Aktív témák

• radio100jozs

őstag

válasz degec #11353 üzenetére

Tévedés, a Telekom nem vállalt ilyet sehol sem, hogy az egész országba mindenhová elviszi a legalább 30 Megás vezetékes netet. Országosan van olyan állami vállalás, hogy ez 2018 végére ki lesz mindenhol építve, de ez úgy lesz teljesítve, hogy valahol a szolgáltatók önkéntesen vállalták saját költségben a kiépítést, és ahol meg nem, ott az állam is besegít pályázati úton támogatás nyújtásával. Az, hogy a Telekom a 29-es körzet minden településén kiépíti a vezetékes hálózatát, én nem láttam semmilyen írásos anyagot erről. Sőt vegyük figyelembe, hogy a 4G LTE mobilhálózat kiépítésénél is vannak vállalások, amikor a frekvenciatendert megnyerték a szolgáltatók. Sőt tovább megyek, én úgy emlékszem, hogy ez a 2018-ra minden háztartásban elérhető 30 Megás internet ez nincs is lekorlátozva, hogy ez csak vezetékes formában kell biztosítani.

Na de majd kiderül a tavasz folyamán, hogy mi lesz a 29-es körzet kistelepülések pályázatával, mert az sok mindent el fog dönteni, hogy melyik szolgáltató nyer. Ha a Telekom, akkor nem kérdés, hogy ők kiépítik, de az UPC meg azért, mert cseréli a hálózatát. Ha viszont az UPC nyerne, akkor én továbbra sem érzem biztosra, hogy megérje a Telekomnak üzleti alapon mondjuk Kávára elvinni az optikát.

Aktív témák