Hirdetés
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poccc97
tag
Sziasztok,
4G/LTE routert keresek otthonunkba.
Sajnos optika, 5G nem elérhető (Kecskemét), mikrohullám meg drága (ha már van korlátlan mobilnetem, kihasználnám itt is).
Cellmapper szerint a Telekom az 1, 3, 20-as sávot építette ki.Annyi a gond, hogy a házban alig van térerő (0-2 Mbps), sokszor 2G-re esik, udvaron 15+ Mbps a letöltés.
Milyen eszközt ajánlotok, amit mondjuk egy kültéri eszközzel összetudok csatlakoztatni?
Ismerős ZTE MC7010-et ajánlotta, de kicsit sokallom az árát.Köszönöm előre is!
-
Poccc97
tag
Az antenna 1.5 km-re van, megnéztem a távolságot Google Maps-el.
-
Poccc97
tag
Köszönöm, használom is.
Találtam egy ilyet is, de még nem próbáltam.
https://github.com/pearlxcore/Huawei-Router-Tool[ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
Sziasztok,
van egy HUAWEI B818-am, amit szeretnék úgy konfigurálni, hogy csak egy adott cellára csatlakozzon. B20, B28 használhatatlan ahol lakom, maradt a B3 és B1.
B3-nál váltakozik a cella van egy “gyors” ami gyengébb jelben de gyorsabb, igy kevesebben használnak 20-30 Mbps most este, a másik 3-5 . Erre szeretném a routert fixen beállítani.
Van egy JS kód amit böngészőben futtatva tudom a sávokat kiválasztani de a cellát nem, hátha tudtok segíteni.Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
Sziasztok,
Huawei B818 vagy egy B535 eszközhöz milyen külső antennát javasoltok vagy érdemes eladni őket és venni egy Mikrotiket?
Eléggé gyatra a jelerősségem házon belül, ablakba (B3, RSRP -110, este 3 Mbps).Elérhető Nálam a 1/3/20/28 (CA) sáv 1.5 km-en belül Tkom vagy 3/7/28 8 km.
Yettel (nem 4G+), B3 1.5 km, B1/B8/B20/B28 8 km.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
válasz mad823 #10288 üzenetére
Esetleg ez megfelelő?
https://antennacentrum.hu/mimo_4g_lte_antennaKöszönöm!
-
Poccc97
tag
válasz Diák66 #10299 üzenetére
YouTube-on egy olasz srácot követek, neki vannak fent ilyen “hack-jei” (Miononno).
https://miononno.it/files/HUAWEI/latest/ -
Poccc97
tag
válasz 4Grider #10304 üzenetére
Város felől semmilyen cellát nem tudtam eddig fogni, bármit is próbáltam. Én a város legszélén lakom, ahol kb 2 ház van Nagykőrös felőli oldalon, Kecskemét felől pedig mindenki azt használja szerintem. 2776 állomás pedig gatya, annyian lógnak rajta.
Mondjuk a HUAWEI eszközökkel nem tudok cellát zárolni sajnos.
-
Poccc97
tag
válasz DarkByte #10353 üzenetére
Itt is tudod ellenőrizni, milyen sávokat tudsz összefogni.
[link]
Nekem B535, B818, MC801A Router van.B20+B28 5G routerrel fog menni csak (B818 eszközöm van, az sem tudja, csak 1+3+20 megy rajta pl. ).
A menü a B535-nek eléggé gyenge, ezért van egy script, amit böngészőn keresztül kell futtatni ahhoz, hogy sávokat tudj választani. Ennél az eszköznél ráadásul nem tudsz cellát zárolni. CA automatikusan működik ha elérhető. (Használtan ki tudsz fogni olcsón itt PH-n is.)
Gyorsan összeírtam, ha valamit lehagytam bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
-
Poccc97
tag
válasz Backrau #10444 üzenetére
Én ezt vettem a HUAWEI B818-hoz:
Antennával +60 Mbps lett le, + 20 fel.
KASER LPDA 5G 4G LTEMajd ha lecseréltem a routert pl. ZTE MC888-ra, 5G-t is hozza majd.
[ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
válasz Backrau #10468 üzenetére
Szia,
kábelen is fellép a probléma?
Melyik firmware fut rajta és pontosan milyen eszközökről van szó?
Router beállítások között ha jól emlékszem (nem biztos) van valami beállítás erre, hogy dobja a kapcsolatot “x”idő után.Én azt tesztelném, hogy kábelen és Wi-Fin folyamatosan pingelném a routert és valamely külső DNS-t (8.8.8.8), így megtudod állapítani, hogy mely kapcsolat veszik el (Wi-Fi vagy 5G).
Cella zárolást próbáltad?Eléggé érdekes probléma lehet egyébként, de hátha megtaláljuk a megoldást.
-
Poccc97
tag
Sziasztok,
van 2 db Telekomos ZTE MC801A routerem. A gond az, hogy van egy Dipol antennám, de semmilyen formában nem tudom kikényszeríteni, hogy a kültéri antennát használják, hiába állítottam be az antennakapcsolót Igen-re.
Huawei B818 router gond nélkül felismeri, hasít is 130/15 Mbps-el, B1+B3+B7 sávon.
Ilyen TS9 átalakítóval használom az antennát.Lehetséges, hogy nem kompatibilis az antenna a routerrel?
Remélem valaki tud segíteni.
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
válasz Backrau #10728 üzenetére
Ezzel a scripttel tudod változtatni a sávokat. Másold ki és mentsd el könyvjelzőként majd a routerbe belépve kattints rá.
Yettelnél úgy működik (legalábbis nálam), hogy csak akkor van 4G+, ha nagyobb forgalmat generálsz. Amint már nem töltesz le valamit, akkor visszavált a Primary Bandre és megszűnik a 4G+ (Huawei B818). -
Poccc97
tag
válasz donjohnson #10745 üzenetére
Esetleg egy Cellazárolás is segíthet szerintem, de ez egy tipp
-
Poccc97
tag
válasz Krystal_s #10757 üzenetére
Pedig a sávok kiválasztásához ezt a scriptet érdemes használni (a ZTE MC801A eszköznél). Nem tudom pontosan mit állítottál be, de Nálam tökéletesen működik, Huawei-re írt script is.
ZTE MC801A:
Huawei B818:
Cellazárolás akkor érdemes, ha sokat ugrál a routered a sávok között.
Nálad szerintem segíthet, de ha nem működik mégsem megfelelően, akkor Factory Reset szükséges a visszaállításához.A scriptben van egy INFO gomb, ott írja melyik sávnak milyen PCI és EARFCN értékei vannak. Ezeket az értékeket megtudod még nézni a Cellmapper oldalon is, ha a router nem csatlakozna rájuk. Ha megadtad, akkor még megkérdezi, biztosan szeretnéd-e, aztán rebootolni kell.
Szeretnénk segíteni hidd el, ezért érdemes ezeket a tanácsokat megfogadnod.
[ Szerkesztve ]
-
Poccc97
tag
ZTE MC801A (Lengyelországból) router eltér valamiben a itthoni változattól?
Független, ennyit tudok róla. -
Poccc97
tag
válasz Mikulásbá #10859 üzenetére
Nekem is ilyen antennám van és MC801A routerem nem érzékelte a 4G-t egyáltalán. Nem az antennán múlik, az tudja amit kell, hanem a Router TS9 gyári csatlakozója kizárólag 5G-re van bekötve. A Router tudja a 4G-t is fogni külső antennával, de ahhoz tényleg barkácsolni szükséges.
14:30-től nézd meg. [link] -
Poccc97
tag
válasz mad823 #10863 üzenetére
Köszi, azzal is szemeztem, az mindent is tud körülbelül, csak az árával nem vagyok még kibékülve.
Nem tudom pl mi a különbség a MC7010 - MC889, NR7101-NR7102 között, majd utána kell néznem.
Viszont néztem még, hogy a TP Link Deco X50-5G elvileg tudja 3/4/5G-t kültéri antennaként kezelni. -
Poccc97
tag
válasz lipido #10950 üzenetére
Kaser antenna
-20 % - MIONONNO20
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest