Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
--ka
senior tag
válasz
Woodcutt3R
üzenetére
Windows alól a gyártó updater-jével vagy pendriveról, a BIOS-ba/UEFI-be lépve.
Ha UEFI telepítésed van, akkor a Windows is felkínálná a Windows Update-n keresztül, ha nem béta verzió lenne. -
kaboska
aktív tag
Sziasztok! Gigabtye B450M Aorus ELITE V2 RGB alaplapom van nem tölt be a win és szeretnék usb-ről új windowst feltenni.De bekapcsoláskor nem tudom elérni a biost.Mit lehetne csinálni? Köszönöm előre is a segítséget.
-
Woodcutt3R
tag
Alap kérdés, a B450M DS3H (rev. 1.x) alaplapom biosát (F50) szeretném frissíteni F62d-re.
Mi ennek a folyamata?
Köszi!
M. -
-
lorcsi
veterán
van egy elég régi alaplapom: Gigabyte GA-B85M-D3H 1.0 ver. (adataimnál lévő konfiggal)
összegyűlt pár hiba az évek alatt, amikkel együtt tudtam élni, de mostanra besokalltam velük1.) hdmi kábellel összekötve a monitort ki-be kapcsol

mi lehet ennek az oka?
azt írja a gígabyte adatlapja, h 1.4 hdmi-re képes
csinálhat ilyet a 2.0 hdmi miatt ?2.) nagyon serceg a hangkártya
hallom, ha elmozdítom az egeret
ezen hogy lehet javítani ?3.) a dvi kábelem valószinűleg elszakadt, mert ha azzal kötöm össze a monitort instabillá válik a rendszer és folyton újraindul
ez miért lehet ?
úgy értem, ha a kábel rossz...egyszerűen zizi a kép és annyi...miért indítja újra a win10et
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Valaki használ itt Giga B450i lapot? Ha igen melyik biossal?
Nekem most F50 van rajta. Eddig nagy gondom nem igazán volt vele. De gondoltam mivel idővel szeretnék majd bele 4650G vagy 5600G procit, ehhez mindenképp friss bios kell.
Na meg az igp résznél hiába állítom a gpu frekit magasabbra, továbbra is agyári 1400 Mhz-en megy. Hátha ezt is megoldaná.
Ha jól látom egyből mehetne fel az F61 vagy F62e, utóbbi már a win 11-hez van?
Jah és miként megy most a bios frisstés menete? Kurva régen csináltam már, még H61 deszkán floppy lemezről.
-
--ka
senior tag
-
Attila57
tag
Sziasztok Van egy B365M-D3H lapom, I5 9400 procival. Kérdezném, hogy Win11 kompatibilis-e?
-
t.imi
addikt
Dehogy olvastam
Mekkora blama.
Köszönöm fiúk, próbálom
-
Visormail
addikt
A 40es leírását is elolvastad?
Note:
1. If you are using Q-Flash Utility to update BIOS, make sure you have updated BIOS to F32 before F40
2. Before update BIOS to F40, you have to install EC FW Update Tool (B19.0517.1 or later version) to avoid 4DIMM DDR incompatibility on 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Giga Aorus Elite rev 1 lap.
Jelenleg F5 bios van fent. Letöltöttem a F40-et, de azt írja, nem kompatibilis a lappal. Magasabb számozású verziók előtt ezt kellene feltolni.
Mi lehet a hiba?
[link] -
Bal0924
senior tag
Sziasztok lenne egy bios kérdésem.
Van egy Z370-HD3 alaplapom. F13-as bios verzióval.
Van egy F14c jelzésű verzió, lehet/érdemes ráfrissítenem? (nem béta verzió?) -
codec
senior tag
Sziasztok!
Ha valaki Gigabyte Z590 UD AC lapot használ, írjon rám.
Lenne pár kérdésem hozzá.
Köszi! -
normen82
tag
Ide is leírom.
Bios frissítés megtörtént,viszont semmi előrelépés.
Ugyan úgy cpu-t jelez 5 rövid csipogással és vga led világít az alaplapon.
Mi van ilyenkor? -
normen82
tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig amit nemrég raktam össze,tehát korábban még nem üzemelt:
Lap: Gigabyte B560M AORUS PRO AX
Cpu: i5 11400
Ram: 16Gb Crucial Ballistix ddr4 3600
Táp: Fsp Hyper S 600w
Vga: Zotac Rtx 3060
A problémám az,hogy nem kapok képet egyik porton keresztül sem,5 rövid sípszó (cpu hiba) és vga led világít az alaplapon.
Próbáltam vga-val és anélkül is,az eredmény ugyan az.Próbáltam alaplapról is képet kicsikarni,mindhiába.
Kiszedtem a processzort,visszaraktam és semmi.
Csináltam cmos resetet is.
Írtam az azonnali alaplapos topicba is,nem kaptam érdemleges választ sajnos.
Kérlek segítsetek! -
Poffy
csendes tag
Ezen a lapon csak kettő memoria foglalat van
-
Glaz-dozfhut
őstag
Még a kilencedik generációnál jártam hasonlóan. Egy napig nem tudtam használni az új gépet. Én is szédszedtem, meg minden. Nálam az volt a megoldás, hogy mégsem volt mindegy melyik páros memória foglalatba rakom a RAM-okat , a manuallal ellentétben. Van a lapon egy led sor, hibajelzésre, de annyira megtévesztő, hogy én is CPU-nak néztem a hibajelzést, de közel oda van írva a memória is. Tudom, hogy hangjelzésről írtál.
-
Poffy
csendes tag
Üdv!
Van egy problémám és nem jövök rá,ebben kérnék segítséget.
Új cuccokat rendeltem,gigabyte h510m h alaplap és i3 10105f proci.Összeraktam és inditásnál 5 rövidet csippan. Elvileg procira utal....kiszedtem,visszatettem hátha rosszul volt benne,de nem segített.Ötlet? -
kázik
csendes tag
Sziasztok,
Gigabyte b450 Aorus Elite lapba vásároltam 5600x-et, előtte frissítettem F62 BIOSra.
A Kingston HyperX Predator (2x8, HX432C16PB3K2/16) memóriák viszont nem működnek egyik XMP profil alatt sem, előtte F51en hiba nélkül ment 3200 Mhz-en Ryzen 2600 mellett.
CMOS resetet is próbáltam, illetve az F63b beta biost is, egyikkel sem működött.
Mindkét profil alatt 2400Mhz-et ír, ha bármelyik profilt elindítom, háromszor sikertelenül bootol, majd betölt 2400-on.
Valaki tudna ebben segíteni?
Köszi! -
Csabis
aktív tag
válasz
kisselandras
üzenetére
Pl én nem használom rgb2 feltette a vga hoz az aorus az nekem elég.
-
Csabis
aktív tag
Probléma megoldodott, nem cseszegettem konvertálással .
Kihuztam kivettem minden ssdt vinyot.. csak az maradt ami kell. Dvd ről felkuldtem a wint. Persze offlineban , és oké lett minden. Utána ellenőriztem mi hiányik. Azt utána be.
Majd minden vissza helyére..
Javallot a tiszta telepités..
-
ricsip
addikt
GPT : GUID Partition Table
GUID Partition Table - Wikipedia -
Csabis
aktív tag
Előzőhöz kapcsolódoan, m.2 ssd ről nem hajlandó végbemenni a boot. Mert nem is látja pedig gtp viszont ami fat tábla azt nem hozta létre rá. Ergo nem értem ha be van konvertálva gtpre miért nem hozza létre ami kell. Bios meg lekapcsolja a vgat de minek.. 30 perce oké most meg kisipolja..
-
Csabis
aktív tag
Sziasztok kellene fontos segítség.
AORU ULTRA GAMING 2.0 Z370
Vinyon SSD m.2 mbr - gtp megtétele után uefi bios ..
Beálitottam cs mod dissable secure boot alul .
Beállitottam utána kiirt valami Vga-s mondatot .
Viszont bootnál vga nem megy tova kisipolja.
Reset nem megy , elemet kivettem, jupert rövire zártam ..
Mi a gond.. vagy hogyan állítható még alaphelyzetbe.
Ssd már gtpn van. -
klrt
tag
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy a B450M S2H (rev. 1.x) tudja ezt a hot swap funkciót? -
swiftyhu
újonc
Sziasztok!
Volt egy Gigabyte HD370xxxx alaplapom, ami 5 short beeppel elszállt. (Debuggolgattam egy sort, de végül lecseréltem...)
Vettem egy másikat, B365M H, egy új procit (i3-8100), két issue-m van:* a procihoz közelibb memória slotba rakva RAM-ot nem indul a gép (hosszú endless beep code = memória hiba) (Fury Hyperx DDR4, 2400 Mhz, 2x4 GB lenne)
* a GTX 560 videókártyámat egyáltalán nem látja
BIOS-ból tudnék F3->F4B-re lépni, egyébként bármi ötlet? RAM kapcsán gondoltam arra is, hogy veszek 1x16 GB RAM-ot, gondolom single channel-est érdemes(?).
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Feltételezem, hogy valamelyik logikai áramkör vezérlése már nem volt tökéletes. Eleve égett-zárlatos volt a kártya, teljesen halott állapotban. Én ezt is sikernek könyveltem el, annyira komplex egy ilyen tápáramkör felépítése, hogy ember nincs aki kibogoz egy rejtett rétegzárlatot.
-
Gyerekek! Le a kalappal a Gigabyte előtt
VGA kártyákat javítok és már nem kevés szemét járt az ősröreg AMD-s deszkámban, de a mai nagyon durva volt. Egy Asus GTX1070 FET kontrollerét cseréltem, minden jónak tűnt; volt kép, a windwos felismerte, a driverek felmentek. Megterheltem Unigine Heaven tesztprogrammal és azt hittem fel is fog szállni, olyan tüzet fosott maga alá a kártya!!!
Nem volt egyszerű a szaga sem
Az az egészben a legdöbbenetes, hogy az alalaplap "túlélte", hibátlanul működik!
Szóval a Gigabyte a tuti!
-
-
OldMike
őstag
Szia! A mellékelt videóban megcsinálják a secure boot beállítását, benne a csm support disable állítással. Sajnos az alaplap nem teljesen azonos, csak a chipset, tehát nem biztos hogy működik.
[link]
Nekem Gigabyte B450 AORUS Elite (v1) lapom van F52 BIOS-szal. Nálam ez a módszer azt eredményezte, hogy utána még a BIOS sem indult el, csak hardveres resettel. Azt olvastam valahol, hogy amikor a secure boot már beállítható enabled-re (ez a videóban egy mentés és újraindítás után válik lehetővé), akkor még be kell tölteni a gyári kulcsokat (ugyanazon az oldalon Reset Factory Key). Ezt én már nem próbáltam ki, mert nagyon idegesít, hogy téglává válik a gépem. Még úgy is, hogy tudom hogy életre kelthető, ennyit nem ér meg a secure boot. BIOS frissítést nem vállalok be, ráadásul az újabb verziók leírásában nem látok semmi olyat, ami engem előnyösen érintene.
Ezzel nem akarlak lebeszélni a BIOS frissítésről (biztosan én vagyok csak ilyen aggódó típus), szerintem olvasd el a lapod honlapján a BIOS verziók leírását. -
Raijin
tag
Sziasztok.
Olyannal esetleg valaki találkozott, hogy B450 Aorus pro lapon F2 BIOS esetében , nem működik a save & exit? Konkrétan a secure boot engedélyezéshez szeretném a csm support disabble állítani, de a save & exit után ugyan azt tölti vissza, mintha nem változtattam volna semmit.
Esetleg egy BIOS frissítés segíthet? Melyik verzió javasolt 2700x CPU esetében? -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Használ valaki B460M AORUS PRO lapon, Alpenföhn Brocken 3 hűtőt?
Az érdekelne, hogy a bordától elfér-e az elsődleges PCIe x16 portba rakott VGA? -
OldMike
őstag
Üdv! B450 AORUS Elite alaplapom van kb. egy éve. Most megnéztem a honlapját, és felfedeztem egy olyan témát, ami eddig nem volt, vagy nem tűnt fel: AMD StoreMI. Ismeri ezt valaki? Elolvastam az ismertetőt, és ha jól értelmezem, akkor a használathoz a meglévő HDD mellett kell egy teljesen új (nem formázott) SSD is, tehát egy meglévő SSD, amin az OS van nem alkalmas. Valóban így kell ezt értelmezni?
Köszönöm -
weiss
addikt
Sziasztok, vettem egy b85m-d2v alaplapot, és meglepve tapasztaltam, hogy sleepben nem villog a PWR LED. Kipróbáltam mindkét helyet a headeren, de semmi. Ilyet még nem láttam, pedig volt pár gépem már. Gigánál ez normális, lehet állítani?
-
magyar895
csendes tag
üdv!
Van egy vision z 490 alaplapom benne egyTP-Link Archer TX3000E AX3000 hálókártya.
Mostanában elég gyakran nem érzékeli a gép bekapcsoláskor, eszközkezelő és bios nem is látja.
Csak a gép teljes áramtalanítása segit, hogy következő indításnál működjön.Valami ötlet, hogy alaplap vagy a kártya lehet-e a hibás, vagy mi lehet a gond?
Valahogy ki lehet mérni ezt ? -
törölt tag
A legjobb az, amikor a két azonos verziójú BIOS nem egyezik. Korábban futottam már bele ilyenbe, letöltöttem a legfrissebb nem béta BIOS-t. Később meglepve tapasztaltam, hogy azt már visszavonták, azaz eltűnt a gyártó oldaláról. Aztán pár hét múlva újra megjelent. Letöltöttem megint, összehasonlítottam a korábban letöltött fájllal, és nem igazán egyezett a kettő...
-
liptonn
csendes tag
X570 Aorus Pro-ról mia vélemény itt? chipset ventik mennyire zavaróak? 5900x-szel lenne használva, főleg játékra.
-
ricsip
addikt
Felnyomták a héten a gigabyte belső rendszerét, és kiloptak sok adatot. Lehet h. bios fájlokat is módosítottak, mert pl. az X570 F35 el is tűnt az oldalról?
-
Gameboy77
aktív tag
Sziasztok!
Szerettem volna fejleszteni öreg kis asztali gépemet, amiben 2*2gb 1333mhz ddr3 ram volt.
Vettem bele itt az aprón egy 8gb-os 1600mhz - es modult, de nem bootol be a rendszer. Az alaplap egy GA H57m usb3.
Lehetséges hogy nem támogatja a 8gb-os modult? -
GypsFulvus2
őstag
válasz
anagymedve
üzenetére
Mi volt a gond? Csak tapasztalatszezés céljából kérdezem.
-
anagymedve
csendes tag
Megoldódott..
-
anagymedve
csendes tag
Sziasztok! Adott egy GA-970A-UD3P lap és benne egy FX8350 es proci. A problémám az lenne, hogy spec. beállításoknál a 8 ból csak 4 magot lát. Kérdésem, hogy miként realizálható, hogy mind a 8 magot be lehessen állítani csatasorba?. Biost F2g re frissítettem, de változás nem történt.
-
Visormail
addikt
válasz
csabaspecial
üzenetére
Van rádugva az alaplapra speaker? Ad hangjelzést?
-
szerzsike120
csendes tag
Üdv! Vásároltam egy GA-B550 AORUS ELITE V2 alaplapot. De a rajta lévő led panelek az istennek sem akarnak elindulni. BIOS frissítés ment rá F10-11-13, friss RGB Fusion 2.0 program, de semmi. Mikor áramot kap a táp akkor villan egyet és ennyi. A program felismeri az alaplapot, de nem reagál semmire. Volt valakinek ilyen problémája és megtudta oldani?

-
Sdi
addikt
válasz
Istvan2020
üzenetére
Nem igazán szoktam figyelni, de szerintem teljesen jó.
-
Sdi
addikt
válasz
csabaspecial
üzenetére
Szerkesztettem is a hozzászólásomat. Csak az utolsó sor vonatkozik rá.
Annyit még megnézhetsz, hogy a proci foglalatban esetleg nem sérültek-e lábak/tüskék.
-
Sdi
addikt
válasz
csabaspecial
üzenetére
Ez egy elég régi cucc. Próbáld meg, hogy nem a videokarira kötöd a monitort, hanem az alaplap videó kivezetésére. Lehet hogy nincs a biosban alapértelmezettnek kijelölve a pcie.
Akkor sajnos, lehet, hogy halódik a lap. Nem mai darab.
-
csabaspecial
tag
válasz
csabaspecial
üzenetére
Néztem, integrált kártyával se ad képet....
-
csabaspecial
tag
válasz
csabaspecial
üzenetére
Ha dd2 ha ddr3 ramot rakok bele, akkor is ezt teszi. Mindkettő tudja kezelni elvileg , csak nem egyszerre
-
Sdi
addikt
válasz
Istvan2020
üzenetére
Nekem volt ma már 68 fok is, pedig csak netezem. Mennyi az ami gyanús szerinted ?
csabaspecial
Ez a kérdés ebben a formában kicsit elégtelen. Nem ártana tudni az alaplap pontos típusát, milyen proci, milyen ram, milyen videokártya van benne. -
csabaspecial
tag
Sziasztok! Egy gigabyte alaplapról lenne szó. Most lett összerakva, beindul , de nem ad képet....mi lehet a gond?
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok nem tudom jó helyre írok e, de egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Gigabyte X370 Gaming K3 lap vrm hőmérséklete meddig elfogadható?
-
TIT
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Kína sorba tiltja be,azért szabadulnak a vgától,de kinek kell egy ilyen kártya?
-
GypsFulvus2
őstag
Ja, azokat én is a régi konfigból szereltem át. A mostanában árult alaplapok felszereltsége, hát finoman fogalmazva is hagy maga után némi kívánnivalót.
Ebben a negyedévben? Hiszem, ha látom... A Bitcoin továbbra is oldalaz - amíg az nem omlik össze, számottevő vátozás nem lesz szerintem. Aztán reméljuk, tévedek. -
TIT
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Amit a lap és a ház oldala közé kell tenni,hogy ne legyen zárlatos a lap,mondjuk ezt a házhoz adják,nekem csak 2 volt,más házhoz többet adnak.
Nekem a menüben szokott lenni 500-1000 fps,akkor jön is a coil wine.
Visormail: Nekem RX-580 és 3600,azért nem izgatott az.
Most olvastam,hogy ebben a negyedévben rendeződhetnek az árak. -
Visormail
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Ja még előtte kéne?
Hát úgy nem biztos. -
GypsFulvus2
őstag
-
Visormail
addikt
Viszont az AMD Smart Access Memory támogatás is az egyik bios frissítéssel jött. Amihez ugyan az AMD részéről [link] támogatott csak az 5000es proci volt, de közben bevették a 3000-eket is (kivéve a G-seket) [link], meg az 500as chipset, de közben megkapták a 450esek is az alaplapgyártóktól, PCI-E 4 sem árt, de a 3al is megy, meg RX 6000-es vga, de közben kiderült, hogy kb bármin lehet engedélyezni.
Valaki kipróbálta B450/Ryzen 7 1700/RX 580 gépen, tehát a 3ból egyik sem felel meg a hivatalos elvárásoknak, meg még a ramja is lassú volt (ha ez számít) [link], mondjuk ott nem is hozott semmi növekedést. Kérdés, hogy ha valakinek ennél jobb konfigja van, de még mindig nem éri el minden a szintet, lehetne e belőle valami mérhető, nem annyira találtam egyéb hasonló teszteredményeket. Nincsenek itt fpsfüggő mérésbubusok?
GypsFulvus2 kollégának pl chipset és cpu támogatott, ramja is marha gyors, a vga viszont még régebbi.
-
ricsip
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
AMD Agesa:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/AGESA [link]Gyakorlatilag a zárt kódú firmware, ami az Amd processzor alacsony szintű kezelését végzi. Az alaplapgyártók csinálnak hozzá valamilyen csicsás körítést, és te ezt tudod letölteni mint bios update-t, de a lényegi rész a beleépített agesa-ban van. A cpu-z nem csak azt mutatja meg, adott alaplapon milyen verziójú bios fut (ami ahany alaplapgyártó van a piacon, és amennyi moddeljük van, mindre más-és-más), hanem abban a verziójú bios-ban konkrétan milyen amd agesa szoftvet fut. Ami viszont egységes az összes alaplap gyártó és model között, ha az agesa verzió megegyezik.
-
GypsFulvus2
őstag
Melyik távtartóra gondolsz pontosan?
Végül maradtam az F4-nél. Jó lesz ez, minden rendben működik, ne zargassuk. Ezt az Agesa dolgot amúgy sem vágom, mi fán terem.
Még egy érdekes dolog volt, a Radeaon Adrenaline csak úgy ment fel, ha a win tűzfalat teljesen kikapcsoltam (mindhárom opciót). Aztán meg minden játék 100%-on kezdte terhelni a GPU-t, aminek következtében a hőmérséklet felment 90 fokig. Ezt csinálta a Horizon Zero Down alatt úgyanúgy, mint a 2006-os Neverwinter Nights 2 alatt. Akkor is, amikor csak a menüben voltam. Aztán láttam, hogy a NWN2 alatt 268 fps-em volt elméletben (gyakorlatban a monitor 60Hz-es - bravó AMD). Amikor 60-ra korlátoztam a max fps-t, egyből 53 fok lett a max hőmérséklet.
Még egy kérdés; ti mivel méritek a CPU magok hőmérsékletét? Ebben a Ryzen master programban csak egy értéket mutat, ami nyilván xart sem ér. -
TIT
veterán
Hát igen,azért mondom,hogy az F30 elég,most az agesa 1203 elvileg gyorsított valamit a játékokon,de ne msokat,pár fps,de félő mit csesz el,pár ember aki kipróbálta azt mondja ok.
Nekem a 770T-UD3P-nél a rendszert cseszte el az ahci amd driver amikor frissítettem,soha többet,jó a win is. -
ricsip
addikt
Az örök jótanács, ami AMD hardvernél hatványozottan igaz: ha valami működik, ne javítsd meg!
Az AMD Agesa bénázásai -fórumok tele vannak vele- az 5000-es ryzen miatt valószínűleg kihatnak a 3000-es szériára is, pl az usb disconnect javítás szétcseszheti ami nálad eddig tökéletesen működött usb. Ha amd-nél vmi hasonló nehezen reprodukálható bug van, lásd rx 5700-ak black screenje, az is tart már 2 éve, mégsem tudják radeon driverből meggyógyítani. -
TIT
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Komolyan írtam a 12 órát,nekem a kábelrendezés volt másfél óra úgy,hogy nem lett jobb,gépet meg össze se raktam kompletten de ellehet vacakolni vele rendesen.
Asszem igen az ssd-nél.
Neked van távtartó a lapnál?
Mondjuk ez inkább házfüggő,mert nekem nincs csak 1 felhasználva.
Hát igen a felső ssd rossz helyen van mindenképp,nemtudom ezt hogy gondolták a gyártók,nekem mondjuk 3,5-ös van. -
GypsFulvus2
őstag
Jóvanna, kb 9 éve raktam össze utoljára full konfigot.
A régi konfogomat láthatod a cuccoknál, még nem vettem a fáradtságot az update-re - majd holnap - szóval annak az alapjait még 2012-ben raktam össze. Meg a régit szét is kellett szedni, kiszedni az adatvinyókat, a VGA-t (abból nem vettem újat - ilyen árakon no f'ckn' way) stb. Majd holnap akkor lehet, felrakom az F30-at.Viszont egy kérdésem lenne. A te lapodban is eltér az "A" és a "B" jelű M2 csatoló legvégén lévő csavar kialakítása? A fölsőben (A) nincs menet, ezért nem tudtam feltennei az SSD-re a hőeloszlató bordát. A "B" esetében van menet, fel tudnám rakni rá, de oda lelóg a VGA hűtője, szóval nem opció. Így most 42 fokos az SSD, ami nem veszélyes, de ha a VGA izzadni kezd, lehet, hogy túlságosan felmelegíti majd.
-
TIT
veterán
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
12 óra alatt végeztél?
Lehet nekem is annyi lenne.
Azért az F30-at tedd fel,afelett nemlényeg mert inkább az 5xxx-re mentek rá.
Nekem is ez a lap van,a boot elvileg gyorsabb a frissebbeknél,vagyis F30-nál már jó,a beállításokat meg mentsd el mert minden biosupdate-nél töröl mindent,régen nem csinálták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- 16GB ( 2x8GB ) DDR4 2666MHz Notebook SODIMM Ram Memória
- MEMÓRIA BAZÁR!! 4GB - 8GB - 16GB - 32GB (+Kit) /+12HÓ/
- Hibátlan - KINGSTON HyperX Fury 16GB (2x8GB) 2666MHz DDR4 CL15 memória kit
- Kingston FURY Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hát úgy nem biztos.