- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
nna, egyelőre jelegelm a zyxel 5g projektet. Bár a haszáltpiacon halomban áll ez a konkrét modell, két eladót kérdezem, hogy némileg értelmesebb áron adnák-e: pennyt se eresztenek az árból. Mondom okés, én ráérek
.
Nálunk az egyik szolgáltató ezeket ingyen szórja a csomagjához, szóval lehet inkább előfizetek egyre - bár trükkös lesz, mert a hivatalos lefedettségen kívüli címre nem adnak szerződést
(pedig telefonnal fogom az 5g jelüket) -
t72killer
titán
-
t72killer
titán
-
lasz10
tag
-
Bendegúz79
újonc
-
lasz10
tag
-
lipido
senior tag
-
Bl.Gyo.
őstag
-
DeV-O-6
csendes tag
-
Csaba197412
csendes tag
-
4Grider
félisten
-
Arpee78
senior tag
Akár jó is lehet. A több szolgáltatónál mi az alternatíva? A Telekom Maratonját néztem, ott az 5gb kb feleannyi költség ha 1 év alatt használom fel. De ahhoz számhordozással kell variálni, az olyan hogy nem éri meg vele vacakolni? Visszaolvasva, a Vodafonenál a Tuti100+ ami még szóba jöhet, havi 100mb - ami ingyen van - még az én minimális igényeimhez sem elég? Max 2-3 buszjegyet veszek oszt csókolom, nem fogok mobilneten szörfölgetni és videót nézni.
-
joker2020
csendes tag
-
Mikulásbá
nagyúr
-
joker2020
csendes tag
-
Poccc97
tag
Köszi, azzal is szemeztem, az mindent is tud körülbelül, csak az árával nem vagyok még kibékülve.
Nem tudom pl mi a különbség a MC7010 - MC889, NR7101-NR7102 között, majd utána kell néznem.
Viszont néztem még, hogy a TP Link Deco X50-5G elvileg tudja 3/4/5G-t kültéri antennaként kezelni. -
Egresi
csendes tag
Értem, nagyon köszönöm. Akkor így nem sok lehetőségem van, mivel itt nincs 5g. Mikor megvettem ezt a routert, azt hittem, hogy majd ezzel megcsinálom a tutit.
Jelenleg rosszabbul jártam így, mert alig van jel. Egyébként más megoldás van? Persze azon kívül, hogy újra elkezdem a házat felmérni, hol van jel. -
Mikulásbá
nagyúr
-
Egresi
csendes tag
-
baracsi
tag
Én pontosan vágom, hogy a TS9 nem 5G antenna specifikus, viszont az eszköz a beépített antenna-csatlakozón csak 5G antennát támogat, elnézést, ha félreérthető voltam. A Yeti doksi pedig rossz, mivel első dolgom azt volt, hogy 4G antennát tettem rá, amikor megvettem, akkor még beltéren volt a router és a jelerősség nem változott ha be volt dugva az antenna (SMA -> TS9 átalakítóval), antenna switch-et is átkapcsoltam, akkor sem változott. Nagyon sok helyen rosszul van feltüntetve a támogatott frekvencia-tartomány.
Itt pl. jól írják, de végül is mindegy, a tapasztalat az tapasztalat, aki 4G antennát akar használni, annak barkácsolnia szükséges
-
baracsi
tag
Már hogy a viharba ne lenne. A gyári beépített TS9 csatlakozók 5G antennához valók, de vannak csatlakozási pontok a NYÁK-on amit lehet 4G jel erősítéséhez használni. Lehet rendelni módosított példányt, csak aranyárban van.
csak ehhez ugye szét kell szedni, meg fúrkálni, stb.
itt a kék csatlakozási pontok 4G antennához vannak a srác elmondása szerint
itt értekeznek róla: [link]
ilyen kábel kell hozzá: [link]
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
A Telekom 5G-je 95%-ban a nyúlfarknyi sávszélességgel rendelkező 700 MHz-en megy. Azt biztosan nem választanám 30-50 MHz-nyi sávszélességet tudó 4G helyett. Az 5G tényleg sokkal nehezebben fekszik meg, viszont pont ugyanolyan gyorsan eléri a minimális sebességet, mint az ugyanannyi sávszélességgel bíró 4G.
-
Formaster
addikt
-
Backrau
aktív tag
-
4Grider
félisten
-
Poccc97
tag
-
yanpec
senior tag
-
yanpec
senior tag
-
yanpec
senior tag
-
zeus_2k14
senior tag
-
yanpec
senior tag
-
yanpec
senior tag
-
yanpec
senior tag
Köszönöm szépen. Megnéztem a kalkulátort és lehet el kell engednem ezt az 5G témát. Akkora jelveszteségek vannak a kábeleken, hogy csak pislogok. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen macera.
Az antenna amit vettem előre szerelve van 5m kábellel és ki tudja milyen minőségű.
Ami szóba jöhetne az egy LMR240 koax, aminek még türhető jelvesztesége van, csak abból 40€-kb 15.000Ft 8m, és kettő kellene belőle, és a siker nem garantált.
-
yanpec
senior tag
Köszönöm srácok a sok-sok tippet tanácsot
. Külső modemen is gondolkodtam, de nem akarok most kiadni 400-500€t egy ilyenre az 5G miatt, inkább vennék egy jó minőségű koaxot. Ha nagyobb előfizetésre váltanék akkor kapnék egy ilyen modemet ha azt szeretnék ,,ingyen" nyílván kifizettetik az előfizetéssel,, de én elégedett lennék a mostani 300/100 nettel is ha menne az 5g. Mert 4g+ mellett 70-170/40Mbit között váltakozik.Kettő koax közül tudok választani
1. RG58-ránézésre ez lehet a jobb.(van belül egy szőtt réz köpeny, 10m 12,99€)
2.RG174(10m, 6,99€)Szerintetek melyik legyen?
-
yanpec
senior tag
Sajnos az nem játszik, hogy a routert költöztetem fel, 2 okból sem.
1. Mert csak kültéten van 5G
2. Máshoz nem szívesen raknám be a routeremet, meg más se biztos, hogy szívesen elnézné.Egy ilyen kis dobozt a falra feltenni nem nagy dolog.
Ha annyi veszteség lenne 15m-n, amennyi nyereséget állít elő az antenna akkor már elégedett lennék.
-
yanpec
senior tag
Szia
Megjött az antenna, rá is kötöttem a routerre, de olyan érzésem van, hogy nem használja a antennát! Lehet hülyeség, de leárnyékoltam a routert és lemet 2 csíkra a 4G jel, rákötöttem az antennát de nem változott semmi. (ZTE mc801a 5g)
TS9-l csatlakozik az antenna a routerhez. A másik amit nem értek,hogy én az 1. emelten lakom és kint az erkélyen nincs 5G jel, viszont ha felmegyek a 3.k emeletre ott fullon van a jelerősség, ugyan abba az irányba néző erkélyről van szó.
Nem akarom elhinni, hogy pár méterrel feljebb full a jel, itt lent meg semmi, ez mitől lehet?

-
yanpec
senior tag
-
yanpec
senior tag
Természetesen 5G-s(N78 csatorna). Sajnos ahová antennát tudnék rakni ott sincs 5G jel ezért kérdezem, hogy ezen az antenna tud-e segíteni, vagy csak azt a jelet tudja erősíteni amit érzékel, illetve egy kültéri erősebb antenna foghatja-e a torony jelét? Sajnos nem értek a rádiófrekvenciához. Kb 100m-re a háztól az adótorony irányába már csatlakozik a router az 5G-re.
-
tlala
addikt
-
Bici
félisten
-
Diák66
őstag
Azért, mert megveszed, aztán lehet nálad pont nem teljesít jól, mert nem azt a sávot használja a mobilszolgáltató, amit az antenna a legerősebben fogna. Ilyen szép grafikonokat is kellene rajzolni és az mindent is elmond a vásárlónak. De ha nincs ilyen az antennához, az már sejteti, hogy nem is nagyon akarták a dobozára, vagy a tájékoztató papírjára rárajzolni, hanem csak egy kamu marketing számot ráírni, ami vagy igaz, vagy nem. Az alábbi grafikon egy hasonló antennáé, látható, hogy inkább 8-8,5 az és nem 10-11.
-
Diák66
őstag
Mert nincs olyan (legalábbis mezei user számára kereskedelmi forgalomban elérhető) antenna, ami ekkora sávszélességet képes egyszerre jó nyereséggel átfogni. Az antenna gyártók mindig ügyeskednek ezzel az értékkel. Olyan 6-9 dBi között mozoghat attól függően, hogy alacsony sávon, vagy magasabb sávon méred a nyereségét. Más gyártó hasonló antennára a 10 dBi-t hazudja, mert egy adott frekvencián mérve az a legmagasabb mérhető érték laborkörülmények között. Amúgy a kis bot körsugárzók sincsenek 5 dBi nyereségűek. Azoknál még nagyobbat szeretnek ferdíteni ezzel az értékkel.
-
Poccc97
tag
Esetleg ez megfelelő?
https://antennacentrum.hu/mimo_4g_lte_antennaKöszönöm!
-
aprokaroka87
nagyúr
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
Mobilnet XXL
Belépési díj (Ft) 10 000 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) határozatlan idejű szerződéssel: 5 990 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) 1 év határozott idejű szerződéssel: 5 490 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) 1 év határozott idejű szerződéssel, e-Pack-kel: 4 990 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) 2 év határozott idejű szerződéssel: 5 490 Ft
Havi előfizetési díj (Ft) 2 év határozott idejű szerződéssel, e-Pack-kel: 4 990 Ft
Havidíjban foglalt belföldi adatforgalom korlátlan
Logikusan hűséggel a belépési díjat elengedik, hűség nélkül mindenütt fizetni kell. -
felsatan
tag
-
yodee_
őstag
-
felsatan
tag
Köszi a választ,
megnéztem. Két SIM kártya van a telefonban, egy magyar (Vodafone) és egy lengyel. A SIM beállításokban a lengyelnél be van kapcsolva a VoLTE, a Vodafone kártyánál pedig nincs is ilyen beállítás a menüben egyáltalán...
Ez azt jelenti, hogy a Vodafone nem is nyújt ilyen szolgáltatást vagy csak erre a telefonra nem elérhető, esetleg az előfizetési csomagtól függ, hogy adják vagy nem? Vagy a SIM kártyát kell cserélni "modernebbre"? -
aprokaroka87
nagyúr
-
kekedi
senior tag
Igen igen.
Nem én konkrétan arra céloztam, hogy ugye a telefon is tud mobil hotspotot. Tehát wifin is meg lehet osztani a netet. És ebből eredt volna a kérdés, hogy az USB-s internetmegosztás miben jobb. De majd ez a két megoldás lesz és akkor hanyagolom a WWAN kártyát.Köszönöm!
-
kekedi
senior tag
-
Luser2000
addikt
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni! Az a baj, hogy ilyen menüpontot tökre nincsenek. Lehet az iPhone14 esetén már teljesen más, mint 11 esetén, nem tudom.
A neten és az Apple oldalon fellelhető leírások nem vittek közelebb a megoldáshoz. Ezért próbálkozom itt, hátha van valaki, akinek Voda hálózaton iPhone14 esetén megy a VoLTE. -
Luser2000
addikt
-
asynur
tag
-
Backrau
aktív tag
-
bignor
tag
-
bignor
tag
-
PilG
csendes tag
-
PilG
csendes tag
-
mad823
őstag
-
MrSealRD
veterán
Most van az ablakban.
Az ablakon belül tudok elhelyezni antennát, de ott is beltérire gondoltam. A kültéri elég durván nézne ki. Illetve, ahogy néztem a térképet az irányított antenna nem is segítene mert nincs rálátásom a toronyra. Picit völgyes helyen vagyok.
Annyit csináltam, hogy elfordítottam a routert 90 fokkal. Így stabilabbnak tűnik... de majd pár nap múlva jobb mintám lesz.
[Ez a mostani állapot.] -
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
1 hét intenzív használat után úgy érzem sokkal jobb mint amire számítottam. Viszont vannak zavaró ingadozások benne.
A ping 36ms. Ez nem tudom milyen értéknek számít, de a korábbi vezetékeshez képest 7-9ms érzhető késéseket okoz az online megbeszélések során.
A sávszélesség hullámzó... Lefelé 30 - 117Mbps között mértem már mindent. A feltöltés továbbra is aggasztó 2-4 Mbps...Szóval leginkább a késleltetésen és a feltöltésen gyúrnék... Ezeken segíthet egy külső antenna?
TS9 csatlakozó van rajta...elkezdtem keresgélni és a kábellel kapcsolatos javaslatod is figyelembe vettem, de azt láttam, hogy a legtöbb esetben 2-3m hosszú kábeleket adnak 1-1 ilyen kis talpas antenna mellé. Van olyan ami merev bedugható és nincs kábel...viszont azt kevésbé érzem előrelépésnek...Mi alapján tudom kiválasztani a jó antennát? Ja, és irányított itt értelmetlen lenne, körsugárzó játszik csak.
-
MrSealRD
veterán
-
vpanangin
senior tag
-
bignor
tag
-
bignor
tag
-
bignor
tag
-
sesomaru1989
aktív tag
-
salapp
addikt
-
MaCS_70
félisten
Sőt, nem is modem, hanem egy komplett router.
Én egy régebbi változatot használok, itt régebben többször is leírtam, hogy mennyivel teljesít jobban egy B525-ösnél.
A variálás az antennával pedig még szakemberek számára sem jelent garantált sikert. Én nem profik számára baromi határozottan ajánlom, hogy ne szenvedjenek antennatákolással, különösen ne nem hiteles forrásból származó márkás antennákkal és kábelekkel.
Amúgy meg sok kockázat nincs: netes rendelés, 14 nap próbaidő. Rádiós eszközöknél szinte kötelező.
MaCS
-
cszoltaneger
csendes tag
-
cszoltaneger
csendes tag
-
cszoltaneger
csendes tag
-
cszoltaneger
csendes tag
-
4Grider
félisten
-
Poccc97
tag
-
Poccc97
tag
-
4Grider
félisten
-
totron
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
Casterke
tag
-
vpanangin
senior tag
-
Lacpac
őstag
Aha, szóval nem igazán lennék előrébb a B535-höz képest.
Van a környéken három torony amire egy kis hack-el rá tudok csatlakozni:
legközelebb, B1-B3: max16/10, csúcsidő, 1-2/10
Középtáv, B20 max 60/40, csúcsidő, 5-7/32
Nagyon messze, B1-B3-B28, 40-50/4 csúcsidőben 35/1-2A nagyon messzire szeretnék lőni, ha lehet mindhárom BAND-et fűzni. Akár le és fel is.
Akkor ezekszerint kellene nekem egy B818 CAT19 router, és a B628-al nem sokkal lennék előrébb a B535-höz képest? -
Ghostrider11
csendes tag
-
4Grider
félisten
-
totron
addikt
-
Diák66
őstag
1 év hűséggel olcsóbb a router, nekem 22ezerért adták. Amúgy a teljes sávszélessége nem kihasználható, kábelen "csak" gigabit, a wifije meg gyenge, csak ac-s. Két-három ezköz kell, hogy kihajtsa belőle a maximumot. De ettől függetlenül elfogadható és használható, de teljes áron szerintem nem éri meg. Pl.: ha LAN-on nekiállok letölteni, az összes többi eszközön "kihal" az internet, mert valamiért odaadja prioritásba az összes sávszélt annak az egy eszköznek. Az 5G-s routerek meg még iszonyatosan drágák és alig vannak.
-
4Grider
félisten
-
winbox
senior tag
Próbáltam már, de mindegyik antenna visszafogja...Pedig vettem olyat is ami direkt 2600 MHz B7-re volt, 2x2 MIMO [link] 5m kábellel volt, aztán elmaradt a B818 beépített antennás sebességétől. Nem tudom hogyan, de nagyon eltalálták ezt a routert. Szerintem veszek egy N5368X kültéri Huawei-t, ugyanaz a CAT18 4G modem van benne 4x4 mimo-val, mint a B818-ban, aztán ezt oda rakom, ahova akarom, kültéri, nem lesz baja és jelvesztés sem lesz az antenna kábel miatt.
-
Spatrik
csendes tag
Igen, mindhárom szolgáltatónak van tornya a közelben, de a Vodafone-os van a legközelebb. Meg a Telenor-ossal az a gond, hogy hétvégén nap közben, tehát törzsidőben nagyon leterhelt. Visszaolvastam itt a topicot és többen is panaszkodtak erre, hogy a Telenor különösképp terhelt.
A kültéri antennát is néztem, láttam miket ajánlanak itt szintén, de sajnos ezen a napközbeni terheltségen nem javítana gondolom. Emiatt gondolkodtam el a sima Vodafone-os SIM-et routerbe pakolni, csak nem tudom ez mennyire lenne gáz, hogy nem internet megosztó simnek van titulálva, vagy egyáltalán letiltanák-e emiatt, mert tényleg csak netezésre, sreamingre használnák, nem lenne kirívó adatforgalom szerintem. -
pomorski
őstag
-
MaCS_70
félisten
Ha fix helyen használod, akkor kifejezetten az irányított antenna az ajánlott, úgyis csak egy toronyra fogsz célozni, ráadásul nem csak az adott toronnyal tudsz jobb jelerősséggel kommunikálni, hanem egy csomó egyéb, máshonnan érkező zajjal sem kell az eszközödnek foglalkoznia.
Én lassan két éve használok egy SXT LTE-t (beltéren), és érezhetően jobb, mint a vele azonos helyen működő Huawei asztali 4G router.
MaCS
-
Diák66
őstag
Telefonnal járd körbe a házadat beltéren, valamint kültéren. Cellmapper, Netmonitor stb.... futtatása közben....nem tudom milyen telefonod van. (Android, IOS) Ha a jelszintet ellenőrizted, már lesz támpont. A router, ha default értékeken használod majd, nem úgy fog dönteni az adótornyok között, ahogy Te szeretnéd. Arra csatlakozik majd, ami "neki szimpatikus". De először azt vizsgáljuk meg, szükséged lesz-e egyáltalán antennákra, vagy egy megfelelő helyre elhelyezett router is elég lesz.
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
-
mad823
őstag
-
4Grider
félisten
Melyik szolgáltatóról van szó? Azért fontos a kérdés, mert egy Cat6-os eszközöd van, ami két frekvenciát tud összefogni. Zamárdiban szolgáltatótól függően van 700, 800, 1800, 2100 és 2600 MHz is. Nincs olyan antenna, ami ezekhez mind jó. Minél nagyobb a frekvencia, annál nagyobb sebességet lehet elérni. Korlátlan net?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 Ryzen 5 PRO 6650u Ultravékony, üzleti prémium!
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5395
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
(pedig telefonnal fogom az 5g jelüket)
Jelenleg rosszabbul jártam így, mert alig van jel. Egyébként más megoldás van? Persze azon kívül, hogy újra elkezdem a házat felmérni, hol van jel.

. Külső modemen is gondolkodtam, de nem akarok most kiadni 400-500€t egy ilyenre az 5G miatt, inkább vennék egy jó minőségű koaxot. Ha nagyobb előfizetésre váltanék akkor kapnék egy ilyen modemet ha azt szeretnék ,,ingyen" nyílván kifizettetik az előfizetéssel,, de én elégedett lennék a mostani 300/100 nettel is ha menne az 5g. Mert 4g+ mellett 70-170/40Mbit között váltakozik.