- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #33143 üzenetére
25-30000 csak akkor, ha már visszatekerték
30-50000 sem ritka a leírásokban, s ez szerintem reálisabb is, mintha valaki 25-30-at írna.
Persze, tisztában vagyok vele, hogy minden folyadék és sok kopóalkatrész egyből cserés lesz (hacsaknem az eladó cserélte nemrégiben) és 50k körül nagyszervíz is vár rá. Írtam, hogy 800-900k alatt szeretném megúszni, ebből 700-800k lenne maga a gép, a többi alkatrész és bürokrácia.
A csúszással is tisztában vagyok, írtam is. Amiket Persu 1-es hsz-be írt (pl. váz egyenességének ellenőrzése csavarok lazításával, blokk külsérelmi nyomok, idomok belső oldalán javítás keresése, stb.), nézni fogom. Igyekszem majd valaki szaki segítségét is kérni, bár sajnos még nincs sok ismerősöm.
De köszönöm tanácsaidat, ha ezen felül van még valami, esetleg márka- vagy széria-specifikus, örömmel fogadom, jó, ha belém vannak sulykolva.Inti: két hónap, ejha... használd örömmel és egészséggel!
Zsoltee: elég szép állapotúnak tűnik korához képest, sok sikert!
Mr. Grincs: biztos ott van, szerintem az a 4 a próba-tesztlap, a teljes kérdéssor más menüpont alatt lesz (legalábbis nálam is ugyanígy volt, 4 próba-tesztlap, de ott voltak a kresz-kérdések is).
-
Boci_83
őstag
válasz
Daniel Alves #33177 üzenetére
Szombaton én is ott vagyok a kiállításon!
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Adjatok valami tutti tippet az A korlatlan kresz vizsgához hogy tuttira átmenjek.
Már van B kategóriás jogsim 5 éve de szerintem itt tutti elhaslanék. Melyik kresz cd-t használjam mert két féle van. A sulitól kapott kresz teszt megvan és a legújabb frissítés is hozzá, de azzal az a baj hogy A kategóriából csak 4 kérdés van. B ből meg 20.
Előre is köszi a tutti tippeket. -
válasz
Daniel Alves #33183 üzenetére
Hét nem tudom, én maradok annál, akitől szoktam venni. eBayen lehet venni occsóé' ez tény
csak 7*4 az 28 + posta + paypal kezelési köccség', és máris ott vagy amennyiért tőlem ajánlottan házhoz kapod a tuti gyárit
De Te tudod
Mod:
... és így, hogy most jön 6-7 doboz, valszeg 11 környéke lesz. -
TayRol
nagyúr
megsem lett xenon a motorba, parazom a nagy buntitol, elegge raaltak a rend orei.
helyette jo kis izzot szereztem be, a garazsban kiprobalva eleg jonak tunik, remelem hamarosan elesben is tesztellhetem. -
válasz
Daniel Alves #33177 üzenetére
NGK IX (irídium alapú) valahol 11-13ezer között van a 4db.
-
-
-
zsoltee10
addikt
Tüzi: Lesz valamikor gyertya rendelés a közeljövőben?
-
Prof01
veterán
válasz
TayRol #33138 üzenetére
Nekem az a rész, ahol 1600km-et motoroznak Vietnamban. Jeremy mekkora balf..z volt.
Integra: Hol vetted és mennyiért a rucit, ha nem vok indiszkrét?
-
ALI_G
veterán
válasz
Gaboman #33149 üzenetére
Szerintem ez az egész Japánt most frusztálja
700 LE-s corvette VS BMW s1000rr [link]Régen a hayabusára mondták, hogy vadállat, de ez csúnyán kenterbe veri.
integra: nem mellesleg ugye a BMW 4 milláért baráti árú. Igaz eldobni még mindig feledhetetlen, de mindenre ott a mastercard.
biztonság az első, most én is költekezni fogok, igaz csak kesztyűJövőre megint új ruha van tervben, na meg valami drz400 is alakulóban van
-
Integra
titán
válasz
Daniel Alves #33147 üzenetére
ááá, nem írom le újra a kálváriát, de a van benne összeomló online webshop rendszer, olasz logisztikai zsenik, visszaküldött áru, nem létező dhl postaszám, nem is folytatom inkább.
Ali: nekem most már elég volt, össze sem számolom inkább amit még motor mellett kiegészítőkre eltapsoltam, mert sikítok. de a biztonság az abszolút első
ha kicsit megszoktam az rr-t, remélem majd a bömöst is kitudom itt próbálni. bár a 4 gurigás ár az riasztó még tesztkörön is.. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Daniel Alves #33143 üzenetére
Teljesen egyetértek veled a csúszással kapcsolatban,és abban is hogy nem is az a lényeg hogy csúsztak e vele hanem hogy jól megcsinálták vagy nem.
Az enyémmel is lámpától indult az előző tulaj jobb kanyarba taknyos úton és hopp kicsúszott alóla.De szépen megcsinálták,elvittem még állapotfelmérésre is,és minden rendbe volt vele.
Az biztos hogy amikor megvettem a gépet nekem is egyből minden csere fékolaj,hűtővíz,fékbetétek,légszűrő,olaj,olajszűrő,karbiszinkron,valakinek ugye lánckerekek is meg láncot is kell,ez úgy összesen egy jó 100000Ft,szerencsére én a láncot/lánckereket megúsztam. -
ALI_G
veterán
válasz
Integra #33102 üzenetére
Ez egy disznó gép lehet:
youtube s1000rr + akra
must have, kár, hogy nincs 600-asban (150 LE-vel), azért a 210 az erősen csoki a gatyábazsoltee: képek vannak már?
Integra: na nagyon megy a költekezés fórumszerte
-
Integra
titán
vééégre megjött a ruhám!!!!
a postás nyomta keményen a kaputelefont, mire felfogtam, hogy az én csengőm csörög.. szerencsére megvárta amíg kimásztam az ágyból
el se hiszem, hogy 2 hónap után megjött.. -
ALI_G
veterán
Találtam egy király kesztyűt kizárólag fanoknak:
[link]nem mellesleg a 3 vagy 4 hete rendelt kesztyűmről semmi hír, már letettem róla, hogy valaha is visszaszólnak. Buktak egy vevőt.
-
Daniel Alves
őstag
Ja így már érthető! De remélem azzal is tisztában vagy hogy egy ilyen motorban már tuti benne van a 25-30.000km és az első dolog amit cserélni kell most inkább hadd ne soroljam fel. Láncszett,gyertya,fékek stb stb! Ez nem 10-20.000ft-ba fog megállni!
Szóval alaposan nézz szét a piacon!
+egy jó tanács! Tuti hogy a motorok 90%-val csúsztak már! ...és itt nem is ezen van a hangsúly hanem azon hogy hogyan csinálták meg! De ahogy az egyik barátom mondta annyi esély van olyan 5-7 éves sportmotort találni amivel nem csúsztak mint kifogni egy 20 éves csajt aki még szűz!
Ja és 193cm vagyok!
-
.mf
veterán
Kategóriájához mérten vannak az elvárások, természetesen. Ha sporttúra, ott elvárható, hogy bizonyos mértékű sportosság feláldozásáért cserébe kényelmesebb legyen. De az SV nem az, főleg nem hozzám hasonló magas embereknek (1,92m vagyok). Ellenben amiket láttam 00-02 kisninja teszteket, ott mind külön kiemelték, hogy még magas embereknek is egész kényelmes az ülés-lábtartó távolság, és supersport léte ellenére egész felegyenesedve is lehet rajta motorozni, kisebb a terhelés a csuklón. Persze ettől még lehet, hogy a kettő közül az SV kényelmesebb.
De szerencsére ésszerű határokon belül nem igazán vagyok kényes üléspozícióra és hasonlókra. Így fapadosabb ülést, keményebb rugózást is elviselem. Olyantól viszont fázok, hogy pl. kisebb ülés-lábtartó távolság vs. hosszú lábaim miatt lábfejem természetellenes pozícióban kell tartanom, ami így gyorsan elfáradhat, begörcsölhet, nem tudja rendesen használni a féket / váltót, stb. Ilyesmiktől félek "nem magas embernek való" figyelmeztetéssel ellátott motoroknál, de az is lehet, hogy ezt rosszul gondolom, tévesen sejtem így -- ezesetben javítsatok ki, ha nem így van. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdésem/kérésem volna; nincs valamelyikőtöknek motorszállító futója?
Ha igen és kölcsön tudná adni kp. ellenében, kérem dobjon rám egy privit.Köszönöm.
-
Prof01
veterán
válasz
Integra #33112 üzenetére
Fúúj, de ronda.
Az Ariel Atom sokkal jobb ennél.
Jeremy Clarkson-nak, majdnem letépte az arcát. -
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #33134 üzenetére
Elhiszem, hogy az újabb sokkal jobb, de sajnos jóval drágább is; no meg nem is tetszik annyira
tudom ez rettentő szubjektív, de nekem nem jön be a fejidoma, főleg avval a bevágással.
Objektívebb érvekkel: elsősorban arra keresek lehetőleg jó árú, de megfelelő minőségű motort, hogy megtanuljak motorozni és belekóstoljak a pályázásba. Mivel még kezdő vagyok, ezért egyrészt a technikai finomságokat, amivel az újabbak jobbak, észre sem venném (eddig még csak csupaszokkal mentem, CB400 és 500); másrészt ha csúszna-törne a motor, itt kisebb a kár, mint egy drágább motorral. Harmadrészt, a tesztek alapján úgy tűnik, hogy a régebbi pont visszafogottabb, nyugodtabb, kényelmesebb, ami esetemben nem hátrány, egy kis sportosságról (teljesítmény, használható fordulatszám-tartomány, ami a 636-ban extra) is hajlandó vagyok lemondani érte.Használtautó.hu-n van jónéhány 00-02 ZX6R 750k környékén. Valószínűleg csúsztak már velük, azért ennyi (bár vannak még ennél olcsóbbak is), de ha a blokk, váz nem sérült, és egyébként motorikusan és futómű is rendben van, akkor nem zavar az a pár karc; jó eséllyel én is fogok vele még esni-csúszni
800-900k-nál nem szeretnék többet költeni, motort is csak akkor fogok venni, ha végre újra lesz állásom (már háromnegyed éve nincs
diplomáért hagytam ott jól fizető állásom, most meg vagyok frissdiplomás munkanélküli
)
-
.mf
veterán
Vegyeseket hallottam róla (durva motorfék, futóművét, fékeit sem dicsérik, üléspozíciójára már alapból vannak panaszok, magasabb emberek részéről főleg; meg beázás, rozsdásodás, amit még szoktak említeni), a V2 sem vonz annyira; de nem zárkózom el tőle. Viszont leginkább csak 2003-astól kezdve tetszik, ami pedig árban közel ott van, mint a 2000-2002 ZX6R.
Meg tudom van még a GS500F is -- annál viszont többször hallottam (olvastam) rozsdásodásról, felületkezelési és anyagminőségi problémákról, méghozzá már közel új állapotban is. Ami nem túl biztató, mert szeretném, ha még további 5-10 év (gondosan szervizelt, nem szétpörgetett) használat után is működne. -
zsoltee10
addikt
válasz
TayRol #33094 üzenetére
Örülök, hogy velem örültök.
Mindig nagy vágyam volt egy veterán, 70-es évekből származó motor, ami még a plasztikkorszak, meg az elcseszett formájű 80-as évek előtt készült.
Egy 60-as évek végi, vagy 70-es évek eleji CB750 lenne az igazi ász, de az majd később.Akkor egyelőre nem mondom meg, hogy mennyi lesz, mert jóval alatta.
-
.mf
veterán
... s ha nekem még Simsonom se volt, akkor 600-as sportgépet gyorsan felejtsem el?
Értem én, hogy fokozatosság, de sajnos 600ccm alatt nincs normális sport(os / idomos) motor. A kisninját és a kishyosungot nem tekintem annak, előbbin nálam jóval alacsonyabbak is viccesen festenek, kormányát beverném a térdembe, meg technológiája is elavult; utóbbinak pedig kérdéses az anyagminősége.
Most 2000-2002-es ZX-6R-en gondolkodok: ahhoz már elég öreg, hogy jó áron meg lehessen kapni, és akkor kisebb a kár, ha ezzel elcsúszok; ahhoz viszont bőven elég sportos, hogy a pályázásba evvel belekóstoljak. Vagy talán verseny-ETZ-t? -
Integra
titán
na de hát eeeezzzzzzz
-
Integra
titán
ez se rossz
nagyon zoral -
Integra
titán
válasz
TayRol #33110 üzenetére
pofás lett, egész kultúrált motor
mondjuk le nem tudja tagadni hogy rágyúrtak a cb1000r-re kinézetben.
kár hogy a fejidom ilyen kicsi, ez hangyafasznyi védelmet sem ad kb vagy csak pont annyit.. ugyanaz mint az ezres fézeré, szinte alig változott. így meg inkább csak dísz. -
TayRol
nagyúr
nna, itt az uj FZ8.
vegre korrekt a hatso lengokar is. fejidom nelkuliben elegge kene.
-
Integra
titán
felhívom spidis csávót.
kérdem mi a kurvanyád van. persze finomabban..
mondja hogy igen, elvannak úszva, rengeteg csomagot küldtek ki, de már mondja is a csomagszámot ha tudok írni. felírom. hurrá, állítólag már úton van és holnap meg is kaphatom, de azért délután még küld egy emailt is amiben benne van a csomagszám.
megnézem a dhl oldalán, ilyen szám alatt nincsen semmi..
most már kezdek komolyan kattogni, hogy mi van.. -
A nagy helyzet az, hogy a motorozas nem csak onmerseklet kerdese, hanem tudase is. Hiaba van jo onkontrollod egy R1-en, ha egyszer veletlenul belekapaszkodsz a gazba amikor megugrik a kerek egy buckan. A rutint nem lehet onmerseklettel potolni, szerintem.
Raadasul nem is tanul meg motorozni rendesen.
-
Picco
addikt
amugy marharakezesnek tunik nekem az a joszag, mentem vele meg tavaly egy keveset...meglatjuk mi lesz, remelem nem sikerul felnyalnia a betont, vagy ha igen, akkor csak egy picit, talan attol eszhez ter
Gabo: persze en is csak ovatosan mentem vele, sajna a szel is fujt igy nem mertem nagyon menni vele, na de majd ha szep ido lesz vegre valahara
-
Gaboman
nagyúr
Jó csak ne felejtsd el te egy XT-t vettél nem egy R1et,kb százszor kezesebb motor.
Én is mentem pár nagyobb enduróval még amikor kezdtem motorozni,azoktól is volt egy kis tartás bennem de hogy hirtelen egy R1re kellett volna felülnöm hát hogy is mondjam,meg a f@szom!
Ha úgy látod hogy nem béna gyerek akkor a 660 szoktatásával már ráérezhet a motorozásra,aztán finoman adagolni neki az R1et,mert az képes rossz csúsztatott váltásnál 1-2-3ban és akár 200km/hnál is feljönni kerékre,úgy hogy csak módjával! -
TayRol
nagyúr
Elkezdek gyujteni ra, es mire meglesz a penz talan nalunk is forgalmazni fogjak.
mod: allati jo hangja van, ahh... dekene.
-
Picco
addikt
válasz
SzalaiG #33092 üzenetére
reszbe igaza van szerintem. venni egy motort egy evre es tovabbadni kurvadraga mulatsag es o tudja hogy ezt nem tudja finanszirozni. teny h beerhette volna kissebbel is de ez volt a szive vagya.
nagyon jo aron vett egy nagyon jo allapotban levo motort. manapsag vegigjarni a rangletrat motorral az marhanagy luxus, nekem is azt mondtak motoros ismeroseim h megveszem az XT-t es annyi, halott vagyok es megsem.
persze szerintem is felelotlenseg, de rola elhiszem h nem fog tepni vele mint az allat, csak kerdes h a fek kezeleset is meg tudja e tanulni szukseghelyzetben, illetve meg tudja e orizni a hidegveret....vaggy sem
otleteket kerek h hogyan tudnam minel hamarabb, minel eredmenyesebben felkeszteni ot erre?
motorozas mesterfokon cimu alapbibliat mar lapozgatja, mas otletem eddig meg nem volt. persze odaadogatom majd neki az XT-t, de szerintem az meg edeskeves. -
Integra
titán
6 gurigás s1000rr
komoly árréssel dolgozhatnak..
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Melyik tápegységet vegyem?
- Filmvilág
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest