Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Eltelt némi idő, mióta erre jártam, mivel a B450M DS3H v1 lapom prímán muzsikál. A minap egy barátom kért segítséget új gép összeállításához, ami meg is történt, viszont feltűnt, hogy a lapomhoz adtak ki néhány bios frissítést.
Mivel az 5000-es ryzentől messze vagyok az 1600af-emmel, így nem mind lényeges számomra, viszont az F42H, az F50-es és az F51-es azt írja, hogy "Improve Destiny 2 gaming compatibility", valamint "Improve system boot time", "Improve RAID function compatibility", "Improve PCIe device compatibility", "Fix AMD security vulnerabilities for SMM Callout Privilege Escalation".
Na ezek viszont felkeltették az érdeklődésem, de nem tudom, hogy mennyire biztonságos frissítenem.
Szóval a kérdés, hogy az 1600af-emmel biztonságos a felsorolt bios verziókra váltás F40-ről?
Előre is köszönöm! -
Comic
aktív tag
Dynamic Vcore(DVID) néven keresd, de óvatosan, mert alapból, ha állítod a +-3.0V-ot kapcsolja és onnan tudsz lefelé, vagy felfelé állítani, amíg el nem éred a kívánt értéket. Nálam, ha jól emlékszem, akkor -0.012-t hagytam, mert nem volt okom jobban lentebb vinni. Így is max 1.116V-ot kap a CPU maximum HWInfo alapján.
-
Comic
aktív tag
válasz
istyukiraly
üzenetére
Nem teljesen néz hülyének. Elviekben a kisebb órajel nem lenne gond, DE!!!, és ez egy hatalmas DE. A memória gyártókat nem érdekli, vagy legalábbis nem áll érdekében kifejezetten egyik, vagy másik gyártó (Intel vs. AMD), főként egy-egy processzor típushoz RAM modult gyártani, így evvek kb. nem is foglalkozik.
Igen, az intel ennyire fillérba***ó és kiskirály szerepben tündököl immáron kb. 4-6 éve.
Köszönhető ez a saját pökhendiségüknek, illetve az AMD sok-sok éven át tartó töketlenkedésének.Innentől jön a saját véleményem, de nem szubjektív formában.
Nem azért nem veszek soha a lóba***ó életben intel terméket, mert AMD fan vagyok, hanem mert érdemtelen kb. minden termékük évek óta a figyelemre, nemhogy a vásárlásra.
- A 3.-4.- generáció óta gyakorlatilag az ég világon nem fejlesztenek semmit, még csak elhibázott próbálkozásaik sincsen. Generációról generációra ugyan azt a gyártástechnológiát és árazási hozzáállást követik, amiben csak a cpu farigcsálására használt eszköz javul. Kb kezdték flexxel és most már a szobrászvésőt használják, de a kavics, amit próbálnak szebbé tenni, attól még kavics marad.
- Annak ellenére, hogy az ég-világon semmilyen fejlesztést nem hajtanak végre, generációról generációra drágábbak a hulladékaik és mindezt csak azért, mert (a Ryzen-ek megjelenéséig) szorítóban sem volt alternatíva, így megtehették.
- ...és ha az előző két húzás nem volt elég, még a tokozással is játszanak, hogy minden érdemi fejlesztési lehetőséget elvegyenekaz egyszerű usertől. Amolyan "ha kell az 'újabb cucc, vedd meg az újabb chipkészletes sza***kat is"...
Ha nem akarsz temérdek szíváson átesni, akkor pénzé teszel mindent, ami intelékhez köt és a lehetőségeidet szem előtt tartva választasz valamilyen AMD megoldásból. Mindeképpen jól jársz, mert az AMD cuccai bőven olcsóbbak, mint a kékeké. Főként, ha az általad említett prociknak keresnél alternatívát. -
Comic
aktív tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Nekem is sikerült, de szintén fagyás lett az eredmény. Van egy sejtésem, hogy miért.
F50-el felesleges alulfeszelni, mert kellően kidolgozták az alapértékeket Gigáék.
Alap beállítás.:0.869V - 1.138V-ig jár az 1600af, ami 35-48°C-ot eredményez.
-0.048 offsettel 0.852V-1.116V között mozog a skála és 33-42°C-t eredményez. Viszont mindkét esetre igaz, hogy maximális terhelés alatt (80-100%) sem megy 55-60°C fölé és 1.143V fölé.
Innentől szerintem kár vesződni, ha nem akarsz maximum OC-t kisajtolni a cuccból.To.: istyukiraly
Csak egy halk megjegyzés! Kb a digitális őskor óta van már a memória vezérlő a prociban és nem az alaplapon. Az alaplapi adatok azt jelentik, hogy maximum mit támogat megfelelő proci, illetve ebből kifolyólag megfelelő memórai cezérlés alapján.
Ha megnézed az általad leírt procik adatlapját az intelnél, akkor ezt látod.:
Intel® Core™2 Duo Processor E8200 -> Bus Speed 1333 MHz
Intel® Pentium® Processor E2220 -> Bus Speed 800 MHz
Utóbbi esetben elviekben dc-ben tudnád az 1600mhz-et használni, sc-ben viszont értelem szerűen nem.
Adott 4 lehetőséged, ha a ram frekit tartod szem előtt.
1x8Gb 1333mhz az E8200 mellett. 2x4Gb 1600Mhz az E2220 mellett, 1x8Gb 1600 Mhz egy QX9770 mellett, vagy végre te is eljutsz oda, hogy a méregdrága, régi technológiás, korlátok közé szorító intelt lecseréled bármilyen AMD-re, hiszen ott nincs ilyen megkötés. Nem csak a Ryzen-ek, de már az Isten tudja, hogy mióta... -
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy B450M DS3H deszka, aminek a biosában sehogy sem tudom a proci feszültségét állítani. Minden beállítás AUTO módban van és nem tudom őket megváltoztatni. F50-es, legfrissebb BIOS. Mit nem veszek észre?
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Két gépet is "modernizálok" kicsit és Giga lapokra esett a választásom, főleg azért, mert az árkategória kínálatában ezek vrm és soc vrm-jein volt csak hűtés.
A kérdésem azokhoz szól, akik ilyeneket használnak.
Véleményeket és használati tapasztalatokra lennék kíváncsi, ha lehet indoklással a Gigabyte B450M DS3H és B450M S2H lapokról!
Előre is köszönöm!
A DS3H egy Ryzen 5 1600af-et, az S2H pedig egy Ryzen 3 1200-at fog kapni.
Előbbi 3000mhz-es G.Skill Aorus kittel, az S2H pedig 2400Mhz-es Patriot Signature line rammal lesz szerelve.
Előbbi egy XFX RX 570-et, utóbbi egy Sapphire Pulse RX 550 vga-t kap majd.
DS3H-ba Gigabyte NvMe m.2-es SSD, az S2H-ba pedig Kingstone A400-as sata SSD kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Autóhifi
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest