Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Nálam nem volt megoldás. Tucatnyi ötletet kipróbáltunk, és nem a csirke volt a legdurvább...
MaCS
Az én kedves szomszédom valamiért azt terjesztette teljes határozottsággal, hogy hajléktalanokat szállásolok el a szerszámos házikóban. Pár barom meg el is hitte.
Pedig ha tudták volna, hogy azok valójában Mao Ce Tung reinkarnációi, és a szuper erejük miatt nem kell nekik sem fűtés, sem víz, sem fekhely... -
Gondolkodtam egy szomszédom feláldozásán is, mégpedig azért, mert ha a BIOS nem is biztos, hogy megjavult volna tőle, de egyéb áldásos hatások biztosan jelentkeztek volna.
A csavarhúzós megoldás viszont szerintem negatívan befolyásolta volna az alaplap többi funkcióját.
MaCS
-
törölt tag
Így van, nem véletlenül született az a segédprogram, hanem azért, hogy ha valaki Ultra Fast Boot-ot állított (ahol nincs USB inicializálás), akkor is legyen egy mentsvára a clear CMOS-on kívül. Most nem Gigabyte alaplapos gép előtt vagyok, így nem tudom megnézni, de vagy figyelmeztetni is szokott a BIOS (talán alul jelenik meg egy szöveg erről), hogy Ultra Fast Bootnál nem fogsz tudni belépni a BIOS-ba (mivel nincs USB inicializálás sem), vagy pedig egy külön állítási lehetőség van, ahol be tudod állítani, hogy legyen USB inicializálás (ami viszont lehet, hogy csak Fast Boot alatt elérhető). Nagyjából ez lenne a lényeg, de most nekem Asus alaplap van a gépben, itt meg csak a normál Fast Boot van, szóval nem tudom megnézni.
-
A giga dedikált appjával (bakker, olyan app, ami arra szolgál, hogy bootsebességet állíts, valamint hogy következő reboot során belépj a bios-ba! - felteszem nem véletlenül született meg ez az app, és nem az én bénázásom, hanem valami elbaszás miatt nem tudtam belépni) sikerült belépni, majd elbootolni a memtestet és lefuttatni. Hiba nélkül lefutott 3600 MHz-n, tehát a ram kifogástalan. Vagy az IGP szar vagy az alaplap. Sajnos dedikált vga-t nem most veszek.
(a memtest pendrive-ját persze a saját appjával se sikerült újraéleszteni, mivel a win benyögte, hogy hibás, és onnantól kivette a hardverelemek közül, azaz a memtest app se látta, hogy kinullázzam vele. Majdnem lett egy döglött 32gigás drága pendrive-om!! Szerencsére android alatt ez valahogy nem okozott gondot, elsőre látta és elsőre visszaformázta eredeti névleges kapacitásra. Köszönjük microsoft, igazán fejlett a win10). -
-
-
--ka
senior tag
Ilyen nincs, hogy nem lehet belépni a BIOS-ba.
Egyébként is az (ultra) fast boot erősen nem ajánlott UEFI és GPT telepítés esetén.
A CSM és az MBR, meg nem ajánlott már a korszerű platformok esetén.
...bár mindkét fenti állítás némileg hitbéli meggyőződés kérdése.
Mindenesetre, az hogy nem tudok belépni a BIOS-ba, amikor akarok, az számomra az erősen nem normális kategória.
-
Mrdead
csendes tag
Szia.
Nekem is hasonló problémám volt a gépemmel, annyi különbséggel, hogy az enyém 2019-ben lett vásárolva. Giga. b450 aorus pro. Alapból 2 db 8gigás memóriával vettem és később szereztem hozzá másik kettő ugyan olyat (papíron ugyan olyat). Viszont az egyik szett samsung chipes a másik meg hynixes. Érdekes módon 3 évig nem kellett formáznom a gépet tökéletesen működött minden. Viszont kb. 2 hónapja felraktam a Win11-et és pontosan ugyan ilyen problémám lett mint neked 3 év alatt nem láttam kék halált viszont win11 után egyből szarakodott és többször is kilépett játékokból + kék halál. Azt hittem egyik memória beadta a kulcsot de végig zongoráztam mindent amit most neked leírt mindenki aki segíteni szeretne.
MemTest86, egyesével leteszteltem. A windows saját memtesztjével is mert egész korrekt gyári memteszt van benne (memóriadiagnosztika) és semmi probléma nem volt egyesével nézve. A lényeg a végén az oldotta meg a problémámat, hogy felcseréltem a 2*2 memóriát. Vagyis a a 1,3 slotból átraktam a 2,4 slotba a samu chipes memóriákat, a 2,4 slotból meg az 1,3 slotba a hynixeset. azóta ismét stabil a rendszer XMP-vel. Ha neked kitben volt a 4 memória akkor tuti, hogy a chipek egyformák. viszont szerintem egy próbát megér hogy kevered őket a slotokban hátha megoldja a gondot ha még nem próbáltad. -
--ka
senior tag
Sajnálom, hogy nincs meg a hiba oka. Ha ellenőriznéd a memóriát, akkor a MemTest86
erre jó. Egy üres pendrive-ra lesz szükség, és arról boot-olva 2-3 kört mehet. Ha hibázik vagy fagy, akkor próbáld külön, egyesével a modulokat. A lap UEFI-ben legyen minden alapon, csak a memóriát állítsd 3200-ra.
Ha gyárilag 3600-as RAM-ok, akkor abban a lapban, azzal a processzorral illene a 3200-at stabilan bírni.
...persze, lehet hibás a lap is. Ha memória nincs benne a QVL-ben, akkor nehezebb a helyzeted.szerk.: Kockázatos, de lehet, hogy BIOS-t is kell frissíteni, ha van újabb. Ahogy nézem az F14-est erősen ajánlja a gyártó, de vigyázat, az már kapszula - nincs visszatérés az előzőre.
szerk2.: Ha F10 előtti BIOS van benne, akkor mindenképp' frissíteni kell, mert csak az F10-től van rendes támogatása az 5000-es CPU-knak.szerk3.: Valószínűleg minimum F13-as lehet benne, mert az kell minimum az 5600G-hez.
-
Hi!
Gigabyte B550M DS3H lapom van, hozzá egy 5600G proci, meg 2x8gb 3600MHz RAM. Dedikált vga nincs, egyenlőre nincs "kedvem" venni. Nem is kell, régi game-kat fullosan viszi így is. Ellenben nem stabil a rendszer. 2D-ben, asztalon, stressz-teszteken stabil, hűtése kiváló, rendszer összfogyasztása ritkán lépi át a 100W értéket. Proci és chipset driver friss és az AMD-é nem gigabyte-os.
Játékok alatt viszont nem stabil. Dark Souls-al néha eljátszok 1 hétig hiba nélkül, Civ6 is szépen fut, azért átlag 3 naponta előfordul, hogy instant újraindul. Nem fagy, nem kékhalál, nem kilép, hanem a gép újraindul.
Viszont most feltettem a Fallout New Vegast, nos ezzel 5 percet sem bír, sőt, a rekord 3 másodperc utáni újraindulás.
Azt talán elmondhatom, hogy ha melegebb van, gyakoribb az újraindulás Dark Souls / Civ alatt, de ha nyomatom a külső ventit, akkor ez szinte megszűnik, a hőmérsékletek terhelés mellett is viccesek, cpu/igp max 55 fok lapkakészlet 40 fok alatt. Stresszteszten 70+ fokon sem vacakol, stabil.WTF??? Nekem itt megáll a tudomány. Lehetne hogy RAM-okat visszateszem normál 2400-ra, és kipróbálom, de ha stressztesztet bírja, nem hiszem, hogy ez a gond. Ötletek? (nem, nem táp, előtte éhesebb konfigot vitt évekig stabilan).
-
--ka
senior tag
válasz
KRISSTUS
üzenetére
Szia!
Itt írtam választ neked.
Ha nem boldogulsz beszéljünk itt, nekem is van ilyen lapom.
Én, 10. generációs i3-mal használom, nincs gondom. -
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy új (garis) félkonfigot, de nem ad képet.
Giga. Z490I
I5-11400 + gyári hűtő
G.SkillÖsszeraktam majd bekapcsoltam, a proci venti elindult de nem volt kép az USB sem
működött és az RGB led sem világított (csak a power led).
Gondoltam régi a Bios ezért Q-Flash-el updateltem. Reseteltem is.
Kép még midig nincs de az RGB led világít USB-n van táp és a közben rákötött csipogó egyett sípol.
Ha a Ram-ot kiveszem hosszan sípol, ha videókártyát rakok bel röviden sípol.
Ram-ot, tápot cseréltem, de nem segített. A HDMI + DP porton is próbáltam, igaz egy monitoron de most is azt használom.
Salynos nincs másik LGA1200-es procim vagy lapom ezér ezeket külön nem tudom tesztelni.
Találkozott már valaki ilyen hibával? -
icp1970
senior tag
válasz
Visormail
üzenetére
Köszönöm szépen
"Ugyanolyan mint egy proci tuning, kézzel állíthatod az órajelet/időzítést/feszültségeket," na akkor már csak ezek után kell utána néznem hogy hogyan működik ez. Mondjuk az is furcsa nekem,hogy az előző i5 11500 procim minden be állitgatás nélkül 4600Mhz ment ment a lapban. A mostani I5 11600 -meg 4300 -on. Hol ott ugyan úgy 4600 on kellene mennie. Aida rendszer stabilitás testen néztem a CPUID részen.Ezt sem értem miért van. -
Visormail
addikt
válasz
icp1970
üzenetére
Szia! Hát ez nem úgy működik, hogy beállítasz valamit és akkor biztosan megy 3600-on. A ram ugyan bírja, de attól még a processzorban lévő memóriavezérlő és az alaplap szempontjából ez az órajel túlhúzásnak/tuningnak minősül.
A [procid] 3200-at tud hivatalosan, ezen garantált a hibátlan működés.
Az [alaplapod] felsorolja "3600(O.C.)" tehát overclocknak számít.
Ugyanilyen ramom van és nekem sem megy 3600-on, ugyan nem áll vissza mint neked, de kékhalálozik. Én a másik xmp profilon használom, ami 3000Mhz viszont jó alacsony időzítéseken.
Magyarul szerencse kell hozzá, vagy megy vagy nem. Ugyanolyan mint egy proci tuning, kézzel állíthatod az órajelet/időzítést/feszültségeket, de senki nem tudja megmondani, hogy milyen beállítással lesz stabil a te gépedben, csak próbálkozni és tesztelni lehet.
Az újabb bios verziók is szoktak javítani a ram kezelésen, akkor is ha nem írják oda. Olyan is van, hogy valamelyik windows verzión stabil egy órajel, aztán a következőn meg nem. Vagy program függő is pl [link] , előzmény [link] -
zkiss0
tag
Sziasztok! Bios topik kevésbé aktív.
Elkövettem egy hibát: Gigabyte b450-et a windowsos Aorus appból BIOS frissítettem F32-ről F62-re. Azóta nem tölt be a BIOS sem. Bekapcs, ledek felvillannak, de már nincs LOGO sem. Jumpert próbáltam, CMOS-t próbáltam eredménytelenül.
Tudok valamit csinálni, vagy vége? -
-
törölt tag
válasz
scrtaft
üzenetére
Quad channel semmiképpen sem elérhető egy csak dual channelt tudó alaplap/processzor esetében. Ha fog is együtt működni a 4 db modul, akkor is csak dual channelben fognak menni. A legjobb megoldás amúgy mindenképpen a 2 db modul lenne (kitként vásárolva), ebben az esetben lenne a legkevesebb esély a problémákra. (Ettől függetlenül működhet akár a 4 db modulod is együtt, de könnyen lehet, hogy csak alacsonyabb órajelen fognak menni.)
-
scrtaft
tag
válasz
üzenetére
Bocs én írtam rosszul a memóriákat természetesen a megfelelő helyre rakom be.
Amikor kettő ment bele akkor a A2 és B2 slot volt használva a kis füzet szerint.
A memóriák amiket vesz az ember most olvasgatom dual chanel quad chanel stb 2 dualost összeeresztve nem feltétlen működik akkor a quad chanel ezek szerint.
-
törölt tag
válasz
scrtaft
üzenetére
Ez nagyon fura, mert a lapod manualja szerint 2-4 vagy 1-3 és 2-4.
12. oldal teteje -
scrtaft
tag
válasz
üzenetére
Hali
A 2-es pontban lévő dolgok megoldódtak. Kell neki a Framework 4.5. (APP center telepítés előtt)
Ki gondolta volna, hogy egy friss win10 telepítőben csak 3.5-van.
És persze elsőnek az alaplap driver miegymás megy fel utána a frissítés a windowsnak ami már lerántja a Framwork 4.8-at és akkor már szereti a telepítést.
Működik a EasyTuning és a SIV is.
1-es memóriabajok még vannak de már írtak, hogy mi lehet a baj.
Amúgy tegnap este mikor már lement minden frissítés stb bekapcsoltam mind a 4 memóriára az XMP-t el is fogadta nagy nehezen a BIOS és elindult. Mondom frankó minden.
Erre reggel nem indul a gép megint a kék halálos képernyő.
Kénytelen voltam megint kikapcsolni. A sima hogy csak 2 modult használok még nem próbáltam majd szerintem a hétvégén.... -
scrtaft
tag
Hello
Megnéztem még egyszer a támogatás listát.
A piros keretes az enyém. Ha jól olvasom akkor 1 és 2 es slotban van támogatása és akkor tudja az XMP-t. (mivel 2db ezért persze hogy 1 és 2
)
Viszont ha egy ugyan ilyet berakok a másik 2 slotba attól még nem fogja tudni az összes az XMP-t.
Ha 32GB-ot akarok és 4 slotban a memóriákat akkor az utolsó 2-t pl választhatnám. (csak a példa kedvéért)
Bár akkor lehet jobban járok ha eladom a 4x8GB RAM-ot és veszek 2x16-ot ami támogatott.
Eddig erre nem is gondoltam a másik alaplappal nem volt baj. ASUS Z270 PRIME-A simán ette az XMP-t mind a 4 memóriával is...... azért is vagyok most ki egy kicsit, hogy nem megy. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
scrtaft
üzenetére
Én is pont ezt a kombót újítanám. Az alaplap itt is van.
Először az App centert kell telepíteni, az kezeli majd a többit. Audio-nak lennie kéne kezelő programjának. Akár hangszín állításra, vagy a portok viselkedésére. Nálam még működik Z390-en a System Information Viewer. De az app center alól indul. Most telefonról nem tudok jobban utána nézni. -
--ka
senior tag
válasz
scrtaft
üzenetére
Nálam bevált: Intel® Driver & Support Assistant
Úgyis csinálhatod, hogy feltelepíted, megnézed talál-e drivert és leszeded. Ha nem zavar, akkor fent is hagyhatod. Frissebb drivereket szed le, mint a Windows Update. -
törölt tag
válasz
scrtaft
üzenetére
1. Azt nem tudom számít-e a verziószám, azt majd megmondják az okosabbak, de arra figyelj, hogy ezeket párosan tedd a slotokba. Tehát 1-3 és 2-4 slotokban legyenek az azonos verziók.
Teszteltél azóta? Lehet csak a régi rendszer kavart be.2. APP Center egy nagy kaki volt nálam, alig működött benne valami, aztán nemrég lett rá frissítés és azóta jónak tűnik, megy a SIV is és az @BIOS, bár utóbbi nem jelzi az legújabb verziót.
Nálam Win nem jelzi .NET-et, nem tudom kell-e hozzá tényleg.
Viszont az új verzióban a system driverek már nem onnan települnek, hanem a Win updatet használja.
Van több ingyenes driver kereső is, nálam az IObit Driver Booster vált be, de figyelni kell, hogy szemetet ne telepítsen fel és ha nincs regszámod, akkor valamennyire manuális lesz a telepítés, nálam viszont megtalált olyanokat is, amiket Win update nem. -
scrtaft
tag
Sziasztok.
Tegnap raktam össze egy Z590-es konfigurációt de nem vagyok túlzottan boldog, mert nem ment minden flottul. (MB Z590 AORUS ULTRA, 11700k proci)
1. Memória.
Mielőtt megvettem ellenőriztem a támogatását.
Corsair CMK16GX4M2B3000C15W ver4.23 ez 2x8GB
Van benne még ugyan ezen a számon futó de ver4.3.
BIOS felismeri őket látja mind a 32GB-ot. El is indul a win10 64bit vele.
XMP-t bekapcsolva viszont kék halál és újra-újra indul a gép. Ez mondjuk a régi alaplap win10-esével volt azóta újratelepítettem de még nem teszteltem.
Lehetséges a ver számban lévő különbség miatt nem támogatottság XMP-re?2. Driverek és APP
Weboldalról leszedtem a szükséges drivereket, chipset, audio, WLAN & BT stb.
Telepítés után nem lett semmi extra program gondolok itt audio-ra vagy WLAN kezelésre valahogy mintha végig sem ment volna a telepítő fura az egész.
APP Center vagy hogy hívják is felraktam leszedettem a vele a frissítéseket de semmi változás. Az EasyTune és a SIV el sem indul. Telepíti de nem indul rendszergazdaként sem.
Olvastam valami olyat, hogy Framework 4.5 kell hozzá ezt még meg kell néznem mi van rajta.
Valaki akinek működik a SIV tudna ezzel kapcsolatban infót adni?
BIOS lefrissítve F7a feljátszva. Legalább azzal nem volt gond eddig.
ASUS Z270 PRIME-A ról váltottam és ott gyönyörűen mentek ezek a kiegészítő dolgok, venti vezérlés CPU visszafogása ha IDLE állapotban van. Most minden pörög a ventik is mega CPU is alapon megy 3,6GHz el. Szóval fura remélem ezeket meg lehet oldani mert hiányoznak.....
Előre is köszönöm a hozzászólásokat és észrevételeket. -
Glaz-dozfhut
őstag
Negatív. A hdmi portoknak van egyfajta sorrendjük kimondatlanul. Vagyis a kézikönyv erre nem tér ki, de ha a szélétől számolod, hogy 1-2-3-dik, akkor nem az elsőbe dugod a videókártyán, hanem a harmadikba a monitort, akkor elvileg jó lesz. Én is így jártam. A kimenetekkel kell próbálkozni.
-
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Kitartó voltam, sikerült!
Egy problémám van még. Alapértelmezetten a hdmi portot veszi első helyre, ami nálam a TV. Így a monitort be se kapcsolja
. Mászhatok be az asztal alá, hogy bedugjam, ha olyan film van amit a tv nem játszik le. -
DS3H lapom van, és csak 1x tudtam belépni a bios-ba, akkor beállítottam a gyors bootot. túl gyors, 2-3 sec és a beléptető képernyőnél jár. Impulzusszerűen nyomkodva vagy folyamatosan nyomva tartva sem veszi a Del billentyűt, se az F12-t.
Ilyenkor mi van
Továbbá a chipset driver még felment, de a APU package (mb_driver_apu_21.30.14.210826a) hibaüzenettel kilép az elején. Mondja restart után próbáljam és ez a végtelenségig. Lehet letesztelem a supportjukat.
EasyTune felment, de azzal túl kevés beállítást érek el, mindenképp kell bios.
Clear BIOS-t nyomassak, vagy van jobb ötlet?
-
sohrking
tag
uh, ezt benéztem
-
sohrking
tag
Gigabyte B365M H alaplap gyári bios-al meg kellene hajtson egy 6500 procit? Bios update kellene, vagy lukrafutottam a procival? 1-et pörget a ventin, de nem indul el. (Új lap, új crosair memória) Dual memóriákat kiszedtem, 1-et raktam egyik majd másik slotba, de semmi. Szétszedtem, újra össze, de semmi. Mesterek?
-
törölt tag
válasz
sohrking
üzenetére
Azzal a műanyag lefogatóval kell rögzítened az SSD-t, csak előtte szét kell húznod. Kb így:
https://www.youtube.com/watch?v=EUdmMWMBmaA -
sohrking
tag
Sziasztok. Adott egy Gigabyte B365M H alaplap. Raknám bele az m2.ssd-t, de nem csavar van a végén ami lefogja, hanem valami műanyag pöcök, ami elforog ugyan de sehogy nem fér alá az ssd. Valaki látott már ilyet, mit kell vele csinálni? Ki kellene pattintani valahogy? Félek, eltörik. Pls help
-
OldMike
őstag
válasz
ZoleeWolf
üzenetére
Sajnos nem igazán vagyok jártas hardver témában, az én memória modulom:
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15 -
-
OldMike
őstag
válasz
ZoleeWolf
üzenetére
Nemrég tértem át az F63-ra (V1 lapom van), nálam nem volt gond az XMP beállításával. Annyi volt csak, hogy a Gigabyte AppCenter segédprogramjával hiába állítottam be, nem történt semmi. A BIOS-on belül kellett beállítani, azt elfogadta.
Amúgy most már hanyagolom az AppCentert, mert az @BIOS frissítés sem jött be, a FlashBIOS-szal csináltam a frissítést.
-
ZoleeWolf
tag
Használ valaki B450 Aorus Elite lapot 63-as bios-al?
Még régebben béta verziónál (63d) nekem nem működött az XMP profil, pontosabban ha beállítottam az 1-es profil ami a memóriám sebességének megfelelő (3200-es), akkor a Windows indításánál hiba jött, kék halál...
Nos most már végleges verzió van fent az oldalukon, gondoltam kipróbálom, de ugyan az a helyzet, jött a kék halál... Csak alapbeállításokkal megy hiba nélkül.
Másnak nincs ilyen gondja? Mi lehet a megoldás? Azon kívül, hogy visszaálltam a 62-es verzióra. -
vizibolha
tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nah, az rx 570 nem adott képet továbbra sem, egy gtx 1050 meg igen.Söt az rx 570 más gépben sem adott képet szal, az a kártya halott.Most már megy a gép a gtxel és nézhetek valami normálisabbat ezután...Szerencse, hogy volt ismerős és van gépe.Kár volt spórolni és vehettem volna egy vga-s procit, nem az f-es verziót.
-
Create.
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Mondjuk ezen meglepődtem, hogy visszafele nem kompatibilis. Vagy 11genes procival megy pcie3 ssd a felsőben is, vagy akkor is csak pcie4 megy?
Nekem is volt 1050-em, bár az még skylake cpuval (szerintem uefi alaplap volt az is), de nekem se volt gondom vele. 1060/1070 viszont már 8600k-val volt egy z190 tomahawk alaplappal és ott se volt gond, pedig az már tuti uefis alaplap volt.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
vizibolha
üzenetére
Szia!
Nemrég raktam össze egy hansoló gépet:
b560m ds3-h
i3-10105f
2x8gb gskill aegis 3200mhz
256gb a2000 nvme ssd
1tb hdd
gtx 1050tinálam elindult hiba nélkül, arra figyelj hogy 10. generációs processzorral csak az alsó ssd slotban fog működni az nvme ssd-d.
szóval nem a régi vga a baj, valszeg vagy az alaplapod vagy a processzor lehet hibás. de így látatlanban tényleg csak barkóbázni tudunk sajnos. ha van lehetőség ki kellene próbálni minden alkatrészt egyesével egy olyan rendszerben ami biztosan működik
-
törölt tag
válasz
vizibolha
üzenetére
A kérdés fennáll arra a kártyára is.
Guglizok ezerrel meg olvasom a reddit-et de nem egyértelmű.
Amikor guglinak felteszem az egyértelmű kérdést, az összes találat mellébeszélés.
Valószínűleg legacy / uefi boot vagy csm problémád van. De nem tudom ez a 2 kártya mit támogat illetve mi az alap beállítás a lapod BIOSában erre.
Megérhet egy próbát havertől elkérni újabb kártyát legalább annyira, hogy a BIOSt megnézzétek, ha van rá lehetőség. -
forise
tag
válasz
vizibolha
üzenetére
Lehet, de más már nem ugrott be, mivel írtad, hogy mindet jól kötöttél be. Egyébként a minap üzemeltem be én is egy gaming x lapot és ott is lemerülőben volt az elem (made in chine). Ettől minden egyes táp bekapcsolásnál újból indult a gép, és ha le volt kapcsolva hosszabb időre az óra is elállítódott.
-
-
vizibolha
tag
Sziasztok!Ma raktam össze egy konfigot az alábbi cuccokkal:
GIGABYTE B560M H
- Intel Core i3-10105F
- AEROCOOL Atomic v2
- Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- THERMALTAKE Smart SE2 600W
- Freezer 34 esports
- WD 250GB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280Minden be van kötve stb, és nem ad képet.Két különböző VGA val próbáltam, két különböző monitorral, HDMI, display port, semmi.A ventik is felpörögnek.Help
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
GIGABYTE Z690 UD DDR4 laprol mi a vélemény ?
-
TIT
veterán
Egyértelműen 04,a d nem így néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mesterséges intelligencia topik
- Hardverfogócska a kertben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Warships
- Gumi és felni topik
- Fujifilm X
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 16GB ( 2x8GB ) DDR4 2666MHz Notebook SODIMM Ram Memória
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL38 - 120 hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - 16/256GB - Megkímélt állapotban - Google Jótállás:2026.12.09-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
"Ugyanolyan mint egy proci tuning, kézzel állíthatod az órajelet/időzítést/feszültségeket," na akkor már csak ezek után kell utána néznem hogy hogyan működik ez. Mondjuk az is furcsa nekem,hogy az előző i5 11500 procim minden be állitgatás nélkül 4600Mhz ment ment a lapban. A mostani I5 11600 -meg 4300 -on. Hol ott ugyan úgy 4600 on kellene mennie. Aida rendszer stabilitás testen néztem a CPUID részen.Ezt sem értem miért van.
. Mászhatok be az asztal alá, hogy bedugjam, ha olyan film van amit a tv nem játszik le.