoleeWolf
üzenetére
A Fast Boot Disabled állásban van (nem írják a Manualban, de szerintem ez lehet az alapbeállítás). Van még egy olyan menüpont hogy Full Screen LOGO Show, ami Enabled.
Az igazság az, hogy egyszer előfordult hogy látszottak az opciók, de már sajnos nem tudom hogy hidegindítás volt-e, vagy restart, és azóta még egyszer már nem fordult elő.
Nem tudom hogy annak van-e jelentősége, vagy egyébként is így kell lennie, de a logó alatt forognak a pöttyök is. -
ZoleeWolf
tag
-
OldMike
őstag
Üdv!
Van egy új Gigabyte B450 AORUS Elite 1. ver. alaplapom, F52 BIOS-szal. Indításkor megjelenik a Gigabyte logó, de alul nem látszanak az opciók. Nem egetverő probléma, mert nem igazán akarok a BIOS-ban mászkálni, meg boot sorrend sem játszik, de azért furcsa. Amúgy gyakorlatilag minden beállítás defaulton van. -
Floyd80
addikt
válasz
Darth11
üzenetére
Ugyanez a konfigom, BIOS-ban nincs sok esély az offset-tel pontosan belőni, főleg ezt a 3-as szériát. A 2600X-nél még működött, hogy a BIOS-ban a normal feszültség módban nem kapott annyi feszt mint auto-n, hűvösebb is lett, meg az offset-tel is lehetett játszani, 3600-nál nem sok hatása van valamiért. De érdemes normal-on hagyni a BIOS-ban.
1.2875-re állítottam Ryzen Masterben és 4.1 és 4.2-es allcore profilom is van, amiket használok.
HW infóban nekem nem megy fel 1.38-ra (nem a max. értéket látod, amikor még nem engedélyezted az 1.2-őt?), szintetikus tesztben felugrál 1.3-ra, de game alatt 1.27-1.28-at ír ki az OSD.
Valahogy biztos be lehet állítani, hogy az RM elinduljon a windows-zal, én annyit szoktam, hogy játék előtt elindítom és kész.
-
Darth11
aktív tag
Sziasztok,
Próbáltam választ találni a kérdésemre, de sajnos a keresővel nem lettem okosabb

Van egy Aouros B450 pro alaplapom és egy ryzen 5 3600-as proci benne.
A ryzen masterral és a ctr-el sikerült belőne a legjobb megoldást, 1,25 V-on 4.3 GHz-et. Konkrétan kisebb a hőtermelés (15 fokkal kevesebb) és gyorsabb a proci.
Viszont ahogy sokan írták a gigabytenál nem lehet fixre állítani a Vcore-t. Próbáltam teljes terhelés alatt nézni, hogy mennyit kap, a hwinfo és kb minden szerint 1,38 V-ot kapott maxon. Na most az 1.25-höz képest ez 0,13 V, így ezt az offset-et állítottam be viszont el sem indult a gép :S Utána törölte magát nyílván a BIOS és jó lett.Igazából csak azért lenne jó, hogy a ryzen mastert ne kelljen mindig elindítani, csak jobb lenne biosban állítani.
Van a biosban egy AMD performance rész is, ahol elvileg lehetne megadni fixet, de ott semmit sem tudok módosítani, hiába fogadom el, hogy ha hülye vagyok így jártam.
Tudna valaki segítnei, hogy tudnám 1.25 V-ra belőni a biost?
Köszönöm -
Chapel
addikt
válasz
üzenetére
Igen, így van. Én velük most épp utoljára. És úgy néz ki folyt. köv....

Kösz a tippeket, teszek egy próbát azzal ami még nem volt.
Azon gondolkoztam még, hogy lehet átalakítókat venni (nekem tv-re van kötve) így hdmi->displayport-al rátudnám dugni a vga-ra. Így pár ezer forintból megúsznám. Legalábbis eddig ez a legjobb verzió a "hetekig a cégnél van, nincs gépem és vissza adják hogy náluk oké"-val szemben. -
törölt tag
Az nem jó hír. Ebben a videóban meg tudod nézni, hogy hol/hogyan tudod beállítani, hogy mi legyen az elsődleges megjelenítő, illetve hogy ha van VGA a gépben, akkor hogyan tudod azt beállítani, hogy mellette az IGP is aktív legyen, bár amit írtál, az alapján ezeket már gondolom úgyis végigpróbálgattad (a videóban épp egy MSI alaplap van, de semmi jelentősége, el fogsz igazodni a Gigabyte BIOS-ában is):
https://www.youtube.com/watch?v=8ZSSzoQrrkwHa abszolút semmi életjel, én végső esetben még megpróbálnék egy másik BIOS-t is, láttam már érdekes dolgokat, de ha ugyanaz a jelenség másik BIOS-szal is, akkor sajnos marad a garanciáztatás.
-
Chapel
addikt
Segítséget kérnék, tartok tőle hogy a lapommal gond van...
I9 9700k
Gigabyte Z390 Gaming X
Msi 1080 Gaming
Amióta ez a lap van nem megy az alaplapi vga. Lap+proci+ram együtt véve 2-3 hónapja, de bios átnézve, előtte auto-n volt, már enabled, de továbbra is semmi kép.
Az a gond, hogy a vr miatt muszáj a két kép mert csak úgy tudom bekalibrálni.
Sajnos Oázis comp. így gari...hagyjuk. Bármi tipp? Tudom hogy lehet a cpu is, de első körben esetleg valamit nem vettem észre bios-ban? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest