Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
istvan331
tag
Letöltöttem egy erdei vasutat.Megpróbáltam feladatot csinálni hozzá A.editorral.Eddig arra jutottam,hogy nem találom a térképkezelő ablakot.E nélkül viszont nem tudom nagyítani a térképet,így meg nem lehet kijelölni rajta.Eddig meg volt,de most eltűnt,pedig semmit nem töröltem,elvileg legalább is,ami a programhoz tartozna.Valaki tudja a megoldást? Előre is köszönöm!
-
ALBERTI83
csendes tag
sziasztok segitsetek honnan tudnék új pályát letőlteni mert találtam egyet de nem rakja be a route mappába ez a déli fehérvári pálya hogyan tudnám meg csinálni hogy jo legyen és a másik kérdésem ha megállok állomáson akkor hogyan tudok emberket beszálitani a kocsikba előre is kőszőnőm a segitséget
-
zoli03
őstag
Tudna valaki adni egy működő linket az MSTS Bin patch-hez? Az első hozzászólásban levő link nem jó. Máshol is kerestem, de nem találtam meg.
Előre is köszi -
Surda
tag
Én is mély tisztelettel adózom a magyar cuccok készítői előtt. Vettem egy 8600GT kártyát (kösz a tippeket még1x), és végre megy a játék. Ég és föld a különbség. Így még jobban látom, hogy mennyire királyak a magyar pályák!
-
istvan331
tag
Kiváncsiságból letöltöttem a Szökevényvonatot az egyik amerikai oldalról.Hát mint már máskor is tapasztaltam,a külföldi tartozékok eléggé hiányosak.A magyar tartozékok,gépek sokkal élethübbek,kidolgozottabbak.Ez is csak akkor mutat jól,ha valamelyik magyar pályán futtatjuk,a módosított hópelyhekkel.Minden elismerésem a magyar készítőknek!
-
Surda
tag
Sajnos gyakran fagy, nálam is. Talán ha lejjebb veszed a grafikai beállításokat, vagy a hangok mennyiségét, akkor kicsit ritkábban.
Ments gyakran -
ALBERTI83
csendes tag
helllo segitsetek letőltőtem az alfőld4 és elkezdek játszani egy idő után meg áll a vonat de a hang megy tovább mi lehet a baj és mivel tudom ki javitani előre is kőszőnőm a segitséget
-
fekeandras
őstag
minimum gépigény.:
Processzor: Pentium II - 266 MHz
RAM: 64 MB
Merevlemez: 500 Mbyte (a teljes telepítéshez 1,5 Gbyte szükséges)
Operációs rendszer: Microsoft Windows 95/98/Me/2000/XP
CD-ROM: 4x
8 Mbyte-os videokártyaEz most komoly?
Néztem a YouTube-on a Nyugati pu. - Szob vonalat.Elég élethűre sikerült.Az állomás a környezet minden pontosan olyan mint az életben, sőt még az aluljárónál látható graffiti is stimmel.Bex@rás!
-
istvan331
tag
Ja és ezek mind acthu csomagos gépek.
-
istvan331
tag
Sziasztok!Mi lehet a probléma,ha egyes gépek hangjai hiányosak,játék közben.Pl. Taurus, M62 útátjárón,hídon,állomáson való áthaladáskor van hang,egyébként pedig teljesen néma üzemmód,még a kürt sem működik.A v43 és a v63 rendben,ott folyamatosan van hang.
-
RoyalFlush
őstag
Ki lett bővítve Jadro által a nyitó hozzászólás hasznos információkkal.
Jadro: köszi, hogy összeírtad!
-
ALBERTI83
csendes tag
SZIA EZT A PÁLYÁT HOL LEHET LETŐLTENI VAGY MEG VENI
-
ALBERTI83
csendes tag
Sziasztok segitsetek megvetem a microsoft train simulátort 2001 és nem tudom hogyan kell pályát berakni meg járművet kérlek segitsetek vagy ha program kell hogy berakjak pályát akkor irjátok meg milyen program kell hozá előre is kőszőnőm
-
Jadro
veterán
válasz
djraymundo #80 üzenetére
Márpedig más letöltés nicns, mert ez a készítő honlapja. Sok embernek sikerült felrakni a pályát szóval nem azzal van a gond. Gondolom a letöltésben találsz readme fájlt is.
Mást nem kell letölteni innen, a két további letöltés csak feladat. A legalsó meg a Balaton-Dél pálya ha erre gondoltál, idézek: "A letöltés megszűnt, képek a tavasszal megjelenő 3-as verzióról a nyílra kattintva " -
djraymundo
csendes tag
Az a baj hogy pont ezt az oldalt mondtam hogy én erről nme tudom letölteni vagyis letudom csak nme működik és nem értem azt hogy hogy kell felrakni a többi filet amit letöltök... de azért kössz a segítséget....
Jah még annyi hogy tudnál nekemm segíteni abba hogy holtudom letölteni a Balaton MSTS pályát?Előre is kösz.
-
Jadro
veterán
válasz
djraymundo #78 üzenetére
-
djraymundo
csendes tag
válasz
RoyalFlush #29 üzenetére
Kössz a segítséget most már elindul.. Én vok roland9393 csak elfelejtettem a jelszót ..
Mégegyszer kössz
Jahh lenne mg valami honnan tunám letölteni a Szolnok . Nagykáta Ujszász - Bp keleti pu vonalat?
Dudnál nekem linket küldeni.
de létszi ne azt az oldalt amin 6 felé van bontva a telepítési file mert azt én nme tom használni.
Kérlek e-mailban válaszolj:
vvalyuchroland@gmail.com
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #75 üzenetére
Sosem használok ébeségit de szerintem az nem pályafüggő. A játék beállításainál vagy be van kapcsolva vagy nincs. A fagyogatások pedig sajnos még mindig előfordulnak. Az első verzió óta sokat javult a stabilitás, ami egyébként függ a hardvertől illetve az adott feladat járműmennyiségétől is.
-
istvan331
tag
Igen és köszönöm a segítséget,mert végül is a ti leírásaitokból sikerült felrakni.Persze akad egy két probléma is.Az Alföld 4-ben az éberségit azt külön kell betenni vagy az elvileg benne van?Meg a lefagyás.Már olvastam ilyen fajtáról más fórumon is,van hogy fél perc után van hogy órákat lehet játszani és akkor sem fagy le.Eddig az volt,hogy a kép kimerevedett,a hang még ment egy darabig és elment minden,resettel kellett inditani.Az Alföldel csak elsötétül se kép se hangCD kidob,a ventillátor müködik,de reset nélkül semmi változás.Konkrétan nem tudom milyen kártya van benne meg az egyéb paramétereket,de majd megnézem.
-
istvan331
tag
Megvan!Az automatikus telepítésű acthu csomagoknak meg kell adni a telepítési célt! Működik,micsoda boldogság!Még actyvitit próbálok feltölteni.
-
istvan331
tag
folyt.
Miután elvileg minden szükséges dolgot feltettem,ezt a kedves üzenetet kaptam:
Error reading train database file
File:Trains/Trainset/acthu_személy/acthu_mav_bdh.wagKérdés,mit csináltam rosszul?Remélem tudtok segíteni.Előre is köszönöm!
-
istvan331
tag
Megpróbálkoztam az egészet újra telepíteni.Leírom mit hogyan csináltam és kérem valaki árulja el,mit csináltam rosszul.
1.Játék feltelepítése a két CD-ről.
2.Alföld4 pálya installálása
3.A v41 pálya módosítás installálása
4.A v42 pályamódosítás-a módosított alföld4 mappa megnyit.,az elemek másolása a játékban lévő alföld 4 be
5.A v43 pálya módosítás-ugyan úgy mint az 5-ös pontban
6.Xtracks 3.20-automatikus telepítés
7.Newroads-"For the route bilder"szöveg alatti verzió futtatása-select components:newroads standard-installálás
8.Trainupdate-futtatás-Unzip-installálás
9.Bin pach-Home site-download-sorban a 7. verzió 1.8-as angol nyelv kiváll.-futtatás-"Transparent GUI"mód kiváll.-installálás
10.Achtu villany-Consist mappa megnyit.elemek másolása a játék consist mappába-Achtu villany mappa másolása a Trainset mappába
11.Achtu teher-megnyit-achtu teher mappa másolása a játék trainset mappába
12.Achtu diesel-automatikus telepítés
13.Achtu motorvonat-autom.telepít.
14.Achtu személy-autom.telepít.
folyt.köv vagyis az eredmény -
tomta
tag
az Alföld 4 pálya hibaüzenettel indul, majd kilép a program.
A pályához tartozó javításokat, feladatokat, mozdonyokat stb. feltettem
Hibaüzenet: "No extended shape data for Road2LStrt150m.s"
és valóban nincs se az Alföld pálya könyvtárába se a Global könyvtárban.
Honnan pótólható ? -
istvan331
tag
Amire gondolsz,az a tools update 1.2?Felraktam,legalább is azt hiszem,az unzipre kattintva feltöltődött.Ezek a hiba üzenetek vannak már rögtön az elején a betöltéskor: "Error reading train database file. File: Line:127" aztán van egy oké,amire a következő: "Error reading train database file File Trains/Trainset/actu_villany/actu_1047-001.eng" az igenre az előző üzenet,a mégsemre pedig kilép.Ha más nem,letörlöm az egészet és feltöltöm újra,lépésről lépésre leírom,hogy hogyan csináltam,hátha kiderül mi nem jó.De te lehet,hogy ezekből a hiba üzenetekből is tudod mi lehet a gond.A segítséget előre is köszönöm! (Actu csomagoknál az öntelepítősöket hagytam oda "települni",ahová akartak,a nem öntelepítősnél, pl villany, az actu villanyt bemásoltam a trainsetbe,a consist elemeit pedig a consist mappába.Azt hiszem ezt jól csináltam.)
-
Jadro
veterán
válasz
istvan331 #66 üzenetére
1.: Hivatalos játékfrissítés telepítése. ( trainupdate.) - Csak erre telepíthető a Bin patch. Innen letöltheted.
2.: MSTS Bin patch telepítése -
istvan331
tag
Sziasztok!
Azt olvasom mindenhol,hogy telepítsük fel a bin patch-et.De tovább?Megtalálom a letöltéseket a megadott oldalakon,a hét lehetőségből a verzió számok alapján a hetediket. Futtatás,nyelvválasztás,installáció, aztán egy három választásos út.Itt a középső megjelölt lehetőségnél kell maradni?Installálás közben hibaüzenet: "The file C:/Program Files/ Micr.s Games/Train Simulator/train.exe is not a valid previus version and could not be upgrared." Végül kiírja,hogy nem sikerült a telepítés.Kérdésem,mi a gond.Lehet,hogy valami alapvető dolgot nem csináltam jól,de nem vagyok számítógép zseni.A Nova tó pályát minden gond nélkül fel tudtam rakni,de az Alföld ez a path dolog miatt nem megy.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Jadro
veterán
Az alapjáték még jó hogy szépen fut.
Majd vesd össze az alappályákat egy komolyabb pályával és meglátod a különbséget! A géped is meg fogja érezni.
Most másolok egy levelemből amit pont nem rég írtam:
"Nos általában vannak readme fájlok a járművekhez, pályákhoz. A pályáknak a ROUTES mappában van a helyük alkönyvtárakban, a járműveknek meg a trains mappában. Trainsetben vannak a mozdonyok vagonok fájljai (alkönyvtárakban) illetve a consist mappában a szerelvényfájlok. Consistokról, készítésükről van leírás a cikkek közt. Ha telepítős a dolog amit fel szeretnél tenni akkor általában csak a Train Simulator mappa helyét kell megadni és a telepítő bemásolja a helyére. Ha csak összecsomagolt akkor meg általában könyvtárastól együtt van becsomagolva és úgy kell a helyére tenni. Próbáld meg feltenni amit szeretnél és ha elakadsz akkor inkább konkrét dolgokat kérdezz, mert így ez elég általános!"
-
S W A T
senior tag
Hogyan kell betenni új vonatokat és pályákat ? Full amatőr vagyok részletes helpet kérnék.
-
Jadro
veterán
Nekem is 8600 van, teljesen jó ehhez a játékhoz. Manapság ez már messze van a csúcs kategóriától és az ára is baráti.
A memória kérdéshez még annyi, hogy az 1G van hogy nem elég. Ez függ attól is mennyi szabad memóriád van éppen a játéknak és mennyit foglal le az oprendszer illetve más futó alkalmazások. De a videomemória is terhelődik rendesen ha sok nagyméretű textúrát kell kezelnie. Az acthu csomagokat most tömörítgetem át DXT1 tömörítéssel, illetve alakítgatom őket. A kisebb ace fájlok várhatóan jobb memóriakihasználtságot eredményeznek majd és jobb lesz a uftás is. Persze ez csak az egyik része a dolognak, mivel a pályákban lévő objektumok is zabálják ugye a memóriát.
-
Surda
tag
Sziasztok!
Én is nagyon kajolom ezt a gamét, a tolatgatós és a vonali szolikat, mindent
Csak az a baj, hogy mivel integrált vga-m van, a sok objektum/poligon eléggé meg tudja akasztani, pl. az acthu-s 1047-es mozdonynál 1-2 fps-t produkál, de a magyar pályákon alapesetben is max. olyan 10-15 körül. Milyen videokártyát (pci-e) vegyek, hogy simábban menjen? High-end csúcskártyára nincs zsé. Amúgy 2 gb ram és p4 3 ghz ketyeg a gépben. -
Jadro
veterán
Azért nem árt alá egy jobb vas hogy több legyen az fps. De ez csak a játék nem túl jó optimalizálása miatt van. Elfiztott ez nekem már p4 1.7-es cerkán Ti4200-as videokártyával. A jobb konfig csak azért ajánlott, mert az erősebb gépek miatt lazábban bánunk a poligonszámokkal. Ez érvényes a járművekre és a pályákra is. a TS motorja meg olyan amilyen.
-
S W A T
senior tag
Hali Geforce 5-össel elindul a játék ?
Mielőtt még napokat töltenék a keresésével....
Ill. Demó van belőle
-
NKD
csendes tag
Helló!
Most kesztem el MSTR-ni és nagyon tetszik.Feltelepítettem mindent ami kell , hogy legyenek MÁV vonatok a játékban csak az a baj , hogy amikor elindítom akkor ki ír egy hibát.
A hiba ez:Error: File:
Line:127
Rányomok az OK-ra és utánna ezt írja ki:Error: File: Trains\Trainset\acthu_villany\acthu_1047-001.eng
Line:127Ha ezt kiírta akkor ez alá kitesz egy OK-ot és az mellé egymégsét.
Ha az OK-ra lépek akkor az ez elötti jön ki ujra ha meg a mégsére akkor meg vissza kilép az asztalra.Valaki tud segíteni??Mert nagyon szeretnék a MÁV vonatjaival menni!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest