Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1073) Fiery válasza fako (#1067) üzenetére


Fiery
veterán

Koszi az infot!

Frissits kerlek a legujabb EVEREST beta verziora --> [link]

Ird meg, jobban mukodik-e. Reccsenesek tovabbra is lesznek, de ha minden igaz, csak egyszer, amikor az EVEREST-et elinditod. Ha folyamatosan fut, akkor utana tobbszor mar nem szabadna reccsennie, hacsak nem nezel ra bizonyos oldalakra (ugymond manualisan), pl.:

- Szamitogep / Osszegzes
- Szamitogep / Tulhajtas
- Alaplap / Lapkakeszlet
- Alaplap / ACPI
- Megjelenites / GPU

A reccsenes egyebkent akkor "keletkezik", amikor az EVEREST kozvetlenul eri el a memoria egyes teruleteit, pl. a HD Audio regisztereket, GPU regisztereket, ACPI BIOS tablakat, stb.

Amit a legujabb betaban faragtunk, az tulajdonkeppen annyi, hogy a szenzor modulbol elert regiszterek olvasasat cache-eljuk, azaz nem minden esetben mappeljuk be ujra azokat a regisztereket (pl. 2-3 masodpercenkent nem kerulnek ujra mappelesre). Ennek hatasara a hardverfigyelo modul (vagy pl. az Erzekelo oldal) folyamatos hasznalatanal nem fog a recseges folyamatosan gondot okozni.

Azonban a tobbi oldalon nem lenne biztonsagos minden egyes memoria elerest cache-elni, ezert maradt meg a reccsenes a fent felsorolt oldalakon.

Arra egyelore nem tudtunk fenyt deriteni, hogy ez a recseges miert pont az Asus alaplapokat erinti leginkabb. Eloszor arra gondoltunk, hogy a Marvell PATA vezerlo a bunos, de azt letiltva is recseg...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.