Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
4Grider #11995 üzenetére
Pont ez van. Északi partot általában délrôl lövik, kivéve ha nincs egy északi parti bázisállomás valahol a part mentén Alsóörsön.
A ház délre néz, az említett ablak is (ez a terasz ajtó).
Lényegében itt vagy 160 fokban bármerre fordítom, találhat valamit. Szóval antenna kell. -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
Yettel otthoni (FWA) net teszt Lovason, hegyoldalban.
5G-t nem lát, de ezzel számoltunk.
4G+ van a router felülete szerint, Speedtest lefele 20-40Mbit között hoz, általában 30+ Mbit.A kütyü egy szolgáltatói ZTE MC801A.
A fenekén van 2 antenna csati a kis ablak mögött:
1. Tudnátok segíteni, milyen típusú csatlakozó ill. hozzávaló kábel kellene ehhez, hogy kimenjek a szabadba vele ?
A ház délre, túlpartra nézô homlokzatán ott a csô a falban, amibe tudok antennakábelt húzni, kívül pedig feltenni az antennát hozzá.
2. 2db kábel (ill. 2 antenna) kell mindenképpen, vagy 1-el is megy a dolog ? (Elég csak download-ot erôsíteni, kérdés, hogy az irányok antennákhoz vannak-e rendelve, vagy sem).
A kezemben lévô Samsung S21 5G ugyanígy az üvegajtóhoz állva 1-3 pálcika 5G-t jelez és ideális szögben tartva nyaldossa a 300Mbit-et is Speedtesten.
Szóval úgy gondolom, antennával lenne esély tartósan 5G-re tenni az eszközt.
Próbáltam admin felületen 5G-re korlátozni, semmi, tehát 4G-zünk.
Megy éppen a Netflix és alap dolgokra elég, de nem valami rakéta azért.
Köszi minden segítséget, tanácsot.. a készülékoldali antenna csati és hozzávaló kábele izgat most.
(Van a külsô antenna kiállás csövébe egy UTP húzva most, az vagy cserével befûzôként, vagy bent hagyva antennakábelnek talán jó lehet az antenna és a router közé, passz).
3. Szerk.: SA, vagy NSA a Yetteles 5G itthon ?
-
zelikocc
senior tag
válasz
4Grider #11992 üzenetére
Sávszélesség van, a kamera felhő alapú elérésű, eddig is NAT-olt netről ment.
Akkor inkább az a kérdésem, hogy nincs-e valakinek valami eladó?
Találtam egy Tenda 4G680V2.0 LTE-t 10k-ért. Ez jó ár, vagy lehet még ennél olcsóbban találni?
Sosem használtam 4G routert, mert nem voltam rászorulva így egyáltalán nem vagyok képben az árakkal -
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Adott egy SIM kártya és egy utp kábel amin 1db kamera lóg.
A kettő közé keresem a lehető leges legolcsóbb eszközt, semmi más dolga nem lesz, csak egy utp kimenet kell neki.
Mit tanácsoltok? Mivel az olcsóság a legnagyobb szempont ezért használtan szeretnék. -
donjohnson
addikt
válasz
Dark Archon #11989 üzenetére
akkor felírom magamnak.
az biztos, hogy annak az állítgatása pöccint valamit a hálózaton és továbbmegy 2g-ről 4g-re. -
válasz
donjohnson #11987 üzenetére
Köszi a tippet, most tudtam csak kipróbálni. Igazából az ellenkezője segített. ipv4-en volt, és átállítva ipv4/ipv6-ra oldotta meg a problémát.
-
donjohnson
addikt
válasz
Dark Archon #11986 üzenetére
sikerült?
-
-
donjohnson
addikt
válasz
Dark Archon #11983 üzenetére
ha Edge-en ragadt net apn-nél, akkor csináld ezt:
menj be az apn beállításokba és tedd át az apn protokollt ipv4 only-ra az ipv4/ipv6-ról, mentsd el, aztán repülőgép üzemmód bekapcs-kikapcs.
ha nem segít akkor tedd vissza nyugodtan ipv4/ipv6-ra az apn protokollt. -
4Grider
nagyúr
válasz
Dark Archon #11983 üzenetére
Nincs egyedi apn. Telefonban ugyanazt a net apn-t kell beállítanod, amit a laptop beállított magának. Úgy mennie kell.
-
-
adika4444
addikt
válasz
Dark Archon #11981 üzenetére
Technikailag korlátozható így, de a gyakorlatban nem jellemző. Mindkét APN-nel csekkoltad (net és online)?
-
Hali!
Kaptam egy céges Yettel adatkártyát. A céges laptopban működik. Saját telefonomban viszont nem, hiába állítom be az APN-t. ZTE USB 4G modemben sem.
Létezik, hogy így legyen korlátozva?
Előre is köszi!
-
Zola007
veterán
Sziasztok,
Vodafone XXL adatkártyához keresnék routert, ami
- legjobban kihasználja / összefogja a sávokat
- hordozható méretű (kézitáskába befér gép mellé)
- lehetőleg USB vagy USB-C betápja van tehát elmegy egy combosabb powerbankról -
Stitch
őstag
válasz
donjohnson #11975 üzenetére
Erre igen. A cucc úgy értve remote, hogy remote a civilizációtól.
Sajnos ezek a leírások tényleg inkább üzleti kategóriának tűnnek.. -
donjohnson
addikt
válasz
Stitch #11974 üzenetére
erre gondolsz?
vodafone: [link] telekom: [link]
szerintem ezt csak üzleti előfizetők vehetik igénybe. a domino meg lakossági csomag.
amúgy nem jó a sima 2,4 ghz-es wifi-s okosvezérlés? vagy zigbee?
azokhoz is van általában internetes gateway meg mobilapp (tp-link kasa, xiaomi mi home stb.), amivel bárhonnan tudod kapcsolgatni a dolgokat interneten keresztül. -
Stitch
őstag
Nem találtam megfelelőbb topikot első körben, de hátha tudtok segíteni.
Van pár remote cuccom, jelenleg 2G-ről kommunikálnak.
Modernebb irányba szeretnék menni NB-IoT felé, viszont nem találtam infót arról, hogy ehhez speckó SIM kell pl. Telekomtól? Vagy akár sima Domino SIM is tudja használni az NB-IoT sávokat? -
4Grider
nagyúr
válasz
bytesizelife #11971 üzenetére
Persze. Nyilván mind a három mobil szolgáltatónál van fix ip cím (hivatalosan egyiknél sincs), és publikus ip cím (kettőnél van).
-
makoss
veterán
válasz
bytesizelife #11971 üzenetére
A sebességre kíváncsi lennék mert felénk a leggyorsabb net is csak 50 mega
A Telekom már tavaly szeptemberben megkapta az engedélyt az optika bekötésére, de eddig nem tudom mit csináltakHa 2025-ben sem lesz változás, valami olyan után kell nézni ami jóval gyorsabb, giganet vagy a közeli, stabil, és korlátlan
A vodafon XXL is egy nulla, semmi sebességben[kép]
-
makoss
veterán
Üdv!
Erről hallott már valaki?
https://korlatlan-internet.hu
Mit lehet erről tudni? Vélemény? -
pupuka76
tag
Sziasztok!
Egy külföldön élő barátom hazajön egy hétre és a káposztásmegyeri lakásban, ahol lakni fog, szeretne mobilinterneten Netflix-et nézni. Az az elképzelése, hogy vesz egy Mo-i simkártyát, megosztja a mobiltelefonján a netet, arra csatlakozik a laptopjával és azt hdmi kábelen keresztül a TV-hez köti. Ez így működhet, vagy a mobilnet miatt szaggatni fog a Netflix? Ha használható az elképzelés, akkor melyik szolgáltatótól érdemes a kártyát venni, szerintetek melyik a legstabilabb/leggyorsabb?
Köszönöm szépen,
P.
-
unthinking
tag
válasz
kicsiakocsi #11961 üzenetére
Próbáld meg app nélkül böngészőből belépve a fiókodban aktiválni.
-
4Grider
nagyúr
válasz
kicsiakocsi #11961 üzenetére
Akkor marad a 1220.
-
kicsiakocsi
csendes tag
Sziasztok! Pár napja folyamatosan próbálok Otthoni internethez hordozhatóságot aktiválni de nem engedi. Telefonról próbáltam Yettel appon keresztül! Email, és jelszóval jelentkeztem be! Azt írja hogy nincs elérhető szolgáltatás ebben a kategóriában! Múlt hónapban még működött!
-
4Grider
nagyúr
válasz
arny14 #11957 üzenetére
A cellmapper map mit mondott, melyik szolgáltató van a legközelebb?
Az alábbi oldalon megadva a címed, elérhető az otthonnet csomag?
https://www.yettel.hu/otthoni-internet -
arny14
tag
válasz
atombencepvt #11955 üzenetére
Mármint mit kell a födémbe rakni? Sajna az utcába sincs még behúzva a kábel, mert elméletileg jelerősítőt kéne cserélni, hogy több ház ráfèjen.
Esetleg tudnátok egy pár lépéses szamárvezetőt adni minek kellene utánna járni?
-
atombencepvt
friss újonc
válasz
arny14 #11953 üzenetére
Kábel, mindenképp. Ilyet általában műanyag kábelcsatornában szokás húzni, főleg akkor ha több helyre van elvezetve. Esztétikailag ugyan úgy be lehet építeni falon belülre is mint kívülre. Ilyenkor szokás javasolni azt, hogy ha van optikai hálózat a födémrészbe építhető rendszerrel kell mókulni kicsit. Egyik ismerősömnek a Telekomos hálózata ugyan így van kiépítve, nekik a szolgáltató külön szekrényt rakott be a födémrészbe, a többit mi építettük ki neki.
-
arny14
tag
válasz
atombencepvt #11952 üzenetére
Sziasztok!
Barátomáknak segítenék. Új házba költözek de a kábeles net még nincs kiépítve. A ház újépításű és vlaszeg a födémen van valami szigetelő (talán alu?) ami maitt a mobilnet is nagyon gyenge a házban. Ide szerintetek mi lenne a legjobb megoldás internet varázsolására? -
4Grider
nagyúr
válasz
atombencepvt #11950 üzenetére
Nem kellene ennyi sületlenséget összehordanod, mert ezzel rohadtul nem segíted a neked segíteni akarók munkáját...
-
atombencepvt
friss újonc
UPDATE: Elvileg a kártya nem is 4G képes... Azt hogy hogy tud még csatlakozni a megszűnt 3G hálóra nem tudom, tesztelték két új telón (is) és ott csak 3G-re csatlakozik.
A router mégis 4G és 4G+ hálóra mutatja, plusz ha "4G only" ra vagy 3G-re rakjuk egyáltalán nem működik.
-
cocka
veterán
válasz
atombencepvt #11946 üzenetére
Hát mondjuk egy 2-3 gigás fájl feltöltésekor már nyilván kifingik. (De hát a feltöltés is felfogható terhelésnek.)
-
atombencepvt
friss újonc
-
-
cocka
veterán
válasz
atombencepvt #11935 üzenetére
Nálam ugyanez van, de szerintem nem 30 percenként, hanem gyakrabban.
De én azért tojom le, mert egy random feltöltést tud folytatni 1 perc után is. E téren elég intelligensek már a programok, weboldalak.Viszont játszani vagy live-ot nézni vagy "feltölteni" ne akarjál így, mert oda tényleg folyamatos kapcsolat kell.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Próbáltátok a publikus ip címet adó apn-el is?
-
Diák66
őstag
válasz
Ez ismerősnél is ilyen a Vodafone hálózatán, sőt anno nekem is ilyen volt. (Már telekomos vagyok) A jelerősség javításával lehet valamit javítani rajta, hogy ne olyan sűrűn csinálja.
-
yanna
addikt
válasz
Megfőzi a router a simet?
-
atombencepvt
friss újonc
Hello! Egyik ismerősöm egy 4G-s routert használ, de egy ideje furán viselkedik. A Vodafone hálózatáról 30 percenként ledobálja őt, Telekomon működik minden probléma nélkül. A logban nincs router hibára utaló jel, sőt, még azt sem látom hogy mi a probléma, mert a logban a kiesés nem látszódik. Át lett állítva Google DNS szerverre, a hiba ugyan úgy jelen van, már mindent próbáltunk, semmi nem oldotta meg a problémát. Tapasztalt valaki már ilyen hibát?
TÜNET: A router ledobja a hálózatról magát 30 percenként, és egy egy perces szünet után újra van hálózat, minden megy a régi formában. Mindezt terhelés alatt, mivel ha nincs terhelés (pld. csak egy Discord megy), a kiesés nem tapasztalható.
TIPPELEK: A kártya chiphibás lehet, de ezt a szolgáltató nem tudja megerősíteni. Korábban egy teljes kártya ment szét szintén Voda hálózaton, akkor lett kérve a cserekártya. -
-
-
szerintem erősen túl parázzátok a dolgot... a fiókban nyugvó mobiltelefonok akkuja is ha felpuffad túl nagy gondot nem okoz. Vagy akkor félni kellene a 5-7 éves telefonoktól 10 éves laptopokról amik már csak áramra dugva működnek?
Az eszköz amúgy év 4 hónapot fog menni, de akkor arra figyelek, hogy éghető anyagoktól messze legyen... berakom a fürdő kádba
úgyse használjuk...
A ház a szüleim háza édesapám lassan 18 éve nem él, édesanyám most nyáron került otthonba demencia miatt. Mamám szemben lakik így amíg ő él (97 éves) addig nem adjuk el a házat, de utána egyből, mert sajnos már nincs rá szükségünk. Szóval várhatóan pár évig kell így megoldani...
De ha már ennyira para akkor milyen 4g routert ajánlotok amit használhatnék?
A hőmérű saját lesz, mert a Netatmo amit használtam volna túl sok adatkommunikációt folytat. Szóval az én wemos d1 mini hőmérőm fog óránként egy ftpre adatot küldeni amit elemzek és kapok smst ha a hőfok 10 fok alá esik a házban.
-
mrots
junior tag
válasz
unthinking #11928 üzenetére
Talan nem. Vagy de. Ki tudja. Remelem az eredeti kerdezo lakasa nem a szomszedomban van.
-
mrots
junior tag
En ilyet nem vettek, a kovetkezok miatt:
1) Ez valami hordozhatosagra celzo kutyu, azaz akkumulator van benne. Nyilvan 230V-ba dugva kell ott hagynod, ami egyreszt tonkre teheti az akkumulatort, masreszt, oszinten, a mai vilagban en nem hagynek orizetlenul egy aramba dugott aksit, ki tudja mikor gyullad ki2) Egy hordozasra tervezett cuccot nem arra terveztek, hogy 7/24 uzemeljen
3) Ugy latom ez ilyen faek egyszerusegu kis szappantarto, azaz sokat nem varnek tole. Nem tudom a homero milyen, hogy felhon-at uzemelo vagy sem, mobil app el tudja-e erni a felhon keresztul vagy sem. De ha nem, akkor en inkabb valasztanek egy olyan 4g routert ami maga felhuz nekem egy valamilyen vpn-t egy ismert ponthoz (sajat otthoni netem, vps stb) es el tudom erni tavolrol, peldaul menedzselni, ha szukseges, vagy a mogottes eszkozoket is el tudom erni otthonrol, felho nelkul is
Sim kartyabol en kulfoldit vennek, mert
1) Nem kell evente adatot egyeztetni, azaz egyszer megveszed, lerakod es evekig ott tud maradni anelkul, hogy foglalkozni kelljen vele - leszamitva az egyenleg-feltoltest2) Barmelyik mobilhalozatot hasznalhatja, nem csak egyet, azaz ha a kornyeken eppen annak az egy szolgaltatonak van uzemzavara, amin a SIMed log, egy kulfoldi at tud menni a masik ket halozat barmelyikere. Egy homero varhatoan nem kuld tul sok adatot, szoval meg az sincs, hogy gigabyte-okat kellene roamingolni.
Persze ha csak arrol van szo, hogy telen par honapra kell ott hagyni, akkor vegyed a legolcsobbat, max neha oda kell menni ha epp nem elerheto. Par honapra eleg az is.
-
Damateo
aktív tag
válasz
donjohnson #11925 üzenetére
Nem kizárólag a sebesség javulás miatt szeretném a külső antennát.
Bár biztos nem árt javítani a jelenlegi -91-97dBm-et. (4G RSRP -92 dBm, 4G RSSI -62 dBm)Jelenleg az ablakban van a készülék hogy megfelelő legyen a nyereség. Külső antennával eltudnám rakni máshová.
-
Damateo
aktív tag
válasz
donjohnson #11923 üzenetére
Határeset.
Telenor 5G szoláltatás szélén vagyunk.Nem szeretnék + előfizetést egyenlőre, elég lesz ez is.
Még beruházok egy külső antennára és lezárom a fejlesztést.
Van ajánlott külső antenna? Lehet AliExpreszes is. -
Damateo
aktív tag
válasz
donjohnson #11899 üzenetére
Most volt időm kicsit játszani vele...
4G és B1+B7 hozta a legjobb eredményt.
Kicsit szomorú hogy az 5G nem ad hozzá.
-
Sziasztok,
van egy ingatlan amiben nem lakunk. Télen temperáló fűtés lesz beállítva és raknék be egy wifis hőmérőt. Viszont ehhez kellene internetet varázsolnom oda. Egy ilyen wifis hőmérőnek hogy tudok legolcsóbban netet varászolni (elég a téli hónapokra).
egy netatmot raknék be mert van itthon amit már nem használunk.
milyen 4g-s modemet érdemes venni? És milyen - gondolom kártyás - előfizetés a célravezető?
Ilyesmi jó lehet? Strong 4GMIFI150D [link]
-
whbear
senior tag
Sziasztok! Mi lehet a különbség a huawei e5785 és e5785 lh22c között, a színükön kívül. Sehol nem találtam infót ezügyben.
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider #11907 üzenetére
Erről a témáról jut eszembe. A yettel szokott használni jelerősítőket, vagy csak van egy torony, azon pár antenna és azok ameddig jelet adnak, addig van jel a többi kieső, gyenge rész már nem érdekli őket?
Nekem az a furcsa a mi környékünkön és persze az ország minden olyan részén, ami nem nagyváros (ahol orrbaszájba fejlesztenek), amikor megjelent pl az OtthonNet, akkor itt ígérték, hogy teljes lefedettség... Aztán kb 2-3 hónap után az egész környéket lekorlátozták. Csak Basic Net-re lehet előfizetni, TV-re már nem. Ha hiba van arra hivatkoznak túlterhelt. (amúgy nem hiszem, mert akkor nem a jelszint romlana, hanem kb ugyanolyan jelszintekkel lassabb lenne a sebesség és éjjel hasítana, "hiszen állítólag rajtam kívül mindenki alszik". De tegyük fel túlterhelt, akkor miért nem képesek egy erősítőt feltenni, vagy bővíteni? Nem éri meg, hogy több előfizető legyen?Inkább korlátoznak, meg szó nélkül elküldenek, hogy ez ilyen, ha nem tetszik mondjuk le.
Ezt nem szó szerint csak tőled kérdezem, de érdekelne a véleményed a tapasztalataid miatt. 🙃
2 napja fogtam a Routert és az oldalára fektettem. Lehetséges, hogy attól jobb lehet a jel? (A dobozt senki ne kérdezze, semmi mást nem fogad el, nem lehet sem magasabb, sem alacsonyabb, sem más anyagból valami esztétikusabb, nem fordíthatom, nem tehetem 1 cm-el sem arrébb, mert akkor még ennyi jel sincs. Szerintem ilyen senkinél sincs. 2 szintes házban mindenhol csak rosszabb.)
Közel 1 évig egy helyen stabil volt, de 3 hete, amikor írtam, hogy egyik napról a másikra teljesen leromlottak a jelszintek B1-re nem is kapcsolódik CA-ban, azóta sem lett jobb. :\ -
4Grider
nagyúr
válasz
PistiSan #11906 üzenetére
A frekvenciablokkok használata kizárólagos, azon csak a szolgáltató eszközei adhatnak. Így a jelismétlőket is csak ők helyezhetik el, te nem. Az első linked egy francia szállítóé, a második egy kínai cucc németországi indítással. A németeknél sem lesz legális a használata, itthon meg pláne nem.
-
PistiSan
addikt
válasz
unthinking #11901 üzenetére
Nem hiszem, ugyan azon a napon Pesten 200Mbps 5G, itthon vidéken meg ez. Ugyan az a telefon/sim kártya. Rákeresek erre a dns dologra, de mint írtam a vodafone saját oldala szerint is kültéri lefedettség van itt.
-
adika4444
addikt
válasz
töky76 #11902 üzenetére
Ha a lefedettség rendben van, konkrétan a Xiaomi helyett inkább a ZTE MC801-et javaslom. Még a TP-LINK, aki egy nagymúltú hálózati gyártó is gyengébb modemben a Yettel-nél elérhető eszközével, mint a ZTE, a Xiaomi meg mindennel is foglalkozik. Részemről tehát ZTE, arra itt nem szoktak panaszkodni, pedig sokaknak van.
-
töky76
tag
Sziasztok,
5g-s routert szeretnék venni,(Debrecen, belváros, 1 éve épült társasház)
Xiaomi 5g cpe pro v2-ről van valami tapasztalat? (Telekomnál be is szerezhető)
A helyszínen 5g elérhető, 15 promax-al tesztelgetve egész szép sebességgel.
csak német fórumon olvastam róla, vegyesek a tapasztalatok, de azért többnyire pozitív.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest