Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs
üzenetére
Kösz.
Miért, nem mindenhol ugyanarra a hálózatra fejlesztenek várostól függetlenül? -
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs
üzenetére
Újhartyán de mindegy a város. Kérdés olyat is hivnak-e akinél csak tv van. Vagy azt nem érinti a rézhalózat?
-
bigdady
nagyúr
Utcában már hívott mindenkit a UPC hogy újra kell szerződni meg jönnek is vezetéket I de van akit kihagytak. Pl olyat nem hívnak akinél pl csak UPC tv van? Csak azokat akiknél telefon net is?
-
radio100jozs
őstag
MINDEN MAGYAR HÁZTARTÁSBAN ELÉRHETŐVÉ TETTÜK A SZUPERGYORS INTERNETET
A kormány eleget tett a két évvel ezelőtti vállalásának, miszerint – ahol erre igény van – teljes
szélessávú internet lefedettséget biztosít 2018 végére – jelentette be Palkovics László.Ja, hogy nekem is ADSL van, az már nem számít, mert amit korábban is írtam, régen nem arról szól, hogy a vezetékes internet terén lesz ez a fejlesztés így:
"A kormány a szupergyors internet programban (SZIP) vállalta, hogy 2018 végéig minden háztartásba
eljuttatja a nagysebességű szélessávú internetet. Ez megvalósult, mára 880 ezer háztartásba
eljutott. A szélessávú lefedettség 75-ről 99,9 százalékra nőtt 2014-ről 2018-ra, a 4G
lefedettségben pedig Magyarország ezzel a 7. helyen áll a világon."Tehát akinek nem tetszik az ADSL, az mehet 4G mobilnetre, igaz drágább, korlátozott, ingadozó sebességű, de ez jár.
-
Indian74
senior tag
válasz
imibogyo
üzenetére
Na így igaz ezért is mennék át pl. magenta 30% kedvezmény.
Nekem annyira a otthoni telefon nem fontos,net 300 Gbit/s,elég nekünk és a TV 106/31 HD,plusz 55xx Ft mobil L és a 15 Gb (+15 Gb net),nos így jönnék ki 177xx ft-ból.
Vagy is eddig a 120xx Ft-os számlámhoz jönne 58xx Ft,a UPC meg add 63 csatorna+ 12 Mbit nettet és egy vonalas telefont,amit nem is használunk,ja meg most nem is mükszik??
-
imibogyo
veterán
válasz
Indian74
üzenetére
Ha átmész a telekomhoz, akkor a mobil miatt mehet a Magenta 1 is. Ekkor valószínűleg olyan ajánlatot fogsz kapni, hogy namég... Én már többször leírtam, hogy én mit kapok 10.000 Ft alatt. Ez most még annyival változott, hogy ugyanezért az összegért most már 1000/200 helyett 1000/1000-es lett a netem, valamint most már mobilról is korlátlan ingyen hívás/SMS hálózaton belül (vezetékesről pedig havi 5000 perc bármely nem emelt díjas vezetékes és mobil irányába) a 200 MB-os mobilnetemet pedig megemelték 2 GB-ra. Erre fizettem az előző hónapban a mobillal együtt 13.4xx Ft-ot (96xx Ft + 38xx Ft). Szóval én nem bántam meg a váltást, még ha az IP-tévé miatt nem is olyan szép a Mancs Őrjárat képe heti pár órában...

-
Indian74
senior tag
UPC töl kaptam ár ajánlatot,(Telefonon)mert december 22-én lejár a húségidőm.
DE még többet mondtak mint volt,így mondtam a hölgynek ezen még elgondolkodok...és itt jön a öröm hír Telekom értesített email-ben ,ők jönnek hozzánk,mint másik szolgáltató,és mivel a UPC mostanában nem is a legjobb,és még árban sem,és az is hogy van Telekomnál mobil előfizetésem,így ha minden jól megy le is mondom a összes szolgáltatást a UPC-töl
Hozzátenném,ha nem jelentem be UPC-nél a net szakadozást,ami kB egy hónapja van,akkor a vonalas telefont észre se vettük volna mert az sem kötötték be rendesen(Falun belül,másik ingatlanba költözés),és azt mondta a szerelő ö egyedül fel sem mehet az oszlopra,megjavítani,addig mindent visszaállit,és reménykedjünk hogy addig is menni fog-e a NET de a vonalas telefon az biztosan nem fog működni.
Akkor én mire,és miért is fizetek???
-
bigdady
nagyúr
válasz
radio100jozs
üzenetére
Valami ilyesmi lesz kösz a tippet

-
radio100jozs
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Miért kéne átszerződni drágábbra? Lehet mást is választani. Én pl. a vonalas telefont már 2 éve az ephone cégtől használom, 99 Ft havidíjért, és pár forintos percdíjakért mp. számlázással, és áthordoztam a 29-es vonalas számomat. TV-t meg a Telekomtól van, mert jóval olcsóbb, mint az UPC. Csak áltatás, hogy az UPC-nél olcsó az ilyen 3 az egyben csomagok.
-
bigdady
nagyúr
Mert kisnyugdíjas vagyok gold hd csomaggal megfelező telefonnal és adsl-el 4500 ftért amelyből az utóbbit csak az unokák használják ha itt vannak én csak telefonálok meg tvzek. Most át kell szerződni egy minden valoszinuseggel sokkal drágább tvre+telefonra (ahogy néztem csak a tv csatornák egyedül többe fognak kerülni mint eddig az egész) és emiatt nyilván nem fogok még 150-300 netre sem elofozetni pluszban és így az ár miatt net sem lesz tovább az unokáknak. Szóval nekem ez, drágább viszont kevesebb szolgáltatást fog jelenteni holott a tv és telefon szolgáltatással tökéletesen meg voltam elégedve így is...
-
asdf_
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
új előfizetői szerződés megkötésére most természetesen hátrányos jogkövetkezmények nélkül lehetősége nyílik.
Ez azt jelenti magyarul, hogy annak ellenere, hogy husegben vagy, engednek uj szerzodest kotni az uj cuccra, es a regit a huseg ellenere felmondani. Az arra termeszetesen nem vonatkozik, JOGkovetkezmenyekrol van szo.
En sem ertem amugy, hogy miert ragaszkosz foggal-korommel a szarhoz, amikor vegre lehet majd rendes szolgaltatasod is. -
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én ezért írtam a hűség meghosszabbítását, ez árra is kéne hogy vonatkozzon:
"Amennyiben Ön korábban határozott idejű szerződésben elkötelezettséget vállalt, úgy az új előfizetői szerződés megkötésére most természetesen hátrányos jogkövetkezmények nélkül lehetősége nyílik."
-
radio100jozs
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Tekintve, hogy a szolgáltatást megszünteti az UPC a rézérpáras hálózaton, ebben benne van a régi koax TV hálózat is, így a hűség semmit nem ér. 60 napos felmondására joga van. Nem hülye az UPC sem, hogy párhuzamosan 2 hálózatot működtessen, és karbantartson, ráadásként a régi hálózat után fizetnie kell kábeladót, az új után 5 évig nem.
A lényeg, ha indul az új optika, akkor utána vége lesz az ADSL-nek, meg a csomagodnak is, ami most van.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor lehet meghosszabbítom a huségem amíg nem ér ide a szerelő az utcába kábelezni a házakat, husegidő alatt úgysem mondhatják fel és marad a tv telefon net 4ezerért havonta még addig biztosan. Muszáj mert nem akarok többet fizetni. Ahogy lattam egy uilyen tv gold csomag nem jön ki ennyiből nemhogy net meg telefon pluszban...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
bigdady
üzenetére
Nem kell őket elzavarni, ha elérhető lesz az új szolgáltatás, arról értesíteni fognak, és új szerződést kellene kötnöd, hogy azt bekössék. Ezt ugyebár nem teszed meg, akkor nem fog menni a szerelő sem, legfeljebb majd amikor felszámolják a jelenlegi rézhálózatot, akkor keresnek, hogy ki tudják kötni a drótokat. Ha kikötik egyáltalán, és nem hagyják ott ahol van, ezt nem tudom...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen. Vagy marad csak a mostani korlátlan mobilnet. Kösz
Illetve azt olvasom hogy a bekötes fényével a beszereléssel ráutaló magatartással is megvalósulhat? Zavarjam el a szerelőket?
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van de nem kell drágább így nem kérek majd belőle szóval közös megegyezés biztos nem lesz. Aztán a hűség után nem tudom lehet felmondhatják jogilag
-
bigdady
nagyúr
Kösz. Most 500 Ft ot fizetek érte csomagban, kíváncsi vagyok mit ajánlánk helyette
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Dehát élő szerződésem van a 2,5re. Felmondják és az kell szerzodnom?
-
AnonymusX
őstag
-
bigdady
nagyúr
És mi lesz a 2,5 megás sávszéllel?
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi. Adsl-el mi lesz marad a telefonvezetékkel?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
bigdady
üzenetére
Üdv!
Optikát húznak be a házba, majd arra tesznek egy ilyesmi micro node-ot. Ebből már koax kábel jön ki, amire pedig mennek a másutt is szokásos eszközök, Connect Box, Horizon Box-ok, TV-k. A koaxot tehát nem kell feltétlenül cserélni, ha csak nem nagyon régi, nem háromszoros árnyékolású. Viszont a Horizon Box-nak kell UTP kábel csatlakozás is, mert a visszirányos szolgáltatásokat - MyPrime, videótár, visszanéző - csak így tudod használni.
-
bigdady
nagyúr
Hali
1. Ha kicseréli a UPC most a kabeleket akkor a tv csomagom vagy az adsl hogy változik? Nagyobb sávszélességet kapok ugyanannyiért?
2. Egyáltalán koaxot cserélik optikára a tv-ig vagy csak az oszlopokig cserélnek kábelt és házba nem jönnek marad a koax? -
BBéci
legenda
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, erre gondoltam.
-
Tévé előfizetéssel van lehetőség arra, hogy néhány adót kódolatlanul lehessen venni bármilyen DVB-C képes eszközzel, Kiterjesztett digitális vételezési lehetőség
a neve neki. -
BBéci
legenda
válasz
rosszcsont88
üzenetére
Van ingyenes IPTV?
UPC-nél van valami lehetőség néhány olyan csatorna vételére, nézésére, amikre nincs előfizetés, de erről nincsenek pontos információim, mert amikor ide valaki írt erről, azt nem figyeltem meg, mert nem érint. -
bigdady
nagyúr
Hali
HBO packot ha megrendelem megy majd az HBO go app LG tévével? (LG tv azt mondja csak szolgáltatón keresztül megy hiába is regisztráltam HBO go-ra az HBO oldalán). Megy valakinek 29-ben így upc-nél? -
TiWine
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy Pusztavacsról lehet valamit tudni?

Gondolom utolsók között fog szerepelni, ha egyáltalán bekötik ide az optikát. -
paleee
csendes tag
Sziasztok! UPC optikával kapcsolatban lenne egy kérdésem: valakitől hallottam (szerelőtől, itt a fórumon, nem emlékszem sajnos), hogy miután az optika átalakításra kerül coaxra, a coaxon bármilyen TV előfizetés nélkül, csak net előfizetéssel bejön néhány ingyenes csatorna. Létezik ilyen? (És nem arra gondolok, hogy a coax összeszedi a MindigTV jeleit
) -
Indian74
senior tag
Na új hír,nàlunk Tàpiósàgon köti be a dobozokat,és a szerelö mondta hogy Magyar Telekom jönn hozzànk,ezekszerint màr 99% hogy ök lesznek itt nàlunk.

-
Mano66
senior tag
Bye bye UPC.

-
Indian74
senior tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Bocs így igaz telekom,és kösz a válaszod.

Na így szerettem volna leírni.
Ja de remélem nem HFT network fogja árulni a szolgáltatását mert akkor az egy nagy kalap...na az,drága és kevés pl a net (mihez képest)

-
keni761
csendes tag
Sziasztok.Gyál melyik részén van upc optika?
-
Indian74
senior tag
Sziasztok.
Nagykátai járás Pest megyéhez tartozó tud valaki valamit?
Mikor lesz kész,mert láttam hogy dolgoznak szerelők,(kábeleket húztak,oszlopokra,Tápióságon)és őket kérdeztem,és azt mondták a T-Mobil fog jönni erre a területre.
Mert azt az információt is hallottam hogy HFC Network szolgáltató nyerte meg.
-
Christian79
tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Szia! Már helyreállt, központi probléma volt, ami Gyált és Alsónémedit érintette! Tegnap este 9-től ma délelőttig volt szolgáltatáskiesés. Egyáltalán nem jött "fény" az optikán.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Christian79
üzenetére
Internet, telefon meg működik? Mert ugye egy optikai szálon jön minden, így ha az jó, akkor vagy a nod a hibás, vagy a központban nem adják be a TV jelet az optikára.
-
Christian79
tag
Sziasztok! UPC optikával minden rendben Alsónémedin? A tv egyik pillanatról a másikra csődöt mondott...
-
Mano66
senior tag
Hernádon elindultak a szerződés kötések.Még csak az üzlet kötőknél.Speciális 2 besorolású csoportba tartozunk.Speciális 1 besorolást Dabas, Újhartyán , Kakucs , Inárcs kapott itt a környékről.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Indian74
üzenetére
Gondolom az ügyfelek átcsábítása a cél, így szerintem a UPC területen bevett Speciális 2-es ajánlatok biztos elérhetők lesznek (esetleg még jobbak).
A Telekom fórum téma összefoglalójában van egy táblázat a Speciális árakról. Ott meg tudod nézni, hogy körülbelül mire számíthatsz.
Valamint az esetedben a Magenta 1 miatt még valamivel kevesebb összegek is kijöhetnek, hisz Magenta 1-ben 30% a kedvezmény mértéke.
-
Indian74
senior tag
válasz
jeanpiere
üzenetére
Ja ja az lesz én is érdeklődtem,és nekem pedig azt mondták a szerelők (lehet másik brigád mert többen is vannak) kb 3 hét alatt behúzzák az összes utcát,és utána pedig kb 2-3 hónap az indulási idő,addigra lesz valami.

Remélem lesz tényleg valami ebből mert én nekem van t-mobil elöfizetésem,így össze tudnám hozni egy kis magenta csomagba,csak ez mennyibe fog kerülni náluk?
-
TCr
veterán
válasz
radio100jozs
üzenetére
Remek. Köszi!
-
radio100jozs
őstag
Kormány határozat volt, hogy 2018 októberig minden háztartásba elérhető lesz legalább 30 Mbps tempójú internet, mert az EU ezt 2020-ig határozta el céldátumnak, de mi ennél jobbak vagyunk. Aztán mint kiderül még sem vagyunk annyira jobbak, illetve most kimentik, hogy a 4G mobilhálózattal ez már teljesítve van ott is, ahol nincs csak ADSL, de van mobil.
-
asdf_
veterán
válasz
jeanpiere
üzenetére
NMHH engedelyezesi eljaras szerintem a keszreszereles utan indulhat, tippre 30-60 nap szorakozas a papirmunka, nagy osszegeket mernek tenni ra, hogy iden abbol nem lesz mar semmi. NMHH engedely nelkul meg nem fogjak atadni, mert a UPC trukkozott ezzel, aztan tavaly csilingelt is a kassza erte.
-
jeanpiere
csendes tag
Sziasztok!
Tápióságon húzzák a villanyoszlopokra az optikát, beszéltem a szerelőkkel azt mondták Telekom lesz, de indulási időt nem tudnak. Reméljük idén lesz belőle valami... -
Mano66
senior tag
Fél hivatalos Hernádról. Okt.15.-től indul.Ekkorra kértek engedélyt a hivataltól helyfoglalásra a közterületekre.Ott lehet majd helyben szerződést kötni.
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
rosszcsont88
üzenetére
De legalább belepörgethetek nem?
-
bigdady
nagyúr
Bár most úgy látom Inárcs és Újhartyánon is lehet már új upc-t rendelni netet is meg tv-t is. Ezek szerint átadták végre.
Net min 300as van és 4000 Ft. Telekomnál 3600 a 150-es ami nekem elég is. -
imibogyo
veterán
válasz
Mano66
üzenetére
Itt Örkényen a hálózat kiépítését (átadását) követően bő 1-1,5 hónappal jöttek az üzletkötők és onnantól volt pár hét (talán egy hónap, nem emlékszem) a tényleges bekötés.
MÁS:
Tegnapelőtt újra megkerestek üzletkötők, hogy ha szeretném ingyenesen bővíthetem az 1000/200-at, 1000/1000-re... Na mondom ez hülyeség, de próbáljuk meg. Ki is derült, hogy ez nem ingyenes (milyen meglepő...), de végül addig-addig mókolt a telefonos hölgy a csomagommal (ügyes volt
), hogy amennyit drágult az otthoni előfizetésem, annyival olcsóbb lett a mobilom, sőt összességében még pár száz forinttal kevesebbet is kell majd fizetnem, miközben a netem 1000/1000 lett, a mobilnetem 250 MB-ról 2 GB-ra nőtt,hálózaton belül most már ingyen beszélek és SMS-ezem és még a vezetékes telefonnál anno elmaradt 3 hónapos kedvezményt is megkaptam. 
(#12810) bigdady:
Az első kettőre nem tudok mit mondani, de a több TV-hez több beltéri kell. Ezt az üzletkötés, vagy az online rendelés közben kell beállítani, hogy mondjuk 2 TV-d lesz. Nekem az üzletkötőnél kellett volna kérni, de végül csak egy beltérit kértem (és már azt is megbántam, szintén a sok reklám miatt).
-
bigdady
nagyúr
Kezd elegem lenni a sok reklámból és hogy nem lehet megnézni semmilyen filmet tvben 10 percenkénti reklámok miatt.
1. Telekom Ip tv t ha rendelek abban van ilyen archív visszanézhető adás 3 napig az hogy megy? Elindítom fél óra késéssel a filmet és lemegy egyben?
2. UPC tovabbra sincs új Újhartyánon csak a koax és gondolkozom emiatt le is cserélem a fenti miatt. UPC box sem tudja ugye? (Most mediacard van)
3. Másik kérdésem hogy a telekomnál a több készülék hogy megy, mert online nem látok ilyen plusz tv rendelés opciót? Kösz -
bigdady
nagyúr
Na Telekom tegnap megrendelve Inárcson 150es net telefonnal 3600ft, hétfőn kötik is be
-
Mano66
senior tag
Tud valaki valamit Hernádról? A Telekom hálózat kész, talán már át is adták. De semmi hír mikor kezdik a bekötéseket.
-
BBéci
legenda
válasz
cskamacska
üzenetére
"Telekommal épp volt csecserészésem"
Ügyfélszolgálatos csajt csecserészted? Hol? megyek én is!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
cskamacska
üzenetére
Az már régen volt, szerintem tavaly október óta (ekkor voltak törvényi változások) bárki vállalhat újra hűséget, de kérdezz rá a DIGI topikban.
-
cskamacska
addikt
válasz
AnonymusX
üzenetére
Sajnos másodszorra már nem tudom a távozásom lehetőségével halálosan megfenyegetni őket. Esetleg azzal hogy visszamegyek.

Telekommal épp volt csecserészésem, na ott csak a Flip-et erőltették, de azt nagyon. A Telekom. Még jó hogy külön vannak.

De mégis mennyit lehetne a 15000-ből faragni hogy 6000 legyen belőle? Végül is jogos, hogy csak a digi-gyilkos csomagjukat akarják terjeszteni tűzzel-vassal.
De például volt az MTT/UPC-nek olyan szolgáltatása, hogy ADSL előfizetés mellett ingyen lehetett 56k analóg modemes, betárcsázós kapcsolaton retrómetrózni. Én csak egy kutyarágta elveszejtett ÁSZF papír lábjegyzetében pillantottam meg, de elvileg ez működött. Működhet még ez?

Hirtelen perverz borzongás rázott meg, hogy egy 700 forintos csomag erejéig újból a zúpécé fiatalos és lendületes felhasználóinak százai közé tartozhatnék a Fujitsu-Siemens Celvin egybegépem segítségével.

A dugaljuk még a falon van, a gépbe csak egy telefon kábel kéne meg a belépési adatok. Persze ha az ő oldalukról már minden régi vasat kilőttek, vagy a szolgáltatást újra perc alapon számolnák a teljes beleélés kedvéért, akkor fölöslegesen.
-
AnonymusX
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
UPC ügyfélszolgálat esetén a lemondás menüpont ajánlott
Hirtelen lesznek kedvezmények. Személyes tapasztalat. Még kizárólag UPC területen is megadják a jóval jobb árakat.Telekomnál a weblap meg azért nem jó, mert annyit módosítják, hogy több Digis területre is már drágább árat mutat. A telefonos ügyfélszolgálat pedig pontosabb infót tud adni, mint a honlap, mindenféle asztalveregetés nélkül

Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Diablo IV
- Tesla topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

), hogy amennyit drágult az otthoni előfizetésem, annyival olcsóbb lett a mobilom, sőt összességében még pár száz forinttal kevesebbet is kell majd fizetnem, miközben a netem 1000/1000 lett, a mobilnetem 250 MB-ról 2 GB-ra nőtt,hálózaton belül most már ingyen beszélek és SMS-ezem és még a vezetékes telefonnál anno elmaradt 3 hónapos kedvezményt is megkaptam.